YARA - EN VINNER 2021!!!


Her er en ny tråd. Som en start legger jeg med link til Yara sin Grønn Ammoniakk info video som ble lansert i fjor. Her ser vi hvor ekstreme muligheter ammoniakk har for fremtiden.

Og sier det igjen. Her er Yara verdensledende!!!!

https://youtu.be/cVwDeMPcJio

Investor
Redigert 30.03.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare

Det er bare å ta det rolig. Shorterene manipulerer kursen ditt de vil (stort sett). Og da spesielt i sommer måneden juli hvor det er lite aktivitet/fokus uansett. Så nå kan man få veldig billige Yara aksjer. Med en gang shorterene trekker seg ut igjen vil kursen gå opp igjen. GARANTERT!!!

Det er spesielt MILLENNIUM CAPITAL PARTNERS LLP som shorter YARA. De har inngang på 411,2 kr. Skulle ikke tro de føler seg komfortable med det.

https://shortnordic.com/detaljer.php?player=MILLENNIUM%20CAPITAL%20PARTNERS%20LLP&land=sweden
PB56
23.07.2022 kl 20:17 8950

Noen tanker på en lørdagskveld. Kom gjerne med andre tenker dersom jeg tar feil:
1. Angående shortingen som ligger ute så ser jeg at den dekkes inn ved ujevne mellomrom. At de har en short på ca. kr. 411,- vil jeg tro en en hedge relatert til en annen trade de har inne. Dette må sees i lys av investeringsstrategien til selskap.et.Yara har allerede falt +20% fra toppen 3. Juni. Kan sikkert falle litt til, men da løper de høy risiko for lite output.
2. Høye kornpriser er en fordel for YAR. Med Russland sitt angrep på kornlagrene til Ukraina blir det spennende å se hvordan prisene påvirkes. Misforstå meg rett, jeg er selvsagt imot krigen.
fjettis
24.07.2022 kl 00:34 8797

Er enig i at det er nok kun en hedge mot noe annet.
Hveten er jo nå på sitt års laveste, spørs om den spretter opp igjen på mandag.
En annen positiv trigger er jo at de har stengte anlegg de kan starte opp igjen. Hvor mange var stengt nå forresten?

Når eg begynte og kjøpa aksjar i år var yara faktisk den fyrste eg kjøpte, ned ca 9% sålangt men det bryr ikkje eg meg om for er langsiktig. Eg kjøper kun aksjar som betalar utbytte med eit unntak (pgs) så eg satsar på utbytteaksjar m.a.o. Og når ein satsar på norske utbytteselskap er yara lika naturlige som Gjensidige meinar eg då. Forsikring og mat må me ha enten det går sånn eller sånn, uansett eg får meir for pengane no en i mars når eg kjøpte så får kanskje hosta fram nokre kr. Tenker det er lurt og ha noko anna enn indeksfond og, har spart der i åravis.
carpe
27.07.2022 kl 11:34 8275

Les dette fantastiske innlegget til Investtech "Dagens aksje" 27.7. 22: Konklusjon: KJØP. Begrunnelse (teknisk): Ligger i en STIGENDE trendkanal. Signaliserer økt OPTIMISME blant investorene. Aksjen har gitt SALGSSIGNAL fra glidende osv og signaliserer videre NEDGANG. Den stigende trender SVEKKES og kan være tegn på TRENDBRUDD. Aksjen er POSITIV på mellomlang sikt. Konklusjon: KJØP. Ja, ja sier jeg.

Samme tøvet som vanlig. Helgardering vil jeg kalle det.

« Bonde om Yaras gjødselpriser: – Tjente like mye på ett kvartal som hele jordbruksoppgjøret
Samtidig som bøndene opplever enorme prisøkninger, tjener Yara gode penger.

Bonde og lokallagsleder for Nordre Meløy og Søndre Gildeskål Bondelag, Odd Arne Stormo, reagerer på at gjødselprodusenten Yara tjente like mye på første kvartal i år som hele jordbruksoppgjøret 2022.«

https://www.nrk.no/nordland/bonde-reagerer-pa-yaras-gjodselpriser_-_-tjente-like-mye-pa-ett-kvartal-som-hele-jordbruksoppgjor-1.16046755

BASF reduserer ammoniakkproduksjonen sin

«FRANKFURT, July 27 (Reuters) - Germany's BASF (BASFn.DE), the world's largest chemical company, is cutting ammonia production further due to soaring natural gas prices, it said on Wednesday, with potential ramifications from farming to fizzy drinks.

Germany's biggest ammonia maker SKW Piesteritz and number four Ineos also said they could not rule out production cuts as the country grapples with disruption to Russian gas supplies.»

https://www.reuters.com/business/energy/basf-considers-more-ammonia-production-cuts-gas-supply-crunch-sources-2022-07-27/
carpe
27.07.2022 kl 16:17 8312

Ender kursen slik det nå ser ut til i dag så har ifølge Investtech YARA utløst et SALGSSIGNAL. Eller har den det? Kanskje den ligger innenfor en STIGENDE trendkanal? Spør Investtech.!! Hvem kan egentlig forholde seg til noe slikt tøysete som dette?

Take it easy. Ved struping av produksjon går prisene i taket på amoniakk og gjødsel. Dette sier seg selv. Så kan man si at det blir for dyrt og begrenser salget. Da vil de forskjellige lands myndigheter komme inn på banen. Verdenssamfunnet står ikke å ser på at det blir for lite matproduksjon og at vi ender opp i globale sultkatastrofer. Den veien går det alldri!!
PB56
27.07.2022 kl 19:37 8252

En annen ting jeg vil kommentere angående utviklingen de siste dagene så er det at vi beveger oss sidelengs eller svakt nedover på svært lavt volum. Det er for tiden svært lite interesse i aksjen. Hadde nyheten i dag vært svært viktig så hadde volumet vært skyhøyt. Det er det ikke og jeg velger å tro at dette henter vi inn ganske raskt .

Og hvem har regien på dette? Jo, det er shorterene:

https://shortnordic.com/detaljer_selskap_alle.php?land=norway

Bare vent til disse forsvinner. Da er vi på vei oppover igjen.
carpe
28.07.2022 kl 10:16 8063

Ifølge Investtech utløste Yara et salgssignal i går da den brøt under 407. I dag handles den opp mot 410. Da er det kjøpssignal som ifølge Investtech er utløst. Dette er jo veldig interessant å følge med på og ikke minst handle etter? Kjempe anbefalinger!!!
Redigert 28.07.2022 kl 10:21 Du må logge inn for å svare

«Yara, Pilbara Ports Authority to assess ammonia as shipping fuel in WA

BUSINESS DEVELOPMENTS & PROJECTS
July 28, 2022, by Ajsa Habibic
Yara Clean Ammonia (YCA), a global unit of Norwegian fertilizer company Yara International ASA, and Pilbara Ports Authority (PPA) have signed a collaboration agreement to jointly facilitate the uptake of clean ammonia as a marine fuel in the Pilbara region in Western Australia.»

https://www.offshore-energy.biz/yara-pilbara-ports-authority-to-assess-ammonia-as-shipping-fuel-in-wa/

Synes dette er en spennende del av Yara.
Hogwild
29.07.2022 kl 11:17 7828

Shorterne kar den ikke få passere 411-412.-
Slitsomt

Yara kommer som en kule i ukene fremover nå. Shorterene klarer da ikke å holde den nede lenger. Ferien er over (de rolige tidene) og gjødsel/ammoniakk prisene skyter i været. Ser man på amerikanske “konkurrerende” selskaper til Yara (feks. CF Industries) har de en dobbelt så høy prising!! Når man kikker på omsetning, resultat og goodwill. Trekker man inn utbytter også kan de ikke sammenliknes med Yara!!! Dette vil vise seg i dager/ukene fremover!
Redigert 30.07.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
PB56
01.08.2022 kl 22:11 7165

Ekstremt lavt volum for tiden, spesielt i dag. Man kan ikke konkludere noe utav slike lave volum. Men det som er sikkert er at vi bare gjør støtten rundt det nivået vi er på enda sterkere. Man kan mene mye om teknisk analyse, men støtte/motstand relativt til volum har statistisk signifikant ved seg.
Anders13
01.08.2022 kl 23:02 7085

Yara må nå være et av de tryggeste kjøp med både utbytte og solid oppside. Ikke umulig at vi ser +650 innen 18 mnd. Mat skal folk ha.
Tiur11
03.08.2022 kl 16:10 6781

Kan det vere noe som begynner å sleppe taket no, kurs på vel 417
Hogwild
04.08.2022 kl 16:21 6601

Er det fortsatt shorterne som trekker den ned i dag eller ?🤔

Ja, garantert. Jeg tror ikke vi vil se de store kursutslagene før shorterene er ferdige. Men så var det å time det da 😀 For etter dette vil sannsyligvis kursen fyke rett oppover igjen. Som sagt er Yara nå ekstremt lavt (og manipulert) priset i forhold konkurenter (som feks. CF Industries).

Uansett er jeg veldig long i Yara. Ser faktisk på den som en fremtidig pensjonsinntekt!!!!

Noen har stilt spørsmålstegn ved ammoniakk sin fremtid som drivstoff til sjøs, men japanerne viser onteresse

« NYK inks deal to convert LNG-fueled tugboat to ammonia

GREEN MARINE
August 9, 2022, by Jasmina Ovcina

Japanese shipping major NYK is pushing forward with plans to convert its LNG-fueled tugboat Sakigake to operate on ammonia fuel.

The tugboat, operated in Tokyo Bay by NYK Group company Shin-Nippon Kaiyosha Corporation, is scheduled to be converted by 2024. The fuel modification contract has been signed with Keihin Dock Co., an NYK Group company.

The tugboat was delivered to NYK in 2015, and features dual-fuel engines that can use either LNG or diesel oil, depending on conditions. Compared with conventional tugboats that use marine diesel oil, Sakigake emits about 30 percent less carbon dioxide, 80 percent less nitrogen oxide, and no sulfur oxide when using LNG as fuel, according to NYK.«

Mer her:

https://www.offshore-energy.biz/nyk-to-convert-lng-fueled-tugboat-to-ammonia/


solb
09.08.2022 kl 14:39 6143

Får Millennium shorter fondene nakkeskuddet nå?

Det blir nok ikke lenge til. Yara er grisebillig nå i forhold til konkurentene (feks CF Industries) Dette er som å plukke penger opp fra gata!!!

Det er helt vannvittig. Shorterene klarer å holde den nede i dag også. Den var på god vei opp tidligere i dag. Men man kan se på småhandlingen som gjøres at det manipuleres noe voldsomt!!!
Tiur11
12.08.2022 kl 18:11 5716

kanskje vi ser kursen er på vei oppover igjen?
har vel ikke vært så høg ved dagsslutt på ei stund.

Nei. Vi må tilbake til 29.juni.

Da presser shorterene ned igjen!! Ganske utrolig at de klarer å snu en bra oppgang på starten av dagen til en nedgang nå. Spesielt når Yara sine konkurenter i Europa (feks. K+S Minerals and Agriculture GmbH + andre) har en bra oppgang. Men det er vel det man gjør når man ligger i en skvis og er i ferd med å tape store beløp. Tipper selv at de må trekke seg snart. Dette med tanke på kommende kvartalsrapport og potensielle positive nyheter som kommer for Yara.
snuffe
17.08.2022 kl 10:08 5278

Så langt har de som shorter, et tap på over 41 mil. Tror dere de har en ¨stop loss¨ et sted? Det begynner å bli mye og så langt jeg kan se, er dette det største papirtapet de har hatt i Yara så langt. Vi får bare håpe de løser inn snart, slik at vi får en mer ¨reell¨ kursutvikling.

MILLENNIUM CAPITAL PARTNERS 1 509 987 aksjer 05.08.2022. Tap så langt 16,1 mill.
MILLENNIUM INT. MANAGEMENT LP 1 320 333 aksjer 25.07.2022. Tap så langt 24,9 mill.
solb
18.08.2022 kl 09:46 5094

Når går disse shorterfondene opp i liminga? Det kan bli stygt.

Dette er pengesterke institusjoner. Så de kan nok holde en stund. Men en plass går nok grensen. Man kan jo også håpe på at de som har "lånt" dem aksjene ønsker dem tilbake. Da kan de ikke gjøre så mye 😉
Hogwild
19.08.2022 kl 18:10 4874

Ser at enkelte analytikere har kursmål på både 6 og opp mot 700.- på Yara?
Hva er det de baserer dette på?, og hvilken tidshorisont ser de for seg at Yara feks skal stå i 600.-???
Ja, kan hodt hende Yara står i 600.- i år 2032 🤷🏽‍♂️

Kan noen med vett i pappen forklare meg detta?, hehe
Spartan
19.08.2022 kl 19:13 4946

Noen som tror Yara kan gi oss et ekstraordinært utbytte i år? Eller må vi ta til takke med de 30kr i vår?
fjettis
20.08.2022 kl 09:19 4914

Tviler. De må nok bruke pengene på gassregningene

De har tjent voldsom gode penger sålangt i år, og jeg tipper de ender på rundt 10$ fortjeneste i år. Adjusted EPS for Q1 var 3.2$ og adjusted EPS for Q2 var 3.32$, som tilsammen er 6.54$ så langt. Ca 100kr eps er over 20%. De har definitivt råd til ekstra-ordinært utbytte hvis de vil. Det har også blitt uttalt at de vurderer det. Selv tipper jeg vi får ekstra-ordinært utbytte ved fremlegging av Q3.

Et større spørsmål er Yara Clean satsningen? Kan man få aksjer i Yara Clean istedenfor ekstra ordinært utbytte mon tro?
Tiur11
20.08.2022 kl 13:45 5132

yara har også betalt ut ekstra ordinært utbytte på høsten de siste to åra og da med betydelig lavere inntjening.