Massive innsidekjøp i Vaccibody vitner om potensial


Vaccibody har en kort historie som børsnotert aksje med en ganske fin seilas fra rundt 60 kr til 90 kr og ned igjen siste tid til ca 80 kr. Selskapets fantastiske kontrakt med Genentech (med betaling på USD 715m pluss fremtidige royalty) ligger som et fundament for verdsettelsen idag på rundt 20 milliarder kroner.

At Genentech har akseptert å betale en slik sum for teknologi er i bunn og grunn svært overbevisende. De har gjort "due diligence" på vegne av markedet og har konkludert med at denne har et fantastisk potential, at den er bedre enn å prøve å utvikle det selv (Vaccibody har vanntette patenter) og den er bedre enn andres løsninger. En del av denne avtalen er fortrolig naturlig nok, slik at eksterne må delvis gjette hvilket potensial. Jeg har gjort mine vurderinger, men vil avvente med å gjøre dem tilkjenne.

Artic har nettopp kommet en grundig analyse på 52 sider med et prismål på 130 NOK hvor dagens avtale utgjøre ca 80 kr. De ser for seg en nedside til dagen kurs uten nye vaksiner og produkter og en oppside opp mot 159 kroner med en mer synlig vekst. Fortsatt legges til grunn moderate verdssettelser i forhold til andre ledende bioteknologiselskaper som Moderna, BionTech, Genmab og CurVAC.

Den skal angivelig forsvare dagens kurs. Er det sannsynlig at selskapet kan skape nye verdier? Det må jeg definitivt si ja til. Selskapets teknologi er en plattform for utvikling av nye vaksiner, og avtalen med Genentech er spesifikt begrenset til individuelle vaksiner innen en krefttype. Selskapet mer enn antyder at det arbeides med nye vaksiner de ikke har opplyst om ennå, og det er også konkret opplyst om 3 andre kliniske studier på nye områder. I følge Artic har selskapet en world class teknologi. Jeg får komme tilbake senere til mer deskriptive elementer i selskapets sterke posisjon. Dagens kurs reflekterer altså ikke potensialet for nye vaksiner som bekjemper kreft, virus eller bakterier, eller Covid19. På Covid19 arbeides det intenst med en vaksine, men naturlig nok var selskapet litt sent ute. Det som virker åpenbart er at denne virusen vil være rundt omkring i flere år og vil gi Vaccibody en mulighet for et større vekstmarked.

Det som er et faktum er at aksjekurs ikke reflekterer på noen måte potensialet i nye vaksiner eller verdsettelse med lignende selskaper verken i Europa og USA. En må dog akseptere at visibiliteten er liten og i dette selskapet er informasjon om hva innsidere gjør desto viktigere enn for andre selskaper. I går demonstrerte flere innsidere sin sterke tro med å kjøpe aksjer for 32 millioner kroner! Det burde gitt en 10-15% umiddelbar reaksjon i kursen da dette bekrefter fremtidig vekst og at de som vet mest om denne tar investeringen. Jeg liker også at ledelsen er bevisst behovet for verdsettelse og vurderer børsnotering i USA, der investorer har mere erfaring med verdiskapningenspotensialet i ledende bioteknologiselskaper. Så liker jeg at de vil ha hovedkontoret i Norge med strategisk mål om å bli verdensledende. Jeg mener nedsiden er begrenset. Dette er en aksje du kan legge under hodeputen og ta den frem når du går av med pensjon.

https://newsweb.oslobors.no/message/527098

Water
09.03.2021 kl 11:36 10556

Det spørs hvor lenge det er til man går av med pensjon... ;-)
Pentagon
09.03.2021 kl 11:57 10517

Hvis ikke gårsdagens melding er en statement for selskapet, skjønner jeg ingenting.

Pentagon

Svært så stille fra denne fronten, det jobbes blant annet med covidvaksine, selv om de har uttalt at det vil ta tid. Tenk om vi har fått en gladnyhet med en en-doses vaksine som tåler kjøleskaptemperatur! Det er lov å håpe.

Trenger ikke så mye oppmerksomhet i VACCIBODY når vi laster opp🤨
null-co
14.04.2021 kl 20:16 9297

Q4 og 2020 rapportering onsdag 21. april. Jeg tror vi som sitter på aksjer kan glede oss. Med NOK 2 milliarder i forskudd på Genentech avtalen og mulig Covid-19 vaksine kan alt skje med kursen. De jobber også med registrering på USA børs. Går kursen over 95 selger jeg halvparten ellers venter jeg på flere nyheter.
Plunger
18.04.2021 kl 00:27 8996

Hvorfor har ikke selskapet klart å lage coronavaksine når Moderna og Pfizer klarte det i løpet av 2020? Vaccibodies vaksine mot corona risikerer å komme når alle er vaksinerte med de andre vaksinene
Redigert 18.04.2021 kl 00:29 Du må logge inn for å svare
Mønny
20.04.2021 kl 19:37 8519

Vaccibody har hele tiden vært klar på at deres covid-vaksine er en andregenerasjons vaksine. Den vil evt komme som et supplement til andre vaksiner og Vaccibodys fordel er at det kreves bare én dose og den kan oppbevares og transporteres i mer normale temperaturer.

Angående tidsbruken så blir det vanskelig å sammenligne et lite oppstartsselskap fra Norge med mindre enn 50 ansatte, med verdens største biotekselskap med 90.000 ansatte. En annen faktor er at Vaccibodys hovedprioritet er kreftvaksiner og mye av finansieringen til selskapet er knyttet mot milepæler relatert til forskning på det.

I morgen kommer årsregnskapet og det blir spennende å se hvordan det mottas i markedet.

Ikke så godt mottatt, det har gått jevnt og trutt nedover i det siste. Gikk en ganske stor post på ca. 22000 aksjer i morges til 68,50,-... Litt skuffa over Vacci, men den kommer når den kommer.
G.O.gammelnok
21.04.2021 kl 09:33 8248

Resultat på 1,5 MRD NOK, og ned 3,5%? Håper virkelig Vaccibody kan bli notert på en mer relevant børs snart.

Skriver ikke så mye på forumet eg da.. men må gi en liten kommentar. Vaccibody er et seriøst selskap, har gode produkter, solide inntekter og avtaler som setter dem på kartet innen helse/bio.. Les årsrapporten - den sier vel sitt. Dette i motsetning til luftige selskaper med drømmer, vyer og ideer som enda ikke har gitt en krone i kassen. De skal komme om 5-10 år. Jaja - en dag vil nok folk forstå...
Safin
21.04.2021 kl 11:07 8139

Helt korrekt skrevet :)
Pentagon
28.04.2021 kl 08:43 7722

Ny finans direktør.
Dette går mot notering på «Nasse». Dette blir rett og slett veldig spennende, da prisingen av Biotek er på et helt annet nivå der.

Pentagon Langsiktig aksjonær i Vaccibody.

Mulig Samarbeidsavtale i løpet av de neste dagene/ukene? Se her:

Shareholders of Molecular Partners AG Approve all Board Proposals at the Annual General Meeting; !!Agnete Fredriksen!! and Dominik Höchli elected new Board Members. Molecular Partners AG is a clinical-stage biotech company developing DARPin® therapeutics, a new class of custom-built protein drugs designed to address challenges current modalities cannot. The Company has formed partnerships with leading pharmaceutical companies to advance DARPin® therapeutics in the areas of ophthalmology, oncology and infectious disease, and has compounds in various stages of clinical and preclinical development across multiple therapeutic areas.

Molecular Partners AG (MOLN), Mkt. Cap: 5,6 Mrd

https://www.molecularpartners.com/shareholders-of-molecular-partners-ag-approve-all-board-proposals-at-the-annual-general-meeting-agnete-fredriksen-and-dominik-hochli-elected-new-board-members/
Plunger
16.05.2021 kl 22:32 7031

Hvis vacci er så små og ikke kan sammenliknes med slike som Moderna (som neppe har 90000 ansatte) så hvorfor går de inne i konkurranse med de store? Mye handler om å kunne tilby coronavaksinen når behovet er der. Slik det nå ligger an så er vel ikke Vacci coronavaksinen på markedet før om 2023/4, best case. Og selv om de skulle kun kreve 1 dose og mer temperaturstabile så kommer snart Novavax og andre som har samme attributter.

Hvordan er Vacci sin supply chain og produksjon på denne vaksinen? Kan de tilby den i stor skal? Eller må det bygges egnet storskalaproduksjon? I såfall, lykke til med å hente pengene og konkurrere med de store gutta.

Total feil strategi å gå etter covid.
Pentagon
28.05.2021 kl 16:40 6160

Denne beveger seg i det stille. Veldig bra volum denne uken her. Kommer en avklaring om side notering om kort tid vil jeg anta.

Pentagon
Dakota
06.08.2021 kl 10:50 5437

Er det VACCIBODY svært lovende second generation SARS cov 2 T cell EPITOPES mot Muterte Virus som fører til dagens stigning?
Klovn
23.08.2021 kl 21:49 5130

Vaccibody rigger seg for vaksineproduksjon.

Stillinger:
Vaccibody is looking for a Senior Formulation Development Scientist
Vaccibody is looking for a Senior Process Development Scientist
Vaccibody is looking for a QC Scientist
https://www.borka.no/jobb/senior-process-development-scientist/
Far-far
23.11.2021 kl 11:43 3106

Vaccibody endrer navn og inngår potensiell milliardavtale
Vaccibody endrer navn til Nykode Therapeutics og inngår en avtale som kan bli verdt 8,2 milliarder kroner.
Publisert 23. nov. 2021 kl. 07.01

Jens Finborud
Journalist

Vaccibody endrer navn til Nykode Therapeutics og har inngått en samarbeidsavtale med det amerikanske legemiddelkonsernet Regeneron for å utvikle nye vaksiner mot kreft og infeksjonssykdommer, ifølge en melding fra selskapet.

Avtalen dekker fem forskningsprogrammer og har en samlet potensiell verdi på 925 millioner dollar, eller 8,28 milliarder kroner, i tillegg til trinnvise royalty-betalinger knyttet til salg.

Nykode Therapeutics mottar en forhåndsbetaling på 30 millioner dollar og en egenkapitalinvestering på 20 millioner dollar med en premie på 20 prosent av en 30-dagers volumveid gjennomsnittskurs av Vaccibody-aksjen de siste 30 handelsdagene før avtalens oppstartsdato.

I samarbeidet vil Nykode Therapeutics være ansvarlig for vaksinegenerering og karakterisering, samt produktforsyning gjennom slutten av fase 1-studiene. Regeneron vil være ansvarlig for antigenidentifikasjon, preklinisk og klinisk utvikling, produksjon (fra slutten av fase 1-studier) og kommersialisering.

Regeneron skal derfor dekke alle kostnader tilknyttet forskning, samt potensielle kliniske, regulatoriske, produksjons- og kommersialiseringsaktiviteter.

Styret har innkalt til en ekstraordinær generalforsamling 30. november 2021 for å stemme over godkjennelsen av endringen av selskapsnavnet fra Vaccibody til Nykode Therapeutics.
Frantzen
24.11.2021 kl 06:54 2780

Aksjen gikk i går kun opp 15 % opp, på en så stor avtale og samarbeid ! , Avtalen har en verdi på 8,28 milliarder. hadde trodd den skulle gått mye mye mer
Pentagon
24.11.2021 kl 08:28 2662

Analytikere må nok ta på seg andre briller nå.
Ikke glem at de også jobber med en parallell notering på Nasdaq.
Pentagon
Ulogisk
24.11.2021 kl 08:57 2606

Selskapet Vaccibody fikk kun 30 millooner Dollar i forskuddsbetaling.Ytterligere 875 millioner Dollar vil bli vurdert etter hvor utvikling beveger seg.Derfor kun 15% opp i går fordi det er kun en mulighet for ytterligere samarbeid.Stopper f.eks samarbeidet med partner vil aksjen halvere seg.Hvi det motsatte vil aksjen doble seg.

Dakota
25.11.2021 kl 14:23 2384

NYKODE TH,ja det var logisk Tenkt.
Bare Vaksinen,kan inbringe over 100 milliarder hvert år.
VACCI,NYKODE TH
NANOv
BERGEN GREENE ECO NANOnexttozero

Uansett så er dette en uhyre spennende utvikling for Vaccibody/Nykode.

Det er absolutt riktig at samarbeidet må bære frukter før noen kan høste de virkelig store økonomiske gevinstene her, men 30 millioner dollar er fortsatt et betydelig upfront-beløp som bekrefter inntrykket av at selskapets kjerneteknologi er svært høyt faglig ansett. Dette kan bli morsomt fremover.
Dakota
26.11.2021 kl 13:22 1987

Verden venter på VACCI NYKODE TH best in Class super molekylet covid vaksine,easy to manifacture,distribuere,ingen spesiell temperatur..

B ECO NANO GRØNN,PURE

Vet at de har begynt testingen av den ene vaksinen på mennesker. Er vel lov å håpe på nyheter vedrørende utviklingen her de kommende måneder.
null-co
02.12.2021 kl 09:13 1455

https://finansavisen.no/nyheter/helse/2021/12/02/7783195/dnb-markets-anbefaler-kjop-venter-solid-kursoppgang?internal_source=sistenytt
Nytt lursmål fra DNB: NOK 102
Begrunnelse: Ny avtale med Regeneron, potensiell verdi på 8,3 milliarder.. Samt tidligere avtale med Genentech. Avtalene med disse store US selskapene bekrefter verdien av selskapets vaksine-program(noe som investorer flest ikke kan få verifisert på grunn av kompleksiteten i fagområdet).