YARA - EN VINNER 2021!!!


Her er en ny tråd. Som en start legger jeg med link til Yara sin Grønn Ammoniakk info video som ble lansert i fjor. Her ser vi hvor ekstreme muligheter ammoniakk har for fremtiden.

Og sier det igjen. Her er Yara verdensledende!!!!

https://youtu.be/cVwDeMPcJio

Investor
Redigert 30.03.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare

Som jeg har sagt tidligere:

Mitt tips for utbytte som blir annonsert 8 februar er kr 30.- (ordinært utbytte) + kr 20.- (ekstraordinært utbytte)
Tiur11
16.01.2022 kl 23:37 6960

Viss det blir det, vil det hjelpe på enda høgare kurser.

« Langtidsvarsel: Kjøp verdiaksjer!
De selskaper som om kort tid ikke leverer andrekvartalsrapporter som i det minste er i tråd med forventningene, vil bli hardt straffet på Oslo Børs. I sommer vil man uansett fortsatt se en hovedtrend der investorene er mer forsiktige med vekstaksjer, det til fordel for verdiaksjer.
Investorene fortsetter å søke seg inn mot aksjer med forutsigbare inntjeningsutsikter og høy dividendekapasitet, en tendens man kanskje særlig ser i Yara . Gjødselgiganten tikker jevnt og trutt oppover i kurs – også ledsaget av stadig flere fundamentalt sett positive analytikere. Nordea Markets er intet unntak, og oppgraderte nylig Yara til en hold-anbefaling. Justeringen skjer blant annet fordi de fundamentale forholdene er sterkere enn tidligere ventet, særlig i form av et ureamarked som fortsatt ventes å være stramt. Meglerhuset øker EPS-anslaget for 2021 med 15 prosent, mens EPS for 2022–2023 holdes uendret. Yara er ikke underpriset, legger imidlertid Nordea Markets til, men gitt sannsynligheten for en langvarig syklus kan Yara fortsette å levere sterke finansielle tall en stund.

SpareBank 1 Markets hevet for få uker siden Yara-anbefalingen fra nøytral til kjøp og løftet samtidig kursmålet fra 450 til 550 kroner pr. aksje. En av grunnene til oppgraderingen er også med utgangspunkt i et stramt ureamarked, samtidig understrekes det at gjeldende ureamarginer er på linje med historisk snitt siden 2008.«

https://kapital.no/investor/kapitalportefolje/2021/06/28/7685127/langtidsvarsel-kjop-verdiaksjer
cinet
21.01.2022 kl 18:28 6459

Holseter/yara, tv2 nyheter. Den gutten kan svare for seg! Vanvittig bra og meget reflektert opptreden !

Jeg sliter med å finne PE for flere aksjer. Eksempelvis har DNB PE for Yara på 19,9, E24 har 9,5 mens NordNet har 11,9. Alt vissnok basert så siste regnskapsår. Noen meninger om hvorfor? Hva er den "korrekte"?
Senepsa
28.01.2022 kl 07:17 6031

Godt spørsmål. Har også sett at det opereres med veldig sprikende tall.

« Yara and Linde to build green hydrogen plant in Norway

BUSINESS DEVELOPMENTS & PROJECTS
January 28, 2022, by Sanja Pekic
Environmental solutions firm Yara and engineering major Linde have joined in on the construction of a 24 MW green hydrogen demonstration plant at Yara’s ammonia production facility in Norway.»

https://www.offshore-energy.biz/yara-and-linde-to-build-green-hydrogen-plant-in-norway/
sveipen
29.01.2022 kl 13:56 5962

Yara blir nok en vinner, også i 2022.
Flere har kursmål på langt over 500 kroner. Sterkt kjøp.

Strong buy.


« The Zacks Rank system, which ranges from #1 (Strong Buy) to #5 (Strong Sell), has an impressive outside-audited track record of outperformance, with #1 stocks generating an average annual return of +25% since 1988. The Zacks Consensus EPS estimate has moved 1.3% higher within the past month. Yara International ASA is holding a Zacks Rank of #1 (Strong Buy) right now.

Investors should also note Yara International ASA's current valuation metrics, including its Forward P/E ratio of 7.53. For comparison, its industry has an average Forward P/E of 7.42, which means Yara International ASA is trading at a premium to the group.

The Fertilizers industry is part of the Basic Materials sector. This industry currently has a Zacks Industry Rank of 4, which puts it in the top 2% of all 250+ industries»

Jeg føler meg relativ trygg på at ammoniakk vil spille en betydelig rolle som fuel for havgående skip.

« Moreover, the parties and Kansai Electric Power have signed an MoU to conduct a study to introduce the ammonia FSRU; a major step in adopting ammonia as clean energy.

Currently, the maritime transport volume of ammonia is scarce. However, it is drawing global attention as a next-generation fuel that emits no CO2 during combustion. All around the world, major industry players are making strategic moves to adopt ammonia as an alternative fuel.»

https://www.offshore-energy.biz/mol-studies-ammonia-fsru-concept/

Nytt kursmål fra Carnegie:

Fra Avanza

YARA INTERNATIONAL
Carnegie höjer riktkursen för Yara till 550 norska kronor (520), upprepar köp - BN (Finwire)
2022-02-04 06:55
Carnegie höjer riktkursen för Yara till 550 norska kronor (520), upprepar köp - BN

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright
Tiur11
07.02.2022 kl 20:33 5363

Er spent hva på hva som kommer imorra.

Yara dumpa rett ned ved åpning, overraskende!
Var meget høy omsetning, et bulksalg?

To grunner:

1) 2 milliarder i nedskriving.
2) Frykt for fremtidige gasspriser


Yara foreslår et utbytte på 30 kroner per aksje for 2021.

Noe for Yara?

« JERA looks for ammonia suppliers for energy transition.

February 21, 2022, by Sanja Pekic
Japanese energy giant JERA is looking for ammonia suppliers conducting an international competitive bid for its procurement.

https://www.offshore-energy.biz/jera-looks-for-ammonia-suppliers-for-energy-transition/

Da kommer det enda mer penger inn i kassen til Yara😀 Blir nok enda et bra år med ekstraordinære utbytter!!! Ser nok 30.- til løpet av de neste kvartalene👍

https://www.yara.com/corporate-releases/yara-international-divestment-of-salitre-phosphate-mining-project-completed/Tiur11
22.02.2022 kl 20:38 4388

Selvsagt, men siden de har lagt ut børsmelding for konkrete datoer for utbetaling osv vil jeg tro at det er en ren formalitet at dette går gjennom gf. tror mye skal gå galt for at dette ikke skal bli vedtatt.

er min tanke...

Enig i det. Ser også på det som en formalitet, men likevel greit å være klar over det. Det utelukker vel heller ikke et ekstraordinært utbytte hvis ting og tang går ekstra bra. Ble utbetalt til sammen 40 kr i utbytte i fjor.

Jeg mente selvfølgelig kr 30.- i ekstraordinært utbytte i tillegg til det ordinære på kr 30.- som kommer i mai. I fjor ble det gitt totalt kr 58.- inkludert det som ble gitt som tilbakekjøp av aksjer. Så en total på kr 60.- for 2022 er veldig realistisk.

Men en ting er iallefall sikkert. Den short posisjonen som ble lagt inn forrige uke gjør at Yara kursen manipuleres ned. Når den fjernes/oppnås vil vi få en skikkelig rekyl oppover igjen. Det er ikke første gang dette skjer!!!!

Hvis noen kunne tenke seg å sette seg grundigere inn hvilken rolle ammoniakk kan spille i maritim transport.

Video her ( ganske lang) Langt ned på siden.

https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/podcasts/crude/220221-ammonia-touted-as-potential-staple-fuel-crolius-maritime-sector

Yaras kontor i Kiev truffet av rakett på lørdag.

« Yaras kontor i Kyiv ble truffet av en rakett lørdag

Sjefen i det norskbaserte selskapet Yara, Svein Tore Hoelsether, bekrefter på LinkedIn at selskapets kontorer i Kyiv ble truffet av et rakettangrep lørdag.»

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y4n7Oe/yaras-kontor-i-kyiv-ble-truffet-av-en-rakett-loerdag
Anders13
28.02.2022 kl 15:54 3909

Yara ligger i + 500 innen 3 uker. Ikke for å hausse, men denne Ser veldig sterk ut.

Noen flere med tanker utover i året? Vil gassprisen tynge oss mer enn vi får igjen for økning i ureaprisen? Vil høy gjødselpris og generelt kostnadsnivå gjøre at bøndene bruker mindre gjødsel? ( her kan jeg nok svare ja). Vil energikrisen forsere arbeidet med grønn hydrogen og ammoniakk? Mye usikkerhet og vanskelig å spå synes jeg.

En ting er iallefall sikkert. Verden trenger mat. Og uten kunstgjødsel minker produksjonen med mer enn 50%!!. Dette sier vel sitt. Forutsigbar/stabil gjødsel produksjon vil være prioriter 1 for alle land fremover. Her vil myndighetene i hvert enkelt land gjøre hva de kan for å sikre leveranse/produksjon. Da sier det seg at dette er en bransje som vil få det riktig så travelt fremover!!!

Verden trenger mat og gjødsel. Men Yara får noen utfordringer fremover, så jeg er skeptisk og sitter på gjerdet enn så lenge.

Krigen i Ukraina kan føre til alvorlig matmangel i verden https://www.nationen.no/nyhet/fn-advarer-krigen-i-ukraina-kan-skape-vansker-for-verdens-matforsyning/
Samtidig blir mange av innsatsfaktorene til kunstgjødsel dyrere og vanskeligere å få tak i på grunn av krigen. Hvordan vil dette virke inn på Yara? Har kjøpt en mindre post, men vil avvent til jeg vet mer hvordan de ulike faktorene vil påvirke selskapet.

Da er short posisjonen borte. Det er denne som har holdt Yara nede de siste 2 ukene (sammenliknet med konkurenter som CF, Nutrien, osv) I morgen kommer dermed rekylen for Yara!!!!
Redigert 02.03.2022 kl 18:56 Du må logge inn for å svare

Jeg tenker at en beste tiden for Yara er i overgangen fra høye til lave råvare-/energipriser og fremdeles høye kunstgjødselpriser. Jeg er inne med en del, men jeg venter litt på reduserte priser på innsatsfaktorene.
nima
02.03.2022 kl 20:12 3556

Skeptisk, høye og stigende energi priser, hhmmmm

Ja, men når energi-/råvareprisene en dag faller vil det ta tid før gjødselprisene følger etter. Det blir gyldne tider for Yara.

Hvordan krigen i Ukrania vil innvirke på YAR har jeg ikke noen sterke meninger om . Positivt er det sansyligvis ikke . Det skal bli spennende å se hva som hender når store deler av Ukrainas prodksjon av matvarer faller bort i 2022 og sansynligvis også 2023, Om noen av gassrørledningene som går gjennomom Ukraina som Brotherhood - Souyz - Progress eller gassrøret som går til Romania blir ødelagt og satt ut over lengre tid kan det bli noen utfordrene år for YARA og mange andre industiselkaper framover ...

Ukraine is an agricultural country:
1st in Europe in arable land area;
3rd in the world by the area of black soil (25% of world’s volume);
1st in the world in exports of sunflower and sunflower oil;
2nd in the world in barley production and 4th in barley exports;
3rd largest producer and 4th largest exporter of corn in the world;
4th largest producer of potatoes in the world;
5th largest rye producer in the world;
5th in the world in bee production (75,000 tons);
8th in the world in wheat exports;
9th in the world in the production of chicken eggs;
16th in the world in cheese exports.
Ukraine can meet the food needs of 600 million people.

Ukraine is an industrialized country:
1st in Europe in ammonia production;
2nd in Europe’s and 4th largest natural gas pipeline system in the world (142.5 bln cubic meters of gas throughput capacity in the EU);
3rd largest in Europe and 8th largest in the world in installed capacity of nuclear power plants;
3rd in Europe and 11th in the world in rail network length (21,700 km);
3rd in the world (after the U.S. and France) in production of locators and locating equipment;
3rd largest iron exporter in the world
4th largest exporter of turbines for nuclear power plants in the world;
4th world’s largest manufacturer of rocket launchers;
4th in the world in clay exports
4th in the world in titanium exports
8th in the world in exports of ores and concentrates;
9th in the world in exports of defence industry products;
10th largest steel producer in the world (32.4 million tons)
Redigert 03.03.2022 kl 04:14 Du må logge inn for å svare

Ingen vet hva som skjer fremover nå. Børsen satte i går ATH selv om alt som finnes av varsellamper lyser. Tror denne illustrerer hva som kan hende.

https://pbs.twimg.com/media/FMhRIjJXMAIquf9?format=jpg&name=small


Svein Tore Holsether Konsernsjef, Yara International ASA

Vi er rystet over krigshandlingene som nå utspiller seg i Ukraina, og står fullt og helt bak norske myndigheters fordømmelse av den ulovlige, russiske militære invasjonen.

Yara har også blitt direkte rammet av konflikten ved at vi har ansatte i krigssonen i Ukraina og har fått kontoret truffet av et missil, heldigvis uten fysiske skader blant våre ansatte.

Samtidig er vi også en betydelig innkjøper av essensielle råvarer fra Russland, som brukes i matproduksjon verden over.

---------------

https://www.nrk.no/ytring/krig-og-matkrise-i-europa__-1.15874378

"Samtidig er vi også en betydelig innkjøper av essensielle råvarer fra Russland, som brukes i matproduksjon verden over."

For der som tror at Yar skal til 500.- Les å lær hvordan man skal tolke info fra selskap og ikke minst tolke hva som hender nå .....tror nok vi ser 300 før april ..

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2022/03/04/7830661/yara-vil-ikke-si-opp-avtalene-med-selskaper-kontrollert-av-russiske-oligarker

Vil ikke si opp avtalene med selskaper kontrollert av russiske oligarker
Gjødselgiganten Yara sier de er for avhengige av russiske råvarer til at de vil bryte båndene til selskaper som kontrolleres av russiske oligarker.
Publisert 4. mars 2022 kl. 10.29
sveipen
05.03.2022 kl 01:46 3132

Yara kommer nok ned på beina.
Uten kunstgjødsel faller avlingene rundt om i verden dramatisk, noe som igjen fører til for lite matproduksjon.
Prisene på mat vil gå til himmels, og hvem rammes?
Alle, og spesielt fattige land.
Yara er viktig for verdens matproduksjon.