SHELF Drilling _ NYTT Kursmål = 40 kroner

citius
SHLF 26.07.2021 kl 15:55 419305

SHELF er verdsatt til vel 600 millioner kroner

Med sine 30 rigger vet alle at det er helt feil kurs

EN rigg er mye mer verdt enn børskursen

Det er i ferd med å bli et godt marked for boring igjen

NB: Legger inn NYTT kursmål på 40 kroner innen 2023, som ikke er veldig lenge til :-)


KJØP !

40 kroner


Redigert 27.05.2022 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
RussianOil
15.01.2022 kl 01:54 6588

+1 Odium. USA indeed.
-
Dette er hvordan dine våteste drømmer blir en realitet, Mikkol. No-joke. Og for noen, d verste mareritt.
Sima har tolket d riktig, rotasjonen mellom vekst og verdi er en liten reaksjon i d hele.

Yields ticker opp betyr investorer selger obligasjoner. "Big Money". Kapitalen roteres da inn i hard assets, feks olje/råvarer. D var olje jeg hintet til den 10. jan. Oljen har reagert superb. Relasjonen mellom 10yr yield og oljen er rotering straight in front of your eyes. Alltid vært, vil alltid være. Der media og hus konstant sprer sentimentet angående tilbud/etterspørsel, som selvfølgelig er relevant, problemet er at d er kun fokus på tilbud/etterspørsel. Oljen skal opp, ned, sidelengs, skrått, ut i verdensrommet, blableblo hvorfor bloblable. Minner meg om 1998/99. Ta en titt på forum og media, du ser sentiment-effekten på ordinære markedsdeltagere. De fleste av de som sprer sentimentet, f.eks en lilleputt megler eller lilleputt e24journalist, er ikke klar over mekanismen "kapital rotering", rettere sagt "capital flight" i seg selv, og langt ifra kreftene den utgir. 130% Humor pr nå, beklager.
Her er et lite screen av forskjellige estimater på oljen, satt i 1998.
Range; 2000 t.o.m 2020. IEA inkludert; https://ibb.co/gZFq75m
Way to go. Bravo. What went wrong?

Som en domino reaksjon av yields som ticker opp blir dessverre dagens drømmeformler av inntjening til teknologi aksjer, vekst aksjer, og sektorer som vi kaller ponzisectors - fullstendig maltraktert. Formlene blir ubrukelige. Kudos til Palantir, som kvittet seg med sin gjeld + kjøpt fysisk gull, m levering. En liten hedge for hva som kommer, tatt i betraktning de er techsoftware/intelligence.
Ergo - kapital må ut. Obligasjoner er Alpha. Aksjemarkedet er Beta. Never forget.
Sist men ikke minst; 10yr yield er korrespondent med inflasjon. Heavy.
Hvordan tror en d går med teknologi, vekst, consumer discretionary, o.l da deres input costs kontinuerlig ticker opp? inkludert en gjeld som blir dyrere over flere år?
Double whammy.

D at 10yr yields er i ferd med å bryte en 40 år gammel trend, er ganske sprøtt i seg selv at man får være vitne til, men - destined to come regardless. Dette støtter opp d faktum at vi entrer en ny monetær era, ikke sett på minst 50 år. Kan garantere dette vil du, vi, dere og jeg, aldri oppleve igjen - uavhengig resultat. Jeg vil være død neste gang dette skjer.

Som en joker, korresponderer dagens bevegelser med en klassisk gjeldssyklus. "D er for mye gjeld, renten kan ikke gå opp!"
Hehe, presist - d er for mye gjeld. Og hva skjer så?
Og så er d selvfølgelig en hel A4 side man kunne skrevet om valutaer, men - d får bli en anen kveld.

"Capital Flight"

Fevang
15.01.2022 kl 02:29 6662

En haug med "diverse proffer" ble av Fa intervjuet om bl.a hva de trodde om oljeprisen i 2022. Absolutt ingen hadde pris over dagens nivå De lå vel i snitt sånn rundt 10 - 15 dollar under dagens nivå.

Siden jeg har troen på en supersyklus i olje tror jeg alle ligger for lavt og heller mot at vi får se 100 dollar og har posisjoner deretter - inklusiv Shlf.
Marve
15.01.2022 kl 08:53 6677

Hei Russianoil. Tusen takk for flotte innlegg. Har du noe formening om DOF? Et selskap med masse gjeld, men med mye verdier i et oppadgående marked. Som du skrev tidligere på denne tråden: « Kort forklart; Gjelden inflateres bort. Debt Worth Zero. Og dette er nettopp hvorfor en som investor burde lære seg verdien av nettopp gjeld i forhold til inflasjon sensitive equities, som kan resultere i avkastning du ikke kunne forestille deg å være "normalt", posisjonerer man seg rett og gjør riktig analyse av gjelden, markedsforholdene(monetært og segment), og selskapets helse og potensiale, and vips - you nailed it. Når et selskap har høy leverage vil man se selskapet bli maltraktert da d står dårlig til, t.o.m for de selskapene som overlever "fint" - der på den andre siden et vanvittig move i aksjen når markedsforholdene(igjen; monetært og segment) kommer på plass»’ Kan gjelden rett og slett inflateres her også slik at oppsiden kan være ekstrem? Mvh
Mikkol
15.01.2022 kl 09:38 6869

Hvorfor lete etter andre selskaper når potensialet er størst her? Du vet jo selv hvilket selskap han kommer til å anbefale;)
Slettet bruker
15.01.2022 kl 11:15 6760

RussianOil er en Shelf mann, og det er bare vakkert.
Ser vi 90 USD på olja før januar er over?
Odium
15.01.2022 kl 13:46 6654

Litt annet spørsmål til deg, hvilket fond ville du syltet ned pensjonen din i? Jeg har flyttet alt over i « BGF World Energy A2» 30år til jeg går av.
RussianOil
15.01.2022 kl 22:17 6517

Hei Marve.
Jeg kan dessverre ikke nok om selskapet til at jeg kan gi deg et godt svar. Registrerer at selskapet har ingen shareholders equity, som indikerer et red flag. Da dette gir kreditorer stor makt skulle d bli ille. Er d noe restrukturering på trappene?
Man må analysere gjelden for å identifisere gode leveraged-bets, i den form; Vil de klare å betjene gjelden frem til den tid da råvaren inflateres som igjen smitter over på rater/inntjening? Hvis de klarer å betjene gjelden frem til dette tidspunktet, er potensialet på rater/inntjening etter råvaren er inflatert, godt nok til å overgå gjelden, helst med god margin? Et godt eksempel på et case dette ikke appellerte for er Seadrill.

Odium;
Dette er et fond hos BlackRock, stemmer ikke d? Du kan være sikker på aktøren ikke går konkurs i alle fall, hehe. Synes dette er fin allokering uten at jeg kan detaljene i fondet, energi kommer til å bli meget hett, potensielt i lang tid. Registrerer noen av selskapene som er vektet i fondet. Stor exposure mot viktige energi segmenter, og godt integrerte selskap, dette er veldig bra. Vær obs på at når vi nærmer oss peak denne syklusen vil aksjene i fondet rulle over igjen. Men skulle jeg swappet noe over til et fond nå ville jeg valgt noe identisk.
Min største networth er i PM's. Gull, Sølv og Platinum.
Odium
15.01.2022 kl 23:19 6481

Takk for svar :)
Ja det er et black rock fond.
Ja, jeg tror fallet når vi når toppen blir spektakulært og jeg tror ikke fosilt noen sinne skal opp igjen etter det. Dette er siste runde hvor normale folk kan tjene penger på olje og gass.
2025 tror jeg vi begynner å leke med ild da jeg tror andre energiløsninger vil slå beina under olje og gass tidligere enn mange tror
Redigert 15.01.2022 kl 23:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.01.2022 kl 23:32 6452

Er ikke 2025 litt tidlig for at fornybart dominerer energimarked.
Peak oljeaksjer, kan vel fort bli 2030 før syklus er over?
Eller hva mener du RussianOil?
Mikkol
15.01.2022 kl 23:58 6417

Samme tenker jeg. Ser for meg 5-8år med morro før det kan være lurt å kjenne sin besøkelsestid andre veien. Kursen har tatt seg en lite break denne uken. Nede å henter litt power før vi tar nye steg mot trådstarters kursmål i første omgang. Men tror vi fint blåser gjennom det;)
Marve
16.01.2022 kl 00:49 6434

Hjertelig takk for svar Russianoil.

Shareholders eier nå 30 % av DOF, det er derfor jeg er nysgjerrig. Det vil vel si at kreditorer har mindre sjanse til å rævkjøre aksjonærer i en evt. restrukturering. Dof har gått fra å være verdsatt til flere titalls milliarder til nåværende litt over 200 mill. Nå som etterspørsel etter Supsea ser ut til å kunne eksplodere snart grunnet underinvesteringer i drill/olje generelt siden 2014 kan vel dette være once in a lifetime sjanse. Og med skyhøye rater vil vel gjelden inflatere bort og skipsverfdiene vil skyte til værs pga etterspørsel i både olje/havvind.
Fevang
16.01.2022 kl 03:38 6399

Marve
Det er vel strengt tatt långiverne i DOF som sitter med makta og ikke aksjonærene. Så lenge selskapet selv advarer mot massiv utvanning ligger jeg unna. Jeg blir ikke overrasket hvis långiverne gribber til seg selskapet for en billig penge. Noe slikt risikerer du ikke i SHLF slik jeg ser det.
Odium
16.01.2022 kl 08:13 6406

Det kan godt være jeg tar feil her.
Men det er ikke en overtakelse jeg er redd for, det er nok at nye energikilder fyller inn det fosilt ikke klarer å levere for at oljeprisen synker kraftig. Er det mer olje i markedet enn blir brukt, så skal prisen langt ned fra toppen. Alternativ da er å senke produksjonen, noe er helt sikkert vil gjøre.
Jeg tror bare at en 10-åring bonanza er vel optimistisk, så jeg kommer til å følge med som en hauk på dette jeg vil være konservativ. Kommer ikke til å prøve å treffe noen topp, for dagen etter så er prisene halvert

Edit:
Faktisk mens jeg skriver dette så får jeg en tanke.
Vi har alle lurt på hvorfor det er så underinvestert i olje over så lang tid. De er jo ikke dumme. Jeg tror, med trykk på tror, at en av de viktige grunnene til underinvesteringene er bransjen vet fornybart og andre energikilder etter hvert vil fylle gapet og for å holde oljeprisen høy nok, så kan de ikke bygge ut kapasiteten massivt. De vil holde kapasiteten kunstig lav slik at de kan forsøke å holde prisene høye i mange år samtidig som de lar bransjen krympe parallelt med at andre energikilder tar over.
Jeg tror hele bransjen ser hva som skjer og at spillteori gir dem alle den samme løsningen. De trenger ikke en gang å samarbeide
Redigert 16.01.2022 kl 08:35 Du må logge inn for å svare
Vergil
16.01.2022 kl 08:38 6412

Det kan være mange skjær i sjøen for oljeprisen. Hvis fx Venezuela får orden på land og infrastruktur, sitter de på enorme mengder som vil senke prisen. Likevel føler jeg debatten her skrur tiden tilbake til 2014-15 når alle trodde oljens tid var over. Mest sannsynlig vil det bli boret etter olje i 2050. Får vi en ny supersyklus nå, vil det bli bestilt nye rigger, satt i gang nye prosjekter og vi kan ende opp med 2014 på nytt om 10-15 år. Vi omgir oss med svært mye produsert av olje, og det kommer vi til å fortsette med selv om alle bilene går på strøm. Jeg begynte å tjene penger på aksjer når jeg begynte å forholde meg til kursmål. Lykke til!
Ratta
16.01.2022 kl 09:19 6374

Selv om vi får en supersyklus i olje vil nok mange aktører vegre seg for å bestille nye rigger. For det første skal de kunne operere i et sunt marked i ca 20 år, leveringstidspunktet 2-3 år frem, og finansmarkedets vegring mot fossile investeringer vil gjøre supersyklusen enda sterkere.
Slettet bruker
16.01.2022 kl 09:45 6645

Så du mener om en 3 års tid så er allerede oljetiden over for godt? Og hvilke energiløsninger er det som skal erstatte oljen i Afrika og Asia, de mest befolkningsrike verdensdelene? Min mening er at i disse verdensdelene vil olje og gass være energiløsning nr. 1 i lang lang tid fremover, og det samme vil gjelde resten av verden også. Det prates så varmt om hydrogen, men det mange ikke tenker på er at for å utvinne hydrogen trengs det enorme mengder med annen type energi. Så her går nok vinninga opp i spinninga. Den eneste energiløsningen i tillegg til olje og gass som kan gi en stabil og god tilførsel er vann og atomkraft. Men da må det virkelig store investeringer på plass. Å investere noe mer i vindkraft som er så ustabil som det får blitt, er rett og slett galskap i mine øyne.
Vergil
16.01.2022 kl 10:04 6720

JF sa en gang at han hadde vært i shipping i 50 år og det hadde vært krise i 47 av dem…
Odium
16.01.2022 kl 10:11 6758

Det var da vitterlig ikke det jeg sa. Stråmann.
Jeg sa at jeg «tror» andre energikilder vil være i stand til å fylle gapet mellom rene energikilder og fosile. Med det mener jeg at det lett blir overproduksjon av olje hvis de øker kapasiteten massivt nå. Olje vil bli pumpet opp i lang tid enda, akkurat som en vil grave kull i mange år også.
Dette var et forsøk på å forklare hvorfor nesten alle oljeprodusenter har valgt å ikke bygge ut kapasiteten sin når de VET at de ikke har nok. Selvfølgelig kan jeg ta feil, men jeg tror jeg er inne på noe.

Jeg tror du bommer totalt på Afrika og Asia. Hvorfor skulle de gjøre seg avhengige av oljeimport når det er billigere å bygge lokale vind/sol kraftverk med energilagring? Da slipper de massiv utbygging av strømnett også. Du bygger ikke et kullkraftverk for å være i drift i 10-15år når de VET at dette vil gi dem et geopolitisk problem i fremtiden.
Dette er forøvrig ikke svart/hvit. Det vil være noe av alt, men jeg tror hovedvekten vil ikke være fossil for dem som må importere dette.
Slettet bruker
16.01.2022 kl 10:27 6726

Det du beskriver av løsninger vil medføre astronomiske investeringer, og hvorfor skulle land som Kina, India, Thailand, Nigeria osv. investere i slike løsninger når de kan pumpe opp olje i stedet til mye mindre kostnader? Og der du slipper å måtte investere i ny infrastruktur. Og løsninger som du snakker om med energilagring? Har vi en god nok løsning for dette i dag? At det vil komme et skifte en eller gang i fremtiden det vil jeg tro, men det ligger nok mye lengre frem i tid en 2025-30.
danmark1
16.01.2022 kl 10:29 6718

Det kommer til at tage mange år at omstille, og på grund af underinvesteringer siden 2014 vil olieprisen ligge i den tunge ende i flere år. Der kan komme udsving, men det bliver stadig priser tæt på 3 cifre, tror jeg. Investeringer i selskaber, der henter olien op, vil give de hurtigste og bedste afkast i 2022, tror jeg.
Odium
16.01.2022 kl 11:09 6660

Ingen land investerer mer i fornybart per capita enn Kina. India er ikke langt bak. Ingen av de landene har tilgang på nok fossilt til å være selvforsynt, ikke i nærheten en gang. Det er sunn fornuft å være energiuavhengig og de vet de godt.

Vi har noen løsninger for energilagring i dag ja, ganske mange faktisk. Det kommer også litt an på skala. Her blir det forøvrig investert astronomiske summer, så det kommer flere fortløpende og vil bli skalert opp raskt. Jeg snakker ikke om tesla sin løsning.
Flytende metallbatterier, vertikal masselagring, diverse massive batteriløsninger av forskjellig kjemi, samt mange flere. Kombinasjoner av disse kan løse lagring sv nok energi til alt utenom tung industri og dette kan vi gjøre allerede i dag og det blir gjort.
Jeg sier ikke at dette er løst nå, men det vil være løst innen et tiår og det tar lang tid å bygge ut infrastruktur og kraftverk.
Noen land som har enkel og billig tilgang på fossilt vil nok velge dette, Nigeria er nok et av disse, Thailand vet jeg ikke, men om oljen er plassert i et område som Kina vil ha for seg selv, så tror jeg de kan drite i det.
Odium
16.01.2022 kl 11:10 6667

Jeg er 100% investert i olje og gass. Jeg har tro på sektoren i hvert fall fire år til og jeg vil selvfølgelig revurdere etter hvert. Kanskje jeg blir i 10 år. Vi får se. Men å prøve å treffe toppen er galskap i mine øyne
Slettet bruker
16.01.2022 kl 11:35 6649

Bra at det investeres, men ting vil nok ta tid. I mellomtiden vil nok olje være det beste valget. Thailand har sitt eget område, og Shelf har 4 rigger på kontrakt med Chevron i thailandbukten.
Odium
16.01.2022 kl 12:40 6652

Det har blitt investert lenge og teknologien er er moden en mange tror.
Dessuten, du bygger ikke ut et energinett basert på hva som er best i dag.
Uansett, vi får se hvem som får rett. Jeg har ikke noe imot å ta feil i noe. Hvis jeg gjør det så forandrer jeg bare mening.
Det handler ikke om å ha rett, det handler om å ha minst feil, og få mindre feil over tid
shipnrig
17.01.2022 kl 10:06 6500

Vet ikke om dette har blitt delt tidligere. Men jeg kom over noen "stock reports" fra Nordea, av senioranalytiker Janne Kvernland. Her er nøkkeltall, kort oppsummert:
24. okt 2019- kursmål 40, fair val 40 kurs stod på 18. Oljen stod på 61 dollar.- kjøp-
19. nov 2019- kursmål 40, fair val 40 kurs på 18.60 Oljen på 60 dollar. -kjøp-
31.jan 2020- kursmål 45 , fair val. 45, kurs på 20. Oljen på 56 dollar. -kjøp-
28.mai 2020- kursmål NA, fair val 13 kr. kurs på 3.14. Oljen på 35 dollar. -hold-
24 aug. 2020- kursmål NA, fair val 13 kr. kurs 2.98. Oljen på 45 dollar. -hold-
I dag står oljen i 86, altså 52% høyere enn da de hadde kursmål på 45 kr.

Når vi er ferdig lastet kan vi sende mail til analytikeren å be dem om å se på saken med nye øyne. Hva blir Nordeas neste kursmål da?
En positiv Q-rapport fra selskapet, og litt publisitet så fyker denne. Jeg tipper 40-50 kr.
thypoon
18.01.2022 kl 08:52 5755

Oljeprisen dundrer videre, 88+


Skal det løsne for kursen i dag da?
Fevang
18.01.2022 kl 09:31 5671

Kortsiktig en smule kjedelig når en så flott oljepris sender aksjen ned....
Mikkol
18.01.2022 kl 09:36 5641

Shelf har vell aldri vært spesielt drevet av oljeprisen, spesielt ikke når den har steget....
Fevang
18.01.2022 kl 09:56 5587

Ikke enig.....
Ratta
18.01.2022 kl 10:16 5523

Høyt produksjonsvolum er vel viktigere enn høy oljepris.
Men med høy oljepris stiger normalt volumet.
Mikkol
18.01.2022 kl 10:28 5497

Fevang skrev Ikke enig.....
Når var det kursen steg sist oljeprisen steg?? Sist oljeprisen var på disse nivåene så stod kursen LANGT høyere. Ergo kursen har ikke for vane å svare når oljeprisen stige;)

Men korriger meg gjerne om jeg har feil:)
Redigert 18.01.2022 kl 10:40 Du må logge inn for å svare
shipnrig
18.01.2022 kl 11:10 5505

Ser poenget ditt mikkol, kursen faller ofte ufortjent mye med dropp i oljeprisen, men stiger lite på økende olje. Men oljeprisen har dog innvirkning på rater, likevel er økende riggutnyttelse kanskje enda mer innbringende. Vi får vel bare innse at denne tar 2 steg fram og 1 tilbake. Trend is your friend.
Fevang
18.01.2022 kl 11:25 5513

Når olja sto i 50 dollar for et år siden var kursen på SHELF rundt kr 2,50. Da vil jeg si den er påvirket av oljeprisen.
Mikkol
18.01.2022 kl 12:02 5516

Når olja stod i 66$ i januar 2020 stod kursen i 22;)
Så å si at kursen følger oljeprisen opp er feil! Men ja, kursen kommer til å komme, og det gjør ratene også. Men ikke synkront med oljeprisen.
Fevang
18.01.2022 kl 13:17 5486

Å sammenligne med hva den sto i rett før pandemien er vel litt søkt.
Mikkol
18.01.2022 kl 15:33 5534

Er det? Så du mener at dersom oljeprisen topper ut rundt disse nivåene så vil også kursen gjøre det, i og med at du mener kursen følger oljen?
Det jeg mener er at kursen ikke følger oljeprisen opp. Det ser vi beviselig. Ja oljeprisen er styrende, men ratene lagger. Noe også kursen gjør. Jeg tror derfor vi fint blåser gjennom pre-covid kurs. Oljen er opp idag, kursen ned;) Men kursen vil komme. Det er det ingen tvil om!
Fevang
18.01.2022 kl 15:56 5490

Hvis oljeprisen faller mye så tror jeg kursen faller ja. Men jeg tror ikke olja faller mye - så jeg beholder aksjene.
Odium
18.01.2022 kl 18:06 5376

Kursen til shlf er vel strengt tatt bunden til inntekter, kontrakter og verdier. Oljeprisen er en korrelasjon, ikke kausasjon
Slettet bruker
18.01.2022 kl 18:48 5302

Kursen begynner å gå 2-3 uker før Q rapport 28 Feb, på forventninger.Ved gode tall kan vi håpe på dekning fra meglerhus, det kommer, spørsmålet er når?
Så får vi se tallenes tale om videre oppgang, tror vi har sunnere tall nå til å gjøre et videre byks.
Så vil jeg tro at nye kontrakter følger Q rapporten.
Håper virkelig på et byks fra snittratene fra sist Q rapport, var vel ca 63000 USD.
Så må vi se på rigger totalt tilgjengelig her nå, kraftig økning på riggrater bør komme, og ja faan ikke langt unna Shelf er utsolgt tii neste Q rapport.
Redigert 18.01.2022 kl 18:50 Du må logge inn for å svare