Krakk - Stockageddon 22.02.2022

Rockall
KRAKK 02.05.2021 kl 15:07 222463

Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Patron72
24.02.2022 kl 18:49 6999

Jeg er lettskremt og har heldigvis valgt å ha en forsiktig tilnærming i aksjemarkedet de siste mnd.
Sitter bare i noen få selskaper nå og godt med cash.

Kommer til å følge denne tråden videre.
Redigert 24.02.2022 kl 18:50 Du må logge inn for å svare
MSoleim
24.02.2022 kl 23:28 6737

Tror ikke du skal konkludere for raskt med det. Alt avhengig av volumet du eier i aksjen. Eier du for millioner vil det endre store summer bare på 1 krone kursfall/økning.
gepard1
25.02.2022 kl 07:34 6601

Det blir spennede og se hva renteoekninger og fiatpengeslutt vil gjoer med markedet. Normalt burde det gaa bra en stund pga. av ettervirkningene av alle pengene som er trykket, men med verdens stoerste gjeldsboble ever paa plass, kan markedet ryke ganske fort. Jeg tror paa det sistnevnte.

Selv i rike Norge, er inkasso boelgen allerede langt stoerre en normalt. Da kan man bare tenke seg hva som vil skje naar rentene fortsetter opp.
Redigert 25.02.2022 kl 07:37 Du må logge inn for å svare

Det skal ikke akkurat så mye til å få 100 000 i urealisert tap i disse tider hvor børsene er så volatile. Det må man desverre regne med.


Tviler på at en som sier han skulle hørt på trådstarter eier aksjer for 1mill

Rekylen på verdens børser torsdag kveld og fredag tror jeg kan vise seg å være prematur. Ganske utrolig at amerikanske børser steg helt mot stengning fredag kveld med all den usikkerhet som ligger over børsene og en situasjon hvor det er umulig å forutsi hva som ville skje i helgen. Det de fleste trodde var at Kiev ville falle raskt og at vi gikk mot en mer avklart situasjon hvor Russland kontrollerte Ukraina. Det ser vi nå at ikke har skjedd ennå. Gassledninger er i brann og vi går mot en veldig uavklart situasjon for Europa og hele verden. Samtidig ble rallyet forsterket av at de vestlige sanksjonene ikke ble så kraftige som markedet fryktet. Nå ser vi at de strammes kraftig til, og Swift ser ut til å bli en del av sanksjonene, noe som vanskeliggjør all handel med Russland, inkludert olje og gass. De fleste vesteuropeiske land har stengt luftrommet for russiske fly, og det forventes at Russland kommer til å hevne seg mot vesten på alle måter de kan.

Særlig utbombede teknologiaksjer steg kraftig, bl.a. fordi man håpet at renteøkningene ville bli svakere på grunn av krigen. Men alle sanksjoner og økte råvarepriser kan bidra til ytterlig inflasjon i en verden som allerede sliter med galopperende inflasjon. Vi står i reell fare for å ende opp med stagflasjon, noe som er drepen for verdensøkonomien. Ingen vet hvor dette ender, så jeg tror vi få en blåmandag på verdens børser i morgen hvor det går opp for stadig flere at uroen langt i fra var bak oss på fredag. Olje, gass og shipping er antakelig sektorer som vil være de mest trygge havnene i en turbulent tid. Dersom vi unngår en global resesjon og vekstprognosene før Ukraina-konflikten blir virkelige, vil både tank, bulk og containere fortsatt være sterkt etterspurt og vil ha gode tider. Oljeprisen var allerede presset opp høyere etterspørsel enn tilbud, og ville ikke ligget veldig mye lavere enn nå selv uten krig. I et worse case scenario vill det meste kunne straffes, men krig pleier å kunne gi gode tider for energi og shipping, så de kan ende opp som vinnere i begge scenarioer.
Redigert 27.02.2022 kl 13:48 Du må logge inn for å svare

Dax gikk opp nesten 4% på fredag så at den faller på mandag er nok nokså naturlig.
Redigert 27.02.2022 kl 15:25 Du må logge inn for å svare

Her sier FA mye av det samme som jeg skrev lengre oppe:
"Fare for stagflasjon

– Reflekterer ikke renteoppgangen hovedsakelig bedre økonomiske tider?

– Jo, normalt er det slik. Men vi kan risikere å få et stagflasjonscenario med høy inflasjon og lav reell vekst, påpeker Sættem.

– Drives renteoppgangen av økt økonomisk vekst, som igjen presser opp priser og lønninger, tjener selskapene mer penger og høyere aksjekurser kan forsvares – men dersom renteoppgangen derimot drives av stagflasjon, er det negativt for aksjemarkedet.

I stagflasjonsscenarioet vil både selskapenes inntjening synke og P/E-multipler falle, forklarer økonomen.

– Da får aksjemarkedet en dobbel smell, så stagflasjon er «drepen» for hele aksjemarkedet – inkludert bank- og finanssektoren. Da vil også globale indeksfond kunne falle kraftig, advarer han.

– Vi ser nå noe vi ikke har sett på snart 30 år – stigende renter og økt inflasjon – så risikoen for stagflasjon er til stede, men vi får håpe at inflasjonen faller tilbake og den økonomiske veksten stabiliserer seg på et normalt nivå, slik at vi får en myk landing."
https://finansavisen.no/nyheter/personlig-okonomi/2022/02/27/7827081/nordnet-okonom-slik-posisjonerer-du-deg-for-renteoppgang?internal_source=sistenytt

Weekendfutures fortsetter å falle fram mot åpning av vanlig handel. Dow Jones nå ned 1,6%
Bitcoin sto imot bra det meste av helgen, men har nå brått falt 4,5% på en time.
china
27.02.2022 kl 21:40 5804

Alt innen olje kommer til å ta av.

Blir spennende på se hvor mye oljeprisen hopper i været når handelen åpner ved midnatt. Regner også med at dollarprisen vil stige kraftig.

"The Russian invasion, and the way in which the cards have fallen since, has raised the spectre of huge uncertainty over financial markets. “There will be a significant amount of pent-up stress/uncertainty for the open after a weekend of substantial developments on both the ground and sanctions,” said Neil Wilson, Chief Analyst at Markets.com. “A lot has changed since the Friday close…but as I said then, it was probably not a great idea to hold risk over the weekend.”
There will be a significant fear-driven bid for Brent, WTI and natural gas futures, producing ever steeper backwardation. The question is whether the rally holds or is faded later in the day/week. “I expect uncertainty over the war itself and possible Russian reaction (cut off oil & gas supplies) to keep a bid under oil and gas until we learn more,” said Wilson. “Fear over near-term supplies will underpin strength in WTI, Brent and Nat Gas.”
https://www.thearmchairtrader.com/market-forecast-bp-forex-usd-ukraine/
Redigert 27.02.2022 kl 21:52 Du må logge inn for å svare

Valutahandelen er i gang og dollarkursen er igjen over 9 kr, nær toppen fra torsdag formiddag.

Japanske Nikkei indeks og kinesiske Shanghai stiger her til morgen. USA er igang med at hente en del af nattens tab hjem igen…

Det gikk langt bedre enn man kunne frykte. Det blir en kraftig dipp i natt, som heldigvis gjorde at det meste av nasdaq-shorten min var dekket da jeg våknet.
Rockall
02.03.2022 kl 08:37 5088

Dette er ikke over. Nye realiteter overtar.

Enn så lenge får vi se slikt som at de som har tapt på tech og grønt i det siste vil hevne tapene ved å satse stort på olje og gass etter at energiprisene har blitt skyhøye...

Dette er sikkert også slik at flere som kjøpte seg inn på topp like før dot com-boblesprekk og/eller finanskrise, at de har vært bitre og nå endelig skulle ta igjen det tapte og vel så det, og kanskje har de satsa riktig så stort i det siste... De påstår da sikkert også at alt er annerledes nå, og at historien ikke vil gjenta seg...

"But it's different this time..."

Ha-ha-ha-ha-haaaaar du ikke hørt det før..? :)-
Rockall
02.03.2022 kl 08:40 5081

Forventer nå storstilte russiske cyberangrep som vi ikke har sett maken til før... Den som har tapt alt har ikke mer å tape uansett, så...
Rockall
05.03.2022 kl 02:14 4904

Russiske folk er bare så gjestfrie og gode, slik jeg har opplevd det. Slik vil oppfatningen min bli også. Putin er ikke Russland, og Russland er ikke Putin. Vi må tro at lyset kommer tilbake.

Jeg har tro på at det fins fornuftige investeringer der ute, og jeg vil tro på verden. Folkens… Det er ei mørk tid akkurat nå, men jeg vil tro og håpe på at vi kommer oss ut av den.

Aksjer i selskaper som gjør det godt, som er solide på hjemmebane og som genererer plusstall. Har tro på disse. Mange indekser har falt mye allerede, men over tid så sier i alle fall historien at det skak gå opp og fram..? Vil vi håpe og tro..? Jeg velger det, ja, selveste krakknissen, sant..? Jeg har har cash til å kjøpe, og jeg klarer meg godt uansett, og… Tro det eller ei… Jeg har også aksjer nå. Jeg er med!

:-)
Morty15
05.03.2022 kl 06:55 4910

En liten tanke litt «utenfor boksen». Undervurderer verden Putin ved at man overser at han også kynisk kalkulerer med at den vestlige verden har «klemt seg inn i et hjørne» og er sårbar der Putin også har medregnet andrehåndseffekten av at økonomien i vesten får seg en real blåveis på et sårbart godt timer tidspunkt. Inflasjon ut av kontroll med svekket vekst og fyordet stagflasjon ville ikke vært bra for et forgjeldet vesten med kunstig lavt rentenivå med ditto bobleprising en rekke assets🧐

Der Putin videre spiller på at med atombombetrusselen og med en svak nabo Europa med små militære muskler der det vil ta mange år å ruste opp igjen. Og et USA som har nok med seg selv. Ergo Putin kan være «bølla i skolegården» uten motstand.

Slik at med de harde økonomiske sanksjonene fra vesten så vil vesten «skyte seg selv i foten» og særlig om Russisk Olje og gass m.v. Ikke selges til vesten lengre der Russland da trolig vil få solgt til lavere pris til Kina m.v.. Det vil ramme Russland men vil bli enda mer kritisk for Vesten. En form for økonomisk «den brente jords taktikk».

Putin mener at vestens storhetstid er forbi der tydeligvis ser for seg en annen maktbalanse også økonomisk i fremtiden der Russland er tiltenkt en større rolle enn idag. Ser for meg at Putin ønsker å gå inn i historien som den som gjenreiste «den Russiske bjørnen» når man leser historiebøkene om noen tiår frem i tid. Kina kommer her til å spille en stor rolle hvordan de manøvrer dette. Vi merker oss også at India har stemt nøytralt i FN.

Uansett utfall later vi til å være ved et historisk viktig veiskille som kan få store konsekvenser på en rekke områder også i børssammenheng.

Russland er eit stort land, men ein miniputt i økonomisk sammenheng. No blir dei isolert i mange år fremover. Brødkøen blir lang. Vesten klarer seg fint. Lav arbeidsledighet fortsatt.

Funfact. BNP Russland er samme omsetningen som Wallmart.
Salbei
05.03.2022 kl 21:05 4628

Hahaha, den var god. False fact.
Rockall
06.03.2022 kl 13:03 4460

Hei Morty15. Har tenkt på det samme som du nevner der innledningsvis, denne kyniske kalkuleringen.

Jeg velger å ha litt tro på verden, og har halvparten i aksjer, men da aksjer som har økt gradvis i kursverdi over flere år og som gir utbytter, og som tåler en generell støyt godt. Det blir snart utbyttetid, så utbytter sikres. Men jo, jeg syns det er greit å ha tørt krutt!
Morty15
06.03.2022 kl 13:29 4428

Da kjører du en form for Warren Buffet style™️

I årets aksjonærbrev fra Warren Buffet fremkommer sum aksjebeholdning på USD 351 mrd. hvorav 161 mrd. Apple tilsvarende 46 %. Kontanter på USD 144 mrd. kommer i tillegg der mål er USD 30 mrd.. Pengene plassert Statsobligasjoner USA med forfall innen 1 år. De har slitt med å finne attraktive kjøp de siste år. Tilbakekjøp av egne aksjer Berkshire mest benyttet der de fremhever kun gjøres om aksjonærvennlig. Det sier litt om hva de mener om dagens aksjemarked.

Det fullstendige aksjonærbrevet datert 26.02.22:

https://www.berkshirehathaway.com/letters/2021ltr.pdf
Rockall
07.03.2022 kl 21:49 4143

Ja, ok..:) Takker.

Jeg tenker at det kan være en risiko i å bare ha penger som står på konto også, men jeg har også investert i fast eiendom. Der er ikke ideen kun verdistigning, men at leieinntekter går med på «å konvertere lån til egenkapital».

Haster ikke med å investere i flere verdipapirer for tida da, ikke nå. Følger bare med på bevegelser.
Riggsjef
12.03.2022 kl 00:00 3697

Covid så rett over i krig og inflasjon verden ikke har sett maken til på 50 år. Dette vil bli verre og verre. Tror folk flest ikke aner hvor dette kan ende.
Europa vil få seg en så kraftig nestyver at dette blir nesten knockout! Børsene vil halvere seg. Tror det var litt tilfeldig at du traff så godt med februar, men dette blir ille. Verre enn du som leser dette tror. Det vil bare ta litt tid, resesjon here we comes. Alt skal opp, opp nå. Synd det er renter, priser på mat, energipriser og inflasjon som går opp. alle indekser vi helst vil ha lave kommer skyhøyt nå. Lykke til folkens!
Redigert 12.03.2022 kl 00:42 Du må logge inn for å svare
-Dëë-
12.03.2022 kl 07:42 3556

Best å være negativ, da blir man oftere positivt overrasket.
Vampyren
12.03.2022 kl 20:30 3435

AFP: USA vil gje umiddelbar militær støtte til Ukraina
PUBLISERT KLOKKEN 20:19

Ifølge ei kjelde i den amerikanske senioradministrasjonen, vil USA gje ny og umiddelbar militær støtte, som mellom anna panservern, luftvernsystem og handvåpen, til Ukraina, melder AFP.

Informasjonen er ikkje bekrefta frå offisielt hald.

President Joe Biden skal ha autorisert avgjerda på laurdag.

Redigert 12.03.2022 kl 20:31 Du må logge inn for å svare
Riggsjef
13.03.2022 kl 00:05 3318

Joe Biden er den dummeste presidenten på lang tid i USA. Han går inn for å starte WW3.
Jævla idiot! Har hus på andre siden av jorden, men det spørs om en slipper unna selv om det er langt ute i havet.
På tide å rømme landet her skjønner jeg. Satans tullinger hele fordømte gjengen som "leder" vesten.
Børsfesten er over, det blir bråstans nå. Skal du ha gode grafer fremover må du nok snu de opp ned!
Jens AUFmedlemsjuksemaker prater og mye røl for tiden.
Redigert 13.03.2022 kl 00:07 Du må logge inn for å svare
gepard1
13.03.2022 kl 02:07 3300

Krig, hyperinflasjon og Deltakron vil utloese en ny finanskrise.

Hvis ikke NATO og USA hjelper Ukraina, har de satt en farlig presedens som sier at Kina og Russland kan angripe og overta hvilke som helst land de vil i verden, saa lenge det ikke er ett NATO land.

Dette vil bli mye farligere paa sikt. Tipper NATO allerede angrer paa at de ikke gikk inn og sikret det Ukrainske luftrommet foerste krigsdag. For naa er det fritt frem for verdens banditt nasjoner.

Det er soergelig og se at saa mange nordmenn er like feige som NATO har vaert her. Og desverre kommer NATO's militaer stoette i form av vaapen altfor sent.

Men denne stoetten vil ganske sikkert bidra til aa senke boersene fremover. For VIX vil ganske sikkert klatre pga. dette.

I tillegg er Deltakron i ferd med og erobre verden. Noe som betyr at Covid bremsen fortsatt vil plage verdens oekonomien. Naar vi i tillegg begynner og naerme oss hyperinflasjon, ser det ikke lyst ut for boersene fremover.
Redigert 13.03.2022 kl 02:15 Du må logge inn for å svare
all4one
13.03.2022 kl 05:58 3313

Vesten kommer til å bruke stedfortredere i Europa på samme måte som de drev på å ødela for hverandre under den kalde krigen. Problemet nå er at Ukraina er et europeisk land, ikke et fattig land på et annet kontinent.
NATO gjør egentlig ikke annet enn å rasle med sablene.

Hvem tror egentlig på at Ukraina kan fremstille krav og eventuelt vinne dette? Russland har i alle kriger vist en enorm vilje til å ofre soldater. I USA og nære allierte, eksempelvis England mistet også en del soldater i Irak og Afghanistan.
Løsningen var private sikkerhetsforetak hvor tap ikke ble registrert på samme måte som landets egne militære tap.
En viktig lekse ble lært i Vietnam, tap av soldater langt borte fra eget land er ikke populært i egen befolkning.
Vi var tyve år i Afganistan, hvor mange mistet vi?
Leste for et par dager siden av de regnet det som 1/3 sjangse for død om man vervet seg til Ukraina. Livstidskontakten er et annet aspekt som gjør at det ikke er sikkert de klarer å verve dem de egentlig har lyst på.
Beklager at jeg ikke har kilder, men søk litt selv.
Begge sider driver massepåvirkning om dagen, så ikketro alt du leser. Sannheten er krigens første offer.

Jeg håper Ukraina vinner, men slagmarken kommer til å drukne i blod. Er redd russiske ledere ikke kommer til å gi tilbake okkupert land og de tar stadig mer.
Misliker Putin, men ikke Russland eller russiske folk.
Egentlig er vi vitne til en maktkamp mellom ledere og økonomiske interesser. Sivile liv går tapt for at noen skal berike seg mer.

Hva skjer når økonomien faller? Tillits- og støttepakker til dem som har mest fra før. hvor er obx nå kontra to år siden?
Vesten bugner over av kontanter, hva skal de brukes på?
Bolig- og aksjemarkedet kommer til å fortsette å stige. Nesten uansett hva som skjer i realøkonomien.
Vesten drives av gjeldsvekst, dem som kommer sist inn betaler den høyeste prisen når luften går ut av ballongen.

Kalle777
13.03.2022 kl 06:24 3386

Det er absolutt ingen ting som henger på greip med din krisemaksimering.

Putin har havnet i en skvis hvor han konstant forsøker å fremprovoser feil hos Ukraina, USA og Nato for å kunne forsvare en eskalering av krigen.

Han har allerede tapt og vi ser at det er noe som ikke helt stemmer med mannens strategiske planer, retorikk og kroppsspråk.

Og det du mener er at USA og Nato skulle forsvare et luftrom der det sitter en ustabil mann med 5000 Atomstridshoder i andre enden av bordet hvor mange av stridshodene har rekkevidde til å utslette Washington, Berlin, Paris og London med et tastetrykk?

Putin har også satt Kina i en skvis men Kina har absolutt ingen interesse av at denne krigen eskaleres, og det er fordi de har økonomiske interesser i Europa. Hvorfor i all verden skulle Kina med sine få atomvåpen begynne å invadere flere land i Europa når USA sitter med nesten like mange atomvåpen som Russland?

USA, NATO og EU gjør det eneste rette, og det er å slite ut den Russiske befolkningen og spesielt den rike makteliten som snart blir handlingslammet. Putin vil til slutt ikke ha tillit til sine egne. Det vil komme et oppgjør i eget land.

Når det gjelder pandemien så har den blitt såpass utvannet at den i dag fungerer som vanlig influensa, den nye mutasjonen deltakron kan være mer smittsom men den vil være enda mildere enn influensa for de aller fleste.

Om du tror vi på nytt stenger ned samfunnet så vil ikke det skje.


Redigert 13.03.2022 kl 06:58 Du må logge inn for å svare
Vampyren
13.03.2022 kl 07:42 3418

Kinesisk by stenger ned

Styresmaktene i den kinesiske byen Changchun nordaust i landet stenger ned byen på grunn av dei høgaste smittetala på to år. Dei 9 millionar innbyggarane i byen er pålagde å jobbe heimanfrå, og berre ein person per husstand kan gå ut for å kjøpe det mest naudsynte. Byen vurderer også å innføre massetesting.
gepard1
13.03.2022 kl 08:05 3443

Kalle

Du grenser til aa vaere superpessimist hvis du tror at Putin vil odelegge hele Russland med et taststrykk, og atombombe de store byene i Europa, for da vet han at hele Russland blir oedelagt ogsaa, slik at dette kommer han selvfoelgelig aldri til aa gjoere. Putin vil ikke oedelegge sitt eget land med vilje!

Derfor er det ingen fare for NATO og gaa inn og hjelpe Ukraina.
Redigert 13.03.2022 kl 08:05 Du må logge inn for å svare
Kalle777
13.03.2022 kl 08:18 3426

Det er ikke snakk om hva Putin kan gjøre med sine Atomvåpen den dagen USA og Nato går til motangrep, men hva som kan skje når vi utløser tredje verdenskrig. Hvilke følger kan det få og hvor langt er ustabile statsledere villig til å strekke seg etter flere år med psykisk utmattelse når de nærmer seg et tap. Vi har også Kim Jong-un i Nord-Korea, hvem har kontroll på han?

Vi snakker her om enorme konsekvenser som kan ende opp med et katastrofalt sluttresultat, og det man bekymrer seg for er hvordan børsen oppfører seg om vi skulle oppleve dette scenario?
Våkn opp!
Redigert 13.03.2022 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Vampyren
13.03.2022 kl 08:44 3385

Russland advarer USA

– Tankeløse forsendelser av våpentyper som mobile antiluftskyts og antistridsvognmissilsystemer til Ukraina kan føre til alvorlige konsekvenser, sier Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov til russisk fjernsyn, ifølge New York Times.
Vampyren
13.03.2022 kl 08:59 3377

NATO chief says Russia may use chemical weapons..

BERLIN, March 13 (Reuters) - NATO Secretary-General Jens Stoltenberg said on Sunday that Russia might use chemical weapons following its invasion of Ukraine and that such a move would be a war crime, according to an interview in German newspaper Welt am Sonntag.

https://www.reuters.com/world/europe/nato-chief-says-russia-may-use-chemical-weapons-german-paper-2022-03-13/


Riggsjef
13.03.2022 kl 10:42 3303

Han vil ikke tømme atomvåpen i Europa mulig litt i Frankrike og England. Han vil utslette USA. Det er hovedmålet. Han har bunker og tror han selv overlever. Men vestens tullingerskjønner ikke dette. Putin er mobbet siden år 2000, men skal ikke gå inn på det her folk skjønner det rett og slett ikke. lyvejens og NATO er glorifisert. Nå er putin en desperat mann. En tragedie at vi har ekspandert østover mot Moskva /NATO. Bare at Jens er leder forteller meg at vi er idioter. Den falskeste mannen som har vært i norsk politikk. Det sikreste tegn på dommedag. Tilgi oss Gud, mennesker er stokk dumme. Her begynner han nærme grensa til Polen på grunn av NATO. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Ea9lE2/eksplosjoner-naer-den-polske-grensen-militaerbase-angrepet
Redigert 13.03.2022 kl 10:45 Du må logge inn for å svare