Case: REC Silicon - Fremtiden innenfor batteri og solindustrien

Slettet bruker
RECSI 25.01.2021 kl 21:59 64097

Link til del 1 av trÄden: https://finansavisen.no/forum/thread/123877/view

REC Silicon har i lÞpet av de siste tre handels dagene falt med 15.52% fra toppen pÄ 20.36. Finansavisen publiserte en artikkel pÄ fredag med overskrift "REC-boblen" hvor de informerte om at selskapet har falt med 99% fra sin all time high. I dag ble det publisert enda en artikkel av Finansavisen med overskrift "Dumper REC Silicon-aksjer" hvor det kommer frem at DnB Teknologi har netto solgt 6.5 millioner aksjer hittil i Är. Dette har fÞrt til at spÞrsmÄl dukker opp: BÞr jeg selge aksjen? Skal jeg realisere gevinst/tap og satse pÄ Ä time markedet fordi denne vil fortsette Ä gÄ ned? Hvis du stilte deg selv disse spÞrsmÄlene sÄ er min anbefaling: Selg.

Jeg har alltid vĂŠrt ĂŠrlig om at jeg skal vĂŠre Ă„pen med dere pĂ„ forumet pĂ„ nĂ„r jeg kjĂžper og selger REC Silicon aksje. De siste tre handels dagene har jeg sett at min papir gevinst har krympet. Krympet sĂ„ mye faktisk at dette hadde vĂŠrt en utrolig god Ă„rslĂžnn for mange der ute. Jeg tenkte at det kun er riktig av meg Ă„ skrive denne trĂ„den og informere alle om at dagen jeg selger aksjene mine....... JA DEN MÅ DU VENTE FLERE ÅR PÅ! Sagt det fĂžr: 2020 gjorde meg til en multi millionĂŠr (TSLA) og allerede nĂ„r 2021 er ferdig regner jeg med Ă„ vĂŠre en titalls millionĂŠr (holder uansett de neste Ă„rene). La meg forklare hvorfor!

REC Silicon er et av de beste, hvis ikke den beste vekst-casen i hele Oslo bÞrs. Vi har et selskap som produserer ingrediensene som er nÞdvendige for solar og batteri industrien. Verden har allerede bestemt seg for at grÞnt og fornybart er hva som skal satses pÄ. Dette har blant annet kommet frem i Norge med alt fokuset som har vÊrt pÄ grÞnt, EU hvor det er en enorm satsning pÄ grÞnt og USA, hvor Joseph Biden Jr. ble valgt som president og demokratene vant majoritet. Hvis du tror at dette ikke er stort for REC Silicon sÄ er min anbefaling enkel: Selg.

De store har fÄtt Þynene sine opp for den grÞnne bÞlgen. Flere aktÞrer har de siste Ärene Äpnet seg opp for eller kommet inn i det grÞnne markedet hvor de smarteste begynte tidlig. Med alt av det makro-politiske som har skjedd de siste mÄnedene vil det vÊre enda flere som Þnsker Ä komme inn, da mye av risikoen ble minsket etter USA-valget. Det vil vÊre en enorm satsning innenfor grÞnt de neste Ärene, enda stÞrre enn vi fÞrst trodde. Vi ser allerede tegn pÄ det i flere land inkludert Norge, hvor store aktÞrer vil bruke milliarder av kroner for Ä bygge fabrikker og komme inn i bÄde solar og batteri markedet de neste Ärene. Da Þnsker jeg Ä gÄ videre til mitt neste poeng:

Visste du at det ikke finnes en eneste selskap som REC Silicon i hele EU og USA? Tenk pÄ dette en gang til fÞr du leser videre.

REC Silicon stiller klart med to fabrikker som er oppe og gÄr som det suser. Dette er fabrikkene i Butte og Yulin. Selskapet eier ogsÄ en fabrikk i Moses Lake som har vÊrt nedstengt pga. handelskrigen med Kina. Viktig Ä pÄpeke at fabrikken var i en vanskelig posisjon allerede fÞr handelskrigen begynte, hvor svekket polysil priser pÄvirket lÞnnsomheten til selskapet. Fabrikken i Moses Lake har det blitt tatt en emisjon pÄ en milliard kroner for Ä gjenÄpne og gjÞre klar til drift og det beregnes i fÞlge Tore Torvund (CEO i REC Silicon) at fabrikken vil vÊre i operasjonell drift fra og med 2022 (25-30%), med 75% kapasitet i 2023. Dette vil gi en EBITDA pÄ $100M fra ML alene i 2023. Dette var i Oktober 2020. NÄ Þnsker jeg at du skal tenke litt pÄ alt som har skjedd bÄde med verden og med selskapet siden Oktober 2020. Hvis du tror at selskapet ikke vil klare Ä gjenÄpnes eller at EBITDA er feil sÄ er min anbefaling enkel: Selg, men dere andre bÞr fortsette Ä lese.

SÄ vi er enige om at mye har forandret seg i verden siden Oktober 2020. Biden har med egne ord i forrige uke sagt at han Þnsker Ä bygge en lokal verdikjede for grÞnt i USA. Videre understreker han at nok en gang vil produkter bli produsert i USA og at man skal begynne Ä kjÞpe lokalt igjen. Made in America, med andre ord. Da kommer spÞrsmÄlet som du sikkert lurer pÄ: Men Biden skal satse pÄ alt grÞnt! SÄ hvorfor ikke et annet grÞnt selskap fremfor REC Silicon? FÞrst og fremst vil jeg svare med Ä anbefale at du bÞr selge, men etter det vil jeg pÄpeke det jeg sa ovenfor: Visste du at det ikke finnes en eneste selskap som REC Silicon i hele USA og EU? Vil ikke et selskap som spesialiserer seg for Ä lage ingrediensene solar og batteri industrien trenger gagnes positivt av at alle Þnsker en fot innenfor disse industriene?

NÄ har vi snakket litt (er sÄ mye mer jeg kan diskutere her, men jeg har begrenset med energi etter 12 timers arbeidsdag) om hvorfor REC Silicon vil gagnes positivt av den makro-politiske endringen som har foregÄtt de siste Ärene, spesielt de siste mÄnedene, sÄ er det pÄ tide Ä rette Þynene mot selskapet fremfor makro-politisk situasjon. Jeg vil ikke gjenta alt fra trÄd 1 og anbefaler at du leser den, hvis du ikke kjenner til mine innlegg.

Aker bÞrs meldte i forrige uke at de tar REC Silicon inn i Aker Horizons portefÞljen. Vi longs har sagt at dette vil skje siden forrige kvartals presentasjonen til Aker, hvor det ble nevnt at de vurderer Ä flytte REC Silicon til Horizons. Tror du at det er helt tilfeldig at Aker Horizons kjÞper aksjer fra Aker Capital til 16.62kr akkurat nÄ? Noen uker fÞr kvartalspresentasjonen i Februar? Etter at vi har fÄtt en makro-politisk konsensus om at grÞnt er fremtiden? Etter at vi fÄr vite at Violet Power har nok krutt i seg til Ä bygge fabrikk fremfor Ä leie og at de har mer enn nok kunder klare? Etter at Group 14 gjÞr en emisjon pÄ $17M og sier at de vil begynne dette kvartalet? ForstÄr du nÄ hvorfor jeg sier at gjenÄpning av ML kun er snakk om formalitet og at det er indirekte bekreftet? Har du lagt merke til at det har gÄtt flere mÄneder fÞr noen fra styret kjÞpte aksjer? Eller hvorfor solgte ingen av dem pÄ 20kr, de vet jo alt om selskapet? Enkelt: De kan ikke det, fordi de har informasjon resten av markedet ikke har.

Videre Þnsker jeg Ä pÄpeke at selv om Violet Power og Group 14 betyr mye for REC Silicon nÄ, vil deres viktighet skaleres ned med hver eneste ny kontrakt REC Silicon fÄr. Tror du at et selskap som vil vÊre en essensiell nÞkkelspiller for at solar og batteri-industrien i USA ikke vil fÄ flere kontrakter? At flere nye aktÞrer ikke vil Þnske en bit av kaken? Hvis du tror det sÄ er min anbefaling enkel; selg. Til alle andre: Dette er bare begynnelsen. Senest i forrige uke informerte Tore Torvund oss om at selskaper er i dialog med 3 nye potensielle samarbeidspartnere innenfor batteri segmentet.

Visste du at det er mangel pÄ halvledere for el-batterier? Eller at de store bil selskapene ikke tok el-biler seriÞst fÞr i 2020? At det rett og slett er mangel allerede nÄ pÄ Ä lage flere batterier, nÄr el-bil segmentet sÄvidt har startet? Visste du ogsÄ at REC Silicon har lÞsningen her?

Eller enda bedre; Hva med Tesla sin battery day, eller NIO day tidligere denne mÄneden. Har du fulgt med? Vet du hva mange forskere tror er fremtiden for el-batterier? Silisium batterier. Hvem kommer inn i bildet nok en gang? REC Silicon.

Kort oppsummert sÄ produserer REC Silicon per dags dato ingredienser som er nÞdvendige for dagens el-batterier og er markedsledende innenfor hva som enkelt kan bli fremtidens el-batterier. Det vil komme flere aktÞrer som vil forsÞke Ä utfÞre det REC Silicon er kapabel til, men dette vil ta alt fra ett til flere Är fÞr andre aktÞrer fÄr bygd opp sine fabrikker. Glem heller ikke at REC Silicon er verdensledende og har teknologi, patenter og kunnskap som de har opparbeidet gjennom flere tiÄr.

La meg spikre pÄ med et helt annet perspektiv nÄ som vi har snakket om USA og EU. Hva med Asia?
Asia mÄ ikke undervurderes her. Siden Biden har tiltrÄdt som president har myndighetene i Kina gitt tegn pÄ at de Þnsker Ä forbedre og styrke forholdet mellom USA og Kina. Hvis Kina fÞlger sin del av handelsavtalen sÄ kan fabrikken i Moses Lake allerede gjenÄpnes nÄ. Men la oss si at handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter og at polysil prisene gjenstÄr uendret. Yulin! Jeg gÄr ikke i dybden i denne trÄden pÄ hvorfor REC Silicon vil utlÞse opsjonen sin og kjÞpe seg opp til 49% her, da jeg har tatt dette opp flere ganger tidligere, men kort fortalt vil Yulin gi en stor fot innenfor markedet i Kina samtidig som det vil vÊre en flott mulighet for Aker til Ä utfÞre en emisjon pÄ og Þke deres eierandel. Visste du at RÞkke Jr. senest i forrige uke nevnte at alle selskaper i Horizons portefÞljen er eid 51% av Aker? REC Silicon er nÄ i Horizons portefÞljen. Han fulgte dette opp videre med Ä informere om at batteri situasjonen i Moses Lake er veldig spennende og at Aker vil informere mer om sine planer allerede i Februar, samme mÄned som vi mest sannsynlig vil fÄ gjenÄpnings dato for fabrikken i Moses Lake. Tilfeldig? Tror du ikke at Kina (og India) ogsÄ vil fortsette innsatsen for Ä sÞrge for at de opprettholder makten i hva som vil vÊre fremtidens olje? REC Silicon er et selskap og ikke et land, de kan og vil ha kunder i alle kanter av planeten.

La oss glemme kostpris for fabrikkene til selskapet (30 milliarder NOK) for et Þyeblikk og heller fokusere pÄ Butte. Butte er oppe og gÄr som det suser og jeg antar at resultatene Q4 2020 vil vÊre et av de beste kvartalene selskapet har hatt pÄ lenge. Husk at polysil prisene har Þkt betraktelig og at de vil fortsette Ä Þkes fremover. Dette er en mangel vare i verden, allerede nÄ! Men hva med alle selskapene i Kina? Jo, min kjÊre venn, husk ordene til Biden "Made in USA" og "kjÞpe lokalt". I tillegg til det Þnsker jeg at du skal huske dette: Det Ä handle fra REC Silicon er en kvalitetsstempel i seg selv. Man vet garantert at det ikke er slavearbeid i tillegg til miljÞvennligheten til produksjonen til REC Silicon. MiljÞvennlighet? Hva er det for noe tull? Hehe, la oss ikke tre alt for raskt frem. Pust nÄ, ogsÄ leser du videre.
Redigert 26.01.2021 kl 00:36 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 16:59 6330

og hvem er stÞrst pÄ dette omrÄde nÄ nÄr USA ikke vil kjÞpe fra Kina lenger som artikkelen ovenfor fra idag antyder ?

nettopp .
REC Silicon is the world's largest silane gas producer and one of the world's largest polysilicon manufacturers, with a capacity of more than 20,000 MT of polysilicon and 29,000 MT of silane gas annually from two US-based manufacturing plants.

Slettet bruker
26.01.2021 kl 17:04 6269



Biden: – Kjþp amerikansk 😊👏
President Joe Biden vil bruke statlige bestillinger til Ä gjenreise amerikansk industri. FÞderale institusjoner mÄ sÞke om unntak for Ä kjÞpe ting fra utlandet.

https://www.nrk.no/urix/biden-vil-tvinge-offentlige-institusjoner-til-a-kjope-varer-hjemme-1.15345711
Slettet bruker
26.01.2021 kl 17:12 6174

nettopp...

legg det sammen med dette ( https://www.pv-magazine.com/2021/01/26/xinjiang-sanctions-and-the-pv-supply-chain/ ) sÄ har du reseptet pÄ en rakett
VL
26.01.2021 kl 17:28 6023

SÄ kan man legge til at Sila nano har hentet kapital til Ä bygge fabrikk i «Nord Amerika». Hvis det stemmer at Nano er kunde hos Rec sÄ har vi plutselig Daimler/BMW/ Mercedes som kunde. 2021 blir utrolig spennende.
Rubin
26.01.2021 kl 17:34 6092

Jeg hĂ„per ogsĂ„ at RĂžkke & Co beholder kontrollen for da vil kursen bikke 100kr innen to Ă„r...minst. 👍
Jeg vektet meg opp mer i RECSI i dag til ca. 40% av min portefĂžlje. Resten er plassert i ACC, AOW samt i Saga Pure. Å gĂ„ «all in» i RECSI er fristende, men sĂ„ var det med alle eggene i samme kurven da...🙂
Du har nok en del mer i RECSI enn meg, men satser du alt pÄ et «kort»(RECSI)? Uansett, nÄ er det «GrÞnt» som gjelder...



Slettet bruker
26.01.2021 kl 17:47 5923

Hensikten med Ä kjÞpe amerikansk er, ifÞlge presidentordren, Ä «hjelpe amerikanske foretak Ä konkurrere i strategisk viktige industrier og Ä hjelpe Amerikas arbeidere Ä blomstre».

Legg merke til: «strategisk viktig industrier»

Solar og batterier er uttalt strategisk viktig. RECsi er i en kjempeposisjon! Hold pĂ„ denne i et Ă„r og se😇
xray292
26.01.2021 kl 17:49 5922

RECSI er ikke fullstendig utkonkurrert. Der tar du grundig feil. Og hvordan vet du at VP eller G14 ikke har funnet noen som finansierer bygging av fabrikker i USA? Du vet ingen ting!

Og alt det du pjatter om at kinesisk polysil er sÄ mye billigere Ä bedre er bare tull! Og til info er det ingen som vil kjÞpe skitne polysil av Kina lengre slik de holder pÄ. Ref sanksjoner rettet mot Xinjiang: https://www.pv-magazine.com/2021/01/26/xinjiang-sanctions-and-the-pv-supply-chain/?fbclid=IwAR2UB_LoA4hW-UvzC8Op6mTUP6GS6ioMLwi4xz0Ynp9i4T3_NnzTmrzglso


Les og ta deg en bolle.


Tycho
26.01.2021 kl 17:53 5866

Synes det er interessant at Recsi steg med 5 % mens hovedindeksen opplevde et fall pÄ 1 prosentpoeng siste 2 timene i dag. Den var altsÄ fullstendig frikoblet fra bÞrsens generelle trend pÄ slutten av dagen. Det kan indikere at fallet den siste tiden ikke alene kan forklares med generell markedsfrykt. Kan det vÊre at noen har benyttet anledningen til Ä presse kursen ytterligere ned kanskje? Og at det tok slutt i dag?

Som mange andre har jeg tenkt til Ä sitte lenge med mine aksjer i Recsi. Jeg trader ikke, sÄ dette har ingen betydning for mine valg. Men det er interessant Ä fÞlge dynamikken i kursen og spekulere rundt Ärsakene. Ellers fÞlger jo kursen et temmelig forutsigbart mÞnster nÄ. SkjÞnner at den er attraktiv som tradingobjekt.

Spent pÄ utviklingen i morgen.
Delonghi
26.01.2021 kl 19:55 5357

Kjempefin avslutning i dag men som du sier noe merkelig. Ser flere har kommentert det tidligere ogsÄ, fin metafor med badeballen i bassenget. Nyhetene ser ut til Ä bygge seg opp pÄ rekke og rad i de kommende ukene. Et spÞrsmÄl til alle kloke hoder her inne, noen som vet om man kan sende pm til andre her inne?
Slettet bruker
26.01.2021 kl 20:20 5174

Som jeg har skrivd mange ganger nÄ er nedgangen pga av vi hadde en teknisk topp og dette er korrigeringen ned... den traff bunn i dag, etablerte seg over korrigeringen... det vil si vi skal teste ny teknisk topp i morgen evt torsdag. Vi skal da ha hÞy over 21.5 ila de 2 dagene for sÄ starte ny korrigering ned... HVIS vi ikke fÄr noe news som drar den over. Se pÄ tekniske bildet , rekyl etter bunn gir Þkning pÄ 3-4 kroner .

Trenden holdes veldig sterkt i rec og det er OPP!

All kjÞp under 21.5 ila de neste 2 dagene vil vÊre gode kjÞp etter min mening kortsikt, med kun tanke pÄ det tekniske bildet ;)
Langsiktig og med utsiktene skal vi fler gangeren, dette er jeg ogsÄ overbevist om.
Redigert 26.01.2021 kl 20:24 Du mÄ logge inn for Ä svare
Mathisdj
26.01.2021 kl 20:23 5194

21.71 fÄr jeg det til i morgen eller torsdag :)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 20:27 5032

Borgermesteren, jeg er lett med pÄ Ä feire med Þl med deg, men jeg insisterer om at jeg spanderer! Du er noen hundre tusen aksjer rikere enn meg, men vet du hva, du virker som en jÊvlig fin type. Takk for hyggelig kommentar! Du er en av de fÄ her som jeg liker og respekterer godt sÄ det gÄr begge veier! :)

Til alle andre: Jeg skriver en trÄd om fremtiden innenfor batteri markedet i gÄr - og i dag fÄr vi vite at Sila Nanotech. har utfÞrt en emisjon pÄ 5 milliarder! Hvis du tror at det er tilfeldig, selg deg ut. Haha neida, dette er tilfeldig.

Ikke bekreftet fra Sila at de vil bygge ved ML, men jeg antar det. Uavhengig, det vil komme nye kontrakter i bÞtte og spann de neste Ärene. Hvor er Pantera1 idag? Hvor er Nemis som har snakket dritt om Sila sÄ lenge, nÄ? Bare vent til Februar, sÄ garanterer jeg at Pantera1 er en long igjen og kommer til Ä brÞle skyhÞye kurs ila. kort tid. HÄper at ingen faller for det. Teknisk skulle vi ha gÄtt opp allerede i gÄr, men Finansavisen har forsÞkt Ä presse prisen ned og dette sÄ du pÄ som en seier og argumenterte for at denne skal ned til 7kr.... zzzzzz

Ærlighet folkens. Det tar oss langt.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 20:34 4964

Uchihabrah

Fikk ikke lest denne trÄden fÞr nÄ. Respekt.Mulig det var denne trÄden som dro REC i dag.
Uchihabrah nÄr trÄdene dine blir for lange tar det lang tid Ä lese. Hadde vÊrt hyggelig om du satte en stopp pÄ 5 til 6 sider .
En trÄd som dette kan du mere en gjerne starte igjen med samme start trÄd.

t3sm
26.01.2021 kl 20:36 4944

Dette er sÄ bull og dette blir sÄ bra!
StÄr fortsatt pÄ at jeg tror pÄ positiv melding i lÞpet av de nÊrmeste dagene.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 20:38 4935

Siste 30 min med handel i dag var jo omtrent kun kjĂžpere, regner med det var noen stĂžrre folk som skulle laste opp. Er vel rimelig sikkert Ă„ annta noen vet ( eller er veldig sikker) pĂ„ noe skal skje snart. Det gjĂžr det bare enda mer absurd med DnB sin kommentar om at mye av potensialet er tatt ut i kursen, altsĂ„ potensialet har jo ikke startet engang. Rec NÅ er jo ingenting i forhold til hva det burde bli.

OgsÄ spent pÄ utviklingen i morgen. Tipper vi skal opp og teste 19 rimelig kjapt om ikke det skjer mye dritt pÄ den asiatiske bÞrsen
ShallowHal
26.01.2021 kl 20:41 4934

Takk til deg Sirbalo, for din urokkelige tro pÄ TA de siste tiden - tror flere har klart Ä igjenkjenne trendkanalen og mÞnsteret du har snakket om, og jeg tipper det har vÊrt en beroligende faktor for mange smÄ aksjonÊrer. De to siste bunnene har brutt lenger igjennom trendkanalen for hver gang. Har selv sittet Ä vÊrt litt smÄ nervÞs, da jeg har tenkt at trenden er brutt. Tipper det er en god strategi fra meglerhusene, og utlÞse et falskt signal der, nettopp for Ä vippe smÄ aksjonÊrer av pinnen. Du har vÊrt et godt fyrtÄrn i mÞrket =)

Har forÞvrig klokketro pÄ casen, men jeg har snitt pÄ 16.6 og ville ikke vÊrt komfortabel med Ä vÊre med ned til 10kr hvis trenden ble brutt, sÄ Êrlig mÄ jeg vÊre:)
Redigert 26.01.2021 kl 20:43 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 20:42 4936

Hvorfor skal vi teste 19 kr? Se pÄ de siste rekyler fra bunn siste mÄned. Skal vi fÞlge siste tidens mÞnster i aksjen skal vi til ny teknisk topp og den er over 21.5...
Slettet bruker
26.01.2021 kl 20:55 4846

Mente ikke at 19 var en sperre, sĂ„ kanskje feil Ă„ skrive som jeg gjorde. Etter jeg kjĂžpte en del pĂ„ hĂžy kurs hadde det vĂŠrt betryggende Ă„ sett 19 tallet igjen. Du er teknikkeren og jeg sier jatakk til Ă„ teste 21.5 😊
Delonghi
26.01.2021 kl 20:59 4815

Dnb teknos nedsalg i REC blir dratt opp igjen pÄ fatv sin sending i ettermiddag, nevnes ingenting om stÄa per da i dagens handel annet enn nedsalget i gÄr. Nevnes heller ikke det som sto i fa (som har stÄtt her i flere dager allerede) at flere andre dnb fond har kjÞpt seg opp.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 21:17 4646

Økte beholdningen min med 300% nÄr kursen var pÄ 17,18 og 19,57 var min siste handel. Har snitt pÄ 17,02.
Var en god del i minus idag men du mĂ„ ta det heelt med ro nĂ„r det gjelder rec. Kommer seg alltid sterkere tilbake 😊
Regner med det blir spennende de kommende dagene 😊
Redigert 26.01.2021 kl 21:20 Du mÄ logge inn for Ä svare
Rubin
26.01.2021 kl 21:24 4609

Leser nĂ„ pĂ„ NRK tekstTv at EU gir 2,9 milliarder Euro i stĂžtte til et batteriprosjekt i 12 EU land. Hvor skal de fĂ„ anodematerialet fra tror dere?💰💰💰
Redigert 26.01.2021 kl 21:24 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 21:25 4642

Takk skal du ha, Barbro!

Jeg tror at Þkningen i dag var en kombinasjon av teknisk samt nyhetene om Silan Technologies som hentet inn 590M USD i kapital, pluss Biden rally. "Made in USA" - "Shop locally" - og han har ikke begynt engang. I februar kommer han til Ä utdype seg om planen sin samt alt spennende som skjer fra REC Silicon sin side. Jeg gleder meg! Mine trÄder er kun for at smÄe aksjonÊrer ikke skal selge seg ut i panikk og bli flÄdd av de store, nÄr casen er sÄ sterk som den er her. Jeg mÄ pÄpeke at jeg ikke vet om vi gÄr opp eller ned, men alle mine prediksjoner tilsier at 50-60kr er realistisk og 80-100kr er blue sky scenario for 2021. Jeg er optimistisk og vil argumentere for at vi er i blue sky scenario, men sÄ har mine prediksjoner om hvor aksjekursen skal vÊre til gitt tidspunkt ogsÄ slÄtt feil fÞr.

Vil avslutte med Ä si; Februar vil vÊre et fÞr og etter Þyeblikk for selskapet. Til alle som er usikre, bare vent og se - og hopp pÄ nÄr du fÄr den bekreftelsen du trenger fra REC Silicon direkte. Potensialet her de neste Ärene er helt enormt.
t3sm
26.01.2021 kl 21:27 4639

Tror februar kommer til Ä ble RECens mÄned!
nemi's
26.01.2021 kl 21:39 4572

Du har aldri vist at du skjÞnner dette. All solar polysil som produseres utenfor Xinjiang, men ellers i Kina, dekker det verdens behov utenfor Kina. Daqo har steget 400% pÄ NYSE siden oktober (!!!!!) Og de produserer sÄ nÊr alt i Xinjiang.

Du har aldri vist at du skjĂžnner dette. Trina solar solgte her 4GW, dvs. 16.000MT polysil, fra Kina til US og verdens stĂžrste installatĂžr av fornybar energi. Men som alle andre her inne, har vel heller ikke du hĂžrt om NextEra. Men de tre ansatte i VP har dere hĂžrt om.

https://www.pv-magazine.com/2021/01/08/chinese-pv-industry-brief-huge-orders-for-trina-solar-and-jyt-corporation/

Redigert 26.01.2021 kl 21:40 Du mÄ logge inn for Ä svare
AksjeRik
26.01.2021 kl 21:40 4612

Utrolig hvor manipulert drevet dette er, og av kyniske virkemidler.
Jeg tenker dettte ikke nÞdvendigvis mÄ vÊre noe positivt videre, kan mulig snu ned igjen. Teknisk kan det vel gÄ begge veier?
Redigert 26.01.2021 kl 21:43 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 21:43 4637

Der er maskoten vÄr! Nemis, Êrlig, jeg skal gi deg 100K gratis nÄr jeg selger meg ut av REC Silicon. Send meg PM sÄ deler vi kontakt informasjon. Du mÄ nok vente noen Är, men det er det minste jeg kan gjÞre etter all den emosjonelle traumaen du har gÄtt gjennom i det siste. Til alle som angriper han; vÊr litt snille, vÊr sÄ snill. NemiŽs lyver ikke intensjonelt, han vet bare ikke bedre. Husk at hvis du hadde vÊrt med pÄ reisen fra toppen til bunnen - valgt Ä bytte sider - ogsÄ er du som short med pÄ reisen fra 3kr til dagens kurs (som er ingenting i forhold til hva det vil bli snart); sÄ hadde du ogsÄ hatet REC Silicon med hele ditt hjerte.

Med det sagt sÄ lurer jeg pÄ en ting og hÄper at du svarer. Du har lenge nedsnakket Silan Nanotech og sagt at de er helt verdilÞse, akkurat som du har sagt om G14 og VP i det siste. Hva er din mening om at de innhenten 590M USD i frisk kapital?

Du sier mye spennende om at Kina dekker behovet i verden, men har du tenkt pÄ:
1. At folk ikke Ăžnsker Ă„ kjĂžpe fra slavehandel.
2. MiljĂžvennlighet er viktig og her ligger Kina langt bak.
3. Biden - Made in USA, bought in USA. HÞrte du hva han sa i gÄr? Man mÄ sende sÞknader for Ä kjÞpe varer fra utlandet pÄ produkter som er viktige for innenlands Þkonomien. AKA; Lykke til med Ä kjÞpe ingredienser for solar og batteri-industrien fra Kina.

Neste mÄned legger han planen sin frem for alle. Dette er samme mÄned som REC Silicon vil ha beste Q4 de har hatt pÄ flere Är samtidig som guiding for 2021 kommer til Ä vÊre helt magisk. Om du ikke har dekket ennÄ, sÄ sier jeg det samme som jeg har sagt til deg siden 2020, dekk shorten din.
Redigert 26.01.2021 kl 21:53 Du mÄ logge inn for Ä svare
nemi's
26.01.2021 kl 21:44 4628

Sila skal bygge batterifabrikk. NĂ„ ser dere hva en slik en koster. Og de skal starte Ă„ bygge i 2024. Ett eller annet sted i US. SĂ„ kan dere tenke godt etter hvor dere med G14 fantasiene egntlig er hen. Ingen har uttrykt interesse for Ă„ finansiere bygging av noe som helst for G14 i ML. G14 sier "intend" om fremtiden.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 21:51 4656

Men ingen her har sagt at REC Silicon skal bli en batteri produsent. Kun at de vil gi ingrediensene som er essensielle for dagens og fremtidens batteriteknologi.

De tok en emisjon pÄ $590M USD for noe de skal starte Ä bygge i 2024..... nÄr er det ferdig bygd da? 2040? Er du seriÞs? Leser vi de samme artiklene? KjÊre Nemis, vi vet hva fabrikker koster. Hvorfor har vi argumentert for at kostpris pÄ fabrikkene til REC Silicon er pÄ 30 milliarder NOK? De starter med forsprang over alle andre aktÞrer som vil komme inn i markedet, har verdensledende teknologi og patenter, kunnskap opparbeidet over flere tiÄr.

Det vil ogsÄ komme flere batteri fabrikker (planer om det i Norge, flere milliarder gÄr inn her) og pÄ verdensbasis, men fakta gjenstÄr: Det finnes ingen selskap som REC Silicon i hele USA og EU. Ingen. Selskapet vil vÊre en beist innenfor solar og batteri-industrien, fordi de produserer ingrediensene som alle trenger.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 21:55 4666

Mens vi fÞlger med aksjekursen som er noen Þre opp eller ned fra dag til dag, sÄ kan vi spole litt tilbake og minne om det som skjedde i oktober.

30.09 var kursen 3.84.
01.10 begynte bĂžrsmeldingene Ă„ tikke inn.
15.10 var kursen 12.06 - mer enn 3 gangen.

Med triggere i kÞ kan absolutt noe lignende skje igjen, gjerne i februar. Men det kan ogsÄ drÞye litt, det mÄ vi vÊre forberedt pÄ.

nemi's
26.01.2021 kl 22:02 4587

KjÞre vakre vene. Hvis G14/ATL Amperex skal bygge en batterifabrikk, dvs. US-full made batterier med lavest mulig CO2-avtrykk til US-konsumenter, trenger de mer enn de 18MUSD de angivelig har fÄtt til finansiering. Holder kun til Ä oppgradere hjemmesiden til https:\\ og fortsatt skriving av white papers. MÄ begynne Ä gÄ opp for deg nÄ.

Hvorfor bygger ikke G14 noe som helst? Hvor er deres 590MUSD? HĂŠ?!
Slettet bruker
26.01.2021 kl 22:12 4523

Det kommer! Akkurat som du snakket dritt om Silan i en periode og sa hvor er deres finansiering og fikk svaret pÄ det i dag - vil du fÄ svaret pÄ G14 innen kort tid. Husk; G14 har vÊrt Äpne og sagt at de vil starte smÄtt, med batterier for mobiler osv - fÞr de ekspanderer til biler. Dette er vi alle aksjonÊrer klar over, men de begynner allerede dette kvartalet. Du mÄ innse NemiŽs at du er den eneste shorten her som faktisk genuint gjÞr meg bekymret. Du virker som en god mann, selv om vi er uenige om mye - og jeg Þnsker deg ikke noe vondt. Dette sa jeg til deg i 2020, men du valgte Ä ignorere meg. VÄkne opp nÄ Nemis, alt av det makro politiske peker pÄ hva fremtiden er og det samme gjÞr det pÄ mikro nivÄ med REC Silicon.

Tror du at det er tilfeldig at Aker vil fortelle mer om sine planer for REC Silicon i Februar - mÄneden selskapet skal guide for 2021 og mest sannsynlig gi oss dato for Äpning av ML? Nemis, hvis du tror at det gjÞr vondt pÄ shorten din nÄ - kommer du til Ä klare Ä se 30kr, 40kr, 50kr? Jeg sier ikke at alt det vil skje allerede i Februar, men at vi er pÄ 50-60kr innen 2021 er realistisk og da trenger ikke selskapet Ä levere pÄ alt engang. Min blue sky scenario er pÄ 80-100kr+++ innen utgangen av 2021. En ting er om du shortet fra dagens kurs, da svir det, men man kan alltid ta igjen -200/300%. Du har shortet fra 3 kr! La oss si at du har rett og at markedet er helt gÊrent, hvor mye mer tÄler du? Hva om aksjen klikker etter at vi har overgÄtt 50kr og faller til 5kr? Vil du fortsatt Ä nok penger til Ä vÊre med pÄ den reisen?

La meg avklare: Jeg tror at REC kun vil gÄ oppover i lengden nÄ, men selv din beste case scenario med total fall for selskapet sÄ mÄ du vite at det ikke kun handler om Ä ha rett, du mÄ ogsÄ time det riktig. Mener det med hjertet; hÄper at du tjener pÄ andre selskaper som gjÞr opp for tapet her. Ønsker deg ingenting vondt. Jeg liker deg faktisk, og har respekt for hvor fast du har vÊrt pÄ din posisjon.
Redigert 26.01.2021 kl 22:16 Du mÄ logge inn for Ä svare
Kjellefant
26.01.2021 kl 22:14 4611

Har du noe positivt Ă„ komme med her inne? Opplever bare negativ vinkling. Tror ikke jeg har sett noe positivt.
Har spurt deg tidligere om hva du mener REC er verdt, eller gÄr de konkurs snart ?
Slettet bruker
26.01.2021 kl 22:17 4680

Kristian RĂžkke jr "driter" i g14. Det ga han uttrykk for idet han sa det er 3 batteri selskaper interessert. Det skal bygges batterier med silisium. Sikkert som banken.

Det kan ta ett eller to Är. FÞr det fÄr vi god guiding om ting som er kursdrivende. Her mÄ ingen selge. GrÞnt er dette tiÄrets gullkalv i aksjemarkedet
Redigert 26.01.2021 kl 22:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 22:20 4683

Om de starter Ä bygge fabrikk i 2024, sÄ er ikke det sÄ veldig lenge til. Hvis den er fullt operativ innen 2026, er det 5 Är til fra nÄ. Butte holder REC-skuta flytende sÄ lenge som trengs. Vi har gÄtt fra Ä frykte konkurs til Ä vite at det ikke vil skje. NÄ er spÞrsmÄlet om nÄr - ikke om - vi kan begynne Ä forsyne batterimarkedet - og ogsÄ solmarkedet igjen - med silisium. Vi vet det kommer, og at REC nÄ stÄr i en fin Þkonomisk posisjon i mellomtiden.

Redigert 26.01.2021 kl 22:20 Du mÄ logge inn for Ä svare
nemi's
26.01.2021 kl 22:29 4737

Du har en antagelse om at jeg er hannkjĂžnn. Og at jeg er short.

Du bÞr fÄ deg en mental undersÞkelse. Du skriver metervis med bare tull. Du har sittet og skrevet ti-talls meter om hvorfor ML restartes i 2021. Og i det siste tulleinnlegget ditt sier du tull om "vil fÄ svar om G14 om kort tid, ...de vil starte smÄtt ... med batterier for mobiler".

Hver gang du konfronteres med relevante spÞrsmÄl, er det det samme tullepratet du kommer med for Ä dekke over din egen usikkerhet og inkompetanse. Og nei da, du finner ingen referanse fra meg om at jeg har vÊrt short siden 3 kr.

PrĂžv denne gang med et seriĂžst svar:

Hvis G14 starter sÄ smÄtt, som du nÄ sier, hva er det da RECSI skal restarte i ML, egentlig? Du mener i fullt alvor at RECSI gjerne ogsÄ starter "sÄ smÄtt"? Forklar oss hvordan RECSI starter sÄ smÄtt. SeriÞst, for en gangs skyld.
Kjellefant
26.01.2021 kl 22:48 4634

Du siler bare ut de Ăžnsker Ă„ svare?
Gi ett Êrlig svar om Rec er pÄ randen av konkurs eller du tror de har en fremtid ?
xray292
26.01.2021 kl 22:56 4672

Nemis, nÄ er du veldig ufin. HÄper admin bannlyser deg fra FA forum. Makan til frekkhet!
Snasisneller
26.01.2021 kl 22:59 4641

Ikke vits Ä bruke mer kalorier pÄ han. Han er desverre en lost case.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 23:00 4626

Din post historikk viser at du har bedt andre om Ä shorte siden 2020, nÄr vi svingte fra 2-4kr og omvendt. Om du er en mann eller dame kunne jeg ikke ha brydd meg mindre om.

Uansett hva jeg sier, sÄ vrir du pÄ det. Begynner Ä innse at Falco har rett og at det er bedre Ä bare la deg bable i vei, men jeg fÄr vel svare.

G14 sa at de skulle begynne smÄtt, med batterier for el-sykler, mobiler, men at de har intensjon om Ä revolusjonere el-bil markedet. De har allerede begynt. De har hentet inn frisk kapital pÄ $17M USD nylig og de driver Ä ansetter som bare det. De begynner allerede produksjon denne mÄneden og vil ekspandere mye allerede i 2021. Batteriene deres, uavhengig av om det er for el-bil, sykkel, mobil trenger fremdeles hva REC Silicon produserer: Ingrediensene for to enorme sektorer innenfor sol og batteri.

De kommer til Ă„ hente inn enda mer frisk kapital og langt stĂžrre summer, men gradvis - akkurat som Sila Nanotech. Les under.

Sila Nanotech begynte ogsÄ smÄtt. Her var ideen at hvis dette lykkes, sÄ skal de ekspandere stort. Tydeligvis har de lykkes, fordi de hentet inn over 5 milliarder kroner i frisk kapital i dag. Du har nedsnakket dem lenge nÄ, men sÄ viser tiden nok en gang at du har tatt feil. Hva har du Ä si om dem nÄ? Du mÄ jo innrÞmme nÄr du tar feil?

Årsaken til at jeg sier at ML mest sannsynlig vil gjenĂ„pnes sent i 2021 er ikke KUN pga. Violet Power eller Group 14. Drit i disse to for nĂ„. Det er fordi det vil komme en HAUG med andre kontrakter allerede i Ă„r. Violet Power og Group 14 var bare starten. NĂ„ som Biden har vunnet, vil det fortsette Ă„ renne pĂ„ med aktĂžrer som Ăžnsker "Made in USA". I tillegg til det vil forholdet mellom USA og Kina forbedres, noe som vil Ă„pne opp enda et marked igjen for REC Silicon, samtidig som jeg regner med at de vil fĂ„ en stĂžrre eierandel i Yulin.

Årsaken til at jeg tror at ML gjenĂ„pnes sent i 2021 eller tidlig i 2022 er pĂ„ grunn av den makropolitiske situasjonen som forekommer nĂ„ og effekten av det. Ikke kun pga. Violet Power og Group 14. Dette har jeg vĂŠrt klar og tydelig pĂ„, men du klarer fremdeles Ă„ snu det. NĂ„r ML gjenĂ„pnes vil det ogsĂ„ vĂŠre minimalt med kapasitet, som vil bli trappet opp gradvis. Dette er ordene til Tore Torvund! Da tok han ikke for gitt at Biden skal vinne valget eller at demokratene skal ha majoritet. Han visste heller ikke om Aker skal vĂŠre long i selskapet eller om det vil komme flere kontrakter. De siste mĂ„nedene har forandret alt. Biden (og spesielt majoritet for demokratene) er en wildcard fĂ„ regnet med, men nĂ„ er det pĂ„ tide Ă„ analysere effekten av det. Husk at akkurat som du nedsnakker G14 nĂ„ sĂ„ gjorde du det samme med Sila Nanotech. Hva gjĂžr du om G14 henter frisk kapital pĂ„ stĂžrre summer allerede om noen mĂ„neder? Ja, du kommer til Ă„ finne en ny grunn til Ă„ hate pĂ„ selskapet.

Men for ordens skyld, la oss si at jeg tar feil. ML Äpnes fÞrst i 2022 (Tore Torvund sine ord) og vil ha 75% kapasitet i 2023. Mitt poeng gjenstÄr:

FÞr var spÞrsmÄlet om REC skal gÄ konkurs. I de siste mÄnedene har det vÊrt om ML gjenÄpnes, men fremover mener jeg at diskusjonen bÞr ta utgangspunkt ikke i om nÄr ML gjenÄpnes, fordi dette er garantert, men heller; hvor lang tid vil det ta for ML Ä ekspandere? Hvor mye kan REC Silicon spytte inn her i fremtiden? Eller bygge flere fabrikker? Dette er diskusjoner vi bÞr ha, fordi dette kommer til Ä skje. Om det skjer i 2021, 2022, 2023 eller 2024 bryr jeg meg lite om, men kjÊre NemiŽs tiden hvor selskapet var pÄ vei til konkurs er for lengst over. NÄ er det en ny tid. Det er en tid for selskapet Ä vÊre med pÄ Ä bygge opp lokale verdikjeder i USA for grÞnt - og dette gjÞres ved at produktet de leverer; er helt essensielt for at Biden sin plan skal lykkes. Det er en ny tid i vente for REC Silicon - og her skal de ta over, uavhengig av hva du personlig mener om selskapet.

NÄ vil jeg at du skal svare seriÞst pÄ et spÞrsmÄl fra meg:
NÄr skal du slutte Ä finne nye problemer hver gang tidligere dilemmaer blir lÞst og innse at du har vÊrt pÄ tapersiden i dette selskapet i noen Är nÄ (siden 2018, hvis jeg husker riktig). Hvordan i all verden klarte du Ä gÄ fra megabull, nÄr man egentlig skulle ha vÊrt bear pÄ selskapet - til Ä snu til Ä bli en bear, nÄr man egentlig skulle ha vÊrt megabull i selskapet. AltsÄ, hvordan klarer du Ä time det feil, to ganger - pÄ det eneste selskapet du har skrevet om pÄ Finansforum siden du ble medlem. Du er nok ikke en av de kvinnene som kommer pÄ E24 for Ä ha lykkes i aksjemarkedet, hvis man skal dÞmme basert pÄ din post historikk.

I starten av 2020 var du fast pÄ om at denne skal ned til 1kr. Fra oktober 2020 skrev du nesten daglig at denne skal ned og feiret dager aksjen var rÞd. Jeg mener Ä huske at i november sÄ kalte du oss aksjonÊrer for dumme og at vi fortjente Ä bli brent. Basert pÄ dagens sluttkurs er vi 85% opp fra din siste kommentar i November. Du har blitt mye mindre synlig pÄ forumet for tiden, men du kommer i ny og ne med dine negative kommentarer og bare snakker dritt til oss aksjonÊrer, kaller oss dumme og hver gang en av dine tidligere "problemer" blir besvart sÄ finner du bare et nytt problem Ä sikte til, men da sier jeg til deg, akkurat som jeg sa i 2020 - tiden fÄr vise og hittil har tiden vist at du har tatt feil og jeg og de andre longs har hatt rett. Hvis du ikke liker utviklingen nÄ - sÄ kommer du til Ä hate den, fordi 2021 og utover kommer til Ä vÊre magiske for selskapet. NÄ er det ikke lenger snakk om konkurs - nÄ er det snakk om Ä ta over! Ny tidsepoke Nesevis - og du er en av de fÄ som stÄr pÄ feil side av gjerdet.
Tommyknocker
26.01.2021 kl 23:01 4642

Du er kvinne, som din helt tegneseriefiguren.
Du jobber i bank.. DnB teknologi kanskje🙈
Du har en fetisj om Ă„ advare oss om Recsi, takker!
G14 har ikke de 18musd til bygging av fabrikk.
ML kan skalere etter behov ved evt oppstart, men kunder og grunnlag mÄ vÊre der.
Klarar man Ă„ synliggjĂžre effekt/bruk av silisium i neste generasjon batterier, er dette en big deal.
Man trenger ikke fysisk ta pĂ„ batterifabrikken, man mĂ„ vise markedet hvor dette gĂ„r frem i tid. Spennende guiding der altsĂ„ 19 februar.. Du er heller ikke short, sĂ„ hva din agenda er blir ubesvart. Uansett takk for omtanken, og de 80k jeg vant pĂ„ casino fĂžr i dag🚀