Teknisk Analyse Hexagon Purus

Muggost
HPUR 16.03.2021 kl 18:23 34106

Teknisk analyse følger, i den grad det er relevant etter så kort tid som børsnotert selskap.
https://www.tradingview.com/x/BS3ojRKJ/

Så må dere huske at TA ikke er et verktøy som sier noe om de fundamentale forholdene i selskapet, det sier i stedet noe om hva investorene foretar seg.

Etter toppen 8.januar i år har "grønne aksjer" fått et noe pessimistisk sentiment over seg, da 10-årig rentenivå er stigende, noe som ikke er så bra for de selskapene som ikke har inntekter i dag, men venter inntekter i fremtiden. Penger i hånda nå er altså bedre enn penger i hånda i fremtiden.

HPUR falt deretter bratt tilbake fra et særdeles overkjøpt nivå (RSI 92) og har laget en nedadgående trendkanal som vi pr dags dato skurer bunnen av. Aksjen ligger et godt stykke under 50-dagers snittet (ikke et positivt tegn) og RSI (40) indikerer ikke engang at aksjen er oversolgt. Det dannet seg en ny bunn i går på 45.5 men fraværet av oppgang etter dagens monster-kontrakt på 700 millioner spenn kan ikke tolkes annet enn at mange investorer bruker dette som en sjans til å komme seg ut. Sell on news.

Det er desverre ikke ordentlig støtte før 36.7 og det er av ovennevnte indikasjoner grunn til å tro at aksjen kommer til å falle videre ned mot det nivået. Trenden vil aksellereres kraftig hvis oljeprisen og renter fortsetter å stige (husker du; penger i lomma nå er bedre enn penger i morgen). Dette var det tekniske, og jeg kan få rett eller ikke - det vil bare de kommende månedene vise.

SÅ TIL DET FUNDAMENTALE:
Som visse andre her på forumet er dyktige til å vise, så er de fundamentale forholdene ganske positive på lang sikt. Det inngås store kontrakter og "det grønne skiftet" vil aksellerere i årene som kommer. Det er i grunnen bare å lese innleggene til midtikøajohnny. Han er flink til å grave, ingen tvil om det. Det store spørsmålet her er egentlig om investorene kommer til å ha tålmodighet med Hexagon Purus som investeringsobjekt på kort og mellomlang sikt? Personlig har jeg omtalt aksjen som et luftslott med betong-fundament i en annen tråd, til stor forargelse fra ypperstepresten i meningheten.

Hvor mange år kommer til å gå før de fundamentale forholdene kommer til å forsvare 11 TUSEN MILLIONER i markedsverdi? Det er her luften ligger mener nå jeg. Det kan gå årevis. Investerer du i Purus i dag bør du være klar for å vente leeeenge på oppgang (men den kommer nok, og da tar Purus en NEL!). Så får de som skriker etter dokumentasjon klikke på lenken og se hva investorene HAR foretatt seg de siste to månedene. Det er vanskelig å tolke chartet på annen måte enn at folk flest har solgt og solgt og solgt på stadig lavere kurser. Og det er ganske kraftige tegn på at de vil fortsette og selge og selge og selge på stadig lavere kurser, selv om midtikøajohnny ikke vil at folk skal gjøre akkurat det.

Men selvfølgelig, hvis Purus fortsetter å melde sånne kontrakter som de gjorde i dag, og at dette ikke var en sånn once-in-a-decade kontrakt, ja da kan det snu. Og da skal dere selvfølgelig få kaste så mye tomater og råtten fisk som dere vil på meg, for da har jeg tatt feil. Jeg er hvertfall ikke i tvil om at ypperstepresten i menigheten kommer til å trekke frem det innlegget da :)

Og til slutt, en siste disclaimer. Jeg skriver selvfølgelig ikke dette for å advare folk som kanskje tenker de kan tjene noen raske penger her - jeg skriver dette fordi jeg driver åpenlys kursmanipulasjon og ønsker meg inn i aksjen til så lav pris som mulig...
Rect Angel
25.05.2022 kl 12:29 5543

Tenker det samme. Pris. Isolert sett selvsagt ikke artig å miste en kontrakt av en slik størrelse, men nettopp størrelsen innebærer jo stor risiko hvis man hadde valgt å 'gamble med prisingen' her hvis pris er problemstillingen. Det er urolige tider og f.eks. er jo prisutviklingen fremover når det gjelder råvarer inn til produksjon litt av et usikkerhetsmoment, for å si det forsiktig. Nok av muligheter i markedet til 'å ta igjen dette' og erstatte kontrakten med annet, ifølge Holum som sier "Dette endrer derfor ikke utsiktene våre og det endrer ikke målsetningene våre", i den ferske TDN-artikkelen Collo postet her på tråden 11:00. Hvis det forholder seg slik, ja da tenker jeg at det er klokt å ikke ta noen som helst sjanser på å prise seg for lavt for å vinne en kontrakt av en slik størrelsesorden!

Interessant er det også at Holum ikke utelukker andre avtaler med denne OEM'en på senere tidspunkt. Så tilsynelatende ikke for mye 'hard feelings'/totalt brudd i forretningsforbindelsen.
Redigert 25.05.2022 kl 12:42 Du må logge inn for å svare
SørenE
25.05.2022 kl 16:49 5472

Hi Monitor

Du har ret i dine indlæg — utrolig skuffende i dag, utroligt de ikke laver sikring mod sligt.
Amatøragtigt er et fattigt ord.
Solgte mig helt ud i dag på ca 30, tab i privat, større gevinst i pensions depot, nu må vi se hvad der sker inden geninvestering.
Ser tiden an, stå på med dine analyser og kommentarer 👍

Dansken
På ferie i Salla Finland — Nordkap next ☀️😀
Slettet bruker
25.05.2022 kl 23:55 5312

Ja Søren, de overgikk mine bange anelser. Løpet er ikke kjørt ennå, men jeg kjøper ikke lengre det tøvet de serverer oss gang på gang; Å prøve å fremstille noe som grenser til en kriminell handling som noe annet enn det er, som både Holum og noen andre skribenter prøver seg på, har jeg ikke noe sans for. Det ble gjort for å forsvare og utløse en emisjon. Selv mente jeg at emisjonen var feil tiltak på feil tidspunkt, og når denne avtalen som nå er skrotet var så full av mangler, så er så å si samtlige finansieringsalternativer bedre enn en emisjon. Den skal bare skjule pengesløsing, og gjør nå vond verre.
En ledelse som ikke gjør noe annet enn å ta elendige beslutninger, lurer aksjonærer, forsyner seg grovt av kassa, og nå begår ( i mine øyne), alvorlige kriminelle handlinger, må fjernes så raskt som mulig. Hadde de hatt evnen til å lære av sine feil, så hadde alt stilt seg annerledes. Når de med viten og vilje tar lureriet til nye høyder ( bløff), for å forsvare sin stilling med aksjonærenes penger, så må det få konsekvenser.
Engeset må fjernes om selskapet skal klare overgangen til et selskap med makt og midler. Det er udiskutabelt etter denne skandalen.
PS: Jeg sitter fortsatt på min langsiktige investering i HEX, men har tidligere solgt ut mine poster i HPUR og tradeposten i HEX nettopp fordi jeg ikke stoler på det tøvet ledelsen serverer, gang på gang.

Jeg mener fortsatt at HEX+ kan ha en fair sjanse til å bli noe stort, men da må en profesjonell leder overtar styringen/ selskapet må bli del av et selskap med store muskler og kapital i ryggen. Slik de ordner seg nå, med tvilsomme utvanninger, mer enn 10 år uten netto fortjeneste, topptung organisasjon, en ledelse som ikke er oppriktig og forsyner seg grovt av kassa, arroganse og disrespect for aksjonærer, samt mye amatørisme vil ikke få de over i neste fase.
Det haster voldsomt å bytte ut ledelsen. Det er nå fremtiden er, og de er overhodet ikke alene om å tilby gode løsninger ( HEX+).
Jeg koser meg med en Erdinger i Nederland akkurat nå, og er solid i pluss på mine HEX+ investeringer, selvom mine lange aksjer er i minus nå.
Jeg er som langsiktig investor kun interessert i at de lykkes , men det er opplagt fullstendig utelukket om Engeset fortsetter med det eneste han kan: Lure alle rund seg til å tro på de løgnene han serverer. De avtalene han har grafset til seg viser tydelig at han kun er ute etter å ivareta sine egne interesser, og at hva som er best for HEX+ er fullstendig underordnet det. At styret ikke har kastet ham ut for lenge siden er en gåte for meg.
Redigert 26.05.2022 kl 04:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.05.2022 kl 08:41 5297

Hehe...

Nei her blir det verken "tomater eller råtten fisk". her snakker vi "Russisk kaviar"...

Meget bra teknisk avklaring som fortsatt bør rette oppmerksomheten mot nedside faren som ikke er over. Nå skal ikke jeg blande meg inn i denne men trenden som tråstarter viser til kan utvikle seg til en bredere og større negativt bilde hvor tidligere "støtte" NOK 36,00 - 37,00 nå kan utvikles til "Key Resistance". Dette vil nok avklares rimelig snart.
Slettet bruker
14.06.2022 kl 23:18 5014

Tilbake fra ferie. I grunn like greit. Se TA tråden for HEX. Skriver mest på den og inkluderer HPUR ( Hex+). Teknisk skal vi også i HPUR ned på 25 tallet innen rimelig tid ( har nevnt unntakene på HEX). Det eneste av ting ikke nevnt er den horrible kursutviklingen for sine amerikanske samarbeidspartnere, og da spesielt situasjonen i NKLA: Om ikke planene blir godkjent, så blir det 0 kroner i kassa for HPUR. Også COVID relaterte utfordringer i Kina vedvarer og er i veien for HPUR. Du må fortsatt ha fokus på bilbatteripakker- avtalen, som fortsatt etter så lang tid henger i lufta. Blir det heller ikke noe der, så har du blitt lurt trillrund av disse udugelige ledere i HEX+, og bør du holde deg unna HPUR inntil HEX+ har fått rett leder/ fusjonerer. Hittil er det ingenting som tyder på at de klarer seg på egen hånd. I beste fall betyr det mange runder med emisjoner, hver gang de har tømt kassa, og dermed utvanning, uten verdiøkninger.
Jeg holder meg langt unna inntil videre. Utrolig at Engeset fortsatt sitter i godstolen.
PS: Eier en langsiktig post i HEX, men har solgt unna alle tradeaksjer i HPUR og HEX, og har ingen tanker om å trade de i nærmeste fremtid. Det finnes da bedre aksjer å satse på etterhvert ( og da især aksjer som har en god ledelse).
Redigert 14.06.2022 kl 23:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.06.2022 kl 00:04 5018

Tråden ble startet i 3/21, og det tekniske bilde har endret seg siden da. Skulle gjerne ha sett Muggost oftere på tråden, som jeg prøver å holde liv i ( og det selvom jeg etterhvert ikke lengre gjengir de tekniske detaljer, selvom de ligger da innbakt i konklusjonene). Det ville berike tråden, og være en motvekt til kirkesamfunnet ( selvom kirken etterhvert har mistet mange disipler). Kirkelederen har mye bra å komme med, men dessverre er det mye halleluja og aldri kritiske eller negative rop.
Og andre innspill, gjerne begrunnet, ser jeg imot med stor takk.
Redigert 15.06.2022 kl 00:07 Du må logge inn for å svare
Muggost
15.06.2022 kl 09:19 4978

Jeg følger stadig med, men er for tiden ute av aksjen. Skriver noe hvis jeg har behov for det :)
Slettet bruker
15.06.2022 kl 15:50 5056

Flott. Se på utspillet fra meg som et ønske for å berike tråden ( skryt), samt et ønske om større balanse mellom kirken og de som prøver å formidle alt som påvirker aksjen(e). Det blir for mye Rect Angel og meg til tider.
Redigert 15.06.2022 kl 15:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.06.2022 kl 17:46 5064

Da nådde vi kursnivået jeg varslet om 14/6 idag. Det er nå en reel mulighet for at ledelsen har løyet, og at også avtalen med HINO, hvor « bare formaliteter gjensto» ryker. Da MÅ høvdingen erstattes, uten « Golden Handshake».
Vi er nå der at grønne investeringer i EU er oppjustert, og at fiskevannet har blitt til en vanvittig sjø, med mye storfisk, men hvor HEX+ bare har fått bunnnapp. Ha full fokus på serieproduksjon. Q2 kommer mest sannsynlig til å bli dårlig; Med den farten høvdingen brenner penger ( noe som er hans varemerket gjennom snart 20 år), spekulasjoner i valuta, og den manglende evnen til å sikre seg mot andre prisøkninger, samt en veldig dyr og topptung organisasjon, så kan det ikke bli bra uten store lønnsomme serieproduksjonkontrakter.
Hold deg unna inntil minst en slik kontrakt er i boks.
Kratos
12.07.2022 kl 12:04 4931

Synes aksjen er i ferd med å sette opp et potensielt bullflag her. Momentum virker også å vende opp om man zoomer ut til weekly chartet.
Slettet bruker
19.07.2022 kl 11:21 4997

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/07/18/7901041/trekker-seg-som-styremedlem-i-hexagon-purus
Akkurat som innsidere selger aksjer rett før de stuper, med begrunnelsen at de må løse inn noen aksjer for å kunne møte skattekrav, så trekker Jannicke Hilland seg liksom fordi hun har for mye å gjøre. Jeg antar at det ligger noe helt annet bak. Her er det nok uenighet og hennes frustrasjon og misnøye med styret, som ligger bak. Å gi mildest sagt misvisende informasjon til aksjonærer om milliardkontrakter det ikke har blitt noe av hittil, er tross alt en etisk strek de ikke burde ha krysset. Troverdigheten er borte og interessen for aksjen er deretter.
Redigert 20.07.2022 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.09.2023 kl 21:00 4317

Jeg tar opp tråden igjen. Muligens jeg skal heve meg over den berettigede frustrasjon overfor en udugelig ledelse, sett med en investors øyne. De er i veien for at HEX+ kan bli noe.
Teknisk så ser det ikke bra ut, med både et brudd på horisontal støtte på 16,90 og et brudd på trendlinjen i det korte bildet. Det er ikke usannsynlig at den i første omgang oppsøker ATL og støtte på rund 14 kroner ( min beregning. Andre har kommet frem til 13,80 og 11,80 ). Siste uke har fallet vært 16-17%, uten spesielle hendelser. Muligens at endringer i rentebaner bidrar, men det kan være så mye.
Har alle fått med seg dette?
https://asia.nikkei.com/Business/Automobiles/With-Daimler-Truck-tie-up-Toyota-turns-outside-to-rebuild-scandal-hit-Hino
Ledelsen i HEX+ har det med å satse på feil hest, eller ikke sikre seg mot endringer. Flere milliardkontrakter har det ikke blitt noe av, og om HINO blir endel av Daimler istedenfor Toyota, hva skjer da med kontrakten de har inngått? Jeg hamrer også stadigvekk på at langtransport i USA ikke nødvendigvis skal over på hydrogenbaserte løsninger. Om solid state batterier blir en realitet og ladetid kortes ytterligere er det tvilsomt om det blir en hydrogeninfrastruktur for langtransport i USA ( noe jeg i grunn ikke ønsker meg).
Det er med andre ord mange skjær i sjøen, og imens så er veien lang og dyr før de 5 fabrikker sørger for lønnsomhet. Jeg liker heller ikke jerngrepet Mitsui har på HPUR grunnet den enorme sløsingen av midler fra ledelsen med støtte fra Flakk og venner.
Men slik er situasjonen dessverre og jeg få bare slikke mine sår og etterhvert se på HEX+ med nye øyne.
ATL blir det nok, og om noen kan forklare meg grunnen for den voldsomme nedgangen så takker jeg for det. Inntil videre holder jeg en knapp på den forklaringen presentert av meg.
Jeg eier for tiden ingen aksjer i HEX+
Redigert 22.09.2023 kl 21:05 Du må logge inn for å svare
Collo
22.09.2023 kl 21:57 4412

Takk for info! Jeg er mer optimistisk. Toyota lager holdingselskap sammen med Daimler. Hino og Mitsubishi Fuso er med i planane. Ser ikke store problemer med det. Tvert i mot.

Toyota and Daimler Truck will have equal stakes in the holding company, which they hope eventually to list on the Prime Market of the Tokyo Stock Exchange. Hino and Mitsubishi Fuso will become wholly owned subsidiaries of the holding company.
Collo
22.09.2023 kl 22:18 4383

Til tross for en langsom markedsutvikling, få produserte biler og tap på hver bil, fortsetter Toyota sin hydrogensatsing med Hilux basert på Mirai-teknologien.

https://www.finansavisen.no/motor/2023/09/15/8034118/toyota-gir-seg-ikke
Slettet bruker
22.09.2023 kl 22:30 4360

Haha, jeg leste det feil… selvsagt behøver det ikke å berøre kontrakten… leste heller ikke dette:

«The tie-up also will give Daimler Truck access to Toyota's fuel cell vehicle technology. Hydrogen-powered fuel cells are seen as a better choice for electrifying long-distance trucks than heavy electric-vehicle batteries.»

Men der ser jeg en mulighet for at solid State batterier kan ødelegge eller trenere for hydrogenbaserte løsninger.
Nå er dette gammelt nytt og da er det andre ting som har forårsaket det voldsomme fallet siste uken. Robothandel utgjør mye av handelen, og det kan rett og slett være TA som kan ha beveget disse roboter?
Slettet bruker
22.09.2023 kl 22:43 4339

Personbilsegmentet økte salget på EL med 100% i EU, og over 170% i Tyskland. (Fra juli til august) Lastebilsegmentet står det ikke noe om. Skal se om jeg finner noe der… Lite matnyttig: 96% av salget er diesel, og worldwide så er det ikke mer enn 10.000 EL lastebiler på veien.
Volvo står for halvparten, og DAF åpner ny fabrikk.
Redigert 22.09.2023 kl 23:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.09.2023 kl 18:27 4246

Her er en av flere artikler som illustrerer problemstillingen. https://www.topspeed.com/solid-state-batteries-threat-to-hydrogen-fuel-cells/
HPUR har inngått leasingavtale med Panasonic, men det er ikke på solid state batterier. På det er Toyota ledende. Hva skjer med HINO avtalen når Toyota isteden skal ha sine egne solid state batterier i sine ( og andres ) biler.
1000 kroners spørsmålet er vel: Hvor lang tid vil det gå før vi ser (laste)biler i alle segmenter på veldig hurtigladende solid state batterier?
Utviklingen i alle segmenter ( også hydrogenbaserte løsninger), går fort, og det er slett ikke sikker at den beste løsningen for sluttbruker blir den som gagner miljøet mest. Det er heller ikke sikkert at overgangen fra fossilt skjer raskt, når det pt. bestilles 96% dieseldrevne lastebiler.
For å si det enkelt: Om jeg hadde eid en større transportbedrift, så hadde jeg pt. Ikke kjøpt noe annet enn en diesel. De øvrige teknologier er enten ikke ferdigutviklet, eller mangler en infrastruktur. Dessuten er løsningene fortsatt for dyre for eiere.
Det er hyggelig at NKLA ruller ut noe, men dette skandalebefengte selskapet synger på absolutt siste verset, dessverre.
Tilbake til HPUR: Det er garantert IKKE det jeg skriver her som er årsaken til et betydelig fall i HPUR i uken som var, og selvom jeg, som alltid, frykter at det er informasjon på avveier, så håper jeg ikke det.
Så: Er det noen der ute som har en plausibel forklaring på at noen tok vekk lemmen på fallluka sist uke?
Redigert 23.09.2023 kl 19:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.09.2023 kl 16:00 4054

Da gikk det veldig raskt fra min forventning om ATL til idag. De lå i kortene at en enda lengre og høyre rentebane ville gi utslag, men det er nok ikke hele bildet. Muligens en av kontraktene er annulert eller skal reforhandles ( dette kan de jo…rote bort kontrakter uten å sikre seg, og dermed tape store summer). Det store spm. er selvsagt om ledelsen igjen kjører et selskap på dunken ( slik de gjorde med Saferoad, som måtte ha førstehjelp, og livsreddende operasjoner…pasienten ble reddet etter at radarparet forsvant). De har Mitsui, som nok gnir seg i hendene. Her skal norsk teknologi forsvinne til Japan for en billig penger. Hvordan er det mulig at to ledere med en så dårlig trackrecord, får lov å sitte der år etter år uten at de noensinne kan legge gode sluttresultater på bordet ( EPS)? Det sier også mye om styret.
Jeg hadde blitt kastet ut av systemet i offentlig virksomhet om jeg hadde prestert så dårlig, UTEN en Golden Handshake.
Jeg vet ikke, men synes det er merkelig at HPUR faller fra 20 til 14 kroner på 6 handledager, uten at det er selskapsspesifikke nyheter ute. ( Låter det kjent? Informasjon fra selskapet er regelmessig på avveier, lenge før du og jeg får vite noe.
Antagelig er det for sent å bytte ut ledelsen. Selskapene er for lengst bundet opp mot skandalebefengte HINO og NKLA, mens de ikke har fått til noe stort med europeiske selskaper.
Visste du forresten at EU bruker langt mer på grønne løsninger enn USA?
USA har Inflation Reduction Act, infrastruktur og investerings/ jobb Act og CHIPS& Sience Act, som tilsammen netto betyr miljøinvesteringer på 470 milliarder dollar frem til 2027. CO2 utgjør 14,9 ton per hode mot 6,3 ton i EU. EU kommer til å bruke 680 milliard dollar, selvom økonomien utgjør det halve av den amerikanske. ( Hentet info fra BlackRock).
Redigert 25.09.2023 kl 16:02 Du må logge inn for å svare
Hirsh
25.09.2023 kl 19:47 3966

Fallet lukter nesten emisjon. Det har vi sett før på Oslo Børs.
Slettet bruker
26.09.2023 kl 04:28 3875

Foreløpig så sørger Mitsui for at de kan lene seg på de ( under visse forutsetninger). Men ja, om ikke Mitsui hoster opp penger, så kan det bli en emisjon. Tror egentlig heller at Mitsui ønsker å feste grepet om anledningen kommer.
The Observer
26.09.2023 kl 11:10 3755

fra E24:
DEL
Hexagon starter strategisk gjennomgang av datterselskap
Hexagon Composites starter en strategisk gjennomgang av datterselskapet Hexagon Ragasco.
Selskapet selger komposittsylindere for flytende petroleumsgass.
– Hexagon Ragasco har en spennende pipeline av vekstmuligheter som kan bli realisert gjennom blant annet strukturelle strategiske grep. Vi vil nøye vurdere om selskapets vekstpotensial best kan realiseres innenfor eller utenfor Hexagon Group, sier konsernsjef Jon Erik Engeset.
DNB Markets og Danske Bank er engasjert som finansielle rådgivere i forbindelse med prosessen.
Slettet bruker
26.09.2023 kl 15:28 3690

Ja, det er slik de gjør det: Skille ut virksomhet, for å øke papirverdier, kreve høyre lønn ( som allerede beviselig er dobbelt så høyt enn i tilsvarende norske bedrifter), og så selge/ dele ut store deler. Prosjektet HPUR er en fiasko, men Ragasco kan selges for å skaffe egenkapital.
Det de burde gjøre er å sørge for (organisk) vekst, og gjennom et solid fundament ( penger på bok), skape konkurransedyktighet og vekst.
De synder mot alle grunnprinsipper, og da må de ta kunstgrep. Det som også er ille er at selskapet er så topptung at det tærer betydelig på kapitalen, og handlefriheten. De skyver elendigheten foran seg, og det går en stund, men så må det ryddes opp.
Jeg har jo gitt opp HEX+, nettopp fordi disse ledere og et lettlurt styre kjører selskapet på dunken. De kan ikke konkurrere lenge slik de driver på.
Hold deg unna selskaper med dårlig ledelse. Det straffer seg.
Les deg gjerne opp om disse ledere i HEX+.
Jeg har skrevet endel om de især på TA tråden til HEX.
Så kan du selv undersøke og vurdere. Å skille ut Ragasco for å få tak i penger er feil vei å gå:
Kast ledelsen og få inn dyktige folk i styret isteden.
Redigert 26.09.2023 kl 15:52 Du må logge inn for å svare
kelle
26.09.2023 kl 23:05 3579

Tidligere i dag var NEL spådd Nord og Ned. Nå i kveld ser alt mye lysere ut. Det viser bare hvor fort ting kan endre seg, så får vi se om det gir noen utslag på kursen i morgen.
Kan tenke meg noe lignede vil skje den dagen Nikola melder om at de hydrogendrevne tungtransportkjøretøyene ruller ut fra samlebandet om noen dager. Det handler om å ha trua.
Redigert 26.09.2023 kl 23:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.09.2023 kl 23:33 3549

Har i grunn aldri skjønt hvorfor HPUR følger NEL nesten slavisk over tid. Muligens det er tilfeldig at det ikke skiller mer på ett år.
Har regelmessig skrevet at jeg foretrekker HPUR fremfor NEL. Jeg har ikke analysert forholdene mellom de to i nyere tid.
Uansett så må veldig mye klaffe for HPUR i de neste årene, og da er det veldig mange andre selskaper på Oslo Børs Casino, med bedre risk/reward. Og så må man ha trua på disse ledere, og det har ikke jeg. Etter at Mitsui har fått en dominerende rolle, så er jo håpet for alternative scenarioer ute. Om de skifter ut ledelsen vil ikke det bety at Mitsui får en mindre dominerende rolle.
HEX kan gjerne fortsette med å starte opp en masse selskaper, for så å selge de når investorer har blitt forespeilet gull og grønne skoger.
Å skille ut Ragasco og etterhvert selge arvesølvet er i mitt hode forkastelig. Garantert at DNB og Danske gnir seg i hendene, når de skal « analysere» dette og deretter bli tilretteleggere ( mot hederlig omtale og gunstige « analyser» av HEX og HPUR. )
Det er jo slikt ting fungerer her på berget.
Redigert 26.09.2023 kl 23:35 Du må logge inn for å svare
kelle
27.09.2023 kl 14:38 3411

Er Hpur ved et vendepunkt? Fin stigning utover hele dagen i Tyskland. Opp hittil nesten 6%
Det er ikke mange handledagene igjen av sept. mnd. Så hvis Nikola holder hva de har lovet, så skal serieproduksjonen være igang i løpet av uken. Tror ikke Hpur aksjen er noe dårlig kjøp på rundt 14 kroner.
Redigert 27.09.2023 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.09.2023 kl 15:34 3382

Da har jeg i såfall vært den som kom nærmest å spå hvor langt den skulle ned. Var det 14,13 som var laveste kurs?. Ikke viktig. Bør holde at jeg varslet.
«… Teknisk så ser det ikke bra ut, med både et brudd på horisontal støtte på 16,90 og et brudd på trendlinjen i det korte bildet. Det er ikke usannsynlig at den i første omgang oppsøker ATL og støtte på rund 14 kroner ( min beregning. Andre har kommet frem til 13,80 og 11,80 )….

Jeg skal se på linjene og diverse ved anledning.
Mht. Nikola, så er du klar over at de både trenger veldig mye penger snart, samt at de må holde seg over 1,5 dollar for å holde seg notert på plattformet de er på? Ellers går de vel som pennystock ? Så var det det med solidstate løsninger som erstatter for dagens batteriet og hydrogene løsninger. Det skjer ikke før 2027, men det er garantert den løsningen som gjør hydrogene løsninger på lastebiler overflødig?

PS: opp en halv krone i skrivende stund. Om nedgangen i grønn sektor/ på børser generelt fortsetter, så skal den selvsagt ned; Den lever ikke i et vakuum…

Skulle gjerne ha flere til å diskutere spm. rund solid State- hydrogen- dagens batterier.
Det sies at teknologien er klar for masseproduksjon i 2027.
Redigert 27.09.2023 kl 15:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.09.2023 kl 16:04 3359

Noen mer generelt:
Siden Parisavtalen har banker hjulpet oljeselskaper med å bringe « fossile verdipapirer» for mer enn 1000 milliard euro på markedet.
Forbruket av olje har dessuten aldri vært høyre enn nå. Mer enn 100 millioner fat per dag og det stiger.
Er det noe rart at vi mister tiltroen til politikere når de sier en ting og gjør det motsatte? Det samme gjelder Statoil; De er ikke til å stole på.
Samtidig så forlater investorer grønne fond og ESG fond ( sustainable funds). 3/4 av alle virksomheter når ikke sine ESG mål. De har det i kjeften men ikke i praksis ( grønnifisering).
Vi har lest om krav som nå settes, hvor ledere mener at oljeselskaper som har tjent seg søkk rike skal finansiere grønn omstilling i den fattige delen i verden. Det går også historier om rettsaker som skal føres mot oljeselskapet fordi de visste at de skadet miljøet.

Jeg tror det kan ta alt for lang tid før vi ser en grønn revolusjon. Imens så tror myndigheter at så lenge de pålegger sine innbyggere noe grønt at de vil holde kjeft. Jeg tror at vi er beyond that point.

Og ja: Jeg støtter tiltak som vil tvinge Statoil til å bli mer enn 50% grønn. Det er en pragmatisk løsning, når de har fått så mye makt at de kan trenenere hele den grønne omstillingen.
Redigert 27.09.2023 kl 16:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.10.2023 kl 00:06 3117

Få diskutere med meg selv da 😂😂
Panasonicbatterier skal rulle ut fra 2026. Solid State batterier skal muligens rulle ut for første gang i 2027.
Da er det å håpe at overgangen til solidstate batterier tar laaaaang tid.
Imens så har hele hydrogensektoren fått skikkelig juling; Ikke så rart når det å tjene penger på hydrogen ligger lengst fremme i tid sammenlignet med andre grønne sektorer.
Likte ikke at utviklingen i HPUR følger utviklingen i NEL… Det blir som om kursutviklingen for den norske kronen følger SEK…
Vil du mates med mer rund hydrogenaksjer så kan du lese via linkene jeg la inn på NEL siden
Winter is Here
02.10.2023 kl 07:17 2924

Hexagon Purus Maritime receives purchase order for hydrogen fuel storage system from Hvide Sande Shipy
Slettet bruker
03.10.2023 kl 17:51 2748

Ja, jeg så det, men takk for info. Liten kontrakt. Jeg leser på Tamarindo at kostnader for production av grønn hydrogen har økt med opptil 50%.
Man sliter med sluttføring av kontrakter, fordi det blir for dyrt. Også kostnader for elektrolyse har økt betydelig.
…» Low-carbon hydrogen development costs have risen by up to 50%
Inflation has made electrolysers, finance and power more expensive
Sector needs support to stimulate demand and set common standards…»

I grunn så tallfester de noe av problemet med høye renter over lang tid.
Grønne aksjer bare faller og faller. Nye fall på 1,5-3% for de amerikanske grønne indekser idag.
Hele den grønne omstillingen er overlatt oljeindustrien, som aldri har pumpet opp så mye som nå, og som trenerer hele den grønne utviklingen.
Eneste vei å gå er å skatte oljesektoren ihjel, og kreve minst 50% av investert kapital i grønt, Banker har siden Paris pumpet mer enn 1000 milliarder dollar i oljevirksomhet. De bør også beskattes knallhard på svarte lån.
Redigert 03.10.2023 kl 17:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.10.2023 kl 19:33 2693

27/9 advarte jeg om fall i aksjen, men i ettertid så satt jeg det mest optimistiske kursmålet ( 14 blank). Jeg er nokså sikker på at vi dessverre må ta frem 11,80 som det nye kursmålet. Hovedårsaken er et nytt fall i grønne aksjer, især innenfor hydrogen. Den ledende indeksen i USA er i skrivende stund ned nye 3,7%. HYD indeksen sto i 10,45 så sent som 31/7, mens den idag 3/10 altså drøye 2 måneder senere er på 6,75.
Indeksen må stige med mer enn 50% for å hente inn 2 måneders tap.
Andre grønne indekser på Standard and Poors samt Nasdaq faller mellom 2,30 og 3,70%
Veldig frustrerende at grønne aksjer har falt med 1000 talls milliarder dollar i løpet av et år, når vi vet at disse pengene for det meste er sparepenger til folk. Politikere worldwide har beskyttet sine svarte penger veldig godt, samtidig som de ler seg ihjel av å ha lurt den delen av verden som vil at fremtidige generasjoner har levelige forhold.
Kan ikke Musk samle verdens utskudd og tilby de en one way ticket to mars?
Slettet bruker
03.10.2023 kl 20:30 2635

https://www.marketwatch.com/story/plug-powers-stock-on-track-for-lowest-finish-in-three-years-as-it-attracts-more-short-seller-interest-30fd378b

Jeg trekker derfor kursmålet. Vi skal lengre ned enn det.
Også mht. rentebanens lengde og høyde, har jeg vært for moderat ser det ut til. Det betyr at alt som må lånefinansieres vil koste enda mer, og dermed er vel i grunn de fleste fortjenestemodeller innenfor grønn industri historie. Ikke misforstå: Sentralbanksjefer driver en skadelig politikk, og hele den politiske balletten kan dermed vaske sine hender i uskyld. Dette påfører hele den grønne industrien UOPRETTELIG skade.
Hele den grønne omstillingen er dermed drept, uten at noen kommer til å bli stilt til ansvar for dette. Imens synker hele det grønne skipet til bunns, under stående applaus av politikere, banker, oljeindustrien og media. Møte i Dubai bør de annulere: Det er jo kun et spill for galleriet. Mye mer realt å avlyse grønn omstilling. Jeg gidder ikke å være med på dette sirkuset noe mer som privatperson i ren protest.
Vil de gjennomføre dette, få de begynne med tvang overfor svart industri, banker, politikere og media, og ikke med tvang for enkeltindividet (befolkningen).

Heretter kommer jeg til å investere der det er penger å tjene, og forlater jeg å kun ville investere grønt. Jeg kan ikke akseptere å bli lurt av en gjeng med udugelige politikere, som helt overtydelig bare tenker på seg selv ( Solberg, Moe, Huitfeldt osv.), og driter i både miljø og sin befolkning.
Det er slutt med at jeg tar ansvar. Jeg er lei alle gribber og sleipe selvopptatte politikere.
Måtte det gå til helvete med hele den etablerte politiske balletten i Norge

Redigert 03.10.2023 kl 20:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.10.2023 kl 17:39 2503

Leste igår en artikkel som påpeker akkurat det samme som jeg mener: Høye renter over så lang tid dreper grønn industri. Det vet jo politikere, så dette skjer velvitende om at småinvestorer betaler inn til en bransje disse «politikere»allerede har kjørt i avgrunnen, med viten og stor vilje.
Det er jo ikke bare der vi blir lurt: sparegrisens sjef synes det er helt toppers at våre penger investeres i de som har blitt søkkrike av å transportere olje fra Russland. Boikottet er bare lureri. Å holde liv i krigen er et mål i seg selv. Også boikotten av Kina, som vi i EU blir pålagt av amerikanere slik at de kan beholde sin dominanse innenfor f.eks.halvledere, er helt latterlig.
Det er på tide at Europa står på egne ben, og ikke lar seg diktere av stormakter.
Uansett: Jeg skal ikke lengre være en lojal statsslave, og heretter er Staten og lokale politikere min største fiende, fordi de med vilje skader og lurer oss alminnelige borgere i en grad som minner om Hitler og Mussolini. Ikke bruk dine sparepenger på grønne ideer: Da er du garantert til å bli lurt. Dessuten så driter verdens politikere i en grønn omstilling, det har de bevist. Til helvete med de
Redigert 04.10.2023 kl 17:57 Du må logge inn for å svare
Tommyknocker
04.10.2023 kl 19:04 2445

Gratulerer med innertier treff i Akh og purren, monitor1 - 3.8kr og 11.8kr. Jeg tolker av dine innlegg at grønne aksjer er dårlig investeringer. Det har jeg ment lenge, men nå synes jeg noen av de begynner å bli litt fristende. Gitt at rentene ikke stiger mer og olje ikke er så hot, når skal man begynne å plukke grønt? Jeg tok ikke Shelf på 2kr for et par år siden, det var like uspiselig med olje da som grønt nå. Så spørsmålet blir vel, når kommer kapital/trend/politikk inn i grønt skifte? Vanskelig å kjøpe noe som blir billigere for hver dag..
Winter is Here
04.10.2023 kl 19:09 2443

Kan det være at utbytte aksjer har bidratt til fallet ?
Redigert 04.10.2023 kl 19:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.10.2023 kl 19:28 2418

Haha, kursmålet i HPUR var ikke mitt da. Men ja, jeg har alt for ofte spådd utviklingen både her og der i grønne aksjer.
Mht. om utbytteaksjer har bidratt til kursfall. Muligens i noe grad, i starten, men jeg tror heller at hydrogen er lengst unna overskudd innenfor grønn sektor, som sliter pga. en forhøyet og forlenget rentebane. Flere artikler som handler nettopp om problemer innenfor hydrogene løsninger. ( for dyre, ikke nok volum bla bla)
Mht. HPUR, så er det dessuten å håpe at NKLA klarer sine forpliktelser i evig tid. Flere skjær i sjøen men de har jeg nevnt.
Og ja: Jeg er veldig frustrert over at politikere ikke tar ansvar, og at den nye normalen er løgn på heltid.
Redigert 04.10.2023 kl 19:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.10.2023 kl 23:11 2260

Da ble kursmålene nådd, dessverre, og da er 1000 kroners spørsmålet, om det var bunnen eller ikke.
Jeg må si at jeg synes at hydrogenaksjer har fått mye juling på kort tid. Hydrogenindekser i USA idag var ned 1%, og da er det spørs om den tar seg en pause snart eller om vi er nær bunnen.
Jeg finner ikke holdepunkter som underbygger en fastbestemt holding. I det tekniske bildet er det rom for ytterligere nedgang ( bearish undertone og targets på 11,30 og 10,80 og 10,30 i det korte bildet).
Samtlige grønne indekser er bearish, men så kan man erfaringsmessig ikke derfor ensidig konkludere med at ferden sørover fortsetter med samme styrke.
Selv er jeg nå så negativt det går an å bli overfor grønne aksjer, og da er tidspunktet for å kjøpe ikke så langt fremme i tid? Snakker vi da dager, uker eller noen måneder?
Også HPUR blir selvsagt utsatt for de samme krefter som er sving i hele markedet. Jeg ramser ikke disse opp nok en gang.
Så er det eksponeringen mot Kina, og en for lav eksponering i EU, som muligens påvirker HPUR. Jeg tror ikke at vi ser en utvannende emisjon i år; Kan de trekke på lån fra Mitsui så foretrekker de nok det. En annen usikkerhet er hovedeier HEX,som ser ut til å ville dele opp hele selskapet, antagelig for å selge deler, istedenfor å måtte komme med nok en emisjon.
Selvsagt konkluderer bankene med at det er en lur ting å gjøre; Da kan ledelsen vaske sine hender i uskyld, og bankene får oppdraget mot å komme med noen veldig høye kursmål. Det er jo slik ting gjøres i Finans-Norge!
Skal jeg gjette, så brenner HPUR av såpass mye, at HEX får hastverk med å skaffe tilstrekkelig med kapital. Om de ikke hoster opp nok, så stikker Mitsui av med hele HPUR..
Redigert 05.10.2023 kl 23:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.10.2023 kl 00:07 2230

Om du skal investere, så kan du evt. investere i bolker. Du peker deg ut 3-4 selskapet og legger inn ordre med limit for nesten halve beløpet. Senere gjør du det samme om igjen, og da sitter du igjen med 10% som du har om noe skulle skje.
PS: Det jeg ikke har sett på lenge er panikksalg i et eller flere segment. Slikt var vanlig før.
I nyere tid har det vært vanskelig å treffe bunnen/topper. En vanlig ting er å kjøpe for tidlig og selge for sent, men her finner du alle varianter…
Redigert 06.10.2023 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.10.2023 kl 16:30 1695

Jeg skriver lite her. Hovedgrunnen er at det finnes mange andre grønne aksjer jeg heller vil være investert i. En annen grunn er at jeg er lei forum, som har blitt en barnehage spør du meg. Det er langt mellom seriøse/ opplysende innlegg.
Jeg spår ytterligere fall i HPUR. Høye kostnader, tørke i flere segmenter og en ledelse jeg har kritisert lenge pga.uhemmet sløsing er hovedårsaken.
Foruten det så sirkulerer det nå flere artikler om at hydrogen for lettere kjøretøy kommer til å bli avviklet.
Shell reduserer sin Low Carbon Solutions (LCS) avdeling med 200 nå og muligens 130 til senere, nettopp fordi de dropper hydrogensatsingen innenfor dette segmentet der. Jeg nevnte vel mine bekymringer for hydrogen innenfor transportbransjen tidligere( solidstatebatteriet overtar?)
Jeg ser også salget av HEX aksjer av Flakk, som var villig til å selge de for 28 kroner, som et ledd i at han vil ut av eksponeringen i HPUR/ HEX. Han har nok flere aksjer til salgs.
Det er neppe slik at han måtte selge fordi han må betale 3% i skatt. All den gnålingen om skatt, som de rike betaler alt for lite av i Norge, virker helt motsatt på meg. Det er vi vanlig dødelige som blir skattet ihjel og utnyttet økonomisk på det aller groveste.
Mht. satsing på hydrogen i USA, så tviler jeg på at dette er satsing på grønn hydrogen; Det blir nok svart hydrogen som koster en brøkdel å produsere, og som gagner oljeselskaper som det skal lages en infrastruktur på. I EU så skjer det ting men HPUR er lite involvert.
Kina er spennende, men her er det fare for patenter som blir stjålet, samt geopolitiske spenninger. Disse amerikanere har nettopp overtatt suvereniteten over nederlendere mht. ASML sine chipmaskiner, og det i seg selv er sjokkerende. Gjennom WHO prøver de nå også å få herredømme over medisiner osv. som da land blir forpliktet til å kjøpe. Skandale spør du meg. EU må løsrive seg fra amerikanere også. Norge bør også beholde sin selvstendighet gjennom å binde seg til EU istedenfor å være nikkedokke for kyniske amerikanere, som går langt over den demokratiske streken.
Redigert 26.10.2023 kl 16:39 Du må logge inn for å svare