Fremtidsutsikter ?

Record
VOW 25.04.2021 kl 09:29 75055

Begynner å bli en uvane å fylle disse trådene med diskusjoner angående personlige meninger å hvem som har "mest" riktig , det være seg TA eller andre parametre..
La oss fokusere på det fundamentale i en tråd , gjerne denne .

VoW har som alle selskap utfordringer innen sine segmenter ,teknologiske,finansielle ,konkurranse ,kunderelasjon og markedsføring .
Vil gjerne ha diskusjoner på følgende tema.
T= Trussel,M= Muligheter ,S-Styrke ,S=Svakhet

Mine tanker om Trussel og Svakhet er vel først og fremst konkurranse ,der er noen store aktører innen flere segmenter til VOW , disse har større finansielle muskler pr nå.
Andre teknologiske løsninger kan vi vel heller ikke utelukke ?
Vi må heller ikke se bort i fra "kopiering" av teknologi, spessielt i markeder der ikke patentbeskyttelse gjelder .
Etterhvert som myndighetskrav og forbrukernes krav til nullutslipp på produktene som VOWs kunder produserer blir strengere, vil flere av VOWs teknologiske løsninger bli adskillig mere lukrative. Noe som igjen kan føre til oppkjøp av selskapet ,helt eller delvis. Vi har tydelige eksempler på at fleres store selskap vil ha en grønnere profil , eks,Equvinor ?

Dette gir også Muligheter .
VOW har mange velutviklede teknologiske løsninger allerede ,ETIA var nok en uslepen diamant spesielt med satsing på land.
VOW har opparbeidet svært gode kunderelasjoner ,holder hva de lover å yter god service, Eks Cruice og Aquakultur. Dette vil ETIA delen nok nyte godt av ,ser det vel allerede med flere avtaler med store selskap å dertil potensiale .
Teknologi å produksjons strategien til VOW kan hurtig tilpasses regelverksendringer å gir gjerne synergier ( Rensesytemer innen cruice var forløper til Aquasystmene) Produksjon er ofte satt bort til tredjepart å binder ikke kapital i produksjons faciliteter eller materialer .

Styrken til VOW er først å fremst mange gode meget relevante løsninger innen et meget attraktivt segment , allerede gode kunderelasjoner med opparbeidet troverdighet . Bredden på produktene gir flere ben å stå på.
Dette vil gi tilgang på kapital på greie vilkår, det kan også hentes støtte på flere nivåer siden segmentet er sterkt og voksende .

Dette er mine betrakninger, jeg har aksjer i VOW å ser lyst på fremtiden .
oivindl
25.04.2021 kl 11:15 17592

En tråd med åpenbart gode intensjoner.
Det er ingen tvil om at VOW er inne i markeder med store muligheter. Men i markeder med store muligheter, vil det selvsagt dukke opp konkurrenter.
I denne omgang nøyer jeg meg med noen kommentarer rundt kontrakten med ArcelorMittal.
Med 73 fabrikker og stor produksjon, er dette en attraktiv samarbeidsparter og kunde.
Men her er noen åpenbare spørsmål og kommentarer.
1. Ting kan tyde på at ArcelorMittal sliter i Luxembourg, med et opprinnelig ønske om nedbrmanning, og at avtalen med VOW ble presset frem av fagforeningen. Er det da sannsynlig at nye kontrakter er like om hjørnet?
2. Hvor lukrativt er det for ArcelorMittal å ta reduksjonen i CO2 nå, i stedet for å vente nærmere 2030, hvor første delmål skal innfris.
3. Hvorfor opprettet ArcelorMittal et fond på inntill 800 mill NOK per år, for utvikling av ny teknologi, om VOWs teknologi var tilfredsstillende?
4. Om Vows anlegg er et pilotprosjekt med oppstart 2023 (gjentatt i en rekke uttalelser fra ArcelorMittal) og de også har oppgitt en forventet produksjon i 2025, er det da sannsynlig at de inngår flere kontrakter før vi nærmer oss 2025? Er det ikke mulig at de avventer erfaringer med pilotprosjektet til VOW, samt resultater fra utviklingsfondet, før de foretar videre utbygging?
5. Kostnadsrammen for anlegget i Luxembourg er betydelig lavere enn forventet for anlegget til Elkem.
Er det et mindre anlegg eller dårligere betingelser for VOW?
6. Dersom det er så lukrativt å drifte dette anlegget, hvorfor drifter ikke ArcelorMittal dette selv? Spørsmålet ble også stilt til Henrik Badin, uten at svaret var spesielt opplysende.

Om vi kan være enige om at denne diskusjonen ikke påvirker arbeidet til VOW og heller ikke aksjekursen, kan vi kanskje diskutere innholdet i disse punktene.
Himmelen
25.04.2021 kl 14:28 17459

Heisann. Er svært inaktiv på forumet, men leser fortsatt diverse innlegg om blant annet vow. Ser du belyser en del spørsmål vi aksjonærer sitter med svært begrenset informasjon rundt, som dermed bare gir oss mulighet til å spekulere.
1. Så vidt jeg kan se gjennom mine begrensede google søk om situasjonen i Luxembourg er de siste unionsprobleme knyttet til reduksjon i arbeidsplasser. Denne reduksjonen ifølge artikkelen jeg leste kommer som et resultat av reduserte stålpriser grunnet corona. Jeg anser det som svært usannsynlig at en fagforening har presset frem denne kontrakten. Når det er sagt, vil det ofte økonomisk være smartest å inngå prøveprosjekt, som Mittal har med Vow i de mest problematiske anleggene, ettersom uforutsette konsekvenser i mindre lønnsomme anlegg vil ha liten påvirkning på bedriften som helhet, spesielt ved et stort firma som Mittal. Mittal vil også med stor sannsynlighet etablere et slikt prøveanlegg hvor de har mest å vinne. Hvorfor da ikke ta 2 fluer i en smekk ved å tilfredstille forholdene
i Luxenbourg samt prøve ut ny teknologi som KAN brukes i andre anlegg senere om løsningen anses som lønnsom og praktisk.

2. Antar Mittal som med mange andre bedrifter vil foreta en gradvis reduksjon av utslippene sine ettersom dette vi
-bidra til lavere investeringer per år, kontra STORE investeringer når 2030
-Redusere at uforutsette problemer som utsettelser og dårlig utprøvd teknologi gjør at de ikke når klimamålene
-Bidra til at Mittal kan markedsføre seg som en mer grønn bedrift før 2030, med blant annet green steal? som jeg mener de aktivt allerede har promotert.

3. Bedrifter på størrelsen til Mittal bør legge "eggene sine i flere kurver". Ja Vow har kanskje en god løsning for å lønnsomt redusere CO2, men bedre metoder kan komme, og det å ignorer disse vil være dumt. Tror man for øyeblikket skal være fornøyde med at Vow har fått "foten inn døra" og håpe at sammerbeidet faller i smak for Mittal slik at flere anlegg kan komme senere. Det er viktig å ha i bakhodet at dette er ingen garanti.

4. Svært vanskelig å vite planene til Mittal, men jeg antar selv de vil finne en/flere metoder for å redusere CO2 som de foretrekker for å så etablere disse i flere av anleggene sine. Vi får dermed bare håpe at Vow har en god og attraktiv løsning for selskapet.

5. Kan være billigere å etablere slike anlegg utenlands? Vow kan også har tilbudt Mittal en bedre deal, noe jeg anser som smart ettersom et samarbeid med en bedrift av denne størrelsen kan vise seg å bli svært lønnsomt, OM de skulle like det Vow har å tilby.

6. Usikker på denne, kan være blant annet usikkerhet rundt lønnsomheten eller driften. Nye og uprøvde anlegg drar også ofte med seg uforutsette problemer, typ Quantafuel, og Mittal vil sikkert ønske å unngå denne usikkerheten.

Litt dårlig tid på gjennomgangen her, men dette er i korte trekk noen av mine tanker rundt problemene du belyser.
Record
25.04.2021 kl 14:46 17419

Veldig bra innlegg , det segmentet har nok det største potensialet men kanskje litt lengere frem i tid ? Teknologien kan nok være der men den må testes på volum over tid , tror jeg . De store selskapene legger nok ikke alle eggene i samme kurv heller , konkurranse må nok påregnes underveis , ikke minst pga potensialet er gastronomisk om alt klaffer . Personlig tror jeg at kanskje aquakultur er mere interesangt på kort sikt, mange anlegg på land gir store murligheter for tilsvarende teknologi som på cruice skipene , store volum innen dette segmentet vil kunne gi grei avkastning , da ett potensielt avfallsproblem blir en verdi på de fleste områder . Her tror jeg VOW ser potensialet å handler deretter, første og beste løsning vil kunne gjøre det stort å få en høy markedsandel innen ett segment sov vil bli meget stort i flere deler av verden ganske raskt . Vi vet at samme konkurrenter som innen cruice gjerne vil være med, jeg velger å tro at VOW sin løsning er bedre totalt sett , derfor så stor markedsandel innen cruice . Spennende på både kort og lang sikt .
oivindl
25.04.2021 kl 15:48 17315

Interessante og fornuftige synspunkter.
Skal ikke kommentere så mye, bare legge til at fagforeningen spesifikt nevnte et prosjekt ved Rodange som de sterkt ønsket videreført. Det står ikke spesifikt hvilket prosjekt, men det er nærliggende å tenke på VOW.
Det rimer også godt med at ArcelorMittal ikke ønsket å bli nevnt som avtalepartner, før to dager etter den endelige avtalen mellom fagforeningen, myndighetene og ArcelorMittal.
Record
26.04.2021 kl 08:31 16967

Kanskje vi skulle utforske litt mere rundt ETIA , spennende prosjekter som har blitt utviklet før VoW kom på banen ,Finner litt på nettet ang tilsvarende som vi mener er aktuell for ArcelorMittal.
Både i vårt naboland og i Tyskland,Polen,Israel,Frankrike,UK,US og India .
I vårt naboland skulle ett anlegg så ferdig i Q1 2020(Envigas),men ble forsinket da Frankrike stengte ned i forbindelse med corona .
Det er vist nok noe fremskredet i forbindelse med Biocar Borealis i Frankrike , men kun på fransk som jeg ikke behersker .
Vil ikke hardnakket påstå at VOW fortsatt er inkludert i alle disse prosjektene , ETIA har i hvertfall engasjemang i de på tidlig stadium.
VOW er ikke beskrevet men bildene viser mistenkelig nok tilsvarende det vi har sett i forbindelse med Follum . Vil tro at det ikke er bare innpakningen som ligner ?
Ser ut som bredden i prosjekter er stor , sikkert siden potensialet er dertil større .
Spennende å høre hva Badin har å fortelle .

Forstår det slik at intensjonen med skalerbare anlegg innen de fleste segment har sin fremtidsrettede årsak at Co2 regnskapet fremover også skal inkludere transport osv.
Bedre med små enheter som kan "kopieres" til formålstjenelige anlegg induviduelt, samtidig kan de ofte modulbaseres i containere å enkelt flyttes etter behov,vil tro at dette kan gi bedre virkningsgrad i ett Co2 regnskap da vil være mindre transportbehov ved å flytte noen containere enn store mengder med eks søppel
Redigert 26.04.2021 kl 11:11 Du må logge inn for å svare
Record
26.04.2021 kl 10:51 16812

Ennå en spennende sak, All denne vind og solkraft må kunne lagres .

The future of Energy Storage is approaching fast: the pilot plant in Berlin is now open. Congratulations to SaltX Technology for the great event !

We are excited to be a part of this adventure as a supplier of our Spirajoule technology.

Find out more at Vattenfall website (link)

pingvinen
26.04.2021 kl 17:41 16607

Mange gode spørsmål - dine spekulasjoner er sikkert like gode som mine :-)

Det jeg bet meg merke i når det gjelder Luxenburg er at Vow har en samarbeidspartner der. Dette er et firma som i utgangspunktet ser ganske likt ut til VOW (husker ikke navnet nå og gidder ikke å finne det frem). Når jeg googlet dette firmaet, så fant jeg at de påstår selv at de er en viktig aktør i Be-ne-lux landene - men allikevel kan de ikke ta denne kontrakten alene, men får VOW fra Norge som partner........

Punkt 6 - kan det være så enkelt at det "skomaker, bli ved din lest"? Hvorfor er det noen som gjør sell-lease-back avtaler på bygg? Jo, fordi DNV f.eks ikke har eiendomsdrift som sin core business. Hvorfor leier Rema 1000 inn lastebiler for å kjøre ut varerene? Jo, fordi de ikke har transport som sin core business. Slik kan man ramse opp eksempel eller eksempel. ISS klarer å leve av å vaske gulv for andre - det er jo ikke slik at Telenor ikke kunne ha gjort denne jobben selv, men allikevel velger de å sette den bort - vel vitende om at ISS tjener penger på å vaske for dem.

Kan det være så enkelt at ArcelorMittal ikke ser på seg selv som et firma som har denne typen jobb som sin core business, og da velger å leie denne tjenesten?
oivindl
26.04.2021 kl 19:12 16472

Svaret ditt under punkt 6 kan godt være det riktige svaret. Grunnlaget for spørsmålet mitt var først og fremst knyttet til at driften skal være så lønnsom.
Om de ikke ønsker å drifte selv, vil jeg tro de kommer til å forhandle om prisen og se etter alternative løsninger. Kanskje også derfor de har opprettet fondet sitt.
pingvinen
26.04.2021 kl 22:54 16185

Kan være at du har rett, kan være at du har feil - dine spekulasjoner og tanker kan like gjerne være riktige som mine.

Helt generelt tror jeg ikke noen klarer å holde 25% marginer over tid - den marginen bør normalt bli konkurrert ihjel til slutt. Men da igjen, de klarer det på aftermarked, selv om de som har kjøpt system fra Scanship kan velge fritt hvor de kjøper kjemikaliene ifra.

Som det er nå, så presenterer VOW seg som first mover - på mange områder så er de nok first eller i hvertfall veldlig langt fremme. Dette er den store fordelen jeg ser VOW har. Mens mange selskaper er ganske mange år fra å ha et ferdig produkt, så har VOW mye som er oppe og går allerede. Det er viktig i disse dager. For mange er det en pissekonkurranse mellom alle mulige om å fremstå grønne - man bytter navn på selskaper osv osv - det er klart at det er da en stor fordel å være et selskap som er running, ikke et som har planlagt å ha noe om 5 år.

Det er jo heller aldri snakk om at VOW skal ta hele markedet, og de sier jo selv også at de forsøker å holde seg unna der det er flest konkurrenter. Med den enorme størrelsen det blir på alt det som har med miljø og co2 osv, så handler det om å være en av aktørene. Jeg tror ingen i dag kan forestille seg hvor mange tusen milliarder verdensmarkedet blir på dette - selv de aller største gigantene kommer til bare å ha noen få prosenter. På verdensbasis kommer det til å være 100-vis av selskaper som holder på med lignende ting som VOW - derfor er det viktig å være tidlig ute og langt frem. Det blir litt som fellesstart i langrenn - de bakerste blir stående å stampe i køen inn i bakkene, mens de 5-10 første kan gå greit og uhindret :-)

Det er denne oppfattelsen av markedet som gjør at jeg ønsker å være eksponert mot denne bransjen, og grunnen til at jeg har valgt meg VOW er at de er en av de få i Norge som har noen butikk å snakke om - selv om prisingen av i dag er selvfølgelig alt for høy dersom man ikke tror på en stor vekst i årene fremover - hvilket jeg da gjør. Denne veksten kommer til å komme av en generell markedsvekst, men også det faktum at jeg tror på ledelsens gjennomføringsevne, og at de kommer til å klare å bli en av flere betydelige aktører i dette markedet - i såfall ser vi det neste norske industrieventyret som det ble snakket om, og en mcap på veldig mange ganger det vi ser i dag - ja, underveis har man også fått fler emisjoner for å finansiere veksten, men jeg tror dette også skjer på stigende kurser, slik at det blir snarere innvannende enn utvannende i forhold til idag.

Alt dette er selvfølgelig bare spekulasjoner - men der igjen - jeg er jo ikke alene om å spekulere :-)
Record
28.04.2021 kl 10:13 15826

Her er vel noe på gang i samarbeide med PICVISA

The goal of this strategic partnership, which brings together the expertise of Vow, ETIA and Picvisa, is to valorize the waste generated on cruise ships and passenger vessels. Waste management on board poses several challenges we can respond to through smart robot...

Tror mange slike løsninger vi bli høyaktuelle etterhvert , mye verdier i "søppel" etterhvert som sirkulær økonomien blir fremtreden, høyaktuelle produkter som er klare for markedene ?
VOW kan levere innen hele spektret ,snakker virkelig om Valorize Of Waste :-)
oivindl
28.04.2021 kl 10:22 15805

Har det skjedd noe nytt siden denne artikkelen kom ut i mai 2020?
Avtalen ble undertegnet i feb 2020.
Redigert 28.04.2021 kl 10:24 Du må logge inn for å svare
Record
28.04.2021 kl 10:25 15793

Storscala testing på flere lokasjoner i Spania .
Repsol var vel ikke i Oslo å letet etter VoW , vil tro at det kan være en sammenheng ?

https://picvisa.com/en/2021/04/

Tenker at det er behov for flere typer waste til å mate anleggene rundt om

Anlegget på Follum vil produsere biokarbon med gass som biprodukt. For anlegget i Europa(Luxemburg) er det motsatt, der CO2-nøytral gass er hovedproduktet. Det sier noe om teknologiens fleksibilitet, sier Badin.
Spørs om det kan være noe tilsvarende med Repsol , de har vel også noe på gang i Polen ?
Redigert 28.04.2021 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
Record
28.04.2021 kl 12:01 15682

Her kan det vel også være ferske nyheter
https://www.orlenunipetrol.cz/en/media/pressreleases/Pages/20210315-TZ-OrlenUnipetrol-novy_produkt-EN.aspx

Tror det var en ang wasewater i samme selskap .
Er jo en stund siden intensjonsavtale var på gang , kanskje på tide å begynne å bære frukter ?

Om en ser seg litt rundt om så har VoW med ETIA virkelig ett bredt spekter av løssninger,det som gir fortrinn i nærmeste fremtid er vel at mange av disse er field testet ,de leveres ikke inn markedet uten at en er sikker på at de fungerer ,mange eksempler etterhvert.

Så mange spennende avtaler samt anlegg at når dette tar av ,vil det virkelig ta av .
Jeg er redd at en større aktør vil prøve å kjøpe hele selskapet , kanskje Eqinor eller i den kategori , de trenger i tillegg å redusere sine fotavtrykk.
Dette kan være en av mulighetene for akkurat det ?
Redigert 28.04.2021 kl 12:09 Du må logge inn for å svare
Hammers
28.04.2021 kl 16:11 15562

Ser det skrives om Spania, om husholningsavfall og Repsol.
VOW deltar der i Repsol's "Bilbao-prosjekt" der man ser på mulighetene for å gjøre husholdningsavfall til energi.
Joda, mulighetene er enorme rundt om.

Hilsen Hammers
Record
30.04.2021 kl 08:47 15272

Badin har sjelden hvert så giret på et intervjue som igår ,han lever virkelig for dette potensielle industrieventyret .
Som jeg tolket nær fremtid ligger det avtaler med de store klare for å signeres ,VoW må bare overbevise om oppskalering på kapasitet først .
Greit at samarbeidet i Sverie med NSR går etter planen , det vil nok være ett vindu i forbindelse med markedsføring av teknologi.
Satser på at cruice er oppe å går om ikke lenge , tror nok aftersales allerede øker da de må være klare å kaste loss når tillatelsene fra myndighetene kommer .
Greit med arbeidskapital ,rimelig sikre intekter.
For aksjekursen sin del ser det ut som vi kan få en livlig dupp også i dag , presentasjonen i går var vel ikke så dårlig , men kanskje ett brev fra japan eller noen større aktører ville hjulpet ,akkurat nå men fremtiden ser pen ut :-)
upsidedown
30.04.2021 kl 09:33 15172

Vi hadde bestilt et Alaska-cruise før korona slo til, fikk melding i går kveld om at seilingen vil bli gjennomført under forutsetning at man har fått vaksine. Minimum 94 prosent om bord må være vaksinert.
Slettet bruker
30.04.2021 kl 09:45 15118

Ser at flere prøver å være positive.
Når kan vi regne med at dette snur oppover.
Record
30.04.2021 kl 09:50 15156

Om vi ikke var positive hadde vi vel solgt tidligere :-)
Det sies at det er noe skaping på gang ,ikke vet jeg ,har egentlig ikke peiling på slikt.
Om du å jeg har 50K aksjer hver ,så selger vi å bytter risiko på snittpriser , skal vist bare fungere om det er liten voyialitet i instrumentet .
Vi får se om dette tilfellet snur det vel ikke før none tar disse postene fra dem ?
Slettet bruker
09.05.2021 kl 09:11 14642

Har nevnt det tidligere og etter å lest dette i E24 er jeg ganske sikker på at Vow er et av de selskapene AKH har i kikkerten.

Aker jobber med å få på plass en langsiktig finansieringsstruktur i Aker Horizons og varsler oppkjøp av mer modne fornybarselskaper fremover.
May-Liss
09.05.2021 kl 09:35 14577

Vow har ikke den kontantstrømmen AKH er ute etter og Vow er priset høyt på høye forventninger. Har ingen tro på at AKH vil kjøpe Vow nå-hva som skjer framtidig gjenstår å se.
Record
09.05.2021 kl 09:58 14571

VoW er sikkert høyt priset i det de har lagt frem til nå .
Styrken er vel bredden i allerede utviklet å skalerbar teknologi, i enkelte av produktene kan det virkelig bli pengemaskiner fremover .
AKH og tilsvarende selskaper ville kunne eskalere tempoet i markedsføring/salg samt eliminere den usikkerheten som altid vil være tilstede i selskap med lav kontantstrøm, ønsker det ikke men at noen lukter på en eller flere av de teknologiske løsninger å kan komme med ett fremstøt mens selskapet ennå er relativt lavt priset med tanke på bla potensialet til VGM.
Vil nok sitte langt inne for ledelsen å akseptere noe ,men pris å videre struktur kan endre mye .
Slettet bruker
09.05.2021 kl 13:44 14386

Vow blir dratt ned i grønt dragsug rett før cruise starter opp og coronapass innføres. Javel. Bærebjelken er på i alle fall på plass.

Noen lodd på vekst på land får være ok. Ser stygt ut nå, men det gjorde det for ett år siden også. Gikk bra. To steg fram, ett tilbake, men ingenting har endra seg. Industrien må fremdeles punge ut for ut utslipp og prisen for utslipp blir stadig dyrere.

Tar svært gjerne flere meldinger og oppdateringer. Informasjonstørken er tidvis slitsom å forholde seg til.
Record
10.05.2021 kl 12:56 14150

Ser satsing innen ett høyaktuelt tema kan bli attraktivt for en bredere invisteringsform,kansje en nyhet fra Betula i Bamle snart ?
Flere støtteordninger gjøres tilgjengelig , EU systemet har også ordninger , vet ikke om de kan benyttes i Norge men C02 kjenner vel ingen grenser .

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/05/10/7671273/regjeringen-letter-pa-investeringsregler-i-revidert-budsjett-investinor
Record
10.05.2021 kl 13:09 14113

Betula i Bamle vil kanske komme inn under VGM ?
Da kan det jo bli riktig gøy tidlig som aksjonær VGM, oppstart av Betula vil gi intekter rundt 200 Mill, da er jo hele Follum tjent inn, kanskje før oppstart ?
Her er mange muligheter fremover ,ETIA er vel mere en teknologi bedrift ,VoW er industri da er det jo kanske klart for å spinne den delen ut etterhvert :-)
CapitaL
10.05.2021 kl 14:42 13978

Nei, det er Vow som skal levere teknologi og utstyr til Betula Energy, og selvsagt også til Vgms fremtidige anlegg.. Betula skal drifte anlegget selv etter hva jeg har forstått. Har forøvrig ikke hørt noe nytt vedrørende Betula og finansieringen som er en forutsetning for anlegget i Bamble...
oivindl
10.05.2021 kl 14:45 13966

"Flere støtteordninger gjøres tilgjengelig , EU systemet har også ordninger , vet ikke om de kan benyttes i Norge"

Det er ENOVA som administrerer EUs Innovasjonsfond i Norge.
https://www.enova.no/ets/
Record
11.05.2021 kl 08:43 13693

Legger merke til at det stadig "popper" opp selskap med teknologi som VoW i større eller mindre grad har utviklet teknologi , Gjenvinning av plast,Rensing av vannrensing av kloakk osv.osv , Tro hvilke måte disse systemet markedsføres for uten Cruice bransjen , noen som vet noe ang dette ?

Mener det har hvert nevnt noe ang.Graphite og Graphene også på ett av disse fora ?
Redigert 11.05.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
Record
13.05.2021 kl 07:56 13362

:-)

Sier litt om volum å dertil potensiale ,dette er i lille Norge .
En ting å ta bort ett problem ,bonus er at det blir en resurs og ikke minst dette Co2 intensivet etterhvert som kvoteprisen skyter i været .
Satser på at VoW får deler av dette også i Norge .
Slettet bruker
13.05.2021 kl 19:06 12931

Er ikke dette det VOW ig Repsol jobber med.

Hva kan vi vente i morgen på GF
Slettet bruker
13.05.2021 kl 19:08 12924

En avstemming.
Slettet bruker
13.05.2021 kl 19:22 12895

Det vet jeg.
Jeg tenkte om Badin vill snakke litt om fremtidsutsikter. ( konkrete kunder etc. )
Record
17.06.2021 kl 07:51 12107

God morgen , prøver å løfte denne så vi kan fortsette en konstruktiv debatt angående VOW , alle er velkommen til å komme med inlegg som omhandler selskapet.
Record
17.06.2021 kl 08:32 12008

Mange små .....


Vow ASA : Vow lands more Safesteril contracts worth Euro 1.4 million in total

Vow ASA has through a subsidiary (“Vow”) secured three more contracts to deliver Safesteril® equipment for food safety. Vow is currently experiencing strong demand for its products with two previous contracts announced in April earlier this year, and it is currently bidding for several more.

“We are thrilled to be trusted with three more contracts, which demonstrates the versatility of our advanced technology. With systems installed in more than 35 countries, Safesteril® has become established as a major player in food safety, and we have succeeded in building an efficient delivery model for this technology,” says Henrik Badin, CEO of Vow ASA.

The three most recent contracts are for customers in North America and Asia respectively. A customer located in China will use the Safesteril technology for the sterilisation of paprika. This will be the 23rd Safesteril® contract for Vow in Asia.

The two other contracts are customers in the US, one for a company within the global herbal science industry and the other for a leading supplier of food functional ingredients. Vow’s landbased presence within the US-market is steadily growing.

The Safesteril® technology is based on the unique and patented combination of an electrically heated conveyor with steam, that reduces germ content in raw materials with a minimal alteration of the properties of the food product. The technology is also used for pasteurization and sterilization, disinfection, drying and roasting.

With the patented electrical heating screw Spirajoule in Safesteril®, the Vow subsidiary ETIA has been active in the field of food processing equipment innovation for more than 20 years, with a particular focus on heating and cooling technologies for low moisture products.
Karbon
17.06.2021 kl 08:38 11975

3 nye Safesteril-kontrakter i en børsmelding! Det er sterkt! Og en kontraktsverdi på litt over 14 millioner kroner er ikke å kimse av, når det samtidig meldes at det forventes flere kontrakter. Og her er kundene representert i både Kina og Amerika.

"Vow is currently experiencing strong demand for its products with two previous contracts announced in April earlier this year, and it is currently bidding for several more."
Redigert 17.06.2021 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Record
17.06.2021 kl 09:14 11861

Ja selv om hver enkelt av anleggene ikke er så store så blir det butikk med volum .
Det som virkelig er spennende å neste må komme snart er vel utviklingen i Indonesia ?
Der kan det bli både store og små anlegg , vil tro at det vil ligge an til sponsing av disse fra mange aktører da dett problemet med plastforurensing er ett problem for hele verden .
Hammers
17.06.2021 kl 10:28 11762

Enig - spes sett opp mot at dette er den 5. tilsvarende bare siden den 9. april i år.

VOW har tidligere opplyst at markedet for denne type utstyr ligger på 3-400 maskiner bare innen EU (total kost va 2,5 mrd).
Merk at alle årets kontrakter har gått til USA (3) + Asia (2).

Hilsen Hammers