Derfor satset Mitsubishi på børsklare Hydrogenpro

Gorgek
HYPRO 17.06.2021 kl 08:41 459

Viktig å ikke glemme denne. Giganten Mitsubishi valgte Hydrogenpro.

Derfor satset Mitsubishi på børsklare Hydrogenpro
14.10.2020 · Kjetil Malkenes Hovland

Japanske Mitsubishi Heavy Industries har tro på Europas hydrogensatsing. Derfor har selskapet kjøpt seg inn i børsklare norske Hydrogenpro, som leverer elektrolyseanlegg til produksjon av hydrogen.
Det skriver Mitsubishi i en melding. Det japanske selskapet sier at det ønsker å være en en industriell partner til Hydrogenpros forretningsutvikling.
Hydrogenpro ble etablert i Porsgrunn i 2013, og skal noteres på Merkur Market med handelsstart onsdag.
Mitsubishi tegnet seg for nyutstedte aksjer i forbindelse med børsnoteringen. Ifølge en tidligere melding fra Hydrogenpro kjøpte Mitsubishi aksjer for 120 millioner kroner.

Det japanske selskapet sier at det ønsker å samarbeide med det norske selskapet for å videreutvikle Hydrogenpros portefølje innen anlegg for produksjon av grønt hydrogen.

Store planer i Europa
«Etterspørselen etter grønne hydrogenanlegg stiger, spesielt i Europa. Frankrike har lansert et mål på 6,5 gigawatt elektrolysørkapasitet innen 2030, Tyskland har mål om kapasitet på fem gigawatt i 2030 og 10 gigawatt i 2040, mens EU har som mål å sikre 40 gigawatt elektrolysører for fornybart hydrogen innen 2030», skriver Mitsubishi.

Hydrogenpro har utviklet et system for produksjon av hydrogen med alkaliske elektrolysører med kapasitet på ni megawatt. Dette skal kunne levere 4,4 tonn hydrogen per dag. Neste steg er et anlegg på 100 megawatt, som kan levere 48 tonn hydrogen per dag.
Mitsubishi har inngått europeiske samarbeid også tidligere. Blant annet samarbeider de med danske Vestas gjennom selskapet MHI Vestas, som produserer vindturbiner til havvindanlegg.

Tiende grønne børsnotering
Hydrogenpro er det tiende grønne selskapet som noteres på Børsen i år.
I tillegg har selskapene Volue og Ocean Sun også planer om notering, ifølge Oslo Børs.
De grønne aksjene på Børsen har steget fra 4,2 prosent av de samlede verdiene på børsen ved nyttår til 8,3 prosent nå.
Olje- og gassaksjenes markedsverdi falt fra over 50 prosent i 2011 til under 25 prosent av Børsens samlede markedsverdi, ifølge Børsen.
https://aksjelive.e24.no/article/86mvbd
https://www.mhi.com/news/201014.html
Redigert 17.06.2021 kl 08:42 Du må logge inn for å svare