Co2 Capsol - Carbon Capture på OTC til under 300mill


Nytt carbon capture selskap notert på OTC.
Redigert 29.04.2021 kl 11:38 Du må logge inn for å svare
Oljerigg1
05.06.2021 kl 11:48 5354

https://www.nrk.no/urix/tina-saltvedt-kaller-fire-sjokk-pa-ti-dager-for-_et-vendepunkt-for-oljeindustrien_-1.15516444?fbclid=IwAR3ucML9sXLSa2-32s7NyT3byQSoZDolc3DJCUpWCW8jJVaSUTHDz3hq7x8

Blir bare mer og mer av dette. CO2 fangst vil bli nødvendig for olje og gass industrien fremover, samt for ganske mange andre industrier med høye utslipp. Olje aksjene går knapt nok lengre selv med den høye oljeprisen vi har nå. Når de får bukt med utslipp, kan de kanskje bli investeringsobjekter igjen for en større del investorer.

Mye spennende som skjer i segmentet og ikke minst i Capsol den seneste tid. Det jobbes knallhardt fra ledelsens side og henvendelsene til selskapet har økt kraftig både fra aksjonærer og selskaper som ønsker en form for samarbeid.

18 bedrifter har siden mai 2019 jobbet sammen i et mulighetsstudie, støttet av CLIMIT, for å danne grunnlag for å etablere karbonfangst, bærekraftig bruk og lagring i en industriklynge på Øra og regionalt. 18. juni inviterer partnerskapet til webinar - åpent for alle - der de vil presentere funn fra studiet, samt veien videre. Dette er viktige milepæler for dette samarbeidet som nylig har inngått samarbeid med Northern Lights.

Videre skal Statsminister Erna Solberg åpner den 11. Trondheim CCS-konferansen (TCCS-11) som skal finne sted 22. - 23. juni 2021. Den internasjonale konferansen om karbonfangst, transport og lagring (CCS) presenterer den nyeste vitenskapelige forskningen til et mangfoldig publikum som representerer industrien, beslutningstakere, akademia og studenter. For første gang er konferansen heldigital.

https://www.sintef.no/siste-nytt/2021/co2-handtering-trondheimskonferansen-arrangeres-digitalt-for-forste-gang/
https://www.borgco2.no/news

Dette er en av aksjene på børs som jeg anser med desidert størst potensialet på sikt. At selskapet trades rundt 9 kroner per aksje, gir en MCAP på underkant av 340 millioner kroner. Karbonfangst er fremtiden for selskaper med større utslipp, klimakvotene kommer til å bli så dyre at det tvinges frem inngåelse av avtaler om å installere fangstanlegg. Capsol sin teknologi er langt fremme i førersete og kommer til å komme ut av dette som en av flere vinnere. Vi har fått verifisert av Stockholm Exergi prosjektet som er ett av de største planlagte fangstprosjektene i verden at HPC teknologien levert gjennom Capsol sin EOP teknologi fungerer og blir den valgte teknologien. Dette gir Capsol en enorm verdi i fremtiden, dette prosjektet skal ferdigstilles innen 2025. Capsol har en teknologi som er langt betraktelig mer effektiv enn peers, rimeligere og miljøvennlig. Hvis man ser på kostnader er Capsol best i bransjen, med en CO2 Capture rate på 95%, har de også lavere kost. Sintef indikerer at carbon capture koster 39–55 €/ton. Her kan Capsol skilte med 25-30 €/ton

Som vi ser av linken under er både ACC og BCS vært en av de bedre investeringene på børs siden de gikk på børs. Nå skal ikke Capsol sammenlignes med BCS da de har ett produkt som bruker CO2 som fanges, men kan sammenligne Capsol med ACC.

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2021/06/06/7682869/de-beste-og-verste-borsnoteringene
Redigert 07.06.2021 kl 01:21 Du må logge inn for å svare
Oljerigg1
08.06.2021 kl 21:13 5325

Prises nå til ca 1/50 del av ACC. Når de kommer på børs skal nok denne store forskjellen utjevnes endel. Mye spennende som skjer i capsol fremover.
Highflow
08.06.2021 kl 21:46 5324

Handler nok i denne den dagen den går på børs for man ser som nå at den plutselig kan halvere seg fort, og kommer det en emisjon eller noe så vil kursen gå under 5 kr, blir bedre når den er på børs :)
Oljerigg1
08.06.2021 kl 22:17 5309

Nettop derfor den ønskes notert. Men 5kr er likevel en særst god inngang uansett slik jeg ser det. Såpass mye som er i pipeline her og med det fokuset det er på miljø og carbonfangst, så bør denne lett forsvare en mcap på 2-3mrd når de går på børs og får meldt noen kontrakter.
Oljerigg1
10.06.2021 kl 17:56 5199

Har fylt på mer denne uken, siste på 7kr i dag. Anser dette som gunstige nivåer og fylle på mer. Jeg tror vi får mer info fra selskapet angående notering i løpet av et par uker. Ref Mail fra styreleder son kan leses i FB gruppen. Videre skal Carbon fangst konferansen i regi av sintef gjennomføres om ca 2 uker og vi kan forvente svar fra Borg studien.
Poffern_
10.06.2021 kl 22:35 5105

De siste salgspostene på 7 tror jeg kommer til å bli plukket ganske kjapt.
Skal ikke se bort i fra at det kan komme en melding fra selskapet snart, har en god posisjon i Capsol og har et langsiktig perspektiv her.

Nå går vi over til noen spennende uker for Capsol og karbonfangst. De som har benyttet muligheten for å laste opp på denne dippen blir belønnet fremover. Fredly har ca 300k som skal ut så fortsatt noen muligheter for de som ikke er ferdiglastet. Selskapet har jobbet mye den seneste tiden og med nyansettelsene er de klare for å komme seg på børs. Tror det skal være mulig å få til innen august, vi får mer detaljer rundt dette snart.

Det er ett generelt veldig godt samarbeid mellom alle bedrifter som har en fot innenfor verdikjeden som skal opprettes. For Capsol sin del er de en teknologi bidragsyter. At Capsol ikke har fått den oppmerksomheten selskapet fortjener enda innen børs kommer med børsnoteringen på Growth som er ønskelig i nær fremtid. Masse spennende prosjekter i forskjellige segmenter som ser seg nødt til å få en fot innenfor Karbonfangst, det vil ta typisk 18-30 måneder for selskaper å implementerer Capsol som teknologi. Capsol er i flere spennende samtaler og her kan vi vente nyheter i nær fremtid.

Ser i dag at Capsol verdsettes til NOK 250 Mill og BCS verdsettes til nesten NOK 2 Mrd, det er nesten 8 ganger høyere.
Jeg at de ikke er helt sammenlignbare, men de har gått fra NOK 100 Mill til nesten NOK 2 Mrd på noen få måneder med noen MOU og LOI's.
Ser også i dag at Citigroup priser ACC til NOK 13,5 Mrd, hvor ACC har noen avtaler og MOU's.

Jeg håper ledelsen skjønner hvor bra det vil være for Capsol og gå fra NOTC til EuroNext Growth ASAP - de vil får mye mer oppmerksomhet og presse, som igjen vil hjelpe de med nye kunder og nye meglerhus som vil sette kursmål og løfte kursen fremover. En annen viktig ting med Growth er en mer stabil kurs hvor sånne som Arne Fredly ikke kan dumpe kursen med nesten 50%, og selvfølgelig lettere omsettelig og lavere kurtasje for aksjonærene.

Uten tvil, Capsol har en god ledelsen og erfarent styre. De ser disse poengene og vi er nok alle tjent med at de Capsol skal noteres på en bedre børs enn NOTC. De har gjort de ansettelsene som var nødvendig og holder nå på på med en jobb som gjør at det ikke blir veldig tidkrevende når bestemmelsen om at vi ønsker å søke om å bli tatt opp på Euronext Growth kommer.
Redigert 14.06.2021 kl 20:25 Du må logge inn for å svare

Spennende, da krysser jeg fingrene for at dette skjer i August/September
Oljerigg1
15.06.2021 kl 22:43 4897

Når de melder at de skal noteres på Growth vil det bli fomo ut av en annen verden i capsol. Det blir neppe enkelt å få tak i aksjer da ettersom mcap på selskapet er ekstremt lav nå og få vil nok selge aksjene sine for en brøkdel av hva de kan få etter notering.

Da er neste trigger en børsmelding om notering på Euronext Growth, da bikker den trolig over 10kr igjen tenker jeg.
CRBLS
22.06.2021 kl 17:47 4540

HM, var ikke helt den jeg ventet på. Men C02 Capsol er vel en av partnerne i BorgC02?

@Fresh Prince den neste meldingen fra Capsol er en kontrakt eller Mou da selskapet per nå ikke kommer til å søke seg på Euronext med det aller første

1. Selskapet ønsker å ha noe konkret å komme med før de søker seg på børs. De ønsker å lande 1 fast kontrakt først. De er med i flere studier og samarbeid men selskapet føler at de er nødt til å ha konkret fremgang fra noteringen på OTC til nå.
2. Selskapet ønsker å bruke ressursene og fokuset som nå er på selskapet til å lande avtaler, prosjektere, gjøre anbud osv. Staben er ekstremt travel .

@CRBLS ja Capsol er prosjektpartner i dette studiet på lik linje med blant annet Bakerhuges. Her kan du lese meg fra mulighetsstudie som gir ett godt innblikk i de forskjellige teknologiene https://www.borgco2.no/

Dette kommer til å bli ett veldig suksessfullt selskap, men det kommer til å ta tid å bygge stein på stein. Selskapet har kommet godt i gang og det er en spennende tid fremover. Jeg kan ikke fremheve nok hvor viktig den valideringen Stockholm Exergi har gitt teknologien til Capsol er. I patentetutvikling er det brukte flere hundre millioner kroner og med valideringen av utførte tester hos Stockholm Exergi burde Capsol være verdt verdsatt til nærmere 1-2 milliarder.
Malvinas
24.06.2021 kl 11:06 4407

Har CO2 Capsol en egen fabrikk for å lage utstyret, eller får de andre, i såfall hvem til å lage utstyrt for seg ?

Er CO2 Capsol bare er agentur selskap?

CO2 Capsol AS – OPERATIONAL UPDATE 30. June 2021

High activity and strong interest for CO2 Capsol’s offering from large international players

Market and projects
• The market for CO2 capture projects is growing rapidly. Political commitments, international cooperation, legislation and taxation combined with financing has opened up for project in all parts of the world. The whole value chain from CO2 capture to permanent storage or industrial use has increased dramatically. Scandinavian markets develop at high speed. Projects receive strong political and financial support.

• Stockholm Exergi Carbon Capture and Storage (CCS) will be the largest CCS project in Scandinavia. CO2 Capsol has been an important part of the project since 2018 and the carbon capture solution is based on Hot Potassium Carbonate technology. If selected, CO2 Capsol will be a sub-contractor to the engineering company. The FEED study award is expected within a few days. Stockholm Exergy target the start of operations in 2025.

• Norske Skog (Saugbrugs) in Halden, is a part of the industry cluster Øra CO2 with three identified plants for potential CCS. The feasibility study, prepared by the industry cluster, was presented in June (www.borgco2.no). CO2 Capsol´s is a participant in the cluster and our technical solution is the basis for the extended feasibility study. Together with our partners we will conclude the study in December 2021. This will be the basis for seeking financing to develop the regional cluster for capturing up to 700.000 tonnes of CO2/year.

• One of CO2 Capsol´s key markets will be capture from Waste to Energy (WtE) plants. The Company has progressed discussions with large industrial entities in Sweden, Finland, Holland and Norway. The discussions are in an early project phase but with good progression and supported by encouraging technical evaluations.

• We have expanded our portfolio of projects to include capturing units for LNG, Shipping and Hydrogen plants.

• The North American market is developing fast. We are reviewing alternative strategies how to effectively engage in this very interesting market.

• The Company experience strong interest for its technology and solutions and continues to sign letters of interest with projects and industrial players for potential co-operations.


Administration and Finance
• The company secured a funding facility of NOK 75 million in late 2020. Of this, NOK 41,5 million has been released, the outstanding is at investors option, given certain milestones as announced earlier. The company is in a comfortable financial situation while maintaining strong capital discipline.

• We have added new skilled resources to the organisation and will grow the organisation further according to the business plan.


Outlook
• Generally good traction on all fronts.

• Expecting announcements regarding key projects and partnerships over the next few months.

• Upcoming strategic review to explore expansion of business scope.


CO2 Capsol has experienced a positive and encouraging start of the year.

Oslo, June 30, 2021
Jan Kielland, CEO
Mobile: +47 415 69 974


About CO2 Capsol AS
Carbon capture, utilisation and storage (CCUS) is crucial to achieving net zero emissions of greenhouse gases by 2050. CO2 Capsol´s carbon capture technology is an essential part in a successful clean energy transition. Carbon capture contributes both to directly reducing emissions in critical economic sectors and to remove CO2 from facilities such as Waste-to-Energy (WtE) and biomass power plants - so-called negative CO2 emissions. Negative CO2 emissions will be essential in compensating for hard to abate emission sources. CO2 Capsol AS is proud to be part of the solution for a sustainable future.

CO2 Capsol has a very competitive technology protected by IP rights. The base case revenue model is to license out patents. We negotiate directly with project owners or participate by collaboration with industrial players.

CO2 Capsol AS will provide the market with operational updates on a regular basis. The company has a number of ongoing projects and activities. The short-term goal is to secure the first license agreement for implementation of the patented CO2 Capsol End of Pipe (EoP) capture solution utilising Hot Potassium Carbonate (HPC) as absorbent for large scale CO2 capture from power and industrial plants. In addition, the company recognises the need for strong industrial partnership(s) to develop a global market.
Oljerigg1
30.06.2021 kl 20:42 4218

Her blir det penger å hente fremover. Fredly er ute og kursen reagerte naturligvis opp på det. Innsidere med call pris på 10kr på opsjoner. Firmaet ansetter folk👍
Oljerigg1
02.07.2021 kl 09:40 4070

Nå bør man kjenne sin besøkelsestid her. Kommer kontrakter her fremover st sannsynlig i tilknytning til Stocholm Exergi. Det er syltynt i boka etter 10kr, med 19 og 30kr som synlig. 30kr gir ca 1 mrd i prising, det er peanuts i forhold til endel andre sammenlignbare selskaper.
Oljerigg1
03.07.2021 kl 11:04 3994

Jeg mener slik boka så ut i går formiddag viser hva som venter når de inngår første kontrakt. Da vil selgerne forsvinne og ikke komme tilbake før tidligst 20kr. Ved 20kr prises ikke dette selskpet til mer enn ca 700mnok, så med eksempelvis en kontrakt ved Stocholm Exergi, skandinavias største carbonfangst prosjekt så vil ikke en prising av selskpet til 1,5-2mrd være fremmed. Vi må huske på at capsol har innpass i flere store prosjekter i både norden og usa. CCS vil bli stort fremover det er det ingen tvil om.
Poffern_
03.07.2021 kl 12:52 4000

Stocholm Exergi er et stort prosjekt, bare det burde gi en mcap over 300mill.

Virker som Capsol har et aldri så lite luksusproblem - de har mange prosjekter å velge mellom, det viktige for dem blir å velge de prosjektene som er riktige for dem.

Mcap 300mill virker veldig veldig billig. Og jeg tror vi aldri kommer til å se denne prisingen igjen.

Få noen avtaler i boks, og komme seg på børs så er vi i gang.
Karbonfangst lagger litt sol og vind i popularitet, men fangst kommer som en kule fremover.
Blir ikke overrasket om mcap er på 1-2mrd om et par år, det vil si ca 500% fra dagens prising. ACC er mest sammenlignbar med Capsol, hvorav Capsol faktisk skal i teorien besitte en mer overlegen teknologi. ACC mcap er 11,4mrd. Bergen Carbon som ikke kan sammenligned på samme måte som ACC vs Capsol har forøvrig mcap 1,4mrd.

Jeg likte godt denne setningen fra oppdateringen " HIGH ACTIVITY AND STRONG INTEREST FOR CAPSOLS OFFERING, FROM LARGE INTERNATIONAL PLAYERS"

Det finnes forvørig en Capsol gruppe på Facebook hvor det legges ut fin informasjon til tider
rockpus
03.07.2021 kl 13:00 4009

Skal dette selskapet bli lønnsomt, må enten myndigheter i de enkelte land pålegge industrien å fange co2 eller så må avgiftene på co2 settes så høyt at det blir lønnsomt å investere i et anlegg fra dette selskapet.
I utgangspunktet vil jo en installasjon av et slikt anlegg medføre kun utgifter for industrien.
Her ligge den store forskjellen mot et selskap som BCS, som noen har sammenlignet med.
CRBLS
03.07.2021 kl 14:09 4119

Tja, ikke alltid man kan stole blindt på presentasjonsmatriell, men selskapet mente hvertfall at kostnaden for fangst var lavere enn C02 kvoten på noteringstidspunkt.
rockpus
03.07.2021 kl 14:45 4129

I utgangspunktet skal dette selskapet selge et produkt som de fleste mulige kjøpere hadde håpet de skulle slippe å investere i. Dermed blir mulighetene for salg svært varierende for ulike land alt etter som hva det enkelte land har for påbud for co2 reduksjon eller co2 avgifter.
Da er løsninger fra de selskaper som har klart å utvikle et konsept der man BÅDE fjerner co2 og samtidig får produsert et meget lønnsomt produkt, langt mer fristende for oss investorer..
Oljerigg1
03.07.2021 kl 15:03 4136

Dette vil bli et EU krav heller før enn siden. Der alternativet blir skyhøye kvoter. Det er eneste metoden å klare klimamålene, flere store fond / finansinstitusjoner vil også stille strenge miljøkrav til investeringer fremover. Så her blir det pisk og gullerot fra myndighetene fremover.
Poffern_
03.07.2021 kl 15:14 4135

Hehe, jeg skjønner jo at du prøver å selge inn Bergen Carbon.
Jeg som investor går inne i cases som virker underpriset, og Capsol er en av de. Når jeg ser på selskapet og teknlogien, og måler opp mot konkurrenter i samme bransje samt mcap så virker dette veldig attraktivt. Derfor er jeg inne i Capsol. Selskapet er heller ikke engang på børs, så det å være tidlig inne før majoriteten av investorer begynner å kjøpe kan vise seg å bli bra, eksempelvis gikk selskapet du har en forkjærlighet til (BCS) noen fine % etter notering, dette kan skje med Capsol også. Hvis BCS har en så revolusjonær løsning, så lurer jeg hvorfor mcap er langt under ACC feks? Jeg har holdt meg unna Bergen Carbon, da jeg har større tro på Capsol, ser for meg en bedre ROI på investeringen kortsiktig der. Det fine er at det er lov med forskjellige synspunkter. God investering videre!:)

Du ser jo også en inntog av store selskapet som vil inn i fangst. Jeg tror selskaper om Exxon og Chevron vet hva de driver på med: https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/electric-power/043021-exxonmobil-chevron-affirm-large-scale-carbon-capture-projects-in-q1-calls

Du stilte spørsmål ved inntjening, kvoter og carbn tax. Dette kan jo gi et lite hint:
"Maersk is calling on the International Maritime Organization -- shipping’s global regulator -- to have a carbon dioxide tax for the industry ready by 2025, likely starting at about $50 a ton, then ramping up to at least $150 a ton in subsequent years." https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-06-02/shipping-giant-maersk-seeks-150-a-ton-carbon-tax-on-ship-fuel

"Shipping now faces the highest price on carbon for any global industry" https://qz.com/2006668/the-global-shipping-industry-faces-a-carbon-tax/

Redigert 03.07.2021 kl 15:16 Du må logge inn for å svare
rockpus
03.07.2021 kl 16:11 4109

Du må da innrømme at det virker litt mer attraktivt å fjerne co2 som så blir et meget lønnsomt og avansert fremtidsrettet produkt, enn det å måtte bare grave det ned i bakken?

Uansett, ser du for deg at løsningen til Capsol kan brukes innen shipping (på skip)? Dette siden du linker problematikken til skip.
Tysla
03.07.2021 kl 19:23 4054

Det er mange segmenter fremover som er nødt til å ta I bruk karbonfangst for å fortsette sin primærvirksomhet. Capsol ligger an til å levere teknologi til det største fangstanlegget i Scandinavia, les forrige oppdatering. Kommer trolig til uken https://www.dn.no/innlegg/norge/eu/eus-green-deal/innlegg-full-gass-kan-bli-full-stans-uten-karbonfangst/2-1-837643
Redigert 03.07.2021 kl 19:37 Du må logge inn for å svare
Poffern_
03.07.2021 kl 19:55 4089

Rockpus, Capsol har gjentatte ganger nevnt at det kan komme avtaler innen grønn LNG, Shipping og hydrogen.

Senest i siste oppdatering 30.06: "We have expanded our portfolio of projects to include capturing units for LNG, Shipping and Hydrogen plants"
Samt i forrige oppdatering fra selskapet 25 April: "• We have received invitations to participate in new business segments, including Green Hydrogen and Green LNG projects."
- Det er grunnen til at jeg linker til shipping & karbonfangst, da jeg spekulerer i om det kan komme noe her.

De har også flere i ledelsen med lang fartstid innen oljevirksomhet og shipping.

Først tror det kommer en nyhet så fort som allerede denne uken. Da med ny avtale med skandinavias største CSS prosjekt, som Capsol har samarbeidet med i flere år. Dette grunnet informasjon fra selskapet i den seneste oppdateringen: "Stockholm Exergi Carbon Capture and Storage (CCS)will be the largest CCS project in Scandinavia. CO2 Capsol has been an important part of the project since 2018. The FEED study award is expected within a few days."

Det skjer mye for Capsol fremover, og jeg tror det kan komme en fin newsflow fremover; Men trolig holder de igjen en del nyheter frem til de blir notert.
Nå har jeg kjennskap til Capsol fra sin begynnelse på OTC, og hadde ikke investert om jeg ikke tror det er et case som kan gå mange-gangeren. Selskapet må selvfølgelig prestere, men jeg anser oppsiden herfra som stor, og kan ikke forstå annet enn at mcap 300mill virker lavt priset. Så får seff fremtiden vise om det var feil eller rett, jeg har troa
Oljerigg1
04.07.2021 kl 19:31 4028

Oppsiden herfra er utvilsomt stor. Skal jeg forsøke meg på å spå litt, så anser jeg det som sannsynlig at de lander en mou, den vil sørge for oppmerksomhet rundt selskapet. Deretter får de inn en eller to større hjørnesteins investorer og går på børs. Tipper BKK blir en av dem.

Dette ser meget lyst ut, optimismen rundt selskapet har aldri vært høyere. Tror veien videre er som følger.

1. Melding om at Capsol blir valgt av Stocholm Exergi
2. Industriell Partner
3. Euronext Growth med emisjon til BKK/industriell partner
4. 1-2 kontrakter
Redigert 04.07.2021 kl 20:13 Du må logge inn for å svare

Det kommer nok trolig en industriell partner som skal ha en del av den emisjonen. Så jeg tror BKK/Industriellpartner /saga
Redigert 04.07.2021 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
Oljerigg1
05.07.2021 kl 10:48 4013

Interessant artikkel inne på Sthlm ex sine sider. Dette viser hvilken vei vinden blåser angående CCS i EU. Dette vil bli standarden fremover og de som ikke fanger sine Karbon utslipp vil nok møte et rigid kvotesystem evt sanskjoner. https://www.stockholmexergi.se/blogg/cdr/eu-commission-negative-emissions-will-be-part-of-climate-politics/
Redigert 05.07.2021 kl 14:46 Du må logge inn for å svare
Oljerigg1
05.07.2021 kl 13:01 3981

Spinnvill forskjell på prising ACC 11,8mrd, CAPSOL snaue 300mill.
Oljerigg1
05.07.2021 kl 20:23 3898

Bra volum i dag og generelt sett de siste dagene på 8-9,4kr.Regner med de som selger nå selger aksjene de kjøpte av Fredly.