ALTERNUS ENERGY 🍀🍀 GÅR PÅ EURONEXT GROWTH - EN SOLEKLAR VINNER

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
25.04.2023 kl 22:29
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Alternus Energy går fra NOTC til EuroNext Growth neste uke, tipper 23/24 Juni 2021.

Alternus er en av de raskest voksende solpark selskaper i Europa med fokus på mellomstore solparker og de har så langt 34 parker og 150MW i Tyskland, Italia, Nederland, Romania, Polen og Irland. Parkene produserer 150MW som gir en inntekt på over NOK 220 Mill og svimlende 80% EBITDA (NOK 176 Mill) for 2021.
Videre så har de sikret ytterligere 1,4GW som de skal ha på plass i løpet av 2023 som vil gi en ARR på NOK 1Mrd og 80% EBITDA og så skal de øke til 3,5GW innen 2025. Blir ikke overrasket om dette skjer raskere og blir nærmere 5-6 GW. Dette sier jeg fordi ledelsen her er super dyktige og sultne på suksess.

Den 3. juni så meldte Alternus at de kjøpte 60% av det Nederlandske selskapet Unisun Energy Holding B.V og blir et vertikalt integrert solpark selskap gjennom hele verdikjeden fra prosjekt utvikling til konstruksjon til operasjon/drift og vedlikehold. Dette gjør at Altnerus nå kan utvikle og bygge egne solparker, som igjen vil redusere bygge kostnadene, tid og generere langsiktig ARR.

I dag så prises selskapet tll NOK 700mill (NOK 30,00k)
Kursmål NOK 65,- satt av Artic Securities for en stund tilbake og mye har endret seg siden det ble satt.

Personlig så tror jeg dette selskapet kommer til å bli en mega vinner på børsen de neste 1-3 årene og gå 10 ganger’n fra dagens nivå

https://www.notc.no
https://alternusenergy.com

Redigert 17.06.2021 kl 17:14 Du må logge inn for å svare
Dopey
25.04.2023 kl 22:29 1735

Kvaliteten i denne tråden droppet fælt plutselig. Nå har Rischioso gjort sitt inntog og Gull har plutselig fått seg en lekekamerat.
Rassen
25.04.2023 kl 22:04 1808

Jo da. Ta det helt med ro, hvis du ikke må selge, eller er kortsiktig. Jeg har puttet inn penger og er i dag i minus men jeg selger ikke. Bare venter til jeg har doblet pengene. Og det VIL skje, men sikkert ikke i morgen 😴😴😴😂

Det blir nok en aksjonærvennlig løsning - bare ikke for eksisterende ...

I utgangspunktet tar DD på kjøp av assets betraktelig lenger enn bare 3 uker, for å rekke en sånn løsning må de i så fall ha jobbet i kulissene med et salg av en solpark siste måneden, men vi får se! Det hadde vært det mest askjonærvennlige valget i alle fall
Aksjerus
25.04.2023 kl 21:36 1895

De skal ikke hente 150 mill. Hovedvekten blir ved solparker og deretter MULIGENS, POTENSIELT, OM NØDVENDIG, en liten emisjon på kanskje siste 10% av summen (1 mill aksjer til dagens kurs). Finansavisen presenterer det helt feil. Om SPAC skjer eller ikke, det tar jeg ikke standpunkt til, men alt ser ut til å være i gang med å selge solparker. Det er dette de siste børsmeldingene tyder på. Hvorfor de ikke skriver det rett ut? Det skjønner ikke jeg meg på.
elnomi
25.04.2023 kl 21:12 1957

Jeg kan godt investere i emisjonen, men da skal tegningskurs være maks 1,0-1,5 NOK."

Nettopp!
Nettopp noe slikt de stakkars aksjonærene i NOM og Archer opplevde. De fikk sine aksjeverdier barbert over natten når emisjonen ble vedtatt. I kveld er det BGBIO ut, blir nok ikke så galt der men skal bli spennende å se rabatten her.

Risikoen er stor i ALT nå, de blir spennende å følge fra sidelinjen.

Du må gjerne se for deg at en emisjon ikke skal skje, men faktum er at det vil skje. Selskapet skriver jo vitterlig selv i en børsmelding at de skal gjøre en emisjon:

"ALT: STARTET AKTIVITETER FOR MULIG EMISJON - Oslo (Infront TDN Direkt): Alternus Energy Group har startet aktiviteter i forhold til en mulig egenkapitalemisjon for et minimumsbeløp som er tilstrekkelig til å sikre at selskapet oppnår en nødvendig waiver på selskapets obligasjonslån."

Sett deg nå også i posisjonen til de potensielle investorene som vil bli kontaktet i sammenheng med emisjonen her. Hvis et selskap som står på randen av konkurs kommer til deg og sier: "Jeg trenger desperat minst MNOK 150 for å unngå å gå konkurs, og jeg trenger det veldig kjapt. Jeg vil gjerne at du, til tross for at det råder svært mye usikkerhet rundt fremtiden til selskapet, skal bli med på en emisjon til markedskurs (3,57 NOK per aksje)". Du står der med 50 MNOK cash og kan fylle 1/3 av emisjonen og vet motparten desperat trenger penger. Vil du da si 1) "ja jeg investerer gjerne med 0% rabatt til markedspris selv om det er kjempestor risiko", eller vil du si 2) "Jeg kan godt investere i emisjonen, men da skal tegningskurs være maks 1,0-1,5 NOK."

Bare for å gjøre det klart, sier ikke at selskapet ikke er verdifullt, de underliggende assets er tilsynelatende gode, men timingen og omstendighetene for å hente penger er helt elendige dessverre. Jeg kan heller ikke se for meg at CLIN-transaksjonen vil gjennomføres. Spør deg selv: Hvorfor i all verden skal aksjonærene i SPACen godkjenne en fusjon med et selskap som nå har en market cap på litt over MNOK 100 til en pris på godt over 2 milliarder kroner, når de bare kan gå i markedet og kjøpe aksjer direkte til 1/20 av prisen? Gir absolutt ingen mening

Redigert 25.04.2023 kl 21:11 Du må logge inn for å svare

@Rockpus - du er spot ON :)
Personlig så har jeg tenkt å kjøpe billig frem til den 15

Kursen var 7 mars kr 3. og kursen er nå på rundt 3,5 og det selv etter en melding som kunne tydes den ene og den andre negative veien. Kursen skulle jo rast ned til minst kr 3 om det er noe som helst holdepunkt i en svært utvannende emisjon. Det vi vet er at topp-20 ikke selger en eneste aksje, snarere tvert imot. Det er kun truseskvetterne med sine småposter som kaster ut det lille de har av aksjer rett i fanget på proffene som soper opp alt de kommer med. Men at det kan gå trått fremover til vi får en avklaring det er det store sjanser for. Heldigvis så sitter jeg fortsatt med en del tørt krutt som skal bankes inn i ALT. Med snitt under kr 4 så kan jeg så langt ikke klage. Kan ikke se for meg å tape ei eneste krone uansett hvor dårlig det kan gå. På sikt skal vi reprises kraftig oppover igjen. Solparker er noe som "alle" trenger fremover.
Rassen
25.04.2023 kl 20:03 2137

Da er du nok ikke inne like ofte som meg. Helt krise at den ikke fungerte i det hele tatt de siste 40 min i dag.

Har bare brukt SBanken sin tidligere og da har den funket greit. Den desidert mest ustabile handelsplattformen gjennom tidene er DNB sin og siden de nå har overtatt SBanken så skal man ikke se bort i fra at de viderefører den rimelige indisk baserte IT supporten med mye nedetid ...

100% enig med deg Nilsok. En emisjon klarer jeg bare ikke å se for meg skal skje. De har eller vil selge assets og det tror jeg de allerede har gjort og det speiles i den nye verdien på selskapet i forb med emisjonen med CLIN. At selskapet også vil jobbe for å få på plass bedre vilkår og at det vil refinansieres betyr ikke en utvannende emisjon eller rasering av kursen. Snarer tvert i mot. Det vil bli enda bedre vilkår. Å kunne fylle på enda mer på lave 3-tallet er jo helt sykt og noen ganger har mann bare flaks. Slike muligheter som nå er kommet pga en svært uforståelig melding fra selskapet og med god hjelp fra FA, kommer ikke så ofte. Jeg satser ganske mange penger her og har skikkelig tro på gullegget. Om det skulle gå rett i dass så er det jævlig trist, men har vel til litt salt i maten selv om :-)
rockpus
25.04.2023 kl 16:57 2623

Det ligger jo i kortene at det er ved salg av solparker at selskapet skal skaffe seg den nødvendige kapital. Emisjonsalternativet er kun ment som et mindre supplement.
Alternus må ha vist og overbevist obligasjonseierne at de er på tampen til å få i land et salg for å skaffe kapitalen. Om ikke, så hadde de jo vært tvunget til å kjøre emisjon på fredag og hadde da ikke fått innvilget en ny utsettelse til 15/5. Denne løsningen må også være grunnlaget for den reforhandlede avtale med CLIN.
Jeg er ikke aksjonær, men evner likevel å se på dette med en viss balanse.
Nilsok
25.04.2023 kl 16:42 2686

Det er selvfølgelig riktig, men jeg håper emisjon unngås og dette støttes av informasjon man kan lese mellom linjene i de siste meldingene.
Alternativt til emisjon er salg av assets og dette virker meget sannsynlig grunnet den nylige endringen i fusjonsavtalen der ALT prisen opprinnelig var 200 kr aksjen mot 100 nå. Mindre assets = mindre verdi.

Samtidig er CEO største eier med 16% og jeg er en av de som velger å tro han ikke ønsker å gruse kursen. Langt ifra noen garanti selvfølgelig ;)
Rassen
25.04.2023 kl 16:33 2728

Er det noen her som er fornøyd med S banken sin aksjeside/tjeneste? Den er jo nede mange ganger i løpet av en uke. Helt krise så ræva!

Joda, men ingen gir ved dørene og spesielt ikke i disse utfordrende makro tider så man burde ikke blindt håpe på at ting ordner seg for det gjør det vanligvis ikke, men heller posisjonere seg for det verste for det virker å være trenden at eksisterende aksjonærer blir sittende igjen med regninga når nye og friske penger skal inn så må gamle penger vike - sånn er det bare ....

Dette vil bli resultatet for veldig mange selskaper fremover - take it or leave og da finnes det egentlig ikke noe valg. Mao, det vil nok bli en de verre før det blir bedre med mange konkurser kjølvannet - uansett, lykke til med hva du enn velger å gjøre ...;)
Smash
25.04.2023 kl 16:00 2876

Enig - rolig nå, vi snakker refinansiering, ikke at de skal hente $50M. Husk at ALT har $188M i gjeld. Så dersom man gjør sine investeringer etter hvor høy gjeld et selskap har i forhold til aksjekursen, så er nok neppe ALT noe for den investoren.

Ref. M.Y.Peng "Dette går helt fint".. :) - Her er jeg nok litt mer skeptisk. Ledelsen har jo ikke akkurat overbevist med sin fantastiske kompetanse i 2023.

Jeg krysser fingre for;
- Suksessfull refiansisering av $50M innen fristen 15. mai.
- Gjennomføring av CLIN fusjon i Q2.
Redigert 25.04.2023 kl 16:01 Du må logge inn for å svare

Så aksjen er egentlig verd nesten null i denne kabalen? da skal den videre nedover og tette 3 ihh til TA. Så får man håpe at 3 holder.
Redigert 25.04.2023 kl 16:01 Du må logge inn for å svare

Refinansiering i disse tider er svært utfordrende fordi det er lite risikovillig kapital for tiden og renta er skyhøy hvor det i tillegg kreves langt mer sikkerhet enn ellers så en emi blir ofte det enkleste, raskeste og rimeligste, MEN med slike beløp så vil det jo bli blodbad for eksisterende aksjonærer. vi så det nå nylig i både NOM og Archer hvor rabatten ble over 80% hvor eksisterende aksjonærer satt igjen med smuler ....
Nilsok
25.04.2023 kl 15:56 2917

Foreslår at du leser deg litt opp fremfor å begynne å skrive noe som bare medfører enda mer spekulering.

Jeg kan jo trekke frem to ting :
Deutche Bank har gitt Alternus Grønt rammelån på 500 milllioner Euro.
Planlagt fusjon (nylig endret/redusert) med et SPAC inkludert notering på Nasdaq der aksjekursen til Alt er satt til ca. 100 nok.

Sier på ingen måte at dette er risikofritt, men jeg stoler på due dilligencen til Deutche Bank OG SPAC’et som meldte at de hadde sjekket 150 selskaper før de valgte ALT.
Redigert 25.04.2023 kl 15:58 Du må logge inn for å svare
CapitaL
25.04.2023 kl 15:56 2923

Nei nei, jeg har kjøpt på ca dagens nivåer.. den var vel helt nede i 2,70 også om jeg ikke husker feil.
Det er verdier i selskapet for 3-4 ggr dagens kurs, bare en utvannende emisjon unngås så kan dette bli veldig bra;)
Codiak73
25.04.2023 kl 15:55 2938

Alternus Chief Financial Officer Joseph Duey added:

“Our primary challenge is funding this explosive level of growth, a good-to-have problem for which we made real progress in 2022. In the fourth quarter we announced a transaction to list on Nasdaq in the U.S., that should provide greater access to more equity capital at an attractive cost. We recently adjusted the terms of the transaction to reflect market conditions and our desire to invest even more in growth over the next couple of years. Furthermore, we secured a €500 million commitment to project financing from Deutsche Bank. Between this new source of project financing, the proceeds from the transaction, and the ability to access equity capital as needed in the future, we are confident that we can fund the aggressive growth plan we are putting in place.” Dette var litt av meldingen 21 april...
M.Y.Peng
25.04.2023 kl 15:50 2969

Nei, nei. Det er refinansiering, men FA vinklet det spekulativt og det kunne av noen oppfattes som de søkte emisjon på 500 mill. Dette går helt fint og om de trenger noe ved en emisjon kan det bli gitt til eksisterende aksjonærer som sikkert godtar en høyere kurs. Håper på noe slik, da får en igjen for ikke å ha solgt i panikk. Alltid noen ombord som får panikk når det kommer en litt stor bølge. Jeg sitter rolig i båten.
Redigert 25.04.2023 kl 15:55 Du må logge inn for å svare

Du fortjener et langt mer risky nick for nicket du har kan fort gå tomt med en slik kamiaze investering, men du har kanskje vært en av de uheldige som ble med ned før lika i skapet kom til syne...? ...;)
CapitaL
25.04.2023 kl 15:46 2996

Joda, det er derfor jeg anser det for å være litt lotto også.. maksbeløp det i såfall blir snakk om i en emi er 160 mill for å tilfredstille kravet til egenkapital fra obligasjonseierne. Jeg tror dog dette roes i land uten emisjon. Har veddet på det:)

Jeg har ikke lest meg nok opp på dette caset - kun fulgt med litt på siden en stund, men det er jo et av de verste misforholda jeg har sett noen gang på børsen om selskapet virkelig har ambisjoner om å skulle hente inn kapital lik 5x verdien av hele selskapet - hvor kan man finne investorer som vil gå inn med kapital på en sånn deal?
Hvorfor låne ut penger for eie noe i et selskap for en sum man kunne kjøpt 5 slike selskaper for? Nei - en slik kabal er jo dømt til å mislykkes for den faller jo på sin egen urimelighet - om det ikke finnes vanvittige verdier skjulte verdier, men som skal kunne dekke opp en så betydelig mismatch tviler jeg på ...
Redigert 25.04.2023 kl 15:46 Du må logge inn for å svare
Nilsok
25.04.2023 kl 15:44 3020

Det er vel ingenting som tyder på en emisjon på 500 milllioner.
Refinansiering av gjeld på 500 mill i form av økt EK antar jeg?
30% f.eks er jo 150 millioner som ble nevnt i de midlertidige vilkårene som ble godkjent.

Så skriver jo de også følgende :

The Company has now also commenced the appropriate activities in relation to a

potential equity raise for a MINIMUM amount sufficient to ensure that the

required bond waiver cure is achieved.

«

Så du mener at dagens aksjonærer blir omtrent nullet ut? Kanskje Lorentzen / Masdal så dette komme??
Redigert 25.04.2023 kl 15:26 Du må logge inn for å svare
M.Y.Peng
25.04.2023 kl 15:20 3109

Nå må dere ikke rope «hjelp jeg drukner» FØR dere har ramla uti. Dette blir nok ikke en Spetalen og co emisjon så vi må avvente fakta og ikke ta FA artikkel som sannhet.
Redigert 25.04.2023 kl 15:23 Du må logge inn for å svare

500mnok - Ja, det var ikke småpenger det var snakk om noe som tilsvarer over 5x ganger dagens markedsverdi etter dagens fall (MCap 97m) for å sette galskapen i perspektiv så om det ender slik så er det å forvente at kursen skal en god del lengre ned ...

Tja det kan du si men med størrelsen på forpliktelsene og dagens mcap så er jo dagens aksjer uten noe verdi.
Codiak73
25.04.2023 kl 14:53 3217

Da var portefølgen økt ytterligere..Jeg er vel en av de få som ikke tar kriseinnleggene fra finansavisen veldig seriøst..Om man leser de siste meldingene så er det vel ikke mye som tyder på emisjon.Og om det mot formodning skulle bli emisjon så er aksjen fortsatt latterlig lav.Jeg bare takker og bukker for at jeg får kjøpe aksjer til denne prisen,så får vi se om jeg tar feil,noe jeg ikke tror jeg har gjort :)

Ja den er ikke ordnet. Men ALT bestrider kravet og det vil medføre at det blir en voldgiftsak. Så om 3-12måneder blir en avgjørelse fra den prosessen.

Da må du vise meg hvor det står at alt er ordnet med Polen og 50 mill. Den saken ruller å går enda.
Redigert 25.04.2023 kl 13:44 Du må logge inn for å svare

Hva tenker menigheten om Polen situasjonen som også er pågående?
https://newsweb.oslobors.no/message/584010
Som en del av denne transaksjonen inngikk Solis en kontrakt om å kjøpe den operative delen av selgerens portefølje innenfor transaksjonen. I henhold til vilkårene, og som tillatt innenfor obligasjonsvilkårene, betalte Solis innskudd til selgeren og pådro seg visse juridiske kostnader på til sammen €5,1 millioner.

Som et resultat av selskapets beslutning om ikke å fortsette med transaksjonen, vil selskapet og visse datterselskaper, inkludert Solis, bli gjenstand for et krav fra selgeren om et kontraktsfestet bruddgebyr på et beløp på PLN 25 millioner (omtrent 5 millioner euro) under tidligere oppsagt avtale. Selskapet forventer at selgeren vil starte en voldgiftsprosess knyttet til dette kravet som selskapet har til hensikt å forsvare seg mot.

Som et resultat av manglende gjennomføring av det nevnte polske oppkjøpet kombinert med noen forsinkelser i salget av grønne sertifikater og høyere strømforbrukskostnader i Romania på grunn av usikkerhet i energimarkedet i 4. kvartal i fjor, bryter Solis nå alle tre finansielle avtaler iht. obligasjonsvilkårene.
Rassen
25.04.2023 kl 11:34 3730

Sitter rolig å venter til det går jeg. Ingen stress heldigvis 🚀😴
Redigert 25.04.2023 kl 13:36 Du må logge inn for å svare
Aksjerus
25.04.2023 kl 11:27 3770

Blir spennende 3 uker. Både Finansavisen og markedet priser inn emisjon og nevner ikke reduserte solparker. Nedsiden er langtifra liten, men lander de dette uten emisjon bør vi minst snakke dobling til 8kr (30% rabatt til faktiske verdier pga elendig ledelse og kommunikasjon). Jeg kjøpte litt til på 3,51 og tror dette ordner seg. Det er i disse tilfellene de store gevinstene/tapene utfolder seg. Får satse på at det ender som en god hisorie. Men magefølelsen sier at når de allerede har oppdater SPAC-avtalen så er nok salg av solparker godt igang og potensielt kan børsmeldes før 15. mai..
CapitaL
25.04.2023 kl 10:52 3884

Når man ser på årsrapporten og leser artikkelen jeg linket til, ja de virker det jo litt merkelig at verdsettelsen av ALT er halvert i den oppdaterte fusjonsavtalen.. Her er det jo mye som tyder på at din tolkning er korrekt.. men sikker kan man jo ikke være..

Ja med dagens bank,renten øker og dårligemisjonsklima så kan alt skje...det nytter ikke bare å basere seg på lån lån her må det nok godt med egenkapital på plass også.Bond holders skal jo ha ekstra sikkerhet med preferanse aksjer i andre solparker utenfor Solis også.= Godt gammaldags ballegrep

De stoler nok ikke 100% på Roberto Forlani (Telenergia Europe) og Vincent Browne (CEO) Hva tror dere de betalte for aksjene sine denn gang? 10 øre?

Ta en titt på denne fra starten top 20
https://datawrapper.dwcdn.net/MgQGU/1/

https://www.aftenbladet.no/okonomi/i/dlexaq/smaasparere-satset-kvart-milliard-paa-solfiasko-naa-skal-selskapet-paa-oslo-boers
Romania står vel for 65-70 % av inntektene https://se.tradingview.com/symbols/OSL-ALT/financials-overview/
Redigert 25.04.2023 kl 12:46 Du må logge inn for å svare