AKH *Hvorfor jeg gikk all inn i AKH*


Først vil jeg bare si at jeg eier aksjer i AKH og jeg anbefaler ingen og kjøpe eller selge noen ting!

Idag valgte jeg og øke min beholding fra 1250 aksjer til 3750 aksjer i AKH(Og sitter nå på en snittpris på 43.13)

Ifjord kjøpte jeg bare en aksje og det var AOW hvor jeg gjorde 70% fortjeneste etter at jeg gikk all inn med hva jeg hadde den gangen som var usle 73.5K Nok.
Det var en knall suksess og eneste feilen jeg gjorde var og få høydeskrekk for tidlig :) Så solgte på 6.92 med snitt pris på 3.99!
Jeg har siden den gang spart mere penger opp og ventet tolmodig på at AOW skal synke til en billigere pris noe som aldri har skjedd!
Så jeg valgte nå istede og gå all inn i AKH.

Er mange årsaker til at jeg valgte og gå all inn i AKH nå så jeg kan prøve og komme med en liste!

Jeg har virkelig troen på at det grønne skiftet som Aker har valgt og gå inn på er fremtiden, enten om vi liker det eller ikke.(Og så hardt som Aker satser på dette så er det mye som tyder på at de kommer til og bli en ledende aktør på verdens basis)

Anbefaler alle og sjekke ut siden til AKH: https://www.akerhorizons.com/
Om dere ser på Portfolio her så har dere oversikt over hvor mange % AKH eier i de forskjellige selskapene!
Det som er fint med AKH er at du er inne i alle disse Grønne aksjene som AKH eier en markant del av, så det blir nesten som og la Røkke og co styre pengene dine mot 2030 og at du er inne i et slags ''Super Grønt fond'' av AAA kvalitet!

''Eliten'' Er også med og satse penger i AKH sine selskaper! AKH kjøpte nylig 75% av Mainstream Renewable Power:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rockefeller_Brothers_Fund
https://www.mainstreamrp.com/insights/rockefeller-brothers-fund-confirms-investment-in-mainstream-renewable-power-africa-power-generation-platform/
Som dere ser her https://www.mainstreamrp.com/investors/
Så er IFC(International Finance Corporation som er en del av World Bank Group) og Rockefeller brothers investorer i Mainstream Renewable power!
Rockefellers familien har vært på toppen av nærings kjeden i hundrevis av år og jeg ser på det som en stor trygghet at de også har troen på det nyeste selskapet til AKH!

Nå veit jeg at det er ganske stille rundt AKH grunnet at mange av oss som leser på FB og forumet her/shareville+++ Har ventet på en dupp eller korreksjon ned siden vi har hørt at AKH er ''overpriset'' Men er det virkelig det? Denne korreksjonen måtte vi se lenge etter i første uken og AKH virker og ha en enorm styrke og støtte på 43kr. I motsetning til andre selskaper så tror jeg at AKH vil få nyheter/Børsmeldinger mye oftere(Hver børsmelding til et av selskapene AKH er inne i er jo positivt for oss og ikke minst tenk på hva som skjer når Hydrogen selskapet kommer på børs? For ikke og tenke på nye selskaper som vi ikke har hørt om som AKH vil velge og putte inn i Porteføljen sin! Når nyheter kommer så gjelder det og ha aksjer i AKH :) Dette er et stort selskap så jeg tror ikke vi vil se de jojo kursene og berg og dalbanene vi har sett i andre mindre grønne selskaper! Her tror jeg vi vill se en gjevn, trygg og rolig oppgang!

Jeg tror at snart når kursen starter og bevege seg oppover så vil mange angre på at de forstatt venter på nedgangen/korreksjonen før de kjøper seg inn!
Ser på det som meget høy risiko faktisk og ikke være all inn i AKH! Tror dere virkelig at Røkke og co kommer til og feile? Hvem bestemmer? Folkets vilje eller eliten som styrer showet? Her må vi nok bare bite i det sure epplet og være med på den grønne oppgangen de neste årene så tjener vi vertfall penger når detta skal bygges uansett! Jeg er motstander som dere skjønner men jeg veit at folket har ikke noe vi skulle sagt, vi gjør som vi blir fortalt og politikere vil altid forråde folket sitt! Og være all inn i AKH er ikke som og ha alle eggene i en kurv, dette står ikke på et selskap alene men på alle selskapene som er i porteføljen til AKH, om selskaper eller ting feiler så er jeg sikker på at AKH og Røkke vil stoppe det i tidet og da velge inn et nytt selskap som er sterkere istede!

Mitt mål for 2021 er at vi slutter kursen på 50-60Kr!
Men jeg tror også at vi kan bli like overasket som i ACC og AOW hvor fort ting kan skje!
Jeg veit at om jeg hadde kjøpt meg inn på 50-55 og hadde tilgjengelige midler så ville jeg snittet ned nå, er nå det er muligheter og handle billig!
Tror også at Rainpower kjøpet til AKH er meget undervurdert! Vi er nå sikret gutter, med vannkraft så dekker vi det meste :)

Er så mye man vil si men så liten plass og skrive på!
Beklager for dårlig kvalitet på innlegg men jeg ønsker at vi gjerne er med og deler informasjon her om AKH slik at vi alle kan lære og bli mer informert om hva vi faktisker investerer i eller har lyst og investere i(for de som venter på billigere inngang)


Redigert 04.02.2021 kl 18:03 Du må logge inn for å svare

https://e24.no/boers-og-finans/i/G3eXLx/fondsgiganten-traff-blink-i-tesla-naa-satser-de-paa-roekke

Filosofien bak investeringene er den samme som ledet fondet til å satse på Tesla, ifølge Dunbar.

– Vi investerer i Aker-selskapene fordi vi er overbeviste om at de som driver teknologiutviklingen for bekjempelse av klimakrisen vil bli vinnere i aksjemarkedet de neste 20 årene, sier Dunbar.


– Vi opplever at Aker Horizons har noe unikt, også i en global sammenheng. Jeg var nylig i New York i møter med noen av verdens største forvaltere om vår satsing på asset management, og interessen for våre prosjekter og fremtidige planer var helt enorm, sier Røkke.

– Vi er ikke så interessert i aksjemarkedet, sier Dunbar.

Han er desillusjonert over måten finansbransjen har fjernet seg fra det han anser som sin opprinnelige hensikt: å skaffe kapital til de som kan sette den i arbeid på en effektiv og samfunnsnyttig måte.

– Vi mener selv at ved å ta en svært langsiktig tilnærming til våre investeringer, og dermed ignorere kortsiktige svingninger i aksjemarkedet, er våre investorers interesser i harmoni med samfunnet for øvrig, sier Dunbar.

Som en del av sin investeringsprosess benytter Baillie Gifford et internasjonalt nettverk av vitenskapsfolk og akademikere, og finansierer forskningen deres på områder av interesse.

Redigert 21.12.2021 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
synste
22.12.2021 kl 12:11 6216

Tenker vi allerede neste år vil begynde å se litt mer til av det som AKH er involvert i. Selv om Gifford sikter her i det lange løp så vil jeg tro at det kommer fortløpende.

jaja 40 kr neste da! Synd folket ikke kjøpte mer på 30-31 :)
synste
29.12.2021 kl 11:53 5800

Lav omsetning siste tiden. Kommer et rykk etter nyttår?

Riktig godt nyttår alle AKH medaksjonærer!😀
Og, dette tror jeg blir et meget spennende år, da AKH snart har vært 1 år på børs, og tenk…fortsatt kan man kjøpe AKH et par kroner under lanseringskurs kr 35….

Her er ivertfall noen som har teft og som har posisjonert seg innen dette «grønne eventyrer», der risikospredning nå er stor og vi har med oss den/de beste eierne i form av senior og junior Røkke!👍 Tipper vi ser ATH kurs i AKH innen fellesferien starter, kommer til å bli en spesielt hyggelig ferie i år for alle oss som pt er godt posisjoner i AKH!😀
……..
https://e24.no/boers-og-finans/i/G3eXLx/fondsgiganten-traff-blink-i-tesla-naa-satser-de-paa-roekke
Trade88
05.01.2022 kl 16:39 5311

Ja det blir spennende å se :)
Frodon
05.01.2022 kl 21:45 5143

I samme periode har eks ACC steget med ca kr 7 milliarder i verdi, så hvorfor er AKH fortsatt under IPO kursen? 😜
Klausre
05.01.2022 kl 22:39 5047

Får seg dessverre en trøkk i morgen, spørs om i kurven skal nedom 30/31 igjen,

Frodon 21.45 - vet du kjenner AKH bedre enn de fleste :-) Jeg har ikke svaret på ditt spørsmål (bortsett fra at AKH ble hauset for mye ved lansering, gikk altfor tidlig til 50, når markedet våknet litt og innså at de grønne inntektene er noen år frem i tid gikk det rett ned til 25, også i perioder med surt børsklima/pandemi) hva tror du er årsaken?

Jeg synes det er litt rart at vi fortsatt er på 32/33, men har benyttet muligheten til å akkumulere det jeg kan under kr 35. AKH er for meg en langsiktig investering, skal fortsette å kjøpe litt til, og så sitte minst 4-5 år :-)
Redigert 05.01.2022 kl 23:14 Du må logge inn for å svare
Frodon
05.01.2022 kl 23:26 5017

Det ligger nok mye i det du skriver ;) For meg personlig, virket det ikke som markedet helt forsto hva Mainstream var. De bygger jo ikke noe her, som folk flest kjenner til. Får de utbygging av Scotland, endrer det seg kanskje? Samtidig gikk jo Scatec til himmels, som var det nærmeste sammenlignbare selskapet til Mainstream. Men nå har Scatec falt veldig mye i verdi, som ikke hjelper på prising av Mainstream 😬 Jeg vet ikke om AKH hadde den muligheten tidligere, men hvis de hadde børs notert Mainstream når Scatec gikk til himmels, tror jeg AKH hadde stått i kr 50-60-70 et sted.

Jeg er enig med deg, rart den ligger på disse nivåene. Se eks på Zaptec, priset til kr 5,1 milliarder og har nesten ikke inntekter. Det er mulig at jeg blir mer og mer fan av Aker aksjen vs AKH. Litt pga sammenslåingen av AkerBP og Lundin, litt fordi vi får med AKH der, litt pga Cognite og litt pga de nye fond de drar igang 🤔 Hva tror du om disse fondene? Har du også forstått det slik at det blir et «lite» fond i AKH og et stort fond i Aker?

Hei igjen Frodon og takk for flott svar!😀👍
Helt kort herfra, har ikke satt meg så godt inn i disse fondene🤔 Jeg blir bare med her videre, er trygg på at de får markedsført verdiene i de forskjellige selskapene rett etter hvert, og benytter sjansen til å akkumulere det jeg kan på disse nivåene. Stoler her på Røkke, samt ikke minst ønsker jeg om 5-10 år å kunne ha vært med på ferden til Røkke JR😉 AKH har sagt de skal investere 100 miliarder i grønne selskaper, det kan også bli mer, og uansett er det da utrolig mye spennende på gang her, og jeg tror det å gå tidlig inn her godt under intro kurs er smart om man har litt lange briller på😀
Håper du blir med videre, samt ikke minst deler god info som du har vært svært flink til, tusen takk for det!😀👍👏

Var inne i AKH en tur fra juli til oktober til ok fortjeneste, men på mellomlang sikt er det veldig mange andre plasser det er bedre å ha pengene sine tror jeg.

Er nok en god stund til både vindkraft og hydrogen-satsingen gir penger i kassa. Er dog spennende med Skottland for AOW.
Frodon
06.01.2022 kl 11:43 4919

Takk for det, veldig hyggelig å høre ;) Ja, jeg blir fortsatt med og skal fortsatt dele...må bare kome noe nytt å dele, loool. Ikke lenge til utbyggingen av Scotwind blir lansert. Oppsiden burde være "enorm" hvis Mainstream og/eller AOW får kontrakter. Usikker på nedside risikoen hvis ingen av de får noe som helst. Lange briller er fint, så får vi håpe Aker fortsetter denne gode trenden med oppstart av nye muligheter ;)
Klausre
06.01.2022 kl 13:19 4892

Da er jeg inne igjen, og kjøper små poster på vei nedover.
Klausre
06.01.2022 kl 14:27 4851

Dæven, det er ikke tykk bunn i denne aksjen - hvor langt skal vi ned denne gangen...?
synste
06.01.2022 kl 16:20 4729

Tviler på vi roter rundt på 30 tallet til sommeren. Men det vil tiden vise. Anser AKH som rimelig trygt om en tenker noen år fremover. Ting tar tid når en bygger noe stort.
Trade88
06.01.2022 kl 20:31 4568

Blir spennende å se, mangen vil komme løpende etter når ting faller på plass og kursen beveger seg oppover. Når dette skjer er vanskelig å si, men 2022 blir et spennende år :)

Veldig stille her. Tar det som et godt signal. Fyller på

Tenker det er smart :-) Jeg må vente til lønning for å fylle på, men er veldig interessert i mer AKH på disse nivåene. Ja, det er bevegelse i renter og inflasjonstall, men det grønne skiftet er jo ikke avlyst.
synste
10.01.2022 kl 10:11 3837

Innen noen uker er scotwind avgjørelsen kommet. Videre kommer Yngve Slyngstad etterhvert inn i AAM. Det ventes og litt oppdatering fra MRP. Venter egentlig noe ekspansjon/oppkjøp når en minst forventer det ; Rapid expansion across portfolio companies – business development, partnerships, M&A. Aker systemet har evnen til å slå til hurtig om de rette mulighetene er der.
trani
10.01.2022 kl 11:28 3741

Mulig denne snur på støtten på rundt 24?
Klausre
10.01.2022 kl 15:38 3581

Å treffe kr 24 virker håpløst lavt, men det er hull i båten og den synker raskt. Jeg tror det snur på 28,5.
Frodon
10.01.2022 kl 16:16 3543

Vet du om de gir ut alle kontrakter den datoen eller bare noen av dem?
Patron72
10.01.2022 kl 18:09 3424

Jeg fant denne på Linkedin
På noe som heter Port of Cromarty Firth

ScotWind allocations are due to be announced next Monday 17th January. PoCF wishes all bidders good luck!
Frodon
10.01.2022 kl 23:27 3218

Det blir spennende å følge med på uansett når de lanserer kontrakter 🥳 På de offisielle sidene står det januar 2022, så vi får se til mandag om noen felt blir sluppet eller hvordan de gjør dette

https://www.offshorewindscotland.org.uk/scottish-offshore-wind-market/

Har dere aksjer kun i AKH eller AOW? Har noen valgt å ha aksjer i begge? Har noen kjøpt aksjer i andre selskap også, som kan få inntekter fra Scotwind?

Eks WWI, som jeg har i tillegg til AKH, kan også få inntekter bak disse prosjektene.

«WWI eier også 75,2% av NorSea Group, som hadde usd 66 mill i inntekter i Q3 2021 (ca kr 582 mill). NorSea Group sin virksomheten er i hovedsak knyttet til drift av forsyningsbaser for oljeindustrien. Selskapet driver også med vedlikehold og logistikktjenester for offshore vindmølleparker, noe riggvedlikehold, samt eiendomsutvikling og drift av eiendommer både på og utenfor forsyningsbasene. Porteføljen inkluderer O&M-aktiviteter (operations & maintenance), for både vindturbiner og HVDC-plattformer (high voltage direct current) i tillegg til marine støtte"

https://finansavisen.no/forum/thread/144707/view

Både AKH og AOW her 😊 Størst i AKH, men veldig positiv til havvind. Om noen år tror jeg vi ser tilbake på disse prisene som en julegave.
Frodon
11.01.2022 kl 08:52 3041

Har du sjekket listen på tilbydere og sett om det er noen billig prisede selskap på Oslo børs som er med?

Blir spennende å se på eventuelle finansieringer av feltene. Topp 20 eier ca 90% av AKH, regner med at emisjonen blir aksjonær vennlig 😅
Oslobors2020
19.01.2022 kl 09:31 2573

Carnegie venter en rekke nyheter fra Aker Horizons i 2022, som kan gi aksjekursen et løft.
Forrige gang aksjen var nede i 24,5 gikk den opp til 39kr .
Klausre
19.01.2022 kl 09:37 2556

Helt enig. Nivåer på rundt 24-25 er rimelig hvis en er ute etter å investere. Dette er en god mulighet for mange til å komme inn på nytt.
BørsMR
19.01.2022 kl 09:44 2526

Jeg var irritert at jeg mista inngangen sist den var så lav, så fikk kjøpt meg inn nå 🙂 kjøper enda mer om den går under 23

Ja vi får bare være litt tolmodige, se 3-5 år frem i tid og laste det vi kan på disse nivåene😀 AKH har fått i gang mye, alt er i oppstartsfasen (under 1 år) og mer kommer siden de skal investere minst 100 miliarder i det grønne skifte.

Lenge siden vi har hørt noe fra TS/Meatskull, håper han fortsatt er med oss😀
Redigert 19.01.2022 kl 09:59 Du må logge inn for å svare

https://www.nrk.no/nordland/aker-horizons-vil-satse-i-narvik-_-men-lkab-kan-velte-planene-1.15815228

Aker har vel kontakter som gjør at de løser dette, men likevel så viser det at ikke alt blir så enkelt.

Ble plutselig stille rundt det grønne skiftet når strømprisen føyk i været. Det grønne skiftet overskygges av økende renter, krisen i Ukraina og som sagt å få ned strømprisen om det så skal skje med kull. Men det er bare å være tålmodig folkens, når vi igjen får en sommer med flom og tørke i Europa tvinges dette tilbake på agendaen. På veldig kort sikt tar jeg forøvrig et bet på oljeaksjer da situasjonen i Ukraina kan kjøre oljeprisen som en rakett, i tillegg avtar korona hysteriet.
synste
20.01.2022 kl 15:07 2160

Etter litt realitetsorientering fra Kristian Røkke idag så virket alt plutselig ikke så fullstendig mørkt alikavel. Men det gav mange muligheten i å laste på relativt lavt nivå. Om uttalelsene er tvunget frem av markedet, media eller aksjonærene vet ikke jeg men greit med litt "du pisser ikke på Aker dørstokken holdning" nå. Vi har hatt en negativ trend en stund nå i akh og satser på vi klatrer oppover igjen nå. Forhåpentligvis så får vi noen positive meldinger fremover som kan gi luft under vingene.
nyigamet
21.01.2022 kl 18:40 1855

Hei alle, da er jeg også inne for første gang som aksjonær i AKH👍ser ut på de fleste chart at kr.24,- kan være en fin bunn. Håper på en spennende reise og kun inne med 25 k aksjer så langt, så har mulighet å kjøpe litt etter hvert også om det skulle komme et fall/økning de ukene og månedene. God helg :)
Redigert 21.01.2022 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
undrende
21.01.2022 kl 19:34 1895

Kun 25k aksjer, og ny i gamet 😊
Litt passe optimistisk det, hehe
Klausre
21.01.2022 kl 20:20 1845

Velkommen!
25k aksjer er jo en grei førstepott. Samme jeg hadde på forrige runde i fjor, med salg på 36-37,5. jobbet meg ned til gav 30,3 den gang. Hvis du tok disse på 24, tror jeg du kan se frem til en meget god utvikling.
Får vi en dupp til til uken, tenker jeg muligheten for å øke til 10k aksjer. Da kan jeg klare en gav a 26,- eller no.