«Next first» diskusjon

Albatross
MSEIS 12.08.2021 kl 22:15 1102

Tenkte å ha egen diskusjon på the next first, som kanskje blir avslørt på Q2 kvartalsrapport.

Kom gjerne med innspill.

Personlig har jeg 2 teorier:

1. Strategisk samarbeid med TGS
Syns det er mye som taler for dette. Twitter-melding om the next first kom ca samtidig med jobben i Nordsjøen for TGS. I tillegg har vel TGS uttalt i klartekst at leting på eksisterende felt er fremtiden (og nåtiden).

2. Første oppdrag for Renewables
Har vært noen antydninger til at denne satsingen er mer seriøs enn å bare slenge seg på klima-galskapen uten å ha særlig substans (mistenker flere selskaper for akkurat dette).
Carbon-nøytral undersøkelse, tyngde i personell i renewables-delen og posisjoner i fora med andre tunge selskaper er ting som tyder på at dette jobbes hardt med.

Det kan være flere muligheter og det kan til og med hende at «the next first» ikke er noe håndfast enda, men bare et promoteringsstunt..?



Tradinator
13.08.2021 kl 07:54 912

Har ikke MSEIS allerede en jobb på gang innenfor Co2 fangts? Mener de meldte om et sånt samarbeid for en tid tilbake. Garantert at det ligger mye uutnyttede ressurser under havbunnen, og det blir stadig flere som fatter interesse. Ligger nok litt frem, men tror ikke det er lenge til det meldes noe.
Odi.1
13.08.2021 kl 07:59 892

Så at det skal letes opp Litium i Nevada og Arizona områdene , ett selskap som skal til der borte med utvinning.
Der skal det inn med landbasert seismikk, noe MF også har i node portefolioen. Vi får følge godt med fremover, kan bli mye spannede meldinger fremover.
Lundic
13.08.2021 kl 09:52 744

Landseismikk er spennende og ser man på det japanske fondet som har kommet inn på eiersiden, dog begrenset eierposisjon, så er det kanskje ikke umulig. Fokus på bedre data i forbindelse med jordskjelv, stigende havnivåer, flommer, jordras... Bruk av seismikk for å forstå grunnforhold under eksisterende men også nye bygg og ikke minst rundt store landsbyer i østen...,