Folkeaksjon mot shortsqueeze? - Min side av saken.

Uchihabrah
RECSI 04.02.2021 kl 20:33 14063

Hei,

Først og fremst ønsker jeg å beklage for at jeg knakk sammen og slettet min konto i går. Det var en enorm belastning på meg å vite at det foregikk en heksejakt, særlig fra DN, hvor de snudde helt på budskapet og vinklet det inn som om jeg manipulerte børsen. Det å ha medlemmer jeg aldri har sett på forumet også angripe meg, når jeg har stått for mitt ord, uavhengig av hva aksjekursen på selskapet har vært gjorde at jeg rett og slett ikke orket å dele mine meninger og spekulere mer, fordi jeg rett og slett var deprimert av all negativitet som kom mot min retning. Jeg hadde en dårlig dag i går, men det forandrer ingenting. Min hensikt med å være aktiv på Hegnar forum er veldig enkelt, jeg ønsker å belyse andre så mye som mulig og ønsker at alle skal tenke selvstendig og da må jeg holde meg sterk, uavhengig av hva media eller andre skriver om meg. For dere som har lest mine innlegg tidligere, blir det repetisjon her. Men dette er min side av saken og det meste er spekulasjon.

Denne tråden er opprettet fordi det er mye som har skjedd siden jeg slettet min konto etter angrep fra media og ukjente brukere på Hegnar forum og jeg ønsker å holde alle oppdatert. Jeg legger ingen skjul på om at jeg kommer til å holde så lenge jeg har tro på selskapet - og den troen er enorm basert på hvordan ting er i dag. Jeg tjener selvfølgelig også på oppgang, hvis jeg selger. Jeg solgte ikke en eneste aksje i går. Dette er fordi jeg har tro på at de neste årene vil være svært viktige for selskapet og tror at potensialet er langt større enn dagens aksjekurs. Det har vært flere journalister som har forsøkt å intervjue meg, men etter det som skjedde i går har jeg rett og slett ikke tillit til å bli intervjuet, fordi jeg er redd for at mine utsagn vil bli snudd om. Derfor skriver jeg her også kan journalister tolket det som de selv ønsker.

Først og fremst ønsker jeg å takke administrator på FA forum, for hjelpen under hele prosessen og for å respektere min avgjørelse. Nå, kjære medlemmer og journalister ønsker jeg å snakke direkte til dere.

Det som skjedde i går, var helt feil. Journalister vridde om mine ord, tok kun med noen utdrag og fikk det til å virke som om vi samlet oss for en aksjon mot shorts (Venture) og sammenlignet dette med short squeeze som foregår i USA. Dette er helt feil. Jeg skrev det på min tråd og kommenterte flere ganger at vi ikke kan regne med en short squeeze, når det gjelder REC Silicon, ettersom det er begrenset når short kun står for 0.52% av selskapet. Det jeg og mange andre individer mener er at de store har alt for mye makt på børser verden over og at de kan manipulere kursen både synlig og usynlig. Jeg brukte GME som et eksempel på hvordan dette også foregår helt synlig, men alt som ble diskutert var at "det ble startet" en folkeaksjon for å presse shorts. Sterkt uenig her og dårlig journalistikk fra DN for å hente flere klikk. Hvis vi ser på tidspunkt når artikler om REC ble publisert i går, korrelerer det med økt volum. Ved å ha en clickbait tittel, som fikk folk til å tro at det er en folkeaksjon mot shorts (når det ikke er mulig med noe særlig squeeze på 2M aksjer shortet), noe som igjen gjorde at uvitende aksjonærer hoppet på bølgen for å tjene raske penger. Dette er selvfølgelig uvitende aksjonærer sin feil, hvor folk nærmest behandler børsen som casino. Med det sagt, så mener jeg at media bør gjøre sitt arbeid ordentlig før de legger ut artikler som vil ha en effekt på mennesker og aksjekurs. Podcasten derimot var nærmest direkte angrep på min IQ, hvor en av de som holdt podcast, ikke engang vet hva short er og Jensen kun fokuserer på short squeeze, som rett og slett ikke er mulig, fremfor alt annet jeg har skrevet. Hadde journalisten brukt litt tid til å lese mine innlegg, så hadde personen også forstått mer, men dette kommer jeg tilbake til senere.

Jeg argumenterte for at de store har ressurser som vi små aksjonærer ikke har. Hvor selv politikere, media og andre aksje-platformer kan virke til å være i lommene til de og at dette ikke er greit. Nok en gang henviser jeg til GME, fordi dette er et eksempel hele verden har øynene på. Det at kjøpere ikke fikk muligheten til å laste opp aksjer, men shorts fikk muligheten til å shorte på $300-400 nivå bør si litt. Politikere og SEC skulle undersøke om det foregår manipulasjon, når Reddit først samlet seg. For å avklare så media ikke misforstår: GME er kun eksempel på hvordan synlig manipulering har foregått. Ikke at vi skal ha en kamp mot shorts, hvor kampen er dømt til å tape, ettersom det er så få synlige shorts i REC Silicon.

For å avklare: Jeg er kjempe glad for at Aker er med på laget. Dette er dyktige industri byggere og jeg har tillit til deres visjon. Som en aksjonær ønsker jeg at Aker Horizons skal ha større eierandel over REC Silicon, men ikke på bekostning av oss små. Det jeg derimot spekulerer er at frykt blir brukt som et virkemiddel for å kontrollere hvor høy markedsverdien og aksjekurs på selskapet er. Merk, dette er kun spekulasjon og ikke fakta, noe jeg poengterte i mitt hoved innlegg. Og nå skal jeg forklare hvorfor jeg spekulerer dette.


REC Silicon er et selskap som lenge har blitt straffet for sin fortid. Nylig skrev Finansavisen at selskapet har falt med 99% av sin opprinnelige markedsverdi. Dette er sant, men det er flere årsaker bak dette. Først og fremst var det en "miljø-bølge" som gjorde at selskaper ble priset alt for høyt under den tidsperioden. Siden REC Silicon ble selvstendige fra REC Solar har det også vært tøft. Veldig enkelt fordi prisene gikk nedover, ettersom Kina tok et langt større markedsandel der og lagde fabrikker i bøtte og spann og produkter som var langt billigere enn hva som var lønnsomt for REC Silicon. Handelskrigen med Kina var heller ikke positivt, ettersom selskapet var avhengig av å kunne selge til kunder der for at ML kunne være i drift. Ledelsen i REC Silicon brukte alt for mye tid på å stenge ned fabrikken, noe som gjorde at selskapet brente enormt med penger. Selskapet var satt i en vanskelig situasjon og det ble til og med vurdert å selge fabrikken i Butte for å holde selskapet og deres aksjonærer i live. Alle spekulerte at det kun er snakk om tid før selskapet går konkurs, men så skjedde det mye som forandret alt.

Først og fremst fikk REC Silicon flere samarbeidspartnere. Blant annet Violet Power (CEO er Charlie Gay, Former Solar Energy Technologies Office Director) og Group 14. Det er mye spekulasjoner på hvem som står bak disse selskapene, men en ting de fleste er enige om er at dette er mektige mennesker som ønsker å endre på status quo innenfor både energi og batteri segmentet, dette er visjonærer. Ved å få disse avtalene forsikret REC Silicon at de ikke lenger må være avhengig av Kina og kan planlegge gjenåpning for fabrikken i Moses Lake (hvor CEO Tore Torvund selv sier de store pengene ligger). I følge Tore Torvund beregnet han at Moses Lake vil være opp i 75% kapasitet i løpet av 2023, noe som tilsvarer over $100M USD i EBITDA. Dette var i Oktober. Vet dere hva som har skjedd i de siste månedene? Prisene går opp og opp, hver eneste uke. Det har vært ekstremt stort fokus på fabrikkene i Kina, spesielt slavearbeid. I tillegg til det ønsker jeg å påpeke at i Kina bruker de som oftest kullkraft. Hos REC Silicon bruker de vannkraft og produksjonen er ekstremt miljøvennlig.

For å komme tilbake til poenget, Violet Power og Group 14 forsikret REC Silicon at de kan gjenåpne og være i drift igjen, innen kort tid (1-2 år er lite i et større tidsperspektiv). I tillegg til det har Sila Nanotechnology vært en samarbeidspartner på mindre grad, hvor de ville forsikre seg om at deres teknologi er god nok og nylig hentet de $590M USD for å bygge eget fabrikk i Nord-Amerika. Det har ikke kommet en bekreftelse fra verken dem eller REC Silicon på hvem de vil bruke som sin partner, men vi spekulanter tror at det vil være REC Silicon. For informasjon så bestemte også Violet Power seg for å bygge fabrikk selv, når opprinnelig plan var å leie. Dette bør gi oss en indikasjon på om at de har en plan og har både pengene og kunder til å kunne investere så stort. Vi ble lovet at ground breaking day vil bli holdt i løpet av Januar, men dette har blitt forsinket. En oppdatert beskjed fra selskapet sier at det vil gi mer informasjon i løpet av en uke til ti dager. Denne beskjeden fikk vi for noen dager siden.

Først og fremst vil jeg avklare at alt for mange ser på selskapet kun som en produsent innenfor solindustrien. Jeg vil argumentere for at vi må tenke større, nemlig batteri segmentet. REC Silicon produserer ren sisilium gjennom silangass og det er mye som peker på at ren sisilium vil være fremtiden innenfor neste generasjons batterier. Det er også ekstremt mangel på halvledere i verden per dags dato og det som er morsomt er at dette skjer før bilindustrien for fullt ut satser på el biler. Flere av de store har redusert antall biler de skulle lansere, fordi det rett og slett er mangel på halvledere. Så ikke bare treffer REC Silicon dagens batteri-segment, men det er fremtiden som er svært spennende her. REC Silicon står for 70% av markedsandel i verden her og flere dyktige mennesker predikerer at batterier sin struktur vil endres for neste generasjons el batterier.

I tillegg til det har det vært store politiske endringer i verden, hvor blant annet Joseph Biden vant valget. Dette var positivt, men når demokratene også fikk majoritet i senatet (50-50, men da får visepresidenten en stemme til) så var det en gamechanger. Nå kan visjonen til Biden bli en realitet. Hva er visjonen hans egentlig? Han ønsker å revolusjonere energi-sektoren i USA samtidig som han ønsker å bygge lokale verdikjeder for fornybart i USA. La meg sitere hans ord:

"That means we're going to use taxpayers' money to rebuild America, we'll buy American products and support American jobs."

Les videre til neste post. Begrensning på ord er nådd.
Redigert 04.02.2021 kl 20:38 Du må logge inn for å svare

Godt å ha deg tilbake mister 💪🏻😊
Rule
05.02.2021 kl 00:22 7747

velkommen tilbake. super godt.
jeg sad i danske veloxis på en kurs rejse fra 1kr til 6kr. Potentialet var enormt og det var et sandt guldæg. Ejerne solgte for møkk ( 6kr) til et Japansk firma. Vi små aktionærer havde taget stor risiko under vejs og da den fulde belønning skulle gives blev vi snydt for den. Det var depri. Mange aktionærer gik sammen om et søgsmål.
Uchihabrah
05.02.2021 kl 00:23 7740

Før jeg legger meg ønsker jeg egentlig bare å takke alle dere som har vist helt enormt med støtte til meg. Dere aner ikke hvor mye det betyr for meg at så mange av dere skriver så mye positivt til meg. Dere er årsaken til at jeg kom tilbake. Virkelig, tusen takk. Det rører sjelen min å vite at jeg ikke stod alene. Det hjalp meg enormt å se at de jeg faktisk bryr meg om og har brukt timesvis med å diskutere med, gjennomskuet hele heksejakten i går og at dere hadde min rygg når jeg var utslitt, nede og rett og slett i negative tanker. Det at så mange av dere som ikke er aktive kom hit kun for å vise støtte til meg setter jeg helt enormt med pris på.

Tusen takk!
Redigert 05.02.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Leser dine innlegg daglig. Takk for MYE gode refleksjoner, nyheter og meninger. Fortsett med det du gjør. DU hjelper meg og TYDELIGVIS MANGE her på forumet. Så mye innsats og sjel som du legger inn i dine innlegg har jeg aldri sett makan til. Du besitter en tankegang de fleste her inne ikke kan surre hodet sitt rundt. Bitch blikk kommer naturlig fra noen, men alle ser hvor harmløse dem er når du gang på gang viser muskelstyrke i dine innlegg.

Det er for mange nærvøse som sitter på recsi, de selger på oppgang når de har 10øre i fortjeneste. Blir ikke varig oppgang av det

Vanvittig fint å ha sånne som deg så å deler så mye kunnskap til alle sammen, for meg å sikkert mange flere er dette forumet en av de største informasjonskilden vi har. Vi har forskjellige jobber å bakrun alle sammen, så at mangen av dere tar seg bryet å informere resten sittes veldig stor pris på.

Her kommer også et stort velkommen tilbake fra meg.

Det var virkelig godt at du er tilbake .


Bybonden ( Bull så det holder )
Sydney
05.02.2021 kl 06:22 7283

Det bør vel være folkeaksjonen for shorsqueese og ikke imot eller?
Lykke til.

Uchihabrah
120% støtte fra meg 🤗
Du graver, finner info og leverer masse gode innspill på forumet 🤩
Jeg leser, men kommenterer sjelden....

Men vit at jeg leser ALT du skriver med stor beundring og begeistring 😊

God helg snart ☕️🌞
Redigert 05.02.2021 kl 07:11 Du må logge inn for å svare
drammen
05.02.2021 kl 08:09 7478

Helt topp at du er tilbake Uchi. Stå på videre. Sitter som deg helt rolig i båten og bare laster på videre opp til en grense jeg har satt. Så skal summen som da står der få lov til å blomstre videre uten mere påfyll.

Helt ufattelig at en journalist i DN kan twitre noe som dette:

"Voleon Capital Management benyttet gårsdagens kursrally i Rec Silicon til å øke shorten fra 1,9 mill. aksjer til 2,3 mill aksjer. Snakk om å grisebanke shorterne.
Jeg dauer😂."

Får håpe den selvhøytydelige journalisten også twitrer ivei dersom fasiten blir at det var kjempedumt at Voleon økte sin eksponering da det medførte en vesentlig økning i tapet deres.

Takk for at du er tilbake Ushi. Støtter deg 100% og selger ikke en RECSI aksje på leeeeeenge.👍
Nsxnsx
05.02.2021 kl 08:31 7270

Slutter meg til gjengen som støtter deg 100% Uchi. Håper flere setter pengene der munnen er som et resultat av dette :)

Stå på.
Danikri
05.02.2021 kl 08:32 7247

Henger meg på her å ønsker deg velkommen tilbake Uchi........utrolig mange bra innlegg! Jeg sitter stille i båten og venter på snarlig melding og kurs på 30+. Da blir det boller å brus :-).
PS: Kudos til deg også Sirbalo for mye fin info samt analyser/grafer.

RECSI er ikke det samme uten dere!
Button
05.02.2021 kl 08:48 7105

Takk til deg Uchi, for opplysende og konstruktive innlegg!
Vil oppfordre alle til å holde på aksjene sine! Ikke selg!
Da blir resultatet det vi ønsker.......høyere kurs!
Senergy
05.02.2021 kl 09:23 6959

Setter veldig stor pris på dine innlegg - og forstår at det har vært noen vanskelig dager. Som du skjønner av alle tilbakemeldingene så støtter vi deg 🙂
Fortsett som før !
Så får journalister/media holde på. 🙄
Rubin
05.02.2021 kl 11:24 6775

Har vært mye styr den siste uka. Ser ut som det er vel mange nervøse og utålmodige aksjonærer i RECSI fortiden, samt journalister med null kompetanse og heller burde jobbet i «Se og Hør» .
Bra at noen likevel gidder å frembringe fakta og saklige argumenter her på forumet. Takk for det 👍
For meg betyr «støyen» fra både tradere og «se og hør finanspressen» nada da jeg skal være med på den store oppturen både i år og i årene fremover. Røkke er smart, men er samtidig en fantastisk industribygger og ikke en spekulant eller trader...
Uansett hva Aker gjør i det korte bildet, blir de av oss som følger ham fremover i Aker Horison med datterselskaper veldige rike...😉
Jeg har nå 60% i RECSI...
Zorin
05.02.2021 kl 13:02 6669

Velkommen tilbake! :)

Jeg var nok en av de som argumenterte at dette ikke ville fungere, men ut fra det jeg forstår så er vi enige om en ting: og det er at RECSI er en fenomenal aksje som er underpriset. Men vi har et spennende år foran oss med REC Silicon! Så bare sett deg ned, fortsett med gode innlegg her på FA og vi vil ha et trivelig RECSI år foran oss!

Igjen: Velkømmin bæck!


Redigert 05.02.2021 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Barbro
05.02.2021 kl 18:12 6468

Må bare si at det er utrolig hyggelig å se deg tilbake Uchihabrah.
Forstår deg 100%.
Hadde selv en selsom opplevelse i går der en journalist ringte meg opp.
Det kan jeg komme tilbake til om noen dager/uker.
Det viktigste er at helsen er god og at livet går videre.
halvpris
05.02.2021 kl 18:24 6388

Shorterne har det alt for godt på OSE, jeg har aldri sett en jævla shortskvis i dette landet. Stå på

For noen år siden..Seadrill shortskvis fra 15 til 47 på en dag eller to..
Trier
05.02.2021 kl 18:53 6228

Jeg håper at vi med denne aksjonen har vist at småsparere ikke nødvendigvis vil la seg herse med og at vi er villige til å kjempe for våre oppsparte midler - og at vi har muligheter til å organisere oss.
At det ikke ble en shortsqueeze er vel ikke rart når det er altfor små short-posisjoner totalt i REC. Men, kanskje potensielle shortere tenker seg om to ganger før de setter en short i REC :)
God helg - og vi har et par spennende uker foran oss!
Redigert 05.02.2021 kl 18:53 Du må logge inn for å svare
strider1
05.02.2021 kl 18:56 6199

Godt å ha deg tilbake Uchi. Vi setter pris på deg og er vant til at finans pressen vrir på sannheter, lager klickbait, og hjelper de store når de trenger en vinkling i en eller annen retning. Man blir herdet for sånn når man har vært i REC i mange år.
Vilter
05.02.2021 kl 19:04 6163

Blackrock ble vel skvisa ganske greit ... de kunne jo dekket inn på 2 kroner, men snittet ble vel tilslutt ut rett over 12 kroner:)

Skal man shorte nå, så tror jeg man bør kikke mot andre bransjer/ Olje og Rigg feks
Mr_Hudson
05.02.2021 kl 20:18 5890

Har Finansavisens journalister lov til å bruke nummeret som brukeren vår er registrert på til slikt? Høres ikke GDPR-vennlig ut.
Nilsinini
05.02.2021 kl 20:27 5855

Høres absurd ut i tilfelle.
Zilver
06.02.2021 kl 21:31 5452

Setter svært stor pris på alt arbeidet og innsatsen du legger ned her Uchihabrah. Vi er svært mange som setter enormt stor pris på det du deler med oss. Utrolig flott at du er tilbake.
Å være uenig å kunne dele forskjellige synspunkt synes jeg er svært bra. Det er lærerikt og gir oss mer innsikt men å gå til personangrep slik som det har blitt gjort her er aldri greit. Vi bør og skal respektere hverandre.
Jeg støtter deg 100% Uchihabrah.

Zilver
Solerbra
07.02.2021 kl 21:24 4645

Tenker dagens nyhet setter siste ukers hendelser i et litt annet perspektiv. Er det småaksjonærer som forsøker å forsvare sine verdier en smule som er 'skurker', eller er det DNBs stunt for å senke aksjekursen, godt hjulpet av finanspressen som nyttige idioter (mikrofonstativ), samtidig som de kjøper med begge hender som spiller skittent? Enhver får mene sitt, men i min verden bør vår kunnskapsrike trådstarter med god samvittighet kunne sove godt om natten.
polion
07.02.2021 kl 21:50 4473

Kan fort bli resultatet at vi REC-aksjonærer i dette tilfellet har møtt vår overmann. Husk nå på at Røkke i 2001 tok rotta på selveste russiske Yukos Oil i forbindelse med Kværner-overtagelsen. Ingen "søndagsskolegutter" vil noen gang klare å gjennomføre et tilsvarende stunt. Beklageligvis så er det ofte de med mest penger og pondus som vinner til slutt.
Uchihabrah
07.02.2021 kl 23:00 4183

Nok en gang, tusen takk for all støtten dere viser. Betyr alt for meg. Ønsker bare å påpeke at dagens børsmelding kun er starten på informasjon som vil begynne å komme fremover. Det er alt for mye som skjer bak kulissene nå, som vi uvitende aksjonærer ikke vet om, men sakte og sikkert får vi mer og mer informasjon.

Det at Kjell Inge Røkke går inn som styreleder i REC Silicon (av alle selskaper) viser hvor seriøse Aker er med denne satsningen. Som det fremkommer i en annen tråd her i dag, vi må være forberedt på store endringer fremover internt i selskapet. Nå skal REC rygges for vekst og her kan det også være aktuelt med endringer på ledere internt i selskapet. Her trenger vi karismatiske og dyktige retorikere som kan få frem budskapet og hente inn enda flere kontrakter på hva som kommer til å bli en fremtidig maskin innenfor fornybart for USA (spesielt innenfor batteri segmentet). Vi får garantert mer informasjon av Aker senest 17.02 også har vi Q4 presentasjon 19.02 etterfulgta v guiding for 2021. Toget går fort, men sannheten er at alt som skjer nå og vil forekomme i fremtiden, egentlig var synlig for ett år tilbake. Det handlet bare om å være våken.
polion
07.02.2021 kl 23:24 4046

Uchi, alltid vanskelig å være uenig med deg. Du har allerede fått plenty av kredit for dine skriverier, men der hiver selvsagt også jeg meg på i hyllesten. Og da spesielt siden du tar tak i en del av "griseriet" på OSE.

Jens Ulldott Moe hadde vel egentlig gått noe ut på dato, mens dagens industribygger ser i sannhet ut til å mene alvor når han selv skal inn som styreformann. Tyder virkelig på at han i REC ser store fremtidige muligheter, og at REC-satsningen skal styres av Mesteren selv.
kuka
07.02.2021 kl 23:52 3910

Kjell Inge Røkke ville aldri ha påtatt seg styrelederrollen om Aker-systemet ikke hadde tro på suksess på REC-satsingen. Og selvfølgelig "den innerste krets" vet mer pr d.d om det som skjer, enn det de har anledning til å opplyse om i det offentlige rom. Signaleffekten er i imidlertid i allefall stor når det gjelder dagens nyhet.
AllInInc
08.02.2021 kl 14:48 3546

Stå på Uchi💪🏻
Du fikk ufortjent mye tyn