Krakk - Stockageddon 22.02.2022

Rockall
KRAKK 02.05.2021 kl 15:07 231360

Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
omans
16.03.2023 kl 11:01 2771

Hva er boblen? I 2008 hadde en "huslån" bobla, dot.com var boble. I fjor var det den grønne bobla som sprakk, overhypet altfor prematurt, og korthuset kollapset.
Nå er det Krig, rentefrykt, inflasjonsfrykt, Kina ikke tilbake fra pandemi frykt, bank-krise frykt etc. Du virker som et eneste stort spørsmålstegn, og du har ingen svar. Frykten kan nok ses i hvitøyet ditt ;)
Redigert 16.03.2023 kl 11:03 Du må logge inn for å svare

Oj, nå avlyser de undergangen som ble meld igår.

Generelt er det stram økonomi, det er forventet at noen (også banker) ikke klarer seg, spesielt de som har eksponering for høy risiko aktiva. Det er uheldig at stor sveitsisk bank sliter, men de slet lenge og de var kanskje forventet at de kommer de å trenge hjelp. Finanskrisen i 2008 ble startet pga direkte svindel som ingen ble tatt for, bankene som sliter idag blir straffet for delvis uansvarlige valg hvor man tok høyere risikio for å maksimalisere avkasting


"– Det blir ingen ny finanskrise
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen mener det er en mulighet at bankene kan ende opp med å gjøre sentralbankenes jobb med å kjøle ned økonomien, men avfeier en ny finanskrise."

https://www.finansavisen.no/finans/2023/03/16/7994069/harald-magnus-andreassen-ekstremt-stor-usikkerhet
Redigert 16.03.2023 kl 11:21 Du må logge inn for å svare

Da Norge ble stengt ned så gikk børsen i Norge 12.03 20 ned til 632 poeng Sjekk selv hva den står idag🤣,mens Dow Yones var nede i hele18200. Og er nå på 31900 poeng.
Situasjonen med en oljepris som krakker og En bankuro som forsetter å vedvare ,så kan børsen i Norge Glatt komme ned på rundt 860 poeng til å begynne med.
Fuglen Solgte absolutt allt idag. Dette har fuglen opplevd før.Det utspiller seg et Bear Rallyi som går over til at alle piler peker rett ned. Pensjon,seadrill,pgs Ja allt er Solgt og mye er på vei inn til en trygg sparekonto Nå.
Som Tangen i oljefondet sa Vi kan gå 10 år uten Avkastning.
Lykkelandet Norge🤣🤣🤣
Det blir ikke mye fest på børsen om equinor går ned med oljeprisen. 🤑🤑🤑
Fuglen så höringen i kongressen med powell nylig. Han så moderat Growt in kina etter gjenåpningen.
Verden har jo manglet et Kina som går for fulle mugger etter at verden ble åpnet opp.
Fuglen trodde selv at det ble Fest 🥳etter kinesisk nyttår sluttet 5 februar,men nå har den opptimismen stilnet.
Med børs så forandrer en syn fra dag til dag,eller fra time til time.🤣
Man blir svimmel i et bear rally..😎

Redigert 17.03.2023 kl 20:18 Du må logge inn for å svare
ibyx
18.03.2023 kl 10:46 2397

Så du hev deg rundt og ut! :-)
Ikke godt å si. Kan være lurt. Kan også være en "stresstest" bunn.
Tempoet i Kina er det jo sikkert litt uenighet om.
WSJ igår ettermiddag.
https://www.wsj.com/articles/surging-chinese-oil-demand-pushes-shipping-costs-sharply-higher-b50c5470
omans
19.03.2023 kl 00:27 2175

Er frivillig å invistere/være invistert. Man føler seg alltid lurest tett innpå en avgjørelse om enten kjøp eller salg. Ofte, etter noe tid, forstår man at en kanskje ikke var så rasjonell, eller at man kanskje var i mental ubalanse gitt all oppstyr i media og volatilt på børs, som gjør nattesøvn dårlig. Men ofte greit å ri stormen ut, always darkest before dawn. Prismål på Dow Jones er 40000 ila året, my gress. What if: Krigen slutter, rentetoppen forestående, inflasjonen flater ut, gode selskapsresultater og lav arbeidsledighet.

Bunnen i den lange stigende hovedtrenden er 835, og dersom börsen skal ned å teste det,så er ikke utalesen til fuglen om at börsen i Norge Glatt kan komme ned på 860 til å begynne med. så galt.Ps la oss håpe at börsen stiger opp nå og at det aldri skjer.
Stein ove haugen i söndagens aksjetips har 835 som en bunn i den lange stigende hovedtrend. Heldigvis så tar teknisk analyse feil ofte,men kan väre et godt verktöy for de som er inntressert i det. De flest velger vel å sitte stille i båten,men det gjör ikke fuglen. Nå er det peng på bok som teller her.
Redigert 19.03.2023 kl 09:41 Du må logge inn for å svare

Som dere ser så prøver FA og andre å introdusere ny undergang prognose etter en "kaffepause" :)

"DNB-ras og Oslo Børs kan falle 18 - 28 prosent til
DNB utløste en serie salgssignaler. REC Silicon viste klare svakhetstegn. Oslo Børs kan falle 18 - 28 prosent til."

https://www.finansavisen.no/finans/2023/03/19/7994834/sondagens-aksjetips-med-en-serie-salgssignaler-pa-oslo-bors
Redigert 19.03.2023 kl 11:46 Du må logge inn for å svare

Blir markedet skikkelig dårlig i verden og råvarer stuper tror jeg mer på 728 som en bunn ,det faller som regel alltid mer og stiger mer en det tekniske kart viser 😢tror det kan være lurt og vere litt forsiktig fremover 😅
omans
19.03.2023 kl 13:16 1681

Alle uttaler seg i ordelag som dersom, atte, hvis, kan, osv. DVS ingen vet noe om et slik forløp. En kan ikke se på TA scenarier uten å ta i betrakting fundamental forankring. Er det boble på gang? Er økonomien basert på råtent fundament? Vil det bli høy frykt, fra dagens ekstreme frykt avlesning?
Dagens frykt baserer seg på frykt for økende frykt og at basert på høydeskrekk teori, så vil børsen falle slik at historien gjentar seg med passe mellomrom(?). Dette ihht å se på historisk sannsynlighet. Om det hadde fantes en fasit som alle kan bruke og følge, ville det ikke funket. Men mange liker å ta inn alt som skrives og aktivisere frykt senteret i hjernen. Så mange tenker antakelig at "det er jo kjekt å ta alle pengene av bordet mens børsen fortsatt er relativt høy".
Redigert 19.03.2023 kl 13:40 Du må logge inn for å svare

Det er kjektt å ikke gi mere av fremtidige gevinst med skatt på 37.84% til staten. Fuglen er ikke inntressert i å gamble mere, da gevinsten ville bli minimal,mens staten alltid forsyner seg med 37.84%. Griske er De også. Dette er borktkastet tid og energi. fuglen kommer tilbake dersom markedet krakker.
Tenk 37.84% i skatt på gevinst.Det stopper vel ikke der i fremtiden,og ved langsiktighet så tar de et stort jafs av gevinsten ved innlösng av aksjene. Tusen hjertelig Takk sier staten for at du vil dele med felleskapet.
Redigert 19.03.2023 kl 14:01 Du må logge inn for å svare

Ikke vær så gjerrig, follobanen og andre statlige prosjekter har gått stort over budsjettet/tid og trenger mer penger. Har du noen andre tips på hva annet kan beskattes for fremtidige prosjekter som ikke holder krav ?
omans
19.03.2023 kl 14:15 1571

E24:
– Trygg havn
Porteføljeforvalter Kristian Tunaal i kapitalforvalteren Alfred Berg mener det mulige oppkjøpet markerer slutten på børsuroen i kjølvannet av bankkrisene som har vært, men er nådeløs mot Credit Suisse-aksjonærene.

Altså, ingen finanskrise, men isolerte tilfeller som det blir ordnet opp i som en har sagt hele tiden. Om det blir slik eller sånn ikke vesentlig, men det er nok av aktører som kan ordne opp, uten at det blir global krise, men kjipt for dem som taper penger isolert sett.

Litt usikker om oljefondet tenker på det når de investerer i USA og i andre vestlige land, hvor lenge skal man holde på låne penger ?
Det finnes ingen plan (eller noe vagt finnes det) jo. Det er ingen som tørr å gjøre noe, men sender problemet til neste man/generasjon. Man må ta tunge avgjørelser, men ting blir bedre hvis man velger å vente mer.

Saudi-Arabia og andre land i området truer USA en gang i blant med å droppe dollar (de har en god del midler som er lagret i dollar).
Redigert 19.03.2023 kl 14:39 Du må logge inn for å svare
omans
19.03.2023 kl 14:40 1488

Hvorfor er det spørsmålstegn i overskriften? (da er det ikke interessant å lese videre) Er så mange forståsegpåere om dagen, bruker timesvis på å skrive side opp og side ned om hvor farlig det er å leve.
Redigert 19.03.2023 kl 14:41 Du må logge inn for å svare

Svaret på spørsmålet: det er jo der vi står i dag; )
Artikkelen er jo skrevet Tirsdag 16. november 2021 - 04:31
Redigert 19.03.2023 kl 15:10 Du må logge inn for å svare

Jeg vet ikke. Det er vanskelig å se boblene før de sprekker. Men at PE er historisk høy og høyere enn historisk snitt er fakta.
At vi alltid har fått resesjon etter inverterte rentekurver er også fakta.

Hva mener du er feil? Er du uenig med historisk data? Det er spesielt.

Frykten i hvitøyet? Jeg prøver bare å lese markedet. Jeg tror ikke på noe dommedag. Etter hver krise og boble kommer det alltid en ny vår og ny start. Da skal jeg være klar. Menneske er iboende optimistisk så jeg er også optimistisk i det lange løp :)

Selvfølgelig kan det være at 23/24 ikke skjer noe krakk eller boblesprekk, men historien taler ikke for det. Nettopp tvert imot.

Den Perfekte bunnen er kke lett å forstå,men ofte går det som du sier sognoksen 1 litt under den tekniske bunnen för det snur.
Redigert 19.03.2023 kl 15:20 Du må logge inn for å svare
omans
19.03.2023 kl 16:25 1314

Jeg vet hvor jeg står, dermed trenger jeg ikke lese en artikkel fra november 2021 ;)
omans
19.03.2023 kl 16:44 1275

Ved kriser så vil det som regel være at det er dårlig likviditet i markedet, folk trenger pengene til livets opphold, ikke nødvendig vis til å investere/spekulere på børs.
Ved rich man panic, trekker overvekt av andelseiere i assets ut likvidene sine samtidig, og frykter at verdiene skal gå tapt som følge av frykt. Det har vært snakk om slik rente forhold i mange år, også før pandemien, og da kom det krakk. Men likvider kom raskt tilbake pga myndigheter og fornyet tillit/vaksine. Det var ikke pga rentene, men pga pandemien. I et normalt marked så korrigerer børs også minst 1 eller 2 ganger i året. Saken er at en sjelden kan bruke historien som fasit for fremtiden, selv om en ser at historien kan gjenta seg mhp folk og bl.a forhold til frykt/grådighet. Ut ifra hvordan du skrev, var det lett å lese din frykt, det er vanlig å være forvirret å stille mange spørsmål når markedet er volatil. Lett å henge seg på flokken som styrer etter følelser. Så kan som sagt ikke bruke historiske data til å forstå akkurat her og nå. Det er ikke spesielt overpriset nå, mye attraktive caser å finne.
Redigert 19.03.2023 kl 16:44 Du må logge inn for å svare

Ingen slår stein Ove haugen på teknisk analyse her i FA.
Den beste som fuglen alltid lytter til.aksjer er alltid en risiko omans. 37.84% I skatt ved tap også🤣
Redigert 20.03.2023 kl 08:02 Du må logge inn for å svare

Nå begynner jeg å lure på om markedet har tenkt å gjennomføre et felles dugnad på å f__ke seg selv på en kunstig måte. Tja, kanskje jeg bør lytte til fuglen for en gangs skyld.
Redigert 20.03.2023 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Jeg tror du bør lytte til deg selv. Fuglen har en ekstrem inntresse for aksjer og må nesten alltid være inne i markedet. Nå gikk jeg mot mine lyster på fredag og lyttet til magefølelsen min.Fuglen håper at markedet forsetter opp fremover, selv om valget å være ute er tatt.Dette kan gå fort over eller vare litt lenger enn en antar.
PS ikke lytt til skribenter her på Hegnar forumet. Lytt til deg selv.👍

Enig i at det finnes attraktive caser. Jeg er jo selv investert og har jo da inne valgt noen som er priset stivt.

Historisk data på større bevegelser er ikke noe 100% vitenskap nei, det er jeg enig i. Men å tenke at «this time its different» kan være farlig. Markedet forventer jo en nedtur i fremtiden mtp rentekurvene. Det er jo en grunn til det.
Stigende råvarepriser, inflasjon og rentehevinger var noe som inntraff før finanskrisen også.

Jeg prøver bare å si at det er mye som tyder på at vi går inn i en dårlig periode med høy sannsynlig for resesjon. Og at børsene, på grunn av høyere verdsettelse enn historisk snitt, er høyere sannsynlighet for nedturer enn oppturer. Men det er jo langt fra sikkert, men risk/reward tenker jeg det kan være smart å være aktsom og heller ha penger på bok.

Dette er jo en krakk tråd, og jeg ser det slik også at 23/24 vil vi mest sannsynlig oppleve en større nedtur.
omans
20.03.2023 kl 10:00 724

Er helt greit å forstå at børs svinger, at den ikke bare går opp. Det vil til enhver tid være risiko forbundet med å være investert. Så frivillig å ta risiko. For å unngå å være med ved evt større nedturer kan man jo slutte på børsen. I nyere tid har man hatt finanskrisa for 15 år siden og pandemien for 3 år siden. Så større krakk skjer sånn sett med 10-15 års mellomrom, selv om en sikkert også kan si at det skjedde innenfor det seculare bullmarkedet. Dersom det ikke hadde kommet pandemi ville det kanskje dukket opp noe annet, slik er frykt/grådighet mentaliteten. Fremover avhenger også av hvordan frykten utvikler seg, ift sentimentet på børs.

Fuglen hoppet av Krakken og inn i Frontline, så lenge klarte han å være ute🤣

The KRAKK is back eller Finansavisen slår tilbake.

Er dette starten på det store fallet som blir en grusom sommer for verdens børser og aksjonerer 👇👎😓🥲

Får ikke håpe det. Dette er jo en tråd hvor det ropes krakk hver eneste dag, blir litt useriøst for meg.
Norbo
24.03.2023 kl 14:39 179

Er krakknisse en beskyttet tittel..??