GOGL vs andre bulkaksjer. Tradingstrategier og hedging


For å unngå å spamme den generelle GOGL-tråden med diskusjon om andre bulkaksjer og tradingstrategier, åpner jeg en egen tråd om dette.
Vanligvis vekter jeg meg opp og ned i ulike aksjer i samme sektor for å utnytte at de beveger seg i utakt. Når forskjellen blir ekstremt stor hender det også jeg shorter de som har gått mest som hedge for å øke i de som virker billigst. Selv skjeler jeg både til teknisk analyse og fundamentale analyser når jeg gjør dette. Forrige uke følte jeg tiden var inne til å sette en short i SBLK for å doble i GOGL.

Her er link som viser kursen over tid i GOGL, SBLK, GNK, EGLE og DSC: https://n9.cl/i8419

Basert på sluttkurs i USA på fredag var oppsiden til Cleaves kursmål følgende:

Golden Ocean: 72%
2020: 48%
Genco: 40%
Diana: 31%
Star Bulk: 20%
Eagle: 3%

Her er link til Cleaves' siste kvartalsrapport med grundige analyser av disse selskapene:
https://5f38c3be-c80e-4113-8699-341bc56851e6.usrfiles.com/ugd/5f38c3_a33fc7def17348e8b4d1e0bb23ebba9b.pdf

Her er siste ukesrapport, hvor det bl.a. utbytteestimatene er oppdatert i forhold til kvatralsrapporten:
https://fda195ed-9571-42ec-b092-d42af79f832c.usrfiles.com/ugd/fda195_7bf8a8250ee743cea1f3ed623531a25c.pdf

Hvis noen har erfaring/kunnskap om å hedge aksjeposisjoner med short FFA hadde det vært interessant å høre om det også.
Redigert 09.05.2021 kl 20:12 Du må logge inn for å svare

Legger inn et par av de siste innleggene jeg hadde om tematikken på den andre GOGL-tråden.

For meg er det overhodet ikke aktuelt å selge fordi jeg er skuffet over at kursutviklingen ikke følger det fundamentale. Det er heller et argument for å kjøpe mer. I et selskap som vi vet vil betale det meste av overskuddet som utbytte i årene som kommer, føler jeg at det er ganske lav risiko. Spørsmålet er om vi må vente til vi får hentet ut gevinsten i utbytte, eller om det blir mulig å ta gevinst tidligere hvis potensialet prises inn i børskursen. Det er alltid en mulighet for at noe uventet kan skje innen shipping, så derfor hedger jeg halvparten av posisjonen ved å shorte selskaper i samme sektor hvor en større del av oppsiden alt er priset inn. Shorten i SBLK er ikke noe jeg forventer å tjene på isolert, Hvis det går som jeg tror og håper vil den gå i minus, men gevinsten blir desto større i GOGL. Skulle bulkmarkedet kjøre inn i veggen av en uventet grunn forventer jeg at shortposisjonen der skal kompensere for tapet i GOGL. Så det er en forsikring som jeg håper jeg ikke får bruk for, men som er grei å ha om noe skulle skje. Jeg brukte samme strategi i tank i fjor vår da jeg var long i en rekke tankaksjer og short i NAT. Var en lang periode kraftig i minus på den shorten, men da tankmarkedet etter hvert utviklet seg mye dårligere enn jeg hadde forventet, kom den hedgen godt med.

Volatiliteten er mye lavere i GOGL enn i mange av de andre bulkaksjene, så det kan godt være at vi må vente på en ratenedgang på et eller annet tidspunkt før prisingen blir mer lik mellom GOGL og de andre. I den tiden jeg har fulgt GOGL har jeg ikke opplevd mange dager hvor GOGL har steget mye mer enn andre bulk-aksjer, men hører dere gamle ringrevene mimrer om gamledager hvor GOGL gikk over 20 prosent på en dag, og det kan jo skje igjen. Den største muligheten er vel om bulkmarkedet fortsetter bonanzaen og nye aktører hopper inn selskap som ikke har fulgt med resten av sektoren.

Fram til vi får fasit på hva framtiden vil bringe, kan vi jo se på historien. Dette er kursutviklingen i SBLK vs GOGL fra 1/1-2020 til 31/3-2021. Man skal være ganske kreativ for å tolke denne grafen som at GOGL stiger minst når det går opp og faller mest når det går ned. SBLK ble straffet langt hardere enn GOGL da det raste for ett år siden og bruke en god stund på å ta igjen det tapte, før den stakk fra først i 2021. I april og mai er som alle vet historien en helt annen. Så får enhver gjøre seg opp en mening om dette er en ny trend hvor GOGL og SBLK vil leve i ulike verdener, eller om dette er et midlertidig avvik.

https://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=Stock&symb=gogl&x=33&y=14&time=100&startdate=1%2F1%2F2020&enddate=3%2F31%2F2021&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=sblk&comp=sblk&ma=0&maval=9&uf=0&lf=1&lf2=0&lf3=0&type=64&style=320&size=2&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=15

Her har jeg tatt inn 2019 i tillegg. Da ser man bedre at SBLK har dradd fra de siste årene. Her ser man også at det er i oppgangsperioder hvor SBLK drar fra, mens i nedgangsperioder faller den mer, så forskjellen utlignes:

https://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=Stock&symb=gogl&x=11&y=19&time=100&startdate=1%2F1%2F2019&enddate=3%2F31%2F2021&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=sblk&comp=sblk&ma=0&maval=9&uf=0&lf=1&lf2=0&lf3=0&type=64&style=320&size=2&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=15

Jeg synes januar 2020 er et interessant sammenligningsgrunnlag. Da var gapet mellom SBLK og GOGL det høyeste på ett år, det samme som vi opplever nå. Den gang var markedet også veldig positivt, men som alle vet kom det en Black swan (Covid-19). I forkant av dette hadde SBLK gruset GOGL noen måneder. Hadde man satt en short i SBLK i januar som 50% hedge til GOGL på det tidspunktet, ville man ikke tapt penger i hele vårkrakket i fjor, siden SBLK falt dobbelt så mye som GOGL.

Hvis vi får et flatt marked framover eller en ny kraftig nedgang er jeg veldig trygg på at hedgen i SBLK vil vise seg svært lønnsom. Hva som skjer hvis får en supersyklus er jeg mer usikker på fordi det blir ukjent territorium, i hvert fall for meg. Skal jeg tippe, så vil jeg tro at kursutviklingen vil være ganske lik for GOGL og SBLK herfra, så SBLK beholder sitt premium til GOGL. Kanskje kan det også øke noe. Men etter hvert er det utbyttene som vil avgjøre. Prognoser tyder på at de to selskapene bil betale ganske like utbytter de neste årene, og da er det grenser for hvor mye kursutivklingen kan avvike.

Slike auto-genererte analyser har generelt ikke mye verdi, og enda mindre i shipping som er en så syklisk bransje. Grunnen til at jeg likevel deler den, er at den viser at SBLK er priset ut fra veldig optimistiske forventninger til framtiden. Jeg tror disse forventningene er berettiget, og det bør tilsi at GOGL har veldig mye å gå kursmessig fordi langt mindre er priset inn her. Skulle forventningene av en eller annen grunn vise seg å være urealistiske er nedsiden stor, og etter mitt syn langt større enn i GOGL.

https://www.gurufocus.com/news/1420380/star-bulk-carriers-stock-shows-every-sign-of-being-significantly-overvalued
Redigert 09.05.2021 kl 20:43 Du må logge inn for å svare

Første dag på lenge hvor GOGL gjør det bedre enn andre bulk-aksjer. https://n9.cl/i8419
Er jo lov å håpe at det er starten på en trend.

Premarket i USA er GOGL ned 2% og SBLK ned 6%, så så langt fungerer hedgen etter planen.

Må bare le av deg Fattig, nå er Star opp 2% og Gogl ned 2%

Når skal du høre når noen prøver på en vennlig måte å forklare deg, men du er sta som et esel

Den som ler sist ler best :)

I mellomtiden koser jeg med med å trade de voldsomme svingningene i SBLK. Har snitt kjøp på 21,42 og snitt salg på 22,24 så langt i dag. Blir penger av det også. Samtidig er shorten økt i dag.

Og økte i GOGL på 9.22.
Redigert 11.05.2021 kl 16:49 Du må logge inn for å svare

I går sa du at du var short i Star som hedge for lang Gogl
Er det bare tull det sier og skriver? Virker som du mister hue helt.
Så langt er Gogl ned 2% og Star opp 1% , da her du tapt på strategien igjen, bytter du vil du tjene penger
Redigert 11.05.2021 kl 16:50 Du må logge inn for å svare

Nei, har jeg sagt noe annet nå? Det går an å ha den som hedge og samtidig trade den. Dette forklarte jeg for flere dager siden på den andre tråden.

Bare rør alt du skriver, du har ingen strategi overhode, og skulle du være i nærheten så taper du, for du tror Gogl stiger mer en Star og det gjør den ikke
Redigert 11.05.2021 kl 16:53 Du må logge inn for å svare

Var jo til og med et svar til deg hvor jeg skrev det. Det er nok en annen som rører :)

Longsitinbulk skrev
Kjøre vene, det finnes da mange bulk aksjer og dette er flokk dyr, ingen vet da vel hvilken hare som..
Jeg har selv sittet i SBLK inntil for en måned siden, og har full forståelse for at man ønsker å spre risiko. Jeg liker aksjer som svinger mye for å kunne trade litt underveis også, og der er SBLK perfekt. Men den muligheten får jeg jo igjen nå når jeg ligger short.

Og nei, jeg tror ikke nødvendigvis at GOGL vil stige mer enn SBLK, men jeg tror den vil falle mindre hvis det blir et uventet krakk. Du får lese de få innleggene i denne tråden før du påstår at jeg mener det motsatte av det jeg har sagt:

"Hvis vi får et flatt marked framover eller en ny kraftig nedgang er jeg veldig trygg på at hedgen i SBLK vil vise seg svært lønnsom. Hva som skjer hvis får en supersyklus er jeg mer usikker på fordi det blir ukjent territorium, i hvert fall for meg. Skal jeg tippe, så vil jeg tro at kursutviklingen vil være ganske lik for GOGL og SBLK herfra, så SBLK beholder sitt premium til GOGL. Kanskje kan det også øke noe. Men etter hvert er det utbyttene som vil avgjøre. Prognoser tyder på at de to selskapene bil betale ganske like utbytter de neste årene, og da er det grenser for hvor mye kursutvklingen kan avvike."

Strategien din er på tryne, Gogl null Star opp 3%
Hadde du snudd slik andre gjør hadde du tjent

Du bør ikke fortelle meg, har fulgt disse aksjene siden tidenes morgen.
Redigert 11.05.2021 kl 17:30 Du må logge inn for å svare

den som lever får se. er det en jeg ikke tar råd fra så er det deg - no offence - for du gjør som regel noe annet neste uke enn du anbefaler folk å gjøre i dag :)

Blir bare ris på egen bak det Fattig
Uansett lykke til med strategien:-))

:-))

Kanskje noen ogenhver snart skjønner tegninga hvorfor Herman ga f i Oslo børs?
Redigert 11.05.2021 kl 22:19 Du må logge inn for å svare

kanskje det som må til for gogl også

Hvis SBLK blir upåvirket av ratefallet i dag skjønner jeg ingen ting. Økte shorten kraftig i går, så får vi se om jeg får betalt for det en dag.

Tror du du redder deg fra tap med hedgen i dag stakkar? Eller blir differansen enda større tap tror du?

Usikker. Cape faller jo mer enn ratene på de mindre skipene, så det taler ikke i GOGLs favør.

Du skulle nok hedget med denne Fattig

ProShares Ultra VIX Short-Term Futures ETF (UVXY)
BATS - BATS Real Time Price. Currency in USD
Add to watchlist

6.12+1.34 (+28.03%)
As of 2:10PM EDT. Market open.

Holder meg til det jeg kjenner best. SBLK og SPX fungerer bra for meg.

Tyngdekraften begynner å gjøre seg gjeldende for SBLK. Den falt mest av alle bulkaksjer i går, og er den eneste som ikke er opp i dag. Over tid pleier slike store avvik som vi har sett i det siste å jevne seg ut. Satser på at det skjer denne gangen også.

Da ble litt av SBLK-shorten dekket inn på 21. Har falt 10% fra toppen nå på tre dager. Solgte litt GOGL tidligere i dag siden jeg tror den skal ned i USA i kveld med fallende rater.
Redigert 14.05.2021 kl 16:01 Du må logge inn for å svare

Dekket inn resten av hedgen da gogl viste styrke i går. så nå er det kun long gogl inntil det blir nye kursavvik å utnytte.

Rakk å sette en liten ny short i SBLK premarket på 21,7 før den stakk ned.

Siste fem dager: GOGL uforandret, SBLK minus 4%.

Dekket inn SBLK shorten med 4% gevinst på et par timer. Artig tradingaksje.

Fascinerende hvordan bulkaksjene svinger innbyrdes. SBLK er nå den svakeste siste uke, så tok en liten longposisjon her på tampen i går. GOGL viser imponerende styrke på OSE i dag. Ikke lett å forutsi hvilken dag kursen skal gå, og det er ikke mulig å spå basert på daglige ratesvingninger. Over tid er likevel mitt inntrykk at store sprik i kursutvikling mellom aksjene justeres inn. Tok gevinst på en tilsvarende del i GOGL på 76 som jeg kjøpte i SBLK i går.
Redigert 18.05.2021 kl 09:49 Du må logge inn for å svare

Skikkelig trøkk i bulk i dag. Tok noe gevinst i GOGL og kjøpte GNK på åpning. Begge disse aksjene er i vinden etter denne tweeten https://twitter.com/m1k3l_aingeru/status/1394560893330022400

Traden i SBLK som ble satt i går kveld ble solgt på 22 nå nettopp. (åpenbart altfor tidlig)
Redigert 18.05.2021 kl 15:56 Du må logge inn for å svare

GOGL er i støtet selv på en blodrød børs. De fleste andre bulkaksjer går også bra, bortsett fra GNK, så flyttet litt mer over fra GOGL til GNK.

Mulig det er dette som tynger GNK i dag, men om vi er på starten av en supersyklus bør ikke det være negativt.
https://finance.yahoo.com/news/genco-shipping-trading-limited-acquire-123000141.html
Redigert 19.05.2021 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
KIK
19.05.2021 kl 19:09 23703

Ser at du trader en del, går det an å spørre hvilken handelsplattform du benytter mot US. Anser ikke Nordnet å være spesielt billig i handel mot US (normal 0,1 %) og bank (ca 0,4%). Vekslingsspreaden er heller ikke uvesentlig og i tillegg må en hensynta valutaen som kan variere med omkring 5 cent over dagen. Nettopp derfor har jeg hittil tatt litt lengre posisjoner når det gjelder bulk på Nasdaq. Har vært med SBLK lenge, men flyttet nylig 2/3 deler av beholdningen over i GOGL etter at emisjonen var gjennomført. Anser at GOGL har en flåte som bedre rigget når Caperatene kommer opp utover høsten. Anser at SBLK har en mer variert flåte som dradd nytte av gode Panamax rater hittil i år.

Jeg handler stort sett gjennom Pareto.

Solgte meg ut av GOGL nå og håper på lavere inngang. Får se om jeg blir løpende etter :)
Redigert 19.05.2021 kl 19:17 Du må logge inn for å svare

OSE "innfrier". Var litt redd for at jeg ble løpende etter kursen etter at jeg solgte meg ut i USA i går, men til tross for overraskende høyt utbytte matcher ikke OSE på langt nær kursoppgangen i USA. Puh.

Rart hvordan det jevner seg ut på sikt. Med dagens oppgang i GOGL og nedgang i SBLK er gapet i utvikling siste tre måneder nesten spist opp.

Tok en ny post i SBLK på 20.75. Mest fordi det er en artigere tradingaksje enn GOGL. Utbyttemessig er GOGL mest interessant.
Redigert 20.05.2021 kl 15:50 Du må logge inn for å svare
Dado83
20.05.2021 kl 15:49 23248

Merker at Longe er fraværende når aksjen går så bra som den har gjort dem siste ukene. Kommer sikkert tilbake når/ hvis den korrigerer ned.

Blir spennende å se hvordan GOGL klarer seg i USA i kveld når alle andre bulkaksjer følger SBLK ned.

Det finnes jo flere bulkaksjer og i dag raser alle bortsett fra GOGL, så tok gevinst igjen i sluttauksjonen. Mulig blir det mulig å kjøpe billigere i USA i kveld, ellers får jeg nøye meg med andre bulkaksjer fram til det byr seg en mulighet i GOGL igjen.