UNDERPRISET Softwareselskap!

Myrabakk
ELABS 02.03.2021 kl 20:40 10713

Tenkte jeg skulle presentere Elliptic Laboratories, Elabs, på forkortet vis for de som er interesserte:

Elabs er et selskap som har drevet med sensorsoftware i mange år, og tar i bruk de komponenter som finnes i elektroniske enheter fra før, og bruker ultralyd for sensing.
Altså ingen hardware, og omtrent ikke kostnader ut over personell og R&D-avdelingens nyutvikling. I store tidsskrifter nevnes de som ledende selskap innen området, særlig i smartphones. Det leveres ultrasonic fingerprint, facerecognition, AI med persongjenkjenning, presencedetection, bevegelsesregistrering, åndedrettssensing, hjerterytmesensing etc...

Elabs gikk på børs i oktober med en emisjon på 125 millioner. Av disse 125 millionene brukte de 25 mill til å betale ned på lån! Det forteller oss at de har klokketro på inntjeningen sin fremover, ellers ville de spart på cash-beholdningen sin. Prisen i emisjonen var 150kr, og det var kraftig overtegning. Kursen var oppe i 180kr, men har siden gått sakte nedover, selv på svært gode nyheter! I dag er de nede på 100,00😄

Designwin i Mi11, Mi11global, og mer fra Xiaomi, pluss flere har ført til lavere kurs! Men, dette er på svært lav omsetning.

Elabs har fått første kontrakt med ioT, jeg mener det er meldt om en stor OEM med intelligent kjøleskap, men dette med ioT er antatt å bli stort, siden det ikke trengs komponenter, kun software som ikke tar plass, og er rimelig. Elabs er i testing til 4 av verdens største laptop-OEMs, og svar på om det blir kontrakter av dette ventes snarlig, noe som er meget eksklusive marginer i. I tillegg er det skrevet årsavtale med Xiaomi om bruk, pluss enda en OEM som tar softwaren i bruk i middelklassetelefonene sine, en OEM som anslår 100M enheter for 2021, der en god del vil være mid-range-modeller (høyvolum).

På Q4-presentasjonen den 10.mars vil det være svært spennende å se guidingen for 2021. Det er guidet overskudd allerede i 2021, så dette blir et vesentlig moment for aksjens utvikling. Så er det viktig å vite at selskapets ledelse har store aksjeposter i eget selskap, og totalt har topp50 nesten 80% av alle aksjene. Kommer det designwin i laptop og en medieomtale er det under 2 millioner aksjer utenfor topp 50 å sloss om!

Dersom noe viktig er avglemt eller jeg har noe feil er det supert om noen sier ifra og korrigerer!
focuss
16.03.2021 kl 16:06 2528

Når man ser på størrelsen på markedene i de forskjellige segmentene hvor teknologien er aktuell for så må man jo undres om det er noen grenser for hvor bra dette kan bli.
Myrabakk
16.03.2021 kl 20:08 2380

Det er jeg helt enig i!
Vi ser at kundene er så fornøyde med Inner Beauty at de går fra å bruke kun i toppmodellene til å dekke hele spekteret av telefoner. Xiaomi har nå både Mi-serien og Redmiserien med Elabs. Nå i neste uke kommer både Black Shark og Poco, som der en er en spilltelefon og en er et high volume low price - brand. Blir spennende å se om disse også kommer med IB!

Innpasset med AI i ioT-markedet kan bli svært! Det er høyvolum, lg det aller meste ser ut til å komme med et eller annet interaksjonsbehov mellom menneske og enhet. Dette vil bli et stort marked.

Pc/laptop er nok enda større, og her vil komponentpris og mangel på sjeldne metaller kunne fremskynde softwarebruk. Da kan økonomiske mål innfris desto tidligere.
Fjellheim
17.03.2021 kl 12:03 2170

Må bare løfte denne frem. Liten korreksjon i dag for de som vil inn i dette fantastiske selskapet.
Myrabakk
20.03.2021 kl 15:39 1900

Uka som kommer vil bli spennende for de som følger Elliptic Labs! Xiaomi Poco- og Mi-serie får nye modeller, OnePlus 9 kommer, Huami, Realme, og Oppo skal visstnok ut med modeller.
Det er ikke så enorme verdier i en enkelt smartphonemodell, men det er meldt en kontrakt med et firma som tenker 100 millioner enheter i 2021, og vi vet ikke hvem det er. Får vi børsmelding som avslører dette så vil vi kunne regne litt på potensialet i kontrakten. Kontrakten går på middelklassemodellene, og er det "riktig firma" så kan avtalen utgjøre en svært stor andel av de 100mill. Med prising like under 1 krone per enhet så kan en slik kontrakt være meget innbringende.

Det er dessuten mange laptoper som ligger i bluetoothregistrene nå, og disse kommer på markedet om ikke så lenge. Gjennombrudd her vil bety enormt mye, og mulig revenue per enhet er 25-40 ganger høyere enn for smartphone.
Myrabakk
26.03.2021 kl 07:20 1461

Aksjonærer i Elliptic Labs har blitt bortskjemte med børsmeldinger stort sett 1-2 ganger per uke i hele mars. Også denne uka ble det designwin i smartphone, nå i toppmodellene for gaming, Black Shark 4 og Black Shark 4 Pro. Neste uke skal Xiaomi ut med noen toppmodeller, sannsynligvis Mi11 pro og ultra, og kanskje en etterlengtet MiMix. Da tror jeg det er stor sannsynlighet for at Elliptic Labs velges som leverandør av Inner Beauty software. Launch er på mandag👍
Fjellheim
26.03.2021 kl 09:01 1351

En jevn strøm av kontrakter er en god indikasjon på suksess. Så vi gleder oss over at det kommer mye mer fremover :)
Babbai
26.03.2021 kl 09:07 1335

Riktig. Elabs er en uoppdaget gullgruve. Jeg ser vi er få som diskuterer aksjen her inne, men vi er i hvert fall en god kjerne. Tipper flere tar del i diskusjonen etter hvert. Vi har også delt mye god info på Shareville. Hvis noen nykommere har spørsmål, er det bare å rope ut - gjerne kritiske spørsmål også!