Ny CTO i Kahoot!

Phiin
KAHOOT 03.08.2021 kl 12:21 3481

Første juni 2021 begynte Jostein Håvaldsrud i stillingen som CTO i Kahoot!. Samme dag kjøpte han 75.000 aksjer i selskapet for 66,- aksjen. Om man googler Håvaldsrud vil man fort se at han tidligere har bygget opp og solgt et selskap sammen med nåværende CEO i Kahoot, Eilert Hanoa. De to (sammen med andre aksjonærer) solgte IT-selskapet Mamut til Visma for 750 mill i 2011. Deretter har Jostein Håvaldsrud jobbet som produktdirektør for SMB i Visma, selskapet som omsatte for 16,5 milliard i 2020 med 13.600 ansatte.

Vi er nå så heldige å ha fått med Håvaldsrud i Kahoot-teamet, og som medeier i selskapet. Det blir spennende å se hvilken gigant CEO og CTO får til å bygge denne gang - sammen med over 250 ansatte.

Oslo, Norway (April 6, 2021)
Kahoot! announced today that Jostein Håvaldsrud has been appointed as Chief Technology Officer while Trine Haaland Danjalsson will join Kahoot! Group as Corporate Legal Director

Håvaldsrud will join the Kahoot! Group full time from June 1, 2021 and comes from the position as Product Director SMB in Visma Group. Håvaldsrud is based in Amsterdam.

Oslo, Norway (June 1, 2021)
Jostein Håvaldsrud, primary insider and CTO in Kahoot! ASA ("Kahoot!"), has today increased his shareholding in Kahoot! by 75,000 shares. Through his wholly owned company JEMS Holding AS, Håvaldsrud has acquired 80,000 shares in Kahoot! at a price of NOK 66.00 per share for 76,325 shares and NOK 65.75 per share for 3,675 shares
Woody
03.08.2021 kl 13:40 3350

Ingen tvil om at Kahoot har et A-lag av folk i ledelse og styret. Har vi noensinne hatt mer kompetanse i et IT-selskap fra Norge? Folk fra og med lang historie høyt oppe i systemet fra Softbank, Microsoft, Spotify, Opera. Skal heller ikke glemme Lars Erik Grønntun som kom fra Hill+Knowlton og har lang erfaring på nettverksbygging, dette på toppen av Eilert Hanoa og Jostein Håvaldsrud som skrevet i hovedinnlegget her. Gjengen rundt Hanoa har bygget opp suksessrike IT-selskaper to ganger tidligere. Det blir ikke mye "prøve og feile" her. Har Kahoot gjort mye feil? Bare siste året har Kahoot fått Softbank inn på eiersiden og gjort en rekke gode oppkjøp, som Drops og Clever. Tatt steget på hovedindeksen og kommunisert en 2.notering, som er koden for Nasdaq. Ting gjøres meget proft i tur og orden, men tusenvis av nye aktører skjønner ikke tidsaspektet på en investering og sender kursen ned i frykt. Det er normalt. Det er også normalt at den kommer tilbake. Alle med lang erfaring som investor sier man skal investere i folkene. Det blir som å satse på et fotballag med de beste spillerne.

Duolingo endte all-time-high i går. Jeg har spilt Kahoot eide Drops og Duolingo. Duolingo er nok mer komplett og retter seg mer mot tradisjonell læring bare digitalt, mens Drops er mer lekent og bedre for å lære gloser som retter seg mer inn mot entertainment og gaming. De utfyller hverandre bra egentlig. Duolingo er over dobbelt så mye verdt som Kahoot og alle selskapene under paraplyen til Kahoot til sammen. Kahoot kan ikke være overpriset sammenlignet med den.

Jeg er overbevist om at Kahoot kommer sterkt tilbake. Spørsmålet alle lurer på er hvor langt den siger ned før rekylen kommer. Den gikk for høyt på kort tid i januar. Nå har den gått tilsvarende for lavt, men på et tidspunkt vil vi bli påminnet om hvorfor den tok sånn av i vinter. Trenden kan snu ved skolestart. På lang sikt er den trolig på Nasdaq som en av de store aktørene innen ED-tech, som markedet har tatt godt imot ref. Duolingo. Da gjelder ikke kr. 38 per aksje vil jeg tro.

Alle de store tech-gigantene har opplevd vanvittige svingninger på veien til der de er nå. Det skal være hardt å være blant vinnerne.
Phiin
03.08.2021 kl 14:20 3242

Godt oppsummert Woody!

Individene i dette A-laget har nok også gjort sin egen due-dilligence på Kahoot før de valgte å bytte jobb. De går tross alt fra høye stillinger i store selskaper med god lønn og over i et relativt nyetablert selskap. At de i tillegg velger å trykke på kjøpsknappen første arbeidsdag indikerer at deres due-dilligence viser en stor og lys fremtid for Kahoot!