Yahooooot! Her er det rigget for vekst


Flott intervju med sjefen sjøl, Eilert Hanoa, av DNB Invest.
Når du hører han snakker om de 45% som er utenfor Norge forstår du virkelig størrelsen og potensialtet Kahoot har.
Glem Covid, denne reisen vil jeg være med på. Spesielt børs i Uniten blir spennende🤩

https://scene.dnb.no/brandcenter/no/scene/component/default/47153?mcc=some-fb-invest2021-dypdykk-hanoa&fbclid=IwAR0MuU6i2joEwT8u0IajLa77fOQrAg8tJjPyBI2H0wBQJtY1Bb8nnEBDejo

Aksjen kan handles via OTC-market, blir spennende å se om Nasdaq-noteringen kan endre interessen.

Ikke godt å si hvor mange det er tale om her. Btw har nok de fleste nordlendinger sluttet å røyke, fordi jeg kjenner en fra Alta som sluttet i juni.
Sandyman
28.07.2021 kl 10:52 9739

Når nå kinesiske EdTech selskapet får en smell da kinesiske myndigheter muligens pålegger de å drive non-profit, bør ikke det gi vekstmuligheter og mindre konkurranse for europeiske og amerikanske EdTech selskaper? Er sjelden man hører om non profit selskaper som er ekstremt innovative og kaprer markedsandeler….

Jo, man skulle tro det legger man logikken til grunn. Internet har som kjent i utgangspunktet ingen landegrenser så om Kinesiske myndigheter pålegger lokale edtech selskaper om å operere non-profit så vil ikke det stoppe millioner av kinesere som har et ønske om å bruke betalingstjenester på internet hos andre edtech selskaper utenfor kina som ikke driver non-profit og derfor kan tilby tjenester av høyere kvalitet. Det er nok nettopp det som vil skje, men før tallenes tale beviser dette så virker usikkerheten å bestå noe som igjen skaper midlertidige muligheter for rimeligere inngang/akkumulering ... ;)

Uansett, vi går svært spennende tider i møte hvor veksten med eller uten kina vil være betydelig. Selskapet har av samme grunn rettet skytset mot andre deler av asia som:

Japan:

https://www.dtnext.in/News/City/2020/08/30004945/1248294/Virtual-quiz-is-gaining-attention-now-among-Chennaiites.vpf

India:

https://www.dtnext.in/News/City/2020/08/30004945/1248294/Virtual-quiz-is-gaining-attention-now-among-Chennaiites.vpf

Korea:

https://www.dtnext.in/News/City/2020/08/30004945/1248294/Virtual-quiz-is-gaining-attention-now-among-Chennaiites.vpf

---------------------------

*** Japan er verdens tredje største økonomi og India er verdens fjerde største så vekstpotensialet er enormt ... ;)
Redigert 28.07.2021 kl 13:59 Du må logge inn for å svare
Phiin
29.07.2021 kl 10:29 9273

Når det gjelder "andre inntekter" så kan det være spennende om Kahoot hadde startet med reklame på tvers av alle sine plattformer. 17% av alle inntektene til Duolingo kommer fra reklame på plattformen. Det tilsvarer $27,5 million i 2020.

Dersom Kahoot hadde startet med reklame på gratisversjonen av Kahoot, Actimo, Drops, Motimate, Clever og muligens Whiteboard vil de nok overgå eksponeringen og inntektene til Duolingo på dette området. Det er likevel viktig at reklame ikke fører til at brukerveksten avtar, men det bør vurderes.
KR
29.07.2021 kl 11:27 9217

Reklame på en app som Kahoot, som har "making learning awesome" som motto, vil skape utfordringer. Bruken hadde falt dramatisk blandt lærere om det spratt opp reklame midt i undervisningen osv.

Det virker som at dette caset har fått misforstått mye juling på basis av kinesiske tech reguleringer. Skjønner at selskaper som helt eller delvis har en investeringsmessig tilknytning ti Kina blir straffet, MEN Kahoot har aldri investert ei krone i Kina og de er ikke representert der overhodet så at Kahoot blir straffet i denne settingen faller på sin egen urimelighet - men det siger nok inn - etter hvert - som det pleier å gjøre i slike misforståtte alle over en kam tilfeller så det gjelder å benytte den midlertidige ekstra muligheten slikt skaper...;)

God Helg!

Kanskje "the missed opportunity" har betydning?

Når man ikke har investert ei krona i Kina og har resten av verden som marked med dokumentert betydelig vekst kvartal for kvartal så er det nok heller å anse som at caset er blitt berørt av en midlertidig bransje-dominoeffekt - midlertidig nettopp fordi caset ikke direkte blir berørt ... ;)

Kanskje softbank mister interessen nå?

Neppe - det har vært kjente lenge og derfor også lenge før Softbank sine betydelige kjøp den siste tiden - dette hadde du visst om du hadde fulgt med, men da måtte du ha brukt tid som du ellers bruker på å poste tulleinnlegg så det er nok for mye for langt ... ;)

Softbank er med for å ta Kahoot! på Nasdaq. Oslo børs er helt uinteressant for dem mht å få frem verdien i en internasjonal merkevare.
Safin
01.08.2021 kl 13:20 8045

Vet någon om clever är prisat in i Kahoot ? Och beukarmasan är i q2 rapporten?

Nei, igår fikk jeg testet Kahoot! og jeg er ikke så imponerad.

Når 1 bruker ikke er fornøyd så kan man ikke etablere en adekvat teoretisk konklusjon, men når flere titalls millioner er fornøyde så kan man det.

Heller ikke særlig imponerende at den ene ikke fornøyde brukeren fortalte oss det gjennom sitt aller første innlegg på en Kahoot tråd ... ;)

Fortsatt God Helg!
Redigert 01.08.2021 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
Zolly
03.08.2021 kl 12:33 7383

Ville holdt meg unna inntil videre iom at verken det fundamentale i form av lav organisk vekst, samt det tekniske bildet, ikke er særlig oppløftende akkurat nå. Bryter den ned så kan man nok få en nedside i hvert fall til ca kr 33.

https://invst.ly/vmhlj


Det er nok mange som vil bli positivt overrasket over veksten dette kvartalet både når det kommer til økning i antall brukere og ikke minst økning i betalende brukere. Dette caset som alle vekstcase vil nok gå litt i rykk og napp - forrige kvartal var napp og nå ligger det meste an til rykk spesielt etter det siste oppkjøpet ... ;)

Kom dere vekk, den skal ned til 35 i uka

Selskapet begynner jo snart å ha en prising der en kan se en mulig oppside. Får man en inngang rundt om 35 mon tro?

Knappe 2 uker igjen til tallenes tale fremlegges den 19.08 - Mitt bet er at det er stor sannsynlighet for at mange blir tatt på senga og må løpe etter når fasiten legges frem ... ;)

Hvorfor er det stor sannsynlighet for det? Kursen stupte jo etter oppdateringen av Q2. Hva har skjedd etter denne oppdateringen som skal ta markedet på senga?

Det var vekst også i siste kvartal, men noe mindre organisk vekst enn forventet. La man så til veksten gjennom oppkjøpet så ble veksten betydelig og på høyde med tidligere kvartal, men markedet så på disse to vekstfaktorene isolert. Nå er de ett og den totale veksten må derfor også sees over ett hvor det totale resultatet naturligvis vil bli tilsvarende bedre.
Også har det totale brukersnittet passert flere titalls millioner noe som gjør at caset er svært gearet - mao, det skal ikke mange prosentene med økning i betalende før inntektene skyter i været. I tillegg så vil den vedvarende nedstengningen bidra til et extra boost - så ja, her vil nok mange inklusiv deg selv bli tatt på senga den 19.08 om knappe 2 uker eller 10 hele børsdager - My2Cents ... ;)
Redigert 04.08.2021 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
Mora di
04.08.2021 kl 13:19 6656

Markedsverdien er nå 17,7 mrd (!?). Den er ikke akkurat overpriset synes nå jeg.
Trekker man fra verdien av merkevaren på 15mrd så er markedsverdien på selskapet skarve 2,7 mrd : ))) Selvfølgelig et søkt regnestykke, men morsomt for illustrasjonsformål.
Mye skal gå galt om man ikke kan tjene seg gode penger når man kan kjøpe på 37kr.
Is i magen!

Men hvor langt ned skal den før 19.8? Har selv altfor mange aksjer og det ser jo ikke akkurat lyst ut for tiden..

Kortsiktige bevegelser bryr jeg meg lite om for det er veldig snart historie inklusiv dagens kursnivå. Det er risikosport og skulle prøve å time i disse tider hvor kursen ligger nær en absolutt bunn - det ender som oftest med at man bommer og må betale mer så jeg plukker heller i det stille for å ha med meg mer når det snur - og vi må nok ikke vente lenge .. ;)
Bullen
04.08.2021 kl 13:51 7043

Trenden er ekstremt negativ, men har ikke peiling på selskapet. Forsøker med et lite lodd på 37,2. På et tidspunkt må jo trenden snu. Store støttekjøp fra Softbank har så langt ikke virket. Så hva kan Hanoa gjøre? ikke stort tror jeg. Han har jo kjøpt aksjer for nokså mange kroner på mye høyere kurser enn hva vi ser nå. Kanskje også belånt? Haudemann-Andersen kjøper foreløpig ikke på disse nivåene. Drømmen for disse aksjonærene har vært at en større hai skulle sluke selskapet.
Tror likevel at selskapet har fått nok juling

Satser på fet rekyl om litt👍

RE - Så hva kan Hanoa gjøre? ikke stort tror jeg. Han har jo kjøpt aksjer for nokså mange kroner på mye høyere kurser enn hva vi ser nå. Kanskje også belånt?

* Det Hanoa har gjort gjennom det er å fortelle at han har ståltro på selskapet i likhet med Haudemann som hadde alle eggene i en kurv og reduserte kun noe og sitter igjen med rundt 80%. Det Hanoa må og vil gjøre fremover er å bevise vekst både når det kommer til nye brukere og ikke minst betalende - og det kommer .. ;)
Redigert 04.08.2021 kl 14:01 Du må logge inn for å svare


Nå er ALLE som har kjøpt Kahoot-aksjer siste 12 måneder - og fortsatt sitter - i tapsposisjon!

Det virker jo som stadig flere mister litt troen på "prosjektet". Har stort sett vært salgspress i aksjen hver dag etter oppdateringen for 1 måned siden.

Umulig å si hvor den skal videre, men rent psykologisk øker jo sjansen for en rekyl etter lange og kraftige fall. Men jeg tror nok det er like sannsynlig at den skal en tur under 30 kr før året er omme som at den skal krabbe over 50-55 kr igjen. Husk at børsene fortsatt vinger rundt all time high, og stadig flere såkalte eksperter forventer jo at en korreksjon på verdens børser på 10-15-20 % begynner å nærme seg. Skjer det, så vil ikke Kahoot klare å stå imot.

Bullen
04.08.2021 kl 14:11 7475

..... også interessant å se at BlackRock kjøpte ca. 2,7 mill. aksjer på ca 56
Granatmannen
04.08.2021 kl 14:13 7595

Kortsiktige bevegelser? Hvor har du vært det siste halvåret? Den er jo ned hele veien. Eneste grunn til å være i denne er om du er glad i short.

Tja, det kommer nog en rekyl i sep., men vansk å si hvor høyt vi skalmed det första. La mej gissa på 50 innan 01.10.

Hvis du leser dialogen så vil du se at det var snakk om hva man skulle gjøre fra i dag og frem til 19.08 ... ;)
Mora di
04.08.2021 kl 14:17 7771

Når "blodet flyter" har vist seg å være en glimrende kjøpsanledning

Det vil alltid være selskap som gjør det bra også i perioder hvor børsene korrigerer ned, naturlig nok og historien beviser akkurat det. Mao, selskap som gjør det bra blir belønnet og selskap som gjør det dårlig og/eller befinner seg i et marked som blir direkte berørt og som da er årsaken til nedgangen blir naturligvis straffet.

Kahoot er et slikt selskap som kan bli belønnet selv i et generelt svakt børsmarked nettopp fordi det er covid som mest sannsynlig vil ligge bak en børskorreksjon og som vi allerede kjenner til så trigges bruken av Kohoot ekstra i slike tider. Mao, alt er ikke kun svart eller hvitt - alltid ... ;)

På et halvt år er selskapets verdi redusert med ca. 46,8 milliarder. Det er nesten et ubegripelig beløp (tilnærmet markedsverdien til Aker eller Kongsberg Gruppen). Makan til reprising/kurskollaps ser man ikke ofte. Bare i dag er verdien redusert med ca 600 mill.

Ser helt jævlig ut dette. Kan fort se 20-tallet nå.

Silberman
Redigert 04.08.2021 kl 14:46 Du må logge inn for å svare

Hvor mye har Hanoa lånt til sine Kahoot-kjøp? Kommer tvagssalg av hans aksjen på toppen av dette er helvete løs.

Silberman
Struts
04.08.2021 kl 14:56 7941

Kloke ord fra en som kan alt om intet. Beklager, det var vel fra en som kan alt. Full stopp.