Venter milliard resultat torsdag morgen

Gulltider
ODL 24.02.2021 kl 14:23 1515

Her MÅ man ta plass før morgendagen 🍾🍾🍾

KVARTALSRAPPORTER Helene Odfjell-kontrollerte Odfjell Drilling har siden våren i fjor steget over 200 prosent på Oslo Børs.

Børshoppet har skjedd i takt med at riggselskapet har tatt innersvingen på konkurrentene sine og vunnet flere viktige kontrakter – blant annet fra selskaper som Equinor og Lundin.

Situasjonen har fått analytikerkorpset til å snu fullstendig i synet på riggaksjen, med kjøpsanbefalinger fra nesten alle med dekning.

Samtidig herjer det en krise i riggbransjen, der konkurrenter dømmes nord og ned, blant annet på grunn av skyhøy gjeld og kommende restruktureringer hos flere av dem.

Skal i ilden torsdag
– Odfjell Drilling er i en særstilling i riggbransjen, med alle kontraktene som er blitt tildelt og ved at de har alle riggene sine i arbeid. Generelt er det de færreste som kan vise til noe sånt, sier analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux til E24.

Den positive utviklingen for Odfjell Drilling reflekteres i meglerhusenes forventninger til resultatene for fjorårets tre siste måneder, som legges frem torsdag morgen. Odfjell Drilling driver med rigger for røffe værforhold, såkalt «harsh environment»-rigger. Det fremheves gjerne at selskapene innenfor dette segmentet er mer attraktivt priset på børs. Samt at det ventes flest restruktureringer for dem som driver med rigger tilpasset rolige farvann.

Selskapet er også den foretrukne partneren til oljeselskapene i Nordsjøen, spesielt på den norske delen.

– Norsk sokkel viste seg å være et marked som ble vesentlig bedre enn resten av verden. Her holdt riggmarkedet seg relativt bra og Odfjell tok sin andel og vel så det av de nye kontraktene som ble gitt ut. Dermed sikret de «backlog» i mange år fremover, sier Olsvik i Kepler Cheuvreux.

Analytikerne har regnet seg frem til at Odfjell Drilling vil presentere et driftsresultat på 120 millioner dollar og et resultat før skatt på 103 millioner dollar, ifølge Infront TDN Direkt.

Det tilsvarer like i overkant av en milliard kroner og 871 millioner kroner basert på dagens valutakurs.

På samme tid året før var resultatene henholdsvis 42 millioner dollar og 11 millioner dollar.


Slettet bruker
24.02.2021 kl 14:33 1484

Får ikke helt de tallene fra TDN Direkt til å stemme, de virker i overkant høye... Mulig de har bommet på kvartal/år?
bvo1
24.02.2021 kl 16:32 1371

«Olsvik påpeker samtidig at regnskapet for fjerde kvartal påvirkes positivt av at hele Total-kontrakten til riggen «Deepsea Stavanger» bokføres i fjerde kvartal, ettersom arbeidet ble avsluttet tidligere enn ventet.»

Mulig dette er en faktor som spiller inn på de store estimatene, evt. bonus fra dette oppdraget..?
cinet
24.02.2021 kl 18:55 1254

Transocean forventer strammere riggmarked i Norge
Gulltider
25.02.2021 kl 10:06 1077

Dagens ODL var supre 🥂🥂🥂

Kursmål: 40,-
Slettet bruker
25.02.2021 kl 11:00 1001

ODL: 4.KV-RAPPORT VAR BEDRE ENN VENTET -ANALYTIKERE
Oslo (TDN Direkt): Odfjell Drilling sine fjerdekvartalstall ble positivt påvirket av kontraktperiodisering i Sør-Afrika, påpeker analytikere, som mener rapporten var bedre enn ventet.

"Som å slå et perfekt slag med toerjernet ned fairwayen, det er en god illustrasjon på Odfjell Drillings fjerdekvartalsrapport. En følelse av storhet", skriver Fearnley Securities.

Odfjell Drilling fikk et driftsresultat på 127 millioner dollar av en omsetning på 355 millioner dollar i fjerde kvartal. Det var ventet en omsetning på 317 millioner dollar i kvartalet og et driftsresultat på 120 millioner dollar, ifølge Infront-konsensus.

Omsetningen ble påvirket av at den "Deepsea Stavanger" avsluttet kontrakten i Sør-Afrika med Total tidlig, noe som førte til større bokføring av demobilisering og annen kompensasjon.

Pareto Securities påpeker at periodiseringen i Sør-Afrika var ventet i forkant av tallslippet. Det var derfor ventet et større enn normalt avvik fra konsensus, ifølge meglerhuset.

"Vi vektlegger ikke dagens rapport i stor grad", skriver Pareto.

De trekker samtidig inn driften til Odfjell Drilling som de omtaler som imponerende. Odfjell Drilling hadde en oppetid på mellom 98,3 prosent og 100 prosent på riggene i fjerde kvartal.

"Det fortjener hederlig omtale", skriver Pareto Securities.

I Arctic Securities sine tall er periodiseringseffekten fra Total-kontrakten på 100 millioner dollar for omsetningen og 70 millioner dollar for ebitda. Meglerhuset omtaler rapporten som positiv.

"Vi forventer å heve estimatene for energi- og brønntjenestesegmentet på bakgrunn av rapporten", skriver de.

Fearnley Securities fortsetter å være oppstemte til Odfjell Drillings utsikter. Når det gjelder verdsettelse er den fortsatt billig, påpeker de.

"Det er en unik pengesekk blant offshoreselskaper og vi forventer mulige utbytter neste år", skriver Fearnley.

cinet
25.02.2021 kl 11:21 944

ODL= KVALITET. Håper de utvider butikken med noen røverkjøp fra insolvente selskaper.