Pågår det ulovligheter i KOA aksjen ?

Monckybizz
KOA 13.01.2021 kl 09:45 71122

Det ser ut som denne aksjen blir manipulert og kontrollert til de grader, og dette har pågått siden januar. Alle forsøk på oppgang har blitt handlet ned igjen, -og målet er alltid det samme...rundt 2,6 kr. Hvor lenge kan dette pågå før børsledelse og/eller media begynner å fatte interesse ???
Redigert 24.08.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
pingvinen
11.04.2021 kl 18:39 6721

Du har rett i mye av det du skriver her selvfølgelig. Jeg leste et sted at EU har også innsett at det er farlig å være så avhengig av både USA og Kina/østen, så de har som mål at innen 2030 skal 20% av alle halvledere produseres i EU.

Selvfølgelig går det en smertegrense for når KOA også kommer inn i krise igjen, men det blir feil å sammenligne for mye med KOA før emisjonen. Hele den emisjonen gikk jo ut på å bytte en milliard "luft" med en milliard cash -mesteparten av denne milliarden i cash har de fortsatt samt at de har også mer trekkfasiliteter enn hva de hadde da. Jeg tror heller ikke at halvledermangelen kommer til å noensinne bety en nedstengning av hverken bilindustri eller annen industri på det nivået av nedstenging man så i mars -20. Vi snakker tross alt om at det forventes noen hundre tusen biler mindre levert enn hva man ellers hadde hatt. Dette skjer ved at bilfabrikker stenger en dag i uken over en periode, eller helt i ett par uker e.l., 5% færre mobiltelefoner osv - vi snakker ikke om en total stopp slik vi så i mars.

Så, ja - både omsetning og marginer blir skadet av dette. Jeg så en artikkel som påpekte at problemet var at når en bilfabrikk nå gikk og bestile større volumer, så ville det ta opptil 6 mnd før disse kunne leveres fordi produksjonslinjene nå er justert for andre produkter enn hva bilindustrien etterspør. Dersom man tar utgangspunkt i at problemet ble oppdaget sent 2020. så snakker vi andre halvdel av q2 før leveransene igjen kan komme i gang på et mer skikkelig volum - etterslepet da gjør at man snakker om "mange måneder, sågar inn i 2022" i den artikkelen jeg linket til.

Husk at dersom man ser hele greia i forhold til situasjonen som den var ved forrige emisjon - juni 2020, så er dette et luksusproblem. Problemet som har oppstått er fordi ingen klarte å se de leveransevolumene det faktisk har blitt - mao er hele problemet på oversiden av de prognosene man la når man sa at nå vet vi at vi har finansiering ut -21.
Redigert 11.04.2021 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
TABZE
11.04.2021 kl 23:03 6439

Pingvin jeg ser og leser deg først idag. Du skriver mye og jeg tror du har mer peiling en meg og mange andre her. Jeg har 100 k i koa og kurs 3.9kr altså over 100 tusen kr i minus og dette siden nedgangen i januar. Hva tror du når jeg kunne gått i pluss igjen? Jeg har stor tro på at oppgangen kommer slutten april pga rapporten og ny sjef. Tar jeg feil?
telefusken
12.04.2021 kl 01:44 6315

Det er ikke småpenger det snakkes om i halvlederbransjen.

"Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. plans to spend $100 billion over the next three years to expand its chip fabrication capacity, a staggering financial commitment to address booming demand for new technologies.

TSMC, the world’s leading manufacturer of advanced semiconductors, already planned a record capital expenditure of as much as $28 billion this year, but recent trends and developments have pushed for even more capacity. Now at the center of a global chip supply crunch, Taiwan’s biggest company has pledged to work with customers across industries to overcome a deluge of demand."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-01/tsmc-to-invest-100-billion-over-three-years-to-grow-capacity
Redigert 12.04.2021 kl 01:45 Du må logge inn for å svare
telefusken
12.04.2021 kl 01:52 6318

Nei, jeg tror heller ikke på full stopp. Det er likevel et stort problem når et så innvevd system som bilbransjen får hikke. Ordre må stokkes om, lange serier blir stykket opp og kostnadene øker. Det blir vanskeligere å se frem i tid, og da blir markedet mer skeptisk. Alt dette vil påvirke interessen for KOA, for uansett hva de sier og gjør, har de en historie som de må få kverket entydig en gang for alle.
Monckybizz
12.04.2021 kl 08:39 6146

Og jeg sier det igjen. Det er ca mindre enn 1 % av aksjene som er i omløp hver dag. Når det er så lite aksjer i omløp vil kursen automatisk gå nedover eller sidelengs. Dette er helt naturlig da det er smågnagere og bukseskvettere som trader fra dag til dag. Når så Investech og andre bruker denne micro-omsetningen til å analysere både selskapet og aksjekursen ser det bare dumt ut. Vi er bare nødt til å smøre oss med tålmodighet til større kvanta aksjer skifter eier på godt og vondt. Jeg har tro på KOA i det lange løp og det kan være jeg må vente til høsten eller enda lengre før det skjer noe positivt med aksjen, men min trøst er følgende.
Aksjen er i utgangspunktet utbombet og den verdien på hele konsernet som dermed er under 3 milli. er jo bare tåpelig for å si det mildt.
Største eier har økt sin post littegrann.(MS)
Alfred Berg har fattet interesse for aksjen.
Sist men ikke minst er den økonomiske situasjonen efter q4-20, finans og ordrereserver bra.
Derfor er jeg noenlunde sikker på at denne aksjen har mer oppside enn nedside, og jeg har et laaaaangsiktig kursmål på 10 kr.
pingvinen
12.04.2021 kl 10:04 6066

Vi er nok ikke så uenige tror jeg. Spørsmålet blir da tidshorisonten man har og hvor dyktig man er til å treffe rock bottom. Jeg er selv litt beskjeden når det gjelder troen på mine egne evner til å treffe absolutt topp og bunn, og jeg er villig til å sitte med minus i en stund dersom jeg har tro på caset i det litt lenger bildet.Derfor tror jeg at dersom man ser med litt lange briller, så er vi i dag relativt lavt priset - kan det gå lavere? Så absolutt - det ser vi av dagens utvikling.

Det er jo en risiko som du og jeg ikke har tatt med i diskusjonen, og det er det generelle markedet. Dersom vi får en liten knekk nå, så er nok ikke KOA en safe heaven akkurat.

Fant forøvrig denne artikkelen fra 23. mars, som snakker om problemer og fremtidsutsikter:

https://think.ing.com/articles/auto-parts-sector-update-a-year-of-recovery-and-transformation

Her sier det bla. "Moody’s currently anticipates that the negative impact of the semiconductor supply shortages this year could reduce production volumes by around 2% in 2021.", men de påpeker at det finnes nedside i denne forcasten, både pga Covid men også pga halvledermangel.
Grunnloven
12.04.2021 kl 11:24 6006

Ja, det er som lederteksten på denne sier "Fantastisk kjøpsmulighet" blir jo bare bedre og bedre for hver dag som går dette.
pingvinen
12.04.2021 kl 12:28 5960

Fant denne linken som er bare ett par dager gammel:

https://think.ing.com/articles/why-semiconductors-have-become-scarce-as-gold/#a8

Denne gir en god innsikt i problemstillingen. En ting er økt antall pc'er - som jo kommer til å reverseres - en annen ting er 5g, økt mengde halvledere i biler osv osv.

Det som fikk meg bekymret her er den kraftige nedgangen det har vært i antall biler produsert fra q4 20 til q1 21. Dette fallet var kraftigere enn jeg trodde, og basert på det jeg leser i den artikkelen, så kan det drøye lenger enn det jeg først forutsatte før det er balanse i markedet.

Igjen stilte jeg meg selv spørsmålet - ville jeg kjøpt i dag, basert på det jeg vet i dag? Svaret var nei, så jeg solgte ut. Min langsiktige oppfatning av KOA er den samme, men jeg tror det er mulig å kjøpe denne tilbake billigere etter q1-presentasjonen. Husk at det er også vanlig at det "ryddes i skapene" når det kommer inn en ny CEO - mao kommer det til å være svært få insitamenter for å sminke brura denne gangen - det kommer senere når alle skal få se hvor flink han nye er .

Jeg kommer helt sikkert tilbake, men jeg ser ikke lenger dagens prising som et godt kjøpstidspunkt.
Redigert 12.04.2021 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2021 kl 12:42 5991

Dere stresser mye, her er annen info ang halvledere enn dere oppgir:
Carrlo
Tekniske analyse for KOA viser en fallende trend grunnet fravær av kommunikasjon og absolutt null oppdatering mellom kvartalsrapporter.
Signering av en kontrakt med verdi 1,3 milliarder ble heller ikke formidlet før jul.

Det negative trendbildet forsterkes av en usikkerhet om Kongsberg er påvirket av mangel av halvledere. Halvledere ble en mangel fordi mange trodde mangelen var større enn den var og det ble hamstret av store selskap.
KOA bruker halvledere i et display til vannscooter, men er ikke påvirket av mangelen.
Ringte til Kongsberg på fredag og de kunne fortelle at alle deres fabrikker gikk for fullt og at ny konserndirektør nå er i full gang med å sette seg inn i selskapet.

Teknisk analyse er basert på matematikk rundt handelsmønster, kursbevegelser osv.
Teknisk analyse fungerer kun som et supplement til å gjøre investeringer, fordi absolutt alt annet som skjer rundt en aksje ikke blir tatt hensyn til.
Det fundamentale er vel så viktig
Redigert 12.04.2021 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2021 kl 12:45 6009

Til alle som ikke har lest Think and Grow Rich - "google" den på facebook..eller ja uansett.
Les historien "three feet from gold". Det er det som skjer når du selger på frykt.
pingvinen
12.04.2021 kl 12:50 6091

Dette er en persons mening. Det jeg reagerte på var det sterke fallet i biler produsert. Husk at dersom man ser på biler registrert, så er dette en lagging indicator. Bilen skal produseres, den skal shippes, den skal klargjøres og den leveres.

Jeg hadde ikke trodd at fallet i produksjon var så stort - når man mottar ny informasjon må man se på alt på nytt. Som jeg sa over, jeg har fortsatt true på KOA, og kommer tilbake, men siden jeg tror det er mulig å få kjøpt denne billigere senere, så finnes det ikke for meg et godt argument for å sitte med den nå.

Jeg har også tidligere vært klar på at jeg er ydmyk for at jeg tar feil også - og det kan jo være at jeg bommer nå, men da må jeg bare leve med det.

Nest etter det å forelske seg i en aksje så er FOMO det farligste - Fear Off Missing Out - det er mange som tviholder på en aksje "hva om den plutselig eksploderer" - vel - det er ingen som har blitt fattige av å gå glipp av ett rally, men det er mange som har blitt fattige av å være med for langt ned......

Tross alt - vi går jo alle glipp av rallyer hver eneste dag - det er nesten alltid en eller annen aksje som løfter seg sterkt -. i de fleste tilfellene sitter jo ikke vi der :-)
Redigert 12.04.2021 kl 12:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2021 kl 12:54 6140

Velger å høre på den personens mening da ;-) sitter godt.
pingvinen
12.04.2021 kl 12:56 6377

Jeg solge ikke på frykt - jeg solgte på at jeg fikk informasjon som gjorde at jeg endret oppfatning. Ja - jeg tok et litet tap, men det tapet er ikke utenfor det jeg har innenfor en normal range av en enkelttrade og gjør at totalporteføljen min gikk ned med 0,2%, så det skal nok gå greit :-). MEN - jeg har heller ikke FOMO :-) Jeg tror KOA har mye å gå på fremover. Jeg har ikke noe problem med å se for meg både 5 og 10 kroner om to-tre år, men det er fortsatt ikke et godt argument for meg å sitte når jeg nå har endret oppfatning til at jeg tror den skal ned i det korte bildet.

La oss bare være enige om å være uenige - tross alt - i det øyeblikket jeg ønsket å selge, så var det heldigvis en som var uenig med meg -. han/hun kjøpte. Slik vil det være hele tiden.
Monckybizz
12.04.2021 kl 13:36 6357

Ja, det er det som er bra med å være småaksjonær...man kan bruke denne Micro omsetningen til å kjøpe seg opp.. 😊
Monckybizz
12.04.2021 kl 15:24 6343

Fikk dette svaret fra KOA, etter at jeg kjeftet for manglende oppdatering.

Hi xxxxxxx

First of all thank contacting us and for being one of our investors.
We are sorry the hear that you are not satisfied with our communication efforts.
Kongsberg Automotive’s investor communication has up until now been mainly concentrated around the 4 earnings calls, the Annual General Meeting, and some investors presentations calls. We will have our next earnings call on May 12th where we will present our Q1 results. The call will as usual be held by webcast and all participants will have the opportunity to ask questions.
Since we are listed on Oslo Stock Exchange is there strict rules on what we can share and not, but we will take your feedback under consideration and discuss how we shall communicate in the future with our new CEO, when he joins our company in May.

Best regards,
Corporate Communications
KOA
telefusken
12.04.2021 kl 16:57 6280

Problemet er nok litt mer komplisert enn at KOA ikke har problemer med sine halvledere. Det er et stort antall typer å velge i, og det de selger til vannscootere er knapt synlig i det store bildet.

Det som bestemmer kursen på selskapet er delt i _minst_ to ting. Den er er hva de faktisk presterer,. Den andre er hva man _tror_ de vil prestere. Det første kan selskapet avhjelpe med god oppdatering. Den andre avhenger av hvordan det ser ut til å gå for kundene deres. KOA sier ikke alt for mye, så det drar ned. Kundene sier at de produserer mindre. Det drar også ned. Da betyr det ikke så mye hva vi synes at kursen skulle være, for flertallet er tydeligvis ikke så overbevist.
telefusken
12.04.2021 kl 17:22 6268

Jeg tror også det er mulig å tjene penger her, men som du sier er tiden en del av regnestykket.

Det er mange som tror at jeg er negativ til selskapet. Det er jeg ikke. Det jeg alltid har prøvd å få frem, er at et rakettvekst har vært lite trolig. Jeg har prøvd å begrunne hvorfor, men da har jeg blitt idiotforklart.

Det var aksjeanalyser.com som var den store triggeren i fjor høst. Det blir litt dumt når folk hisser seg opp over at han tok feil. Prøv heller å finne ut hvorfor man velger å bruke en fyr som har en tilnærmet hobbyblogg hvor han prøver å tjene noen kroner som "aksjeguru".

Jeg slipper ikke helt Teleios. De kom inn ved et forsøk på kupp. Da så det helt tydelig ut som om at dette var noen som hadde funnet seg et lett bytte som de kunne utøve litt finansakrobatikk på, og få ut noen kroner. Det eneste jeg fant om dem da, var noe i retning av varehandel eller kjøpesenter. Husker ikke helt nå, men det var langt unna i dustri. Jeg tipper de gikk i samme fella som mange andre har gjort ved å tro at industri er det samme som handel. De fleste som har trodd det har svidd fingrene. Derfor har heller ikke den fantastiske utviklingen de lovet da kommet. Selskapet hadde brukbart stø kurs da,og jeg ser ikke at de har tilført noe fantastisk, så når KOA en eller annen gang viser at gammel moro er historie, vil også kursen øke.

Før emien mener jeg at de hadde betalt +/- 700 mill. Det ble vel + 300 til i emien. Så har de kvittet seg med en del etter dette, men vi vet ikke hvorfor. Da går det nok an å finne en smerteterskel for salg for dem som gidder.

Det at de snakket om oppkjøp i 2019 tyder på at de ville sitte en stund, for det pleier å ta tid å få ut noe gevinst av slike ting. Det kan være at krasjen i fjor har endret på de planene. Mer usikkerhet som ikke er positivt.
True
12.04.2021 kl 17:46 6219

Bra tiltak. Det er nesten merkelig hvor lite vekt folk fortsatt legger på kommunikasjon, en av de fremste nøkkelfaktorene for suksess i næringslivet. Da jeg skrev Masteroppgave ved NHH var det nettopp mangel på kommunikasjon/informasjon som var hovedproblemet til to firmaer.

Ikke rart aksjen stuper når aksjonærer ikke har peiling på hva som faktisk foregår. KOA er etter min mening et solid selskap med gode fremtidsutsikter, så dersom de blir flinkere på kommunikasjonsdelen blir det kanskje litt mer fart på sakene.
telefusken
12.04.2021 kl 18:03 6326

"... så dersom de blir flinkere på kommunikasjonsdelen blir det kanskje litt mer fart på sakene. "

Da er vi tilbake til spørsmålet om de faktisk ønsker den oppmerksomheten som følger av bedre kommunikasjon. Jeg tviler, for de siste fem årene har entydig vist at de vil jobbe i fred.
TABZE
12.04.2021 kl 19:28 6248

Ok Marcus. Hva skal jeg som har nå over 100 tusen kr i minus gjøre etter din mening? Vente? Vil den denne uka gå ned til 2.5 eller ser vi 3kr igjen? Noen kommentar rund det?
True
12.04.2021 kl 19:43 6346

Så lenge nyhetene er positive er det vel i KOA's beste interesse og kommunisere til sine interessenter og øke likviditeten i selskapet? Penger kan man aldri få nok av, og det tror jeg KOA vet bedre enn noen andre. Men dersom ting ikke går bra skjønner jeg godt at de vil jobbe i fred.
telefusken
13.04.2021 kl 03:31 6041

Etter å fulgt Teleios siden de kom inn, er min oppfatning at de har en eller annen ide om å få mer penger ut av selskapet. De kom inn ved å kreve ekstraordinær generalforsamling sammen med noen andre likesinnede.
https://www.businesswire.com/news/home/20151207006506/en/Makuria-Investment-Management-UK-LLP-Teleios-Capital-Partners-LLC-and-Constructive-Capital-AS-Issue-an-Open-Letter-to%C2%A0All-Kongsberg-Automotive%C2%A0Shareholders.


De ble roet ned så mye at den ble avlyst, men de fikk innflytelse. For meg ser det ut til at de ikke vil at andre blander seg inm, og da er det vel fornuftig for dem å gi minst mulig info som kan trekke til seg noen andre som er store nok til å kreve sin rett. Hva planen dere egentlig er, er totalt ukjent, og det trekker vel ikke opp.

Absolutt alt de har gjort, er preget av ønsket om null interesse. De fjernet til og med topp-20 fra nettet med begrunnelsen "spare penger". Det er bare totalt loko, for hva koster det å legge den ut når den kommer automatisk fra Verdipapirsentralen som en del av medlemskapet der? Den kom tilbake eter emien, så det kostet tydeligvis ikke så mye likevel.

Den ledelsen de fikk tuppet ut, meldte om nyheter. Etter at Teleios kom inn ble det helt tyst.
Redigert 13.04.2021 kl 03:31 Du må logge inn for å svare
telefusken
13.04.2021 kl 03:38 6041

Mats Liss har et kursmål på 4,25 (1. mars). Ser ikke hvilken horisont han har. Liss har fulgt selskapet lenge, og fremstår som edru i motsetning til han med aksjeanalysene. Liss er industrianalytiker, så han har nok en brukbar ballast. Det eneste negative jeg har sett med ham, er at han alltid har ligget for høyt i anslagene sine, men langt unna drømmeverdier.

https://www.swedbank-aktiellt.se/om/kongsbergautomotive

Du får bla deg bakover i det han har skrevet, og sammenlikne med det som ble fasiten.

Så vidt jeg vet er det ingen andre som aktivt følger selskapet nå.
Redigert 13.04.2021 kl 03:40 Du må logge inn for å svare
OTE
13.04.2021 kl 08:12 5832

Bilsalget i mars økte med 23% kontra mars 2020:

https://ofv.no/bilsalget/bilsalget-i-mars-2021
pingvinen
13.04.2021 kl 09:29 5676

Nå var vel ikke akkurat mars -20 en jubelmåned, og som tidligere nevnt er registrerte biler en lagging indicator. Man må se på produserte biler. Det tar en god stund fra det at en bil blir produsert i USA, Japan, Korea eller hvor ever, satt på en båt, fraktet til Norge, levert for klargjøring og utlevert til kunde - her snakker vi fort 2-3 mnd hvis det er en bil som skal båtfraktes, men sikkert 4-6 uker selv om det er en bil som går på tog fra Europa et eller annet sted. Den linken jeg ga lenger opp viste fallet i produksjonen Q1-21 - det var signifikant.
OTE
13.04.2021 kl 11:50 5564

Nei, det er sant. Men vi burde vel bruke fjoråret som sammenligningsgrunnlag siden KOAs uttalelser om omsetningsmål og fremtidsutsikter kom etter Covid og halvlederproblematikk oppsto.

At det er utfordringer i bransjen kan vi være enige om men tabellen du linket til kan leses med forskjellige briller. Den viser jo at produksjonen tok seg markant opp mot slutten av 2020 og faktisk nådde høyere nivåer enn i 2019. Selv om produksjonen i starten på 2021 ikke nådde de samme nivåene som i 2019 var altså både produksjon og salg i starten på 2021 bedre enn starten på 2020.

Det virker som om det er en trend at produksjonen synker noe gjennom første halvdel av året før den tar seg opp i andre halvdel. Det gjorde den både i 2019 og 2020. Hadde vært interessant å se hvor høy produksjonen var i slutten av 2018 for ytterligere sammenligningsgrunnlag her.

Antagelig vil ikke 2021 gi tidenes høyeste produksjon grunnet Covid og halvledermangel (KOA har jo selv tatt et forbehold her), men det er ingen grunn til å tro at det er krise heller - tvert imot. Hovedspørsmålet er jo om selskapet er dyrt priset. Det er det etter min mening ikke.
Redigert 13.04.2021 kl 16:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.04.2021 kl 14:25 5429

Trur at det lønte seg med litt tålmodighet denne gangen også Pingvinen.
pingvinen
13.04.2021 kl 15:59 5542

I det korte bildet har du rett :-) Jeg gikk ut her på litt over 2,8, så jeg hadde vært i pluss i forhold til dette. For å gjøre alt ennå verre, så brukte jeg pengene til å kjøpe VOW på rundt 44,50 - denne står i 43 nå :-)

Heldigvis har jeg allerede påpekt at jeg er svært beskjeden i min egen oppfattelse av evne til å treffe topp og bunn :-)

Hva som blir riktig i det litt lenger bilde er dog for tidlig å avgjøre. Jeg tror det blir rett å kjøpe seg inn etter Q1 basert på at totale bilproduksjon falt fra 23,5 mill i q4 til 20 mill i q1. Dette taller var et fall som oversteg mine forventninger - jeg trodde produksjonen skulle være omtrent flat. Om ikke kursen er lavere, så vil min egen usikkerhet være lavere - atlså kan det fort være at jeg opplever bildet risk/reward som bedre etter q1 selv om kursen er høyere.

Jeg kan nevne at jeg idag var hos en elektronikk produsent i forbindelse med jobb - han var helt fortvilet - han hadde bestilt noen komponenter og fått beskjed om at det var 61 ukers leveransetid....."enten klarer jeg å finne det et annet sted eller så er jeg ferdig". Han kunne også fortelle at en komponent han tidligere betalte 0,9 dollar for måtte han nå betale 1.7.........

Som jeg har sagt tidligere, så kommer dette selvfølgelig til å løse seg på sikt - verden stopper ikke opp pga dette - men den kortsiktige effekten tror jeg nå er sterkere enn hva jeg først trodde.

Jeg tror ikke slike ting nødvendigvis reflekteres i de daglige svingningene i børskurs - nå er det nok en god del penger som finner veien ut av grønt som leter etter en ny havn også. Så setter man seg ned og kikker på chartet - joda - KOA har falt mye i det siste, her kommer det sikkert en oppgang....... jeg tilhørte vel egentlig den leiren jeg også, og gjør det fortsatt. Jeg står fast ved at jeg ikke har vanskeligheter med å se for meg både 5 og 10 kroner 2-3 år ned i gata. Skulle det vise seg at jeg bommet med denne utgangen, så kommer derfor å kjøpe meg inn igjen selv om kursen skulle være 3,80 istedenfor 2,80 - surt - men slik er livet :-)

Etterpåklokskap er tross alt verdens mest eksakte vitenskap :-)
telefusken
13.04.2021 kl 16:51 5478

"Jeg kan nevne at jeg idag var hos en elektronikk produsent i forbindelse med jobb - han var helt fortvilet - han hadde bestilt noen komponenter og fått beskjed om at det var 61 ukers leveransetid....."enten klarer jeg å finne det et annet sted eller så er jeg ferdig". Han kunne også fortelle at en komponent han tidligere betalte 0,9 dollar for måtte han nå betale 1.7........."

Og den ene komponenten kan stoppe en hel bil fra å bli bygget, uansett om den koster ett øre eller 1000 kroner.

Dette _er_ skikkelig dirty.

Nå har Intel meldt at de kan tilby produksjonskapasitet _hvis_ deres prosesser kan brukes. Da snakker de om 4 måneder med testing. De har ikke så alt for stor kapasitet selv, og hvis prosessene deres ikke passer er man like langt. Det er flere som mener at dette er mer et forsøk på å smigre Biden i et forsøk på å få tak i støtte til å utvikle sin egen teknologi som de har hatt trøbbel med.

Halvledere for avanserte systemer i bil har strengere krav til blant annet klima (temp, fukt og vibrasjon) og spenning enn det som brukes i forbrukerelektronikk, så det å flytte produksjonen krever også mer. Intel kan evt. bidra til at mindre kritiske komponenter kan flyttes så det frigjøres kapasitet for bil.

Det hjelper heller ikke om man får tak i noen kritiske komponenter hvis det fortsatt mangler en.
Redigert 13.04.2021 kl 16:52 Du må logge inn for å svare
OTE
13.04.2021 kl 17:10 5645

Blir interessant å se utviklingen i morgen. I dag så vi en stop hunt som forsynte seg av likviditet under de siste fem ukers dobbelbunn, og endte dagen med en engulfing pin bar som fort kan vise seg å være en trippelbunn. Legger vi til at KOA igjen reagerte på støtte, er oversolgt på weekly, og har bullish divergence på både daily og firetimer ser det ikke så dumt ut teknisk. Volumet er riktignok beskjedent, men det endrer seg fort om frykten slipper taket.
pingvinen
13.04.2021 kl 20:23 5772

Fy f..... her var det mange ord jeg ikke kunne :-) Selv så holder jeg ting enklere. Ja, jeg skuler til trender og volum, topper og bunner, men ellers tror jeg mest på det fundamentale :-)
Flipper
14.04.2021 kl 15:15 5663

Germany's AUTO1 seeks to raise at least 1.5 billion euros in IPO

https://www.reuters.com/article/us-tech-auto1-ipo-idUSKBN29U0M6



Monckybizz
15.04.2021 kl 12:48 5407

Omsetningen ligner mest på en frisør midt under pandemien. Lurer på hvilke bukseskvettere som egentlig ligger å trader dette papiret med noen tusenlapper hist og pist.? Helt utrolig. 😑
Slettet bruker
15.04.2021 kl 14:05 5305

Tok kontakt med KOA. Fikk identisk svar som en annen på forumet- klipp og lim svar.

Takk for henvendelsen.
Vi beklager at du ikke er fornøyd med kommunikasjonsarbeidet vårt.
Kongsberg Automotive kan imidlertid ikke på grunn av gjeldende regelverk for børsnoterte selskaper gi kommentarer om kursutviklingen i selskapet.
Vår investor kommunikasjon har hittil hovedsakelig vært konsentrert rundt 4 kvartalsrapport møter i året, ordinær generalforsamling og noen investormøter.
Neste kvartalsrapportering 12. mai, der vi vil presentere Q1 resultater. Som alltid vil kvartals rapporteringen (webcast) holdes åpen for alle, og alle deltakerne vil ha muligheten til å stille spørsmål.

Det er også klare regler og begrensninger for hva vi kan og ikke kan kommunisere med tanke på Oslo Børs, men vi vil ta med oss dine innspill og diskutere internt hvordan vi skal kommunisere i fremtiden med vår nye konsernsjef som starter i mai.

Mvh Corporate Communication
Slettet bruker
15.04.2021 kl 14:06 5330

Svarte bare tilbake på den dette, men fikk aldri noe svar på den.

Hei, takk for svar- merkelig at reglene er så mye strengere for dere en andre selskap.
Grunnloven
15.04.2021 kl 14:47 5367

Hei, ja, det er rart at noen selskaper deler mye informasjon, mens andre eksempelvis KOA holder seg strikt til 4 ganger i året. Likevel, strekker vi litt i svaret og putter på noe tolkning så kan 12 mai bli spennende. De er ikke konkurs ihvertfall
Grimsmo
15.04.2021 kl 15:00 5357

Nei langt i fra. Anbefaler alle å følge presantasjonene. Di guidet Q1 til å bli lik Q4 så bare å lene seg bakover og slappe av.
Monckybizz
15.04.2021 kl 15:13 5331

Ordrett samme svar som jeg fikk, bare at jeg spurte og fikk svar på engelsk. Klipp og lim svar. Ser ut som KOA gir blanke f... i både aksjonærer, kommunikasjon og marked... 😔
Monckybizz
15.04.2021 kl 15:19 5395

Ønsker at flest mulig av aksjonærene sender forespørsel om bedre kommunikasjon til KOA.
Mulig dette kan forandre litt på holdningen til konsernledelsen. Vi må huske på at vi alle er eiere i KOA, om vi er små... 🤔😊
Monckybizz
15.04.2021 kl 15:20 5707

Ønsker at flest mulig av aksjonærene sender forespørsel om bedre kommunikasjon til KOA.
Mulig dette kan forandre litt på holdningen til konsernledelsen. Vi må huske på at vi alle er eiere i KOA, om vi er små... 🤔😊