Case: REC Silicon - Markedet må mates med en teskje

Slettet bruker
RECSI 22.02.2021 kl 21:33 148647

Hei alle sammen,

Først og fremst må jeg beklage for at jeg ikke har rukket å komme med en oppdatert analyse som jeg lovte i helgen. Jeg har en utrolig tøff og hektisk hverdag, som gjør at jeg ikke alltid har tid til å sette meg ned og skrive (dette innlegget tar meg noen timer å skrive ned). Hvis du ikke har lest mine tidligere tråder anbefaler jeg at du leser dem. For alle nye, gamle og potensielle aksjonærer, velkommen og nyt lesingen. Husk at det meste er teorier og spekulasjon og at dette ikke er ment som investeringsråd.

La meg starte med å nevne at den 18.01.21 var aksjekurs på 16.62kr. Dagen etterpå kom børsmelding om Aker Horizons og kursen steg til 19.74kr. Dagen etterpå steg kursen til 20.36kr og deretter falt den tre dager på rad ned til 17.20kr, nesten det samme som før meldingen kom. Aksjen steg gradvis opp til 19.20kr frem til den 05.02.21. Dagen etterpå kom børsmelding om at Røkke ønsker å tre inn som styreleder og vi nådde toppen på 24.64kr før vi falt ned til hva som er dagens sluttkurs, 19.63kr.

Da har jeg to raske spørsmål jeg ønsker at du skal svare på:
1. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen falt ned til 17.20kr (enda lavere intraday en dag etterpå, 16.65kr) når informasjon om Aker Horizons kom?
2. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen har falt ned til 19.63kr etter å ha vært så høyt oppe som 24.6kr?

I mitt syn har det skjedd endringer siden vi fikk vite at Røkke skal bli styreleder, men dette har kun vært positive endringer. Vi har blant annet lært mye om veien fremover og også hvorfor Røkke skal tre inn som styreleder, noe jeg kommer tilbake til senere. Da spør du deg selv dette:

Ingenting tilsier at aksjekurs skal falle, men hvorfor da et fall fra 24.64kr til 19.63kr på noen få børsdager?

1. Aksjen er volatil, dette gjelder på grønne og røde dager. Nye topper vil testet og tidligere topper som nå er bunn vil retestes.
2. Frykt. Et perfekt virkemiddel til å "ta" penger fra de utålmodige til de tålmodige.
3. Frykt igjen, men denne gangen på momentet til aksjen. Perfekt når det er så mange uvitende aksjonærer som ikke vet bedre - også kan de som er kapitalsterke smile, le og fortsette å laste opp og istedenfor å by for mye og presse prisen opp, byr de for lite, fordi folk rett og slett er villige til å selge.

Jeg er kun aktiv på Hegnar forum og har ingen bruker noen andre steder, men jeg har vært inne og lest på diverse forumer. Hva slags inntrykk har jeg fått? Panikk, frykt, usikkerhet. Dette blir kapitulert helt perfekt. Et par store ordre - også gjøres resten av jobben av seg selv. Begynner aksjekurs å komme tilbake? Et stort salg til, presse prisen ned - også gjøres resten av jobben av seg selv. Før jeg går videre til å snakke om fundamentet i lys av Q4 presentasjonen ønsker jeg å påpeke at frykt er din største fiende. Kontroller det.

Nå kan vi gå videre til fundamentet til selskapet. Dere som har fulgt med på meg vet at jeg har spyttet at aksjen er på billigsalg en lang periode nå. Dere vet også at jeg ikke er for opptatt med Yulin og fokuserer på USA og EU, ettersom jeg mener at det er der fremtiden ligger. En av årsakene til at jeg mener at REC Silicon vil blomstre de neste årene, er på grunn av den politiske variabelen. Jeg tror ikke folk verdsetter hvor stort det er å ha demokratisk flertall i USA med Biden (en revolusjonær som ble valgt inn fordi han lovte store endringer innenfor bl.a. energi-segmentet) som president, eller vet hvor sjeldent det er. Dette betyr i praksis at Biden kan få utført politikken han ønsker i minst 2 år til, før det blir et nytt valg om å stemme inn medlemmer til senatet. Betyr dette at Yulin er verdiløst? Absolutt ikke! Fra presentasjonen til REC Silicon på fredag ble det gitt et politisk beskjed: Inkluder oss eller bli sittende fast der dere er. Et signal ble sendt på at kunnskapen og teknologien til REC er nødvendig for våre kinesiske samarbeidspartnere og at det er REC som har styringen. Men la oss si at Yulin er et tap prosjekt, forandrer det noe? Absolutt ikke! REC Silicon kommer først og fremst til å blomstre pga. USA og EU. Det finnes ingen andre som REC Silicon i hele USA og EU, men det finnes mange som dem i Kina. Men hvorfor så mye fokus på USA og EU?

Da kommer jeg til et av mine viktigste poeng. Det vil bli startet et kappløp om å komme lengst innenfor fornybart i verden. De som mestrer dette og er suksessfulle vil komme videre, mens de som ikke klarer å gjøre skifte fra fossilt til fornybart vil sitte igjen som de store taperne, uavhengig av dagens posisjon i verdenssamfunnet. Dette er spesielt viktig for USA og Kina og kan avgjøre hvem som fortsetter å ha hegemoni og vil være verdensledende. REC Silicon passer perfekt inn her, ettersom USA kommer til å satse sterkt på fornybart og da trengs det flere selskaper som REC Silicon, som kan være bærebjelkene og produsere ingrediensene som er nødvendige for å bygge lokale verdikjeder rundt grønt.

Vi lærte også at Biden variabelen ikke kun er noe vi aksjonærer ser på, men som også blir tatt veldig seriøst av ledelsen i REC. Det blir dedikert eget område for dette på presentasjonen og ledelsen virker svært positive, men noe som er enda viktigere; Fremtoningen på presentasjonen. Det blir nærmest sagt at alternativene for batteri segmentet i USA er å enten 1. Samarbeide med REC Silicon (vegg til vegg) eller 2. Bestille fra Kina. Hvorfor er ikke punkt 2 aktuelt? Biden - og administrasjonen hans. Det ble nevnt for noen uker tilbake at Biden administrasjonen vil fokusere på å produsere i USA og kjøpe i USA. Bedrifter må nærmest sende søknad for å handle varer internasjonalt fremfor å bestille fra USA. Dette er bare noe av politikken vi har fått innsyn i. Biden var klar og tydelig om at covid-19 pandemien er hans første prioritet - og se hvor mye testing de har fått til i løpet av den korte perioden. Neste steg er å legge frem hele sin plan for fornybart. Tror du ikke at grønne incentiver vil være inkludert? De skal bruke over 2.000 milliarder dollar og med presidentens egne ord; revolusjonere energi-sektoren og skape nye arbeidsplasser. Tror du at USA vil la Kina vinne den politiske maktkampen som vil bli spilt de neste tiårene, fordi det er billigere å bestille derifra? Og apropos billigere, har ikke prisene bare steget uke for uke? Tror du ikke dette vil fortsette, når etterspørselen bare vokser og vokser?

I tillegg til det - og det aller viktigste. Vi fikk informasjon om akkurat hvorfor det haster for Røkke å bli styreleder. Fra presentasjonen fant vi ut at REC er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere og at konkurrenter må sloss for å bli samarbeidspartner for REC Silicon. Batteri segmentet kommer til å være helt enormt, ettersom verden går fra fossile biler til elektriske biler og her synes jeg at REC håndterer det helt perfekt. De slapper av og lener seg tilbake, mens konkurrenter må kjempe for å gi dem et godt nok tilbud til at de skal vurdere å vie seg til dem. Her kommer den lange erfaringen til ledelsen frem, her kommer ekspertisen frem. I flere år har REC vært i en sårbar posisjon. Andre ledere hadde kanskje hoppet til første avtale som gir dem omsetning, men REC vet hvilken posisjon de vil ha i markedet og de tar ingen raske avgjørelser.

Konkurs er ikke lenger et dilemma, nå har selskapet tid på seg. Det som derimot bør bli diskutert er; Vil REC gi slipp på Yulin for å satse kun på USA og EU? Kan Butte utvides? Kan ML utvides? Kan REC bygge nye fabrikker i fremtiden for å møte etterspørselen som vil komme? Vil REC selge sine patenter og kreve enten eierskap eller en viss sum for lisensen?

Så er spørsmålet nok en gang; Har det kommet ny informasjon som tilsier at aksjekurs bør gå ned? Svaret mitt er nei, tvert i mot burde vi ha gått opp. REC Silicon sier selv på presentasjonen at verdien til ML er på 1.7 milliarder USD. Hva er markedsverdien til selskapet i kveld? 7.3 milliarder kroner... Usle 7.3 milliarder kroner for et selskap som kan være en helt sentral aktør for den vestlige del av verden og fornybart. Jeg tror at REC vil ha et markedsandel i hele verden, men første prioritet bør kun være USA og EU for å bygge et sterkt fundament. Markedet må alltid mates med en teskje. Hvis det ikke kommer nyheter på en til to dager, begynner folk å få panikk og selge. Slutt å tro at du blir en milliardær over natten, da kommer du til å brenne deg. Istedenfor - velg et selskap (det må ikke være REC) som du mener vil være helt essensielt for fremtiden og som er underpriset basert på potensial og hold deg til det. Ikke la aksjekurs påvirke om det er et møkk selskap eller om det er verdens beste selskap. La fundamentet snakke for seg selv.

Husk; neste uke trer Røkke inn som styreleder. Han er kun styreleder i to børsnoterte selskaper, Aker og REC. Stol på meg når jeg sier det, det er ekstremt mye som jobbes med bak kulissene. Det er begrenset med hva Tore Torvund kan fortelle oss på en kvartalspresentasjon, men for alle som har holdt øynene oppe så fikk vi den informasjonen vi trengte, vi må bare lese gjennom linjene. Ikke bli overrasket om det strømmer inn med børsmeldinger i mars, fordi det kun er snakk om tid. Så om du vil selge aksjen til 19.63kr så må du bare være min gjest, selg gjerne til enda lavere frem til midten av mars, for da skal jeg fylle på mer, men hvis du har tro på selskapet, fundamentet og tror at den grønne revolusjonen som nå kommer også er en maktkamp mellom hvem som vil beholde makten i fremtiden, ja da gjør du det jeg nå lenge har bedt dere om å gjøre: Du tar egne selvstendige vurderinger og du kjøper for alt du har råd til. Ikke la frykt være årsaken til at du går glipp av hva jeg mener er den beste vekst casen i hele Oslo Børs. Har du troen på REC Silicon, eller bare later du som fordi det har blitt en folkeaksje og bytter mening basert på aksjekurs? De store kan kanskje bestemme retning en viss periode ved hjelp av frykt, men det er oss små og fundamentet som avgjør i lengden. Tenk langsiktig.

- Uchi
Slettet bruker
23.02.2021 kl 08:54 6818

Og en ting til, som nemi skriker om,men ikke skjønner. Skal kineserne lage silikon grønt, så blir produksjonen vesentlig dyrere. Da vinner igjen Fbr teknologien på effektivitet og strømforbruk.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 09:20 6688

Jeg tror du misforstår meg litt og vi er nok begge enige om hvor det skal virker det som. Enkelt forklart mener jeg bare at alt ikke er priset inn enda. Til nå er det priset inn litt forventninger om ML og Aker. Uansett, vi har mye godt i vente.

Til syvende og sist er det mye spekulasjon. Vanskelig og være bastant. I dag kan vi kose oss med grønne tall ser det ut til ☺️🚀
Slettet bruker
23.02.2021 kl 09:44 6534

Og nå er vi endelig 2% ned fra da vi fikk børsmelding om at Røkke skal inn som styreleder. Tenk dere det! For et marked, haha.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 09:46 6458

ingen logikk for øyeblikket :-) Drøyt fall men på sikt ubetydelig...
mange som ryker nå i panikk og stopp loss...
Redigert 23.02.2021 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2021 kl 09:46 6457

Gevinstsikring.. Skal nok videre ned før bunn mot 12 tipper jeg.
spanjolen
23.02.2021 kl 09:51 6211

Burde ikke komme under 18.5 før oppgang
Nsxnsx
23.02.2021 kl 09:53 6167

Når den nå slippes så langt ned så spilles det et høyt spill.

Sannsynlig nå: bud på hele selskapet....og det IKKE fra Røkke. Så mister han hele greia....
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:00 6010

Er det ingen her som har sett endringer på aksjonær lister, eller er det kun Dnb som kjører kursen ned? Alt som blir solgt blir jo kjøpt, men av hvem 🧐
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:04 5920

Eller så er kineserne på gang
mbcla
23.02.2021 kl 10:16 5705

Vil anbefale alle å lese grundig igjennom analysen til Bernreuter.com om PV markedet frem mot 2024 så skjønner dere kanskje mer av hvorfor REC faller.
Har selv fulgt med REC og PV markedet siden 2004 og sitter fortsatt på en liten aksjepost, men har benyttet denne oppgangen til å selge ut det meste av beholdningen. Bernreuter er verdens største analyseselskap om PV markedet og mange lar seg styre av deres analyser. Og til opplysning så produserte de 6 største Polysilicon produsentene 510 000 MT og REC har kapasitet til ca 25 000MT.
2021 price forecast: Repeating the peak of 2020.
Utklipp fra Bernreuter.com
Strong demand and limited capacity expansion in the first three quarters will keep the polysilicon spot price high in 2021. In the third quarter, Bernreuter Research expects the price peak on a similar level as seen in 2020. In the fourth quarter, however, new Chinese polysilicon plants coming on stream will drive the spot price down. Details are provided in The Polysilicon Market Outlook 2024:

Null
23.02.2021 kl 10:27 5512

Mange som meg som undrer seg her nå
ER dette total utvaskelsen eller er det noe annet som skjer?
Er det fra i morgen vi skal opp igjen?
Kommer det noen meldinger i løpet av kvelden?
Er det en ny finasnsiering som skal inn?

Det eneste som jeg mener kan oppfattes som negativt / endringer som er bekreftet fra fredag er at det er utfordringer med samarbeidet i Kina
og at de setter verdiene der til 0

NULL
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:32 5467

ACC og AOW er like mye ned som rec... panikk salg det her... tenker ikke noe mer over fallet i dag... grønne aksjer får juling generelt. Ingenting med rec å gjøre alene..
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:37 5339

Samme institusjon burde aldri hatt lov til å forvalte fond samtidig som de har full oversikt over småaksjonærer sine bevegelser og mønster. Dette er noe de store kyniske guttene vet å bruke til sin fordel!
polion
23.02.2021 kl 10:38 5319

mbcla: Husk nå på at hva gjelder REC, så skal denne iflg. "de skråsikre" til himmels uansett. Dvs. ikke et eneste skjær i sjøen. Da må ikke du dra dette nedpå ved å komme med irrelevante innlegg om mulige fremtidige poly-priser. Kr. 17,33 i dag tyder på at markedet endelig har fått øynene opp for selskapet og at mange på litt sikt ser for seg et godt potensiale i aksjen.
c
23.02.2021 kl 10:38 5283

Frågan man återkommer till är ju hur långt ned det ska för det stabiliserar och vänder.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:41 5209

vi er jo snart i bunn av den lange trendkanalen og hvor det burde væære kraftig støtte nivå ... mener den var på 16.4 eller 16.6...

https://www.tradingview.com/x/eZHRr3XU/

Trodde aldri vi skulle så lavt haha
Redigert 23.02.2021 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:44 5104

Hørt om batteri mulighetene? Vertfall derfor jeg er inne i denne.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:46 5135

Du tror USA fortsatt vil ha alt av næringskjeder liggende i kina, og importøre silan gass i flasker fra Kina med båt? Eller hva tenker du? :)
c
23.02.2021 kl 10:50 5018

Ja, som ny aktionär försöker man finna en logik i det som just nu utspelar sig, men finner dessvärre ingen.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:52 4975

tja når makro ikke er optimal så kan TA bli vanskelig
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:52 5032

20++ om tre uker. Ikke selge med tap!
stockwalker
23.02.2021 kl 10:55 5016

synd, slik nedkjøring gir Rec et skikkelig stempel som jallaselskap for tradere.... hvem og når tar solide investorer feste her, først når Røkke og 4 mars er tilbakelagt ?
Slettet bruker
23.02.2021 kl 10:55 5025

1750 kjøres hardt..DNB faenskapet som kjører
AllInInc
23.02.2021 kl 10:59 4907

Blir gal av å ikke ha frigjort mer cash til å kjøpe på disse panikk nivåene
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:00 4868

vist ikke dette er manipulasjon så er ingenting manipulasjon.. fikk meg 28 000 nye andeler, men fy f.. skittent spill
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:03 4765

Det går jo rett på dunken dette her, hvor er støtten?
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:03 4776

Tror du dnb dukker opp med flere aksjer ? Tviler jeg sterkt på. Dette var frykt og jeg er mer irritert på at jeg ikke så det komme selv
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:04 4794

Tipper Røkke kjøper mer 😂
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:06 4784

Røkke kjøper som f.. DNB bidrar
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:10 4725

Tja, hvem som kjøper...

Jeg ønsker Røkke mer en hjertelig velkommen inn.
Han skal bygge verdiene, og da er det helt ok at han styrer over 51% for min del.

Jeg er like optimistisk i dag. Det er et fall uten grunn, og kursen henter seg inn igjen i løpet av 14 dager.

Jeg hadde avslått et bud på selskapet som tilsvarer 50 kroner aksjen. Det bør dere gjøre også:)

Takk meg i desember💰
Redigert 23.02.2021 kl 11:11 Du må logge inn for å svare
Gunnar88
23.02.2021 kl 11:14 4672

Dan skrev Innlegget er slettet
Slapp helt av. Ingenting utenom kursen som har forandret seg. Er man på børs, bør man være langsiktig. Er du det, så går det trolig bra. Legg den i skuffen og kikk hvor vi er i juni/juli.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:14 4709

9,84,- Tror jeg venter til det..
Woopwoop
23.02.2021 kl 11:15 4788

Trist å se hvordan de med mye kapital kan herje fritt i en aksje. Uansett så må folk bare finne seg i det og holde på aksjene om en har råd til det, ingenting har endret seg i rec.
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:15 4792

Dan skrev Innlegget er slettet
Dette tar ikke 14 dager, mye gjort idag og imorgen..
Slettet bruker
23.02.2021 kl 11:20 4698

Dan skrev Innlegget er slettet
Uff. Leit. Sett deg et realistisk mål for exit. Skru på TVen og pust: )

Jeg er sikker på at du kommer relativt uskadet ut innen april.
Kvike11
23.02.2021 kl 11:27 4597

Et kurs fald uden lige og uden grund. RECSI vil åbne fabrik i 2021, tror de venter på at få del i de milliarder som den nye præsident vil dele ud til industrien, og især til den grønne industri.
Kina er ikke et problem mere, der er lavet aftale med dem i 2020, hvor det blev aftalt at told skulle fjernes.
Kina har så max 2 år til at fjerne tolden fra 2019, det vil sige inden for et år i dag..
Det spændende er hvor mange batteri fabrikker der bygger deres produktion op af RECSI og fabrikker til solceller m.m
Ingen tvivl om der er store forhandler igang, derfor er svar ved kvartalsfremlæggelsen, så kryptisk, de kan jo ikke fortælle om det før der er skrvet under på dokument.
Det får Røkke så lov til, ser det ud til.
Alle har target på kurs 50 -150 , men småsparer vil ikke være med på rejsen
Kurs fald er helt uden grund
OnkelSkrue73
23.02.2021 kl 11:55 4426

Ja, det er mange på forumet som har spekulert i at Røkke ønsker å øke sin eierandel. Da er vel tiden moden for å kjøpe fra alle de som kastet kortene idag? 30% rabatt ift forrige uke er jo en god deal?
Gobo
23.02.2021 kl 12:08 4316

Jeg har benyttet dagen til å øke min eierandel i alle fall :-)
Slettet bruker
23.02.2021 kl 12:13 4264

Mange grønne aksjer der ute som får en korreksjon nå - og det er bare riktig. For mye luft der ute, hvor alt kun er basert på en idé. Synd at REC blir tatt med på slengen, ettersom dette i mitt syn skal være en av de trygge aksjene. Jeg antar at vi tar igjen for mye av fallet i løpet av kort tid, men det er vanskelig å bruke logikk i en marked som preges av frykt. Flott mulighet å laste opp, for de som har troen. Kan vi gå ned til 10kr? Ja, absolutt, men nå er det kun en uke til Røkke trer inn som styreleder - også har vi en haug med triggere som kommer fortløpende. Jeg står fast på mitt, flerdobling i 2021. Året har såvidt begynt! :)

Er kjedelig å se 30% ned på en uke. Ikke misforstå meg, men det er en del av gamet, spesielt om en tenker langsiktig gevinst. Kraftig overreaksjon fra markedet.
Redigert 23.02.2021 kl 12:14 Du må logge inn for å svare