ruda
19.02.2021 kl 13:10 4969

Mener dette selskapet kan bli gull fremover. Gått litt under raderen, men kan være lurt å ta et lodd i denne

Det er nok flere aktører som er interessert i denne kontrakten, nå som anbudskonkurransen ble avlyst og må lyses ut på nytt. Goodtech har levert biogassanlegg før, og har ambisjoner om å vokse, så man skal ikke se bort ifra at de stikker av med kontrakten. Cambi var jo ALT for dyre.
Strategi
19.02.2021 kl 16:30 4872

Du må ikke blande epler og pærer her.
Vi snakker om en leverandør med patenterte løsninger for akkurat slike anlegg.
Cambi kommer til å få denne, vent og se.

Innleggene dine vedrørende Cambi fremstår utrolig unyanserte, på grensen til naive. Siden du fremstår som en autoritet på avløpssystem og biogassanlegg, så bør du kanskje kjenne til konkurrentene?
rolstad
19.02.2021 kl 17:09 4840

Cambi har jo en helt annen teknologi enn Goodtech! Har tro på Cambi fremover!
Redigert 19.02.2021 kl 17:10 Du må logge inn for å svare
Bilbo
19.02.2021 kl 20:01 4727

Biogass dannes i enhver gjødselkum under en gjennomsnittlig fjøs. Det er ikke noe teknologi i det. Cambi har tatt dette mange steg videre. HobbyInvest1, du har bokstavelig talt ikke forstått en dritt :-D
Redigert 19.02.2021 kl 20:02 Du må logge inn for å svare
Hammers
19.02.2021 kl 20:13 4703

Hva hvis VOW også stikker av med denne kontrakten?

Så langt har jeg ikke lært meg kapasitetene til VOW sludge, men følges de samme spor som innen cruise og pyrolyse av diverse avfallsprodukter til biokull så kan det også komme noe på dette avfallsområdet. For de ukyndige: ETIA er det landbaserte delen av VOW; http://www.biogreen-energy.com/pyrolysis-applications/sludge-pyrolysis/

Hilsen Hammers
Redigert 19.02.2021 kl 21:55 Du må logge inn for å svare
Muggost
19.02.2021 kl 20:36 4677

Uansett hvordan man ser på saken, så er og blir Cambi en skikkelig drittaksje 😂
Bilbo
19.02.2021 kl 21:31 4619

Det finnes tusenvis av biogassanlegg rundt omkring i verden: det er ikke noe teknologi i det.
Cambi kommer inn som leverandør på disse når kapasiteten er overskredet på grunn av befolkningsvekst eller ved nybygg. Hvis du leser litt på Cambis sider finner du at deres thp-prosessen sprenger cellene i slammet som kommer fra renseanlegget: De koker opp slammet til over hundre grader og slipper deretter trykket raskt. Da vil vannet inne i cellene eksplodere cellen og alle næringstoffene blir lettere tilgjengelig for de anaerobe bakteriene. Med dette oppnår man hurtigere biogassproduksjon, gjødsel som er sterilisert etter koking på godt over 100 grader og et slam etter biogassproduksjon som har mindre vann i seg pga sprengte celler.
Dette har Cambi patenterte og raffinert løsninger på siden de bygde det første anlegget på 90-tallet.
Andre har prøvd å kopiere Cambi, men ingen har tilsvarende erfaring og antall anlegg i drift eller under bygging.
Se side 11 i presentasjonen fra børsintroen: https://www.cambi.com/media/2269/cambi-asa-company-presentation-2021.pdf
Bilbo
19.02.2021 kl 21:48 4599

Les denne og sug på tallene: "The EU is the world leader in biogas electricity production, with more than 10 GW installed and a number of 17,400 biogas plants".
Biogassanlegg er rundt omkring overalt og det er hundrevis av selskaper som kan levere de, men Cambi er nesten de eneste som kan levere THP anlegg og har et langt forsprang på alle konkurrentene.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S096014811830301X
Bilbo
19.02.2021 kl 21:54 4585

Ja, den er veldig lite sexy, men mange har misforstått og tror Cambi leverer hele renseanlegg for avløpsvann. Det gjør de ikke. De leverer et anlegg inn mellom det biologiske rensealegget og biogassproduksjonen. Ved å varme opp slammet etter renseanlegget får de ut mer biogass og et bedre gjødselprodukt. Tenk på renseanlegget som motoren og Cambi som en turbo midt inni der. På grunn av befolkningsvekst er det mange renseanlegg som trenger økt kapasitet men har ikke plass til å bygge ut. Da setter man inn en "turbo" fra Cambi.

Flotte og informative innlegg, «Bilbo»! Cambi har utvilsomt potensiale, men omsetning og bunnlinjen skal mangedobles for å forsvare dagens pris. Det er tross alt merverdi til aksjonærene som er det viktigste når alt kommer til alt.

Fint det kommer inn luringoer og markedsfører sine goodtech og wow på cambitråden,det er faktisk mulig å eie i alle tre,men det er forskjell på skit og pannekaker😁
Muggost
19.02.2021 kl 22:16 4646

Quote: « men det er forskjell på skit og pannekaker»

Det... driter jeg i... BWAAAAHAHAHA 😆😆😆

Da kan du sette inn turboen fra Cambi,thl
Bilbo
19.02.2021 kl 22:23 4735

Ja, men å komme med Goodtech her er som å ruse inn på Pascal konditori med en reklameplakat som sier at de har gode kaker på Rema...

Så du mener oppriktig at Goodtech ikke kan levere anlegget for NRA? Jeg mener det blir fjasete å bare skyve alt annet til side, og kun tenke ar Cambi kan levere.
Og husk nå at Pascal konditori ikke nødvendigvis har bedre bunnlinje enn leverandøren til Rema 1000! Cambi kan ha verdens beste løsning, men spiller det noen rolle hvis de er priset 5 år inn i fremtiden, hvor alt er gull og grønne skoger? Hvor blir det da av merverdien min som aksjonær?

Bilbo skrev Innlegget er slettet
“ Goodtech har spesialistkompetanse på forbehandlingsprosessen, som er avgjørende for å oppnå en optimal produksjon av biogass. Vår egenutviklede Kobix®-teknologi kan behandle de fleste typer av flytende og fast organisk avfall fra husholdninger, slakterier, jordbruk, industri, meierier og handel. Systemet sorterer bort uønsket materiell og oppfyller lovkravene slik at avfallet kan anvendes senere som biologisk gjødsel.
Goodtechs varmevekslere for slam/vann effektiviserer biogassanlegg og medfører reduserte energikostnader. Våre varmevekslere er bygget på mange års erfaring. Høy virkningsgrad og optimal tilpasning til anleggets spesifikke forhold effektiviserer oppvarmingen av råtnekammer, hygenisering og kjøling av råtneslam.”
Bilbo
19.02.2021 kl 23:06 4624

Tull... du bare kopierer fra websiden til Goodtech. Se her de leverer nødstasjoner til vei også https://www.goodtech.no/losninger/automatisering/samferdsel/ og transformatorstasjoner https://www.goodtech.no/losninger/kraft/transformatorstasjoner/ og masse annet. Flinke folk - enig i det, men du sammenligner to forskjellige konsepter. Goodtech leverer engineeringtjenester av teknologi som er tilgjengelig for alle. Finnes hundrevis av lignende selskaper.


Derav anførselstegnene...
oivindl
19.02.2021 kl 23:20 4594

Siden både Goodtech og VOW nevnes som konkurrenter til cambi på dette, eventuelt lignende anbud.
Hva kan grunnen være til at det kun var to tilbydere?

Det blir vill spekulering fra min side, men det kan være alt fra timingen - at de ikke hadde nok personell tilgjengelig - størrelsen på kontakten, kompleksiteten, marginen, osv, osv.. Cambi fikk jo ikke prosjektet selv om de var eneste reelle tilbyder, fordi de var for dyre. Kanskje det ikke er marginer å hente?
Bilbo
20.02.2021 kl 00:13 4495

Cambi selger et anlegg som lønner seg i løpet av litt tid men med noe høyere investering. Når en kommune skal prioritere mellom investering i en ny skole, eldreomsorg og samtidig oppgradere et avløpsrenseanlegg velger det billigere alternativet i investering selv om det er dårligere økonomi på lang sikt. Velgerne som stemmer på politikerne bryr seg mer om skoler og eldreomsorg.

I forkant av børsnoteringen har Cambi bygd opp kapital gjennom en emisjon som gjør at de nå kan tilby anleggene sine til utleie. Da trenger ikke politikerne prioritere ned de populære formålene, og Cambi tjener totalt sett mer penger siden de leaser ut anlegg med drift osv. Etterspørselen etter disse anleggene kommer til å øke på grunn av dette.

se side 16 i presentasjonen, der er Cambi Invest nevnt - https://www.cambi.com/media/2269/cambi-asa-company-presentation-2021.pdf

Cambi behandler slam fra avløpsrenseanlegg. Goodtech bygger avløpsrenseanlegg; altså trinnet før Cambi. Det var bare to tilbydere i forrige anbudskonkurranse og den ene ble utelukket pga korrupsjonsanklager (Efacec). Så kanskje bare Cambi leverer denne gangen? Da kan de jo gjerne prise seg høyt :-) Blir spennende det her.

For den som er interessert: Her er link til kunngjøring av avlysning av anbudskonkurransen som ble startet opp i høst: https://www.doffin.no/Notice/Details/2021-376137. Her beskrives det hva som skal bygges. Efacec som ble nr 1 vil forøvrig muligens saksøke oppdragsgiver siden de mener de var kvalifisert til å gjennomføre og at konkurransen ikke skulle vært avlyst. Etter anskaffelsesregelverket kan de ha krav på å få dekket sin fortjeneste på jobben. Drama!

Kunngjøring av ny konkurranse kommer nok ganske snart.
Malchish
20.02.2021 kl 07:11 4335

Mange tapte penger etter kurs raste ned
Får se
Strategi
20.02.2021 kl 10:05 4193

Significant growth potential in private financing trend.
Proven concept and business model

Established organisation with experienced management team and leading in-house competence
Innovator with decades of track record in disrupting sludge treatment technology
Operating THP plants are offsetting ~1.1 million tonnes of CO2 each year – more than 700,000 European cars off the road (compared to the next best available technology)
Solid backlog, in the process of entering new markets and significant growth potential in unaddressed market
Supported by strong, lasting macro trends driving product demand in the short and long term
Unrivalled scale, maturity, processes and investments in technology and market development
CambiTHP® – the most reliable and efficient thermal hydrolysis process in the world.

Det er flere aktører fra Vow og Good som mener disse selskapene leverer tilnærmet lik teknologi, dette stemmer selvfølgelig ikke.
Når det gjelder markedet for Cambi er dette nærmest umettelig og som Cambi selv uttaler er det identifisert 3000 byer i verden som vil ha stor nytte av Cambis teknologi. Mange av disse må ha flere anlegg.
Vi er nå i inngangen til den største omstillingen til grønt så langt i verdenshistorien, endringen MÅ skje nå og fremover og det haster, dette vil igjen sette helt andre krav til myndighetene globalt og også til de private aktørene i dette markedet.
https://finansavisen.no/nyheter/miljo/2021/02/20/7629526/disse-grepene-ma-du-ta-for-a-forhindre-katastrofe

Det er typisk for noen å kalle selskaper for dritt osv. når kursen går ned, de kaster kortene og går videre, disse har ikke satt seg inn i selskapet.
Alle er sin egen «lykkes smed» .
Som Handelsbanken og DnB uttalte er Cambi noe av det beste som er lansert i ESG MARKEDET. Environmental, Social and Governance. This is also called sustainability in many cases.

Cambi kommer til å levere høyere marginer fremover som er kommunisert markedet, de har også levert sterkere marginer hvert år siden 2017 og frem til i dag, dette vil fortsette.
Cambi vil gjennom sin finansieringsløsning få enda sterkere posisjon i markedet enn i dag.
Som nevn til det kjedsommelige; cambi er VERDENSLEDENDE i sitt markedssegment.
Har satt opp 70 store anlegg globalt i 23 land, på 5 Kontinenter.
De har representanter som dekker hele verden og opererer i et marked som nå er i historisk sterkt driv.
De har egen stor produksjons fasilitet i England hvor anleggene konstrueres og produseres.

Cambi kommer til å gå sterkt fremover.

Vow og Good er sikkert også flotte selskaper.


https://www.cambi.com/
Redigert 20.02.2021 kl 10:07 Du må logge inn for å svare
Strategi
20.02.2021 kl 10:26 4143

Mitt tips er at Cambi bunnet ut foregående uke og at den trender raskt opp mot 28-30 kr igjen.

Key milestones
 2020: A series of milestone contracts
Key targets
 Enter new markets
 Harvest from constantly
growing project pipeline, service in installed base and new business

Cambi sitt største anlegg B-12

https://www.cambi.com/what-we-do/thp-solutions/cambithp-b12/

Lykke til.
Redigert 20.02.2021 kl 10:42 Du må logge inn for å svare
rolstad
20.02.2021 kl 10:32 4131

Nykommere korrigerer alltid etter stor oppgang de første dagene! Jeg har lastet, denne skal raskt over 30kr!

Det er jo lovlig å mene det, hvordan står nykommere seg mot alle smellers mor som etter alle solemerker er rett rundt hjørne? Verden lever på opptrykkede helikopterpenger og nullrente, Jeg tror barnebarnets filosofi med at penger bare er å hente i minibanken hadde stått seg svært bra i dagens klima.
Strategi
20.02.2021 kl 10:49 4107

Enig rolstad.

Men husk at vi alle er nykommere i denne, aksjen er ikke oppdaget på bred front enda.
Men det kommer.

Veksten blir stor og vil akselerere og nye kontrakter vil dra denne langt oppover, men det er viktig å ha lengre perspektiv enn 1 uke.

😀😀💥🚀Vi så nok ett bra eksempel denne uka på hvor nervøst og skjørt markedet er. Litt hvisking i hjørnet om korrigering i grønn sektor uten inntjening og mange lempet ut alt de hadde. Det er nok litt slik turbulens før den store store smellen, slik som det er ved vulkanutbrudd ,kommer vel ofte litt røyk og en å annen lavaboble før hele fjellet ramler i hue på deg. Da spørs det hvilke side en sitter på. Sitter en i cash eller sitter en i grønn nykommer?
Strilen
20.02.2021 kl 11:12 4057

Gårsdagen var andre gang (i et korrigerende marked) at Cambi fant støtte på i underkant av 22kr. Egentlig sterk (og uventet for meg) at den endte i pluss i går. Tror pilene peker oppover neste uke, men uansett langsiktig i Cambi.

Om noen bruker disse trådene for å søke råd for evt inngang /utgang så vil jeg advare mot daytrader virksomhet, forsøk å sil ut info fra disse som iherdig skal ha folk til å holde på aksjen . Agenda her vil jo naturlig være at de selv skal ut / desperat skal ha prisen litt opp før utgang. Noen faresignaler: RALLY, SHORTE SKVIS, SNITTE NED, KJØPE PÅ DIPPEN.
Strategi
20.02.2021 kl 12:02 3987

Ikke godkjent.
Det føles som om du har fullstendig panikk her.
Du prater om dommedag og død om forferdelige ting som kan skje.
Hvorfor kommuniserer du dette ikke ut i en egen tråd eller i media for den saks skyld, Facebook for eksempel.
Start opp en egen gruppe.
Du legger dine synspunkter ut på en tråd om et selskap som er verdensledende på thermal hydrolysis.
Hva er sammenhengen her, folk flest forholder seg til markedet generelt og ikke minst media og alle verdens børser, vi kan godt kalle dette for «markedet».

Det eneste jeg får ut av dine innlegg er et bilde av en svært nervøs og usikker person ,påtatt profetiske utsagn uten hold i virkeligheten.
Vi lever i en fri verden og alle må få uttale seg, men dine utsagn har ingen relevans til denne tråden om Cambi, i beste fall gjelder dette børsen generelt og da foretrekker iallefall jeg å forholde meg til andre kilder.
Børsen korrigerer i blant og det må vi alle leve med å forholde oss til.
Vi så det for 2 dager siden da den korrigerte litt får så å komme sterkt tilbake.
Prøv å kommunisere dine tanker i andre kanaler hvor det er mere slagkraft, ikke på en enkel tråd på finansavisen om thermal hydrolysis.
Du prater også om en «grønn nykommer», Cambi har vært i dette markedet (grønt) i 3 tiår og har bygd seg opp til verdensledende på sitt område.
Så nykommer blir vel også feil, som resten av dine uttalelser.
God helg

Redigert 20.02.2021 kl 12:08 Du må logge inn for å svare
Malchish
20.02.2021 kl 12:41 3945

På sin første handelsdag startet aksjen på 16,80 kroner og en markedsverdi for selskapet på 2,3 milliarder kroner.
Strategi
20.02.2021 kl 13:11 3890

Helt riktig.
Denne kommer til å gå kraftig fremover og vil i løpet av kort tid komme tilbake til 29-30.