BWO - pengemaskinen ingen vil ha

Rimdrim
BWO 03.08.2021 kl 15:59 171989

Dette begynner smått å bli komisk.. Jeg kan per dags dato ikke finne et eneste selskap på børsen som er mer underpriset enn BWO. Til og med Jinhui må se seg slått her.. med oljepris på 70dollar skulle BWO glatt ha stått i 80. hvor er det frykten hviler blant folk der ute?
Redigert 03.08.2021 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
Bjoeik2
18.03.2023 kl 15:54 2854

Det fremstår som det er liten interesse for BWO. Håper det løsner snart… Selskapet har solid cashflow, og betaler fort ned på gjelda.
Hva burde pengene de fikk fra BW Opportunity gå til?

1. Nedbetaling av gjeld - konvertibelt obligasjonslån (236,8 m$ gjenstående i Desember)
2. tilbakekjøp av aksjer?
3. Ekatraordinært utbytte?
4. En kombinasjon?

Jeg kunne tenkt meg 25m $ i ekstraordinært utbytte ~ 1,45kr per aksje, og 100m $ til nedbetaling av gjeld.

Var «skuta» gjeldfri?
Neste spm: hva er renta på obligasjonslånet?

Tror allerede de kjøper tilbake det de får fatt på av dette lånet. Ser det som usannsynlig at kursen er på et nivå at de konverterer så er renta moderat så ser jeg ikke noe poeng å stresse med å kjøpe tilbake.

Hvorfor ikke kjøpe tilbake og slette aksjer 👍
JanOrge
18.03.2023 kl 18:02 2744

Ja, bare å hamstre egne aksjer så det griner på disse nivåene.
Bjoeik2
18.03.2023 kl 22:56 2603

Gode poenger. Greier ikke finne noe i regnskapene som tilsier gjeld knyttet til Opportunity. De har dog brukt penger på reparasjon av FPSO’n.
Effektive renter på det konvertible lånet er kun på 2,5%, og innløsningskursen er på 7,9$. Det er langt igjen dit dessverre!

Jeg skjønner ikke helt poenget med å kjøpe tilbake dette lånet. 2,5% i disse tider er jo mildt sagt sterkt! PGS (ingen sammenligning direkte altså) refinansierte gjeld nettopp og betaler 13,5% rente mener jeg det var.
Bjoeik2
18.03.2023 kl 23:47 2559

Ja, jeg holder med deg i den. Var litt rask på avtrekkeren og antok lånet var vesentlig dyrere, noe det ikke var. Satser på tilbakekjøp og/eller utbytte. 125 mill $ tilsvarer rundt 7,2kr per aksje minus evt. lån, som ikke kan være av betydelig grad da det ikke fremkommer i regnskapet. Det er ikke småpenger bare det. En imponerende pris. Burde tilsi reprising av aksjen, men liten interesse og et mildt sagt nervøst marked er ingenting gitt
oto1
19.03.2023 kl 01:59 2520

Det blir jo bedre.

Opportunity var jo egentlig ikke på salgslista, men 4 andre er.
50-70 mill usd per stk, + 50 for Polvo som allerede er solgt kommer til å gi bra med cash inn fremover.

Risikoen er jo at kapitalen går inn i et nytt case ala Gato Do Mato. Sikkert god verdiskaping, grei avkastning og super langsiktig cf-generation, men det er noe med 3-4 år byggetid, byggerisiko og penger i kassa langt frem i tid som gjør meg sånn passe motivert at best
Bjoeik2
19.03.2023 kl 10:04 2349

Hadde ikke vært feil å få inn 200mill $ til sammen på de enhetene. Rolige 11,5kr per aksje minus evt. gjeld, skatt og sikkert noen saftige honorar til en eller annen gærning. I så måte er dagens prising latterlig billig. Utviklingen av Barossa virker å gå iht. Plan, og det fremstår som de er greit sikret mot utfordringene til Santos mtp borring. Hvis de ikke tar på seg flere langsiktige prosjekter har de mye penger på bok
Som må brukes til noe.

Kursen er opp ca. NOK2 siden melding om Opportunity ble publisert. Alene utgjør dette salget 6,50 på kursen. Forstå det den som kan.

Så kom det rett nok noen dager med turbulens pga banksektoren, og det påvirket markedet generelt. Likevel matematikken går ikke opp.

Jeg har lurt på om noen kanskje har tenkt, pga den turbulensen som har vært i bankmarkedet, at kjøpers funding kanskje har smuldret bort. Den usikkerheten er dog borte, slik at den usikkerheten kan man se vekk i fra:

https://www.bwoffshore.com/pressrelease/2023/march/closing-of-the-sale-of-bw-opportunity/

Usikkerheten rundt BWE og Golfinho er også borte:

https://www.bwenergy.no/press-releases/2023/golfinho-transactions-proceeds-towards-closing/

Dette er positivt for aksjene som BWO har i BWE, selv om de selvsagt har korrigert en del ned siden Q4 rapporten.

USD50m fra salget av Polvo nærmer seg (den skal være closet i løpet av Q2).

Faktum er dermed at i løpet av 1H 23 vil komme USD176m på konto til BWO fra salg av aktiva. Dette har ikke markedet tatt inn over seg i det hele tatt. Heller ikke at salget av Opportunity forteller litt om oppsiden som ligger i de andre "non-core" enhetene til selskapet.

Med så mye penger på vei er det selvsagt et spørsmål hva de skal bruke pengene til. Jeg håper at de bestemmer seg for å drysse litt ekstra på aksjonærene i form av utbytte og tilbakekjøp. Det "fortjener" en ellers tålmodig aksjonærbase. Tilbakekjøp av obligasjonslån har jeg ikke noe sansen for, selv om de frem til nå har kunnet kjøpe tilbake lånet med rabatt (10-12%).

At de posisjonerer seg for minst et nytt prosjekt tror jeg også er rimelig å anta. Ledelsen har gitt rimelig sterke signaler om at det er mange muligheter der ute for tiden. Jeg er enig med de utålmodige om at dette ikke nødvendigvis vil vise seg igjen fullt ut i aksjekursen før det nærmer seg oppstart. Det ser vi f.eks er tilfellet for Barossa, som jeg tror i praksis er verdsatt til NULL i nåværende aksjekurs (kursen var rundt 35 når de meldte det prosjektet). Prosjektrisiko i kombinasjon med at avkastning ligger mange år frem i tid bidrar til dette. Når det er sagt, Barossa virker å være on-track både når det gjelder tids- og kostnadslinjen. Så er det selvsagt slik at det er på oppløpet av overskridelsene kommer, men likefullt så synes jeg de guider rimelig sterkt rundt prosjektstyringen så langt. At det jobbes med et nytt prosjekt fremstår derfor som sannsynlig, selv om det ikke i seg selv burde hindre at de drysser litt ekstra på aksjonærene i nærmeste fremtid. Det ville vært et svært aksjonærvennlig grep som mange ville satt pris på.

Uansett, nåværene kurs er en "gåte". Det er merkelig at ingen større investorer ser hva som er i ferd med å skje. Hadde det ikke vært fordi det er EN stor aksjonær ville jeg tenkte at BWO ville vært en perfekt oppkjøpskandidat. Direkteavkastningen de kommende år bør likevel være så god at det bør være interessant å ha en betydelig posisjon, uavhengig av type investor.

Bare å kjøpe med begge hender, her kjøper man 1 krone for 50 øre.....og kanskje egentlig enda billigere. Gitt Opportunity-prising på resten av "stålet" er det ikke urimelig å se for seg en verdi opp i mot NOK90 inkl. Barossa (som alene burde utgjøre NOK5-10). Det er langt dit, og kanskje ikke realistisk at man skal komme "helt der". Men kursen er altså 28,50. Det er nesten ikke til å tro....også sett i lys av at mye av aksjekursen nå er CASH.

Redigert 19.03.2023 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
JALLA
19.03.2023 kl 15:28 2092

Om de melder et tilbakakekjøpsprogram med mening så vill kursen ha siget nordover tenker jeg. Om vi ser på BW LPG når de lanserte sitt tilbakekjøsprogram fikk de fart på kursen. Håper at de avsetter USD 50 mil. til tilbakekjøp da vil vi få fart og de kan starte rimelig kjapt med tilbakekjøp med den cash beholdningen de har nå.
Utbytte kan sikkert også øke men er mere opptatt av tilbakekjøp for min egen del, men det kan være fornuftig med en kombinasjon av flere elementer som kan løfte kursen.
Redigert 19.03.2023 kl 15:29 Du må logge inn for å svare
suspekt
19.03.2023 kl 15:41 2065

Følger mye oljeprisen denne. Skulle oljeprisen stige til godt over 80 så vil denne få en fin oppgang.
Selv om de ikke selger olje så er vel noe av inntekten knyttet til oljeprisen.
At de fikk solgt skraphaugen til full pris burde jo gitt et hopp i kursen, muligens ekstrautbytte?
oto1
19.03.2023 kl 17:04 1993

At de øker utbyttet tror jeg vi kan glemme med det første, det samme med tilbakekjøp.

BWO har et heftig låneforfall i 23-24, og det må adresseres først.
PGS måtte ut med 13,5% rente for refinansiering, og det koster å refinansiere i dagens marked.

Så BWO må først og fremst se hvor mye av cashen de trenger ift refinansiering, og samtidig skal de ha egenkapital til minst et nytt prosjekt.

Oto1: hvor ser du oversikt over låneforfall? Fant det ikke i q-4 presentasjonen.

Vedrørende bruk av overskudd så har jo BWO eierandeler i BW Ideol og BW Energy som begge har store investeringsforplintelser i årene fremover.

Takk 👍

Ja var litt ymse både på short og long. Det aller meste med forfall i 24 hvorav den konvertible som den (en av de) billigste.

De må jo vurdere det dithen at de har stålkontroll på gjelda når de velger å kjøpe opp i den konvertible.
oto1
19.03.2023 kl 22:05 1670

At man kjøper tilbake lån med rabatt betyr ikke at man har stålkontroll.

Alle lån ligger til forfall inntil de enten er betalt eller refinansiert.
Finnes nok av eksempler på at dette ikke alltid går bra.

BWO har altså ca 720 mill USD i lån som forfaller innen utløp av 2024.
Ca 200 musd forfaller i år.

Om vi antar at bwo genererer ca 50 musd i fcf per kvartal så klarer de 200 musd per år fra drift. Dvs 400 musd innen utløp av 2024.
Da mangler bwo 320 mill usd for å innfri gjelden uten refinansiering.

BWO hadde ved utløp 2022, 220 musd i cash. Og de får altså 175 mill usd fra salg av Opportunity og Polvo.
Så da har de 400 mill usd i cash, og klarer i praksis å betale all gjeld med cash og fremtidig cash fra drift, uten å måtte refinansiere noe som helst.
Og det ser enda bedre ut om man sper på med 200 musd fra de 4 andre fpso'ene som er til salgs.

Nå kommer nok BWO til å refinansiere noe av gjelda, men det er mye lettere å få bedre betingelser om man ikke må refinansiere.
Og selv da er det ikke enkelt å få gode betingelser i dagens marked.
Under 10% rente er omtrent utopi.

De usd 200 mill i år blir ingen problem, så bwo har den luksus at de kan vente og se litt om lånemarkedet blir bedre, og dersom de ikke kjøper tilbake egne aksjer, eller øker utbyttene, så har de den luksus at de klarer seg om de ikke får refinansiert heller.

Mange som skulle ønske de var i den siyuasjonen i disse dager.

JanOrge
20.03.2023 kl 07:02 1494

Fundingen til Barossa er også gjort til fastrente, og disse lånene er forhandlet frem i perioden hvor rentene fortsatt var lave. Som Oto1 skriver over her, så er det mye positivt rundt finansieringen av selskapet og kontrollen de har på gjeld/cash. Sitter godt her fremover!

Det er klart at BWO må tenke at de har gjeldsforfall de neste årene. Den samlede situasjonen tilsier likevel at de uten å rokke ved refinansieringsrisiko kan bruke f.eks USD50m til ekstraordinære utbytter og tilbakekjøp. På generelt grunnlag må det kanskje antas at noe av gjelden som må refinansieres, faktisk må nedreguleres. Dette har med timing i markedet å gjøre, selvsagt i kombinasjon med den generelle stillingen til selskapet. Gitt totalen i BWO kan det også tenkes at de klarer å rulle alt.

Sammenligningen med PSG blir ikke så veldig relevant, utover at det er åpenbart det er en fordel å ha fleksibilitet gitt nåværende markessituasjon. PSG har, selv om 2022 ble et bedre år, vært et "kriseselskap" over flere år. Det er ikke så lenge siden man snakket om at egenkapitalen var tapt, og de var gjennom en trøblete refinansiering med bakgrunn i selskapet sin finansielle stilling. Dette gjør noe med tilliten din i kapitalmarkedet. PSG traff i tillegg et svært dårlig vindu for sin refin. Den dårlige markedssituasjonen er likevel det som taler for at BWO bør ha litt ekstra tørt krutt klart. Den finansielle stillingen er bunnsolid, med lav gjeldsgrad over lang tid (ikke som PGS som fikk et oppsving i grevens tid), og rimelig god kontraktsdekning.

Jeg håper at de i den refinansieringsrunden de skal gjennom sprer forfallene noe bedre enn det som er tilfellet i dag. Men en ting er jeg rimelig trygg på, til tross for at markedssituasjonen i kapitalmarkedet er turbulent p.t., det er at BWO er i en helt annen situasjon ifht refinansiering enn PSG. Slik sett er det ingen grunn til bekymring, og ingen grunn til å ikke drysse litt ekstra på aksjonærene nå.
Redigert 20.03.2023 kl 08:00 Du må logge inn for å svare
JanOrge
24.03.2023 kl 12:20 546

Dagens fall er etter min mening en gedigen mulighet for de som ennå ikke er posisjonert her til å ta plass. For noen få dager siden ble det klart at selskapet hadde solgt asset hvor salgets direkte positive effekt alene utgjorde 6,2 kr per aksje. Aksjekursen sto da på rundt 26,-. Når er kursen nede på lav 28, og hadde jeg ikke allerede vært fullinvestert her så skulle jeg benyttet sjansen. Ingenting er risikofritt, men i dette tilfellet må man snakke lav risiko for høy potensiell verdi. I tillegg, så er BW Ideol i fremskredne forhandlinger om finansiering av videre utvikling. Her eier BWO 53 % av selskapet.
Smash
24.03.2023 kl 13:26 463

Jeg stusser alltid på hvorfor BWO "alltid" får en så kraftig reaksjon ved markedsfallene. Ja - sektoren synker, så en nedgang er forståelig, men hva forklarer en nedgang på over 7%...?

Er det noen usikkerhet til om BWO faktisk kommer til å få betalt Opportunity? Frykt for at kjøper blir insolvent e.l.?

Vedr. BW Ideol så blir jo det p.t. som "småkroner" å regne. Med en MCAP pt. på ca. 354MNOK, så har BWO ca. 18M$. Men potensialet er der definitvt.
JALLA
24.03.2023 kl 15:54 332

Er rimelig bra sikker på at pengene er på plass allerede for kjøpet av opportunity. Dette er ikke gutter som drar rundt i lakksko og leker butikk:)
Redigert 24.03.2023 kl 15:54 Du må logge inn for å svare