MARTIN ARMSTRONG - med viktige budskap OGSÅ utover penger:

Hugoil
VALUE 20.08.2021 kl 12:42 17455

Hørt om Martin Armstrong?

Traderen som satt 7 år i fengsel uten dom fordi han var for smart for NY bankstersmeglerselskap som tyvlånte pengene hans over natten. Da det ble oppdaget fikk de og tvilsomme NY dommere dømt han for mindre forhold, mens bankstersmeglerselskap stjal pengene hans. Etter kortere soning ble han altså fortsatt holdt i varetekt i flere år uten noen dom. Leser du om Armstrong på Wikipedia, så søk google eller duckduckgo "wikipedia larry sanger" også.

Armstrong rådgav over flere 10-år mange av de største investorer, fond og også regjeringer om økonomisk politikk. Det er derfor svært interessant å også følge hans daglige blogginnlegg om mangt og meget som beveger markedene. Anbefaler alle å forsøke det.

Det ble for 6 år siden laget en dokumentar om han - "The Forecaster". Den ble kjøpt inn av NRK og lå en tid ute for visning. https://tv.nrk.no/program/KOID22006615
Men den ble forbudt i flere land. Jeg vet ikke om det ble slik i Norge også. Men Norge vil jo ikke vise den norsk-russisk produserte dokumentaren "The Magnitsky Act" pga. amerikansk påvirkning og set-up om at filmen er injurierende for hedgefond-forvalteren og milliardæren Bill Browder som styrte på også i Russland (se også The Forecaster om amerikanske anliggender i Russland).
https://magnitskyact.com/

Armstrongs modell predikerte flere måneder i forveien toppen på børsene januar 2020 til nøyaktig dagen, før korona-nedgangen snudde børsene. Dette er det mange som vet, men de er fortsatt relativt sett få ift. alle. Pga. at hans AI-modell ufortrødent predikerer best i klassen, så skal media helst ikke intervjue eller dekke han, også pga. av forhistorien. Men de store pengene, også de hvor han er upopulær, har sett at modellen fanger opp sykler som er belagt med data-observasjoner som er bredere og går lengre tilbake i historien enn noen annen modell.

Her er en introduksjon av Armstrong basert på en analyse av gårsdagens DOW JONES: https://www.armstrongeconomics.com/products_services/socrates/socrates-access/
Fra minutt 7 kan du se daglig, ukentlig og månedlig arrays med prediksjoner. Den øverste linjen er et aggregat av de underliggende.
Vi ser modellen traff klokkerent på nedgangen i går - slik den gjorde for børstoppen i januar 2020.
Vi ser Rockall ser ut for å treffe noe med sin prognose for stockageddon februar 2022.

Det er alltid arbeidssomt å bli mer opplyst. De rikeste har hatt hode til det, penger til å kjøpe enda bedre hoder - bare ikke Martin Armstrongs. Der forsøkte bankstermeglerselskapene sammen med dommere å konfiskere modellen hans etter at han flere ganger har takket nei/unnveket ulike tilbud.
Redigert 20.08.2021 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
Hugoil
23.08.2021 kl 22:11 9097

OSEBXa fall forrige uke er det største siden uken før presidentvalget i USA i fjor høst 4. nov.
Trolig er aksjemarkedene mer politisert enn noen gang, mao. styrt av valgkamp og forsøk på å følge opp valgløfter.

Og valgkampene blir bare skitnere og skitnere. Det gir 2 følger. Aksjemarkedet stiger fordi tilliten til det offentlige (inkl. statsobligasjoner og staters evne til finansiering) faller. Dermed fås en panikkartet monetær statlig styring hvor det slås flere fluer (renter, korona-furore, trump/pop. i en smekk); hvor det er statene/myndighetene som har blitt det man før kalte for "pasienten" når man snakket om innsprøyting av stimulanser.

Den største "pasienten" er ikke lenger bankvesenet 2big2fail, hedgefond eller aksjemarkedet - det er myndigheter og sentralbankene. Med andre ord politikerene vi velger. Populisme er ikke et "onde" som oppstår av seg selv. Det er en følge av politikerene vi valgte. Så den neste "største pasienten" blir politikerene. Med dette følger staters fall og staters forsøk på å unngå å falle. De starter da ofte laterale konflikter og kriger for å ta vekk oppmerksomheten og berettige sin fortsatte eksistens.

De politiske partier bør ikke bli for store, enten vi snakker om Kina som parti, EU som parti eller bipartisane USA som et parti. De 2 siste er de som har størst sjangse for å rakne. Derfor er det mye "look to China", landet som er best til å håndtere store folkemengder og svære ad-hoc infrastruktur konjunktur-mottiltak. Litt hundsing er god massasje, lock down.
https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/justin-trudeau-s-foolish-china-remarks-spark-anger-1.2421351

Så aksjekurser stiger ikke bare av den største pasientens livredningsforsøk (rentenedsettelser+ pengetrykking=fuktig ullteppe for å slukke tilløp til bankkriser og gnister til sentralbankkriser), men også fordi den relative tilliten til det private, liberale øker når tilliten til det offentlige går ned. Det mest konkrete frimerke/stamp for privat eiendel er AKSJER, men også alle andre gjenstander, samleobjekter og artefakter stiger i verdi - også tømmer og plank = > INFLASJON , med behov for inflasjonsbeskyttelse ..i aksjer.

Første runde er over og myndighetene har lyktes med å få folk og markeder til å gå etter utlagte gulrøtter, green reset, great reset og aksepten for menneskeskapte klimaendringer masseres opp ved at det er noe å tjene på det for influencere som bjellesauer i aksjemarkedet. Jeg skrev menneskeskapte. For forskerene som fikk tilgang til media kunne ikke se at det var noen annen grunn, så bare et alternativ gjenstod. Det var ikke det at de kunne bevise det, men det gjenstod. Forflytning i den magnetiske nordpol med endringer i de høyere polare jetstrømmene som skaper brå "nedslipp av ver"/endringer mellom varmt og kaldt, Beufort Gyroen, syklusen i solflekkaktivitet, jordens presesjon og endringene i helningsvinkel overses for det kan ikke brukes politisk - siden det ikke kan brukes fordi det ikke kan påvirkes. Men det kan du.

Ikke overse keiserens nye klær. Søren! Det bare tar for mye fokus fra aksjekursene som spretter, tenker du kanskje - ubevisst, det er jo tross alt en dag i morgen også og dette er snakk om m i n e penger. Slik knaskes snack-gulrøtter.

...så tilbake til der vi startet; driter Biden seg ut, så faller markedet.
Hvor er Kamela Harris?
Før valget sa hun dette: https://imgur.com/jze0P3i
Etter valget sa hun dette: https://youtu.be/Q5H0b1UUzfc
En del ting har degenerert for mye når det begynner å bli uklart hvem som er populist.
Kajtek
24.08.2021 kl 10:12 8956

Det er jo ikke Biden som har forhandlet med Taliban og lovet at USA vil trekke sine styrker. Det er den idioten , den klovnen Trump. På toppen av det hele så hyller han Taliban for gode krigere.Lurer på om det fins igjen noen grå celler i hodet på Trump. Biden har bare forlenget uttrekning i 3 måneder. Uansett hva Trump gjør så er det Biden som for skylden. Hvis de ikke trekker seg så blir det krig igjen. Og da vil nok Russland og Kina samarbeide med Taliban. Så kan man fortsette sånn i evigheter.
Skulle ønske at man kunne evakuere alle kvinner og barn og la de primitive «dyrene» sitte igjen og klare seg selv.
Slettet bruker
24.08.2021 kl 19:08 8905

Ett value innlegg de luxe. Ingen over ingen ved siden Martin Armstrong er verdens store analytiker og dissent. Har fulgt han siden 2013!
Hugoil
24.08.2021 kl 21:14 8843

Vet ikke om du har fått med deg m å t e n tilbaketrekningen gjøres på? Det kan være Trump eller en vanlig mann i gaten ville gjort det annerledes.
Opprinnelig hadde Biden satt 11. september som dato for uttrekningen.
Noen bruker Biden
Build Back Better
...men først så skal det ødelegges. Det gjelder for World Economic Forum også hvor slagordet har sin opprinnelse fra 2019. Fordi de trenger så sårt at det trykkes voldsomt med penger for det fuktige ullteppet beskrevet lenger opp. Slik skapes ja-mennesker for greit resett, og makten opprettholdes, mens ulikhetene økes. Så skal man igjen omfordele - for å opprettholde den sosiale kontrakten i det minste noenlunde som Leviathan, ...
Redigert 24.08.2021 kl 22:42 Du må logge inn for å svare
Hugoil
24.08.2021 kl 22:35 8799

...men det er vanskelig (særlig om ikke det er kun synlige politikere som styrer, kanskje det forklarer miseren USA, rise&fall). Tenk på det når du overværer valgkampen... ..og på hvor mye politikerene selv er bevisst dette.

(ja det finnes jo ikke usynlige politikere, men hørt om Adam Smiths usynlige hånd? Den opererer i markedenes mikro. Tilsvarende finnes det en usynlig hånd som opererer/påvirker den formelle makten i form av politikere. Denne usynlige hånden er i stor grad de største pengene, med tillegg av svært intelligente influencere - som begge påvirker både politikere, politi, media med mer. Også slik sett er det viktig å få inn "nytt blod" - kvinner i ledelse og oppover, da de er et motstykke til menn på endel måter.)
Redigert 24.08.2021 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
thypoon
25.08.2021 kl 00:04 8763

Denne tråden handler om
Martin Armstrong, så fint om vi holder oss til det!
JonasKr
25.08.2021 kl 00:37 8756

Ta denne Armstrong med en stor klype salt. Har fulgt han i mange år, dog mindre og mindre. Husker en kompis av meg solgte alle aksjene sine for noen år siden fordi Armstrong spådde krakk, ingenting skjedde. Fyren kan mye, men da han plutselig skulle fremstå som klimaspesialist i tillegg til økonom fikk jeg nok. Han tror ikke på menneskeskapte klimaforandringer.

Hehe. Måtte sjekke bloggen hans etter jeg skrev innlegget. Nå er han tydeligvis pandemiekspert også, og sprer konspirasjonsteorier om virusets opprinnelse. Jaja...
Redigert 25.08.2021 kl 00:44 Du må logge inn for å svare
Hugoil
25.08.2021 kl 10:54 8676

All mulig presisjon er bra.
Når var det Armstrong spådde dette krakket, var det han som kalte det for krakk eller var det din kamerat - og innen hvor lang tid?

Tror ikke Armstrong ønsker å framstå som klimaspesialist eller pandemiekspert, men heller å først og fremst referere modellen sin og dernest markeds-/samfunnsfakta og evt. egne og andres tolkninger av det (kanskje også sett opp mot modellen).
Modellen predikerte i 2019 en 2-årig epidemi-syklus med topp i 2022, på grunn av kaldere ver. Det kan jo indirekte sies å også være en prediksjon om både >menneskeskapte< klimaendringer og pandemi (med en vaksinemotstand som aldri før har vært i nærheten så stor).

FNs klimarapport påviser ikke at klimaendringene er menneskeskapte. Den velger det som forklaring da den ikke finner annen forklaring. God forskning? Eller mindre enn halvgod politikk for å unngå japanske tilastander du forklarer om her:
--
JonasKr
02.07.2021 kl 06:58
1482
BALLEPILOT skrev
Hvis man trykker mange nye penger kan man bruke de nye mange pengene til å betale gjeld. Hvis du had..
Spørs jo hvem man gir pengene til. Pengene går jo først og fremst ut i markedet via QE, og da brukes de ikke til å betale ned gjeld, men de lånes ut og skaper mer gjeld. På et tidspunkt risikerer du det som skjer i USA nå, at ingen vil låne pengene (eller at bankene ikke vil låne ut), da blir den såkalte revers REPO skyhøy.

Alt avhenger av hva som skjer med pengene etter de blir trykket. I Japan har ikke QE fungert, fordi folk ikke låner og bruker mer penger, samme hvor mye sentralbanken trykker. Det er jo sentralbankenes problem; de kan trykke så mye penger de vil, men de kan ikke styre Human Behaviour. Hvis QE derimot fører til høy "velocity", så blir det økt gjeld, inflasjon, og forhåpentligvis vekst.
Redigert 02.07.2021 kl 08:28
--

Konspirasjonsteori om virusets opprinnelse? https://www.msn.com/nb-no/helse/health/biden-har-f%C3%A5tt-etterretningsrapport-om-coronavirusets-opphav/ar-AANIP3E?ocid=msedgntp


flere gule røtter?
Redigert 25.08.2021 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
Hugoil
18.03.2022 kl 21:15 7848

Trekker fram dette som hovedessensen og kan komme tilbake til den rene "kybernetikken" som ligger bak den: " They simply NEED war to cover up the collapse of Keynesian economics and the monetary system of borrowing endlessly with no intention of paying anything back." https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/the-truth-behind-ukraine-v-russia-is-the-evil-within/
Redigert 18.03.2022 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Hugoil
21.03.2022 kl 19:56 7743

Denne artikkelen av Fabio Vighi viser/forklarer "kybernetikken" nevnt ovenfor.
Se avsnittet om Nødavhengighet, samt etterfølgende avsnitt.
Begrepet "selvvaloriserende verdi" (surplus value) er interessant og essensielt . Det/mekanismen har i ikke ubetydelig grad blitt korrumpert/degenerert - med større finansiell sektor for det finansielles skyld (og dennes valoriserende virkning for realøkonomi OG sin egenfinansielle økonomi - som eser ut sin viktighet av å bestå, og ikke krasje), samt.større ulikhet i folket som følge.

Fabio Vighi er professor i kritisk teori og italiensk ved Cardiff University, Storbritannia. Hans siste arbeid inkluderer Critical Theory and the Crisis of Contemporary Capitalism (Bloomsbury 2015, med Heiko Feldner) og Crisi di valore: Lacan, Marx e il crepuscolo della società del lavoro (Mimesis 2018).
--
*Hypervirkelighet*

Som en lærebokillustrasjon av Hollywoodsk kontinuitetsredigering, har deeskaleringen av krigen mot Covid gått sømløst over i eskaleringen av den ukrainske krigen, med Vladimir Putin som erstatning for Viruset som offentlig fiende nummer én. Hvis nødomstillingen var forutsigbar, virket tidspunktet for overlappingen nesten for glatt til å være troverdig. Hovedstrømsmedienes kreative koreografi har imidlertid sikret en endimensjonal representasjon av Putins krig, og til og med lagt til spesialeffekter når det er nødvendig: fra videospill som War Thunder, Arma 3og Digital Combat Simulator, til klipp av tidligere katastrofer. I ettertid fremstår de apokalyptiske opptakene av mennesker som faller til bakken i Wuhan i januar 2020 nå avgjort amatøraktige.

Da Jean Baudrillard skrev at ‘Gulfkrigen ikke fant sted’, mente han at volden i den ble overskrevet som et mediejippo (simulacrum) som gjorde det til hyperrealitet: noe så utvetydig og overveldende virkelig at det suspenderer ethvert spørsmål, tvil, eller vantro angående referentens iboende ugjennomsiktighet. Covid og den russiske invasjonen er ettertrykkelige eksplosjoner av hyperrealitet. Som sådan faller de på oss som et teppe som dekker all virkelighet i sin kompleksitet, og erstatter den med en ferdigpakket modell av falske binære opposisjoner: sunn/syk, sann/falsk, demokratisk/fascistisk, god/ond. Hvordan skulle vi ellers kunne forklare beslutningen fra Meta (Facebook og Instagram) om å la brukerne deres oppfordre til vold mot russere (tilsynelatende en midlertidig endring i retningslinjene for hatytringer)? Eller avlysningen av et universitetskurs om Fjodor Dostojevskij fordi han var russisk? Eller en privatklinikk som nekter å behandle russere og hviterussere? Er det ikke åpenbart at pandemien og den ukrainske saken mobiliserer den samme krigsstrategien?

Det er ikke lenger noen sammenheng mellom virkeligheten og dens hyperrealistiske karikatur i det sosiale metaverset. Putins krig er den ideelle fortsettelsen av ‘krigen mot Covid.’ Det overordnede målet er å tilsløre det virkelige problemet som står på spill, som består i å trekke fjell av billige penger inn i den gjeldsavhengige økonomien. Nødsløyfen er vår tids makroøkonomiske begivenhet. La oss utforske denne påstanden videre.

Ukrainas tidsbombe
To sett med spørsmål er ekskludert fra den hyperrealistiske representasjonen av ‘Putins krig.’ For det første det (åpenbare) geopolitiske: Ukraina var en tikkende bombe klar til å gå av. NATOs ekspansjon østover hadde kulminert i orkestreringen av det ukrainske regimeskiftet i 2014, som, som den amerikanske statsviteren John Mearsheimer nylig sa det, «styrtet en pro-russisk leder og installerte en pro-amerikansk leder» som del av en plan for å » gjøre Ukraina til et vestlig bolverk ved Russlands grense.» I klartekst, et kupp (med følger som massakren i Odessa 2. mai 2014). Hvis noen trenger bekreftelse, vil den lekkede telefonsamtalen mellom Nuland og Pyatt fra februar 2014 hjelpe: den viste at det amerikanske utenriksdepartementet under Obama-administrasjonen planla sammensetningen av den nye ukrainske regjeringen bare dager før opprøret på Maidan-plassen som utløste undergangen av Janukovitsj-regjeringen.

De siste årene – mens de selverklærte Donbas-republikkene og rom-minoritetene var under kontinuerlig angrep av Ukrainas ultranasjonalistiske militser (som forårsaket tusenvis av ofre) – hadde USA-ledede NATO intensivert sin militarisering av landet, inkludert samarbeid med ukrainske nynazister, hvis rolle er langt fra marginal i et land hvis parlament har bestemt seg for å feire fødselsdagen til den nazistiske kollaboratøren Stepan Bandera som en nasjonal høytidsdag. NATO handlet med full kunnskap om at for Russland ville deres avtale med Ukraina tilsvare en krigserklæring – som Putin understreket i sin berømte tale på München-konferansen om sikkerhetspolitikk 11. februar 2007. NATO-tropper og militærbaser utstyrt med defensive anti-ballistiske missiler (som kan konverteres til offensive atomvåpen) har fortsatt å bli utplassert i ulike regioner i Øst-Europa. Her kommer så det retoriske spørsmålet: Hvis Russland hadde omkranset USA med slikt artilleri fra for eksempel Cuba, Mexico eller Canada, ville Joe Biden (eller noen andre i hans sted) tolerert det? Dette er grunnen til at den ukrainske bomben, etter tiår med provoserende grep, var klar til å detonere.

Finansiell krigføring
Det andre settet med spørsmål angår den økonomiske agendaen, hvis modus fremstår som finanskrigføring. Drakoniske sanksjoner fra hardttalende vestlige ledere – for det meste frysing av eiendeler og utestengelse av russiske banker fra det globale betalingssystemet SWIFT – er ment å skade Putin og hans plutselig forkastelige «oligarker». Det er imidlertid langt fra sikkert om dette målet er oppnåelig eller til og med ønskelig. Har USA og EU, hvis store investeringsbanker er eksponert for russisk gjeld, virkelig råd til det økonomiske hauk og due-spillet med Russland? Og hvorfor skulle JP Morgan motsi den offisielle fortellingen om fiendens økonomiske implosjon ved å anbefale kundene å øke sine posisjoner i noe av Russlands bedriftsgjeld? De facto satser den amerikanske megabanken på Russlands raske bedring.

Dessuten er Russland verdens største produsent av nesten alle råvarer, og med nåværende nivåer av økende inflasjon over hele kloden virker det nesten umulig, eller suicidalt, å skulle klare seg uten forsyningene. Er dette grunnen til at Europas utfasing av russisk gass har ført til import av kull … fra Russland? Mediene spår at sanksjoner vil føre til kollapsen av rubelen, og dermed slutten på Putins regjeringstid. Imidlertid har Putin fylt opp valutareservene (utenlandsk valuta) og spesielt gull. Hvis den russiske økonomien går i stå, kan han utstede obligasjoner og dekke verdien med olje, gull og gass. Kort sagt, han ser ut til å ha mer innflytelse enn våre medier vil ha oss til å tro. Å sparke Russland ut av det dollar-denominerte SWIFT-systemet vil også gi Putin flere insentiver til å se etter andre markeder og valutaer å handle i (spesielt Kina), noe som igjen vil undergrave dollaren og dermed omtrent alt annet. Den fryktede de-dollariseringen av økonomien kan raskt bli realitet. Derfor, hva om sanksjoner er et lokkemiddel?

Gazprom-elefanten i det (oppvarmede) rommet
Dog opptatt med å dra på med restriktive tiltak solgt til publikum som heltedåder, har ledere i EU og USA fra starten vært forsiktige med å unngå å kutte noen av Russlands økonomiske tungvektere, som Sberbank (hvis sanksjoner nå er motarbeidet av Tyskland) og spesielt Gazprombank – Hvorfor? Sberbank er Russlands største långiver og innehaver av aktiva, så en fullstendig embargo vil innebære betydelig sikkerhetsskade for vestlige banker. Den virkelige elefanten i rommet er imidlertid Gazprombank, for den administrerer betalinger for russisk olje og gass som EU-landene er avhengige av, og som fortsatt kjøper. Bare rundt en fjerdedel av den russiske banksektoren er for tiden under sanksjoner – er dette virkelig ment å stoppe Putin?

Wolfgang Munchau (tidligere Financial Times-autoritet) oppsummerte EU (og USA) sitt hykleri med avvæpnende enkelhet: «EU heier på den ukrainske siden fra trygg avstand og ser på fra varme stuer, oppvarmet av russisk gass.» I den grad Russland er en sentral handelspartner for Europa (nesten halvparten av europeisk gass kommer fra Russland), men også for USA (importør av russisk olje), vil sanksjoner neppe materialisere seg i virkeligheten slik de gjør i nyhetene. Hvis så «sanksjonsbazookaen» viser seg å være en vannpistol, eller en boomerang, må vi lete etter svar andre steder. ...
Hugoil
21.03.2022 kl 19:58 7743

...Det sammenfiltrede nettet vi vever
La oss vurdere Vestens beslutning om å levere tusenvis av våpen til Ukraina akkurat da den russiske og ukrainske delegasjonen satt ved bordet i den første forhandlingsrunden i Gomel (Hviterussland). Russland krevde, som det gjorde fra starten, nøytralitet i Ukrainas status, dets demilitarisering og selvstyre til Krim og Donbas-republikkene. Å sende militærhjelp til Ukraina ville neppe hjelpe til å få et vellykket resultat av forhandlingene – eller for den saks skyld konflikten. Hvilken strategi følger NATO? Annerledes sagt: hvilket manus har president Zelensky lest fra? Ved å avvise Putins betingelser, tror Zelensky at han kan slå tilbake den russiske hæren på egen hånd? Eller håper han at NATO vil gå inn og starte Tredje Verdenskrig? I begge tilfeller ville han vært gal. Som komiker som ble politiker for mindre enn fire år siden (etter å ha spilt den ukrainske presidenten i en TV-serie) virker Zelensky perfekt for rollen. Men her tykner plottet.

I likhet med sin forgjenger Poroshenko, kan Zelensky være i besittelse av potensielt kompromitterende informasjon om Russiagate-parodien, eller Biden-familiens ukrainske forbindelser – inkludert Hunter som satt i styret til den ukrainske gassgiganten Burisma i 2014, rett etter Maidan-begivenhetene. For å legge til ytterligere kompleksitet har neocon Victoria Nuland (nå viseutenriksminister) erklært for det amerikanske senatet at «Ukraina har biologiske forskningsfasiliteter», og bekreftet russiske og kinesiske påstander som inntil da ble latterliggjort som «konspirasjonsteori» av den vanlige kohorten av selvutnevnt faktasjekkere. Hvorfor følte Nuland den uimotståelige trangen til å slippe biolabbomben, i motsetning til Jen Psakis sinte tilbakevisning fra dagen før? Hvorfor advarte Nuland om at russerne skulle stoppes fra å nå disse ‘anleggene’? Var hennes duett med senator Marco Rubio ment å skjule en pinlig sannhet om USA-finansierte programmer for «Biologisk trusselreduksjon» i Ukraina? Ettersom WHO nå også engasjerer seg, er bare én ting sikkert: vi er tilbake i den kalde krigens intriger. Og spørsmålet å stille er alltid det samme: cui prodest?

Nødavhengighet
Selv om underteksten ovenfor kan være relevant for å gi mening om den menneskelige tragedien som utspiller seg, er mitt syn at den ukrainske affæren til syvende og sist har skrevet «makroøkonomi» over seg. Årsaken er noe som finansanalytikere, snarere enn filosofer, er mer sannsynlig å forstå: en langvarig konflikt legitimerer å trekke ytterligere gjeld fra fremtiden, mens skylden for den kommende økonomiske tsunamien fordeles på den siste reinkarnasjonen av Dr Strangelove. I hovedsak har «Mad Vlad» med sin militæroffensiv tillatt Federal Reserve (og andre store sentralbanker) å utsette regnskapsdagen for vårt ultrafinansielle økonomiske system. Fordi billig gjeld investert i mer gjeld er det som hindrer Titanic fra å synke.

Siden etterspørselen etter finansielle eiendeler opprettholdes av etterspørselen etter gjeld, oppfyller globale nødsituasjoner nettopp kravet om mer lån: fjell av billige kontanter skapes ut av løse luften og brukes som finansiell innflytelse. Appetitten for å låne er nå skikkelig endemisk, for den påvirker også realøkonomien, husholdningene og, avgjørende, myndighetene. Dette er grunnen til at globale nødssituasjoner er hoveddriveren for kunstig monetær ekspansjon, som igjen representerer den kapitalistiske fremadrettede fluktveien fra valoriseringskrisen (manglende evne til å generere sosialt tilstrekkelige mengder merverdi og dermed reell rikdom) som har plaget vår produksjonsmodus siden den tredje industrielle revolusjonen, og implosjonen av Bretton Woods-systemet på 1970-tallet.

Av ovennevnte grunn virker det legitimt å hevde at alle geopolitiske hendelser enten har sitt opphav i eller er sterkt betinget av det som skjer i det finansielle Olympus. Putin-pandemien er altså drevet av det samme knepet som drev Covidpandemien: den gir sentralbankene fri lisens til å forlenge sin monumentale trykkefarsott, som øker markedene samtidig som den setter verdensøkonomien under ytterligere press. Dette er den moderne kapitalismens enveiskjøring.

Gjeldskrisens tidsbombe
Vi bør alltid ha det store bildet i bakhodet: Siden 2009 har alle store sentralbanker vært på en enestående pengeskapingsbinge, som det ikke er noen ende i sikte på. Å kassere billig gjeld med billioner fungerer som en kompensasjonsmekanisme for en fritt fallende global økonomi som i økende grad er avhengig av en «alt-boble» av groteske proporsjoner (som selvfølgelig til slutt vil sprekke). Atlanta Fed har nå kuttet forventningene til USAs BNP-vekst i første kvartal 2022 til 0,0 %, og offisielt innviet en ny tidsalder med stagflasjon som sender oss tilbake til 1970-tallet – men uten spillerom til å gjenta det som ble gjort da for å unngå kollaps. Bare ved å plassere dem mot denne bakgrunnen kan vi forstå hva aktuelle nødsituasjoner er til for.

For øyeblikket får Federal Reserve det som bare en krig kan garantere. Det vil si den ideelle begrunnelsen for å sette bremsene på den planlagte renteøkningen (kostnaden ved å låne penger). Selv en renteøkning på 50 basispunkter* ser nå usannsynlig ut for 2022. Tross alt har en krig en tendens til å være fordelaktig for aksjemarkedet – spesielt når den forhindrer renteøkninger som vil avsløre det manipulerende trikset med strukturelle kvantitative lettelser (kjøp av assets fra sentralbanken). Etter all sannsynlighet, jo mer anspent situasjonen i Ukraina blir, jo mer vil obligasjonsmarkedet stabilisere seg og rentene falle (obligasjonsmarkedet fungerer som kanarifuglen i kullgruven for et potensielt markedskrasj). Dessuten kan suspensjonen av EUs stabilitets- og vekstpakt, vedtatt i 2020 på grunn av Covid, nå bli forlenget uten grunn. Til tross for nylige signaler om det motsatte, kan den ukrainske konflikten lett tillate EU å sparke «den offentlige gjeldskriseboksen» litt lenger nedover veien.

Poenget er at våre gjeldsgjennomvåte økonomier fortsetter å trenge mer i stedet for mindre QE (kvantitative lettelser), av den enkle grunn at deres gjeld mer enn oppveier deres BNP. Dette er grunnen til at den ukrainske krise-tidsbomben er en forlengelse av gjeldskrise-tidsbomben. Det sistnevnte krever er et flerårig QE-regime kalibrert gjennom en syklisk rekke med globale nødsituasjoner: pandemier, terrorkampanjer, atomtrusler, handelskriger, militære konflikter, eller hvorfor ikke, landing av romvesener. Kaos må påkalles ved enhver gitt anledning, og med det, ideelt sett, skikkelsen til en brutal, blodtørstig fiende. Om det foregår i media eller i virkeligheten, er det nødsløyfen som betyr noe, for den holder pengekranen åpen. La oss ikke glemme at kapital er en blind prosess som avskyr stagnasjon: den må være i konstant bevegelse, selv når bevegelse betyr å pådra seg stadig større mengder uholdbar gjeld, uansett på hvilken mulige måte.

Kontrollert riving
Økende inflasjon – som er bakt inn i den ukrainske kaken slik den var med Covid – letter en kontrollert demolisjon av samfunnet gjennom erosjon av kjøpekraft. Å redde finansmarkedene i dag betyr å holde nede reell etterspørsel. Og som den eneste innehaveren av privilegiet til å skape dollar fra ingensteds, er Federal Reserve alltid minst ett skritt foran spillet. Som jeg tidligere har vist, hadde Feds balanse begynt å ese i september 2019, da astronomiske mengder elektroniske kontanter ble pumpet inn i den skrantende finanssektoren for å kunstig støtte dem. Etter to år med nådeløs oppildning av frykt, historiefortelling og opptrykking, hadde imidlertid Covid-fortellingen blitt foreldet og stadig mer selvmotsigende – som bevist av de kanadiske lastebilsjåførenes protester. Mens «Covid-dødsfall» og «tilfeller» ikke akkurat avtar, trengte økonomien plutselig en ny skrekkhistorie å utnytte, et nytt teppe å legge over verden. Dette er spesielt presserende nå som de økonomiske forholdene er på de strammeste nivåene siden 2016; noe som betyr at hvis Fed skulle ta foten fra pengeakseleratoren, ville verden stupe inn i en fullverdig resesjon på rekordtid.

På vakt mot å improvisere en militær reaksjon som vil føre til Armageddon, deltar NATO og de vestlige elitene nå i asymmetrisk krigføring med Russland. Dette vil ramme fremfor alt forsvarsløse befolkninger så vel som økonomier som allerede er rammet av to år med pandemi-induserte økonomiske kramper. Gassregninger og råvarepriser vil fortsette å stige. Men er ikke dette hva The Great Reset – den store tilbakestillingen – krever, ettersom den nyliberale «enden av historien»-fantasi har gått sur? En energi- og matkrise er over oss, som vil rettferdiggjøre ytterligere undertrykkende sosioøkonomisk politikk – inkludert, om nødvendig, krigslovsregelen som nylig ble eksperimentert i det demokratiske Canada. Uansett hvor vanskelig det er, bør vi legge det geopolitiske sjakkbrettet til side og fokusere på den økonomiske årsaken. Politiske valg av denne kaliber er diktert av forhold som påvirker økonomien som en helhet av stadig mer dysfunksjonelle sosiale relasjoner. Hvis Putin er gal – som alle ser ut til å tankeløst gjenta i disse dager – er han uten tvil i godt selskap. Jeg sikter ikke til Joe Bidens mentale helse, men til de økonomiske forvalterne av sosial rikdom og deres kognitive dissonans, som er hva den moderne kapitalisme (systemet) krever av dem. ...

Hugoil
21.03.2022 kl 19:59 7743

...Klar for Dr. Strangelove?
Det som fortsetter å være avgjørende for oss er å innse at gitt de enestående nivåene av finansiell doping, er kapitalistiske samfunn avhengig av en rekke globale trusler, hvor imidlertid grensen mellom simulert og reell risiko blir tynnere og tynnere. Som hevdet av Marx, fremstår kapital for finansforvaltere i hovedsak som et objekt som har brutt båndet med sin substans:

«I rentebærende kapital er derfor denne automatiske fetisjen finpusset til sin rene form, selvvaloriserende verdi, penger som avler penger, og i denne formen bærer den ikke lenger noen merker av sin opprinnelse. Den sosiale relasjonen fullbyrdes i forholdet mellom en ting, penger, til seg selv. I stedet for den faktiske transformasjonen av penger til kapital, har vi her bare formen til dette blottet for innhold.»[i]

I dag gjør kapitalens nesten totale dissosiasjon fra sin opprinnelse (verdiproduktivt arbeid) dens psykotiske kjerne stadig mer synlig. Mens den nåværende bruken av nødsituasjoner er pervers i sin natur, kan psykotiske episoder være rett rundt hjørnet. Og likevel, ved å typecaste Putin som «Mad Vlad», overser vi galskapen og det virkelig kriminelle kallet til moderne kapitalisme. La oss gjenta nøkkelpoenget: et implosivt sosioøkonomisk system opprettholdt av finansiell leverage* av dagens størrelse krever desperat en kontinuerlig strøm av nødsituasjoner, så vel som en Bond-skurk å klandre. På sin side krever industriell produksjon av nødsituasjoner troverdige aktører på den globale scenen, sammen med et publikum som er villig til å la seg sjokkere av kynisk mediepropaganda.

Selektiv humanitarisme og det økonomiske isfjellet
Selv om det ville være lett å grave i våre medias samtykke til USA-ledede/NATOs morderiske kriger (‘operasjoner’) fra nylig fortid, er den nåværende herjingen mot ‘oligarker’ som Roman Abramovich like talende. Hvorfor nå og ikke før? Og hvorfor kalles våre vestlige ‘oligarker’ for ‘entreprenører’? Like malplassert er slagord mot Nazi-Putin, siden han mekler mellom de to maktene som betyr mest i Russland: Gazprom og hæren. Så hvor forskjellig er Putin fra mektige politiske ledere i «demokratiske» land? Selvfølgelig, som Todd Smith nylig sa det, «Putin er ingen helt, i tilfelle noen ble forvirret. Han er bare en annen elite som ble fanget på feil side av en viss «økonomisk» situasjon.» Men hvorfor driver våre ‘demokratiske ledere’ forretninger (f.eks. våpenavtaler) med ‘diktatorer’ rundt om i verden? Hvorfor får vi ikke beskjed om å bære et syrisk eller palestinsk flagg til støtte for uskyldige liv som går tapt daglig på grunn av israelsk bombing og beskytning?

De uovertrufne nivåene av dagens hykleri – blandet med fullstendig uoverraskende rasistisk indignasjon om å bombe blonde og blåøyde, siviliserte europeiske mennesker i stedet for «mindre siviliserte» irakere eller afghanere – er symptomatisk for den degenerative sykdommen som påvirker vår «verden».

Den triste sannheten er at hvis finanselitene trenger ytterligere grunner til å blåse opp markedene med nyutstedte kontanter, kan konflikten til og med eskalere. Ingenting skal utelukkes når målet er å forlenge levetiden til et dødssykt økonomisk system. Her er et paradoks som burde få oss til å tenke: den dagen Vladimir Putin invaderte Ukraina og offisielt ble kronet som den nye Hitler, registrerte finansmarkedene den største intradag-rebound* siden mars 2020, da anti-Covid QE-programmer ble lansert for å redde verden. La oss være ærlige: til tross for krokodilletårene til verdens ledere, er ikke deres problem Ukrainas frihet, men isfjellet av økonomisk leverage* som er i ferd med å treffe Titanic.

Hva nå?
Forvent derfor en langvarig geopolitisk krise som vil rettferdiggjøre, til og med kreve, handling fra sentralbanken mot mye omtalt nedtrappingspolitikk (reduksjon av kjøp av eiendeler) og renteøkninger. Forvent en tsunami av global inflasjon, ytterligere utarming og massemigrasjon (av billig arbeidskraft) – alt dette vil bli lagt på Putin. Forvent retur av pandemiske trusler som støtter pågående bestrebelser på å globalisere vaksinepass og digitalisering av livet. Forvent et nytt våpenkappløp som tar sikte på å øke stagnerende BNP rundt om i verden. Forvent, hvis det økonomiske miljøet krever det, mer militær skade påført hjelpeløse befolkninger som er fanget midt i den kapitalistiske farsen. Forvent «falske flagg» og nådeløse desinformasjonskampanjer.

Den russiske invasjonen vil bli melket over all fatning, for jo lenger den varer, jo mer penger vil bli trukket fra fremtiden og lånt inn i eksistensen – akkurat det som skjedde med Covid. Hvis pandemien tjente til å skjule kapitalismens strukturelle krise ved å utgi den som en mikrobiologisk krise, oppnår Putins krig samme formål med militære midler. Dagens dominerende pengepolitikk er imidlertid ikke annet enn krisehåndtering som har blitt gal: en destruktiv type fornektelse som bare vil akselerere den implosive prosessen med vår sosiale reproduksjonsmåte. En annen fremtid kan ikke engang tenkes, enn si bygges, uten å være klar over dette.

*Leverage er en investeringsstrategi for å bruke lånte penger – nærmere bestemt bruk av ulike finansielle instrumenter eller lånt kapital – for å øke den potensielle avkastningen til en investering. Leverage kan også referere til mengden gjeld et firma bruker for å finansiere eiendeler.

*Basispunkter (BPS) refererer til en felles måleenhet for renter og andre prosenter i finans. Ett basispunkt er lik 1/100 av 1 %, eller 0,01 %, eller 0,0001, og brukes til å angi den prosentvise endringen i et finansielt instrument. Forholdet mellom prosentvise endringer og basispunkter kan oppsummeres som følger: 1 % endring = 100 basispunkter og 0,01 % = 1 basispunkt.

*Intradag rebound refererer en tilbakekomst/innhenting fra en tidligere periode med negativ aktivitet eller tap. I aksjer eller andre verdipapirer betyr en rebound at prisen har steget fra et lavere nivå.
Redigert 21.03.2022 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
Voffaren
21.03.2022 kl 21:20 7688

@ Hugoil - svært interessant innlegg!
Hugoil
24.03.2022 kl 21:58 7579

Hvordan er det med den akkumulerte intelligensen - BEGRENSET? Hva skal til for å trenge gjennom cap`en?
Se videoen: "The US has been covertly funding the Ukrainian Nazis to keep up their fight against Donbass. Two Republican Neocons, Lindsey Graham and John McCain were there openly offering funding to keep a civil war against the Donbass going." https://www.armstrongeconomics.com/international-news/russia/should-we-cheer-for-putin-to-lose/
Redigert 24.03.2022 kl 21:58 Du må logge inn for å svare
Hugoil
28.03.2022 kl 12:00 7484

...det hjelper jo å få sannheten fram. Her sønnen til Biden som satt i styret til det ukrainske energiselskapet Burisma - som oligarken Ihor Kolomoyskyi gjorde seg styrtrik nok på til å etablere egne nazibrigader og etterhvert få Zelenski nominert som presidentkandidat.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html

https://imgur.com/Xt71Iiw

Så kan man jo huske på at dette med Hunter Biden ikke har vært omtalt i norsk media, hverken undervalgkampen eller ifm. Ukraina-krigen og Jens sin uttalelse om at Russland hadde kommet med enda en absurd løgn om at Ukraina kan komme til å bruke kjemisk krigføring, når det Russland sa var at de hadde bevis på US biolab i Ukraina - noe US viseutenriksminmisteren dager senere måtte bekfrefte:
https://youtu.be/TNpgMJhvtpY



Ukrainere virker veldig pragmatiske:
Zelensky comedy routine. Says Obama is Ukraine's real president and Ukraine will join NATO to become America's "henchman."
https://twitter.com/totnan111/status/1504522126308556813?fbclid=IwAR34vTMQByzrBc21mD0Okbgo0KZ9TYVijhtL1L4Iluzs5RBhqHPx976Su2U

Tidligere Irak-kommandør om Zelenskys manus:
"Zelenski burde nøytraliser Ukraina og ikke gjør som han blir fortalt"
https://www.youtube.com/watch?v=J5Bmv9LzhNk


Jens er på tuppa når han retter en så kraftig advarsel til Kina. Det er som å vispe Kina inn.
Noe er på gyngende fot og som forsøkes reddet. Det er beskrevet endel lenger opp og tidligere.
Flott at denne dyppolitikeren ikke blir grønn sentralbanksjef, men fortsetter 1 år som grønn NAto-sjef.
Redigert 28.03.2022 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
Hugoil
31.03.2022 kl 20:43 7408

A MILLION DOLLAR analyse, US-Ukraine: "They conducted Congressional investigations into FDR who was accused of imposing sanctions on Japan without the authority of Congress to compel the Japanese to attack Pearl Harbor because Congress would not issue a Declaration of War to enter WWII. There should be a Congressional investigation right now into Biden’s abuse of Executive Orders."
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/biden-needs-to-be-impeached-for-violating-the-constitution-impacting-the-world/
Hugoil
05.04.2022 kl 20:50 7318

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/dr-robert-malone-v-wef/

Børge Brende er president og Kronprins Haakon er med i en arbeidsgruppe og en av Klaus Schwabs (forfatter av boken Great Reset, blant de første til å uttale at man må benytte pandemien som en mulighet) young globals. De har et relativt stort senter med skole.
Har aldri sett en internettside så tettpakket og intens med innhold..
Redigert 05.04.2022 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
Hugoil
07.04.2022 kl 10:11 7246

- Its the economy, stupid. -
--
"The deal held firm until 2000, when Saddam Hussein broke it by selling Iraqi oil in euros. Libyan president Omar Qaddafi followed suit. Both presidents wound up assassinated, and their countries were decimated in war with the United States. Canadian researcher Matthew Ehret observes:

We should not forget that the Sudan-Libya-Egypt alliance under the combined leadership of Mubarak, Qadhafi and Bashir, had moved to establish a new gold-backed financial system outside of the IMF/World Bank to fund large scale development in Africa. Had this program not been undermined by a NATO-led destruction of Libya, the carving up of Sudan and regime change in Egypt, then the world would have seen the emergence of a major regional block of African states shaping their own destinies outside of the rigged game of Anglo-American controlled finance for the first time in history."
https://ellenbrown.com/2022/04/05/the-coming-global-financial-revolution-russia-is-following-the-american-playbook/
--

petrorubel overtar delvis for petrodollar

yuan

SWIFT?

en kamp


--

"BIS ADVARER: Toppsjefen for Bank of International Settlements (ofte kalt sentralbankenes bank) Agustín Carstens holdt i går en tale der han sa at vi er i et situasjon med høyere inflasjon der det sannsynligvis kreves at realrenten (rentenivå minus inflasjon) må stige til over nøytrale nivåer (altså til positive realrenter) i en tidsperiode for å moderere etterspørselen. Han fremhevet videre som sin tese at vi kan være i starten av en ny inflasjonstidsalder der strukturelle faktorer som har holdt inflasjonen lav i de siste tiårene kan avta ettersom globaliseringen svekkes. Her kan du lese hele talen."

=> Skapt av korona-furorens oppdemmede forbruk/lockdown, forstyrrelser i logistikk-kjeder og NATO sterke aktivitet i partnerlandet Ukraina.
--


People are leaving Facebook, Instagram, Twitter, and were moving to Parlar. Google and Apple removed the Parlar APP and then Amazon kicked then off of AWS. This is a complete purge going on of all conservatives.
Redigert 08.04.2022 kl 12:35 Du må logge inn for å svare
Hugoil
10.04.2022 kl 10:59 7158

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/bucha-the-false-flag-to-cross-the-rubicon/

"Calling Putin a war criminal is outrageous for you can say Johnson was also a war criminal based on the same criteria if a head of state is responsible for the actions of everyone on the battlefield. Unquestionably, applying the same “Biden Standard” means that President Johnson was also a War Criminal simply because he too authorized the Vietnam War on fake news."

Ikke post linken på FB for jeg ble suspendert pga bildet med "langt der borte" barna drept av amerikanske soldater. Det er bedre at det ikke kommer ut.
--

Ang. massakren i Butsja/false flag:
https://www.bitchute.com/video/b4vBYllyZ87F/
"
Looking at the video more carefully, it seems that the “hand“ is a droplet of water that moves in parallax, giving the illusion that it’s a hand. At the same time, the body “getting up“ seems to be the distortion of the wide angle part of the mirror (many side mirrors in today’s cars have a wide angle part at the outside edge, so that drivers can see their blindspot, which makes objects distort and seem to move).

So those two clues that led me to believe that it’s a fake video seem to not be true.

However, I still do not believe that this video is true — I still believe it is staged and a hoax.

(This is literally the Gettier Problem in philosophy. Philosophy nerds will know what I’m talking about.)

Apart from the motivation of the Russians — meaning that they would have none to harm the Ukrainian civilians — the issue of why the bodies were strewn around the streets like that makes no sense, nor does the fact that you can’t see any of the faces or any wounds or blood. The bodies do not look crumpled up, the way they do in all the other videos of dead people that I have ever seen. The white bits of cloth used to tie up their hands are pristine and without any dirt or grime. Also, how some of the videos were so carefully shot — like a well-funded documentary — makes my Spidey sense tingle. They took the time to shoot incredibly well crafted videos — and didn’t bother to tend to the bodies, or even see if they were truly dead. (See next post.)

Finally, and the obvious: The Ukraine side consistently lies, and there is a clear public relations benefit to ascribing this “massacre” to Russia.

For all these reasons, I just don’t buy it. I still think that the “Bucha Massacre“ is a staged hoax.

GONZALO LIRA
"

(
https://en.wikipedia.org/wiki/Gettier_problem
Både ifm. problemstillingen ovenfor - og ifm aksjeråd; så er denne artikkelen interessant, med det viktigste fom. avsnittet før "Les også" i lyseblått:
https://www.dn.no/kronikk/krigen-i-ukraina/russland/eksperter/kronikk-hvor-mange-ganger-skal-vi-bomme-pa-russiske-invasjoner/2-1-1194055
)


--

NRK dekker saken ved å skrive at sattelittbilder viser at likene har lagt lenge i gaten i Butsja og viser 2 bilder. Begge er solskinnsdager, det ene stort og det andre lite. Skyggene faller likt.

https://www.reuters.com/world/pentagon-cant-independently-confirm-atrocities-ukraines-bucha-official-says-2022-04-04/
Redigert 10.04.2022 kl 13:25 Du må logge inn for å svare
Hugoil
10.04.2022 kl 20:14 7115

Hvem visste at Nato og Norges kontigent har blitt brukt til "utstyrt og trent titusenvis av ukrainske soldater siden 2014" (ihht. Jens denne våren) ?! Et land som ikke er medlem i Nato.

Se/les hovedpoeng i siste pressekonferanse av Jens denne uka om Ukraina-krigen. Enn krig ført av NATO/USA med Ukraina som "våpen". Ang. innlegg ovenfor - se spesielt siste minuttreferanse nedenfor:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Rrdq4A/stoltenberg-om-angrep-paa-sivile-det-er-krigsforbrytelser#Echobox=1649160934

2:30: "what war we will do"

5:30:"chinas groving influence and coerce policies on a global stage, which pose a systemic challenge to our security and to our democracies. Our next strategic concept must also consider climate change

6:40: kjempesatsning på ny teknologi i samarbeid med akademia og næringsliv...

9:17: "Nato and its allies have trained and equpped tens of thousands f ukranian groups for many years"

15:50: Spørsmål om fear-mongering, svaret virker fortsatt å stå uklart mtp. russisk beskyldning + Syria (fear-mongering?)

18:30: "higly valued partner Georgia"

-21-27: [Virker som det er Nato som driver krigen. Avslutter med en forsnakkelse "so we are able to?"]

30:40: Viktig sprørsmål om dialog med Russland. Jens: "Russia has walked away from the ...agreement we made with Russia ..back in the 1990`s" [Russland har nå gått bort fra dialogen, mens Nato har gått bort fra Beograd-avtalen fra 1991 om sikkerhetssoner ved Russland grense. Oppsummert er svaret ingen dialog.]

33:30: "we predicted correctly as early as last fall that the invasion was highly likely. ...therefor also Nato was well prepared" [jfr. tidligere nevnte engelske fregatt i høy hastighet langt inn i Svartehavet i fjor tidlig høst]

33:40-36:15: "russia destabilized east ukraine by supporting the separatists" Neste setning han sier må dere bare høre. Dette kan ikke gå UHØRT. jfr. "sooner than later" ved 43:20+.

39:20: Jens virker å komme ut på gyngende grunn når han svarer på hvor sikker han er på at det er russland som har begått det de beskyldes for og at det ikke er "doctored". Det får meg til å tenke på Zelenskys svar på TV til CBS hvor han nesten begynte å smile mens han svarte. Synes også intervjuet med vist på NRK mandag med den ukrainske soldaten som først filmet gaten med likene tidlig på morgenen ble litt fraværende mens han svarte på slutten da sprøsmålsstillingen kom inn på hvordan det ble gjort/implikasjoner for Russland.
Både her og i starten av intervjuet kopnkluderer Jens med hva Russland har gjort seg skyldig i, for så å fortelle om kommende grundige udnersøkelser. Burde vært omvendt.
Redigert 10.04.2022 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.04.2022 kl 21:07 7005

https://www.skeptic.com/michael-shermer-show/oliver-stone-on-ukraine-putin-military-industrial-complex/?mc_cid=69b24a680c&mc_eid=446fbf19d5

EPISODE # 262
Oliver Stone on Ukraine, Putin, and the Military-Industrial Complex
In episode 262, Shermer speaks with Oliver Stone about: the relationship with truth in dramatic films vs. documentary films; how the world would be different if JFK were not assassinated; why diplomacy and trade agreements are necessary with Russia, even now after the invasion of Ukraine; the Cuban Missile Crisis, U.S. Jupiter missiles in Turkey, and Nikita Khrushchev’s response; Putin’s justifications for Soviet/Russian actions in Hungary, Afghanistan, Georgia, Chechnya, Syria, and Crimea; what he thinks Putin would say to justify the invasion of Ukraine; why he thinks we can’t trust Western media; U.S. foreign policy and how he thinks it is just as aggressive as Russia’s; and his moral equivalency argument for American vs. Russian aggression.

Oliver Stone studied at Yale University, taught English in South Vietnam, and served in the Vietnam War in the U.S. Army where he earned two Purple Hearts and a Bronze Star. He then attended film school at NYU and studied under the acclaimed director Martin Scorsese. Stone won his first Academy Award for Best Adapted Screenplay for Midnight Express (1978) and won his second and third as Best Director for Platoon (1986) and Born on the Fourth of July (1989) respectively. Stone also wrote the screenplay for Scarface, which went on to become one of the most iconic films in history. His directed several documentary films, including Comandante (2003), the Putin Interviews (2017), and the controversial JFK Revisited: Through the Looking Glass (2021).
Hugoil
13.04.2022 kl 22:53 6951

The Dnieper River which runs 1,423 miles and today is the border between Belarus and Russia, was also the border of Ukraine with Russia during the Tsarist Empire at the time of Mikhail I (1613-1645) of the Romanov Dynasty. Zelensky’s claims that Putin has invaded a sovereign nation are debatable. Eastern Ukraine today was assigned to it for administrative purposes during the USSR. It was never Ukrainian territory. It is very hard to see why it is worth killing your own people for a territory that has been occupied by Russians for centuries.
Hugoil
17.04.2022 kl 14:10 6859

Av og til er det underbevisstheten som taler:


1) Nato-Jens min 2:30 ovenfor: "what war we will do"
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Rrdq4A/stoltenberg-om-angrep-paa-sivile-det-er-krigsforbrytelser#Echobox=1649160934 Skjønner godt at han heller ville sitte og vugge som sentralbanksjef. Bedre å bomme på renta enn med skarpe ord.

French Reporter Returning From Ukraine Says Americans Are 'In Charge' of The War
Chris Menahan
InformationLiberation
Apr. 11, 2022
Americans are directly "in charge" of the war in Ukraine, according to Le Figaro senior international correspondent Georges Malbrunot.
UK special forces are also reportedly on the ground.
https://www.informationliberation.com/?id=63015


2) White House press secretary Jen Pesaki: "plandemic"
https://www.youtube.com/watch?v=nEy0EVCRvdg
(hun er forøvrig rasende god og kan bli presidentkandidat om noen år)


3) Even with pre-scripted cards, Biden continually forgets the topic at hand and has been filmed repeatedly being redirected by his handlers at various functions. Even Secretary Psaki is jumping ship as she can no longer deflect the truth. The entire world sees the leader of the United States as a complete fool. Yet, he was allegedly the most popular presidential candidate and secured a record number of votes. The Democrats chose the wrong puppet; besides his slim margin of supporters with cognitive dissonance, no one believes that he is leading the nation.
https://youtu.be/P8cWxm_vwQo


degenerert politikk
Hugoil
18.04.2022 kl 16:40 6828

4) MSNBC ved min 0.33: "to control what people think, and that is OUR job", : https://www.armstrongeconomics.com/wp-content/uploads/2022/04/MSNBC-Its-Our-Job.mp4?_=1 (ja slik er det også for mindre profesjonelle forummoderatorer slik jeg beskrev på den andre tråden, at de skal sensurere med publikumsstyrte, lite intelligent maskinlæring - både fundamental og teknisk info som legges ut, samt bryte egne forumregler)

- sammen gjør vi hverandre gode ...?
Redigert 18.04.2022 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
Hugoil
19.04.2022 kl 21:00 6741

Dyp, neocon US stat nede i Ukraina etter at Trump ble valgt, men før han ble innsatt:
https://youtu.be/AAoglg735I8
Hugoil
23.04.2022 kl 12:22 6643

Utfordringen med den grønne energien er at den ikke gir noen særlig produktivitetsøkning.
I tillegg er den mindre lønnsom enn svart energi (som har en miljøutfording mer enn en klimautfordring, det er ihvertfall til en viss grad tilfelle for grønn energi også).
Attpåtil jager både grønn og svart energi mye av de samme innsatsfaktorene.
Så grønn energi er nesten som "arbeidsmarkedstiltak" for penger.

Når så folk blir tvunget til å holde seg hjemme og bruke pengene der istedenfor å spre de utover lavkostland/reisemål....

......så blir det inflasjon, som forsterkes med koronafurore-tiltakene rentenedsetting og furorestøttekroner, permitteringspenger og ledig tid for hage-, hytte- og båtplanlegging - for ikke å si aksjeinvesteringer i et dømt-til-å-gå-opp marked overrislet av tilgjengeliggjort likviditet. Men NANOV har halvert seg og kan absolutt ikke sies å være en koronaaksje....

Bortforkalringen FED klarte å lire av seg for et drøyt år siden om at inflasjonen er forbigående (gjentatt av Erik Bruce Nordea - en demokrat? som forøvrig nå anbefaler helsesektoren, Knut Anton Mork var nok for gammel til å gå på den, selv om han bortimot lovpriset Biden etter valgseieren) er drøye. This time it`s different - hørt den før?
--
SNUDDE ETTER POWELL: Det amerikanske aksjemarkedet startet gårsdagen med solid oppgang på ca 1%, men snudde kraftig ned og endte dagen på -1,5% for S&P500 og -2% for Nasdaq etter at sentralbanksjef Powell varslet om kraftige renteoppganger. Han uttalte at aggressive renteøkninger er mulige så tidlig som neste måned for å få ned inflasjonen som nå ligger på rundt 8,5 prosent og antydet at dette kunne bli på 0,5%-poeng. "Målet vårt er å bruke verktøyene våre for å få etterspørsel og tilbud tilbake i takt, slik at inflasjonen går ned uten at det fører til en resesjon. Jeg tror ikke du vil høre noen i Fed si at det kommer til å bli enkelt. Det kommer til å bli veldig utfordrende», sa Powell. (DN)
--
Det er interessant å se på innleggene mars-april 2020 om beveggrunnene for rentenedsettelse og pengetrykkingen. De er som aerob trening for degenererte Leviathan.

Pust&pes
Redigert 24.04.2022 kl 10:00 Du må logge inn for å svare
Hugoil
24.04.2022 kl 09:58 6556

At Leviathan (se boken av Thomas Hobbs) er degenerert er trolig grunnen til at de valgte seg en slik presidentkandidat som Biden (som i sine tidlgiere forsøk aldri var i nærheten av å bli nominert som presidentkandidat) - for å få færre og mindre hindre enn for forrige pre-side (en som sitter >ved siden< av kongressen/sentatet og styrer).

(et must å se, så forstår du hvorfor norsk presse ikke har vist noe av de enda flere blunderene til Biden):
https://www.armstrongeconomics.com/humor/captain-kirk-meets-joe-biden/
Hugoil
25.04.2022 kl 00:57 6467

Discalimer: Ganske bra for våpenaksjer, men mer tvilsomt for medieaksjer. Hva tror du?

It is a shame that far too many Ukrainians are being used as pawns in this war. The more killed, the better. When the history of this period is written, we will see that the media has been creating this war just as they did create the Spanish American War. The father of yellow journalism, Joseph Pulitzer (1847-1911), made his fortune by creating a fake war to sell more newspapers.

Perhaps the press is desperate for the same motive. CNN+ was a disaster and is being shut down. They had less viewership than even this blog. Perhaps CNN desperately needs war with blood in the streets to regain their viewership from the days of the Gulf War?

Pulitzer made his money by spilling the blood and guts of young Americans. Perhaps he felt guilty and left his estate to create the Pulitzer Prize for honest journalism – what a joke,

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/macron-won-one-giant-step-toward-world-war-iii/

Hegnar&Hillary: "Keep thightening the screw." - tommel opp!
Redigert 25.04.2022 kl 01:01 Du må logge inn for å svare
Hugoil
25.04.2022 kl 23:15 6371

Dette er en veldig hyggelig video, men for å forstå Obama og mama Hillarys påvirkning, må du høre clues i Stephen Cohen intervjuet.

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/russia/before-obamas-neocon-war-on-russia/

Hør spesielt disse clues - MINIMUM DET FØRSTE - fra den meget veltalende Russland-historikeren Stephen Cohen (slekt fra Litauen, trolig jøde som de andre Cohens, bla. hedgefondforvalteren Steven):

min 0-1:24
10
13:10
21:10 , 22:10, 24:10

https://youtu.be/bpASSqz1hGc

https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_F._Cohen
Hugoil
04.05.2022 kl 11:38 6207

5) ...av gg til er det underbevisstheten som taler. Her bør du høre både første setning og se resten av film-traileren for å få en visjon om G-risken i ESG: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/2000-mules-another-banned-movie/
Redigert 04.05.2022 kl 12:56 Du må logge inn for å svare
Hugoil
05.05.2022 kl 18:25 6157

If Putin wanted to assassinate Zelensky, he would have done so already. Putin does not want a war with NATO and is moving carefully. However, the West wants war and desperately needs war as stage TWO of the Great Reset for the days of Keynesian Economics are coming to an end. The West has been borrowing relentless since World War II with no intention of paying anything back. The ECB lowered interest rates to NEGATIVE in 2014, and now the entire European pension system is bankrupt. They need this war to blame the collapse of government on Putin as well.

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/propaganda-from-a-warzone/
Hugoil
22.05.2022 kl 13:05 5914

På årets (2022) sikkerhetskonferanse i Munchen, kom ungdomsskolejenta Kamela Harris og inviterte Ukraina inn i Nato. Det var 4 dager før Ukraina-krigen brøt ut.
What war will we do?

På fjorårets sikkerhetskonf. i Munchen, bla.:

Apekopper. Hvorfor er noen så godt forberedt på framtiden? Legg merke til artikkelens dato https://www.nti.org/news/nti-bio-munich-security-conference-convene-global-leaders-annual-tabletop-exercise-reducing-high-consequence-biological-threats/

tillit....
Hugoil
22.05.2022 kl 23:12 5848

Dette ække poltikk, det er humor - selv om det er trist på slutten "like to be able":
https://youtu.be/3HmFnp-jgfw
Hugoil
29.05.2022 kl 21:46 5738

Siste intervju med Armstrong: https://www.armstrongeconomics.com/armstrong-in-the-media/interview-food-shortages-economic-collapse-the-failing-great-reset-how-to-prepare/

min 4:50: Biden vs Trump

min 21: Tidligere ledere

min 23:40: Zelenskys valgløfter

min 35: Atom-krig ?

min 50: Global cooling
Hugoil
15.06.2022 kl 23:24 5464

Jaha, så de setter opp renta. Hva hjelper vel det når inflasjonen i all hovedsak er knyttet til forstyrrelser og begrensninger (great reset inkl. krig, Russland og Kina står i veien for one world goverment, korrupsjon? nneeida, produktivitet e-e-EhU?) på tilbudssiden?!

--
Breaking News: The Fed raised interest rates by 0.75%, the biggest single increase since 1994, signaling its urgency in the fight against inflation.
--

Det renteøkningen hjelper på er å ta ned realrenta og pengeverdien slik at det blir lettere å unngå sentralbankkrisen - at statene sitter på uhorvelig mye gjeld, og mye av denne er dårlig statsgjeld, bla. tilknyttet EU. Det tar 1-2 år fær du leser om dette i avisene. Fram til da skal man være politisk korrekte å ikke omtale sånt. Sånn var det med den voldsomme pengetrykkingen i fom. sent januar januar 2020 (etter at de i USA først kjørte til brått ned på pengemengden i starten av året bare for å hjelpe til med å sette toppen etter likvideringen av Suleimani). Hvorfor tror media at invesateringsbankene fikk rekordkvartaler fom. Q1 2020? De spør ikke en gang om det? Det er ikke politisk korrekt. Hvem er det som dirigere hva som er korrekt? Pengene. Du danser etter de. Og du ser hvor lang tid det måtte gå før makroøkonomer kunne skrive artikler i FN og DN om den voldsomme pengetrykkingen først etter halvannet år begynte man å ta i bruk beskrivelser av den - i retning dop til pasienten og fulle sjømenn. Men da har man cashet inn (man er da lojal mot sin arbeidsagiver, kanskje får man bonus - bortsett fra de to Norde-analytikerene som fikk tilsnakk og sluttet), på grønt, børsnoteringer og overrislingsanlegget for likviditet iaksjemarkeder, rekordtegning i fond og rekordmange nye investorer, ikke bare rekord men voldsom rekord (ja den koronoaen, den koronaen). Dans. Større ulikhet i befolkningen. På sikt destabilisering. Krig er med og overskygger og ...berettiger en STAAAT. Anniken Huitfelt, altså! Ja og så den Venstre-blondina. (Utdannelse er av og til så viktig at det blirvalgkamp-sak, når blir det viktig for politikere - å ta utdannelse altså, forberedende og litt til)

Det var behov for at korona-furoren ble ekstra stor som "berettiget" rentenedsettelse og pengetrykking for å unngå snetralbankkrisen som gnistret 17. september 2019 (overnatta-renta mellom banken 4-doblet seg) og vi ffikk igjen QE, da fordekt med andre ord som å tilgjenge3liggjøre likviditet pga at det var "mange skattebetaligner som inntraff" samtdiig med et par andre dårlige forklaringer..

Mediene intervjuer ikke makroøkonomene om dette - og de vil kanskje helelr ikke svare rett ut, om de skjønner og fortsatt ikke er keynesianere.

Alle har hørt om GREAT RESET, men ingen har lest om det i media, norsk media. Hvorfor er det slik? (Av samme grunn som at Biden er president. Pre-side? vel...)

Great reset er noe formell og uformell makten ønsker for å fortsatt sitte med makten og pengene. Ellers kunne det fort ha blitt tap.
Men med korona-furora ble det voldsaomme gevinster og grønn, lønnsom? økonomi. Det er klart det er viktig, for klokka er jo 5 på 12 som de sier. Ja ikke menigmann, men toppene i WHO og FN. Og skrallingen snakker om grønt militære og hvor viktig det er med grønne sentrlabanker - hvem er det som fatter dette våset? De fleste.
Det er klart vi trenger krig nå. Det var i grunn bare å tune på noen knapper, en engelsk fregatt i full fart langt inn i Svartehavet i fjor sommer, en håndfull andre militære tildreininger rundt Ukrain i fjor, US visepresident kamelen Harris som ønsker Ukraina inn i NATO på sikkerhetskonferansen i Munchen i vinter 4 dager før Russland angrep, samt Ukraina som gikk ut med at de ville skaffe atomvåpen rett forut. Ingenting av dette kan du le3se om i norsk media, heller ikke at Nato gog Norge har rustet opp Ukraina og tren titusener av soldater siste 8 år.

Jens i vinter: "What war we will do?"

DEGENERERT POLITIKK
--

Dagens toppartikkel skal ikke nå toppen - elelr i det hele tatt komme på trykk - før tiden er moden og investeringsbankene fått lagt om korta sine så godt som mulig (det blir det rekordresultater av):

https://www.marketwatch.com/story/the-economy-is-going-to-collapse-says-wall-street-veteran-novogratz-we-are-going-to-go-into-a-really-fast-recession-11655328960?mod=home-page
--

Så handlekraftig og bra for menneskeheten, overpopuleringen og den sprengte fyllingsgraden på sykehusene. Slikt blir det arbeidsplasser av. Lønnsomt.:

https://www.marketwatch.com/story/biden-issues-executive-order-to-counter-anti-lgtbq-laws-around-the-country-01655330297?mod=mw_latestnews

Hva er prosenttallene her ift. antall forkjølede og koronadøde?
Redigert 16.06.2022 kl 00:24 Du må logge inn for å svare
Hugoil
16.06.2022 kl 09:33 5434

Finansavisen er litt av en dansepartner, se hva de tør å sette på trykk etter 2 år (koronaen kostet Norge 200 milliarder kroner, da snakker vi betalbare kronerog ikke andre mer "kvalitative" kostnader og inntekter):
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2022/06/14/7881492/en-kjempefeil-av-sentralbankene
Holdningen "når rentene er der de er" er litt sånn "what war we will do".

Jeg nevnte Great Reset i forrige innlegg; for de få som tror at Great Reset ("never let a good crisis go to waste") er konspirasjonsteori, så har de mye rett i det, for bare les og hør videoene om great reset her:

https://www.weforum.org
The World Economic Forum
The World Economic Forum is an independent international organization committed to improving the state of the world by engaging business, political, academic and other leaders of society to shape global, regional and industry agendas. Incorporated as a not-for-profit foundation in 1971, and headquartered in Geneva, Switzerland, the Forum is tied to no political, partisan or national interests.

Det er så gale at det raute, som vi sa på vestlandet.
Redigert 16.06.2022 kl 09:43 Du må logge inn for å svare
Hugoil
16.06.2022 kl 13:01 5445

"What war we will do":

The head of the Catholic Church stated: “But the danger is that we only see this, which is monstrous, and we do not see the whole drama unfolding behind this war, which was perhaps somehow either provoked or not prevented.
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/pope-francis-believes-russia-war-provoked/
Kajtek
16.06.2022 kl 15:24 5434

Mener dere at det at Ukraina ville være medlem av NATO er provokasjon? Ukraina er selvstendig land. De må få lov til å velge hvem de vil være allierte med. Nå må man ikke skylde på Ukraina at det ble krig. Putin er simpel banditt , det har han alltid vært. Det at bankene gjør alt for å ikke tape penger er helt greit for meg. Hvis bankene hår konkurs går alt i dass.
Redigert 16.06.2022 kl 16:35 Du må logge inn for å svare
Hugoil
19.06.2022 kl 22:57 5351

Hva mener du, at krig er så lønnsomt at bankene ikke går konkurs?


“The economies of the United States, Japan, Germany, Britain, France, Italy, and Canada continue to collapse under the pressure of sanctions against Russia.

The breakup of existing economic relations by Washington and its allies has led to the formation of new points of growth in the world.

The group of eight countries that do not take part in the sanctions wars – China, India, Russia, Indonesia, Brazil, Mexico, Iran, Turkey – is 24.4 per cent ahead of the old group in terms of GDP per capita.”
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/the-new-g8/

--
"
20:33 UTC · 12. juni 2022

I dag uttalte #NATOs #Stoltenberg at #forhandlinger er nødvendig for #fred i #Ukraina.

Sitat:
«Fred er mulig. Spørsmålet er hvor mye territorium, hvor mye uavhengighet … er [Ukraina] villige til å ofre for fred.»

Retorikken er i endring. Dette er den samme Stoltenberg som tidlig i april sa at NATO må forberede seg på en «langt kamp» i Ukraina . Hvem sa da at krigen vil kunne vare i årevis. Jens Stoltenberg, som fortalte oss i mai at vi må sette verdier fremfor profitt, snakker nå om fred for territorielle og suverenitetskonsesjoner.

Det ser ut til at noen har fortalt Biden at det er null sjanse for demokratene til å vinne i mellomvalget hvis gassprisene holder seg over 5 dollar per gallon. Eller kanskje denne artikkelen i lørdagens NYT virkelig kom under huden hans:

Should Biden Run in 2024? Democratic Whispers of ‘No’ Start to Rise.

I intervjuer uttrykte dusinvis av frustrerte demokratiske funksjonærer, medlemmer av kongressen og velgere tvil om presidentens evne til å redde sitt vaklende parti og ta kampen mot republikanerne. "


200 milliarder kroner brukte Norge på to korona-furore år....


..det er lønnsomme saker, dette?
Redigert 19.06.2022 kl 23:27 Du må logge inn for å svare