Hvor går Pexip? 💰


Zoom som er konkurent til Pexip fikk et skikkelig godt resultat. Dette gjør at Pexip skyter fart.
Er litt nysgjerrig på kursmål på Pexip.
Har hørt at den har potensiale på en kurs på 200-400.
Noen formening om dette? 💰
BMjelde
24.10.2022 kl 15:46 4780

7 tallet nærmer seg. Stadig nye ATL'er i Pexip. Begynner det å demre at Svindal kanskje ikke er den helt store bjellesauen eller? Begynner å minne litt om selskaper som Kodak og Nokia dette. Teknologi for fortiden.

Hysj!🤫 Dette er ikke tråden for å fare med kjedelig fakta. Her er godtas kun innlegg som «Pexip er billig for den har falt mye», eller «Pexip har tjent penger i gamle dager, og derfor vil de gjøre det igjen».

Dette er tråden for fakirer som elsker å ta imot fallende kniver med bind for øynene. Om du har to fingre eller mer så er ikke dette tråden for deg.😉

Jeg er Hegnar forum jomfru så det blir spennende å se hva slags feedback jeg får på dette. Hva tenker gogl mannen og andre om følgende scenario? ( unntatt dere som kjøpte pexip på bakgrunn av at en som kjører raskt på ski er long) ? Basketlegenden Shaq var SPAC sponsor av Beachbody (Ticker: BODY)…se hvordan det har gått.

La oss si at connected spaces (interop) faller fra USD 61mm ARR til USD 25mm i ARR per 2025 og USD 10mm i 2026 på bakgrunn av gogl mannen og andres argumenter om at interop kommer til å bli standard og at Pexip sine tjenester ikke lenger trengs. Det er et godt poeng, men det kommer nok til å ta litt tid før dette skjer. Ref lansering av hardware i 2023 fra Cisco som er Teams compatible etc.

I segmentene Secure Spaces og Video Innovation er det god vekst per dags dato, så det er en edruelig antagelse at disse segmente vokser med 10% i ARR per år frem til og med 2025 ( de vokser med henholdsvis 80% og 30% YoY i Q2 22, dog fra en lav base) fra dagens USD 36mm.

Da er CS ARR USD 25mm og SS + VI ARR USD 47mm. Men en EBITDA margin på 17% ( ja, per dags dato er det kanskje som å anse som større sannsynlighet at julenissen er ekte enn at PEXIP har positiv EBITDA margin) og en multippel på 10x EBITDA så er verdien per aksje i 2025 14,2 kr inkludert 200mm i cash.

10x EBITDA for en relativt tregt voksende SaaS biz er ikke bananas i mine øyne.

Når det gjelder positiv margin er ikke dette hokus pokus. Selskapet har tidligere levert positive EBITDA marginer og det er ikke mer komplisert enn å trimme mye av daukjøttet som ble ansatt av den tidligere absurde CEOen som hadde drukket alt for mye av Silicon Valley vekst kool aiden. Mulig marginene i P&L blir litt svakere enn 2019 etc. grunnet høyere COGS pga. skifte til cloud based services . Dette kan sees med tanke på gross margin har gått fra 95% i 2019 til 85% i Q2 2022. Dog, cash generering burde være identisk da det blir mindre capex for pexip pga samme grunn.

Mitt store spørsmål til management og alle kloke hoder er; hvor mye av VI og SS salg selges på bakgrunn av CS og interop salg. Kan de to små segmentene stå på egne ben? I så fall er det litt nedside protection i PEXIP, og muligens litt oppside.

Disclosure: Eier ingen PEXIP eller BODY aksjer
omans
25.10.2022 kl 08:45 4497

Svært forskjellig kunnskapsnivå og sakelighet på siste to talere. Regner med G-mannen forbereder et svar til MrS, men spørs om d nås opp intellektuelt sett.
Redigert 25.10.2022 kl 08:45 Du må logge inn for å svare

Velkommen til Trygves Tivoli! (Og takk for ditt bidrag.)

Interessante tema du tar opp, her er noen tanker refleksjoner fra min side.
Covid sitasjonen de siste årene har ført til en eksplosjon i bruk av video, samhandlings applikasjoner og markedet har hatt en ekstrem vekst - Om video var et kritisk verktøy for noen før covid så er det blitt kritisk for alle i dag. Big tech med MS i spissen med Teams har investere enorme resurser og tatt kvante sprang på teknologi og utviklet stadig bedre produkt i denne perioden.

Har Pexip klart å møte denne enorme konkurransen og være innovative med sin teknologi platform? Markedet har gitt et soleklart Nei og sendt kursen ned 90%. Selskapets teknologien har stått på stedet hvil og selskapet har vært vanstyrt gjennom det som kunne vært en perfekt krise for Pexip. Jeg har null tro på at lille Pexip plutselig skal få sin «shit together», og ta igjen forspranget som av verdens mektigste selskaper nå har opparbeidet seg under Covid.

Kan de to små segmentene SS og VI stå på egne bein med Pexip sin gamle teknologi platform?

Secure Space; her er det flere faktorer som jeg mener drar i feil retning for Pexip. Utviklingen på sikring av løsninger gjør at flere kan ta steget opp i skyen, flere miljø med strenge krav til sikkerhet har tatt steget fult ut med teams og flere følger etter. På de resterende som etter hvert blir igjen skal Pexip møte knallhard konkurranse fra Cisco. Disse miljøene har streng evaluering av sine leverandører med tanke på leveranse sikkerhet, og de investerer helst i leverandører som de vet fines i morgen. Ingen IT sjef som investerer i Cisco risikerer å få sparken osv, her tror jeg Pexip får det vanskelig fremover. Om ikke selskapet ser bedring så vil de etter hvert få det røde flaget fra disse kundene.

Video Inovation; “Same old shit new wrapping.” Eneste nye med å bygge skredderløsninger for kunder på den gamle teknologi platformen til Pexip er fokuset på storyen man forsøker å fortelle markedet om at dette er et nytt segment med satsing og høyt potensial. Er red det egentlig handler om kategorisering av salg og markedsføring av samme gamle. Samme gamle kaka som deles i nye kakestykker med nye navn. Kaka minker for hvert år, men man passer på at VI stykket vokser og forteller markedet en story om den nye vinen. Desperat forsøk fra selskapet, som markedet virker å ha gjennomskuet.

Nei, jeg har ikke særlig trua dessverre. Sier dessverre og håper jeg tar grundig feil da jeg helst vil heie og ønske alle norske teknologiselskap stor suksess.

MVH

G
Redigert 25.10.2022 kl 12:54 Du må logge inn for å svare

PS! Hvorfor svarte du? Han skrev jo spesifikt han ikke ønsket svar fra dere som kjøpte pexip på bakgrunn av at en som kjører raskt på ski er long.
omans
25.10.2022 kl 13:06 4379

Hvem svarte jeg? Du mener altså at kun du kan skrive innelgg her nå? Jeg lagde en egen tråd der du kunne skrive egentlig. Men greit at du svarer han relativt saklig, fint med hans inntreden, og betraktninger. Hvorfor kjøpte Falnes pga at Svindal kjøpte egentlig?
Redigert 25.10.2022 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
omans
25.10.2022 kl 13:39 4342

Et stort spørsmål er hvorfor noen kjøper noe som går ned, det er uansett aksje. Hvorfor kjøpte noen DNO på 17-18 kroner i sommer, når kursen er under 13 nå.
Svindal er jo vant med at det går fort utfor, så det er i samme sporet der. Tror de er fastlåste, om de selger nå blir det et stort tap, og de prøver å se om det kan snu. Kan ikke se at noe PW for q3 har kommet, er rundt 10 nov det kommer. Virker ikke som der er forventet noe bra res, om en ser på kurs-utvikling.
Redigert 25.10.2022 kl 13:40 Du må logge inn for å svare

Pexip har varslet 12.8 om risiko for at en stor kunde i offentlig sektor ikke fornyes og at dette kan påvirke Q3 negativt. Bare å forvente dårlig nytt, men lov å håpe på det beste.

Riktig at Svindal er vant til at det går fort utfor, men han er neppe vant med så lange bakker.
omans
25.10.2022 kl 14:47 4287

De opplyste også den 1.9 om en flerårig enterprise avtale med et ledende globalt teknologiselskap, så spørs hva det kommunale/offentlige avtale evt hadde å si.
den 12.8 skrev dem også at det var i rute med ebitda-nøytral drift i fjerde kvartal 2022.

og ifm det evt bortfalla av offentlig sektor ble guidet med følgende:
For å justere for lavere visibilitet på omsetningsvekst på kort sikt, har Pexip tatt flere initiativer for å akselerere tilbake til lønnsomhet. Virkningen av aktivitetene som allerede er utført vil gi effekt fra tredje kvartal 2022, samtidig som flere initiativer pågår. Selskapet har mål om ytterligere 100 millioner kroner i besparelser i løpet av de kommende tre kvartalene, der hovedeffekten kommer fra reduksjon i antall ansatte.

Om de er i rute vet jeg ikke. Men kan nok ikke se isolert på den avtalen i off sektor alene.
Redigert 25.10.2022 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
omans
25.10.2022 kl 16:34 4225

Kursen siden 12.8 er også ned over 40%, noe som utgjør en barbering av mcap med 640M siden da.
Det virker litt i overkant mhp potensielt bortfall av inntil 4,4mill dollar. Burde vel høre noe om dette snart, siden det ikke har kommet noe endelig varsel.
omans
31.10.2022 kl 22:47 3852

Om det skjer noe ved 9 kroner, følg med. Sier ikke at brudd opp er garantert, men noe skjer mer enn ørkenvandring, dersom brudd opp/ut her, bsert på teknisk. Nærmer seg q3, forventingene er lave. Det er bra.
Redigert 31.10.2022 kl 22:47 Du må logge inn for å svare
omans
01.11.2022 kl 10:11 3737

Det er initiert, både mhp brudd av første motstand, og brudd ut/opp av fallende trend,

Så vidt jeg får vite flyter det over av blokker til salgs.
Denne er guffen
habbu
03.11.2022 kl 20:44 3465

Den milliarden Pexip har i ARR og veksten de siste 4 årene må da være verdt noe.. haha - jeg er fullastet her nå. Solgte Pexip for 118 kr Aksjen i Februar 2021. Det er ikke så mye som har endret seg fra den tid. Bortsett fra at de snart tjener penger og har lansert en del nye produkter innen video innovation. Begynte å kjøpe meg opp igjen fra 40kr og har vell rundt 18 kr i snitt nå. Hva tror dere vi ser av kurser i Feb/Mars 2023? Kan ikke se noe særlig mer nedside her nå.
omans
08.11.2022 kl 11:14 3180

Snuser på 2 sifret kurs i forkant av q3 presentasjonen.
Må tro den ikke tar en Kahoot?

lave forventinger vel, og tech generelt er vel litt rigget for noe tornaround scenarios.

Nok av aksjer til salgs fra de store fondene.
Vil du ha mer er det bare å bade i aksjer!
omans
08.11.2022 kl 12:26 3093

Hva vil du? Siden du ivrer etter å fortelle andre hva de kan?
Selvsagt er det aksjer til salgs så mye en vil, det er det også i Equinor.
Skulle tatt seg ut om det ikke var noe til salgs, spiller ikke rolle størrelse på fond.

Det var aksjer til salgs også på 8-8.50

Den som kjøpte da hadde hatt fine prosenter nå. men folk som bl.a G-mannen latterligjør folk som evt spekulerer og skriver om det.
Redigert 08.11.2022 kl 12:32 Du må logge inn for å svare

Oi, det var en kraftig reaksjon!

Jeg informerer andre på forumet om hva jeg får vite i markedet. Informasjonsutveksling er et av formålene med et godt forum.


Å høre på dagens presentasjon - var som å se Komiske Ali ta en tur fra Bagdad til Lysaker og fortelle.
Ord og faktisk prestasjon og planer er to forskjellig ting.

CEO står og snakker om hvor viktig lønnsomhet er - så kommer target på EBITDA på 100 -150 millioner. Med aktiverte kostnader på 60 millioner og avskrivinger på 90 millioner snakker vi i beste fall om et reelt underskudd.

Dette er komiske Ali show!
Redigert 10.11.2022 kl 09:29 Du må logge inn for å svare

Reelt? Aktiverte kostnader er vel ikke mye reell kostnad. Avskrivninger er lik kostnader i noen grad, men høy Ebitda til FCF conversion innenfor software. Dette var uansett midlertidig målsettinger (2023)

Utvikling har vært skremmende ja. Har fortsatt noen aksjer og tror dagens nivåer er veldig gode. Riktig timing for kjøp er nå om man har perspektiv ut 2023

Edit: Jeg editerte teksten litt
Redigert 11.11.2022 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
omans
15.11.2022 kl 09:20 2038

Q3 er nå innbakt, og kurs virker å etablere seg på 2-sifret.
Hvis det går som ledelsen guider, med positiv kontanstrøm i q1-23, er det trolig come back kid.
Redigert 15.11.2022 kl 09:21 Du må logge inn for å svare
habbu
15.11.2022 kl 14:52 1960

Nå begynner innside kjøpene. Blir bra dette.
omans
05.12.2022 kl 16:17 1318

Men vil din informasjon føre til noe godt for de som blir informert? Jeg trodde at relevant info skulle handle om noe som kan øke beslutningsgrunnlaget for investeringer, og gi riktig innsikt ift hvordan agere. Så en reaksjon var på sin plass, siden det i dette tilfelle kan oppfattes som villedende info.
Redigert 05.12.2022 kl 16:17 Du må logge inn for å svare

Jeg trodde det var relevant å få informasjon om salgsoverheng i aksjen? Jammen var det ikke riktig også.
Heldigvis var det et fond som sto klar som kjøper, hadde ikke de dukket opp, kunne kursen rust ned i kjelleren rundt NOK 5.
Heldige du!
omans
12.12.2022 kl 17:08 858

Om det hadde hatt noe å si for om man skulle holdt seg unna eller solgt ut på det, hadde det vært relevant for den beslutningen. Kan hende det var relevant for noe annet. Men, må huske på at noe som skjer i nuet, ikke er relevant for hva som skjer 1-2 uker etterpå. Siden markedet og kortsiktige kursbevegelser ofte er irrasjonelt, er slike forhold urelevante totalt sett. Samtidig er det ofte lett å se for alle, hvordan det flukterer på kort sikt. Selv oljefondet starter nå opp strategi, for å gjøre litt motsatt av flertallet, altså å kjøpe når andre selger som de sier. Men de burde nok tenke på at når de kjøper så er de ofte flertallet....
Redigert 12.12.2022 kl 17:08 Du må logge inn for å svare

Pexip godt i siget! Noen som er god på teknisk analyse på kort sikt? Kan vel muligens vente oss en liten tur ned før det går opp igjen?