Krakk - Stockageddon 22.02.2022

Rockall
KRAKK 02.05.2021 kl 15:07 222405

Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Vampyren
13.03.2022 kl 17:21 6235

USA advarer Russland: Vil svare med full styrke

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan advarer Russland mot å skyte mot Nato-territorium og sier at Nato i så fall vil svare med full styrke.

Om Russland skyter mot Natos territorium, vil det utløse Natos artikkel 5, som sier at angrep på ett Nato-land er å anse som et angrep på alle.

– Alt jeg sier, er at om Russland angriper, skyter mot eller løsner ett skudd mot Nato-territorium, vil Nato-alliansen svare, sa Sullivan til CBS søndag.

Sullivan uttalte seg bare noen timer etter at russiske styrker skjøt 30 missiler mot en base som Nato bruker i Ukraina, bare 25 kilometer fra grensa til Polen, og dermed Nato-territorium.

Sullivan advarte samtidig president Vladimir Putin mot å ta i bruk kjemiske og biologiske våpen og sa at det ville innebære at Russland krysser en ny «sjokkerende linje» i folkeretten.

Helt enig. Folk må begynne å våkne. Børsen er det siste folk kommer til å tenke på om det bryter ut verdenskrig. Vi har levd i den rosa bobla Norge og folk aner ikke konsekvensene virker det som. Det er forøvrig store konsekvenser på sikt for Europa om det fortsetter slik det gjør nå også.
Vampyren
13.03.2022 kl 21:32 6101

Alarm! 😱

Russland har bedt Kina om miltærutstyr og økonomisk hjelp

Både New York Times og Financial Times skriver søndag kveld at kilder i den amerikanske regjeringen opplyser at Russland skal ha bedt Kina om militærutstyr til bruk i krigen i Ukraina. Russerne skal ifølge kildene også ha bedt om økonomisk støtte for å bøte på skadene fra Vestens sanksjoner mot Russland.

Kildene har ikke villet si noe detaljert om hvilke type militærutstyr Russland har spurt etter. De vil heller ikke si noe om hvordan Kina har reagert på forespørselen, eller hvor amerikanerne har fått denne etterretningsinformasjonen fra.

Financial Times skriver at opplysningene har ført til uro i Det hvite hus for at Kina kan komme til å underminere Vestens forsøk på å hjelpe Ukraina i å forsvare seg selv.Redigert 13.03.2022 kl 21:32 Du må logge inn for å svare

Det som er skummelt er at det sies at Putin er syk og at han kansje ikke er helt tilregnelig. Tror at om få måneder kan det hende at Ukraina er kun første del og vi kan få en utvidet krig. Russland og Kina slår seg sammen mot vesten. Skikkelig skummelt er dette. Må berømme trådstarter her selv om vi ikke har fått noen krakk sier han jo at startskuddet startet 22 februar . I USA kan det også bli uro mot høsten , Trump mot mellomvalg og Biden er ikke direkte populær.
trani
18.03.2022 kl 00:57 5487

Vet ikke hva dere tenker, men det hele virker nå rigget for et Trump comeback. Enig?
Mado
19.03.2022 kl 10:34 5307

Kanskje tråden må slettes?
Kalle777
19.03.2022 kl 10:34 5327

Klovnen som genierklærer Putin for håndteringen av Ukraina, jeg tviler.

Sitat Trump:
– Jeg gikk forbi TV-en i går og sa «dette er genialt». Putin erklærer en stor del av Ukraina for uavhengig. Jeg sier: «Hvor smart er ikke det?» Og han skal gå inn og være en fredsbevarer. Det er den sterkeste fredsbevarende styrken jeg noen gang har sett … Vi kunne trengt det ved vår sørlige grense, sa Trump og fortsatte:

– Tenk på det, her er en fyr som er veldig smart. Jeg kjenner ham veldig godt, veldig, veldig godt. Forresten ville dette vært utenkelig om jeg var president. Men her er en fyr som sier: «Jeg skal erklære en stor del av Ukraina uavhengig, og vi skal dra dit og hjelpe å bevare freden.» Du må innrømme at det er ganske smart.
Redigert 19.03.2022 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
de Flow
19.03.2022 kl 11:44 5275

Det er ikke vanskelig å se hvordan Nostradamus fikk sin status når man ser folk berømme trådstarter her.
Trådstarter spår børskrakk 22.02. Det skjedde ikke. Istedet berømmes trådstarter for sitt fremsyn når Russland startet en krig mot Ukraina 24.02.

La meg slenge ut en dato: 13. juni. Bare å berømme meg når et eller annet skjer et eller annet sted på eller rundt den datoen.
-Dëë-
19.03.2022 kl 13:03 5383

Da slenger jeg ut en spådom også: 12 april smeller den første atom-, biologisk-, eller kjemiske bomba.

TS skriver vel at startskuddet går 22 februar uten at det har skjedd, men han er nok inne på noe at det lønner seg å være rask på labben hvis plutselig markedet snur ned, det er oljen som holder OSE oppe

Man skal være litt forsiktig med med å si at det er direkte krakk. DOW Jones All Time High er 36952 poeng. DOW ligger nå på 34754 poeng. Under korona var DOW ned mot 18 000 poeng!!!

Markedet er ned, men egentlig ikke så ekstremt mye.
Maalselv
19.03.2022 kl 19:28 5260

Er det her Jehovas vitner bor ?

Slik jeg ser det og har studert en del vil andre halvår i år bli tøft å være på børs. Russland/Ukraina er antagelig starten , den kalde krigen vil garantert være der lenge. Putin blir presset opp i hjørne og dette er veldig farlig da han ikke kan snu for å redde seg. Atomknappen kan plutselig bli aktuell. Går vel med han som Hitler, selvmord eller et kupp intern der.
Man må huske på at børsen har dobblet seg siden ca mars 2020 og ser heller ikke at vi kan få en kraftig rally ,men det kan skje for å avslutte hele oppgangen.
Maalselv
24.03.2022 kl 16:13 4956

Ikke fortvil, det satses på Forsvaret som aldri før, og Softox har mange bein å stå på.

https://www.ffi.no/aktuelt/nyheter/kan-et-norsk-patent-beskytte-forsvaret-mot-pandemier-og-biologiske-stridsmidler
Riggsjef
24.03.2022 kl 21:20 4973

Aldri vært så pessimist og deffensiv som jeg er nå! At børsene går oppover er for meg den største gåten jeg noensinne har sett.
Rentene akselererer, mangel på råvarer med påfølgende prisøkning. Afrika får ikke tak i hvete, dette er starten på en grotesk tid.
Blir en av Nato idiotene eller Putin triggerhappy da blir det stygt.


https://finansavisen.no/nyheter/finans/2022/03/23/7840028/skrasikker-pa-resesjon-dette-gjor-investorguruen-med-pengene-sine-na
Redigert 24.03.2022 kl 22:01 Du må logge inn for å svare
-Dëë-
25.03.2022 kl 03:31 4928

Trodde Putin allerede var triggerhappy jeg...

Tråden startet med at bl.a Vix-indeksen var kraftig ned (på den tiden). Nå er VIX-indeksen opp igjen. Ja, joda, jeg støtter dem som spår nedgang. Det vil komme engang. Alt kan ikke vokse inn i himmelen.

Vi har hatt justeringer. Russlands invasjon av Ukraina har ikke satt merkbare spor på norsk børs, og heller ikke i Asia eller i USA (med unntak av de første dagene). Det er fortsatt tidlig å konkludere, spesielt med tanke på råvarebørsene. Det kan fortsatt komme bølger.

Jeg er ikke en av dommedags-profetene. Russland er et stort land, en stor eksportør, men jeg ser ikke at verden ikke kan klare seg uten deres eksport. Ukraina er en stor eksportør av korn bl.a. Ja, det kan påvirke råvarebørsene og prisene for konsumentene.

Nå ligner det på en topp i løpet av uka eller to. på OSE . Derfra er det mere usikker farvann. Synes Rockall trenger kreditt slik han gjorde med spådommen da Covidviruset ble oppdaget i 2020,noe ingen kunne forutse men det tekniske chartet stemte bra. Forventer nedgang i april på OSE
Rockall
31.03.2022 kl 22:58 4682

Det er alltids noe man kan bekymre seg over til en viss grad mtp. børsene, og det er vanligvis såpass greit at man kan leve komfortabelt med det, men nå er det flere store negative krefter mot børsene samlet og samtidig som vedvarer, og det samme kan sies om økonomien til de fleste husholdningene. Mange er bekymra for privatøkonomien sin, og husk at "alle" har aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler, og at salgsknappen er lett tilgjengelig. Fed kan komme til å miste kontroll ut ifra videre utvikling fra dagens tilstander, og det er skikkelige nerver på børsene nå. Det kan man se. Vanligvis har seinvinter og vår vært en sterkere del av året, men likevel er det så ujevnt med raske skifter fra rødt til grønt og så til rødt igjen. Fra sommeren til tidlighøsten har det ofte vært mer flatt og kjedelig, eller det siger til og med litt ned. Det er i alle fall det jeg har snappa opp ei bok jeg leste om aksjer en gang. Hva da med den mer skumle måneden oktober om vi prøver "å måle" den dagens trekk som utgangspunkt..? Jeg tror det blir spennende utover i 2022, og at noen sure frø allerede er sådd.
Rockall
06.04.2022 kl 16:13 4493

Frykten stiger på USA-børsene, og Fed ser ut til å være bakpå skråstrek har mista noe kontroll. Det er logistikkproblemer i verden og nye koronautbrudd kan ramme Kina. Det er skyhøy inflasjon, råvarepriser som presser tålegrensene og det er delvis mangel på visse komponenter og snart råvarer, og det er energikrise. Håper nå bare at tredje verdenskrig ikke er i gang... håper... Tida vil vise, men den styggedommen som er der kan uansett føre til en gigantisk matvarekrise i verden.

Det er et dystert bilde over markedet, men børsene er fortsatt meget luftige på prising, og det er investert særdeles mye fra både store små i mange land, og alle vet hvor salgsknappen er. Det kan bli helt nødvendig for mange for å få husholdningen til å gå rundt, det å selge verdipapirer. De dumdristige med belånte verdipapirer vil nok få kalde føtter og brannskader på fingrene, en lærepenge de ikke vil glemme.

Her kan mye gå riktig galt fra disse store høydene!
Maalselv
06.04.2022 kl 16:35 4502

Ja det er fælt med disse koronautbruddene, forhåpentligvis har Softox snart løsningen på dette, og mere til.
Mado
06.04.2022 kl 18:13 4465

Dette helt vanlig fall tror jeg.

Ny mikron variant, det neste vei for å presse olje og gass prisene nede. Jeg tror dette bare tull.
Redigert 06.04.2022 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
trodlet
13.04.2022 kl 22:00 4165

8 dager siden forrige innlegg i krakketråden. Er endelig den siste pessimist blitt optimist?
MacJoJo
13.04.2022 kl 22:16 4142

Dvs vi er inne i de siste krampetrekninger før det store krakket?

Har registrert at det er en ‘krakk tråd’.
Er ATH samme som krakk ?
oppturen
14.04.2022 kl 09:46 4035

Eufori er vel siste stadie før krakk og depresjon 😉
JPM
14.04.2022 kl 10:10 4062

Er det krakk nå? Må være tungt å vente så lenge
-Dëë-
16.04.2022 kl 03:02 3876

Neida. På røde dager popper krakknissene frem som løvetann om våren og forkynner dommedagsprofetier. 😅 Men på grønne fine dager så er det stille som graven. Er så forutsigbart at det er festlig.
doctor
17.04.2022 kl 11:13 3734

USA er konk (i motsetning til Kina og Russland). USA har hatt negativ handelsbalanse ( med unntak av noen få år) siden 1930. Underskuddet er dekket opp ved pengetrykking og gjeldstaket ( latterlig navn da det i realiteten ikke finnes noe "tak") må justeres noen ganger pr år. Hvor lenge kan dette fortsette? Hvor lenge finnes det utenlandske kjøpere til amerikanske rentepapirer? Kan Kina plutselig dumpe noe av sin beholdning? Skal FED igjen rescue US Treasuries ved å kjøpe disse ?
Inflasjon i USA som nå er 8,5 prosent (uten drivstoff og matvarer) er sannsynligvis mye høyere og sannsynligvis ikke særlig "transitory".
Redigert 17.04.2022 kl 11:14 Du må logge inn for å svare

Er vel på tide å løfte fram denne igjen. Blytung dag på wall street. Lenge siden jeg har sett et så depressivt marked. Som regel har det vært noen sektorer som har gått bra, mens andre har falt i det siste. I dag var absolutt alt ned og det falt kontinuerlig gjennom dagen og sluttet på LOD.
gepard1
23.04.2022 kl 02:07 3290

Krig, QE slutt, hoey inflasjon, Covid, og stigende renter.

Det overprisede markedet maatte ryke en eller annen gang. Naa maa verdens sentralbanker velge mellom skyhoey inflasjon og stigende boers. eller kraftige innstramninger for og stoppe den loepske inflasjonen, noe som vil lede til en kraftig fallende boers. Foreloepig ser det ut som at FED har valgt det siste. For det eneste som kan hindre hyper inflasjon, er en resesjon.

Og det er skremmende bare og hoere om stigende renter naar vi har verdens stoerste gjeldsboble ever paa plass. Stiger rentene da, maa det gaa galt.
Redigert 23.04.2022 kl 02:30 Du må logge inn for å svare
Rockall
23.04.2022 kl 13:57 3074

Det var fortsatt liv i tråden… Ja, vi får prøve å holde tråden… kremt-host…

Brygger det virkelig opp til orkan på markedene, eller..? Superlave renter har vel holdt kunstig livsgnist i markedene utover seinvinteren og inntil nylig, men framover..?

Hva gjør proffene, de store, tunge, profesjonelle..? Hva sies det fra institusjonelt hold om hva som kan være lurt ut året og eventuelt videre..?

Verden skal rulle videre, ja, men nå ble det mange mørke skyer… Ikke bare over horisonten, men rett over kraniet også…
trodlet
23.04.2022 kl 14:43 3070

Er det noe poeng i å vite hva proffene sier? Det vil jo være de samme proffene som for 1 1/2 år siden sa at verden skulle ha rekordlave, altså null-renter i overskuelig framtid. Skremmende at det er mulig å ta så feil. Eller mener de at "overskuelig tid" er sånn ca ett år?
Redigert 23.04.2022 kl 19:04 Du må logge inn for å svare

Mange har snakket om at vi trenger en skikkelig washout for å sette en bunn. En dag hvor den siste optimist blir pessimist. En dag hvor mer enn 90% av aksjene i USA faller har blitt sett på som det som skal til. Vi kom nesten dit i går med 87%. Apple og flere andre giganter leverer resultat neste uke, og det kan bidra til å sette en bunn, alternativt trekke ut proppen. Dette er en godt varslet katastrofe, og ingen bør være overrasket over at renteøkninger og reversert QE kommer. Det er også det som gjør meg til betinget optimist på kort sikt. De smarte pengene har tatt konsekvensen av dette for flere måneder siden og renteoppgangen er for lengst priset inn i fondsmarkedet, og den siste ukes nedgang skyldes etternølere som ikke i tilstrekkelig grad har tatt dette inn over seg og drevet ønsketenkning og nå fikk panikk over å sitte for tungt i aksjer. På kort sikt bør det være mulig å sette en bunn her, og jeg tror vi får se flere bear rallies. De gjelder det å bruke til å ta gevinst og lette porteføljen. Det farlige er om vi får en overraskende nyhet i dette markedsklimaet, enten i form av en ny, farlig koronavariant eller en uventet ekspansjon av krigen i Ukraina. Da kan det bli virkelig stygt. Men det man får betalt for i aksjemarkedet er å ta risiko, kjøpe aksjer når ingen andre vil ha dem. Og det er etter uker som dette vi har sett de største oppgangene. Så her gjelder det å holde tunga i rett munn og følge sin egen risikostrategi. Verken panikksalg eller FOMO-kjøp pleier å lønne seg i lengden.
Redigert 23.04.2022 kl 14:47 Du må logge inn for å svare
Badgirl
23.04.2022 kl 15:27 3156

Det som er feil med denne tråden, er at den beskriver markedet som en logisk plattform. Markedet er ikke logisk så selv om det blir høyere renter eller innstramming av QE så er ikke det synonymt med at det kommer et krakk. Selv tror jeg mye av pengene blir satt inn i solide bedrifter/konsern som tjener penger og gir utbytte. BG som heller ikke har noen fasit.
Redigert 23.04.2022 kl 15:27 Du må logge inn for å svare

Din beskrivelse er det som har skjedd fram til for to bare en uke siden. Det er enorme summer som bare har måttet plasseres i aksjemarkedet fordi det ikke har vært noe annet sted å gjøre av dem. Ser mye på CNBC hvor porteføljeforvaltere intervjues, og de har mandat om å plassere penger på en viss måte og flytter rundt mellom sektorer og bransjer for å beskytte pengene til klientene. Mange av dem er tydelig pessimistiske for aksjemarkedet framover men har likevel ikke noe annet valg enn plassere pengene der de tror det går minst dårlig. Det nye de siste dagene er at en del har begynt å si at nå finnes det faktisk et alternativ til aksjer fordi rentene har gått så mye opp at det finnes en safe haven hvor man får inflasjonsbeskyttelse og kan la pengene stå mens stormen ris av. Tror dette er grunne til at vi så et så stor fall i de tidligere safe havens som Apple og Google. Det trenger ikke bli noe krakk av den grunn, men markedet mister den støtten den har av at det ikke finnes alternativer til aksjer. Forhåpentligvis har markedet nå priset inn dette og fallet vi så forrige uke var nok til at aksjemarkedet igjen tiltrekker seg kjøpere. Aksjer som Apple og Google er tross alt ganske billige historisk med tanke på den store frie cash flowen de har. Men i et ukjent landskap som vi er i nå er ditt tips like godt som mitt. Spennende for tradere er det i hvert fall, så vi får se positivt på det :)

Her er en artikkel som beskriver det jeg sier: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-22/stocks-succumb-to-bond-market-rout-as-fed-inflation-hawks-circle
Redigert 23.04.2022 kl 16:04 Du må logge inn for å svare