TGS kjøper opp EMGS - bud innen kort tid? Clearstream øker.


Dagens verdi: 277 mill
Kurs: 2,12
Antall aksjer: 131 mill
Antall topp 5: 92,3 mill
Antall topp 50: 120 mill
Antall frie aksjer utenfor topp 50: ca. 11 millioner aksjer.
Potensiell budkurs: 830-1,25 mill NOK
Tilsvarende: 6,50 - 9,50 NOK.
Snitt intrdag sist omsatt børsdag: 2,18 NOK/3,3 mill aksjer.


Topp 50 er stabil, ingen nedsalg. Ny aktør duket opp på listene fredag, Clearstream S.A har gjort sine første kjøp på 150.000 aksjer. Historisk sett øker Clearstream ca. 10 dager på rad i norske selskaper jeg har detektert i Infront. Merk: Dette kan være norske investorerer som har opprettet konti i Tyskland.

Jeg har lenge vært Magseis aksjonær og kjenner seismikk godt, anbefalte Magseis på 1,40, NÅ 5. Og har mange kontakter i bransjen.

Jeg har siste tiden vektet meg over fra Magseis til EMGS (holder en solid post i Mseis, men vekter ned). Anser EMGS nå såpass spennende på kort sikt, og særlig etter TGS in call torsdag 11.02.

11.02.21.

TGS Nopec Capital Markets day, denne bør dere høre, hvis dere liker seismikk Link under.

Der blir ledelsen i TGS intervjuet, og sier "Vi vurderer flere oppkjøp av selskaper,de fleste av disse selskapene har nisje virksomhet, derfor litt mindre selskaper, som vil komplementere med hva vi gjør. Men vi ser også på noen større "players". https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20210211_9 (se fra 1.39.00 og 1.44.00, da omtaler dem CESEM og potensielle oppkjøp).

Der er EMGS midt i målgruppen til TGS. TGS vet at EMGS pre covid hadde en stor kundebase og en utbredt erfaring med CSEM tekologien. CSEM kan også nyttes til karbonfangst, eller såkalt CCS. (Carbon Capture & storage) TGS anser CSEM som meget spennende til bruk både ccs og innenfor havbunnsmineraler. Dette er noe TGS MÅ ha for å henge med, EMGS er markedesledene i bruken av CSEM.

Jo flere ganger jeg hører intervjuet, blir eg mer og mer sikker på at TGS går med planer om å sluke EMGS.

Siste halvåret har seismikk startet å reprise seg, og volumene er kommer tungt tilbake i EMGS, det er omsatt tre ganger mer aksjer siste tre måndene, nov-feb enn januar 20-oktober 20.

Siden 24.11 (intradag topp) på 2 kr, har emgs gått sidelengs mellom 1,30-1,80 kr, med et snitt på ca 1,55. Siste uken har aksjen startet å klyve fra omlag 1,60 til 2 kr, brudd på 2,00. Med en topp fredag på 2,24. Intradag snitt 2,18 med over 3,3 millioner aksjer på EN dag. Noen sendte aksjen ned 4% på 50.000 aksjer og
den ente til slutt på 2,12.

Aksjen er teknisk positiv, jeg anbefaler alle til å lese innlegget om EMGS på Finansavisenforum - av Makrobaronen. Han tar oss gjennom litt generelt om finanser og og utsikter. Det innlegget var derimot skrevet FØR TGS ledelsen avslørte at dem sikler etter oppkjøp blandt små insje aktører innenfor seismikk.

Jeg tror at hvis man investrerer nå kommende uke, har man svært god kjanse til å tjene mye penger på kort tid. Et bud tror jeg vil ligg mellom 850 mill til 1,25 mrd. Det gir implesitt en 220 - 400% oppside fra dagens nivå.

TGS mcap er i dag nær 16 MRD - et oppkjøp på ca 1 mrd vil være svært overkommelig for TGG, og utgjør ca 7% av MCAP.

I helgen vil nok denne denne videoen fra TGS være bredt i sosiale media, og i investormiljøet for øvrig. Jeg tror aksjen vil trades og herjes med fremover, men at retningen er opp! Jeg tror vi kan få en dobling kommende uke til 4 kr.

Det er såpass lite frie aksjer i selskapet, topp 5 sitter på hele 70% og sitter helt i ro. Dette kan bli en skikkelig rakett.

Finanser: Selskapet har omlag 480 mill NOK i totalt assets, derav halvparten i non current asset, lån/forpliktelser på ca. 450 mill NOK. Ordreboken er herpet på ca 75 mill NOK, men det ventes flere kontrakter i markedet kommende tiden da seismikk markedet har tatt seg kraftig opp. Da vil kursen følge etter. Kilde. Q4, EMGS.

Finansene er ikke spreke, skulle TGS ikke vurdere selskapet, selskapet ikke få nye kontrakter kan det hele ende i en restrukturering, emisjon. Men nå tror jeg EMGS ledelsen skjønner hva som er i ferd med å skje og vil ri oppgangen, før bud evt sette en kapitalinnhenting på en del høyere kurser enn i dag.

Hvorfor budkurs mellom 6,50- 9.50?:

Dere lurer nok på hvordan jeg kommer frem til budkurs mellom nevnte range. CESM teknologien og EMGS sin håntering av denne, er verd mye. Kundebasen pre covid som er på vei tilbake er verd mye, bokført asset verd ca en kvart mrd. Man kan egentlig si at fysiske eiendeler og faktiske forpliktelser nuller hverandre. SÅ da er spørsmålet hvor mye fremtidig inntjening som skal legges til grunn for å få selskapet til å si ja eller nei til et bud. Jeg mener sett i lys av konsolideringer/oppkjøp tidligere bør man tillegge at markedet er i tournaround modus og teknologien vekt. Jeg tror rett og slett ikke EMGS er villig til å selge for hva som helst, seimsikk kommer til å ta seg kraftig opp og CSEM er posisjoner for CCS og havbunnsmineraler. Det er særlig den unike CSEM teknologien eid av EMGS, TGS ønsker å bruke til carbon capture & storeage - det kan bli en stor næring.

Men ettersom jeg følger seismikk tett, er det høyere aktivitet enn lenge før pre covid, det spekulerer i at EMGS skal få tilbake en del av kontraktene dem mistet nå ifbm covid.

Dette er altså et spill på at EMGS får kontrakter og at det kommer et bud fra TGS. Uansett så viil nok seismikk slik markedet er nå og etter spørselen komme tilbake (60 dollar brnt) føre til stor etterspørsel etter EMGS sine tjenester fremover. Jeg anser derfor nedsiden meget begrenset fra dagens nivåer, mens reward er ganske heftig med et bud eller nye kontrakter på/til selskapet.

(Disclaimer: Jeg eier aksjer i selskapet, overnevnte er en bevisstgjøring og kvalifisert gjetning ifht tilgjengelig informasjon i det åpne markedet,
jeg kjenner flere i bransjen, men det foreligger ingen informasjon gitt av disse kontaktene).http://www.emgs.com/content/586/A-guide-to-CSEM-and-MT
https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20210211_9
Redigert 14.02.2021 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.02.2021 kl 10:49 28435

fine prøver å få andre ombord!

Endur til 5 kr - strategiske oppkjøp - utbyttemaskin i fremtiden - https://finansavisen.no/forum/thread/125317/view/2948560?legacy=0

EIOF posisjonert, WIND, SUBSEA, SEISMIKK - reprising! - https://finansavisen.no/forum/thread/124664/view/2916827?legacy=0

OTS lader for neste stigning - kan gå til 15 kr. - https://finansavisen.no/forum/thread/121325/view/2762582?legacy=0

AEGA 10 kr innen 1-2 uker - https://finansavisen.no/forum/thread/123162/view/2841780?legacy=0

.................
Davinci_me
14.02.2021 kl 14:38 28170

De overnevnte aksjene kommer. Fint om du nevner Magseis, Solstad, Thin, Havyard også da... snitt på 310% i hver av dem.
Grønland
14.02.2021 kl 18:50 27814

Veldig bra innlegg. Er ikke så opptatt av om du treffer innertier på dine kursmål eller vurderinger. Det som er mest interessant er at du prøver belyse EMGS sin unike teknologi, og at den har en verdi som overgår x antall ganger dagens verdsettelse.
Forskere ved NTNU som forsker på mineralforekomster på havbunnen bruker( og fremhever) EMGS sin unike teknologi, og sier også at mineraler på bunn kan bli en stor stor næring for Norge ( mange andre land har kommet langt i utviklingen), som har vært litt sein ut av startblokka ( som vanlig?).

Når det gjelder aksjekursen i EMGS så kan den flytte seg svært raskt, det har jo rett og slett med at det er svært få frie aksjer da topp 3(!) sitter på over 60 % av aksjene.
De 3 er: 1. Siem ( stor investor) 2. Perestroika AS ( Mohn Jr., stor investor) og 3. Morgan Stanley.

Tror det er flere potensielle senarior i EMGS nå. Et er som du nevner bud. Men tror like gjerne at dette kan være en aksje tilsvarende Hyard. Hadde EMGS f.eks kommet med news om samarbeid/utvidelse/"fornying" rettet mot mineral-leting, tror jeg denne hadde tatt fullstendig av.
Teknologien ligger der, den er patentert, det er den som er så unik med EMGS.
Davinci_me
14.02.2021 kl 20:13 27677

Tror ikke mange er inne i denne nå heller, tror det kan bli noen spennende uker for EMGS aksjonærer.
regnskap1
14.02.2021 kl 21:08 27527

Enig i at EMGS kan være et spennende case, men har enda mer tro på Mseis. Hvis du hører på TGS presentasjonen på 1.40.20 så snakker de om OBN og sjefen selv sier jo rett ut at den teknologien har en fantastisk fremtid. Hadde ikke vektet meg alt for mye ned i Mseis...Skal ikke skrive noe mer om Mseis her og er enig i at EMGS sin teknologi har en fremtid også. Selskapet er dog i dårlig forfatning finansielt og egenkapitalen er vel egentlig null. Bra de fikk inn noen kontanter fra Pemex, slik at da er ikke likviditeten helt skrapt. Har et lite lodd i denne jeg også, men kun for det korte bildet.
Redigert 14.02.2021 kl 21:09 Du må logge inn for å svare
Lundic
14.02.2021 kl 22:33 27327

Har ikke satt meg veldig inn i emgs sin teknologi, men gjennomgått de siste Q rapportene. Selskapet har negativ EK, negativ kontantstrøm og «ingen ordrebok». Nå skal regnskapet for 2020 revideres og da er det et par momenter som jeg vil følge med på:
* mulig nedskrivning av assets?
* grunnlag for fortsatt drift?
* må det eiergarantier eller emisjoner til?
* nye obligasjonslån?
* covenants knyttet til finansiering?
* økt rente fremover forverrer cash flow
Jeg stusser noe over hvorfor en aktør skal kjøpe selskapet for 9kr? Dersom TGS eller andre skal kjøpe selskapet så blir det ikke «over børs». Det å kjøpe «frie aksjer» utenom topp 20 vil koste for mye, det vil bli et bud til de største aksjonærer, og dersom de får aksept på over % vil det utløse et pliktbud til øvrige aksjonærer. Selskapets styre kan vel ikke sitte å se på at selskapet taper penger hver dag som går uten å foreta seg noe? Jf gjeld er høyere en eiendeler og negativ kontantstrøm.
Her vil det nok bli en emisjon som settes på kurs 1,8 forbeholdt de største aksjonærene og en liten rep.emisjon i ettertid. Eventuelt et bud fra f.eks tgs på en lav kurs. Ingen som betaler 1 mrd for noe som har en bokført egenkapital på - 65 mnok og negativ kontantstrøm, uten ordrebok.
Når det gjelder teknisk analyse så kan man ikke tillegge det mye vekt på et slikt selskap, bransjen og selskapene er mørbanker siste år og en oljepris langt under gulltiden.
Nå skal det sies at jeg eier aksjer i mseis og prøver ikke å «snakke ned» emgs til fordel for mseis, men mseis har positive ek, positiv kontantstrøm og stor ordrebok.
Sist emgs var over 8kr pr aksje var i 2016, og snitt i 2019 var ca 2kr.
Klarer dessverre ikke å finne noe logikk i å kjøpe emgs i dag basert på historiske Q rapporter og historisk aksjekurs, men om de har kommet opp med ny teknologi i løpet av siste året så er det mulig at de kan ha en verdi som tilsvarer dagens aksjekurs.
Grønland
14.02.2021 kl 22:42 27258

Da er du helt på viddene hvis du tenker at emgs kjøpes på bakgrunn av regnskapet.
Mseis var i knestående, og måtte sette 2 kriseemir, totalt mangel på kostnadskontroll. Men hva skjedde, de fikk etter hvert orden på sakene. Så prøve nå å ha et balansert syn på sakene.
EMGS tok ned alt av kostnader da covid traff, og de mistet store backlogger. Men de vist også at de hadde noe unikt og hadde store ordener inne.
Teknologien er unik, det er der verdien ligger. Punktum.

PGS har aldri tjent penger , men seiler fortsatt med egne gjeldsbåter, og folk kjøper aksjen selv om regnskapet siste årene er svarte natta.

EMGS har da vist evne til å gå på nødbluss, hvilket ikke så mange har evne til, både pgs ledelse, men også pga organisasjonen er skalerbar i forhold til oppdrag.

Lykke til med dine investeringer!
Redigert 14.02.2021 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.02.2021 kl 22:55 27193

PGS har aldri tjent penger - just checked, you see the facts:

Feb 4, 2010 — a dividend for the full year 2011 of NOK 1.10 per share, in line with earlier announcements. We have a dividend policy aimed at distributing 25-.
Feb 14, 2013 — The Board expects to propose an ordinary dividend for 2012 of NOK. 1.65 per share
May 14, 2013 — PGS distributes a dividend of NOK 1.65 with ex-date May 15th 2013. There will be no adjustment of stock option strike and future prices as the ...

http://tools.morningstar.no/no/stockreport/default.aspx?tab=10&vw=div&SecurityToken=0P0000AUB5%5D3%5D0%5DE0WWE%24%24ALL&Id=0P0000AUB5&ClientFund=0&CurrencyId=NOK
Historisk utbytte Erklæringsdato Ex Date Payment Date Type Valuta Beløp
02.03.2015 15.05.2015 29.05.2015 Cash Dividend NOK 0,70
12.05.2014 09.05.2014 20.05.2014 Cash Dividend NOK 2,29
14.02.2013 15.05.2013 28.05.2013 Cash Dividend NOK 1,65
23.03.2012 04.05.2012 15.05.2012 Cash Dividend NOK 1,10
01.06.2007 21.06.2007 10.07.2007 Cash Dividend NOK 4,49
01.06.2007 21.06.2007 10.07.2007 Special Cash Dividend NOK 5,49
09.04.1992 29.04.1992 31.08.1991 Cash Dividend NOK 0,50
Redigert 14.02.2021 kl 23:01 Du må logge inn for å svare
Grønland
14.02.2021 kl 22:59 27163

Mulig for 10 år siden, men utbytte trenger ikke bety overskudd .

Sjekket kontantstrømmen og gjelden for samme periode?
Lundic
14.02.2021 kl 23:01 27160

Jeg sier ikke at de skal kjøpes basert på regnskapet, men aksjekursen er på sitt høyeste siden august 2019 og da virker det unaturlig å snakke om verdier på nærmere 1 mrd, 4 gangen av dagens verdi. Hvordan kan man regne seg frem til at 1 mrd er riktig verdi basert på fremtiden? Hva er forventet omsetning, margin og resultat neste 5-10 som kan forsvare en slik verdi? Jeg påstår ikke at jeg har riktig investeringsstrategi og min strategi er relativ kjedelig, legger vekt på positiv kontantstrøm, fornuftig P/B og lav gjeldsgrad.
De 3 overnevnte punktene sammen med ordreboken var det avgjørende for at jeg investerte i mseis.

Slettet bruker
14.02.2021 kl 23:02 27136

å snakke hverandre negativt kan ikke få deg til å føle deg bedre!
Grønland
14.02.2021 kl 23:41 27041

Beklager, var ikke meningen d.
Lundic
15.02.2021 kl 00:08 27049

Jeg ønsker ikke å tråkke noen på tærne, som sagt så kjenner jeg ikke teknologien og baserer mine vurderinger på Q rapporter. Det konvertible lånet på 32,5 musd har 3mnd libor+5,5% og kan konverteres til aksjer innen May 2023 til kurs 0,47 usd. Dvs ca 70 000 nye aksjer som er over 50% av dagens. Det er også covenants knyttet til lånet, som selskapet sier i Q rapporten at de kan komme i brudd med, de er avhengig av en god gjennomføring av jobben i Mexico i Q2 og nye oppdrag. Det kan godt hende at de har en veldig bra teknologi, men finansene er sårbare. Det at lånet kan konverteres til usd 0,46 er positivt sett mot dagens kurs, men kan også trigge en emisjon fra lånegivere på en lavere kurs slik at de får ned snittet sitt.
Uansett så blir det spennende å følge selskapet fremover.
Davinci_me
15.02.2021 kl 07:00 26855

EMGS har skalert ned og det er nesten ikke drift. Er jo omtrent et skall. Det er teknologien som er verd noe. Det kan også være andre intressenter enn TGS. pre covid var faktisk ståa ganske bra i emgs. Tror mye vil hente seg inn. Så teorien min nå er at ledelsen pynter bruara.

Ingvester
15.02.2021 kl 08:39 26702

Klipper inn kommentaren min fra XI-forum her:

Kan det være at flere er interessert i EMGS? Jeg har spekulert i konsolidering mellom EMGS, Ocean Floor Geophysics og PGS. PGS og OFG inngikk avtale i september, og den sammenheng ble PGS aksjonær i OFG. PGS er eneste eksterne aksjonær og styremedlem i OFG. OFG inngikk samarbeidsavtale med EMGS måneden etterpå.

OFG har mer en 25 prosjekter word-wide innenfor kartlegging av havbunnsmineraler, og er en av verdens fremste på DSM. De var også inne i 2 uilke DSM-kartleggingsprosjekter rundt Mohnsryggen i regi av oljedirektoratet.
Slettet bruker
15.02.2021 kl 09:35 26589

Tok et bet på noen titusener. Bomma litt på inngangen. Men om det er noe i haussingen blir det bra lell.
Davinci_me
15.02.2021 kl 21:14 26297

Omsatt hele 6,92 mill aksjer i dag! Meget spennende!
Davinci_me
16.02.2021 kl 07:39 26037

Kommer det njus ila uken?
Uljanov
16.02.2021 kl 09:02 25874

#makeEMGSgreatagain
Slettet bruker
16.02.2021 kl 09:57 25780

Matching.

Her er det noe på gang. Om det er et mulig oppkjøp eller rykter om oppkjøp som driver kursen, så er det uansett en kjærkommen recovery.

Blir ikke veldig overrasket om noen av haiene dukker opp her, slike som Tore Aksel Voldberg, noen vet noe som det ofte heter her på forumet...

Kanskje TS får rett.
Slettet bruker
16.02.2021 kl 09:58 25767

Uljanov skrev #makeEMGSgreatagain
Går rykter om bud ja på emgs, fra tgs ja?. vil vel gå til 6-7 kr før budet er offentlig gjort kanskje? bud på 15-20 kr? BULL!
Slettet bruker
16.02.2021 kl 10:04 25716

Hadde lagt inn salgsordre på 3.3 her. Men måtte slette. Skal i badstua og får ikke følgt med.
Så fort den rykker her kunne det fort vært altfor billig! Er en rykkeaksje denne. Typ dobling. I kid you not. Denne gangen skal jeg faen meg være med, og det anbefaler jeg alle glade seismikkgjøker og haussegauker som liker de raske pænge
Oppoghopp
16.02.2021 kl 10:06 25716

Dette er jo helt sinnsykt artig! Flere enn meg som kjenner på høydeskrekken? Liker ikke slike kvantesprang uten nyheter i bunn. EMGS har gått 115% siden jeg kjøpte i høst uten annet enn Mexico-kontrakten for å si det litt enkelt. Ja, jeg har ståltro på EMGS, men en så rå rakett er jeg ikke vant til, he he. Hvor høyt skal vi..? Thats the question
Slettet bruker
16.02.2021 kl 10:07 25706

Svar: For høyt. Og det er høyt :)
Oppoghopp
16.02.2021 kl 10:10 25669

Du "skuffer" meg Hvalross, du var jo en av mine helter som jeg lot meg inspirere av da jeg gikk inn i EMGS på 1,30 i høst. Og så leser jeg nå at du ikke er inne? wtf, vi trenger jo dine nydelige verbale betraktninger i Hamsunsk stil her inne. :)
Sjømann1
16.02.2021 kl 10:26 25590

Jeg har kjøpt meg inn fra 0,8 og har er ganske lavt snitt. Jeg tror vi kan ri videre på oksen her, selv uten melding. Hele bransjen er i vinden.

Åpenbart så må det være en underliggende grunn for oppgangen - så jeg vil tippe vi ser en melding om ikke lenge! EMGS godtar nok ikke noe tilbud lavere enn 100% høyere enn dagens verdi.
Oppoghopp
16.02.2021 kl 10:28 25568

Det ligger an til å gratulere alle EMGS-ere som holdt ut i månedsvis med "flat" aksje :D Dette høres svært bra ut sjømann1.
Sjømann1
16.02.2021 kl 10:36 25531

Absolutt! Tålmodigheten seirer :)
Slettet bruker
16.02.2021 kl 11:02 25428

Jeg er inne jo! Etter at den unnslapp meg flere ganger kjøpte jeg meg inn på 2,325 i går! Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke kjøpte mer og før.
Davinci_me
17.02.2021 kl 22:12 24877

Dobbelbunn test av bruddet på 2,40 i dag, enorme glefs når aksjen nærmet seg 2,40. Når slike oppkjøpskandidater, med lite free float begynner å bli spennende teknisk og traderne tar over - da kan det bli virkelig morro.
Slettet bruker
17.02.2021 kl 23:06 24733

Solgte MSEIS på tampen og kjøpte mere EMGS (og pgs). Kan bli viltre hopp opp. Brått plutselig og uten nyheter. Best å være inne
Redigert 17.02.2021 kl 23:08 Du må logge inn for å svare
JSH
18.02.2021 kl 16:42 24379

Har hatt en fin mulighet til å laste opp litt mer idag:)
Slettet bruker
18.02.2021 kl 17:08 24523

Alle aksjene mine var forjævlig i dag. EMGS klart verst. Dobla innsatsen i går så det var helbom, rett og slett. Holdt alt og gjorde ingen forandringer i dag . Denne dagen hører faen til. Men slik jeg ser det er det bare et spill. Går så greit så, selv om ellers herlig uke ble spylt rett ned til rottekongens festbord. Ren mobbing av lommeboka. Det er også greit. Det ergelige er å ikke ha cash på sånne dager.
kaymo
19.02.2021 kl 12:37 24137

Lastet opp og krysser det som krysses kan...!
JSH
19.02.2021 kl 23:51 24004

Ikke noe teknisk geni, men emgs er for øyeblikket i en negativ kanal. Mot slutten av dagen testet den motstanden flere ganger. Ikke overrasket om den "spretter ut" på mandag.
Uljanov
20.02.2021 kl 00:06 24017

Ikke iflg DN, Norske bulls og Tradingview.com
Uljanov
20.02.2021 kl 00:48 24001

Gjelder å ikke la seg lokke og lure av disse traderene til å selge.