Dagens shit show i perspektiv.

Steerco
PEN 06.05.2021 kl 22:01 721

PANORO:

Her er regnestykkene for aksjen. Og det inkluderer selvsagt ikke noe funn på dagens letebrønn.

Basert på Carnegie sine estimater har Panoro ingen gjeld ved utgangen av 2022 (etter en periode med ramp up investeringer i Dussafu for å igangsette produksjon fra Hibiscus-området)

Carnegie estimerer Free Cashflow på 119 millUSD/ ~ 1 mrd NOK i 2023
(Forutsatt 60 USD oljepris/12.600 bpd produksjon)

Selskapet vil med dagens aksjekurs har en EV på 270 millUSD/-2.08 mrd NOK end 2022.

-det er rimelig å anta at produksjonen vil kunne være lignende i 2024.

-de vil ha reserve life på 11 år (gitt ingen endring i dagens reserver (som er usannsynlig) og har betydelige 2C ressurser og stort letepotensiale)

-Nye funn i Dussafu og andre steder vil kunne ha impact på disse tallene både produksjon i 2023+ og reserver)


BOTTOM LINE:
Som investor i Panoro får man tilbakebetalt hele dagens market cap på 2.1 år i free cashflow. Jeg bruker her utgangspunktet slutten av 2022 fordi selskapet er i en oppbyggingsfase og investeringsfase.

Hvis jeg tar utgangspunkt i dagens dato, hvordan er bildet da?

I flg Carnegies ha en organisk free cash flow på 75 millioner USD i 2021 og 2022, som er sterkt og bidrar til at gjelden forsvinner i løpet av 2021 og 2022 (en periode de også har betydelige ramp up investeringer i Dussafu)

Å få hele market cap i løpet av 2 år i free cashflow er det få eller ingen som slår på børsene.

Gitt dette skal Panoro aksjen opp minst 100% til 40 NOK, som også er Carnegie sin target (40 NOK)

Og på toppen av dette kommer alle triggerne for økt produksjon og reserver fra:

-ny Hibiscus North letebrønn i Q3-2021 med gross 10-40 mill fat pre drill estimate

-ny Sør Afrika High impact letebrønn i Q421 (med potensiale for 15 nok per aksje)

-Trident med mål om å øke produksjonen i Equatorial Guinea fra brutto fra 34k bpd idag, til 55k bpd i 2023-25. dvs 60%+. Panoro eier 14.25% av dette. Så potensielt 3.000 bpd økning netto for Panoro.


LETEPOTENSIALET DUSSAFU:

-har dagens miss noen read across til letepotensialet i resten av blokken? NEI!

-Blokken har en rekke prospekter. Den neste som bores er Hibiscus North og ligner veldig på Hibiscus. Pre drill estimate er 10-40 mill fat. Denne bores i Q32021.

-Hibiscus-extension har aldri vært indrefileten i Dussafu. De satset på den fordi den lå inntil Hibiscus og det ga mye mening siden Hibiscus skal bygges ut.

Dussafu har også mange andre prospekter. Kommer tilbake til disse senere.

Bottom Line er at Panoro ikke priser inn noen nye funn. Det viser nettopp regnestykkene over. Derfor blir det helt bakvendt når Pareto skriver at aksjen skal falle 3-4 kroner fordi de misset på leteboringen. Det er en koko tilnærming. Carnegie/Oddvar Bjørgan hadde riktig analyse idag det de skrev at det ikke hadde noen innvirkning på estimater eller verdsettelse.

Realiteten er at markedet blir preget av usikkerhet og aktører velger seg ut den mest negative kommentaren (Pareto sin) og så rusher tradere til å selge førstemann til å få solgt før aksjen har falt 3-4 kroner. Fordi de ikke vet hva selskapet er verdt og har en enkel tilnærming. Hva ble fasiten ? Aksjen falt 3.6 kroner. Samme analytiker skrev at BWE skulle falle 5-7 kroner (resultatet ble 6.3 kroner per aksje). En selvoppfyllende profeti som strengt talt er villedende for markedet. Og den var ikke begrunnet eller utredet av analytiker.

Panoro gir investorer muligheten til å få tilbakebetalt hele EV i form av free cash flow
på 2 år. Letebrønner (som de forøvrig får trukket av store deler mot skatten i Gabon) skal ikke føre til kursfall når de er tørre når verdsettelsen er slik den er idag. Det er kun oppside, og null nedside.

Derfor er dagens kraftige kursfall helt feil. Oljeprisen er i 68-69 USD. Aksjen skulle hatt en mindre sell-off for å få ristet ut korte penger, og så steget opp igjen til ny high med nye penger inn. Aksjen hadde ikke steget nevneverdig før boreresultatet. Det ble omsatt aksjer for over 100 millNOK idag, så man må ha fått vasket ut en del korte penger.

Når management får møtt investorer i de kommende uker og forklart disse forholdene så vil man raskt forstå hvilken feil Pareto begikk idag.
Redigert 06.05.2021 kl 22:12 Du må logge inn for å svare