Syntes selskapet var interessant ved 2.5NOK, så jeg kan ikke gjøre mye annet enn å snitte ned i påvente av nytt oppkjøp.

hadde jeg mer midler hadde den sikkert vært en av de første selskapene på børsen jeg hadde kjøpt. Tenker at det er kraftig undervurdert på den prisen den er idag.

hadde dialog med ceo Nils og uansett om han selvfølgelig kune ikke være mer konkret på ting så er de der og jobber for oss aksjonærene.Legger ved hva han sa:
''Takk for e-post, her står det bra til vil jeg si!

Det har vært et hektisk halvår for vår relatvit beskjedne organisasjon med høy aktivitet både med tanke på kjøp av parker i Italia, evaluering av nye investeringsmuligheter, oppfølging av investeringen i Norge, samt at alle nyinnkjøpte eiendeler skal implementeres i vår drift. Mai og juni er også som kjent høysesong for rapportering, generalforsamlinger og regnskaper.

Når det gjelder veien videre, som sikkert er det du egentlig lurer på, så fortsetter vi strategien slik den ligger med fokus på kjøp av parker i Italia og videreutvikling og forbedring av all drift i konsernet.

Ser man på de lange linjene så regner Statkraft og IEA med at strømforbruket i verden vil dobles innen 2050, og at fornybar energi i 2050 vil utgjøre 75-80 % av produksjonen av elektrisk kraft. Det betyr i så fall at det skal investeres veldig mye penger i bransjen fremover, og vår målsetning er å være en aktør i dette markedet i lang tid.

Utover det kan jeg nødvendigvis ikke si så veldig mye om den nære fremtiden uten å kommunisere dette til alle våre nå 5.000 aksjonærer.

Vi skal som vanlig la dere få høre fra oss når vi har nyheter å melde om!

Alt godt,
Nils''

Jeg ser verken positiv eller negativ på det, uansett at kursen går bare nedover for tida, mulighet for å snitte ned, men at de er der og faktisk tar tid å svare på epost gjør noe for meg.

CEO (Nils P Skaset) har jeg også opplevd er veldig flink til å svare på eposter. Jeg la frem til han mine utregninger mtp inntjening fra de fem solparkene, men dette kunne han ikke svare på. Ellers virket det som om at det er vanskeligere nå enn før å finne billige prisete solparker i Italia. Nå er det også lenge siden det har blitt meldt noe som helst fra selskapet både mtp kapitalbehov (emisjon), kjøp av nye solparker og hvor mye cash de sitter med (q1: 23m). Heldigvis for oss aksjonærer i Aega ser vi at det skjer mye i Norsk Solar om dagen. På nåværende tidspunkt er hele 38m av 98m av børsverdien til Aega i Norsk Solar. Dette kan bli meget spennende på sikt mtp kursutvikling. Nils P Skaset sitter også som styremedlem i Norsk Solar og har dermed mulighet til å påvirke selskapets fremtid. Nå har kurset gått under 2kr, og jeg kan ikke gjøre noe annet enn å anbefale et klart kjøp av aksjen. Skaset kjøpte 80k aksjer i juni 2020 (eier totalt 537k nå) og har ikke solgt seg ned, selv når kursen var ved sin ATH (5.2NOK). Den nye ledelsen har vist seg å være dyktig og meget kapabel til å finne solparker og andre investeringer som kan komme oss aksjonærer til gode.

Kunne ikke være mer enig med dine påstander. vi får bare følge med fra sidelinje, og håper på en finn melding snart.
Danny40
24.06.2021 kl 09:44 3481

Selv jeg begynner å bli fristet på rundt 2 kr. Det eneste som gjør meg litt skeptisk, er at de har åpnet for å emmitere ned mot 1,5 kr.
På den annen side, kommer helt sikkert kursen til å bykse hvis de melder om et kjøp snart (selv om det er rimelig lite rasjonelt).

Uansett tror jeg ikke det er noen voldsom nedside fra 2. kr for den langsiktige her.
Danny40
24.06.2021 kl 16:00 3393

5000 aksjonærer forklarer en del. Er helt sikker på at de aller fleste som har solgt kursen ned til 2, kjøpte på hypen mellom 3 og 4.

Selv har jeg tradet litt, og var tatt med buksa ned! Og selv om jeg har en relativt høg snitt(ca 2,7) har jeg ikke tenkt å selge uansett om det går mot 1,50, tvert imot snitt ned med alt jeg har/får og bare la den ligge par år!

Er fristende å kjøpe på 2 men kan være lurt å vente på emien på 1.5. Hånd er så er Mcap latterlig lav. Er denne også inkludert eierposten i Norsk solar? Da må dette være oslo børs billigste aksje. Null gjeld...hmmm
Hva er de neste triggere i denne aksjen?

Har snakket med CEO Nils P Skaset. Han uttrykket at det er vanskeligere nå enn før å finne rimelige prisete solparker i Italia. Han poengenterte også at han ville gjøre det som er best for eksisterende aksjonærer. Med dette er det lett å tenke seg at en fremtidig emisjon vil være rettet mot eksisterende aksjonærer. Nå kan ikke emisjonskursen settes lavere enn 1.5Nok (ref generalforsamlingen i år). Nå som kursen daler nedover mot denne kursen så vil også rabatten følgelig bli mindre. AEGA fikk ikke vist til noe særlig inntjening i Q1 som følger av kostnader knyttet til transaksjoner og driften av de nye solparkene. Spør du meg ser det mye lysere ut mot Q2, i tillegg må vi ikke glemme at Aega sitter med eierandeler tilsvarende 35m i Nsol og 23m på bok. Nå med en mcap på 98m begynner nedsiden å se liten ut. Ser vi i ordreboken er det fortsatt høyt salgstrykk og det forundrer meg ikke om vi skal ned til 1.2NOK, der CEO kjøpte aksjer i fjor.

Venter med flere kjøp, det er bare spørsmål om tid når den emi kommer. Dem må nok betale litt mer for solparker i Italia og da har dem behøv for litt mer kapitalen.
Håper at alle blir invitert til den

Er forsåvidt enig med deg, men hvorfor er det større sannsynlighet for emisjon nå, enn når dem hadde muligheter til å hente inn penger da kursen var mellom 3-5kr? Tror vi først må vente på nyheter om kjøp av solparker, da de fortsatt har penger på bok nok til 1-2 1MW parker til (ref finansavisen). Vi har enda ikke sett inntjeningen fra de nye parkene, noe vi forhåpentligvis vil se i Q2. Selskapet står mye sterkere nå enn dem gjorde i september da styreleder tjoflaat kjøpte aksjer for 2kr per stk. Nå er prisen på aksjen den samme som den gang, og vi har økt solkraftkapasiteten fra 2MW til 5MW. I tillegg har vi en fin gevinst fra investeringen i Norsk Solar.

Dette må være oslo børs billigste aksje akkurat nå. Bør gå i 3-5 kr . Bare aksjeposten i norsk solar er verd snart 100 mill

Ser at 5000 roboten jobber på høygir for å holde kursen nede mens noen laster i dag....økende volum...Hold på aksjene ...dette smeller snart kraftig oppover.
Redigert 28.06.2021 kl 12:53 Du må logge inn for å svare

Hvor har du det fra at den er verdt 100m? Min utregning tilsier ca 40m på dagens kurs.
båtliv
28.06.2021 kl 23:55 2366

Nyttmarked: Ikke ta gleden fra forventningsfulle investorer, - I krig, kjærlighet og ikke minst på børs seirer ikke alltid fornuften eller det forutsigbare...........du kommer til å bli svært overrasket fremover.......!!

Ingen tvil om at AEGA aksjen er attraktiv på disse nivåene, men her må man ha faktaene på bordet.
- 23mill cash beholdning
- 38.6mill i Norsk Solar, en investering som kostet rett under 20mill
- 5MW operative solparker som jeg har et håp om skal genere en inntekt på ca 14mill NOK i året ut i fra tariff og strømpriser i Italia.
- Styreleder Tjoflaat lastet opp 150k aksjer i september 2020 da selskapet nettopp hadde inngått avtale om 2MW solparker og kjøp av aksjer i NSOL
- NSOL virker som et seriøst selskap som har fått til mange avtaler siden børsnotering

Mitt kursmål er 2.7
Redigert 29.06.2021 kl 09:00 Du må logge inn for å svare

"In Q1 2020 Aega owned one solar park. The number
of solar parks increased to five during Q1 2021. This
should be taken into consideration when
comparing the Q1 2020 and Q1 2021 numbers. As
the last three solar parks were acquired towards the
middle and end of the quarter, the full revenue
effect of these acquisitions will first be reflected in
Q2."

Spurte CEO på mail om han kunne gi meg prisene på feed-in-tariff og strømpris per KWH. Da kan man jo regne seg sånn høvelig frem til hvordan Q2 blir mtp inntjening.
JD1981
28.07.2021 kl 14:50 1623

Rører seg litt i dag. Noe nyheter på vei? Når kommer neste kvartalsrapport?

Noen som handlet 120k aksjer. Når aksjen har vært død i flere uker på lavt volum kan man jo spekulere på om det er noen som aner at noe er på vei. Ligger så få aksjer ute til salgs at den steg hele 5% på denne handelen, hehe!

ingen fra topp 50 som står registrert med så stør kjøp, lite bevegelse der. Ser en ny inngang på 50k, men den ligger nok utenfor den lista.
Snart bør komme noe info fra selskapet, vi holder oss bra på dette nivået foreløpig.

På så lave volum som det er nå gjør kjøp på 150k-200k aksjer store utslag. Får håpe kursen bygger seg sakte opp mot q2. CEO var jo ute å sa i Q1 at vi kan forvente å se full inntjening fra de 5 solparkene i Q2.
Todareistodo
05.08.2021 kl 13:23 1057

Da ser det ut for at det går oppover igjen.. Tror denne skal legge godt på seg i de nærmeste månedene

Aksjen skal vel strengt tatt ned om ikke selskapet leverer bedre tall i Q2 31 August. Ser vi bedringer i driftsresultatet så kan jeg se for meg at vi går tilbake til 3kr igjen :)
Todareistodo
06.08.2021 kl 08:16 839

Tror mye av skuffelsen her ble tatt ut i aksjen etter q1, men forventer uansett en helt annen situasjon nå da driftsgrunnlaget er helt endret siden den gang