Krakk - Stockageddon 22.02.2022

Slettet bruker
KRAKK 02.05.2021 kl 15:07 255045

Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.10.2021 kl 00:33 5893

Nå ville jeg solgt alt. Jeg er ofte «grossist». Kjøpe med begge hender og selge med begge hender.

✊👍
Slettet bruker
05.10.2021 kl 00:44 5907

ok:) Kan så absolutt være smart . Jeg har hatt stor suksess med bare å bli sittende, men så er jeg en ubrukelig trader så det er ingen reelle alternativer for meg egentlig.. Jeg har noen aksjer med imponerende gav - vil være synd å ødelegge de tallene med å selge og kjøpe hele tiden;) Håper uansett du treffer med din strategi, Rockall
Slettet bruker
05.10.2021 kl 00:50 5946

Takker, og like så..:)- Jeg tror vi skal få til dette med fortjeneste og gevinst, og lav inngang er godt. Det er vanskelig å gi slipp på skjermbildet der imponerende gav vises. Har full forståelse for det.
Slettet bruker
05.10.2021 kl 00:51 5972

Takker så masse for forståelse:)
Slettet bruker
05.10.2021 kl 01:08 5970

Har sett at noen har nevnt at børskrakk alltid utløses av en stor dramatisk hendelse ut av det blå, men så langt jeg har lest meg fram til, så var ingen slik enkelthendelse som forårsaket verken 1929-krakket eller det at dot com-bobla sprakk, bare sånn til ettertanke. Jeg vil gjerne bli korrigert på dette om noen kan bekrefte noe annet enn det jeg har lest meg fram til.

Et lite tankeeksperiment nå:

Hva om markedet i sin natur hadde "planlagt" å krakke stort helt uten koronakrakket, og at koronakrakket bare på sett og vis forlenget veien til det virkelig store krakket, som kan komme til å bli desto større pga. alt dopet markedet har fått som følge av koronaviruset..?
omans
05.10.2021 kl 06:18 5940

Kan vel være enige i at det er flere måter å tilnærme seg markedet på og de fleste ønsker høyest mulig oppnåelig profitt og å unngå tap, ut fra kunnskap.
Noen ganger er å lære hard way, også en lærdom. De fleste som har blitt rike på børs, har for det meste først gått på smeller.

Bull og bear markeder kommer og går. Bullmarkeder har ofte mye lengre varighet enn bear markeder som ofte er heisen ned mens Bull er trappen opp. En kan ikke helt vite hvor høy bygning en skal opp i ifm dette bull markedet. Om noen blir slitne og får høydeskrekk på ferden, er det ingen skam og tre til side oppe i etasjene.
Men alternativet kan bli litt kjedelig og langtekkelig før det omsider blir en heis og ta ned, når trappeturen uansett går til toppen først.

En har sett litt skifte nå fra vekst til verdi. Det samme skjedde i 1999. Risiko villige investor var mer opptatt av vekstaksjer som ga kjempe avkastning, mens verdi aksjer ble liggende i småføyka og gi lite. Men det endret seg. De som ikke fikk med seg verdi aksjer festen etter vekst, gikk glipp av store penger.
Noen mener en er i final stage på årelangt bull marked, men i lange løp går det alltid opp. Det finnes alltid en trapp et sted, og det går alltid en heis.

Jeg er ikke så ofte på Vinmonopolet og handler, så kan godt si det du foreslår vedr innsats i veddemålet ;-)

Edit: det jg mener med dette er at ingen har synske evner om fremtidige hendelser på spesifikke datoer, som ikke kan planlegges.
Si at bear markedet starter med litt tyngre fall på et gitt tidspunkt, og at en f.eks. skulle sett at 22. Februar neste år var i en svak periode, at det på dette tidspunktet er i bear marked, så vil det fortsatt være et stykke unna treff, dersom det ikke skulle bli Black Tuesday liknende tilstander denne dagen.

Redigert 05.10.2021 kl 06:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.10.2021 kl 12:20 5660

Den er god..:-)

Nå kommer en grå tåkete periode med vandring på høye nerver gjennom tornekratta i jordas jammerdal, og frynsete sjeler skal etter hvert kaste korta ned i Stockageddon. Blind vandringsmann viser vei. Han ser bedre. På veggen henger et maleri fra den middelalderske skjærsilden, og sanseløs griskhet får kjenne lukta fra boblende svovel.

😭😭😭
Slettet bruker
07.10.2021 kl 01:32 5531

Å skyve problemet foran seg:

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/1OVlzG/republikanerne-aapner-for-aa-heve-gjeldstaket-i-usa

USAs gjeld, verdens tyngste spøkelse. Hva om de bare må si stopp til å øke gjeldstaket på nytt når rentene har kommer enda høyere opp..?
undrende
07.10.2021 kl 01:48 5684

Dette vil ikke ha noen ting å si kortsiktig, før frem mot desember, isolert sett. (tidligst November)
Inntil da, om ikke større brister i verdensøkonomien åpenbares, vil verdensmarkedene fortsette videre opp.
EnAksjeTil
07.10.2021 kl 11:37 5558

Bare å glemme krakk nå folkens. Nå skal alle glede deg over gjenåpning av samfunnet verden over, så også på børsene. USA sin statsgjeld og boligmarkedet i Kina er spøkelser i skapet, men dette vil skyves minst et par år frem i tid. Rentene vil være lave i all overskuelig fremtid. Hvis vi er realistiske, hvem tror republikanerne vil kneble hele det amerikanske samfunnet rett etter en pandemi? Ikke særlig god valgpropaganda. Evergrande kan gå over i en annen form, men ved at staten slipper luften gradvis ut av ballongen ved oppkjøp. Krakk kommer til å komme men ikke nå.
trani
08.10.2021 kl 16:15 5415

Det er vel nå fullesjuken slår inn folkens..
Har dere gjort klar kebaben?
kaedureddfor
08.10.2021 kl 18:49 5368

Når blir budsjettet godkjent i kongressen?
Ikke Penge Dum
08.10.2021 kl 23:52 5244

Jepp, ser ut som vi går klar denne høsten. Til vinteren kommer gryende optimisme tilbake med fly i luften i gjen og at vi er ferdig med dose 3 runde på de svake og eldre i vesten pluss en god del vanlige.

Kanskje krakk meste høst. Vanlige er at krakk kommer der rentene har blitt hevet de siste 3-6 møtene. Nå snakker vi bare om å resusere støttekjøpene. Så får vi minst 3 møter med renteheving neste år så kan det spøke til høsten.
Redigert 08.10.2021 kl 23:53 Du må logge inn for å svare
Ikke Penge Dum
09.10.2021 kl 00:03 5245

Var vel løs kreditt og overinvesteringer som var tilfellet med krakket i både 1929 og dotcom? 1928 hadde deflasjon og i 1929 var null. Man hadde investert for mye under de glade 20årene og satt plutselig med masse varer og div man ikke fikk solgt. Samme ble tilfellet under dotcom. Man overinvesterte i online løsninger og forretninger.

Spørsmålet er om det samme skjer idag? Er det for lett å få lån? Investerer man feil eller for mye? Kina sine boliginvesteringer kan tyde på dette. En del tech i usa kanskje?
Dølle
09.10.2021 kl 09:50 5092

Må vekte mine ord da admin har satt egen mann på å forfølge hva jeg skriver. Trussel om utestenging kommer bare jeg setter komma feil. Men, får tro det er mulig å skrive at når du i mai forutså at olja skulle nedenom og hjem, bør det vel være en personlig selvjustis når det nesten viser seg å være imponerende feil. Og nå i oktober er du så bekymra at du må fortelle hele verden hva du ville gjort. Det du og denne Krakkulf bedriver tiden med er greit nok, men må dere påta dere oppgaven som Messias. Still deg på Karl Johan med et banner og en ropert. Budskapet ditt når flere der.
Anders13
09.10.2021 kl 10:43 5026

Risikoen er enorm for tiden. Mulig det blir en topp til, men P/B og P/E indikerer at de fleste selskaper er for dyre nå. Sef mulig å plukke vinnere ennå, men de dras uansett ned i suget ved korreksjon.
Pacino
09.10.2021 kl 11:13 5052

Enig, ..solgte alle aksjene mine i uken som gikk og lar det nå bero en stund fremover.

Hvordan gikk det forresten med Evergrande og Fantasia Holdings, begge disse to
selskapene ble satt på 'hold' ,,har ikke hørt noe mer etter det, noen som har oversikten?
Dølle
09.10.2021 kl 11:28 5110

Jeg har levd mesteparten av livet i en bransje hvor mantraet har vært....nååå, smeller det any time og i årenes løp med ditto utringer fra journalister med store overskrifter. Krakk, historisk høyt, nå heves renter, spåkula sier løp og hjem dere alle mann, pluss pluss. Dipper har det vært, men historisk i ettertid ser man knapt utslag på grafen. Ja, det vil komme korreksjoner hvor panikken rår fra alt fra 1 dag 1 mnd eller 4 som historisk sett gang på gang har vist seg å være enorme kjøpsmuligheter. Verden er bygget opp basert på en økonomi ingen egentlig forstår en skit av. Gjeld avler gjeld. Ingen land med gjeld utav en annen verden har noengang til hensikt å betale. Alle oppegående skjønner jøss......det er jo egentlig ikke mulig. Se på krypto markedet. Hvor mange billioner er kjørt inn der. Er det en eneste kart på kloden som egentlig kan forklare hvordan det er mulig.
Media og markedsføring forteller hver knott på kloden hva det betyr å være vellykket og dragsuget etter rikdom., er ustoppelig. Folk satser sokka sine for det man ser i reklamer. I hvert et lite høl på kloden kan du banne på at det finnes en smartphone selv om det er kun en teskje regnvann å kose seg med.
SKal man rope noe varsko er det befolkningsveksten som bør få fokus. Idag er den en og annen gummibåt med mannfolk og noen gravide kvinnfolk som søker lykken, men når landegrenser stormes og horder i milliontall velter inn enten man vil eller ei, da bør man ha solgt alt minst ei uke før.
Mado
09.10.2021 kl 13:41 5068

Det ser ut at selskapene også levere bra 3Q, ingen stor fare til jul. Personlig trodde det skjer en korreksjon i september, men det gikk bra.
Vi skal se hva som skjer neste år!
Når det skjer korreksjon, jeg tror når optimismen helt tilbake, Det skjer ikke nå, fordi hele verden står med stor cash og venter på.😁
Slettet bruker
11.10.2021 kl 16:33 4808

sitat: "Har sett at noen har nevnt at børskrakk alltid utløses av en stor dramatisk hendelse ut av det blå, men så langt jeg har lest meg fram til, så var ingen slik enkelthendelse som forårsaket verken 1929-krakket"


Hvem påstår at et Krakk utløses av en stor hendelse? Det er helt umulig for analytikere å forutse et krakk innenfor en tidsramme før det er for sent, der har vi gjentatte bekreftelser, f.eks 1929 og dotcom. Alle de faktorene som spiller inn vil de klare å analysere i etterkant av krakket men ikke før, vi snakker da om en fullstendig kollaps.

Du kan godt fortsette i det uendelige å spå krakk og du vil til slutt få rett men du klarer jo ikke å skille mellom en korreksjon og krakk, da er det kanskje på tide å endre overskriften til korreksjon?
Redigert 11.10.2021 kl 17:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.10.2021 kl 21:47 4688

Krakket er avlyst, kommer ikke før 2025!
Slettet bruker
11.10.2021 kl 22:06 4667

Mitt tips- gjenåpningsfest frem til høsten 2023, etterfulgt av en kraftig korreksjon. Deretter business as usual frem til krakk i 2029 - hundreårsjubileum??? (må tas like uhøytidelig som alle andre spådommer her inne).
Redigert 11.10.2021 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 01:50 4532

Mange som nærmest har påstått det.

Vanskelig å forutse et krakk, ja vel, men i enkelte delikate situasjoner er det en langt mindre «bombe» om krakket kommer. Og selvfølgelig i etterpåklokskapens navn… «Vi visste jo egentlig at alt det der var ei stor boble…».

Klarer ikke å skille mellom korreksjon og krakk..? Jo, korreksjon det er når du tisser på deg. Krakk er når du har bæsja deg ut.

Stockageddon 22.02.2022..:-)
Slettet bruker
12.10.2021 kl 07:34 4399

Bare å trykke penger for USA så kan dette enda holde på en stund.Men dagen de erkjenner at de ikke klarer betale gjelden blir styff. Et sted i 2023 eller 2024.
Rett før biden er ferdig med perioden sin eller rett etter. Nå sier jeg halleluja til helikopterpenger!
trani
12.10.2021 kl 10:03 4347

Oljen vil kvæle verdensøkonomien, og Biden er ferdig etter sin første periode.
Trump komme tilbake, og da blir det kaos.
Kratos
12.10.2021 kl 10:29 4314

Altfor mange som ikke har opplevd at aksjemarkedet også kan falle. Men sentimentet på twitter i det siste har begynt å endre seg, spesielt nå som flere og flere har blitt "langsiktige" i papirene de eier :) Dette er den største feilen mange gjør, og de kommer (som vanlig) til å begynne å selge først når ting alt har falt 20-30%. Dette krakket blir det største i børsens historie, og det sier ikke rent lite. Lykke til.
Investman
12.10.2021 kl 10:53 4306

Skal bli interessant å se utviklingen fremover med tanke på en korreksjon (ev. krakk). Det er størrelsen på korreksjonen jeg er spent på for det kan bli styggere enn man skulle tro. Er det så utenkelig med et fall på 50-60% egentlig?
trani
13.10.2021 kl 15:39 4208

Nå rigger markedet seg til et stort fall..
Fest beltene eller kom dere ut..!
Mado
13.10.2021 kl 17:41 4158

Morgan Stanley venter på -10--20% fall, men så lenge hele verden venter med store cash på billige aksjer, skjer ingenting.
Som sagt tidligere det skjer når optimismen kommer tilbake og ingen husker krakk eller neste uka tirsdag den 19.10.2021 starter det store fallet.😁


ShoeShineBoy
13.10.2021 kl 18:32 4332

Krakker kommer når renta i USA settes opp og folk begynner å få betalingsproblemer. Dette kan komme ganske raskt om inflasjonen i USA ikke viser klarere tegn til å avta.
Jensenpirken
20.10.2021 kl 17:30 3964

Syns aksjemarkedet fortsatt ser bra ut jeg. Ny ATH på Oslo Børs, bullish oljepris, USA børsene vaker også rundt ATH. Jeg sier Bull.

Må også legge til at Q3 tallene så langt har imponert meg veldig. Særlig US bankene som var først ut leverte særdeles bra. Forventer også gode tall fra «Big Tech» senere.
Redigert 20.10.2021 kl 17:44 Du må logge inn for å svare
tuja
20.10.2021 kl 18:35 4019

Neste år starter Bidens skatteregime, med kraftig økte skatter for selskap/industri. Da blir marginene kraftig redusert.

https://www.tv2.no/a/13931113/

Vil øke selskapsskatten

Tidligere har Biden-regjeringen gjort det klart at de vil øke selskapsskatten i USA til 28 prosent og minsteskatten for multinasjonale selskap til 21 prosent for å finansiere satsingen.

Økningen vil reversere deler av kuttet i skattesatsen som tidligere president Donald Trump fikk vedtatt i 2017.
Redigert 20.10.2021 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
rolstad
20.10.2021 kl 18:45 4118

Usikker på om Bitcoin, eiendom, eller energipriser utløser krakket, men det kommer.. Økt rente, lavere kjøpekraft, og økt selskapskatt har alltid ført til nedgang i markedet.
Redigert 20.10.2021 kl 18:45 Du må logge inn for å svare
Lango
29.10.2021 kl 13:42 3840

Da begynte nedturen. Ifølge analysene noen dager for sent, jeg klarer ikke se hvorfor, men all data tilsier videre nedgang som kunne starte tirsdag. Forventer en liten nedgang i morgen før det blir stygt neste uke, og om 22.2.2022 blir stygg så vil det falle før det også dessverre. Jeg solgte meg ut 17.10.2021. Og blir utenfor til markedet nå.
Mado
01.11.2021 kl 13:41 3653

Da er krakk signalet kom!
https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/10/30/195798199/oljefondssjefen-oljefondet-vil-falle-i-verdi-og-det-kan-vare-lenge
Det går ikke at børsen ,priser og inflasjon stiger og stiger.
Det skal bli kursfall. Ballongen snart fylt.
undrende
01.11.2021 kl 14:07 3673

Har Du deltatt på Halloween i helga?
Mado
01.11.2021 kl 14:10 3751

undrende@
Les artikkelen først, det ikke jeg spår. Det er sjefen for oljefondet
Aldara
01.11.2021 kl 14:11 3842

Nå har sjefen inntatt en del shortposisjoner!