REC Silicon på Solsiden

Rubin
RECSI 28.08.2021 kl 17:45 30447

Ja, en ny æra starter snart for REC Silicon. Snart er RECSI godt plassert på SOLSIDEN.
Startskuddet fyres av 27. September da pengesekken åpnes opp til enorme investeringer i USA.
«In a statement Tuesday, House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., said she is “committing to pass the bipartisan infrastructure bill by September 27” and would “rally” her caucus to pass it.»

Amerikanske bilprodusenter inngår allerede avtaler med nye batteriprodusenter, og silisium anodeprodusentene G14, Sila N., OneD med flere inngår fortløpende avtaler med batteriprodusenter. Alle manner opp betydelig i disse dager for å kunne øke produksjonen enormt de neste årene. Med andre ord disse selskapene investerer allerede milliardbeløp og planlegger en enorm vekst i årene fremover.
Men hvor skal de få den helt nødvendige Silangassen fra til produksjon av Silisiumanodene? Det finnes bare en stor produsent i USA, dvs. RECSI.

Midt opp i denne positive nyhetsflommen finnens det faktisk noen som fortsatt ikke tror på oppstart av ML. Noen shorter til og med aksjen. Siden Juni har kursen gått ned med ca. 25%. Hva er forklaringen på galskapen. Er det bare imbesiller på mafiabørsen?
Uansett, ingen kan stoppe «flodbølgen» når den snart fosser frem…
I mellomtiden er det fantastisk å kunne laste opp «gratisaksjer».

«En god jeger er en tålmodig jeger» er Røkkes motto…🤩

Slettet bruker
05.09.2021 kl 14:16 6928

A good hunter waits patiently. Satt meg på post i 2020. Om max 40 dager kommer det en 28 tagget okse.
Slettet bruker
05.09.2021 kl 17:11 6479

Ja, din kilde er nok nærmere virkeligheten.

Low cost silicone er jo det eneste produktet som finnes i den virkelige verden og som feks. Musk mener er gangbar mynt
Ikke bare er cycle life for lavt på den Rene silisiumen, men prisen høy

https://youtu.be/AL6xp4fLdFw?t=85
Redigert 05.09.2021 kl 17:12 Du må logge inn for å svare
Rubin
05.09.2021 kl 18:51 6125

Tesla kjører sitt eget løp og vil helt sikkert forbedre sine batterier på sin måte, men resten av «verden» går for Silicon nanoteknologien…
Intravenøsiu
05.09.2021 kl 20:06 5840

så du mener høyren silisium faktisk har lavere cycle life enn metallurgisk silisium med vilkårlig innslag av diverse urenheter.

Stemmer ikke med noe av det jeg har lest, og jeg har lest mye om temaet.

Det er jo ikke logisk i det hele tatt, hvor har du dette fra?




hinvest
05.09.2021 kl 20:51 5618

interessant video, og kanskje litt skremmende at det ser ut som om det som kommer på markedet nå, kun inneholder "billig" silicone. Men har også fått intrykk av at anoder bassert på silane kan øke kapasiteten enda mer, men frykter at denne teknologien ligger litt lenger frem i tid. Det som også gjør det vanskelig, er at alle snakker om silicone, men dette betyr ikke silane, og div andre silicone gasser som Rec produserer. Silicone er så mangt, alt fra billig "sand" til dyre gasser. Jokeren er nok G14, som er inne på Rec`s annlegg og forsker, der hadde de kanskje ikke vært om de ikke har bruk for produktene til Rec, så det er jo i håp. Viktig å huske på at alt snakket om silicone ikke bare betyr produkter fra Rec.Tror uansett på at Rec kommer til å åpne ML, det har vi fått mer en nok signaler på, og om de kun produserer til solar industrien, vil de nok tjene bra med penger.
Rubin
05.09.2021 kl 21:08 5500

Sjefen i Sila N. var ansatt nummer 7 i Tesla. De satser på «Silisium nanoteknolgien», og har ansatt hundrevis det siste året og har 64 åpne stillinger utlyst nå.
Tror du at han tar fullstendig feil og at selskapet hans ikke er liv laga?
Uansett, det er mange veier til Roma, men noen er bedre og raskere enn andre…😉
Intravenøsiu
05.09.2021 kl 21:17 5427

Jeg har ikke sett noe som tilsier at Enovix går for metallurgisk silisium, de har flere patenter, det er ikke nevnt metallurgisk silisium.

Silangass er derimot nevnt ved noen tilfeller.

“silicone” er ikke sand, silicone på engelsk er silikon på norsk, smøremiddel eller fugemasse med andre ord.


forøvrig så har Amprius, Enovik, Group14 og Tekna produkter på marked basert på silangass, Silanano er rett rundt hjørnet (trolig basert på silangass)
Cenate Norge har og ting på gang med bygging av småskala produksjon som er satt gang, dette er og basert på silangass.

Hopper av her når ordet “silicone” blir brukt gjentatte ganger i postene over ;) ha en fin kveld.



Slettet bruker
06.09.2021 kl 00:51 4737

Silicone på engelsk og silisium på norsk. Dette grunnstoffet betegnes Si i det periodiske system. Ferdig snakka.
Slettet bruker
06.09.2021 kl 01:51 4685

Worst case betyr det ingen skatte/avgiftslettelser på produksjonen. Det ville jo klart vært en liten strek i regningen ettersom lettelser ville betyd enormt for hvor enkelt man kan skape lønnsomhet for ML med redusert kapasitet, men i det store og det hele vil det bety lite. Det viktigste er at Rec faktisk får kunder til ML som vil kreve vesentlig deler av produksjonen over flere år.

Lettelser vil bety at ML kan startes med mindre volumer og dermed mindre kunder i starten mens man gradvis skallerer opp. ML er et beist, og det som nå er en ulempe mtp. at det vanskeliggjør oppstart vil kun bli en fordel den dagen slike storkunder finnes. (Eller det finnes nok små) Da er ML omgjort fra gjeldspost til pengepresse i regnskapene. Sånt vil naturlig nok slå enormt ut på aksjekursen til Rec! :)

Dersom det ikke kommer gode nyheter den 27. september, så betyr det forøvrig absolutt ikke at det ikke kommer lettelser. Det kan like gjerne komme aktuelle lettelser på et senere tidspunkt. Det er mye snakk om Made in America nå, så jeg vil bli overrasket om vi ikke hører noe i løpet av høsten.
Redigert 06.09.2021 kl 01:52 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
06.09.2021 kl 09:49 3974

“silicone” er silikon på Norsk
“silicon” er silisium.

Pedantisk detalj, men helt essensiell for å unngå misforståelser som investor imo.



hinvest
06.09.2021 kl 13:25 3582

Takk for god opplæring i norsk/engelsk, men hvorfor ødelegge en slik diskusjon på det grunnlaget. Poenget var at det finnes mange varianter av silicon, og at når batteri eller anodeprodusenter sier de bruker silicon, så er ikke det ensbetydene med at de bruker produkter som Rec selger, og kan supplere fra ML, håper jo at så skjer, men foreløpig er jeg litt avventende til det, og satser på solar istedenfor