Kan Desert Control bli ett av børsens mest verdifulle selskap?


Desert Control er i dag verdsatt til ca. 600 millioner kroner.

Desert Control har løsninger innenfor megatrendene global oppvarming, vannmangel og ørkenspredning.

De har et produkt som gjør ørkensand til dyrkbar jord. Samtidig reduseres vannforbruket i områder som er behandlet med deres produkt kraftig i forhold til ubehandlete områder. Produktet kan også brukes til å opprettholde og fornye skogsområder.

Hvis tallene selskapet setter som mål oppnås, viser regnestykket mitt at målet er inntekter på ca. 8400 milliarder norske kroner innen 2030 (sic!).

Desert Control har som mål å ha behandlet 5 millioner km2 innen 2030:

«By 2030 we want to have greened 5 million km2 of dry lands and deserts.”
https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/342682273045017/ tid -0,27 min


Prisen ligger foreløpig på 2 – 5 $ per m2, men er forventet å senkes til 0,2 $/m2:

«With scale Sivertsen says they can drive that cost down, ultimately aiming for around $0.20 (£0.15) per square metre. By comparison, the cost of buying productive agricultural land elsewhere in the world ranges from $0.50 to $3.50 (£0.38 to £2.65) per square metre, says Sivertsen. In the future it might be significantly cheaper to transform unproductive land than to seek out an established farm.”
https://www.bbc.com/future/bespoke/follow-the-food/the-spray-that-turns-deserts-into-farmland.html

Regnestykket:
I km2 = 1000 m ∙ 1000 m = 1 000 000 m2
Antar at det meste av jobben vil gjøres til laveste pris: 0,2 $ per m2

5 millioner km2 = 5000 000 000 000 m2 = 5 billioner m2
5 billioner m2 ∙ 0,2 $/m2 = 1 billion $
1 billion $ er ca. 8,4 billioner norske kroner

Inntekter: 8 400 000 000 000 kr eller 8,4 billioner kroner.
Tilfeldig antatt margin 10 % = 840 milliarder kroner.
-Skatt 22 %
Etter skatt = 655 milliarder kroner

Totale inntekter etter skatt / dagens aksjeantall
655 milliarder kr / 40 000 000 aksjer
=16 375 kr/aksje

Dette er altså hva selskapet kan ha hatt av fortjeneste frem til 2030 gitt forutsetningene i regnestykkene over. Mye av disse inntektene vil selvsagt brukes til å vokse.

Dette høres alt for mye ut så hvis noen finner feil i regnestykket mitt håper jeg dere sier i fra.

Det er selvsagt en hel del risiko for at selskapet ikke lykkes.

Noen risikofakorer kan være at:
-Det kan vise seg vanskeligere å skalere opp teknisk og økonomisk enn antatt.
-Vi vet ikke hvilke utilsiktede effekter det kan ha å gripe inn i økosystemer i denne målestokken.
-Strid om patentrettigheter og utløp av slike.
-Alternative teknologier som er mer attraktive.
-osv.

At det vil komme noen emisjoner underveis er rimelig å anta. Men hvis selskapet lykkes vil dette være vekstemisjoner. Noe som like gjerne kan være positivt for aksjekursen.

Før du investerer i denne aksjen bør du selvsagt sette deg nøye inn i den.
Redigert 09.06.2021 kl 14:06 Du må logge inn for å svare

da kunne kursfall fra 41 ned til 23 ha vært unngått.

Om du tror på det så kan ingen hjelpe deg 😂😂

Betyr dette kursfall fra 41 til 23 noe bortsett fra de som sitter å trader her inne? Hvorfor irritere seg over det? Om et stykke tid er det kun småpenger.

Betyr dette kursfall fra 41 til 23 noe bortsett fra de som sitter å trader her inne? Hvorfor irritere seg over det? Om et stykke tid er det kun småpenger. Minutt for minutt er mantra her inne. Løft blikket å se framover.
Redigert 28.03.2022 kl 00:20 Du må logge inn for å svare
dubium
28.03.2022 kl 00:28 3398

Om några veckors brist på nyheter motiverar kursfall från 40 till 25 då blir det väl ner till 5 kronor nu imorgon för att CFO ska sluta.

"Har selv dialog med Ole K og den har fungert perfekt til nå." Stryker du ham etter hårene? Tør du spørre ham om hvorfor det nesten ikke har kommet noen informasjon om hva som har skjedd i Emiratene siden årsskiftet og om det var forventet at de 12 produksjonsenhetene stort sett ikke ville være i produksjon mer enn tre måneder etter at de var klare?

Spør selv…
Nå har du muligheten på onsdag på FB arrangementet kl. 18.00

Jeg synes den informasjonen som kommer fra Ole K bør bli kjent for markedet og ikke vare en mottakere av e-post. For noen måneder siden skrev jeg et innlegg på Facebook-sida som gjelder DSRT direkte adressert til Ole K. Det kom ikke noe svar. Noen andre som skriver der antydet at grunnen kunne være at jeg ikke var høflig nok i formen. Han ønsker seg kanskje spyttslikkere?

Kjære vene.
Har du aksjer i selskapet?
«Høres ut som du har mange jern, men ingen i ilden».
Du er inne på tek. Inv og her, med masse innlegg som kun spiller på det negative.

Det er greit nok med forskjellige synspunkter på et selskap, og det er riktig å stille spørsmål. Nå begynner imidlertid jeg (og flere med meg) å bli ganske så sliten av dine evinnelige negative kommentarer. Kan du ikke bare selge aksjene dine siden du så åpenbart er misfornøyd med selskapet? Jeg har kun aksjer i selskaper jeg har tro på, og det tror jeg gjelder flertallet av aksjonærene på børsen....(noe annet ville jo vært smått utrolig).
Moenet
28.03.2022 kl 12:19 3270

Det ER faktisk noe som heter dumme spørsmål, og jeg kan ikke se hvorfor Ole K Sivertsen skal ta seg bryet med å besvare disse i et facebook-innlegg.

Det holdes jevnlig Q&A, og de jeg har deltatt i har det egentlig vært påfallende lite spørsmål som har blitt stilt, så hvis du ikke deltar på disse:
SLUTT Å KLAG.
Disse blir nemlig arrangert med hensyn til å besvare eventuelle spørsmål som kanskje ikke kommer frem i kvartalsrapportene.

Den seriøse debatten med virkelige oppsider og nedsider blir overkjørt av tradere som ikke gidder å sette seg inn i caset.
Skjerpings vær så snill, verden er ikke ute etter å ta dere - men still spørsmål som er relevante. De fleste er faktisk inne i dette selskapet
fordi de har troen på prosjektet, og da er det kjedelig med folk som klager over absolutt ingenting og tilfeldige tekniske og makropolitiske hensyn.
Redigert 28.03.2022 kl 12:25 Du må logge inn for å svare

Vi er nok svært uenige om hva som er dumme spørsmål. Men for å vise at jeg også kan være posiitiv siterer jeg følgende: "Vi har besøk av CEO Ole Kristian Syvertsen om noen få dager. Trykk gjerne på "få påminnelse" så du ikke går glipp av seansen.
Joachim Enoksen bistår som moderator.
Har du spørsmål? Send inn til os@investorweb.no."

Jeg ser meget positivt på dette. Hvis jeg ikke har misforstått, skjer det den 30. mars kl. 1900. Sivertsen må antas å være så oppegående at han har forstått at det markedet nå er mest interessert i er hva som har skjedd i Emiratene de siste 3-4 månedene og hva slags utvikling han forventer der framover. Når han nå er rede til å stille opp, tolker jeg det slik at han har noe på hjertet han ønsker å meddele som er positivt. Dersom han ikke kunne fortelle noe, tror jeg ikke han ville ha stilt opp nå. Dersom det han kunne fortelle var negativt, tror jeg heller ikke han hadde stilt opp. Det er tenkelig at det kommer en børsmelding før seansen og at denne vil danne utgangspunkt for spørsmål. Siden seansen finner sted mens børsen er stengt, er det også tenkelig at det kommer kurssensitiv informasjon og at det kommer en børsmelding dagen etter som inneholder denne før førsen åpner på torsdag. Jeg så at kursen var forholdsvis høy på formiddagen i dag og antok at det var noen kjøpere ute som tenkte på samme måte som meg. Men siden har kursen falt tilbake til bare litt over 26 kr igjen, så det virker som om markedet ikke deler mitt positive syn her.
topee
28.03.2022 kl 15:51 3156

Må si meg veldig enig!
Om man følger med på diverse media så får man virkelig et godt inntrykk i alt som foregår, for min egen del så klarer jeg ikke i mine villeste fantasier se at dette går ad undas.

Jeg eier langt opp mot en promille av dette selskapet (ca. 35 500) aksjer kjøpt for ca 15 kr i gjennomsnitt. Når det har blitt en god del innlegg, er grunnen at jeg svarer på innlegg fra personer som er uenige med meg - uten å fremføre argumenter mot mine synspunkter stort sett. Jeg skriver om problemstillinger jeg mener er sentrale på det tidspunktet jeg skriver. Siden jeg i utgangspunktet er langsiktig, skriver jeg ikke for å hausse kursen, men for å bidra til en bedre forståelse av selskapet. Da er ulike vinklinger ønskelig å få fram. Det er irrelevant hvem som får dem fram.

Jeg har over 35 000 aksjer i dette selskapet og har hatt veldig stor tro på det. Jeg har fortsatt stor tro på det, og så lenge jeg har det har jeg ikke tenkt å selge aksjene mine. Jeg er veldig kjent fra tilsvarende nettsted i USA med at dem som benytter nettstedet for å drive kursen oppover ber meg selge aksjene mine når jeg skriver noe negativt om selswkaper jeg eier aksjer i. En del av disse nekter å tro at jeg eier aksjer i selskaper jeg skriver negativt om. Siden du blir så sliten av å lese det jeg skriver, vil jeg gjøre deg oppmerksom på at du står fritt til å la være å lese det.
topee
28.03.2022 kl 16:18 3102

Du skriver vel mest om problemstillinger pr. dags dato som ikke eksisterer, du forlanger mer info en hva selskapet ønsker å gi enn så lenge.
Om du er så langsiktig som du skriver, så klarer jeg ikke helt å se hva i alle dager du driver med, jo da selvfølgelig må det være for å roe nervene dine, tross alt 35.5k betydelig sum det.
For øvrig så virker det som du følger med i div. media, alt der er jo bare positivt og skjer i henhold til plan..
At du personlig ønsker at DSRT skal jobbe raskere enn hva selve prosessene tar, det kan ingen hjelpe deg med, ting tar tid spesielt i Midtøsten, tenker nok at Yankees har et annet gir når ting først skal skje.
Så bare slapp av ikke psyke deg ned selv med antatte problemstillinger som i vertfall ikke DSRT har meldt inn :-)

Din psykologiske analyse av meg står til stryk. Jeg sover meget godt og tåler risiko svært godt - langt bedre enn de fleste når det gjelder aksjer. Jeg velger risikable aksjer. Jeg har aksjer for hundretusener i tre amerikanske aksjer. Alle er veldig risikable og kan gå til 0 eller mer enn tigangeren. Det er veldig billig å unnskylde seg med at ting tar tid dersom ting tar mye lengre tid enn forventet. Det er neppe en overbevisende begrunnelse for å forsøke å kartlegge hva som har skjedd og hva som skjer. Hva er det som er i henhold til plan når det som har skjedd i Emiratene - at 12 produksjonsenheter stort sett har vært uten virksomhet i mer enn tre måneder??? I så fall er det en merkelig plan.
Moenet
28.03.2022 kl 20:13 2987

Jeg skjønner ikke hvorfor du absolutt skal involvere i meldingene dine beløp som du har investert, hva er tankegangen bak det?

CNN anker Becky Anderson intervjuer Desert Control Intervjuet forventes å gå direkte på CNN International.
..............
Du får følge med Skeptiker, selv om det krasjer med "Tangerudbakken"
topee
28.03.2022 kl 20:52 3003

Hvor har du at 12 uniter har stått i ro, sitter du å fisker etter opplysninger er det det du holder på med?
Tror for øvrig du forveksler ordene "langsiktighet" og kortsiktighet" bare en tanke som slo meg, og hvorfor ikke koste på deg en tur til Abu Dhabi, 5-7k så vips så får du se selv hva som skjer, anbefales på det sterkeste. :-).
Over og ut!

Hva mener du mellom linjene her? Har du vært i Abu D? Forstår det slik at opplæring ikke gjort på en dag. Forøvrig enig med deg angående TTT.

Skjønner egentlig ikke hva du sikter til . Det er ikke meg som er urolig men skeptikeren. Jeg har full tillitt til Ole K. og selskapet , det jeg tror er at det nesten går for fort i svingende og at de ikke har kapasitet til å dekke etterspørselen.Luxusproblem. Har vært med i selskapet fra dag 1 og som jeg har skrevet før langsiktighet er det som skaper når man er med fra bunn. Svigningene er det bestandig i disse årene. Råder deg til å slutte med å skape overskrifter med noe som kansje kan være å så tvil om det langsiktige bildet. Du røper deg selv at du ikke tørr å stille spørsmål til Ole K som du er urolig for ,jeg har ingen grunn til å stille spørsmål da jeg ikke har denne frykten som deg.

Ser dere er nervøse, egentlig er ikke børs noe for pyser. Om selskapet kommer med noe utsettelse hvis det kommer eller andre ting som at Emiratene og Russland er kompisser og at russiske olikrater flytter dit som vi ser nå.Hvis nok av investorer når vi ser på sanksjoner får greie på det stuper sikkert kursen til dundas . Da må dere bare selge så fort som mulig helst i morra. Jeg ser dette som muligheter hvis dette skulle oppstå,selskapet er fantasisk og en gullgruve kommer det ned igjen til 13-15 igjen da blir det 3 sifferet aksjer på meg garantert etter tilleggskjøp .

Hvis du har 35000 aksje med snitt 15 skjønner jeg ingenting om hva du driver med av negative vinklinger. Det henger ikke på greip ?? Jeg har mine anelser om at dette ikke er riktig heller at du ligger kraftig på minussiden og da vil jo negative ting komme i frustrasjon
Aaleby
28.03.2022 kl 23:49 2940

Det stemmer. Men også verdt å nevne at Skeptiker har en forhistorie, hvor vedkommende først gjorde en kule (tjente millioner på aksjespekulasjon), for så å tape rubbel og bit. Kom i rampelyset og alt. Tilbake på 80- og 90-tallet. Så paranoia utspunnet fra brent barn skyr ilden er nok mye mulig noe av forklaringen til de tidvis merkelige slutningene. Som går på repeat.
Trasti24
29.03.2022 kl 08:15 2800

Nye topper i Desert Control

Publisert 29. mars 2022 kl. 07.53

Carlie Granfelt er ny kommersiell direktør (CCO) i Desert Control, mens Ordin Husa er ny driftsdirektør (COO), opplyses det i en børsmelding.

Granfelt tiltrer 1. juli og kommer fra Skretting, hvor han har hatt ledende kommersielle lederstillinger i Norge og Frankrike i over 12 år.

Også Husa tiltrer 1. juli og kommer fra Resman AS, og har tidligere hatt stillinger i blant annet Siemens Subsea, Roxar Software Solutions.

– Jeg blir inspirert av å se nivået på talentet Desert Control tiltrekker seg. I år er vårt fokus å kommersialisere i De forente arabiske emirater, validere i USA og bygge teamet vårt for å sikre en robust og effektiv organisasjon som vil drive den fortsatte overgangen fra oppstart til oppskalering. Vi gjør fremskritt på alle områder og styrker organisasjonen videre med de nye utnevnelsene til vårt lederteam, kommenterer adm. direktør Ole Kristian Sivertsen.

Arne_And
29.03.2022 kl 09:40 2738

Å ha et lass med aksjer med snitt på 15 for så å være opptatt med finne troll under senga virker pussig. Selg da for svarte! Du har jo banka indexen så det rekker.

Det virker for meg som om mange ikke har tid til å vente. Det jeg har lært av å være på børs gjennom mange år, er at ting ofte skjer når en minst forventer det.

Tenk deg litt om før du skriver! Noen tror at jeg ikke eier aksjer i selskaper jeg der jeg kommer med negative synspunkter. Da blir det et poeng at jeg har aksjer for i underkant av en million kr. i dette selskapet. Andre hevder at jeg er så nervøs for aksjekursen fordi jeg sitter på et tap eller fordi jeg generelt er lite villig til å ta risiko. Da blir det et poeng er at jeg har aksjer for hundretusener i tre amerikanske selskaper som er veldig high risk/high reward. Det er nok hos meg en finner logikken. Evne til å tenke logisk er en av mine sterkeste sider. Derfor ba en uhyre intelligent kvinnelig student i engelsk hovedfag meg lese gjennom et kapittel i hennes avhandling da hun arbeidet med den ca 1970.
Hayen
29.03.2022 kl 11:09 2685

"Evne til å tenke logisk er en av mine sterkeste sider."

Det kan diskuteres

Bare det at man finner det nødvendig å påpeke det selv sier vel det meste.....

Fin respons på nytt kjøtt i dag👍
Moenet
29.03.2022 kl 16:34 2448

Greit jeg skal tenke meg om før jeg skriver, lover du å gjøre det samme?
------
Ser frem til intervjuet på CNN! :)

Er intervjuet i dag?
Aaleby
29.03.2022 kl 17:10 2648

Vil nok bli vist i programmet Connect the World, som er på luften hver dag fra kl 14. Uvisst eksakt når.

Mawarid Desert Control LLC receives its business license and completes planned incorporation of the new sales and distribution company in Abu Dhabi

https://newsweb.oslobors.no/message/557939