Hvorfor bytte ut Lars Nieba? Idioter!

Sobering
NANO 20.03.2021 kl 21:48 3102

Nordic Nanovector ASA (OSE: NANOV) announces the appointment of Peter L. Braun
as Chief Executive Officer (CEO). He will take up the position on 6 April 2021
and will be based in the company's office in Zug, Switzerland.

Mr Braun is an experienced and entrepreneurial pharmaceutical leader, with
extensive commercialisation experience with innovative oncology products and
deep knowledge of pharmaceutical markets worldwide from a career spanning nearly
30 years at Hoffmann-La-Roche ("Roche").

During his career at Roche, Mr Braun led the Lifecycle Management teams for the
successful targeted cancer therapies Herceptin® (trastuzumab) and Tarceva®
(erlotinib).

Mr Braun has also held various operational leadership positions including being
country general manager and multiple commercial roles in Europe, US and Latin
America. He has developed expertise across multiple strategic and operational
roles including development, manufacturing, business development and market
access for innovative therapeutic products in several geographies and other
therapeutic areas, including rare diseases and infectious diseases.

In addition to his experience at Roche, Mr Braun has also held roles at an
artificial intelligence (AI)-driven life sciences start-up and as strategy
consultant to emerging healthcare companies.

Jan H. Egberts, Chairman of Nordic Nanovector's Board of Directors, said: "I am
delighted that Peter has agreed to join us at this important time for Nordic
Nanovector. Our aim was to leverage on our important recent progress by
recruiting a strong commercial CEO who can refine and drive the company's plans
towards the regulatory filing and commercialisation of Betalutin®. We are
confident that, with Peter's track record in and enthusiasm for the development
and commercialisation of innovative targeted oncology products, we can build on
the top-line data from the PARADIGME trial expected later in the year by clearly
defining our plans for Betalutin®'s commercialisation. These are key steps on
our path to becoming a leader in targeted radiopharmaceuticals."

"I would like to take this opportunity to thank Lars Nieba for his leadership of
the company during the last 12 months as Interim CEO. His dedication and efforts
have contributed to the considerable progress Nordic Nanovector has made in this
time."
Redigert 20.03.2021 kl 21:50 Du må logge inn for å svare
Oyod
20.03.2021 kl 22:54 2946

Han fortsetter vel i sin opprinnelige rolle? Jeg tenker at han har håndtert dette bra, og så vil han sikkert gjøre en enda bedre jobb i rollen han ble ansatt som. Fler dyktige folk i ledelsen frykter ikke jeg, det ser jeg på som positivt!
Merlin
21.03.2021 kl 01:43 2777

Nei her tror jeg du ikke treffer. Lars Nieba har gjort en glimrende jobb! Tok over midlertidig som CEO, men har jo vært ansatt fra tidligere som CTO - Chief Technology Officer. Han har tydeligvis hatt to stillinger samtidig og gjort en kjempejobb. Men som du sikker har fått med deg har han blitt avlastet av styreformann Egberts, som også har gjort og gjør en usedvanlig stødig og tilstedeværende jobb, og med en imponerende reaksjons- og beslutningsevne.

Allerede fra Nieba gikk inn i jobben som midlertidig CEO, var det klart at en annen kom til å overta jobben etter hvert.

Heldigvis har det ikke vært noe stort behov for det en CEO skal gjøre fremover, nemlig få Nanov på kartet for FORHANDLINGER med de store farmasiselskapene, samt de Asiatiske fremadstormende medisinselsskapene, som har mye penger og ønsker seg aggressiv vekst.

Så hvilke egenskaper er ønskelige fra en sjef i en slik toppjobb? Selvfølgelig må han ha førsteklasses kunnskap om Betalutins potensial, og om RIT, noe begge har. Der Nieba gjør en enorm arbeidsinnsats og får det interne til å fungere. Dessuten bør han ha et format som matcher de han skal møte, og han bør være godt bevandret i miljøet. Begge er nok det, men den gode Lars kan jo ikke dekke begge jobber i all fremtid. Det virker som den aller beste løsningen er at han blir avhjulpet med den aller vanskeligste delen fremover, få Nanovs verdier frem i lyse for interessentene.

Der ser det ut til at Nanov har skutt gullfuglen. Braun fremstår med et perfekt og flytende engelsk, noe som er en fordel. Nieba har også svært god engelsk, men på et mer teknisk nivå, og med utpreget tysk aksent. Sveitseren Braun fremstår som en imponerende internasjonal leder, med lang ledererfaring i smørøyet av det Nanov driver med, og har hatt mye av ansvaret for Rituximab, altså det Betalutin har som sitt største potensialområde, i hvert fall nå i første rekke.

Vi får håpe at det ikke bare er førsteinntrykket, men at han viser samme kvaliteter som Nieba ellers, tvers igjennom. Erfaringen med tidligere ledere i Nanov var at de ikke var dyktige nok innen sitt fagområde, nå har Nanov TO av meget høyt kaliber. Det kan bli en stor fordel fremover, og gi god slagkraft i forhandlinger fremover. Så jeg håper de klarer å samarbeide som et godt team. Ansettelsen av Braun kom overraskende, men jeg tro det kan gjøre at Nanoaksjen oppnår den verdien den har fortjent. Også Bravo var jo en fin type, men det stoppet opp. Det er Egberts fortjeneste at han så det og at fremdriften ikke holdt. Derfor måtte ledelsen gå. All ære til Egberts for det, og for å ha funnet ekstremt gode og kompetente etterfølgere. All ære også til Nieba som har gjort en praktjobb så langt. Men mennesker er alle forskjellige, og vil passe forskjellig til forskjellige roller, uten at det på noen som helst måte er negativt for Lars Nieba.

Det jeg virkelig er imponert over, er at Nanov er i stand til å tiltrekke seg ledere av det kaliber vi her ser! Det viser hvilket fantastiske biotekniske materiale Nanov sitter på, og åpenbarer at potensialet er enormt. Det virker som en magnet på toppledere som kan utnytte sin posisjon, sine kontakter, kunnskaper og erfaringer til å jekke opp verdien enormt., og derved selv tjene store penger på kort tid. Vi så det med en topp mann som Andrew Kay i Algeta, og hva han fikk til. Nå ser det ut til å kunne gjenta seg temmelig parallelt i Nanov, og det skal vi aksjonærer bare applaudere!

Og Nieba, fortsetter han? Det ble ikke nevnt noe annet i forbindelse med ansettelsen av Braun, så jeg regner med at han nå vil anvende all sin tid som CTO, der trengs det mye kapasitet i forbindelse med godkjennings- og lanseringsprosessen av Betalutin, samt som støttespiller i forhandlinger fremover. Husk at Nanov også har en kapasitet som Chief Operating Officer, COO Marco Renoldi, også en meget kompetent person.

Nanov sitter dermed nå med en imponerende ledelse, som ganske sikkert vil få til det vi har forhåpninger om. Og jeg tror tempoet nå blir skrudd opp mange hakk!


Redigert 21.03.2021 kl 01:55 Du må logge inn for å svare
Sobering
21.03.2021 kl 11:59 2510

Ja, la oss håpe det. Nano har ikke en god track record for lederansettelser. De har satset på eksterne med fine CV’er og de har fått fyken - fortjent eller ufortjent. Nå hadde de Lars Nieba som tok nødvendige grep, jobbet med organisasjonen og snudde skuta i all stillhet. Samarbeidet mellom Egberts og Nieba virker å ha fungert bra, men noen har sterk tro på at bare man får ansatt en ekstern supermann så vil alt ordne seg. Det gjør ikke det. Nieba og resten av organisasjonen må gjøre jobben uansett. Hvis ikke den nye helten skjønner det - blir dette et nytt mageplask for Styret.
focuss
21.03.2021 kl 12:31 2426

Merlin
Her er jeg enig i absolutt alt du skriver. Det kjennes godt. All ære til Lars samtidig som jeg gleder meg til å treffe den nye CEO.
Sobering
02.07.2021 kl 11:19 883

Når styret ansetter og mister/sparker/ikke greier å holde på ledere, så er det styret det er noe galt med. Ikke lederen. Det er klart at det kan være personlige grunner til at Peter gikk - men det slår likevel tilbake på styret. Det er et styre som mangler evne til å hjelpe lederne på plass og støtte dem i å bygge organisasjonen. Lars Nieba gjorde en glimrende jobb. Styret burde neppe gå ut å finne en ny "stjerne" fra big pharma (BP). De burde finne en som kjenner organisasjonen og som kan få på plass de få brikkene som mangler for å få Nano til å bli en suksess. Det er for mange i styret (og her på forumet) som blir blendet og blinde av stjerner fra BP. Få på plass en som kjenner organisasjonen og kan bygge organisasjonen, stein for stein.