Case: REC Silicon - Markedet må mates med en teskje

Uchihabrah
RECSI 22.02.2021 kl 21:33 140856

Hei alle sammen,

Først og fremst må jeg beklage for at jeg ikke har rukket å komme med en oppdatert analyse som jeg lovte i helgen. Jeg har en utrolig tøff og hektisk hverdag, som gjør at jeg ikke alltid har tid til å sette meg ned og skrive (dette innlegget tar meg noen timer å skrive ned). Hvis du ikke har lest mine tidligere tråder anbefaler jeg at du leser dem. For alle nye, gamle og potensielle aksjonærer, velkommen og nyt lesingen. Husk at det meste er teorier og spekulasjon og at dette ikke er ment som investeringsråd.

La meg starte med å nevne at den 18.01.21 var aksjekurs på 16.62kr. Dagen etterpå kom børsmelding om Aker Horizons og kursen steg til 19.74kr. Dagen etterpå steg kursen til 20.36kr og deretter falt den tre dager på rad ned til 17.20kr, nesten det samme som før meldingen kom. Aksjen steg gradvis opp til 19.20kr frem til den 05.02.21. Dagen etterpå kom børsmelding om at Røkke ønsker å tre inn som styreleder og vi nådde toppen på 24.64kr før vi falt ned til hva som er dagens sluttkurs, 19.63kr.

Da har jeg to raske spørsmål jeg ønsker at du skal svare på:
1. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen falt ned til 17.20kr (enda lavere intraday en dag etterpå, 16.65kr) når informasjon om Aker Horizons kom?
2. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen har falt ned til 19.63kr etter å ha vært så høyt oppe som 24.6kr?

I mitt syn har det skjedd endringer siden vi fikk vite at Røkke skal bli styreleder, men dette har kun vært positive endringer. Vi har blant annet lært mye om veien fremover og også hvorfor Røkke skal tre inn som styreleder, noe jeg kommer tilbake til senere. Da spør du deg selv dette:

Ingenting tilsier at aksjekurs skal falle, men hvorfor da et fall fra 24.64kr til 19.63kr på noen få børsdager?

1. Aksjen er volatil, dette gjelder på grønne og røde dager. Nye topper vil testet og tidligere topper som nå er bunn vil retestes.
2. Frykt. Et perfekt virkemiddel til å "ta" penger fra de utålmodige til de tålmodige.
3. Frykt igjen, men denne gangen på momentet til aksjen. Perfekt når det er så mange uvitende aksjonærer som ikke vet bedre - også kan de som er kapitalsterke smile, le og fortsette å laste opp og istedenfor å by for mye og presse prisen opp, byr de for lite, fordi folk rett og slett er villige til å selge.

Jeg er kun aktiv på Hegnar forum og har ingen bruker noen andre steder, men jeg har vært inne og lest på diverse forumer. Hva slags inntrykk har jeg fått? Panikk, frykt, usikkerhet. Dette blir kapitulert helt perfekt. Et par store ordre - også gjøres resten av jobben av seg selv. Begynner aksjekurs å komme tilbake? Et stort salg til, presse prisen ned - også gjøres resten av jobben av seg selv. Før jeg går videre til å snakke om fundamentet i lys av Q4 presentasjonen ønsker jeg å påpeke at frykt er din største fiende. Kontroller det.

Nå kan vi gå videre til fundamentet til selskapet. Dere som har fulgt med på meg vet at jeg har spyttet at aksjen er på billigsalg en lang periode nå. Dere vet også at jeg ikke er for opptatt med Yulin og fokuserer på USA og EU, ettersom jeg mener at det er der fremtiden ligger. En av årsakene til at jeg mener at REC Silicon vil blomstre de neste årene, er på grunn av den politiske variabelen. Jeg tror ikke folk verdsetter hvor stort det er å ha demokratisk flertall i USA med Biden (en revolusjonær som ble valgt inn fordi han lovte store endringer innenfor bl.a. energi-segmentet) som president, eller vet hvor sjeldent det er. Dette betyr i praksis at Biden kan få utført politikken han ønsker i minst 2 år til, før det blir et nytt valg om å stemme inn medlemmer til senatet. Betyr dette at Yulin er verdiløst? Absolutt ikke! Fra presentasjonen til REC Silicon på fredag ble det gitt et politisk beskjed: Inkluder oss eller bli sittende fast der dere er. Et signal ble sendt på at kunnskapen og teknologien til REC er nødvendig for våre kinesiske samarbeidspartnere og at det er REC som har styringen. Men la oss si at Yulin er et tap prosjekt, forandrer det noe? Absolutt ikke! REC Silicon kommer først og fremst til å blomstre pga. USA og EU. Det finnes ingen andre som REC Silicon i hele USA og EU, men det finnes mange som dem i Kina. Men hvorfor så mye fokus på USA og EU?

Da kommer jeg til et av mine viktigste poeng. Det vil bli startet et kappløp om å komme lengst innenfor fornybart i verden. De som mestrer dette og er suksessfulle vil komme videre, mens de som ikke klarer å gjøre skifte fra fossilt til fornybart vil sitte igjen som de store taperne, uavhengig av dagens posisjon i verdenssamfunnet. Dette er spesielt viktig for USA og Kina og kan avgjøre hvem som fortsetter å ha hegemoni og vil være verdensledende. REC Silicon passer perfekt inn her, ettersom USA kommer til å satse sterkt på fornybart og da trengs det flere selskaper som REC Silicon, som kan være bærebjelkene og produsere ingrediensene som er nødvendige for å bygge lokale verdikjeder rundt grønt.

Vi lærte også at Biden variabelen ikke kun er noe vi aksjonærer ser på, men som også blir tatt veldig seriøst av ledelsen i REC. Det blir dedikert eget område for dette på presentasjonen og ledelsen virker svært positive, men noe som er enda viktigere; Fremtoningen på presentasjonen. Det blir nærmest sagt at alternativene for batteri segmentet i USA er å enten 1. Samarbeide med REC Silicon (vegg til vegg) eller 2. Bestille fra Kina. Hvorfor er ikke punkt 2 aktuelt? Biden - og administrasjonen hans. Det ble nevnt for noen uker tilbake at Biden administrasjonen vil fokusere på å produsere i USA og kjøpe i USA. Bedrifter må nærmest sende søknad for å handle varer internasjonalt fremfor å bestille fra USA. Dette er bare noe av politikken vi har fått innsyn i. Biden var klar og tydelig om at covid-19 pandemien er hans første prioritet - og se hvor mye testing de har fått til i løpet av den korte perioden. Neste steg er å legge frem hele sin plan for fornybart. Tror du ikke at grønne incentiver vil være inkludert? De skal bruke over 2.000 milliarder dollar og med presidentens egne ord; revolusjonere energi-sektoren og skape nye arbeidsplasser. Tror du at USA vil la Kina vinne den politiske maktkampen som vil bli spilt de neste tiårene, fordi det er billigere å bestille derifra? Og apropos billigere, har ikke prisene bare steget uke for uke? Tror du ikke dette vil fortsette, når etterspørselen bare vokser og vokser?

I tillegg til det - og det aller viktigste. Vi fikk informasjon om akkurat hvorfor det haster for Røkke å bli styreleder. Fra presentasjonen fant vi ut at REC er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere og at konkurrenter må sloss for å bli samarbeidspartner for REC Silicon. Batteri segmentet kommer til å være helt enormt, ettersom verden går fra fossile biler til elektriske biler og her synes jeg at REC håndterer det helt perfekt. De slapper av og lener seg tilbake, mens konkurrenter må kjempe for å gi dem et godt nok tilbud til at de skal vurdere å vie seg til dem. Her kommer den lange erfaringen til ledelsen frem, her kommer ekspertisen frem. I flere år har REC vært i en sårbar posisjon. Andre ledere hadde kanskje hoppet til første avtale som gir dem omsetning, men REC vet hvilken posisjon de vil ha i markedet og de tar ingen raske avgjørelser.

Konkurs er ikke lenger et dilemma, nå har selskapet tid på seg. Det som derimot bør bli diskutert er; Vil REC gi slipp på Yulin for å satse kun på USA og EU? Kan Butte utvides? Kan ML utvides? Kan REC bygge nye fabrikker i fremtiden for å møte etterspørselen som vil komme? Vil REC selge sine patenter og kreve enten eierskap eller en viss sum for lisensen?

Så er spørsmålet nok en gang; Har det kommet ny informasjon som tilsier at aksjekurs bør gå ned? Svaret mitt er nei, tvert i mot burde vi ha gått opp. REC Silicon sier selv på presentasjonen at verdien til ML er på 1.7 milliarder USD. Hva er markedsverdien til selskapet i kveld? 7.3 milliarder kroner... Usle 7.3 milliarder kroner for et selskap som kan være en helt sentral aktør for den vestlige del av verden og fornybart. Jeg tror at REC vil ha et markedsandel i hele verden, men første prioritet bør kun være USA og EU for å bygge et sterkt fundament. Markedet må alltid mates med en teskje. Hvis det ikke kommer nyheter på en til to dager, begynner folk å få panikk og selge. Slutt å tro at du blir en milliardær over natten, da kommer du til å brenne deg. Istedenfor - velg et selskap (det må ikke være REC) som du mener vil være helt essensielt for fremtiden og som er underpriset basert på potensial og hold deg til det. Ikke la aksjekurs påvirke om det er et møkk selskap eller om det er verdens beste selskap. La fundamentet snakke for seg selv.

Husk; neste uke trer Røkke inn som styreleder. Han er kun styreleder i to børsnoterte selskaper, Aker og REC. Stol på meg når jeg sier det, det er ekstremt mye som jobbes med bak kulissene. Det er begrenset med hva Tore Torvund kan fortelle oss på en kvartalspresentasjon, men for alle som har holdt øynene oppe så fikk vi den informasjonen vi trengte, vi må bare lese gjennom linjene. Ikke bli overrasket om det strømmer inn med børsmeldinger i mars, fordi det kun er snakk om tid. Så om du vil selge aksjen til 19.63kr så må du bare være min gjest, selg gjerne til enda lavere frem til midten av mars, for da skal jeg fylle på mer, men hvis du har tro på selskapet, fundamentet og tror at den grønne revolusjonen som nå kommer også er en maktkamp mellom hvem som vil beholde makten i fremtiden, ja da gjør du det jeg nå lenge har bedt dere om å gjøre: Du tar egne selvstendige vurderinger og du kjøper for alt du har råd til. Ikke la frykt være årsaken til at du går glipp av hva jeg mener er den beste vekst casen i hele Oslo Børs. Har du troen på REC Silicon, eller bare later du som fordi det har blitt en folkeaksje og bytter mening basert på aksjekurs? De store kan kanskje bestemme retning en viss periode ved hjelp av frykt, men det er oss små og fundamentet som avgjør i lengden. Tenk langsiktig.

- Uchi
VL
10.03.2021 kl 09:04 9270

Hvis du skal lyge så må du gjøre det ordentlig. Første pakken blir vedtatt denne uken, etter denne så kommer klimapakke. Selvsagt kommer det forandringer da det er uenigheter i den demokratiske leiren om størrelsen og omfang,men at den kommer er det ingen tvil om. Senat valget er ikke om 2 år så Biden har god tid til å innføre det.
Trier
10.03.2021 kl 09:12 9153

Stemmer, du skrev det, beklager.
Hvor har du lest utkastet til innholdet i denne pakken? Har du tilgang før kongressen? Pakken skal vel presenteres tidligst senere denne måneden...

Jeg tror Aker Horizon ønsker kontroll over Recsi og da gjerne opp til 51% eierandel. I den er vel denne 24,7%. Dette tror jeg de kunne tenke seg å gjøre snarest mulig før de lander batteriavtaler og fastsetter oppstart av Moses Lake. Den enkleste måten er vel å framsette et frivillig bud. I en slik prosess, er det jo gunstig for at aksjekursen til Recsi faller før et eventuelt bud kommer på bordet.
De kan da komme f.eks. med et bud som ligger 35 prosent over gjennomsnitt kursen av det Recsi er blitt omsatt for, etter at Aker Horizon kom på børs.
VL
10.03.2021 kl 09:52 8825

Da er neste spørsmål. Hvorfor skal vi akseptere et bud 35% over ? Da er vi tilbake til rundt 22-23 kr og Mcap på 9 mrd. hvis batteriavtalen nærmer seg så skal vi opp minst 50-100%
Nilsinini
10.03.2021 kl 10:10 8659

Hvorfor har gop tatt over huset sembo

Ja jeg har allerede gitt opp store grønne pakker. Hører på podcast at grønn energi må klare seg selv, men ikke lest meg opp
tomsa
10.03.2021 kl 10:14 8693

Dagens godmelding ;(. 40% toll på paneler i India
Da er REC i samme situasjon her som i Kina

Har ikke hørt en lyd om denne muligheten tidligere

VL - Som du ser skrev jeg frivillig bud, da står du selvfølgelig helt fritt til å akseptere budet heller ikke. Eksemplet jeg brukte med 35% over snitt kurs, er jo tatt ut av luften.
Slike påslag i dette området som jeg nevner er vel ikke helt urealistisk.
Jeg ville ikke ha solgt på et slikt bud, for å si det sånn.
strongbuy
10.03.2021 kl 10:32 8689

oi da, dårlige nyheter idag:

SOLKRAFT: INDIEN INFÖR TULLSATS UPP TILL 40% APRIL 2022 - RTRS
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indien planerar införa importtullar på 40 procent för solcellsmoduler och på 25 procent för solceller från och med april 2022, framgår av regeringsdokument som Reuters kommit över.
Den indiska regeringen anser det vara nödvändigt att dämpa importen och i stället utvidga lokal tillverkning, enligt regeringsdokumentet och två branschkällor.
Indien siktar på en kapacitet om 175 gigawatt (GW) förnybar kapacitet fram till 2022 och på 450 GW fram till 2030, som ett led i åtagandet enligt FN:s klimatavtal, det så kallade Parisavtalet. Landet har förbundit sig att upprätta 40 procent av den installerade elkapaciteten från icke-fossila bränslen fram till 2030.
Flera aktier i sektorn handlades ned på onsdagen, bland annat norska Rec Silicon som handlades ned med omkring 4 procent. Bolagets vd Tore Torvund har tidigare flaggat för att indiska importtullar kan medföra turbulens i sektorn.
Falcao
10.03.2021 kl 10:37 8728

Hvorfor er dette dårlig nytt for Recsi? Er du redd de skal stenge fabrikken enda hardere?
Spurs8
10.03.2021 kl 10:37 8736

USA og Europa skal og satse med egne selskaper. Der er REC i særstilling og viktig for disse landene...Som det står skal de over til grønt som resten av verden.
Men de vil skape egne arbeidsplasser slik som USA
Trier
10.03.2021 kl 10:40 9069

Nå produserer vel ikke REC solpaneler/celler. Jeg vet ikke om de noen gang har eksportert poly til India. Dette er nok heller et tiltak for å stimulere egen verdikjede og demme opp mot avhengighet av Kina. Sånn sett gjør de vel litt det samme som USA. Om dette er positivt eller negativt for REC er vanskelig å si. Kan ikke skjønne at den foreløpige nedgangen i REC-aksjen i dag har noe med dette å gjøre. Kanskje forveksles REC Silicon og REC Solar i denne nyhetsmeldingen.
solfylt
10.03.2021 kl 10:51 9026

Nettopp. India vil forhindre import av solceller/paneler fra Kina og stå for produksjonen selv. Solar er big business. Kan ikke se helt hvordan det påvirker REC ut fra det som meldes, det samme skjer jo i USA og Kina. Står det i hele tatt noe om avgift/tax på råvarer, eller kun moduler/paneler og celler?

India er ikke så kompis med Kina lengre,så de vil nok gjøre det vanskeligere for kinamannen på flere områder etterhvert.
Taycen
10.03.2021 kl 11:03 8850

kan ikke se annet enn at dette er positivt for REC
Falco1
10.03.2021 kl 11:05 8910

Herlig at Kina får det fra flere hold:))) De får nå igjen med samme mynt noe Kina har holdt på med i åresvis og har vært alt for enkelt:))
strongbuy
10.03.2021 kl 11:06 8954

ja ok dere sier det er god nyhet? trodde det var dårlige jeg da aksjen er ned -5 % fra start idag. da sitter jeg videre og kaster ikke papirene.
Tanjiro
10.03.2021 kl 11:12 8872

Gjør det du👍🏼 Du får kjøpe deg inn når du tror det er lurt.
-5% etter 17% opp i går, ikke så altfor ille;)
Falco1
10.03.2021 kl 11:14 8856

Sikker på at du har kjøpt eller er du bare et troll:))))

strongbuy
08.03.2021 kl 10:54
4965
takk dno corelli, da avventer jeg å kjøpe til den står i 9-10 kr

Dette er vel ikke en nyhet, men som har vært ventet / varslet og som vi har diskutert tidligere (fra medio 2020: https://www.reuters.com/article/us-india-solar-idUSKBN23W1G1), men i denne aksjen og diverse fora er det mange som «skremmes» og henger seg opp i nyheter som om de kommer som lyn fra klar himmel😂
Redigert 10.03.2021 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
strongbuy
10.03.2021 kl 11:17 8900

måtte ta i går på 14- tallet, klarte ikke vente til 9-10 som dno corelli lovet. men litt urolig da den raste -5 % og det så ut som dårlige nyheter. Betryggende å høre fra dere som sier det er god nyhet. Da sitter jeg videre.
Falco1
10.03.2021 kl 11:23 8851

Jeg vet dessverre mye rart som er inne i aksjen som lar seg skremmes ut:))Dette vet vi at de store utnytter:))
Redigert 10.03.2021 kl 11:23 Du må logge inn for å svare

Hvis du følger med på amerikansk politikk, så vet du at det alltid lekkasjer. Verst er demokratene, jeg tenker demokratene kommer til å være så svekket 2022 at GOP tar huset.
VL
10.03.2021 kl 12:53 8460

Hehe, du tenker det ja. Jeg tenker også at verden går ned neste år. Du har jo tidlige spådd at republikkanene skulle vinne Georgia og at Trump tapte pga. var valgfusk. Beklager til alle at jeg svarte Semb, irriterende med sånne usaklige kommentarer fra vedkommende.
Nilsinini
10.03.2021 kl 15:54 8207

Hehe såpass.

Men du har et poeng, dessverre, i at grønn energi blir grovt forsømt i stimulus bills så langt. Er ihvertfall det jeg har hørt fra USA.

Får se om det endrer seg, men jeg tør ikke håpe på for mye, klok av skade.
-
Redigert 10.03.2021 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
manman01
10.03.2021 kl 19:25 7951

https://www.prosperousamerica.org/cpa_releases_report_on_reclaiming_the_us_solar_supply_chain_from_china

"A further important issue is the synergy between solar manufacturing and semiconductor
manufacturing. Both use polysilicon as the key input. Today, some 70% of the polysilicon
manufactured globally goes into solar cells and the remaining 30% into semiconductors. If the
US intends to remain a major player in either industry, we must be a big player in both
industries. Allowing China to monopolize polysilicon presents dangers not only to a US solar
industry, but to the US semiconductor industry as well. "
Redigert 10.03.2021 kl 19:43 Du må logge inn for å svare
manman01
10.03.2021 kl 19:39 7853

Kan varmt anbefale at læse hele rapporten igennem. Super bull, hvis du spørger mig.

Uchihabrah
10.03.2021 kl 22:39 7472

Helt fantastisk. Enda en bekreftelse på hvor viktig REC er for Biden-administrasjonen og valgløftet om å revolusjonere industrien i landet. Selv om aksjekurs ikke reflekterer har jeg aldri vært tryggere på min investering. Faktisk blir jeg tryggere for nesten hver uke, fordi alle bekreftelsene på mine spekulasjoner og teorier blir bekreftet stadig. Nå er vi også inn i hovedindeksen, noe som bør føre til mer stabilitet, gjøre selskapet mer synlig for utenlandske og norske investorer.

Neste steg er å vente på at Røkke bruker nettverket sitt og vi får en børsmelding om gode kontrakter og beskjed om gjenåpningsdato for ML. Jeg er så spent!
Reflect
10.03.2021 kl 22:51 7350

Den nyheten er kanonbra! Er nå glad for å ha trosset prinsipp og er inne med 10%. Jeg tror KIR som styreformann er på jakt etter mye større utvikling enn å starte ML. Tenker at min innsats må fylles på i emisjoner, men at det blir 200% ila året.

Da er vi to... Jeg hadde jo en periode helt ute da jeg så den gå til 24-25,- og trodde toget hadde gått... Men det hadde det ikke?

Massivt derisket og veldig mye tvil ryddet av veien har dermed banet vei for at jeg tok ny inngang for litt siden - NÅ ville jo en prising på 24-25,- være mer logisk, men den har sunket ?!?!?

Jaja... Lykke til alle sammen

Idag er det 30Y auksjon i USA. Onsdagens 10Y auksjon gikk knirkefritt og det ser ut som kjøperne står på geledd i rekkene igjen.
Redigert 11.03.2021 kl 00:09 Du må logge inn for å svare

Trump vant overlegent hele valget, det var juks i vippestatene. Biden er senil og er helt ubrukelig som statsleder og han har ennå ikke tatt spørsmål han må skjermes fordi han går i surr i sine egne ord, og står til slutt å sier "jeg skal klare det" gjentagende til seg selv. Det er eldremisbruk hele greia

Alle skjønner at han egentlig ikke vant, men jeg har tjent på Biden som president, så økonomisk er det gunstig for meg
drammen
11.03.2021 kl 06:05 6530

Mange takk for at du deler Selikya. VELDIG interresant. Anbefaler alle REC'ere å lese artikkelen. En kopi kan oversendes til ledelse og styret i REC.
manman01
11.03.2021 kl 06:32 6914

Gary Bauer, a USCIRF commissioner, said that given the U.S. designation of the situation in the XUAR as constituting genocide and crimes against humanity, “no government or company should ever condone or enable such crimes—much less U.S. companies, whose supply chains in China very likely are tainted by Uyghur forced labor that the CCP approves and encourages.”

https://www.rfa.org/english/news/uyghur/labor-03102021183956.html