Qfuel + BASF = Sant


https://newsweb.oslobors.no/message/521306

Da blir BASF partner ved Kristiansund fabrikken. Det er helt rått, jeg kunne ikke håpet på en bedre partner enn BASF. De blir nok å satse hardt på Quantafuels teknologi fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare

Ja, om det ikke kommer melding om verken ny CEO eller PoC i løpet av morgendagen så må Q presentasjonen på tirsdag bli både mer detaljert og ikke minst mer konkret enn noen gang tidligere - det er helt nødvendig for å slå i hjel usikkerheten stadige forskyvningen av tidslinjen har skapt som et resultat av Bøhn sine gjentagende overoptimistiske tidsangivelser - det for å gjenskape tillit.

Dette er nok en av de merkbare presentasjonsendringene vi vil oppleve og av samme grunn ser jeg frem mer enn noen gang til denne presentasjonen og ikke minst outlooken - en outlook som selskapet faktisk kan levere på.

Fortsatt God Helg!
Redigert 29.08.2021 kl 22:00 Du må logge inn for å svare
Herman*
29.08.2021 kl 22:19 5464

Tror jeg sier amen til det. Her må det leveres i en eller annen form…
Nanoq
29.08.2021 kl 23:06 5406

En investeringsbesluttning (FID) vedr. bl.a. Esbjergfabrikken vil nok også være meget godt for å slå i hjel usikkerheten...

En meget interessant Q2-presentasjon venter d. 31. aug., en presentasjon som både bør inneholde info om PoC, CEO og FID.
Reserven
30.08.2021 kl 00:33 5329

Beklager å si det, men jeg har veldig liten tro på FID Esbjerg, Amsterdam, eller et annet nytt anlegg før PoC. QFUEL er nødt til å bevise at teknologien virker 100%. PoC er fint, men 7 dager kontinuerlig drift holder heller ikke hvis de deretter må stanse pga av aske eller en annen grunn. Teknologien er ikke 100% bevist før de kan kjøre 100% kontinuerlig i 5 måneder uten noen stans, dvs fra etter juli-fellesferien til julaften, den lengste perioden i året uten helligdager hvor noe evt kan fikses.

Etterpåklokskap er veldig enkelt, men den sterke "lovnaden" på Q1 om PoC i Q2 var en strategisk feil. Å "100% love" markedet noe til en spesifikk dato er ALLTID feil.

Ja, det er alltid feil å skulle love noe linket mot en bestemt dato og/eller periode og spesilt når man ikke har en referanse som her hvor teknologien er ny, men når først den tabben ble gjort så er det også desto viktigere at man bruker tid på å reparere skaden ved å gi markedet en plausibel forklaring slik at man får noe håndfast å forholde seg til og ikke bare flytte tidslinjen uten ytterligere forklaring slik det tidligere er blitt gjort hvor man ved gjentagende tidslinje overskridelser og manglende info har økt usikkerheten og redusert tilliten noe kursutviklingen er et solid bevis på.

Håper og tror at vi vil se en endring på dette nå under denne presentasjonen for man kan vel utgå fra at Bøhn ble byttet ut pga nettopp den reduserte tilliten han har skapt. Ser vi derimot ingen endring så betyr jo det også at det var andre grunner til Bøhns avgang som CEO og dette sammen med en fortsatt usikkerhet og økt mistillit pga nye forskyvelser av tidslinje uten inngående info vil kunne skape svært dårlig stemning i markedet - mao, vi får håpe at de har lært av den kritikkverdige markedskommunikasjonen som har vært og således gjør positive endringer for fremtiden.

Håpløst! Hvis du hadde litt kunnskap vet du at alt som tilsettes oksygen er lett tennbart... Uten oksygen klarer ikke noe tennes.... Ser du er positiv til q2. Får håpe at du og menigheten din får rett. Som tidligere, som er slettet skal jeg ikke nevne hva jeg tror eller mener. Grunnet lovnader til en person. Så får vi heller ta det etter q2, hvis personen ønsker, eller etter q4 som forspeilet.
Redigert 30.08.2021 kl 01:17 Du må logge inn for å svare

RE - Hvis du hadde litt kunnskap:

* https://finansavisen.no/forum/post/3733445/

Mao, det kan lønne seg å lese alle innlegg og ikke bare plukke ut enkelte innlegg fra en og samme diskusjon - det er nettopp slikt som gjør ting håpløst ... ;)

Siden du ønsker å gå inn i en diskusjon, så gjør jeg gledelig det. Siden det er ditt ønske.... Da kan jeg si til deg at du bør vurdere å selge alle dine aksjer på mandag. Tror dere kommer til å få en overraskelse på tirsdag... Kanskje jeg tar feil, men regner ikke med det. Så får du nettopp gjøre slike ting håpløst....Siden dette var et tilsvar til Reserven...
Redigert 30.08.2021 kl 02:08 Du må logge inn for å svare

Det virker som at du ikke bare mangler kunnskapen om oksygen, men også at du selv mangler oksygen - pust med magen slik som meg for jeg har en horisont litt lengre enn til uka så ingen planer om å selge, men heller kjøpe mer om det kommer en dipp så lenge det kun er tiden det står på og ikke selve teknologien i seg selv - og ingenting så langt tilsier noe annet ... ;)
Redigert 30.08.2021 kl 02:17 Du må logge inn for å svare

Klarer fint å puste med magen. Håper du har mye penger som kan brukes siden jeg tror du/dere vil få en veldig overraskelse på tirsdag.... Så får vi se :) Du får komme med en tilbakemelding på tirsdag og hvordan du mente mitt syn var.
Herman*
30.08.2021 kl 03:45 5303

At det er en viss risiko for at Qfuel kan skuffe på tirsdag, trenger en ikke være synsk for å påstå. Stusser dog over at du er så sikker på at vi får en stor negativ overraskelse. Mener du å vite noe markedet ikke vet, eller spekulerer du i vilden sky i håp om å få profet status på tirsdag?

Nei, siden jeg ikke har jobb innen analyse eller salg av aksjer. Eneste jeg besitter er å analysere informasjonen som er tilgjengelig. Samme som deg. Så er det åpenbart at vi tolker den infoen annerledes. Hvis du tror det vil være positivt. Det fine er jo at vi vet det innen få dager , hva som skulle vært gjort... Jeg taper ingenting, siden jeg ikke er investert, samtidig kan jeg ikke tape noe. Siden jeg ikke er investert. Som sagt, du får komme med en pressemld. på tirsdag :) Så får vi se om det er slik du tror eller mer jeg tror. Jeg har allerede lagt meg for mot reaksjoner. Så kan du legge deg ved dem, eller kommentere om det viser seg å være veldig rett, eller veldig feil. Hadde satt pris på det! Må si jeg fortsatt er en fan av ytringsfrihet.
LasseBon
30.08.2021 kl 06:41 5292

Du gavner på ingen måde dette forum. Glad for at du siger, du er fan af ydringsfrihed, så kan jeg tillade mig at sige min ærgeligt mening. Bliver træt hver gang, at jeg ser dit navn og indlæg. Kan du ikke bare bruge din tid på noget andet? Du virker meget ubegavet og ret ærgeligt over et eller andet.

Det er blot mere det, at du skriver du ikke selv er investeret. Kan du så ikke finde noget spændende, at kaste lidt penge efter og så bruge din tid der?
LasseBon
30.08.2021 kl 07:48 5183

Det er det dummeste indlæg, jeg har læst i længere tid...

Hahaha! Det her citat skal jeg have trykt på en t-shirt: "Tror dere kommer til å få en overraskelse på tirsdag... Kanskje jeg tar feil, men regner ikke med det."

Hold kæft, hvor er det dumt skrevet.
Reserven
30.08.2021 kl 09:05 5081

 
spurswild:  «Håpløst! Hvis du hadde litt kunnskap vet du at alt som tilsettes oksygen er lett tennbart...»

Hvorfor er da vann (H2O), hydrogen tilsatt oksygen, IKKE lett tennbart?
Hvis en røyker tenner en sigarett, hvorfore brenner da ikke hverken røykeren, eller luften rundt røykeren?
Er oksygen ALENE lett tennbart, og isåfall i hvilke av tilstandene fast, flytende, gass og plasma?

Hvorfor er kombinasjonen H2O (vann) flytende ved romtemperatur, mens de 2 grunnstoffene hydrogen og oksygen hver for seg er gass ved romtemperatur og først blir flytende ved hhv −253 °C og −183 °C?

Redigert 04.09.2021 kl 23:31 Du må logge inn for å svare
Nanoq
30.08.2021 kl 09:18 5049

Nå synes jeg at du stiller noen temmelig høye krav...:"100% kontinuerlig i 5 måneder uten noen stans",

jeg tror at HVIS selskapets øverste ledelse inkl. styret med BASF og LEGO/KIRKBI i spissen er helt overbeviste om at PoC snart er på plass og at troen på teknologien i industriell skala på den lange banen fortsatt er 100% til stede, så kan jeg sagtens se at de velger å starte opp (= FID) etableringen i bl.a. Esbjerg FØR PoC er endelig på plass. Dette først og fremst for å spare tid.

Denslags oppstart av ny høyteknologisk industri handler ofte om å "asfaltere mens de kjører", og foreta tilpassninger, justeringer og forbedringer i lang tid etter den første oppstarten.

Jeg blir ikke selv overrasket hvis de melder FID om Esbjerg før PoC er en utmeldt realitet.

Time will tell.
Redigert 30.08.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare

FID Esbjerg er vel egentlig mer eller mindre meldt:

1 av 2 parseller ble kjøpt i Juli hvor byggingen er estimert å starte i løpet av 2021 så at PoC vil komme er jo selskapet 100% overbevist om og som de selv meldte 30.06 så var det ikke snakk om hvis, men når .. ;)
Redigert 30.08.2021 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
Herman*
30.08.2021 kl 12:52 4846

De er jo sikre på at POC kommer, men jeg tror ikke den formelle FID Esbjerg kommer før POC er offisielt meldt til markedet. Egentlig kan de melde begge samtidig om de ønsker. Ellers ser det ut som jeg tok feil angående en positiv nyhetsstrøm frem mot Q2 presentasjonen. Jeg kunne bare ikke forstå at de så for seg å stille til nok en presentasjon uten å kunne vise til konkrete positive nyheter. Vi kan håpe det kommer noe nytt i morgen, men det er jo ikke slik at de kan samle opp en masse positive nyheter for å kunne børsmelde dem samme dag.
Reserven
30.08.2021 kl 13:22 4813

FID Esbjerg med BASF som partner, en en mulighet. BASF som primærinsider og med egen samarbeidsavtale med QFUEL (https://finansavisen.no/forum/thread/122657/view/3729797), er eneste potensielle partner med nok kunnskap om, og innsikt i teknologien til gjøre (les: våge) FID Esbjerg - hvis de er nær 100% sikre på at teknologien senest er 100% moden for fullskala produksjon når Esbjerg står ferdig.

Ingen av oss vet nøyaktig hva de driver på med i Skive, i Kristiansund og på R&D i Malmö.
Vil tro at BASF + QFUEL + Hulteberg (+ VITOL) vet nøyaktig hva som forårsaker problemene i Skive og på et av de andre stedene kan ha løst problemene i mindre skala som de er sikre på at de kan skalere opp i Esbjerg.

Hva med PoC i Kristiansund?

BASF kan ha det travelt med å få tilgang til mer nafta fra plastavfall for ny 100% grønn plast. I hele EU+EØS er det nå forbud mot engangs-servise og -bestikk av plast, men ifølge det jeg har lest i tyske media er så langt alle erstatningene enten giftige, kreftfremkallende eller farger smaken på det som spises.

Vært mange klager på Tines erstatning for plastskjeen inkludert med noen Tine produkter:
https://www.nettavisen.no/okonomi/dette-grepet-fra-tine-far-forbrukerne-til-a-reagere-vi-visste-at-dette-var-en-darlig-losning/s/12-95-3424166853

Redigert 30.08.2021 kl 16:56 Du må logge inn for å svare

Det er riktig at de ikke kan samle opp "ny" kurssensitiv info og presentere det for en liten gruppe som følger presentasjonen - er det nytt så skal det informeres gjennom kanalen newsweb slik at alle skal få muligheten til å få den samme informasjonen på samme sted og på samme tid, MEN de kan velge å gi mange forskjellige oppdateringer under en presentasjon - altså en oppfølger på ting som allerede er blitt gjort kjent i markedet gjennom den dedikerte kanalen newsweb - mao, de kan gi en oppdatering både når det kommer til PoC, Kristiansund, Esbjerg, Amsterdam, Antwerpen og ikke minst valg av ny CEO da alle disse eventene allerede er blitt gjort kjent i markedet og er således forventet å komme på et eller annet tidspunkt hvor oppdateringer kan gjøres mer uformelt undervegs som feks under en Q-presentasjon, men hvor endelige og formelle avgjørelser skal meldes gjennom den dedikerte kanalen.

Så gjenstår det og se hva som faktisk blir meldt av oppdateringer i morgen ... ;)
Redigert 30.08.2021 kl 14:06 Du må logge inn for å svare
Herman*
30.08.2021 kl 14:21 4708

Oppdateringer er bra, men vi trenger å se konkrete kursdrivende nyheter.

Ja, men en oppdatering kan være litt mer enn kun en oppdatering.

Feks kan det oppdateres med at riktig CEO kandidat er funnet og er forventet å bli meldt i løpet av kort tid. Ingen endring når det kommer til byggestart for Esbjerg og vil således påbegynnes i 2021 som tidligere meldt. PoC er ongoing og er forventet å komme i løpet av dette kvartalet (Q3 - juli/august/sept), Ingen endring når det kommer til full prod hvor siste oppdatering opprettholdes, feasibility studies for både Amsterdam og Antwerpen er nå ferdig og FID vil komme i løpet av kort tid alternativt til etter PoC/full prod osv, osv ...

Dette er KUN oppdateringer, MEN det er også mye konkret i disse oppdateringene og ville fått markedet til å senke skuldrene - men igjen, det gjenstår og se hva som faktisk blir meldt og i morgen har vi fasit på akkurat det ... ;)
Redigert 30.08.2021 kl 14:43 Du må logge inn for å svare
Reserven
30.08.2021 kl 19:44 4347

 
Kan QFUEL ha PoC + FID + ny CEO?

En del ting krever formell godkjennelse av selskapets styre før det kan børsmeldes, som er en velbrukt metode for å komme unna lovens krav om "umiddelbar" offentliggjøring av inside-info. FID og ny CEO er garantert ting som krever formell godkjennelse av Quantafuels styre.

De fleste styrer har en fast møtekalender med møte en gang pr måned, og alltid dagen før Q-rapport for formelt å godkjenne Q-rapporten. Ellers skal de børsmelde Q-rapporten senest før børsen åpner dagen etter styremøtet som vedtok Q-rapporten.

Det skal være veldig viktige og presserende ting for å innkalle til ekstraordinært styremøte, særlig når det er kort tid til neste ordinære styremøte.


TILLEGG:
FID (Esbjerg) er først inside info i det øyeblikket QFUEL-styret i plenum vedtar FID. Det at evt partner, noen i QFUEL-ledelsen og/eller -styret ønsker FID, gjør ikke FID til inside info. QFUEL-styret kan allerede ha behandlet FID flere ganger, uten å fatte et endelig vedtak, men f.eks. bedt ledelsen om ytterligere utredninger og info. Det er QFUEL-styret og ingen andre som bestemmer når de skal behandle FID på et styremøte. FID kan stå på sakslisten, men et flertall kan vedta senere behandling. Eneste som kan legge press på QFUEL-styret, er evt. partner som setter en frist for FID for å være med, eller Esbjerg kommune for å vedta utbygging av offentlig vei til anlegget.

Samme gjelder ny CEO. Ny CEO er først inside info i det øyeblikket QFUEL-styret i plenum ansetter ny CEO. Vi vet at QFUEL har søkt etter ny CEO siden februar i år, og sikkert hatt samtaler med flere potensielle kandidater. Når de finner en god nok kandidat, skal det først skrives en innstilling som alle styremedlemmene må lese igjennom og tenke over, og så skal saken behandles på neste styremøte. Igjen er det QFUEL-styret som bestemmer når ny CEO skal styrebehandles. Eneste som kan legge press på QFUEL-styret, er ny CEO ved å si at jeg må ha endelig beskjed senest DD.MM, ellers står jeg ikke lenger til disposisjon, og evt takker ja til et annet tilbud.

Redigert 30.08.2021 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.08.2021 kl 20:00 4295

Det hadde vært et "drømmescenarie", men siden jeg bruker ordet "drøm", så tror jeg ikke noe på at det vil forekomme.

Jeg er innstilt på at ledelsen vil vektlegge de tekniske mer enn det Bøhn hatt kapasitet til ved tidligere presentasjoner. Tror aldri Qfuel har fått så mange henveldelser fra utålmodige aksjonærer, som i den siste tiden, så de har en jobb i morgen med å oppdatere markedet, og forhåpentligvis betrygge aksjonærer om at de har 100% kontroll. Dette er jo første presentasjon uten Bøhn, så de har nok overveid litt hvilke ordvalg de skal ta, samt realistiske tidsestimat på f.eks PoC. Jeg ønsker ikke å høre "soon" igjen.

Kan ikke gjøre annet enn å håpe på de beste.
Rule
30.08.2021 kl 21:37 4135

Ja, de må hellere få skeletterne ud af skabet så vi kan komme videre....
Nanoq
30.08.2021 kl 21:57 4096

Her er jeg helt enig: "Vil tro at BASF + QFUEL + Hulteberg (+ VITOL) vet nøyaktig hva som forårsaker problemene i Skive"...
Også enig i mye av det andre du skriver her...

Ellers er jeg overbevist om at BASF er helt sikre på at QFUEL-teknologien er den rette veien framover. Og hvorfor det? Jo, fordi BASF i flere år - siden for 10+ år siden - selv satset på og utviklet på pyrolyse-teknologien innenfor avfallsplast, men oppgav, sannsynligvis fordi de bl.a. ikke klarte å produsere den grønne naftakvaliteten som var målet.

Dette kunne de først klare med hjelp av Quantafuels patenter og katalysator-teknologi.
Og derfor ble de deretter storinvestor og stor partner hos Quantafuel.

Etter min fulle overbevisning ville BASF aldri - etter noen års fravær fra pyrolyse-teknologien - være kommet tilbake til pyrolyse innenfor resirkulering av avfallsplast hvis de ikke var 100% sikre på at de største forhindringene var ryddet av veien på det tidspunktet. Dette sørget Quantafuel for.

Jeg er også sikker på at den kjemiske giganten BASF med sine 150+ store kjemiske fabrikker i full drift over hele verden, er i stand til finne gode tekniske løsninger på de problemene som har preget en del av oppstarten i Skive, og som 2 dager før deadline forhindret PoC-melding fra Skive.

Framover er det også sannsynlig at mye bedre plastsortering - både fullautomatisert og med stor kapasitet - vil bli en viktig faktor i et velfungerende storskala produksjonssystem hos Quantafuel.

Redigert 30.08.2021 kl 21:58 Du må logge inn for å svare
Reserven
31.08.2021 kl 00:55 3888

 
300 nye job på vej: Schweizere vil bygge Europas største brintfabrik i Esbjerg     (DA: brint = NO: hydrogen)
https://jv.dk/artikel/300-nye-job-på-vej-schweizere-vil-bygge-europas-største-brintfabrik-i-esbjerg
(GRATIS)
Tomten sveitsiske H2 Energy Europe skal bygge på, er NABOTOMTEN til Quantafuel, rett sør for og grensende til QFUEL sin tomt.

Borgmester jubler over nyhed om milliard-investering: Esbjerg er dynamoen for den grønne omstilling
https://jv.dk/artikel/borgmester-jubler-over-nyhed-om-milliard-investering-esbjerg-er-dynamoen-for-den-grønne-omstilling
(GRATIS)
Quantafuel er nevnt i artikkelen.

Pension var alt for kedelig for Helle Grønborg, men hun fandt en gnist til at spare op – i aktier
https://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/art8284347/Pension-var-alt-for-kedelig-for-Helle-Grønborg-men-hun-fandt-en-gnist-til-at-spare-op-–-i-aktier
(KREVER ABONNEMENT)
I artikkelen står det at Helle bl.a. har investert i Quantafuel.

Redigert 31.08.2021 kl 01:01 Du må logge inn for å svare
Arne_And
31.08.2021 kl 01:25 3858

Er det kvaliteten på plasten inn i fabrikken som er problemet? At man får våt plast og tilgriset plast er vel nærmest en selvfølge med tanke på kvaliteten
på sortering som er basert på tusenvis av orginale kilder.
Hegu
31.08.2021 kl 08:08 3613

Quantafuel ASA | Second quarter results 2021. Følg debatten:

https://www.proinvestor.com/chathistory/-72/gr%C3%B8nne%20aktier
Arne_And
31.08.2021 kl 08:17 3561

Ytterligere utsettelse for PoC...installasjon av ny komponenter i q4...så skal det kjøres igang igjen og optimaliseres etter dette. Da lurer jeg bare på neste støttenivå.

Og han med dårlig engelsk sier følgende: Skive would have cost the same as if we would have done it right the first time.. LØGN!!!!

Dem har byttet ut en satans massa komponenter og brukt tusentall ekstra timer på konsulent tjenester fra Rambøll..
Redigert 31.08.2021 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Vandalen
31.08.2021 kl 13:29 3239

Sa han ordrett det, eller er dette ett del sitat av en lengre forklaring?
Vet du eksakt hvor mange deler som er byttet?
Reserven
31.08.2021 kl 13:38 3252

Ifølge TDN Finans 31.8.2021, 09:41 (noe alle Nordnet kunder selv kan verifisere) sa Terje Eiken:
«- Hadde vi bygd Skive riktig fra første stund, hadde capex sett annerledes ut.»
Slettet bruker
31.08.2021 kl 13:41 3274

Denne dansken hadde passet bra som CEO i Qfuel..
Men han valgte Agilyx istedenfor...

https://newsweb.oslobors.no/message/540766
Reserven
31.08.2021 kl 13:58 3251

NEI, les 2021-Q2 rapporten.

Min forståelse er at problemene skyldes "feilkonstruksjoner" av Skive anlegget pga manglende kunnskap om hva som var optimal konstruksjon da Skive ble bygd, fordi Skive er verdens første CONTINOUS-PROCESS anlegg for resirkulering plastavfall: https://finansavisen.no/forum/thread/122657/view/3676862
HP17
31.08.2021 kl 14:53 3196

Klarte QFUEL nå endelig å få levert POC i dag?
Hvis ikke så vil det ikke overraske om kursfallet vil tilta fremover.
Reserven
31.08.2021 kl 15:17 2669

Står i 2021-Q2 rapporten. Har du så mye kunnskap om QFUEL at du vet hva de har definert som PoC?
Redigert 02.09.2021 kl 00:48 Du må logge inn for å svare