MARTIN ARMSTRONG - med viktige budskap OGSÅ utover penger:

Hugoil
VALUE 20.08.2021 kl 12:42 17421

Hørt om Martin Armstrong?

Traderen som satt 7 år i fengsel uten dom fordi han var for smart for NY bankstersmeglerselskap som tyvlånte pengene hans over natten. Da det ble oppdaget fikk de og tvilsomme NY dommere dømt han for mindre forhold, mens bankstersmeglerselskap stjal pengene hans. Etter kortere soning ble han altså fortsatt holdt i varetekt i flere år uten noen dom. Leser du om Armstrong på Wikipedia, så søk google eller duckduckgo "wikipedia larry sanger" også.

Armstrong rådgav over flere 10-år mange av de største investorer, fond og også regjeringer om økonomisk politikk. Det er derfor svært interessant å også følge hans daglige blogginnlegg om mangt og meget som beveger markedene. Anbefaler alle å forsøke det.

Det ble for 6 år siden laget en dokumentar om han - "The Forecaster". Den ble kjøpt inn av NRK og lå en tid ute for visning. https://tv.nrk.no/program/KOID22006615
Men den ble forbudt i flere land. Jeg vet ikke om det ble slik i Norge også. Men Norge vil jo ikke vise den norsk-russisk produserte dokumentaren "The Magnitsky Act" pga. amerikansk påvirkning og set-up om at filmen er injurierende for hedgefond-forvalteren og milliardæren Bill Browder som styrte på også i Russland (se også The Forecaster om amerikanske anliggender i Russland).
https://magnitskyact.com/

Armstrongs modell predikerte flere måneder i forveien toppen på børsene januar 2020 til nøyaktig dagen, før korona-nedgangen snudde børsene. Dette er det mange som vet, men de er fortsatt relativt sett få ift. alle. Pga. at hans AI-modell ufortrødent predikerer best i klassen, så skal media helst ikke intervjue eller dekke han, også pga. av forhistorien. Men de store pengene, også de hvor han er upopulær, har sett at modellen fanger opp sykler som er belagt med data-observasjoner som er bredere og går lengre tilbake i historien enn noen annen modell.

Her er en introduksjon av Armstrong basert på en analyse av gårsdagens DOW JONES: https://www.armstrongeconomics.com/products_services/socrates/socrates-access/
Fra minutt 7 kan du se daglig, ukentlig og månedlig arrays med prediksjoner. Den øverste linjen er et aggregat av de underliggende.
Vi ser modellen traff klokkerent på nedgangen i går - slik den gjorde for børstoppen i januar 2020.
Vi ser Rockall ser ut for å treffe noe med sin prognose for stockageddon februar 2022.

Det er alltid arbeidssomt å bli mer opplyst. De rikeste har hatt hode til det, penger til å kjøpe enda bedre hoder - bare ikke Martin Armstrongs. Der forsøkte bankstermeglerselskapene sammen med dommere å konfiskere modellen hans etter at han flere ganger har takket nei/unnveket ulike tilbud.
Redigert 20.08.2021 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
Kajtek
20.06.2022 kl 10:31 4689

Krigen har aldri vært lønnsom. Det blir nok verre med verdens økonomi fram over. Det har ikke begynt skikkelig enda. Men det er ikke Ukraina sin skyld at Putin startet krig i Ukraina. Putin vet veldig godt at det er ingen fare for Russland fra Nato sin side. Putin er simpel, primitiv, grådig banditt. Han tåler heller ikke demokrati. Han var redd at demokratien i Ukraina kan smitte over på russere. Jeg håper inderlig ikke at Putin skal få overta Donbas. Da blir det aldri fred i Europa. Da vil han før eller siden gå videre.
Hugoil
20.06.2022 kl 16:05 4686

Dette må dere lese, alt.
Hør Zelenskys rådgiver snakke om "the coolest thing" allerede i 2018 i viedeoklippet på 1:38 sek og at han trror en krig kommer mest sannsynlig i 2020-2022 (ha dem unnskyldt, Ukraina er et land med 30-40 åringer i ledelsen, ikke rart de blir utnyttet). De virker godt forberedt, ikke bare på utrsyr og trening av Jens over de siste 8 år.
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/britain-head-of-military-tells-troops-prepare-for-wwiii/
Redigert 20.06.2022 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
Hugoil
01.07.2022 kl 12:53 4623

Dette handler mer om økonomi enn politikk:

Jeffrey D. Sachs er professor i økonomi; Direktør for Center for Sustainable Development i Earth Institute ved Columbia University.

The war in Ukraine is the culmination of a 30-year project of the American neoconservative movement. The Biden Administration is packed with the same neocons who championed the US wars of choice in Serbia (1999), Afghanistan (2001), Iraq (2003), Syria (2011), Libya (2011), and who did so much to provoke Russia’s invasion of Ukraine. The neocon track record is one of unmitigated disaster, yet Biden has staffed his team with neocons. As a result, Biden is steering Ukraine, the US, and the European Union towards yet another geopolitical debacle. If Europe has any insight, it will separate itself from these US foreign policy debacles.
https://www.jeffsachs.org/newspaper-articles/m6rb2a5tskpcxzesjk8hhzf96zh7w7
Inngangen
01.07.2022 kl 14:09 4628

"Jeg nevnte Great Reset i forrige innlegg; for de få som tror at Great Reset ("never let a good crisis go to waste") er konspirasjonsteori, så har de mye rett i det, for bare les og hør videoene om great reset her:"

Mye rett i at det er (bare) teori?
Nei, at det bedrives ekte konspirasjon er jo åpenlyst med alt de selv har gått ut med, men som mediene aldri nevner.
Og konspirasjon (kriminalitet) i dette omfanget er forbrytelser mot menneskeheten, som f.eks. Rainer Fuellmich har sagt lenge, og lagt til "vi har alle bevisene".


Hugoil
09.07.2022 kl 11:09 4547

Hele bør ses, men MINIMUM minutt 3 hvor styreformannen i den verdensledende medisinkse journalen Lancet sier han tror, basert på flere indikasjoner, at COVID er skapt/satt ut fra USA (kan det være Fort Deterick hvor uvanlig mange i distriktet hadde influensasesong allerede i aug. 2019, Fort Deterick er USAs hovedbase for kjemisk krigføring - grunnlagt på den japanske generalen for kjemisk krigføring som fikk amerikansk visum og fritatt rettergang om han kom med sin kunnskap etter WW2):

https://youtu.be/7XdFJfoHQJs
(Dette viser at J Sachs er intelligent/god nok til å korrigere seg når han ser at det/det hele er på gal vei. Men han var med på den dokumenterte enigheten fra Davos januar 2019 om at POPULISME må bekjempes. Og hovedeksponenten ble av flere andre, også enda mer høytstående samfunnstopper enn han, uttrykt som TRUMP. Hans valgkampanje ble trolig vanskeliggjort og Biden fikk fri passasje/plassert. Det er synd at det skal gå 2 år for media tillates å skrive om sånt, ennå bare et syltynt drypp i norsk media. Grunnen er at de ikke ønsker å få forstyrret igangsettelsen og tilstrekkelig gjennomføring.)

- implikasjon er bla. den jeg kom med som et av de siste innleggene før Merlin og evt. noen andre fikk meg blokkert på HO desember i fjor. Det Merlin reagerte spesielt på var den offisielle faktainfo jeg kom med om patenttider samt uttalelse om korrupsjon i NANO;
..så var det NANOs nærmeste implikasjon - at FDA vil dreie mot genterapi/linken ligger der muligens fortsatt (og befolkningskontroll, herunder la de svake/syke dø, befolkningskontroll er noe Gates er flasket opp med via hans far som var mangeårig betydelig medlem i Planned Parenthood, startet på 30-tallet mens eugenikk fortsatt var noenlunde stuerent. PP gjorde en fullstendig overhaling/endring av sin nettside jan-feb 2020).
Så dere ser at det å blokkere ytringsfrihet kan være en kostbar affære, både på HO og TI som også slettet og blokkerte via Savepig som etterhvert gikk lei og da overtok den barnslige Evil_Freude som moderator, begge brøt forumets egne retningslinjer på flere måter flere ganger.
- implikasjon er også som nevnt i tidligere innlegg at vi må se an den politiske korrektheten fra FDA, samt info fra CDC.


Det er en tid nå med egenerert politikk, både her og der.
(igangsatt av korona-furoren som indirekte/ubevisst stod fram som et ubevisst dårlig eksempel om at den som er i posisjon kan ta seg til rette)

Tror dere jeg er blokkert og slettet av FB? Tror dere det var feilaktig? FB, som gav 425 mill dollar til Bidens valgkampanje og artikler om dette var i lang tid filtrert bort fra googles norske søkeresultat.
Redigert 09.07.2022 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.07.2022 kl 19:14 4488

Det som jeg har gjengitt fra Armstrong (mannen som satt 7 år i fengsel uten dom og som er outet og mutet av media fordi ..han som oftest har rett - uten å basere seg på politikk; dog ble dokumentaren om han "The Forecaster sendt på NRK, noe som det er politisk vedtatt at den norsk-produserte "The Magnitsky Act" ikke skal bli - siden det støter Bill Browder og the establishment og bla. deres involvering for å felle Jelstin og profitere stort på investeringer garantert av IMF i Russland, her ble det flydd ut voldsomt store penger) allerede jan-mars 2020 (og før) tok det nesten 1,5 år før økonomene fikk skrive i pene ordelag om i FA og DN. (økonomene ville helelr ikke gjøre det før deres arbeidsgivere hadde tjent på tiltakene, grønt skifte og greit reset).

Det tok 2 år før man kunne bruke røffere ordvalg på det, som her i dag:
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2022/07/12/7897459/darlig-pengepolitikk-feller-portefoljen-din


Hvorfor skal det være slik?
Fordi noen skal tjene på veien til PROBLEMET oppstår, samt på veien som gås for å "TAKLE PROBLEMET".
Jeg skriver takle problemet i hermetegn - fordet er å pisse på seg i et snøskred...., kanskje de ikke blir gjenvalgt, kanskje gini-koeffisienten gjør at de mister penger, skattelegges hardere skal de jo får å hanke tilbake det myndighetene gav ut under korona-furoren for å beholde makten.


Leviathan puster og begynte å pese sensommeren 2019.
Det ble swviktende tillit til det offentlige til fordel for det private/populisme/børsnoterte aksjer(privateid) OG ikke-børsnoterte aksjer (enda mer privateid). Kapitalen finner veier bort fra det offentlige snøskredet.

Det offentlige=formell makt, samt den uformelle makten=de største pengene, måtte sette igang tiltak for å berettige det offentlig/deres makt.
Dette har medført stigende forskjeller i befolkningen, stigende priser, krig og urolighet.


snøskred
Redigert 12.07.2022 kl 19:24 Du må logge inn for å svare
Hugoil
14.07.2022 kl 13:51 4470

....BREAKING NEWS

Trust in U.S. democracy has eroded across the political spectrum, a Times/Siena poll found, with 58% of voters saying the system needs reform.
Wednesday, July 13, 2022 1:59 PM ET

Desire for structural changes cuts across both parties, the New York Times/Siena College poll found, but for starkly different reasons.
--

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/canada/freedom-convoy-organizer-tamara-lichs-bail-revoked/

--

Det er bra med en R litt over 1, for befolkningen og nasjonen på sikt.
En ekserimentell nød-koronavaksine for en streng influensa og 200mrd NOK i statlige utgifter på 2 år, er ikke noe særlig.

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/70-of-10-year-olds-cannot-read-after-lockdowns/

--

BREAKING NEWS

Italy’s unity government led by Prime Minister Mario Draghi collapsed, after a rebellion from an anti-establishment party prompted him to resign.
Thursday, July 14, 2022 1:31 PM ET

A confidence vote showed fatal fractures in Mr. Draghi’s coalition, as the anti-establishment Five Star Movement withheld support and set off a political crisis.
--
ja dette er jo det vanlige i Italia:

BREAKING NEWS

Italy’s president refused to accept the resignation of Prime Minister Mario Draghi, leaving the government in a state of limbo.
Thursday, July 14, 2022 4:01 PM ET

The sudden political crisis created a potential calamity for Europe. But despite Mr. Draghi’s stated intention to resign, it remained possible that he could stay in power.

--

BREAKING NEWS

President Gotabaya Rajapaksa of Sri Lanka resigned via email days after fleeing the country amid protests and economic turmoil.
Thursday, July 14, 2022 1:38 PM ET

Even as the news filtered out, the protest movement that forced out the island nation’s powerful political dynasty largely continued as it has for months.
Redigert 14.07.2022 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
Hugoil
23.07.2022 kl 17:00 4397

Aksjekurser svinger, likesom alt annet. Er den største svingningen/sykelen VENSTRE-HØYRE trender når vi ser bort fra flo-fjære og mer utenomjordiske forhold?

Denne artikkelen kan meget vel leses med VENSTE-HØYRE sykelen i bakhodet:
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/pushing-the-envelop-for-civil-unrest/

--

Jada, og det var apekopper de hadde halvdagsøvelsen sin på i fjor - slik de hadde koronavirus som øvelse i 2019:

:BREAKING NEWS

The W.H.O. declared monkeypox to be a global health emergency. With cases already in dozens of countries, many experts had urged faster action.
Saturday, July 23, 2022 10:19 AM ET

The W.H.O.’s declaration signals a public health risk requiring a coordinated international response. Monkeypox has infected tens of thousands of people in just a few weeks.
Redigert 23.07.2022 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
Hugoil
24.07.2022 kl 08:50 4345

Great reset:

"
En båteier som kjørte båten fra Bergen til Arendal, forteller til NRK at turen kostet 27.000 kroner, og det ble for mye. Han solgte båten, fløy hjem til Bergen og bestilte en pakketur til Kroatia.
"
Hugoil
04.08.2022 kl 07:02 4206

Se sånn som de ansvarsløst prater seg bort fra sitt eget ansvar for sin degenererte misbruks-politikkk (great reset, fin i ord - men 2-sidig i handling/effekt) (hvis du ikke helt ser det, så tenk igjennom sammenhengene som presenteres på denne tråden):

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2022/08/03/7908872/guterres-hardt-ut-mot-umoralske-olje-og-gasselskap?internal_source=sistenytt

(Påstand om umoral er dobbeltmoral.)

Hvis du synes det virker konspiratorisk, så fokuser på avslutningen:
"
– Mange utviklingsland drukner også i gjeld, har ingen tilgang til finanser, kjemper for å komme ovenpå igjen etter covid-19-pandemien og kan havne utfor stupet, sier han.

– Vi ser alt faresignaler om en bølge av økonomisk, sosial og politisk uro, som ingen land vil unnslippe følgene av, sier Guterres.
"

pinne1:
Dollarhegemoniet ser vi USA stradig arbeide for å opprettholde. BRIC og en god del utviklingsland er fanget i lån hvor mye entenvar niminert i dollar eller som landene har omgjort til dollar grunnet den lave renten. Covid19 var jo å rasere deler av økonomiene; værst gikk det ut over de typiske bransjene for middel- og lavere sosiale skikt. Best gikk det for IT og grønne prosjekter. Penger dalte ned fra sky.

pinne2:
Det skyldes mest Covid19 restriksjonene for folk og logistikkkjeder. Deretter kom den framdyrkede "what war we will do" (Jens) fra USA og NATO.


- en lang rekke av dobbeltmoral -
https://www.youtube.com/watch?v=paaen3b44XY

Dette er det sentrale fra Wolrd Ec Forum i vinteren 2016 (året Trump vant valget drøyt 10mnd senere) - for å unngå å miste makten:
https://www.youtube.com/watch?v=k6BWhd5Ww1Y
Hva er populisme? Noe som oppstår av seg selv/i et vakum?
Redigert 04.08.2022 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
Hugoil
09.08.2022 kl 14:44 4130

“They even broke into my safe.”

Our computer has warned that 2022 would be a Panic Cycle in Politics and 2023 will be a violent year for civil unrest and war. The computer pinpoints these events that we cannot even begin to imagine the fundamentals behind them. But the Democrats have crossed the line. They are now trying to transform the United States into a banana republic of oppression and a direct assault on the very foundation of democracy. The nation has been polarized to the extreme. This is just going to put it over the top.

Er dette relevant for aksjemarkedet?
Redigert 09.08.2022 kl 14:45 Du må logge inn for å svare
Hugoil
09.08.2022 kl 14:46 4139

Er det noen historikere her?:
--
I virkeligheten var ikke Sovjetunionen den trusselen som ble tegnet av Nitze og hans Wall Street-samarbeidspartnere. Fra begynnelsen ble den bolsjevikiske revolusjonen infiltrert av Wall Street-interesser, hvorav mange til og med delte en felles adresse (120 Broadway), f.eks. Bankers Club, individuelle direktører i Federal Reserve Bank of New York, American International Corporation og den første bolsjevikiske ambassadør i USA, Ludwig Martens (Sutton 2011, 127). USA-russiske forhold ble etter det dominert av «Morgan og allierte økonomiske interesser, spesielt Rockefeller-familien», med sikte på å åpne opp nye markeder og ta kontroll over en sentralt planlagt økonomi ved å finansiere statsgodkjente oligopoler (Sutton 2011, 127).

På 1920- og 1930-tallet «kurtiserte Sovjetunionen kontinuerlig til USA», omtrent på samme måte som tsar-Russland hadde gjort en serie overturer til USA mellom 1905 og 1912 (Williams 1992, 70), og som Wall Street hadde støttet den bolsjevikske revolusjon — ikke av noen ideologisk grunn, men fordi den så muligheten til å åpne opp nye markeder for investeringer (Sutton 2011). I 1922 publiserte Kennan en biografi om Averell Harrimans «jernbanemagnat» far. Han må derfor ha visst, da han skrev det «lange telegrammet» som amerikansk viseambassadør i Russland under Averell Harriman, at Kreml hadde hatt nære bånd med Harriman-familien i over to tiår og var innstilt på å bevare gode forbindelser. For eksempel, selv da Harrimanenes mangangruvekonsesjon i Sovjetunionen ble trukket tilbake som et resultat av Stalins forsøk på å redusere avhengigheten av utenlandske investeringer, gikk Moskva med på å tilbakebetale Harriman 3,45 millioner dollar av den opprinnelige investeringen på 4 millioner dollar pluss 7 prosent årlig rente på både resten, og et ytterligere lån på 1 million dollar mellom 1931 og 1943, en avtale som ble pliktoppfyllende innfridd selv på høyden av andre verdenskrig, noe som resulterte i en betydelig fortjeneste for Harriman (Pechatnov 2003, 2). Harriman var på sin side en nøkkelarkitekt for USAs støtte til Sovjetunionen under krigen for å svekke Nazi-Tyskland.

I 1943 oppløste Stalin Komintern som et tegn på velvilje overfor vestlige allierte, og «spredde derved blant massene illusjonen om at likhet og brorskap mellom nasjoner var forenlig med overlevelsen til den viktigste imperialistiske staten» (Claudin 1975, 30). I oktober 1944 foreslo Churchills beryktede «prosentnotat» på den fjerde Moskva-konferansen betydelig innflytelse for Stalin i Øst-Europa (90 prosent i Romania, 75 prosent i Bulgaria, 50 prosent i Ungarn og Jugoslavia, men bare 10 prosent i Hellas). Stalin samtykket umiddelbart ved å tegne en hake på lappen og gi den tilbake til Churchill. Det uuttalte premisset var at Stalin ikke ville blande seg inn i etterkrigstidens restabilisering av kapitalismen i Vest-Europa i bytte mot kontroll over Øst-Europa. I desember 1944 skrev USAs assisterende utenriksminister Dean Acheson i et notat fra Hellas: «Folkene i de frigjorte landene [dvs. fra nazistyret] er det mest eksplosive materialet i verden. De er voldelige og rastløse»; han advarte om at «agitasjon og uro» kan føre til «styrting av regjeringer» (sitert i Steil 2018, 18-19). Likevel, da det kommunistiske opprøret i Hellas kom to år senere, nektet Stalin å sende hjelp, noe som resulterte i splittelsen mellom Tito og Stalin i juni 1948.

I likhet med de fallende europeiske imperiene, var Sovjetunionen sterkt avhengig av amerikansk økonomisk støtte etter andre verdenskrig. Som Sanchez-Sibony (2014, 295) forklarer, «det sovjetiske lederskapet ønsket ikke bare velkommen, men søkte amerikansk kreditt» og forventet det faktisk som en moralsk rett etter å ha lidd det desidert høyeste antallet omkomne for å beseire nazistene. USAs ambassadør Harriman tilbød 1 milliard dollar i kreditt til Moskva før Jalta-konferansen (februar 1945), et beløp som til slutt ble avtalt i 1946, men først etter en lengre periode med spenning etter Stalins mislykkede insistering på 6 milliarder dollar (Sanchez-Sibony 2014, 296). Stalin smisket med Roosevelt på Jalta, referte til ham som den formelle «verten» for konferansen, og arrangerte plenumsmøter i den amerikanske innkvarteringen på Livadia-palasset, og lot Roosevelt sitte sentralt i gruppefotografier. På Jalta, som tidligere i Teheran, tilbød Stalin betydelige kommersielle insentiver for amerikanske firmaer som ville engasjere seg i forretningsavtaler med USSR; alle anstrengelser ble gjort for å «kjøpe seg inn i selve systemet for finansiell og kommersiell utveksling som kunne garantere en rask gjenoppretting av USSR» (Sanchez-Sibony 2014, 295-6). Dette er ikke handlingene til et imperium som er opptatt av verdensherredømme, men snarere av et regime som søker tilpasning til vestlig kapitalisme.

......
Redigert 09.08.2022 kl 18:30 Du må logge inn for å svare
Hugoil
09.08.2022 kl 18:34 4173

.......Strategisk sett kan Stalin og hans etterfølgere ha ønsket USAs troppetilstedeværelse i Vest-Tyskland velkommen etter andre verdenskrig, fordi det fungerte som «en av de mer pålitelige garantiene mot tysk revansjisme» (Judt 2007, 243). Dette vil for eksempel forklare hvorfor Stalin aksepterte en større fransk tilstedeværelse i okkupasjonen av Tyskland når han hørte på Jalta at Roosevelt bare ville forplikte amerikanske tropper i Europa i to år – knapt handlingen til en fanatiker som sikler av tanken på å undergrave et forsvarsløst Europa (Sanchez-Sibony 2014, 295, n. 18). Stalin gjorde heller ikke noe forsøk på å utfordre USAs overherredømme fra luften under Koreakrigen til tross for å ha underskrevet planene for koreansk forening med styreleder Mao (Craig og Logevall 2012, 115).

Den kalde krigen handlet aldri om å ‘avskrekke’ Sovjetunionen; snarere utgjorde det «et omfattende overgangsprogram for politisk-økonomisk rehabilitering av det imperiale systemet for å undergrave dekolonisering og påtvinge global kapitalistisk disiplin mot antiimperialistisk motstand» (Ahmed 2012, 70). I mellomtiden, hjemme i USA, var ‘den røde frykt’ på 1950-tallet, basert på påstått femte kolonne kommunisme i USA, en strategi for å skape offentlig hysteri, og med det økt sosial kontroll. I den grad kommunistiske sympatisører og medfølgende hadde slått rot i USA på 1930-tallet, var dette et resultat av «kraften til den internasjonale finansklikken» som støttet alle sider; Tom Lamont, for eksempel, en partner i Morgan-firmaet, sponset «nesten et titalls ekstreme venstreorienterte organisasjoner, inkludert selve kommunistpartiet (Quigley 1966, 687).
--

Denne historiske beleggingen av en villet overvurdering av Sovjetunionen (for internasjonal innflytelse og kommersielle formål) er ihht. til næringslivsleder, forsvarsminister og president i Verdensbanken Robert McNamara sin oppfatning etter et langt liv i US utenlandspolitikk:

https://youtu.be/0enCCGBW3xc

Redigert 09.08.2022 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
Hugoil
09.08.2022 kl 18:50 4176

--
.....De samme amerikanske kapitalistene som hadde støttet nazistene var også «villige til å finansiere og subsidiere Sovjetunionen mens Vietnamkrigen pågikk, vel vitende om at sovjeterne forsynte den andre siden» (Sutton 2016, 19). Ford, for eksempel, som bygde Sovjetunionens første moderne bilfabrikk på 1930-tallet, «produserte også lastebilene som ble brukt av nordvietnameserne til å frakte våpen og ammunisjon brukt mot amerikanerne» (Sutton 2016, 90). Ford støttet begge sider av Vietnamkrigen i jakten på profitt, akkurat som firmaet hadde gjort under andre verdenskrig. I National Suicide hevder Sutton (1972, 13): «De 100 000 amerikanerne som ble drept i Korea og Vietnam ble drept av vår egen teknologi» (Sutton 1972, 13). For eksempel:

«Den 130 000 mann store nordkoreanske hæren som krysset grensen til Sør-Korea i juni 1950, tilsynelatende trent og utstyrt av Sovjetunionen, inkluderte en brigade av sovjetiske T-34 mellomstore stridsvogner (med hjuloppheng laget av US Christie). Artilleritraktorene som trakk kanonene var direkte kopier av Caterpillar-traktorer. Lastebilene var enten fra Henry Ford-Gorki -anlegget eller ZIL-anlegget. Det nordkoreanske flyvåpenet hadde 180 Yak-fly bygget i fabrikker med US Lend-Lease-utstyr; disse Yak-ene ble senere erstattet av MiG-15 drevet av russiske kopier av Rolls-Royce jetmotorer solgt til Sovjetunionen i 1947.»

(Sutton 1972, 42)

Det gjentatte mønsteret, i Vietnam som i andre verdenskrig, er at søken etter profitt alltid kommer før menneskeliv og nasjonale lojaliteter eksisterer ikke.

Samuel Huntington innrømmet i et rundebordsarrangement i 1981 at «den kalde krigen» var en forsidehistorie som ble brukt for å legitimere amerikansk imperialisme: «Du må kanskje selge [intervensjon i et annet land] på en slik måte at det skaper feilinntrykk av at det er Sovjetunionen du kjemper mot. Det er det USA har gjort helt siden Truman-doktrinen» (sitert i Hoffmann et al. 1981, 14). Det sanne ledende prinsippet for amerikansk utenrikspolitikk, ifølge Noam Chomsky, er «retten til å dominere», selv om dette «typisk er skjult i defensive termer: under den kalde krigen, rutinemessig ved å påkalle den «russiske trusselen», selv når russere ikke var å se noen steder» (Chomsky 2012). Blottet for nye ideer, fortsetter den «russiske trusselen» å bli påberopt, selv når den russiske invasjonen av Ukraina var provosert av NATOs ustanselige utvidelse østover (Mearsheimer 2015).
--

Påvirker dette aksjemarkedet?
Når skal Rex Trygve slutte å pisse i buksa og bli voksen?
Se over endel andre tråder som ikke er nærlinket en aksje før dere vurderer å slette relevant sannhet.
Hugoil
13.08.2022 kl 20:36 4114

Rekk opp hånda de som har hørt om denne karen: https://imgur.com/fPBxMiS
Hugoil
16.08.2022 kl 14:15 4020

...kanskje bare 1 av 100 visste om Butler. En av tidenes høyeste dekorerte US militære, gerneral Butler, ble trodd på dette:
https://en.wikipedia.org/wiki/Business_Plot


Ingenting er så samlende som en ytre fiende. La oss stimulere den fram:
--
«Europeerne må være villige til å betale den prisen det koster for å støtte Ukraina og holde unionen samlet,» sa EUs utenrikssjef Josep Borrell i et intervju med den spanske dagsavisa El Païs 11. august 2022.
«Vi må forklare innbyggerne våre at dette ikke er noen andres krig,» sa Borrell og understreket: «Publikum må være villig til å betale prisen for å støtte Ukraina og for å bevare enheten i EU.»

– «Vi er i full krig!»
En del folk her hjemme har åpenbart ikke forstått at krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig mellom Vesten og Russland. De burde lese intervjuet med Borrell, for han levner ikke noen tvil om at dette er Vestens krig, EUs krig.

«Estamos in plena guerra,» – Vi er i full krig, sa han til El Païs.
.--

what war we will do (jens)


"holde unionen samlet" ?


..gjør oss en tjeneste, liksom. EU - som fikk Nobels fredspris av julenissen.
Redigert 16.08.2022 kl 14:48 Du må logge inn for å svare
Hugoil
31.08.2022 kl 10:43 3961

Butler??

Redusert tillit til det offentlige i Finansavisen: https://imgur.com/x1DJ2F6

Har man en stilling, så må man jo kunne utnytte den?? F.eks. i biotek hvor selskapene som utvikler medisin ikke vet noe om de løpende resultatene underveis i alt fra et halvt år til 2-3 år. Imens kan det lekke og misbrukes info fra de såkalte CRO, Clinical Research Organisation. Dette kan f.eks. ha skjedd i NANOV sitt tilfelle - se NANOV-tråden om "Hvilke SPØRSMÅL Q2....."

Et set-up for/inviterer til korrupsjon og innsidehandel.
Redigert 31.08.2022 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
Hugoil
06.09.2022 kl 10:25 3914

Når språket avslører; her fra dagens Finansavisen.no:
"Fredagens melding om at Russland stanser gassleveransene til EU, tilsynelatende som hevn for områdets stadig strengere sanksjoner, hjalp ikke på humøret, og mandag ettermiddag var både den tyske og den italienske børsindeksen ned med rundt 2 prosent."
https://www.finansavisen.no/nyheter/2022/09/05/7924970/innsiderne-dumper-aksjer-i-stor-skala

Det heter hevn om vår "fiende" og sanksjoner om fra våre "venner". Kunne ikke FA ha skrevet "reaksjon på sanksjonene" for å beholde en medial voksenhet? Neei.
Faktum er at "våre venner" skaper mye problem for oss med sin lavtstående politikk - og det er i stor grad tilsiktet
Og til og med våre politikere, som er ganske grønne i hue, støtter mer eller mindre vitende en mangeårig lavintenistetskrig som mobbing (borgerkrig) i år brudt ut i krig. Alt dette rusket påvirker de fleste sider av våre liv, ikke minst aksjekursen.

https://www.armstrongeconomics.com/armstrong-in-the-media/new-interview-2023-will-be-a-year-of-chas-and-big-challenges-for-the-us/
Anbefaler dere å reflektere over poengene i dette intervjuet ved minutt:
9:30
13:30
17 Energi
21 Ukraina
24 USA meddling in/take-over of Russia in the 90s, studie bla. basert på deklassifiserte US-dokumenter
32 Green New Deal
35 EU
38 USA i ww1+2 og hvordan dollar ble verdensvaluta
41 Studentlån for å vinne velgere
48 Kuppet i Russland + USA meddling in/take-over of Russia in the 90s, studie bla. basert på deklassifiserte US-dokumenter
52 FED har blitt som verdens sentralbank, desverre, pga. globaliseringen, keynesisk teori virker ikke - hverken pengemengde eller rente, FED føler seg urettmessig mye presset av politikerene (FED er privateid)
56
1:02 Før brukte man renta for å regulere låneopptak og derigjennom aktiviteten i økonominen. Nå - etter at alt for mye korona og grønne penger er trykt ut i økonomien - bruker man renta på etterskudd for å matche korona- og krigs-dyre priser (tilbudssiden) for å tyne forbrukerene med enda mer kostnader så de derigjennom får mindre å bruke på det de trenger. Virkningsmekanismen blir nå dessverre indirekte og upresis, samt med fare for stagflatorisk virkning.
1:16 Aksjemarkedet påvirkes av høstens mellomvalg i USA

Tenker dette er interessant også for Finansavisens makroøkonomer.



Igjen, fra samme dagens FA-link som ovenfor:
"For amerikanske investorer har kursfallet svidd mye mer, som følge av euroens brutale svekkelse mot deres egen valuta. På et tidspunkt mandag kostet euroen bare 0,9879 dollar.Tidlig i februar, før Ukraina-krigen og sanksjonene, var tallet godt over 1,14."


(Butler? US-general Butler skulle bli sjefen i det planlagte USA myndighetsovertagelsen kalt The Business Plot. Du kan lese om det på Wikipedia og bli overrasket over hvordan business driver l"lavintenistetskrig-/revolusjon", ikke bare nå, men for 100 år siden også.)
Redigert 06.09.2022 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
Hugoil
06.09.2022 kl 17:20 3931

President Biden og hans sønn Hunter har gjort monkey business i Ukraina over flere år fra tiden Biden var visepresident under Obama. Sønnen satt i det ukrainske energiselskapet Burisma sitt styre og tappet ut penger sammen med oligarken Oleg Kolmorkovski. Laptopen til Hunter ble funnet "kastet" da han ikke hent et den etter reparasjon og den inneholdt svært mye sensitivt prikk prikk prikk. Pappa presidenten har nå gitt en krig og enda høyere priser. Det er mellomvalg i november i USA og I MORGEN slippes filmen med trailer vist i linken - hvor monkey businessen framgår. Den er sann og avklart, men alt har vært forsøkt sensurert i media etter påtrykk fra høyt poli8tisk nivå - men endel har framkommet og framstår som sant. All denne korrupsjonen på høyt nivå gir oss høyere strømpriser
(tror du ikke det er korrupsjon, hvorfor tror du oljeselskapene på norsk sokkel fikk voldsomt gunstige skattelettelser under korona og Oljefondet og andre store investorer kjøpte seg tungt opp i olje på oljebunnen 2020-21, endret kategorinavn til Energi slik at man slapp å vise olje spesielt og forlenget rapporteringshyppigheten?
Saken er at det er så mye frekt og det er så frekt at du tror det ikke er sant; derfor lar det seg gjøre.).
Er det 1,5,- kwh som er break-even for vindkraft? Da er det klart, det kan ikke bli særlig lønnsomhet om ikke strømprisen er 3,-. Da må Norge "vise solidaritet" med EU og servere strømmen der, slik at po9litikerene kan ødsle med konsuemntoverskuddet på andre valgflesksaker. (tenk å søle bort hele fjorårets valgkamp på klimasaken. Strømstøtten nå oppsummert til 40mrdkr er det dobbelte av det Politivesenet hoster i året. Hvorfor ikke bruke penger fornuftig, det blir holdt borte fra fet valgkamp. Disse slubbærtene sitter bare i 4 år. Det er desverre altfor lenge, særlig når de forfølger en lang Agenda2030 - som Jonas arver etter Erna.)

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/my-son-hunter-movie-trailer/



Ovenforstående underbygges av tidligere leder av partiet SPD i Tyskland:
https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/oskar-lafontaine-deutschland-handelt-im-ukraine-krieg-als-vasall-der-usa-li.261471

Hva er det vi har av politikere i Norge til å SI NOE OM DETTE? Sterkt affekterte/fastlåste Guri Melby?? Eller Jonas, som først skal vente å se hva EU bestemmer??
Hugoil
08.09.2022 kl 18:29 3904

DNBs makro-Kjersti sier i dag en FA-artikkel:
--
ESB varsler flere store rentehevinger:

– Innser at de er på feil nivå

ESB varsler flere store rentehevinger
ESBs Christine Lagarde varsler flere tøffe rentehevinger også ved en dyp resesjon. Kjersti Haugland tror likevel på en rentepause etter oktober.
https://www.finansavisen.no/nyheter/makro/2022/09/08/7926975/esb-varsler-flere-store-rentehevinger
ESB-president Christine Lagarde går langt i å varsle at ESB vil fortsette med store rentehevinger den nærmeste tiden:

– Vi er så langt unna inflasjonsmålet at rentehevingene må bli store og snarlige. Jeg vil ikke si at rentehevingene når vi nærmer oss rentetoppen vil bli mindre, men jeg vil si at jo lengre unna målet vi er, jo større skritt må vi ta.
--

ECB har innsett ikke bare nå MEN I FLERE ÅR at de har vært på feil nivå for renta - med sin negative rente siden 2014.
Det har bare ikke vært mulig for dem å øke renta uten koronapengetrykking og krigsforbruk. Dette har gitt nok likviditet (beskrevet som fuktig ullteppe til å legge over blussende rentespiker/gnister grunnet feilprising av risiko rente over flere år og stadig værre mot slutten av 2019, hvor det var liekfør det ble sentralbankkrise. Se tråder fra tidlig 2020.). Så de har fått......

......den "PERFEKTE STORMEN" (øøhhh) som de har ønsket seg - for å igangsette drakoniske tiltak og snuoperasjoner for å redusere gjeldsberg risikoen som var ved å korona&krig pengetrykke som brann overrislingsanlegg. Aprpos drakonisk...., du husker den om Leviathan som puster og peser? Ja, det er svært mye degenerert politikk for tiden hvor det skremmes med det ene og det andre så vi skal tro at tiltakene er nødvendige. Heldi8gvis blir forføringene mer og mer synlig med mer og mer opplyst allmenhet og teknologi, samt at tabbekvotene fylles til ripa, for det er riski business i uoversitklig land selv for de mest intelligente mennesker (2 kategorier av dem). Denne opplystheten (med bla. muligheten for direkte demokrati istedenfor semikorrupt politisk styre) er ET STØRRE SKIFTE enn the great reset som bare er et build back better for seg selv, formell og uformell makt - med større ulikheter i befolkningen som følge; noe de gjør OGSÅ FORDI de er livredde for omkalfaltreringer. Men det er nødvendig. Krigen er unødvendig. Å tviholde seg til makt er bortkastet.

Renteøkningene nå er svært upresise siden prisstigningen ikke er spekulasjonsdrevet/ettersprøselsdrevet, men drevet av de igangsatte tilbudssideforstyrrelser/-begrensninger (bla. for å løfte muligheten for grønt skifte og great reset).
Renteøkningene nå gjør det lettere for den formelle makten (og tryggere for den uformelle) å styre videre med den enorme gjelden siden den spises litt opp av økt rente. Mye av statenes gjeld betales heller ikke tilbake, men blir liggende å slure på balansene, pleiet av endringer i rente og pengemengde. Nå fikk nylig rettnok endel amerikanere sin studentgjeld slettet, men av slikt flesk blir det gode velgere av - på bekostning av øvrige skattebetalere. Og det er slik World Economic Forum (med blårussen og Ernas ex-utenriksminister Børge Brende som president) de tenker seg at de evt. må gjøre om det blir for ille - at de likevel må defaulte på statsgjeld for å opprettholde et minimum av tillit - for det er tross alt en konkurranse mellom land, om du ikke bygger de inn i EU eller EU og USA inn i One World, hvor robust blir det da? når man ikke klarer å håndtere et land, eller et EU? - der ser dere igjen hvordan man bygger seg større og større redningsflåter - ...på bekostning av ....noen, alle skal med? neppe helt vanlige folk på denne seilasen, de vet ikke å tilpasse seg, de skjønner ikke bære av dette, du også melder pass og er glad nok med å tjene litt penger på det du kan under veis, og hvorfor da gidde å forstå alt dette selv om du kanskje kunne? å vite/forstå gir ansvar - og det går forsåvidt på bekostning av andre aktiviteter/goder, så den samlede intelligensen blir fort cap`ed, noe som gir spillerom...))


Ang. strømkrisen, der er visst jeg og JBJB helt enige...:
--
*JBJB
22.06.2022 kl 22:46
941
Hei folkens:))

Og...sanksjonene mot Russland slår stadig nye sprekker, folkens - børsen i Russland (Moskva RTS) er i dag opp 1,7% til 1403 poeng og er dermed 200 poeng høyere as we speak enn den var 22 Februar 2022 (2 dager før invasjonen av Ukraina) - som vi har postulert over flere år vil den naive grønne fanatismen nedfelt i den selvdestruktive Parisavtalen og FNs bærekraftmål og som har trumfet sunn fornuft ved å la Putin styre gass og oljekranene føre Europa/vesten inn i ei økonomisk blindgate - inflasjonen i vesten når stadig nye høyder som følge av eksploderende energipriser og rentepisken ruler sentralbankene - stay tuned...ZnageZz....
--

....men så er vi uenige om Ukraina-krigen - hvor jeg mener at den er et kort i det ovenstående og i de siste nnlegg på DØDSE-tråden.
Så ser vi hvordan JBJB reagerer på uenigheten - med å utestenge meg fra å skrive på tråden hans., også om det han og jeg er enig om. Leser han innleggene mine uten å overse informasjonen om det vi har vært uenige om, så tror jeg det er størst sjangs for at vi blir mindre uenig (vanskelig setning?). Å legge fram fakta-/historisk informasjon er ikke dogmatisk.

Amen?
Hugoil
14.09.2022 kl 22:37 3696

EUs Ursula von Leyen så litt usikker og spørrende ut på hvordan EU parlamentet tok imot hennes budskap i dag om SOSIAL KAPITALISME (eller mener hun marxisme?) som innebærer at markedene ikke skal fungere og produsentene levere tilbake deler av inntektene - slik at landene kan gi de til folket som/finansiere støtte etter tilbudsforstyrrelsene korona+krig har medført. Faller Equinor på dette? Deretter sier hun:

"Det som en gang var et fritt og velfungerende marked, er blitt sabotert"

...av hvem?:

En svært interessant artikkel, otgså for Spetqalen:

Om USA og Europas forberedelser for reduksjon av russisk gass og ønskede høyere priser via LNG gassifiserings-stasjoner (vs Russland rørgass) før 2021:
--
"....De angloamerikanske oljegigantene steg opp fra 2. verdenskrig som verdens ledende leverandører av olje, de ble da kalt Seven Sisters, som skapte et globalt oljeprismonopol. Henry Kissinger bemerket under oljesjokkene på 1970-tallet: «Kontroller oljen og du kontrollerer hele nasjoner.» Siden 1980-tallet skapte Wall Street-bankene, ledet av Goldman Sachs, et nytt marked innen «papirolje», eller futures og derivathandel med fremtidige oljefat. Det skapte et stort kasino med spekulativ fortjeneste som ble kontrollert av en håndfull gigantiske banker i New York og City of London.

De samme sterke økonomiske interessene har jobbet i årevis for å skape et lignende globalisert «papirgass»-marked i futures, som de kunne kontrollere. EU-kommisjonen og deres Green Deal-agenda for å «avkarbonisere» økonomien innen 2050, og eliminere olje-, gass- og kulldrivstoff, spente den ideelle fellen som har ført til den eksplosive økningen i EUs gasspriser siden 2021. For å skape denne «enkle» markedskontrollen ble EU «lobbyert» av de globalistiske interessene for å pålegge drakoniske og de facto ulovlige regelendringer mot Gazprom for å tvinge den russiske eieren av de ulike gassdistribusjons-(rørlednings)nettverk i EU, til å åpne dem for konkurrentenes gass.

De store bankene og energiinteressene som kontrollerer EUs politikk i Brussel, hadde skapt et nytt uavhengig prissystem parallelt med de langsiktige, stabile prisene på russisk rørledningsgass, som de ikke kontrollerte.

Innen 2019 tillot rekken av byråkratiske energidirektiver fra Brussels EU-kommisjon, fullt deregulert gassmarkedshandel, de facto å sette prisene på naturgass i EU, til tross for at Russland fortsatt var den desidert største gassimportkilden. En rekke virtuelle handelssentre var etablert for å handle futures-kontrakter for gass i flere EU-land. I 2020 var det nederlandske TTF (Title Transfer Facility) det dominerende handelssenteret for EU-gass, den såkalte EUs gasstandard. Spesielt er TTF en virtuell plattform for handel i futures- gasskontrakter mellom banker og andre finansielle investorer, «Over-The-Counter» – «over disk». Det betyr at denne handelen er de facto uregulert, utenfor enhver regulert utveksling. Dette er avgjørende for å forstå spillet som kjøres i EU i dag.

I 2021 var bare 20% av all naturgassimport til EU, LNG-gass, hvis priser i stor grad ble bestemt av futures-handel i TTF-knutepunktet, EUs de facto gass-standard, eid av den nederlandske regjeringen, den samme regjeringen som ødelegger gårdene i landet for et falskt nitrogenforurensningskrav. Den største importandelen av europeisk gass kom fra Russlands Gazprom som leverte mer enn 40 % av EUs import i 2021. Gassen var via langsiktige rørledningskontrakter hvis pris var langt lavere enn dagens TTF-spekulasjonspris. I 2021 betalte EU-statene en estimert ekstrakostnad på rundt 30 milliarder dollar for naturgass i 2021, enn om de hadde holdt seg til Gazproms oljeprisprising. Bankene elsket det. Det gjorde ikke amerikansk industri og forbrukerne. Bare ved å ødelegge det russiske gassmarkedet i EU kunne finansielle interesser og Green Deal-talsmennene skape sin LNG-markedskontroll. )
...

..Deretter kom den russiske gassrørledningen Jamal, gjennom Hviterussland og gjennom Polen, til Tyskland. I desember 2021, to måneder før Ukraina-konflikten, stengte den polske regjeringen den polske delen av rørledningen og kuttet Gazproms gassleveranse, med sine lave priser til Tyskland, så vel som Polen. I stedet kjøpte polske gasselskaper russisk gass fra lagrene til tyske gasselskaper, via den polsk-tyske delen av Jamal-rørledningen, til en høyere pris i en reversert strøm. De tyske gasselskapene fikk sin russiske gass via langsiktig kontrakt til en svært lav pris og videresolgte gassen til Polen med et stort overskudd. Denne galskapen ble bevisst nedtonet av den grønne økonomiministeren Habec, kansler Scholz og tyske medier, selv om den tvang tyske gasspriser enda høyere og forverret den tyske gasskrisen. Den polske regjeringen nektet å fornye gasskontrakten med Russland, og kjøper i stedet gass på det frie markedet til langt høyere priser. Som et resultat strømmer det ikke mer russisk gass.."
http://www.informationclearinghouse.info/57224.htm

Det er vel dette de streiket for i Leipzig, at Olaf Schulz i Tyskland stengte nettopp ferdigbyggede NordStream 2 fra Ru til Ty for heller å kjøpe vestlig LNG gass ove3r investeringsbankenes marked istedenfor på lan ge forutsigelige kontrakter med Ru.

great reset

biden build back better

--
www.nettavisen.no/okonomi/dette-skriver-avisene-om-norsk-okonomi-tirsdag-22-mars/s/12-95-3424258793
Dette skriver avisene om norsk økonomi tirsdag 22. mars - Nettavisen
22. mar. 2022 ... Norske Höegh LNG skal hjelpe Tyskland ut av russisk gassgrep (E24) ... Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs retter blikket mot ...


I England kjøres det kampanje for å få 1 million strømkunder til ikke å betale regningen for oktober:
Det skal litt til for å henge med denne tidligere MTV-ankeret, så gå derfor til minutt 12 for å høre siste halvpart:
https://www.youtube.com/watch?v=KJuEb1o3TQ8
Hugoil
14.09.2022 kl 22:37 3720

Se i sammenheng med forutgående innleggg:
--
https://e24.no/boers-og-finans/i/JJ8Mdb/hoegh-familien-og-morgan-stanley-sluker-hoegh-lng-en-regelrett-overkjoering
Höegh-familien og Morgan Stanley sluker Höegh LNG: – En regelrett overkjøring
Høegh-familien og Morgan Stanley har sikret seg nok stemmer til å sluke hele gassfraktrederiet Höegh LNG for å ta selskapet av børs. Flere småaksjonærer reagerer kraftig.


Höegh LNG
Eirik Billingsø ElvevoldLage Bøhren
Publisert:
Oppdatert 30. mars 2021
Avstemningen ble avholdt i dag på en ekstraordinær generalforsamling på Bermuda, der Höegh LNG er registrert.

Bakgrunnen er at rederiets hovedeier Leif Höegh og Co. og oppkjøpsfond styrt av Morgan Stanley sammen la inn bud på resten av selskapet i starten av mars.

Budet var på 23,5 kroner per aksje.

Planen er å ta selskapet av børs og over på private hender for å sette fart på den kommersielle utviklingen.

Ettersom Höegh LNG er registrert på Bermuda, trengte beilerne kun to tredels flertall for å tvangsinnløse resten av aksjene. I henhold til norsk aksjelovgivning er kravet 90 prosent.

Forslaget fikk støtte fra 69,76 prosent av stemmene, mens 30,24 prosent stemte mot, ifølge børsmeldingen.

Utfallet var som forventet ettersom Leif Höegh og Co. allerede satt på 50,4 prosent av aksjene.

Flere småaksjonærer reagerer likevel kraftig.

– En regelrett overkjøring
Småaksjonær Pål Vaage Martinsen, som stemte nei til forslaget, sier at avgjørelsen ikke kom som noe sjokk. Han er likevel svært kritisk.
--

Amerikanere altså! Om US Open:
"Toni Nadal skriver at spillernes kvalitet bør veies tungt, og syns det stiller tennisens ledere i et dårlig lys at det ikke prioriteres i større grad. Den spanske suksesstreneren mener at det er trist at fansens oppmerksomhet i større grad rettes mot spillere med utagerende oppførsel."
https://www.nrk.no/sport/toni-nadal-hardt-ut-mot-casper-ruud-behandling-_-mener-han-ble-ofret-for-brakebotter-1.16102263
"Ruud og Kyrgios er som natt og dag på tennisbanen. Nordmannen oser av stabilitet og har gjort god sportsånd til sitt varemerke. Sistnevnte kan slå hvem som helst på en god dag, men er den første som knuser racketen når han møter motstand."
"– Det er til syvende og sist turneringseierne og TV-selskapene som styrer, og de vil ha det «hotte» navnene. Nå blir forhåpentligvis Casper litt mer «hot», så kanskje han kan få litt og litt større baner i fremtiden."
Redigert 14.09.2022 kl 22:54 Du må logge inn for å svare
Hugoil
16.09.2022 kl 21:53 3614

Et must å lese (minimum se videoen + uthevede skrifter, samt TIME forsiden). Ukraina-krigen er en krig mellom NATO og Russland, sleipt iscenesatt av USA:
https://steigan.no/2022/09/protestfestivalen-2022-samtale-om-russland/
Hugoil
19.09.2022 kl 11:41 3562

Dette med vår makroøkonom Andreassen sett litt ovenfra https://www.finansavisen.no/nyheter/makro/2022/09/18/7931263/jan-l.-andreassen-litt-uredelig

er ganske mye som dette sett litt nedenfra: https://steigan.no/2022/09/federal-reserve-sin-hemmelige-plan-for-a-tyne-arbeidere/
"Poenget er at arbeiderne har makten akkurat nå, og det har ikke bedrifts-Amerika. Og nå har vi bevis på at bedrifts-Amerika – som eier vår regjering – ønsker å snu dette umiddelbart.

Et lekket notat fra Bank of America i juni, rapportert av The Intercept, tok en leder i å si: «Innen slutten av neste år håper vi at forholdet mellom ledige stillinger og arbeidsledige er nede på de mer normale nivåene fra siste konjunktursyklus». Med andre ord vil de at amerikanske arbeidere skal «miste innflytelse på arbeidsmarkedet», som er kode for å øke arbeidsledigheten over hele landet slik at arbeiderne blir desperate igjen."


FA er best som dag-til-dag sjoko-biter og ikke så værst på mellom- og lang sikt, men der gjør faktisk steigan omlag halvparten så mye av jobben.

Få om noen rekker Armstrong opp til knærne på lang sikt.

--

https://www.kapital.no/kapitalt/2022/09/14/7925895/tom-erik-styrvold-farmen-nordkinn-asset-management-mange-trekker-na-paralleller-mellom-energikrisen-i-europa-og-oljekrisen-og-inflasjonen-i-perioden-fra-1973-til-begynnelsen-av-1980-arene.-om-historien-skal-gjenta-seg-bor-vi-vaere-virkelig-bekymret.

Dette er artikkelens overskrift og så ingress:

"Markedet tester sentralbankenes troverdighet

Mange trekker nå paralleller mellom energikrisen i Europa og oljekrisen og inflasjonen i perioden fra 1973 til begynnelsen av 1980-årene. Om historien skal gjenta seg, bør vi være virkelig bekymret."

Ingressen er jo bare å skrape på overflaten. Resten har jeg ikke lest.


....var det noen som snakket om ..............tillit?
Redigert 19.09.2022 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
Hugoil
24.09.2022 kl 15:30 3384

Feil og feil eller en villet feil?:
--
– Fed er altfor stramme


SUR PÅ POWELL: Professor Jeremy Siegelfra handelshøyskolen Wharton School. FOTO: BLOOMBERG
Ifølge Marketwatch mener Siegel at dette resulterer i at arbeider- og middelklassen blir tvunget til å betale det han anser som en «straffende resesjon».

Siegel mener at Fed, i stedet for å heve rentene til inflasjonen kommer ned til 2 prosent-målet, burde sentralbanken la fallende råvarepriser styre mer av inflasjonsbekjempelsen. Wharton-professor viser til at prisen på råolje har falt kraftig fra tidligere høyer i år, mens WTI-oljen falt fredag til det laveste nivået siden 10. januar.

– Jeg tror Fed er altfor stramme. De gjør nøyaktig den samme feilen på den andre siden, som de gjorde for et år siden, sier Siegel.
https://www.finansavisen.no/nyheter/makro/2022/09/24/7934807/wharton-professor-slakter-fed
Hugoil
25.09.2022 kl 10:36 3333

Som sagt, 1-2 år etter igangsettelsen av Great Reset kommer slikt diltende, etter at man har sugd så mye man kunne av melken som spiltes:
--

https://www.dn.no/borskommentar/det-var-ran-pa-apen-gate-og-oslo-bors-skaffet-pistolen-som-ble-brukt/2-1-1305833

https://www.dn.no/makrookonomi/verdensbanken/resesjon/okonomi/forskere-ved-verdensbanken-roper-varsko-om-global-resesjon-en-advarsel-til-verdens-myndigheter/2-1-1303246


Den samlede intelligensen er dessverre caped.
Det er på tide å bryte glasstaket.
Redigert 25.09.2022 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
Hugoil
27.09.2022 kl 12:05 3250

huff og huff, de er som dårlige foreldre som gir barna lørdagsgodteri hele uka for å få barna til å gjøre som de sier. Og så må de få støtte til tannlegeutfigtene - på bekostning av de mer veloppdragne barna:
--
– Dette handler ikke bare om et paradigmeskifte. Dette handler om myndigheter og sentralbanker som er kilder til volatilitet, fremfor å undertrykke volatiliteten, sier El-Erian og henviser til myndighetene i Storbritannia og Federal Reserve.
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/27/7935753/sjefokonom-forferdelige-nyheter-for-verdensokonomien

degenerert politikk


--
Når det gjelder denne karen her, så bør det bli avholdt demonstrasjoner ifm. hans besøk. Han, Obama og norske politikere undertrykker YTRINGSFRIHETEN når de nekter og truer visning av den norsk-regisserte filmen THE MAGNITSKY ACT (google og se trailer!), verden vil bedras, ihvertfall vil media det - basert på en pressemelding fra Bonnier:
https://www.finansavisen.no/nyheter/politikk/2022/09/27/7935858/den-ivrige-putin-kritikeren-bill-browder-til-norge-i-neste-uke

https://en.wikipedia.org/wiki/Bonnier_family


Dette er LANGT fra bra!
https://www.youtube.com/watch?v=5-dF4LzX6oI
Redigert 27.09.2022 kl 12:15 Du må logge inn for å svare
Hugoil
27.09.2022 kl 21:23 3209

Næmmen, hva leser vi i dagens rosablogg i DN? Jo, den grønne på-børs-bølgen 2020-2021 har samlet endt med 50% tap.

Bedrag følger bedrag. (les fra starten av tråden, samt tråder under tidlig korona-furore fase)


follow the money
Redigert 27.09.2022 kl 21:32 Du må logge inn for å svare
Hugoil
11.10.2022 kl 10:35 2981

De som forstår dukketeateret og bedragene bør begynne å snakke med andre slik at politikerene våre kan korrigere seg:

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/the-madman-of-ukraine-in-high-heels/

Det var ekstremt mange ineffisienser med korona-furoren. Slik er det med krigen også.

Det er ekstremt degenerert politikk.

--
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/zelensky-profiting-from-the-war/


En stor skjermskam for Stortinget.
Forferdelig å klappe.

--
Og dette tar Norge (feil?) side i:

For the life of me, war just seems to be inherent in our species. Only the Romans ever discovered how to create peace through free trade. Discussing the war in Kyiv, the response to let the Donbas go, which is occupied by Russians anyway, the response is, “No way, they will then want the rest of the country.” But at the same time, they expect the ethnic Russians in the Donbas and Crimea to return to Russia and leave their homes that have been in their families for centuries.

Meanwhile, in Russia, they realize that this is NOT a war against Ukraine, but against the United States. With the 2014 Ukrainian Revolution, the West installed an interim government that was NOT elected by the people. It was that government that sent the army to attack the Donbas — not any Ukrainian elected government. This is the Neocons still waging war, hiding behind Ukraine.

Vi, NORGE- som klarer, og burde megle LØSNINGEN. Den er jo ikke NOWAY.
Redigert 11.10.2022 kl 11:23 Du må logge inn for å svare
Hugoil
19.10.2022 kl 16:09 2860

Jens i mars: "what wAR we will do".

we??

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/france/civil-unrest-growing-in-france/
Mange store demonstrasjoner, se video.

NoRK??

NRK trykker bananer, krigsprimende bananer (slik det har vært gjort siden Nato-øvelsen i Polen høsten 2015 og via bla. i fjorhøstes private SUVer som kan bli rekvirert av Forsvaret fra deg og meg i en mobiliseringssituasjon): https://www.nrk.no/norge/pst-teori-om-droneaktivitet_-spionasje-eller-skape-frykt-og-usikkerhet-1.16144715
--

Du trodde kanskje ikke at det gikk an at noe i nærheten av slikt kunne komme på trykk:
MORGENBLADET
"Arrestasjonene av russiske turister dreier seg om annet enn spionasje
Strengt tatt er det hverken heimevernssoldater eller en forbedret sikkerhetskultur som virker mest preventivt mot russisk sabotasje, skriver Aslak Bonde. "


NoRiksKringkasting
Redigert 19.10.2022 kl 17:21 Du må logge inn for å svare
Hugoil
20.10.2022 kl 14:43 2830

Mer om de politiske bananer ovenfor: Politikerene er ute og sår og dyrker frykt i Norges befolkning - litt av en overskrift de legger i fanget på oss:

Støre: "Krigen i Ukraina rykker nærmere" > Jaa, hvorfor ikke beholde krigen der den er - istedenfor å gjøre import-støtte??
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/st%C3%B8re-krigen-i-ukraina-rykker-n%C3%A6rmere/ar-AA13aNYT?ocid=msedgntp&cvid=d6f5e074dc2e4968ab01fe39d96bbd09

"Forstår at folk er redde
Støre forstår at folk her hjemme er redde på grunn av krigen, blant annet etter truslene om bruk av atomvåpen fra Russland.

– Russland har interesse av å skape splittelse blant landene som støtter Ukraina, og vi må være våkne for å se på kjente og nye typer utfordringer. Uro kan skapes på mange forskjellige vis. Det er helt legitimt å være urolig for atomkrig. Men da må vi snakke saklig om hva truslene består i, og hva vi gjør med dem, sier han til NTB.

Han påpekte at Norge har god atomberedskap, at det ikke finnes noen militær trussel mot Norge i dag, og at norsk beredskap er skjerpet.

Bruker minst mulig tid på å være bekymret
– Men jeg forstår likevel at mange er urolige. Jeg har møtt mange barn og unge de siste dagene som er redde for det som skjer, og det forstår jeg godt, sa han.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at hun føler seg trygg."

...og media legger det så velvillig ut.


Etter den bortkastede valgkampen i fjor høst med et kunstig overfokus på klimakrise og grønt skifte - for å overskygge de reelle problemer som f.eks. situasjonen i Politiet; så er den nye reggjeringen igjen igang med INEFFEKTIV POLITISK HVERDAG med den framstimulerte krigen i Ukraina og sabotasjen på rørlednignene med den skyldige som vil bli ....hemmeligholdt - minimum med neddulging slik det har blitt med:

2021:
https://nrkbeta.no › 2021 › 05 › 30 › kilder-til-danmarks-radio-usa-har-spionert-pa-norske-politikere-fra-danmark
Kilder til Danmarks Radio: USA har spionert på norske politikere fra ...
May 30, 2021Det gjør heller ikke vi, men hennes budskap til meg var tydelig: avlytting av allierte er totalt uakseptabelt for danske myndigheter. En eksplosiv rapport . I 2013 rystet Edward Snowden etterretningsverdenen. Den NSA-ansatte IT-utvikleren delte da hemmelige dokumenter med pressen som viste et tidligere ukjent omfang av amerikansk overvåkning.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen lovet på Dagsrevyen en avklaring på denne saken. DEN HAR VI IKKE FÅTT ENNÅ. !? hvorfor


I GÅR:
https://www.msn.com/nb-no/okonomi/nyheter/edward-snowden-med-norge-kritikk-uforst%C3%A5elig-for-meg/ar-AA139Fzp?ocid=msedgntp&cvid=d6f5e074dc2e4968ab01fe39d96bbd09
Edward Snowden med Norge-kritikk: – Uforståelig for meg
Helle Lyng Svendsen - I går 21:00|


Edward Snowden med Norge-kritikk: – Uforståelig for meg
OPPFORDRING TIL NORDMENN: Beskytt rettighetene dine, ellers mister du dem som alle andre, skriver Edward Snowden i et innlegg som viser til en NRK-kronikk.
OPPFORDRING TIL NORDMENN: Beskytt rettighetene dine, ellers mister du dem som alle andre, skriver Edward Snowden i et innlegg som viser til en NRK-kronikk.
© HANDOUT
«Det er uforståelig for meg at en nasjon som er så geografisk velsignet og politisk sofistikert, da Norge noen gang frivillig ville omfavne infrastrukturen for masseovervåking. Dette forslaget er en forbrytelse mot den liberale tradisjonen», skriver Edward Snowden på norsk på sin egen Twitter-profil.

I innlegget har han lenket til en NRK-kronikk skrevet av Teknas visepresident Elisabet Haugsbø og styremedlem i Tekna Big Data Inge Harkestad.

Russlands president Vladimir Putin ga amerikaneren Edward Snowden russisk statsborgerskap i slutten av september. Snowden har levd i eksil i Russland siden 2013. Han bor i Moskva med kone og to barn.

Kommenterer NRK-kronikk
Kronikken har tittelen «Masseovervåkning uten sidestykke» og tar for seg den nye e-tjenesteloven og mulige personvernutfordringer spaltistene mener loven kan medføre.

«Etterretningstjenesten skal nå lage et system for å samle inn informasjon om nærmest all digital kommunikasjon i Norge. Dette inkluderer meldinger du sender på e-post eller i apper, telefonsamtalene dine og mye, mye mer. Det har ingenting å si om du har gjort noe mistenkelig eller ikke» skriver Haugsbø og Harkestad i innlegget»

Tekna-duoen mener dette vil muliggjøre en total overvåkning av samfunnet.

«De kan se hvem du omgås og de kan ganske sikkert forutsi om du er i et forhold, hvilken religion du har, om du står i en skilsmisse, helsetilstanden din, med mer»

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra etterretningstjenesten uten hell.

Advarer nordmenn
Snowden mener Norge verken trenger eller får noen fordeler av et slikt system. Amerikaneren mener forslaget kun eksisterer helt til fordel for utenlandske etterretningspartnere.

Han kommer også med en oppfordring til det norske folk.

«Spør deg selv: Hvem vil virkelig ha dette systemet? Er de til og med norsk? Nei, dette er et tilfelle av amerikanske hender som skriver med en norsk penn. Det er et brudd på suvereniteten - offentlig og privat. Beskytt rettighetene dine, ellers mister du dem som alle andre»



2013:
https://www.nrk.no/norge/hevder-usa-overvaket-norske-mobiler-1.11365617




Er det når det virkelig begynner å bli hett at NRK blir til NoRK ?
Hugoil
20.10.2022 kl 16:16 2807

Snart på tide at jeg ber om tilgivelse??
Vil FA bli pålagt å utlevere nick med tilhørende personnavn?

Hjeeeelp:

https://steigan.no/2022/10/masseovervakninga-er-vedtatt-og-kommer-hvordan-kunne-dette-ga-gjennom-uten-storre-protester/


...dette er en del av vestens tiltak for å håndtere store folkemengder. Og måten de har valgt er "look to China" - landet med mest og lengst erfaring i å håndtere store folkemengder. (Når det gjelder krig, så lærte USA mye av tyskerene. Når det gjelder kjemisk krigføring, så lot de den japanske generalen for det området gå fri og han fikk US statsborgerskap mot å bygge opp USA sin base for kjemisk krigføring - Fort Deterick, hvor det forøvirg brøt ut en influensa/epedemi i august 2019 til overraskelse for ihvertfall nesten alle.)
Redigert 22.10.2022 kl 12:46 Du må logge inn for å svare
Hugoil
16.11.2022 kl 11:27 2317

Den var god: Rules for thee, but not for me! Slik er det jo med maur- og billematen vi etterhvert skal spise til nypotetene også. Skattelegg hunder og katter.
Det er sånn det er, at de som er ansatt av folket/aksjonærene har posisjonen - og dermed kan bryte regler vi andre må følge. Så vitkige og overbetalte skal de være......
...og så lenge vi lar dem være det, så vet de at de har vår .......tillit:

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/400-private-jets-arrived-for-cop27-climate-change-summit/

...og hvis vi protesterer mot det, ja ikke vi i Norge altså, men de i utlandet; så får vi ikke høre om det i Norske medier før etter 1 år når det blir for drøyt for selv NoRiksKringkasting. Og da har de noe å skylde på, at det er demonstrasjoner mot de høye strømprisene grunnet krigen i Ukraina osv. Men stort sett er det jo bare nynazister og Trump-supportere i slike demonstrasjoner...

Er det COP27/maskeradeballet i Egypt som skal ta ned olja og knekke børsene?



Se hva de så nennsomt intrikat skriver:

“The hope is that COP27 will be the turning point where the world came together and demonstrated the requisite political will to take on the climate challenge through concerted, collaborative and impactful action. Where agreements and pledges were translated to projects and programs, where the world showed that we are serious in working together and in rising to the occasion, where climate change seized to be a zero sum equation and there is no more ” us and them” but one international community working for the common good of our shared planet and humanity.”

......no more ” us and them”, hvilket er det krona-furoren, krigen og klimakrisaklokka 5 på 12 legger opp til - splitte folket (et premiss for marxismen).


(på tide å sjekke klokka si; altså hva med astronomiske forhold og vulkan aktivitet i jordens indre mantel som mer plausible forklaringer enn økning i den svært beskjedne CO2 andelen av gasser i luften/atmosfæren? Cicero?! Hvor er dere?!
Ja vi vet at FN valgte seg mennesket som forklaring til temperaturøkningen - siden det ikke var noen andre grunner. Selv NRK skrev det på nettsiden sin. Men hvor er CICERO?!)
Redigert 16.11.2022 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Hugoil
17.06.2023 kl 13:49 1690

Hvordan skal vi si dette her da? Bra for KOG som ligger fremst i verdikjeden:

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/biden-admits-he-is-a-puppet/
Hugoil
01.07.2023 kl 18:19 1504

Flere som har problemer med å bli utestengt fra ...bankkontiene sine?

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/the-left-is-moving-to-rig-all-elections-everywhere/
Financial Times 1min videoen er et must å se.

Nå over til avlønning; hva får Staltenberg for å fortsette som NATO-sjef - en jobb som han har snakket og ristet og sagt han er helt ferdig med?

Det har skjedd påfallende veldig mye siden alt var greit og fint i 2019.


Dere husker det for noen få uker siden, bare sånn for å ha noe å kjøre/trade på i aksjemarkedet:
"
Et visst hykleri bak underskuddsreduksjonsdebatten blir tydelig når vi vurderer hvordan både republikanerne og demokratene fortsetter å ignorere den finanspolitiske elefanten i rommet: USAs kolossale og voksende militærbudsjett. Til tross for at sosiale utgifter som prosentandel av BNP har falt kraftig siden 2011, har USA nettopp godkjent det største forsvarsbudsjettet i landets historie: 8,5 billioner dollar i løpet av det neste tiåret. Pentagon bruker nå mer enn halvparten av det føderale skjønnsmessige budsjettet, og lar folkehelse, miljøvern og utdanning konkurrere om det som gjenstår. I mellomtiden, ifølge Watson Institute ved Brown University, kostnadene for amerikanske kriger fra 2001 til 2022 utgjorde 8 billioner dollar – mer enn halvparten av den ekstra gjelda som er kommet på siden den gang.

Og likevel, nok en gang, begrenser den siste avtalen om gjeldstak i hovedsak alle føderale utgifter – helsevesen, sosiale tjenester, transport, utdanning – bortsett fra forsvarsutgifter, som anslås å øke med 3% i år. Man får nesten inntrykk av at gjeldstaket delvis er utformet for å tillate de to partene å engasjere seg i litt politisk sirkus, bare for til slutt å oppnå et budsjettmessig «kompromiss» som koker ned til innstramninger for arbeiderklassen og billioner for konsernelitene.
"
Redigert 01.07.2023 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
Hugoil
17.07.2023 kl 11:32 1298

Hva betyr det når WEForum skriver på hjemmesiden, ppt`er og videoer at "You will own nothing and you will be happy" med bilde av en 20-åring som smiler?
--

"
WEF har tatt kontrollen over FN og hvordan global finanskapital forsøker å avskaffe kontanter og innføre et digitalt pengesystem som med ett slag vil innføre et diktatur der de som sitter med makten på et øyeblikk kan frata deg alt du har. Dette er ikke teorier fra vår side. Våre avsløringer bygger på dokumenter fra de World Economic Forum, FN, EU, BlackRock og så videre. De er stolte av dette, og vi gjør klokt i å ta dem på alvor.

Elon Musk: Hvem har fått World Economic Forum til å tro at de er verdensregjering?
På overtid begynner noen å skjønne det forferdelige ved WHOs nye traktat
I juni 2019 undertegnet FN og WEF det som kalles Strategic Partnership Framework, som er en strategisk partnerskapsavtale mellom den globale storkapitalen og verdensorganisasjonen. Den ble undertegnet av FNs generalsekratær António Guterres og grunnlegger og toppsjef for WEF, Klaus Schwab under den alltid glisende tilstedeværelsen til WEF-president Børge Brende.

I talen ved undertegnelsen sa Guterres:

Det nye strategiske partnerskapet mellom FN og World Economic Forum har stort potensial for å fremme våre felles innsatsene når det gjelder viktige globale utfordringer og muligheter, fra klimaendringer, helse og utdanning til likestilling, digital samarbeid og finansiering for bærekraftig utvikling. På grunnlag av FNs normer og verdier understreker avtalen den uvurderlige rollen til den private sektoren i dette arbeidet – og peker vei mot handling for å skape felles velstand på en sunn planet, der ingen faller utenfor.

Partnerskapsavtalen kan leses her. Avtalen innebærer at WEF har total finansiell kontroll over FN.

Hadde det enda vært konspirasjonsteorier
I den vulgære dagspressa omtales dette som «konspirasjonsteorier«, og hadde det enda vært så vel. Men dessverre er det harde fakta og det er lett å skaffe seg kunnskaper om dem ved å lese globalistenes egne dokumenter. Vi har sett på FNs nye forslag til en såkalt Emergency Platform, en nødsplattform. En rapport om den ble publisert av FN 8. mars 2023: Our Common Agenda Policy Brief 2: Strengthening the International Response to Complex Global Shocks – An Emergency Platform.


Mens alle andre er distrahert, gjør globalistene helt enorme grep. FNs nye verdensomspennende system for å slå ned på «feilinformasjon» handler om å få full kontroll over hva mediene skriver og publiserer om denne pollitikken. FN ønsker også å implementere et globalt system for digital identifikasjon som er knyttet til våre bankkontoer. I samme klasse er den nye WHO-traktaten som i prinsippet kan gi WHO global diktatorisk makt så snart den erklærer «pandemi».

Dette er svært alvorlig og rystende hvis man går djupere ned i hvordan de ser for seg at framtida vår skal bli. De gjør ingen hemmelighet av dette. De er stolte av det, men likevel er det bare en liten prosentandel av befolkninga som er klar over den agendaen som disse kreften presser gjennom, og derfor er det veldig lite debatt om det.

Det globalistene ønsker er å lage et system som bokstavelig talt gir dem total kontroll over alt.

Dette er dessverre ingen overdrivelse

For eksempel har Bank for International Settlements gitt ut en «blåkopi» som krever opprettelsen av en «samlet hovedbok» som til slutt vil registrere eierskap til alle eiendeler på hele planeten. Følgende er et utvidet utdrag fra den «blåkopi» som kommer direkte fra den offisielle nettsiden til BIS …

Dette kapittelet presenterer en blåkopi for et fremtidig pengesystem som utnytter potensialet til tokenisering (token = symbol, kupong, o.a.) for å forbedre det gamle og muliggjøre det nye. Nøkkelelementene i planen er CBDC-er, tokeniserte innskudd og andre tokeniserte krav på finansielle og reelle eiendeler. Planen ser for seg at disse elementene blir samlet i en ny type finansmarkedsinfrastruktur (FMI) – en «enhetlig hovedbok». De fulle fordelene med tokenisering kan utnyttes i en enhetlig hovedbok som via sentralbankpenger knyttes sammen andre krav. Ved å utnytte tilliten til sentralbanken, har en delt arena av denne typen et stort potensial for å styrke det monetære og finansielle systemet.

En enhetlig hovedbok forvandler måten mellommenn samhandler på for å betjene sluttbrukere. Gjennom programmerbarhet og plattformens evne til å samle transaksjoner («composability»), lar en enhetlig hovedbok sekvenser av finansielle transaksjoner automatiseres og integreres sømløst. Dette reduserer behovet for manuelle inngrep og avstemminger som oppstår ved tradisjonell separasjon av meldinger, avregning og oppgjør, og eliminerer dermed forsinkelser og usikkerhet. Hovedboken støtter også samtidig og øyeblikkelig oppgjør, noe som reduserer oppgjørstider og kredittrisiko. Oppgjør i sentralbankpenger sikrer at pengene er enkelt og endelige betalinger.

Dessuten, ved å ha «alt på ett sted», gir ei enhetlig hovedbok en setting der et bredere utvalg av betingede handlinger kan utføres automatisk for å overvinne informasjons- og insentivproblemer. På denne måten kan tokenisering utvide universet av mulige kontraktsmessige utfall. Den enhetlige hovedboken åpner dermed for helt nye typer økonomiske ordninger som er umulige i dag på grunn av insentiv- og informasjonsfriksjoner. Den eventuelle transformasjonen av det finansielle systemet vil bare begrenses av fantasien og oppfinnsomheten til utviklerne som bygger på systemet, mye ettersom økosystemet av smarttelefonapper har overgått forventningene til plattformbyggerne selv.

Så hvem ville ha kontroll over denne «hovedboken»?

Det er unødvendig å si, det ville selvsagt være globalistene.

Og som Mike Adams har påpekt, ville dette bety at «eierskapet ditt av eiendeler kan tilbakekalles eller endres når som helst» …

Denne nye planen beskriver en orwellsk, globalistisk drevet «samlet hovedbok» som registrerer eierskapet til alle eiendeler (sjekkkontoer, eiendom, obligasjoner, aksjer, etc.) på en sentralisert børs drevet av globalister. Alle eiendeler vil bli «tokenisert», en prosess som BIS beskriver som, «registrering av krav på finansielle eller reelle eiendeler som finnes på en tradisjonell hovedbok på en programmerbar plattform.»

Denne enhetlige hovedboka vil inneholde «programmerbare» oppføringer, noe som betyr at ditt eierskap til eiendeler kan oppheves eller endres når som helst, i henhold til globalistenes sosiale ingeniørønsker.

Eierskap til alle eiendeler på hele planeten vil bli bestemt av deres «enhetsbok», og så hvis du er en virkelig uskikkelig gutt eller jente, kan de gå inn og ganske enkelt overføre eierskapet til alt som er ditt til noen andre.

Med bare noen få klikk ville du «eie ingenting» og ville bli totalt utstøtt.

Selvfølgelig er dette bare ett element i den globalistiske agendaen.

De ønsker også å gi FN enestående nødfullmakter på «Fremtidens toppmøte» i september 2024…

De mektige FN søker nå å øke sin innflytelse over hele verden ved å gripe globale «nødfullmakter», og president Joe Biden støtter deres forslag.

Interessant nok ville FN-forslaget begynne september 2024, kun to måneder før presidentvalget i USA.
"
Redigert 19.07.2023 kl 12:35 Du må logge inn for å svare
Hugoil
19.07.2023 kl 12:41 1214

Dette var jo lovende:

"Fredd Wilsgård:

– Fjern medierådgiverne,
og lytt til folket"


Det neste bør bli HALVER POLITIKERNE OG INNFØR digitalt DIREKTE FOLKESTYRE.
Da slipper vi "vedtakene" og at de brytes når det passer den formelle (politikerene) og den uformelle (de største pengene) makten:

https://www.finansavisen.no/samfunn/2023/07/19/8021769/fredd-wilsgard-i-wilsgard-fiskeoppdrett-vi-har-trodd-at-verdensfred-er-noe-man-kan-vedta
Er det ikke Stetind i bakgrunnen på bildet? Har vært på fortoppen og lurt på om jeg skal opp eller ned.

Naboartikkelen på FA (ja, det er sant! de begynner å pusse brillene sine siden bevisstheten i folket er økende) er denne:
"
Forstår Bjørn Dæhlie:

– Vi må legge til rette for
gründerne, ikke kvele dem
"


Ellers:

"
Harald Magnus Andreassen om kronekursen: – Det er bare tull
Harald M. Andreassen fra Sparebank 1 Markets har klare ord til de som gir regjeringen skylden for kronesvekkelsen. – Det er bare tull, sier han.
Publisert 16. juli 2023 kl. 15.47
"
Hvem er det som har slylden da? Er det innvandrerene og migrasjonen fra Ukraina (alt med vekst og dominans av off.sektor til den avgåtte sentralbankens største bekymring for norsk øk.) - som utgjør halvparten av bybildet i min lille småby ex. sommerturistene (en vekst på 100% siden 2019) ?
--




--
Kroneslagsmål: Går til frontalangrep på Andreassen
– Det er enkelt å mene mye når egne penger ikke er i potten, sier skipsreder Herbjørn Hansson og fyrer løs mot såkalte «eksperter» og politikere.
Publisert 18. juli 2023 kl. 14.20
Lesetid: 4 minutter

KRITISK: – De såkalte «ekspertene» er ofte de som aldri har investert personlige midler, sier reder Herbjørn Hansson. FOTO: IVAN KVERME
--
Joda, han har et poeng der Hansson rett under bildet. De er ekstremt politisk korrekte - fordi de og deres arbeidsgiver tjener på å si bææææ når staten kommer med salt.
Redigert 19.07.2023 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.08.2023 kl 16:31 1065

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/great-reset/schwabs-daughter-confirms-covid-was-a-precursor-to-climate-lockdowns/
Se videoklippet m. bla.:
“So I see it as a tremendous opportunity to really have this Great Reset and to use this huge flows of money — to use the increased levers that policymakers have today — in a way that was not possible before to create a change that is not incremental but that we can look back and we can say this is the moment where we really started to position nature at the core of the economy. And there are plenty of opportunities and this is again a mindset of actually innovation technology and a business growth can happen with a positive impact of nature and kind of laying out some of these examples. Regenerative agriculture is, of course, a huge part of that as well.”

“And one of the key reflection points here is also around engaging youth, and for me, it’s again, I come back to this shift in the mindset of the restoration generation can we conceive of ourselves as humans?” she stated. Hence, they are confusing children in schools about their identity and disrupting their sense of self at the core. They are teaching the youth the “facts” when they have no other point of reference.
Hugoil
02.08.2023 kl 17:01 1050

Finner dere noe tvetydige/delvis motstidende formuleringer/babbel fra eksperten/klakøraktig Andreassen her??:

https://www.finansavisen.no/makro/2023/08/02/8026287/harald-magnus-andreassen-usa-ma-legge-om-kursen
"
Den amerikanske har alltid pleid å ha den beste kredittratingen, som er trippel A. I går nedgraderte ratingbyrået Fitch statsgjelden ned fra AAA til AA+. Harald Magnus Andreassen sier dette er en spesiell begivenhet og sier at det er et tegn på svakheter i USA.

– Nedgraderingen er et varsko om at systemet ikke fungerer, sier Andreassen.

– Sist gang dette skjedde var i 2011 da Standard & Poor’s nedgraderte slik Fitch gjorde nå, følger han opp.

I 2011 var det en rekke usikkerhetsmomenter som bidro til stor investorfrykt. Hittil i år har det amerikanske aksjemarkedet vært sterkt. Makroøkonomen sier at det er et fåtall aksjer som har stått for hele oppgangen og venter at markedet bør falle.

– Aksjemarkedet har steget veldig mye som følge av optimismen knyttet til kunstig intelligens og jeg tror at veksten i økonomien og analytikernes inntjeningsestimater ikke henger på grep, sier Andreassen.

USA må legge om kursen

Andreassen er pessimistisk til den amerikanske finanspolitikken, og er overrasket over at myndighetene fremdeles drifter USA med underskudd på statsbudsjettet, til tross for at økonomien er sterk.

– Det burde vært overskudd i budsjettet. De siste kvartalene har de underskudd på 8 prosent av BNP.

– Det er et helt enormt stort budsjettunderskudd. De har også den laveste arbeidsledigheten på 10 år, sier Andreassen.

Makroøkonomen legger også vekt på den politiske uroen knyttet til Trump og at dette er en faktor som bidrar til ustabilitet i det amerikanske markedet.

– Nedgraderingen kom samtidig som Trump ble tiltalt. Vår versjon på statskupp, eller noe som likner på det. Presidentvalget var komplisert for å si det mildt, og en liten suksess for demokratiet i USA, med en tiltale som kroner det hele, sier Andreassen.

– Tror du investorer kommer til å miste tilliten til dollaren?

– På lang sikt må kursen legges om i USA, sier makroøkonomen.
"
Redigert 03.08.2023 kl 09:54 Du må logge inn for å svare