Kan Desert Control bli ett av børsens mest verdifulle selskap?


Desert Control er i dag verdsatt til ca. 600 millioner kroner.

Desert Control har løsninger innenfor megatrendene global oppvarming, vannmangel og ørkenspredning.

De har et produkt som gjør ørkensand til dyrkbar jord. Samtidig reduseres vannforbruket i områder som er behandlet med deres produkt kraftig i forhold til ubehandlete områder. Produktet kan også brukes til å opprettholde og fornye skogsområder.

Hvis tallene selskapet setter som mål oppnås, viser regnestykket mitt at målet er inntekter på ca. 8400 milliarder norske kroner innen 2030 (sic!).

Desert Control har som mål å ha behandlet 5 millioner km2 innen 2030:

«By 2030 we want to have greened 5 million km2 of dry lands and deserts.”
https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/342682273045017/ tid -0,27 min


Prisen ligger foreløpig på 2 – 5 $ per m2, men er forventet å senkes til 0,2 $/m2:

«With scale Sivertsen says they can drive that cost down, ultimately aiming for around $0.20 (£0.15) per square metre. By comparison, the cost of buying productive agricultural land elsewhere in the world ranges from $0.50 to $3.50 (£0.38 to £2.65) per square metre, says Sivertsen. In the future it might be significantly cheaper to transform unproductive land than to seek out an established farm.”
https://www.bbc.com/future/bespoke/follow-the-food/the-spray-that-turns-deserts-into-farmland.html

Regnestykket:
I km2 = 1000 m ∙ 1000 m = 1 000 000 m2
Antar at det meste av jobben vil gjøres til laveste pris: 0,2 $ per m2

5 millioner km2 = 5000 000 000 000 m2 = 5 billioner m2
5 billioner m2 ∙ 0,2 $/m2 = 1 billion $
1 billion $ er ca. 8,4 billioner norske kroner

Inntekter: 8 400 000 000 000 kr eller 8,4 billioner kroner.
Tilfeldig antatt margin 10 % = 840 milliarder kroner.
-Skatt 22 %
Etter skatt = 655 milliarder kroner

Totale inntekter etter skatt / dagens aksjeantall
655 milliarder kr / 40 000 000 aksjer
=16 375 kr/aksje

Dette er altså hva selskapet kan ha hatt av fortjeneste frem til 2030 gitt forutsetningene i regnestykkene over. Mye av disse inntektene vil selvsagt brukes til å vokse.

Dette høres alt for mye ut så hvis noen finner feil i regnestykket mitt håper jeg dere sier i fra.

Det er selvsagt en hel del risiko for at selskapet ikke lykkes.

Noen risikofakorer kan være at:
-Det kan vise seg vanskeligere å skalere opp teknisk og økonomisk enn antatt.
-Vi vet ikke hvilke utilsiktede effekter det kan ha å gripe inn i økosystemer i denne målestokken.
-Strid om patentrettigheter og utløp av slike.
-Alternative teknologier som er mer attraktive.
-osv.

At det vil komme noen emisjoner underveis er rimelig å anta. Men hvis selskapet lykkes vil dette være vekstemisjoner. Noe som like gjerne kan være positivt for aksjekursen.

Før du investerer i denne aksjen bør du selvsagt sette deg nøye inn i den.
Redigert 09.06.2021 kl 14:06 Du må logge inn for å svare

He was also impressed by 'Desert Control', a new technology developed by Atle Idland of Norway, to help create an agricultural revolution for arid regions. The invention uses Liquid NonoClay (LNC), a technology that converts poor soil into fertile land. It works more quickly and uses less water than conventional agricultural methods.👍

Dominobrikken har falt, tørr ikke stå utenfor her!
Nugatti
10.12.2021 kl 18:09 7566

Skal Bill Gates kjøpe seg opp ...

Gates på lista hadde ikke vært annet enn bensin på bålet.
Arne_And
12.12.2021 kl 21:34 7145

Ikke noe som tilsier det akkurat nå bare ved å lese artikkelen. Er meget spent på når vi kan forvente en pilot i USA. Lander DSRT en avtale over dammen så
blir det en hyggelig reise for selskapet og aksjonærene. I det korte bildet så blir Mawarid piloten avgjørende for hvor hurtig selskapet kan vokse og hvor tidlig vi kan se på inntjening noe som derisker caset og gjør det enklere å regne på kontantstrøm og inntjening.

Takk for deling av artikkel. Jeg merker meg at Sivertsen sier følgende: Fremover kommer nok mer til å handle om hvor mye leire vi kan produsere, og mindre om hvem som står klar til å ta imot.

Bill Gates sitt nettverk og nedslagsfelt.. Uvurderlig
Strole
12.12.2021 kl 22:37 7260

Blir spennende tid fremover for Desert Control :-)
Og at en av verdens rikest tar seg tid til å bli kjent med firmaet er ikke akkurat dårlig reklame
bravi
13.12.2021 kl 17:54 6968

Hva skjedde i dag? Ned kr 1,50 på et øyeblikk omkring kl.13:30. Er det noen nyheter?
Aaleby
13.12.2021 kl 18:59 6931

Null dramatikk. Noen stop-loss som ble utløst samtidig med at de umiddelbare konsekvensene av mutasjonen ble tapetsert i landets nettaviser.

Ingen negative nyheter som er offentlig meg bekjent. Heller positive nyheter i Nettavisen og på div sosiale medier.
Vil heller tro litt gevinstsikring etter siste ukes oppgang, sammen med litt fryktskapning mot nervøse aksjonærer som synes den har gått mye, selvsagt kan man dog aldri vite.

Jeg kjøpte litt mer i dag og sitter veldig avslappet her. Kan ikke se hva som kan gå galt, nå som oppskalering i alle ender er på vei, og ikke minst alt det positive fra UAE, andre store personligheter og utenlandske tids-skrifter Jeg tror vi får en veldig fin oppdatering mandag med noe krydder til. Husk at markeds-verdien er på kun 1.5 milliard. Aksjen har blitt handlet på ATH, på relativt stort volum de siste ukene, noe som må tolkes positivt. Andre store finans instutisjoner kjøper seg opp! Trådstarter kan meget vel få rett i sin spådom om verdifullt selskap om de lander kontrakter snart? Kanskje tjener de cash allerede? Produksjon av 180 000 l LNC er allerede sikret! Om det blir emisjon kommer den ikke her nede!
Redigert 13.12.2021 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
Ekstra
13.12.2021 kl 19:54 6988

Er produksjon på 180 000 liter per time allerede sikret? Kan ikke huske å ha sett noen melding om det.

Det er koronatime. Markedet er generelt avventende. Vi får håpe at denne vinteren ikke blir like tøff som forrige runde.
Redigert 13.12.2021 kl 23:40 Du må logge inn for å svare

Interesant dette med Bill Gates, han er faktisk den som er eier mest landområder i USA , Tilsvarer 11% av all dyrkbar jord i Norge. Skulle selskapet være heldig å få en slik aktør i dialog med satsingen i USA for Deserd , da kan det bli morro de neste årene.

Det hadde ikke vært usannsynlig om han ville sette en penny på DSRT. Sterkt miljøengansjement og verdens tykkeste lommebok. Tenk deg signalene det sender når man får slike med som investorer. Kanskje han kjøper hele butikken...

Panikk selges i dag og løper etter på Fredag eventuelt etter melding på Mandag `?
Arne_And
14.12.2021 kl 21:22 6224

Faller nok litt med usikkerheten på børs nå. Noen velger nok å sikre gevninst nå. Ikke noe fundamentalt som er endret. At denne aksjen tar et byks ned etter oppgang har jo skjedd mange ganger før. Hvor ferden går imorgen aner ikke jeg. Ned,opp eller på stedet hvil får vi se på etter børsslutt imorgen.
Redigert 14.12.2021 kl 21:22 Du må logge inn for å svare

DSRT: Desert Control and Mawarid Enter into Agreement to Form a New Company!!!!!

https://newsweb.oslobors.no/message/549397

Er det good news eller bad news?

Du får spørre meglerhusene:)

I dag: Oslo (TDN Direkt): Pareto Securities tar opp dekning på Desert Control med en kjøpsanbefaling og kursmål 50 kroner pr aksje.

Hvordan tolke dette? Ganske positivt mener nå jeg:
Trinn to inkluderer etableringen av et strategisk partnerskap for akselerert distribusjon av Desert Controls patenterte produkt Liquid Natural Clay ("LNC") i De forente arabiske emirater (UAE) og den bredere Midtøsten-regionen.

Det her er så bull atte fysj. STOR derisking av caset. Her får vi validering servert på et sølvfat. Hvilke signaler sender denne avtalen til andre land som sårt trenger å gjøre noe med ørkenspredningen i landet sitt. Bill Gates vet om oss nå. Snakken går. Nei fy søren dette er en dominobrikke som nettopp veltet.

9:20
Oslo (TDN Direkt): Pareto Securities tar opp dekning på Desert Control med en kjøpsanbefaling og kursmål 50 kroner pr aksje.

Meglerhuset skriver at selskapet nå er klare for kommersiell utrulling og at et potensielt strategisk samarbeid med Mawarid er ventet å bli lansert snart, hvilket representerer et stort vekstpotensial.

"En stor trigger er forestående, og vi synes aksjen er attraktivt priset på 30 ganger selskapsverdi (EV) mot ebitda på 2023-estimatene", skriver Pareto.


Herregud dette er jo svaret på at dette fungerer som bare det, og at de vil øke trykket mot markedet i Emiratlandene. DSRT kan jobbe sterkere mot nye markeder og USA spesielt. Pareto oppgraderer kursmål til 50....
Redigert 15.12.2021 kl 10:16 Du må logge inn for å svare

Dette er fantastisk:

«The business plan further targets alignment with Desert Control’s previously announced plan for ramp-up of LNC production capacity.»

Jeg leser det i sammenheng med sitatet fra Nettavisen om at det er mer et spørsmål om hvor mye de kan produsere enn hvem som skal ta i mot.

Dermed kan det tolkes som at de vil få solgt nærmest all LNC de kan produsere umiddelbart. Som er helt utrolig bra!

Disclaimer: Det er min tolkning.

Det virker som om mange aksjonærer ikke er imponert over denne samarbeidsavtalen. Det er tydeligvis betydelig kjøperinteresse siden det allerede er omsatt ca. 400 000 aksjer. Men nye selgere dukker stadig opp og kursen er fortsatt kr. 1,50 under toppkursen for noen dager siden.

De sover i timen. Dem om det...

Mange IPO aksjer som skal ut, de bruker nok denne meldingen som en mulighet til å få ut litt volum

Som mange andre aksjer har vært i dert siste..
Om det ikke tar fyr nå så er desert control noe som tar av i løpet av neste år, imo.

Der tok det litt fyr gitt :)

Jeg er enig i at de sover i timen virker som en rimelig forklaring på at det nå er omsatt nærere 600 000 aksjer og kursen ennå ikke har kommet opp i 37 kr selv om et meglerfirma antyder en kurs op 50 kr.

Slapp av skeptiker, i dag er ikke dagen for og dvele, det blir champis og dram i kveld, nyyyt dagen:-)

Etter å ha sett at over en million aksjer har blitt omsatt uten at dette synes å ha påvirket kursen, kjøper jeg den fortolkingen at det nå er en eller flere av de store aksjonærene som pøser ut hundretusener av aksjer på i underkant av 37 kr. Før eller senere vil vedkommende ha solgt aksjene sine.

Et viktig forhold materielt sett som forblir uahklart for meg er i hvilken grad fremtidig inntekt for DSRT fra det aktuielle området vil komme gjennom det å eie 49% av det selskapet som skal sendes og i hvilken grad DSRT vil få inntekter ut over dette, f.eks. ved å produsere og selge produksjonsenheter til det nye selskapet.
topee
15.12.2021 kl 14:02 6330

Vil bare nevne NÅR " Mawarid DC" også får kontrakt i Saudi og blir en del av 100 milliard dollar prosjektet som er vedtatt, så kan det være snakk om verdier opp mot 2-6 milliard dollar, og når det gjelder Mawarid så har dette selskapet MYE større gjennomslagskraft i Midtøsten enn lille DC, det er derfor denne selskapsalliansen er opprettet etter min mening,. jeg tror ikke det vil ta lang tid før Saudi kontrakt er på plass, mulig den er muntlig på plass allerede, ting tyder på det :-)