IDEX & Zwipe PayOne distribusjon 2022-2024

heiltfint
IDEX 09.06.2021 kl 21:14 317641

Oversikt over noen av Zwipe partnere som har planlagt å distruere Zwipe PayOne fra H2 2021.
Zwipe PayOne bruker fingeravtrykksensor fra IDEX Biometrics.


Zwipe og Goldpac samarbeider om å lansere biometriske betalingskort og relaterte tjenester til Goldpacs kundenettverk. Goldpac-kunder noen av de største finansorganisasjonene i verden. Goldpac er sertifisert av VISA, MasterCard, China Union Pay, American Express, JCB og Diners. Goldpac planlegger å videreføre biometrisk betalingskort med full lansering av programmet før 2022. Goldpac leverer 264 millioner betalingskort i året.

IDEMIA lanserer den nye generasjonen biometriske kort, F.CODE Gen2 neste generasjon sikre biometriske kortbrikke, (som ZWIPE har sikret seg verdensomspennende distribusjonsrettigheter) klar til utrulling i andre halvdel av 2021, Idemia produserer 600 millioner kort per år.

Zwipe er nå i kontakt med mer enn 40 av verdens 50 største kortprodusenter, hvorav 18 samarbeid er kunngjort (og 4 er for tiden anonyme) Zwipes strategiske partnerskap med IDEMIA, De fleste store risikopunkter er allerede bestått, og vi retter oss mot de første kommersielle distribusjonene for 2021.

Zwipe og KL HI-TECH den nest største betalingskortprodusenten i India sammerbeider for å bringe neste generasjon betalingskort til India. KL HI-TECH leverer for tiden totalt 50 millioner kort per år, KL HI-TECH tar sikte på å produsere Zwipe Pay One-kort fra 2. kvartal 2021, pilot ZPO Biometric Cards globalt fra 3. kvartal og første markedslansering i slutten av 2021

FSS er blant de ledende leverandørene av kortutstedelsesprodukter globalt, og kortporteføljen består av 800 pluss millioner betalingskort for Tier One-banker og betalingsbehandlere. Partnerskapet med FSS vil bidra til å skalere distribusjonen av Zwipe Pay ONE biometriske betalingskort globalt. Det første fokuset vil være på Canada, India og en rekke land i Europa, Midtøsten (GCC-land) og Afrika. Begge partnerne vil sikte på å starte piloter fra 2.H 2021

Be ys Pay den franske leverandøren av betalingsløsninger har inngått et partnerskap med Zwipe for å tilby biometriske betalingskort. Samarbeidet vil gi Zwipe Pay ONE-aktiverte biometriske betalingskort til å være ys Pay-kunder i det franske, belgiske, Luxembourg og nederlandske markedet. De to selskapene forventes å ha kontakt med utstedere fra dette kvartalet og levere piloter fra andre halvdel av 2021. Be Ys Pay leverer for tiden totalt 30 millioner betalingskort per år

Zwipe kunngjøre at de har fullført fire nye partnerskap med fremtredende kortprodusenter i Asia-Stillehavet og Europa. Med Zwipe har disse kundene valgt Zwipe Pay ONE-plattformen for levere biometriske betalingskort til utstederne Kortprodusentene planlegger å starte biometriske kortpiloter med Pay ONE-teknologien før utgangen av 2021, og vil gå videre med kommersielle lanseringer hvis forsøkene lykkes. Den samlede årlige kortforsendelsen fra disse nye kundene er mer enn 150 millioner kort,

Midt-Østen betalingstjenester (MEPS), en ledende regional one-stop-shop for betalingstjenester og produkter, samarbeider med Zwipe for å bringe neste generasjon kontaktløse betalingskort i Midt-Østen og Nord-Afrika (MENA) -regionen. MEPS utsteder 20 millioner EMV-betalingskort hvert år og tar sikte på å gjøre det tilgjengelig for våre kunder for pilotering og kommersiell distribusjon i løpet av H2 2021

Zwipe Pay ONE-piloter kunngjorde med Vopyin Sweden som pilot from Q3 2021, Vopyin vil sikte mot en første kommersiell lansering av 100.000 biometriske betalingskort i 4. kvartal

Zwipe og TietoEVRY går sammen om å lansere biometriske betalingsløsninger til banker i Norden og Baltikum. for å rulle ut biometriske betalingskort og «wearables» i stor skala,

Eika gruppen (og antagelig sparebank gruppen
TietoEVRY og Eika Alliance, en av Norges største banker ohar inngått en omfattende strategisk avtale for levering av neste generasjons kjernebank- og betalingsløsninger, De 53 lokale bankene i Eika Alliance som deltok i prosjektet har signert den nye avtalen tilbyr et bredt spekter av bank- og forsikringsprodukter til cirka 700 000 kunder i det norske markedet. Overgangen til den nye løsningen vil foregå trinnvis, med alle Eika-bankene som skal operere på den nye plattformen innen midten av 2023.


Zwipes partnerskap
•Inkript
•Thomas Greg & Sons
•Goldpac
•XH Smart Technology
•dz card
•TAG Systems
•CPI Card
•Silone
•MF Technology
•Toppan Forms HG
•Masria Cards
•Publicenter
•Asia Credit Card
•Watchdata
•CardMatrix
•Giesecke + Devrient
•Idemia
•Infineon
•Liveo Research
•Smart Technology Services
•Wisecard
•TietoEvry
•areeba
•Beautiful Card Corporation
•FSS (Financial Software and Systems)
•Be ys Pay
•KL HI-TECH
•Tag Systems
*MEPS

Zwipe engasjerer seg i hele betalingsøkosystemet som nås direkte til over 300 banker, samt samarbeider med viktige strategiske partnere i bankene. https://zwipe.com/assets/files/reports-and-presentations/2021-04-28-Zwipe-Investor-Deck-Arctic-28-April-2021-Final.pdf



* IDEX Biometriscs når break-even på ~ 20 millioner enheter per år.
* Zwipe når break-even på ~ 6 millioner enheter per år.

26. mai 2021 - En global smartkortintegrator og produsent går fra pilot til full produksjon av TrustedBio.


Idex biometrics har det eneste biometrisk betalingskortet som sertifisert av China UnionPay og kan brukes til DC/EP Hardware Wallet Initiative.
DCEP/CBDC har mer enn 1 milliard mennesker som potensielle brukere.. IDEX biometrics har foreløbig ingen konkurenter i Kina. Kinas Chutian Dragon for å utvikle en kortbasert løsning med digital valuta / elektronisk betaling (DC / EP). Som avtalt vil den nye kortbaserte digitale lommeboken være sikret av IDEX TrustedBio . IDEX Biometrics ble valgt som strategisk teknologipartner for Goldpacs DC/EP Hardware Wallet Initiative og for å fylle bestillinger på den digitale lommeboken fra Postal Bank of China. Kina planlegger å lansere DC/EP i forkant av vinter-OL som avholdes i Kina i februar 2022.

Målene med DC/EP er fra masseregional adopsjon i løpet av det neste året til internasjonal rekkevidde som etterpå.

Digitale lommebøker vil øke til 4 milliarder innen 2026. Og det kontaktløse betalingsmarkedet forventes å være 15 milliarder enheter innen 2026, hvor 1 av 5 betalingskort er biometriske. Idex tjener netto 1USD pr chip og 1,5USD pr kort.


Hvis vi går ut fra Idex får 10% markedsandel på digital wallet og biometriske betalingskort i 2026, og hvis vi regner snitt på 12kr netto pr kort/chip, 915 mill aksjer/3år og P/E 10. Så vil Idex aksjen være verd 31,- i 2026. (ID og adgangskort er ikke medregnet)

IDEX sikter mot 30% markedsandel.
Redigert 19.01.2024 kl 04:07 Du må logge inn for å svare
heiltfint
13.07.2022 kl 14:03 12653

Noen er bekymret for at mobil overtar for kortbetaling, det er ingen grunn til bekymring ;)

Dual Interface Payment Card Market estimert til å overgå 56,8 milliarder med en CAGR på 16,2 % innen 2028 – Rapport fra Vantage Market Research.

WASHINGTON, 13. juli 2022 (GLOBE NEWSWIRE) – Vantage Market Researchs nylige analyse av det globale markedet for betalingskort med dobbelt grensesnitt finner at de potensielle fordelene som tilbys av disse betalingskortene, som rask transaksjonsbehandling og forbedret kortlevetid, er en avgjørende drivkraft faktor i veksten av markedet for betalingskort med dobbelt grensesnitt i årene som kommer. I tillegg vil bruken av avanserte teknologier som nærfeltskommunikasjon og radiofrekvensidentifikasjonsteknologier snart skape lukrative vekstmuligheter for markedet for betalingskort med dobbelt grensesnitt.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/07/13/2478735/0/en/Dual-Interface-Payment-Card-Market-Estimated-to-Surpass-56-8-Billion-with-a-CAGR-of-16-2-by-2028-Report-by-Vantage-Market-Research.html
Redigert 13.07.2022 kl 14:06 Du må logge inn for å svare
heiltfint
27.07.2022 kl 14:43 12374

TSYS, Økt sikkerhet bokstavelig talt til fingerspissene

En undersøkelse blant amerikanske kortholdere for å forstå forbrukernes sentiment på biometriske betalingskort. Respondentene i undersøkelsen varierte i alderen 18 til 60+, var jevnt fordelt mellom menn og kvinner, og krysset et bredt spekter av inntektsnivåer.

Resultatene? Hele 91 % av de spurte sa at de vil ha et kort som er knyttet til deres unike fingeravtrykk. Og 79 % av de spurte sa at de ville være villige til å delta i et pilotprogram for biometriske kort. Respondentene oppga at det enten var veldig viktig, eller noe viktig, for dem å ha et kort med sikkerhet knyttet til deres unike fingeravtrykk som bare de kunne bruke. En ekstra undersøkelse utført i Canada ga svært like resultater, og det samme gjorde flere andre undersøkelser rundt om i verden.

Enkel å produsere, enklere å bruke

Disse nye biometriske kortene drevet av Zwipe og TSYS er enklere og billigere å produsere enn tidligere biometriske produkter som har blitt brakt på markedet. Med TSYS sin kortproduksjonsekspertise – selskapet produserte omtrent 100 millioner kort av alle typer i USA i løpet av 2021 – og eksisterende produksjonsanlegg, vil Zwipes enkeltbrikkefunksjonalitet være sømløs å integrere i TSYS-kortproduksjonsprosessen.

Og for forbrukeren kunne det ikke vært enklere å bruke. Når de først mottar kortene sine, registrerer de ganske enkelt fingeravtrykket sitt på kortet i løpet av få minutter ved hjelp av en mobilapp hjemme. Når det er aktivert med en PIN-kode for første gang, kan kortet brukes hvor som helst der kontaktløs brikke og PIN-kort godtas. De banker ganske enkelt kortene sine på POS-enheten mens de holder tommelen på fingeravtrykksensoren på kortet. Ingen PIN-kode nødvendig. Ingenting å huske bortsett fra hvordan du holder kortet.

https://www.tsys.com/insights/2022/04/04/increased-security-literally-at-your-fingertips
Redigert 27.07.2022 kl 14:47 Du må logge inn for å svare
vulkan
28.07.2022 kl 10:20 12263

Noen som har en oversikt over de bankene/kortselskap som forventes å lansere (kommersielt salg) kort til forbrukerne med Idex sensor i løpet av høsten?
- tenker da ikke på pilot/prøveprosjekter
- trekk fra de som vi vet/må anta blir utsatt til 2023
Hva jeg fant:
Allerede lansert: Rocker, manager.one, fidor
• > Six major bank launches in 2022
>10 launches planned for ‘22
Redigert 28.07.2022 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
Codex63
28.07.2022 kl 11:31 12280

Fy f... så mye tull det stå i denne Tråden. Bare vas fra ende til annen. Eksperter som liksom uttaler seg i det vide og brede. Kopierer linker og gulper opp alle mulige teorien om at Idex vil ta av når som helst. Spill heller LOTTO.
vulkan
28.07.2022 kl 12:43 12284

kan forstår de som har mistet motet ettter mange år, men holder "naivt" fast i troa fortsatt selv....
Det er i det minste nytt og fremdrift at det gjennomføres titalls av pilotprosjekter verden rundt, det var ikke slik for 2 år siden.
Men gjennombruddet forskyves konstant.....
Redigert 28.07.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Codex63
28.07.2022 kl 12:51 12337

Takk for en balansert tilbakemelding.
heiltfint
29.07.2022 kl 03:07 12243

Nå er det så mange kunder som planlegger å lansere kortene det neste halvåret, jeg tror Idex vil gjør det godt fremover
Redigert 29.07.2022 kl 03:35 Du må logge inn for å svare
heiltfint
29.07.2022 kl 10:41 12171

Nå spekulerer jeg,
Jeg er 99% sikker på at Turnkey kortreferansedesign fra IDEX Biometrics og Infineon er ferdig sertifisert..
Og i så fall, så regner jeg med IDEX vil holde tilbake denne informasjonen frem til Q2 presentasjonen neste måned

mandag 22 juli 2021, sendte IDEX referanse designet til kortprodusenten, Kortene vil inneholde Idexs TrustedBio Max-sensorer som er utstyrt med en proprietær ASIC-leverende biometrisk prosessering og strømstyring, og SLC38-sikkerhetskontrolleren fra Infineon Technologies. Sertifiseringen skulle være ferdig i begynnelsen av Q3 2022.

* Monday 22 July 2021. IDEX and Infineon Ship Reference Design for Major Card Manufacturer.
* Monday 25 July 2022 –IDEX Biometrics ASA initiated its first project in Turkey with an issuer to launch biometric payment cards

Et år etter IDEX sendte turnkey løsningen til en hemmelig kunde blant de tre største kort produsentene (D+G), publiseres det nyheter om lansering med sammerbeid med G+D, ..

Tilfeldigheter? neppe
Så da konkluderer jeg at løsningen er ferdig sertifisert

Hva tror dere ?


Redigert 29.07.2022 kl 11:08 Du må logge inn for å svare
poki
29.07.2022 kl 11:40 12163

man ska inte glömma Zwipe har 45-48 av världens största 50 kort tillverkare på sin lista samt mer än 300 banker.

mest intressanta är

https://www.publicenter.it/ 450 mil kort
https://www.austriacard.com/ 100 + mil
https://www.nitecrest.com/
https://www.dzcard.com/
https://www.cpicardgroup.com/
https://www.thamestechnology.co.uk/

https://wisecardtech.com/cardApplets ( kolla kortet längst ner )

alla samtidigt lanserat recycled kort Zwipe / IDEX hade avital att få plastic material från recycled nån år tillbaka


Sente
29.07.2022 kl 12:16 12175

Jeg tror ikke løsningen er ferdig sertifisert.
I børsmeldingen fra Fingerprints 7 juni skriver om de kortet som utvikles med Feitian. Dette kortet bruker Infineon SLC38 secure element, som Idex også vil bruke.
"Infineon’s newly approved secure element (SLC38)" Altså, secure element ble nettopp godkjent. Jeg tror ikke det er mulig å jobbe med en sertifisering på kort med biometrisk sensor uten å ha et sertifisert secure element i kortet. Eller, de kan ta fysiske tester, men ikke sikkerhets tester.
Nå er det mulig Idex og FPC bruker litt forskjellige secure element, FPC spesifiserer ikke hvilken modell av SLC38 de bruker, mens Idex har spesifisert SLC38BML800.
Det kan være at SLC38BML800 er sertifiserte tidligere enn det som FPC skal bruke, men jeg vil anta sertifiseringen er fortsatt noen måneder unna, dessverre.
Dessuten, i henhold til børsloven skal Idex melde i fra om sertifisering så fort så mulig, da det er sensitiv info. :)
heiltfint
29.07.2022 kl 12:19 12171

Selskapene Idex sammerbeider med utsender totalt 2,344milliarder betalingskort årlig.

Liste over partnerene til IDEX med antall utsendte betalingskort årlig
https://ibb.co/K9SnWBT
Redigert 29.07.2022 kl 12:23 Du må logge inn for å svare
heiltfint
29.07.2022 kl 12:29 12149

DEX announced its first design win for its turnkey solution in partnership with Infineon in Q4. The customer
was unnamed, but is a leading global smartcard manufacturer. It expects its card to be certified in Q3 2022
with initial shipments to follow in Q4.

https://s27.q4cdn.com/906368049/files/News/2022/Zacks_SCR_Research_02282022_IDBA_Thompson.pdf
heiltfint
29.07.2022 kl 12:33 12135

IDEX announced its first design win for its turnkey solution in partnership with Infineon in Q4. The customer
was unnamed, (but is a leading global smartcard manufacturer. It expects its card to be certified in Q3 2022
with initial shipments to follow in Q4
https://s27.q4cdn.com/906368049/files/News/2022/Zacks_SCR_Research_02282022_IDBA_Thompson.pdf

July 22, 2021. IDEX and Infineon Ship Reference Design for Major Card Manufacturer
IDEX did not disclose the identity of its customer, but indicated that it is one of the top three card manufacturers in the payments industry. (Thales, Idemia og G+D)
https://findbiometrics.com/idex-and-infineon-ship-reference-design-for-major-card-manufacturer-707222/


Redigert 29.07.2022 kl 12:39 Du må logge inn for å svare
Sente
29.07.2022 kl 12:39 12210

Den antagelsen ble skrevet i Februar, så forsinkelser med SE sertifiseringen kan ha skjedd siden da.
Men da tipper jeg sertifiseringen kommer i September/Oktober, og blir heller positivt overasket om den kommer tidligere. :)
kroif
29.07.2022 kl 13:41 12207

Idag er det ihvertfall flere som er redde for at reprisingen kan komme nå.
Idex er tilsynelatende billig nå, sett i forhold til siste emisjoner, så kan man anta at kursen i det minste skal en del opp før en eventuell emmisjon, som noen antyder må komme.
Kunne jo antas at det bli gjeld denne gangen med sikkerhet i ordreserve, time will show.
Charlie800
31.07.2022 kl 17:58 11998

”>six major bank launches in 2022” is this info coming from Idex? Link?
Sente
31.07.2022 kl 18:28 12061

Kanskje bankene ble omtalt som major i web presentasjonen, men slide 13 i Q1 presentasjonen sier:
• Six confirmed design wins coming to market
• Six additional new designs in the pipeline

Dette gjelder Turnkey som er med Infineon.
https://www.idexbiometrics.com/wp-content/uploads/2022/05/IDEX-Biometrics-Q1-22-Presentation-pub.pdf
Charlie800
31.07.2022 kl 20:51 11998

Tack! Ligger mest investerad i Zwipe men funderar på att vikta över till Idex. Hur tänker folk här generell? Investerar ni i båda bolagen eller bara Idex?
Pål stvg
31.07.2022 kl 21:06 12008

Jeg ligger i begge 2. Men definitivt mest i idex. Da jeg mener at potensiale er størst her. Flere forskjellige avtale partnere ikke bare med zwipe. Markedet er enormt og idex satser på 30% markedsandel. Tror de neste 2 ukene før q2 presentasjonen blir spennende. Enig med heiltfint at vi kan allerede ha fått sertifisering på turnkey løsningen. Men den holdes igjen til opp mot q2 17 august. Blir spennende imorgen etter den fine fredagen..
poki
31.07.2022 kl 22:53 11931

Days att Zwipe ska få Mastercard certifiering.
heiltfint
31.07.2022 kl 22:54 12031

OneWave biometric card (Idex sensor)
Etter lange måneder med utvikling startet produksjonen av det biometriske kortet i forrige måned i vår samarbeidspartners fabrikk. De første kortene vil være i drift og sendes til våre kunder på slutten av sommeren.
https://www.facebook.com/OneWaveCard/photos/a.102150977001757/1119212858628892
Redigert 31.07.2022 kl 23:19 Du må logge inn for å svare
kroif
01.08.2022 kl 12:27 11816

Det er liten tvil om at betalingskort med sensor fra IDEX er en del av fremtiden, gøy å se at produksjonen tikker igang for fullt, bare spørsmål om når dette virkelig tar av.
Har kan det godt stige en 10øring til idag, er nok mange som følger med på denne, og vil ha med reprisingen når den starter, og det har den i min bok gjort nå, så hold på aksjene.
Klokavskade
01.08.2022 kl 12:53 11787

Mener å huske at Idex hadde en presentasjon for en god del tid tilbake der de nevnte 2. halvår i år der lunten ville bli tent og salgene starte, Ser ut som noe rører seg nå. Teknisk sett(TA) er det også noe på gang. Alle som har vært inne i denne vet jo at den kan gå russiske prosenter på gode nyheter. Og det er ikke mer enn 8 mndr siden kursen var på 3,67.
Klokavskade
01.08.2022 kl 13:34 11795

Indianerene våknet på fredag og sendte idex kursen opp: USA: 8,265 * 11,22 / 75 = 1,236 . Så får vi se om de fær øynene enda lenger opp i dag.
vulkan
01.08.2022 kl 14:16 11753

1 halvår hvert år blir det meldt at salget/bestillingene vil ta av 2 halvår......
Her er det ingen som tror på lovnader lenger, kun hard facts med salgstall som vil flytte på kursen.
Er veldig spent på om trenden med økt salg fra Q1 vil fortsette i Q2. Med 3-4 kvartal med økende salg på rad så kan det være kursen begynner å bevege seg.
heiltfint
01.08.2022 kl 14:27 11786

Kan anbefale denne rapporten fra 30 juli, står endel om IDEX og Zwipe ;)
https://www.kbvresearch.com/biometric-payment-cards-market/
Redigert 01.08.2022 kl 14:30 Du må logge inn for å svare
Klokavskade
01.08.2022 kl 14:37 11815

Takk for den Heltfint. Du må jo ha heldagsjobb med å følge med hva som rører seg i Idex. Og takk for det. Det er lenge siden jeg var inne i Idex, men har fulgt litt med kvartalspresentasjonene og litt her på forumet. Har egentlig hatt ståltro på at det engang skulle løsne, men mistet tålmodigheten for en tid tilbake og gikk inn i oljeservice. Nå har jeg igjen tanket godt opp igjen i Idex, Nedsiden er ikke særlig stor, men oppsiden er formidabel. Følger med på Investtech. Lener meg tilbake nå og venter mega oppgang det nærmeste halve året. Uhyre spennende Q2 den 11. august.
Klokavskade
01.08.2022 kl 14:57 11815

Heltfint: Mener å huske at kinesiske Union Pay som er større enn Visa og Mastercard til sammen også inngikk et samarbeid med Idex for et par år siden. I jungelen av innlegg her finner jeg ikke noe sånn på stående fot. Har du noe fra "top of mind"
heiltfint
01.08.2022 kl 15:18 11785

Goldpac skal bruke Infineon’s SLC38BML800 security controller med ekstra GPIO-grensesnitt og siste generasjon av TrustedBio™-løsningen fra IDEX Biometrics.
Så jeg regner med Goldpac (Union Pay) veneter på IDEX/ Infineon Turnkey løsning er ferdig sertifisert,
Redigert 01.08.2022 kl 16:28 Du må logge inn for å svare
Klokavskade
01.08.2022 kl 15:58 11730

Ser at kursen øker på Nasdaq, men ser ikke volum. Har noen peiling?
Montesa
01.08.2022 kl 17:52 11674

612
poki
01.08.2022 kl 19:17 11598

Bio-IDZ som har One Nation multi purposed ID card använder IDEX sensor likaså MDP
poki
01.08.2022 kl 20:14 11546

IDEX Biometrics ASA American Depositary Shares (IDBA)
Nasdaq Listed
$8.61 +0.97 (+12.70%)
Bid: $7.86 Ask: $9.48

11,1035 * 8,61 /75 = 1,274 🙏
Redigert 01.08.2022 kl 21:57 Du må logge inn for å svare
Klokavskade
01.08.2022 kl 23:17 11368

Ved etablert brudd på 1,17 blir det klart for en opptur. Solide nyheter kan komme når som helst og venter med spenning hva som blir presentert den 11.august. Ved gode nyheter som nå ligger i pipeline vil det gå kjapt mot NOK 2.
poki
02.08.2022 kl 11:50 11187

Tietoevry has also kicked off a pilot project with Norwegian banking-alliance Sparebank 1 to assess the viability of recycling expired payment cards.


Payment cards go beyond plastic
Contact
Tietoevry’s card-issuer customers are increasingly choosing materials other than virgin plastic for the payment cards they source from us.
Each year Tietoevry delivers approximately 20 million payment cards. In 2020, just four of our card-issuer customers used sustainable materials for the body of the cards. A year later, and an additional 22 of our issuer customers have committed to launching payment cards based on sustainable materials.

We expect this trend to continue, which means that within two years more than 50% of the cards we provide in the Nordic countries will be made from sustainable materials.

“Cards are traditionally made from five different layers of polyvinyl chloride, or PVC, a material derived from oil. Sustainable cards replace some or all of these layers with a material other than virgin PVC,” says Jarmo Rouhiainen, Head of Card Production and Personalization at Tietoevry.

“There are essentially two approaches. The first is to use recycled plastic materials such as rPVC or rPET. The other is to use a completely biodegradable material such as polylactic acid, or PLA, which is made from corn starch. Tietoevry is working with both approaches – it just depends on the customer’s preferences,” says Rouhiainen.

Towards the end of 2021, Tietoevry announced an agreement with the Savings Bank group in Finland that would allow the bank to offer its customers' payment cards made from plastic collected from oceans and coastal regions. According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), at least 14 million tons of plastic end up in the oceans every year. The plastic for the Savings Bank cards is collected in countries without adequate recycling facilities.

“The growing trend towards using materials other than virgin plastic for cards is a win-win for sustainability on the one hand, and market differentiation for our issuing customers on the other,” says Rouhiainen.

“Even though people increasingly use their phones to make payments, the number of physical cards out in the market is growing each year. A payment card is a very strong brand token that a customer sees and uses often, which is why many banks and fin-techs look at cards as a way to stand out. Sustainable materials provide more options for this differentiation while doing good for the environment.”

Tietoevry has also kicked off a pilot project with Norwegian banking-alliance Sparebank 1 to assess the viability of recycling expired payment cards. When customers receive a new card, they also receive a return envelope and instructions to send back the old card. These are then sent to a partner for recycling. The overall CO2 impact of the exercise is being assessed before a potential wider rollout.

We are also helping our issuing customers to minimize the environmental impact of cards in other ways, including ordering them in larger batches from local factories to make deliveries more sustainable.
- - -

Read more about our sustainability work here!
Redigert 02.08.2022 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
kroif
02.08.2022 kl 12:07 11156

Hva bekrefter et brudd på 1,17?
Uansett har jeg troen på at vi closer over 1,2 idag, man skal ikke undervurdere magefølesen
Klokavskade
02.08.2022 kl 14:34 11073

Den closet på 1,19 i går, og om den holder seg rundt 1,17 eller over så er det positivt. Jo nærmere vi kommer 11.8, jo høyere kurs tror jeg. Det er mye som skal materialiseres nå så guidingen her blir spennende. Håper at det slippes noen katter ut av sekken. Jeg har i hvert fall lastet opp for neste halvår