Fearnley klarte virkelig å skremme nervøse investorer. Trodde jeg hadde handlet ferdig her, men nå begynner det å se meget fristende ut.....

Gjør det?, har du sett noe bunnformasjon her nå?, det har ikke jeg.

Har ikke sett på noe teknisk, forholder meg til det fundamentale som er akkurat like bra her som det var for en uke siden på 11. At Salme vil bli en betydelig bærekraftig oppdretter som skal vokse stort fremover. Tror neppe det blir vrient å hente penger her for å fullføre byggtrinn to og tre. Blir gjerne med hele veien her.

Er det fare for bud på selskapet når kursen har falt såpass? Noen tanker om det?
KrokenK
11.02.2022 kl 11:23 5893

Apollo(Sbanken) har Salme som anbefalt kjøp idag, trendbunn på 9kr og anbefalt stop loss på 8,25.


For et par mnd siden var jeg veldig fornøyd med denne kursen... De som kjøper nå treffer nok bunnen for denne gang. Laster innsiden ytterligere opp?
KrokenK
11.02.2022 kl 14:48 5994

Samme her:) hvis den ligger stabilt på 9 tallet så er jeg fornøyd, så kan den stille og rolig bevege seg oppover etterhvert

Innsiden lastet som ventet. Mange småsparere ble skremt ut av Fearnley sin skremselsoppdatering.

Jeg synes ikke innside kjøpene i dag var av et såpass volum at det skulle bety noe. Ronja kjøpte knapt 1% av beholdningen de hadde fra før, lukter litt støtte kjøp her.
Redigert 12.02.2022 kl 06:57 Du må logge inn for å svare
NullBull
11.02.2022 kl 20:41 5700

Støttekjøp på fredag ettermiddag? Det verste tidspunktet hele uken for å publisere gode nyheter? Det er jeg uenig i.

Mere innsidehandel fra Reiten i dag. Ingen tvil om at de har troa som oss andre.
Bobby
15.02.2022 kl 16:19 5317

Mange småsparere som ikke har fått med seg alt det positive ved Salme. Derfor blir de usikre når noen skriver negativt om selskapet. Salme har gjort jobben sin meget bra så langt. Alt er etter skjema. Det gjelder bygging av anlegg, såvel som avtaler finans, strøm, smolt, for, distribusjon osv. Ser meget lovende ut. Innsidekjøp i dag igjen, bør vekke opp de usikre. God kurs å komme inn på. Husk på at smolt settes ut i mars, slakt Q4 22. Dette går slag i slag med nye utsett fra eget anlegg for smolt mm.
Redigert 15.02.2022 kl 16:21 Du må logge inn for å svare

Det er en pang kurs å komme inn på. Ferske kursmål på 12 og 13 ble gitt i samtidig som Fearnley kom med sin. Den negative fikk selvsagt all mediedekningen, slik selger man klikk og aviser. Ingen skriver om fly som kommer frem som vanlig, de som faller ned er gjerne mer interessant å lese om. Tre innside kjøp styrker mistanken min om at dette blir en kanon reise fremover.
JeanPaul
15.02.2022 kl 20:00 5105

Ser ut som at støtten rundt 8.90 - 9kr holder. Aksjen er oversolgt/lav RSI og kan være moden for oppgang. Volumet/volumene ila dagen har vært noe helt annet også, muligens noen er ferdig med å tømme seg ( av mangel på et bedre ord)….

Hvor sjukt er det ikke å få kjøpt Salme igjen på 8 tallet etter alle de milepælene de har gjennomført de siste årene som har styrker caset voldsomt. Absolutt alt er gått etter planen og prisen er nesten den samme som den ble notert på....Denne kommer til å passere 20 kroner i løpet av et års tid. Lakseperle, som treffer på alt av bærekraft og i tillegg har en bunnsolid ledelse.

Salme ble notert på 5 tallet. Den er ganske mange prosent over noteringskurs så å si den omtrent er det samme er skivebom.

Den sto på 7,8 etter en halvtimes handel....

Det er fremdeles ikke omtrent likt med noteringskurs. Noteringskurs var ikke på 7.8 og Den holdt seg heller ikke på 7.8. I mai 2021 så kjøpte jeg på 6 tallet.

jeg også...men hvor mye har ikke falt på plass etter det? blant annet kjøpt et smolt selskap. Kan ikke sammenlignes.

Virker ikke som att folk flest har fått med seg att det er smoltutsetting snart. Smoltutsetting i nystøpte landkar / anlegg medfører en skyhøy risiko, smoltet kan lett påvirkes av alle typer bygg relaterte stoffer feks. Tenker det er lurt å vente 1mnd.
Bobby
01.03.2022 kl 15:25 4077

Kan du utdype kommentarene dine? Mye generelle utsagn som ikke er forankret. Hvilke stoffer? Vet du hvor mange liter bassenget renses med etc. Litt dumt å male fanden på veggen uten belegg. Uhell kan selvsagt forekomme. Vi kan vel velge en positiv inngang, eller skal vi alle forvente ragnarok?
NullBull
02.03.2022 kl 08:09 3917

Å bygge smoltanlegg og sette de i drift er det helt standard rutiner på. Vi er verdensledende på dette i Norge. Salme publiserte bilder av fylling av tank for 6-8 uker siden, og da testes pumper og vann utskiftes vel fortløpende.

Så er du ikke fornøyd med inngansnivået nå 😉?

Det må smelle snart her! Den treffer snart bunnlinja i trendkanalen.

På denne kursen kommer vel snart Witzøe og kjøper hele Salme. Latterlig billig.

Salme er nå på gave nivå og på et nivå under der mange av innsiderne har kjøpt. En klokkeren laksevinner i årene som kommer med en sterk ledelse. For en mnd siden kom det kursmål på 11,5 og 13, som selvsagt ble ignorert av pressen, som valgte å fokusere han som tok frem kniven og satte 8,5. Nå er vi altså der, og jeg trodde aldri jeg skulle få handle på dette nivået her igjen. Mener de lett forsvarer 11-13 kroner, og når smolten nå er et faktum, og vi kan se frem til første slakt og i tillegg påbegynne byggetrinn to, er det bare å nyte reisen. Har et langsiktig kursmål på 50.
mortgull
04.03.2022 kl 09:52 3191

Ingen Ragnarok her, alt er under kontroll og testing. Smolt er på vei og vil svømme rundt i karet om nøyaktig 14 dager,

Aksjen er i fritt fall, ingen tegn til støtte. Mulig vi skal langt ned på 7 tallet før utflating.

Hører noen prater om smolt utsetting, det har ingen betydning, det er priset inn for 12mnd siden. Dette selskapet må produsere 1 laks først..

var ikke det jeg kommenterte heller. du påstår at kursen er omtrent lik som noteringskursen. dette stemmer ikke. dessuten har aksjemarkedet vært svært bra de siste årene med mye oppgang. vi har vært bortskjemte. at markedet skulle inn i en korreksjon var vel forventet. At denne faller nå er egentlig ikke overraskende. Da den lå på over 11 var den etter det jeg kunne se overpriset og overkjøpt. selv uten krig og uro hadde denne falt. men her er det uansett bare å holde. aksjemarkedet går uansett opp igjen. og denne aksjen er i mine øyne solid men likevel ikke immun mot direkte og inndirekte påvirkninger som krig, lakseprisfall, renteøkning ol.

Den var for høyt priset på 3 mrd og er fortsatt veldig høyt priset på 2,5 mrd.
Advarte jo om dette.

Hva er verdiene her, en tom vaskehall?

Greit at vi priser inn ting for fremtiden, men vi må legge inn en buffer med at ting kan gå galt.
Spår overskridelser av budsjett og det kommer en emisjon som vi ikke vet om vil gagne aksjonærene eller ikke.

Ta en tur inn på nettsiden før du slipper sånne usakligheter. Salme er en genuin annelrledes oppdretter med et fantanstisk hybrid anlegg og bærekraft i alt de foretar seg. Latterlig at man i hele tatt får tak i aksjer her på dagens nivå, men Putin og et visst meglerhus har skremt mange truseskvettere.

Problemet med landbasert så langt, er at vi har altfor lite erfaringstall
Mowi har resultat på 9,73% og Salmar har på 17,7 % Rapport fra
Fiskeridirektoratet viser i tillegg nedgang i lønnsomhet de 4 siste åra.
Dette viser at kostnadsnivået kryper generelt oppover med stor differanse mellom selskapa.

For salme så er det nå utsetting av 9000 tonn, som vi kan prøve å regne
litt på for å se hva kursen vil være basert på verdien av fisken i merden.
Vi bruker 75 kr kg sløyd fisk Omregningsfaktor sløyd fisk 1,125
Svinn 1% Vi forutsetter 20 % overskudd etter skatt på driften
Da vil vi få Aksje Kurs 7 kr ved P/E 18 Fair Value
Tilsvarende ved 30000 tonn Aksje Kurs 24 kr ved P/E18 fair value
NB! Dersom overskuddet økes utover 20% stiger aksjekursen, tilsvarende og motsatt.
Økes antall aksjer ved ny emisjon, vil aksjekursen gå tilsvarende ned.


Redigert 04.03.2022 kl 13:32 Du må logge inn for å svare

Hvordan kan du si at hybrid anlegget til SALME er så fantastisk? Det er jo først når biomassen er på topp at sannheten kommer for en dag og frem dit er det lenge til.

Jeg har veldig troa på denne og har aksjen selv. Kjøpte på 6 tallet. Men markedet er ustabilt og det meste går ned så man må nok være tålmodig som alt annet nu for tiden. denne var overpriset en stund så nedgangen for min del var forventet. Jeg ser dog på nedgangen som en god kjøpsmulighet. Jeg stresser ikke med nedgangen, jeg skal holde på denne lenge.
mortgull
04.03.2022 kl 16:55 2736

Fot oss som faktisk bygger dette anlegget så blir mange kommentarer her nesten som gode julebordsvitser! Dere har ikke satt dere inn i teknologien, kan ikke ha lest dere opp på Salmon Evolution, ei heller har dere ingen begrep om planene videre, Så anbefaler skeptikere å finne seg en annen aksje, og velkommen på reisen til dere som har trua.

Mange som pisser i buksa nå for å holde seg varm, overraskelen blir nok stor når de innser at den varmen forsvinner fort. Jeg har ståltro på dette selskapet, at noen velger å kaste kortene sine på det jeg vil si er bunn for denne får være de sitt problem. Uansett så ser jeg på dettenivået som en gigantisk kjøpsmulighet i et selskap som gjør alt riktig og som har en fantastisk fremtid forran seg.

Selvsagt mange som blir redde og utålmodige, men etter å ha fulgt selskapet siden notering og vært med hele veien, er det bare aktuelt å øke beholdningen. Har nå nesten ikke gevinst igjen, men som langsiktig her, er det en enestående mulighet til å fylle på. Har klokketro på Salme.
Z4
07.03.2022 kl 23:24 2000

Hvorfor denne nedgangen? Alt går jo på skinner. Krigsfrykt?

Alt går jo ned omtrent og det er det mange grunner til. Krigen hjelper ikke akkurat til heller