QUANTAFUEL - Klar for rally!

michelangelo
QFUEL 03.09.2021 kl 13:58 35866

Her ser det ut som support på 26 Kr vil holde på ukes chart, da er vi klar for en stor rekyl fra neste uke med target på 40Kr.

https://www.tradingview.com/x/aSrnWD20/

Er inne! ;o
jokke
12.09.2021 kl 13:03 5700

Hoarder du om det, har klippet ett innlegg fra dansk forum hvor troldmanden skriver:
QuantaFuel. Hvad er det egentligt for en størrelse? Hvad er det nu de går og laver?
QF er et norsk selskab der udvikler på en teknologi der potentielt kan løse hvad ingen andre virksomheder de sidste 10 år er lykkedes med. At kunne nedbryde plastik til en kemisk HELT ren olie der kan genbruges til at lave ny plastik, og dermed reducere Co2 belastning med godt 50% for den nye plastik.
De findes utrolig mange andre virksomheder der har prøvet på det samme. Men de kan "kun" producere i en kvalitet hvor olien kan bruges som bio-diesel. Og Bio-diesel sælges til en væsentligt lavere pris end hvis olien er helt ren og kan bruges til at producere ny plastik.
Af ovenstående årsag har en af verdens største kemiproducenter, tyske BASF indgået et strategisk samarbejde med QF. Udover de har investeret en del penge i selskabet, således de pt er den største aktionær, lige foran Kirkbi (LEGO koncernens pengetank), så har BASF også sendt en stribe teknikere til Skive hvor QFs testanlæg står. Så BASF hjælper direkte med at få hele anlægget op at køre. Dertil har BASF lavet en aftale om at aftage hver tons olie for ca $1.000. En pris der forventes at stige signifikant i fremtiden. (aftalen blev indgået da olieprisen var ca det halve af nu)
Der er nogle ret væsentlige nyheder vi venter på hos QF

1) Proof of concept (POC) på testanlægget I Skive
2) Fuld drift på alle 4 linjer i Skive
3) Aftale med finansieringspartner for det 4 gange større anlæg i Esbjerg

Alle venter på at QuantaFuel kan melde ud om de har opnået POC på deres testanlæg i Skive. QF har selv defineret POC som værende mindst 90% drift tid over 7 dage i træk. Oprindeligt var det meldt ud at skulle være på plads inden udgangen af Q2. På den sidste dag i Q2 kom der dog en meddelelse om at de oplevede et driftstop efter 5 dage da et eller andet komponent gik i stykker. Og et nyt komponent tog længere tid at få hjem pga udfordringer med Covid logistikken.

Fabrikken er nu lukket ned her under sommerferien, og siden de har udskudt forventet fuld drift på alle 4 linjer med 6 uger (fra ultimo Q3 til medio Q4) så må POC også være skubbet ca 6 uger. Altså forventeligt ca medio august. Det passer sjovt nok også fint med at der er kommet et komponent hjem her i sommerferien og de kan få fabrikken kørt ind igen til et nyt forsøg på POC.

Det skal dog sige at QF leverede den første tankfuld olie til BASF i foråret. Så BASF har valideret oliens kvalitet.

PR omkring forsinkelsen var rent ud sagt håndteret piv ringe. Og det har fået flere til at ryste i bukserne. Kursen er faldet til det laveste siden sep sidste år, så alle der har købt det seneste år stort set ligger i minus.

Frygten går også på OM QF nu vitterligt også kan leverer. Tror BASF stadig på dem. Det er der flere og flere der prøver at stille spørgsmålstegn ved. Kursen er derfor presset en hel del ned.

Men jeg kan nu afsløre at BASF så ABSOLUT stadig tror fuld og fast på QF. For BASF har lige holdt en stor præsentation af hele deres strategi for at gøre deres proces og produkter mere grønne. Og her fremhæver de helt konkret QF som en af måderne dertil. Og bemærk at den præsentation er EFTER anlægget i Skive løb ind i tekniske udfordringer med et nøglekomponent der stod af. Og heri ligger genbekræftigelsen af BASF fulde commitment.

Det fremgår af nedenstående slides at BASF forventer at påbegynde byggeri af en ny QF fabrik i 2022. Hver fabrik har en kapacitet til at behandle 100.000 tons plastik om året som giver et output på 80.000 tons olie. Og BASF har en målsætning om at kunne modtage/levere 250.000tons olie om året fra 2025. Altså 2-3 QF-fabrikker frem mod 2025.

Økonomien i en fabrik er ret imponerende. Se grov estimatet her nedenfor

Det koster 750 mio at bygge Esbjergfabrikken (fortalt til pressen) som kan håndtere 80.000 tons, altså dermed ca 925 mio at bygge en 100.000 tons fabrik som er den størrelse de generelt vil bygge fremadrettet

Fabriks kapacitet 100.000 tons plast
Produktion 80.000 tons olie a $1200 = $96 mio = 600 mio dkk
Betaling for at modtage plastik 200 euro/tons = 150 mio dkk
Opex 25 mio dollars = 157,5 mio dkk
Licens fee til QF $5 mio = 31,5 mio dkk
Samlet Ebidta per fabrik = 561 mio dkk, hvoraf QF får halvdelen plus 31,5 mio i licens fee = 312 mio per fabrik

Af ovenstående tal er der naturligvis nogle usikkerheder. PT får QF knap $1.000 per tons på en aftale der blev indgået da olieprisen var ca det halve. De har selv været ude at sige prisen bliver noget højere ved næste fabrik. Så 25% op synes realistisk.

Der er ingen guidens fra selskabet ang at modtage plastikken. Men tanken er at de kommer til at byde ind på div kommuners plastikaffaldshåndtering. Og EU har fra 1/1-2021 pålagt alle at betale en afgift på 800 euro per tons plastaffald der ikke kan genbruges. Derfor synes det konservativt at sætte til en betaling på 200 euro/tons.

Så QF kan rent faktisk både blæse og have mel i munden på samme tid når de får penge for råvaren plus kan sælge olien. Derfor er økonomien i en fabrik ganske imponerende med tilbagebetalingstid på ca 4 år.....mindes aldrig jeg er stødt på sådan en case før.

Opex og licensfee har QF selv offentliggjort. De har dog siden da fortalt Opex faktisk kan blive lavere. Modsat bliver fabrikken dyre at bygge. (det har jeg taget højde for i ovenstående - idet QF oprindeligt sagde $100 mio at bygge en fabrik)

Strategien fra QF er at lave 50/50 deals på deres kommende fabrikker. Så en finansiel partner placere 50% af investeringen mens QF kommer med resten. Og i lillebitte DK er der årligt plastaffald hvad der svarer til ca 4 fabrikkers kapacitet. Så markedet er giiiiigantisk. Og EU presser max på det skal gå i den retning så vi ikke brænder og deponere så meget plastik.
QF er faldet ca 30% på meddelelsen at de missede deres Q2 deadline på POC. Usikkerheden om det hele nu også virkede og om BASF stadig tror på dem. Om den skal helt tilbage i niveau 40-45 lige på bagkandt af positiv POC meddelelse ved jeg ikke. Men en positiv POC åbner op for alle de andre ting jeg har nævnt, og så kan den hurtig blive sjov at have. Modsat HVIS POC helt fejler. Så går den direkte i hullet. Men absolut intet tyder derpå

Den forsigtige investor afventer naturligvis POC og fuld drift på alle 4 linjer. Det er det der tricker investeringen i den første store fabrik i Esbjerg. Jeg tror der er ret god sandsynlighed for KIRKBI bliver deres finansielle partner til den fabrik. Det passer perfekt i deres investeringsstrategi, og de kan endda potentielt forhandle en god deal med for LEGO System A/S omkring plastaffald.

Jeg har dog brugt den seneste tid til at loade mig ganske pænt op. Endda gjort det unævnelige herinde på ProInvestor. Solgt nogle Genmabs fra for at omplacere til QF. For ja QF bliver den næste "genmab" investering med faktor +10x, og Genmab er på vej til at blive en "gammelfar" investering ???? hvor den store upside allerede er sat ind på bankbogen
Torashe
12.09.2021 kl 12:34 5728

Sirkus Q ruller videre. Må nesten nær dobbel seg så er jeg i null 👍👌 men som alt annet sirkus så er det viktig ha med seg di rette klovnene, så nå når di "desverre" er blitt kvitt største klovnen. Så kan en jo håpe på noe mer eksotisk innslag, Mulig Joe Exotic kunne vært karen som kunne fått løftet Q til nye høyder, nå har jo Aker konsernet kapret Chuck Norris, så der er det penger og tjene fremover (godt inne i Ach og Aow, minus der og gitt,foreløpig da så klart)😎 Men følger skuta til Quanta ned om så var, for når di får det til, ja da smeller det.
Slettet bruker
12.09.2021 kl 11:14 5777

Quantafuel trenger å få Skive-fabrikken opp og gå ASAP. Pluss få ned kostnadene. Skive-fabrikken er stadig blitt forsinket og med økte kostnader. Aksjonærene er jo blitt ganske utvannet de siste årene, og fortsatt mener jeg Quantafuel er for høyt priset, per dags dato. Har troen på at de kan tjene bra med penger, men det at de skal eie fabrikkene sine, tror jeg kanskje ikke er den beste løsningen. Men for mye plast-til-fuel. Innen plastgjenvinning synes jeg Agilyx er et billigere selskap, med større potensial, i og med at de gjenvinner mer plasttyper, enn f.eks. Quantafuel. Pluss mer plast-til-plast. Og de har eierskap/kontroll med Cyclyx, som "plastforingsselskap" til fabrikkene, og Agilyx lisensierer ut teknologien i større grad.

Quantafuel er nå priset til ca. 4 milliarder kroner, på rundt kr. 27. DNB har, så vidt jeg vet, fjernet anbefalingen de hadde av Qfuel, som vel var rundt kr. 75. DNB er på topp-20 listen over aksjonærer i Agilyx.
Nanoq
10.09.2021 kl 22:20 6070

..."Nå er ikke du veldig glad i fakta."

Jeg er faktisk veldig glad i fakta. Så det du skriver der er løgn. Og løgn er altså ikke fakta, så kanskje skal du se deg selv i speilet og tenke litt mer over hva du skriver her i forum?

Jeg tror altså ikke du kan finne mye som jeg har skrevet her i dette forum som åpenbart er usant. Stort sett skriver jeg bare om QFUEL her selv om jeg også har aksjer i Nordic Semiconductor, i Bergen Bio, i Aker Carbon Capture og i BWLPG og i danske selskaper som Genmab, Ørsted, Bavarian Nordic og Vestas.

QFUEL fyller mye i min aksjebeholdning, og jeg synes at dette er et helt ektraordinært interessant selskap å følge p.g.a. dets mål om å bidra i stor skala med å løse et kjempestort globalt plastavfallsproblem og ja, på en noenlunde grønn, miljø-/klimariktig måte.

Redigert 10.09.2021 kl 22:23 Du må logge inn for å svare
Nanoq
10.09.2021 kl 19:44 6207

Hvis du selv har bedre og mer rettvisende facts, så vær så vennlig...

Finansiel information, Kahoot, 2017-2020.

Finansiell informasjon
Morningstar fact sheet
Årsregnskap (kUSD)
category_local 2020 2019 2018 2017
Total omsetning 30.859 8.742 1.805 313
Kostnad solgte varer 35.415 9.390 145 53
Bruttoresultat -4.556 -649 1.659 259
Driftskostnader 13.507 8.993 9.699 4.816
Driftsresultat -18.063 -9.642 -8.040 -4.557
Resultat før skatt -35.136 -9.684 -8.015 -4.333
Årsresultat -34.481 -8.053 -6.329 -3.375


https://www.nordnet.no/market/stocks/16874165-kahoot-asa?details
Redigert 10.09.2021 kl 20:08 Du må logge inn for å svare
spurswild
10.09.2021 kl 19:28 6227

At andre ikke tjener penger og er høyt priset, er det virkelig eneste positive du kommer på for Qfuel? Nå er ikke du veldig glad i fakta. Hvordan var siste resultatet til Kahoot? Er ikke investert i noen av selskapene du nevner ,men er greit å være redelig med fakta...
jokke
10.09.2021 kl 14:02 6356

Jeg har benyttet meg av siste ukes QFUEL krakk til å dobble. Tror som du Nanoq att dette går veien når brikkene faller på plass.
Nanoq
10.09.2021 kl 12:31 6456

Nei, det blir ikke MDG i regjering som kommer til å sende QFUEL-kursen i 50 kr,

men en melding om en ny CEO med et sterkt CV vil bidra godt til en markant høyere kurs.

Flere insidekjøp vil også bidra godt. Og ellers må vi jo vente på PoC og FID-meldinger for å oppleve de helt store kursstigningene.

Har ellers sett at mange synes at selskapsverdien til QFUEL er veldig høy med en pris på ca. 4 milliarder NOK fordi selskapet ikke etter mindre enn 1 år som et selskap i delvis kommersiell drift ennå ikke tjener penger...

NEL med en markedsverdi på ca. 20 milliarder NOK tjener heller ikke penger etter mange års drift, Kahoot med en markedsverdi på ca. 35 milliarder NOK tjener heller ikke penger etter flere års drift.

Det 40% eierskapet av det store norsk/europeiske avfallselskapet Geminor som har virksomhet i 10 Europeiske land og årlige salgsinntekter på ca. 1,5 milliarder NOK burde legge en solid bunn under dagens QFUEL-kurs sammen med det 100% eierskapet av Replast i Kristansund og inkl. verdien av de mange patentene og de store stabile partnerne og aksjonærere som BASF, VITOL og LEGO/Kirkbi.

Snart på tide at markedet begynner å innregne det kjempe store potensialet her når PoC blir en realitet om 2-3-4 måneder.

Aksjen handles nå til en latterlig lav kurs, noe som stort sett bare de kapitalsterke børsakrobatene har glede av.
rischioso
10.09.2021 kl 03:53 6804

Nei så absolutt ikke, men det meste av det som er verdt å si er allerede sagt så da er det bare å vente - man vet jo hva som kommer og det kommer når det kommer ... ;)
wielkikrol
09.09.2021 kl 18:56 7078

Denne aksjen er rock n roll.
Fjellbris
09.09.2021 kl 18:47 7096

Ble en god coctail i dag ja ;-)
Stokk Dum
09.09.2021 kl 13:14 7342

Ikke sant, men er det realistisk?
La oss ta en liten regneøvelse mens vi venter for å holde hode klart.
700 000 x 25,90 er lik 18 130 000
700 000 x 70,00 er lik 49 000 000
30 000 x 23,88 er lik 716 400

Hjemmelekse til neste gang:
700 000 x 23,88 er lik ?

mvh
Redigert 10.09.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
jokke
09.09.2021 kl 11:56 4011

Oscar Spieler, nestleder i Quantafuel ASA, har i dag kjøpt 30.000 aksjer i Quantafuel ASA gjennom SOS Shipping AS til en pris på 23,88 kroner per aksje.
Etter transaksjonen eier Oscar Spieler og tilknyttede selskaper 1.613.600 aksjer og 1.400.000 opsjoner i Quantafuel ASA. Fristende å kjøpe mer nå, tydelig at noen tett på mener at QF er billig nå. Tanken på at den kan gå opp til 70,- igjen innen rimelig tid er fristende å leke med 😏👏
Stokk Dum
09.09.2021 kl 11:25 3973

Fra dagens melding:
Oscar Spieler, Deputy Chairperson in Quantafuel ASA, has today bought 30,000
shares in Quantafuel ASA through SOS Shipping AS at a price of NOK 23.88 per
share.
After the transaction, Oscar Spieler and affiliates hold 1,613,600 shares and
1,400,000 options in Quantafuel ASA.


Leser jeg selskapets Admission Document ifm børsnotering korrekt har vedkommende 700 000 (70 000 før splitt) opsjoner med innløsningspris 4,60 (46,- før splitt) som går ut 19 oktober i år.
(Vennligst korriger om det er feil.)

mvh
Fjellbris
09.09.2021 kl 11:12 3970

Kr 25 nå, som nevnt i går kombinasjonen nyheter og short inndekning kommer til å bli en herlig coctail ;-)

Snakkes om 3-6 måner folkens!🚀
Computum
09.09.2021 kl 10:32 4030

Det ble stille fra rischioso. Mistet troa?

"rischioso
30.07.2021 kl 16:21
3796
Ja, nå er snart siste børsdagen i juli over - tikker PoC meldingen inn etter stengetid så blir det bonanza på mandag.

Uansett, vill-vest vil det bli - noe som faktisk kan skje hvilken dag som helst og mest sannsynlig i august og på mandag er den månedens første børsdag ... ;)

God helg og lykke til med timingen!"
Stokk Dum
09.09.2021 kl 08:49 4170

Jeg har dessverre ikke noe tro på at 'Quantafuel er fremtiden'.
Har holdt meg unna denne på 70- , 30- og 20-tallet og vil trolig også holde meg unna hele veien ned.
Ikke tjent et øre på Quantafuel, men heller ikke tapt noe, det er det viktigste.
Det er så mange andre spennende selskap å få kjøpt til en brøkdel av prisen av denne.

P.S. Jeg er ikke noe kapasitet på hverken qfuel, eller nesten noe som helst for den saks skyld.

mvh
Redigert 09.09.2021 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
09.09.2021 kl 08:37 4193

Helt korrekt Herman. Dette er fremtiden og vil være det i flere tiår fremover. Hele verden renner over av plast og dette vil Quantafuel tjene milliarder på. Fint at enkelte her inne ikke har trua, men det finnes noen det ute med langt større kapasitet til å mene noe om dette og som har trua. At kursen detter ned mot kr 20 er synd når jeg har snitt på 27-tallet. Men kommer den 10-20% lenger ned vil jeg kjøpe med all ledig kapital. 2022 vil være gjennombruddet. Selskapet sier rett ut at de vet årsaken til forsinkelsen og sier samtidig at de VET hva som skal til for å løse det. Og dette kommer på plass i løpet av 3-5 måneder. Det har jeg tid til å vente på.
Nanoq
09.09.2021 kl 08:31 4178

Det er utallige selskaper som har en høy markedverdi selv om de ikke tjener penger.

NEL tjener ingen penger, de hadde et negativt driftresultat i 2020 på -322 mill. NOK, og cashflow fra driften i 2020 var ca. minus 215 mill. NOK.

NELs markedsverdi er nå godt 22 milliarder NOK. Det er nesten 6 ganger høyere enn for Quantafuel's 3,9 mia. NOK.
Herman*
09.09.2021 kl 08:25 4166

En trenger ikke tjene penger for å forsvare en høy prising. Har en IP eller andre verdifulle poster i balansen, er det nesten ingen grenser for hvor mye et selskap kan være verdt før inntektene slår inn. Et oljeselskap med store reserver og liten produksjon… Tesla før de begynte å tjene penger… Qfuel sliter med to ting etter min oppfatning: De har til gode å levere POC, men enda viktigere: De har mistet tilliten i markedet gjennom en høyst tvilsom guiding. Om de leverer POC, FID Esbjerg, og signaliserer full trøkk på utrullingen, går kursen til himmels. (60-100)
Redigert 09.09.2021 kl 08:26 Du må logge inn for å svare
citius
09.09.2021 kl 08:15 4161


Sitter ikke på noen hest, men man må tjene penger for å fortjene høy prising
Bedriften har en fremtid, men aksjen er for dyr etter mitt syn
Mariobros
09.09.2021 kl 01:26 4270

Well, skal ikke si "i told you so.." , får håpe støtten på 23-24 holder ellers blir det billigsalg fremover. Tradingview peker på "strong sell" nå.

https://www.tradingview.com/symbols/OSL-QFUEL/
Redigert 09.09.2021 kl 01:55 Du må logge inn for å svare
Herman*
08.09.2021 kl 23:48 4287

Fra parkeringsplassen da antar jeg…
spurswild
08.09.2021 kl 23:28 4251

Må du virkelig spørre hvorfor styret sparket Bøhn før Q2 etter å ha hørt hva de presenterte? Var eneste mulighet for å prøve å få noe troverdighet igjen i markedet. Han har jo vært den rene Asbjørnsen og Moe. Det ene eventyret etter det andre.... Eller som Thrump sa i sin tid når resultatene ikke vare gode nok: Your fired.... Problemet er jo at de prøver å skjule dette og gi han en konsulent rolle..... Tror selv at selskapet heller hadde vært tjent med å fjerne ham helt og la han kun være aksjonær... Han har skadet deres verdier enormt... Og det kommer ikke til å bli nok med plaster de neste mnd. Eneste selskapet kan håpe på er at de leverer på det de sier og de vil derfor være veldig forsiktige med svevende skyer i himmelen. Alice in the sky.... Yupp :)
HP17
08.09.2021 kl 23:22 4262

Er det sant? Sa han det?
Holymoses25
08.09.2021 kl 22:43 4340

Som min venn sa fra site i Skive. Its a fucking disaster.
HP17
08.09.2021 kl 22:39 4352

Klarer de ikke å finne en ny sjef? QFUEL får nok på plass en ny sjef før eller senere skal dere se men er det noen som har noen formening om hvorfor Bøhn gikk så plutselig i sommer?
Computum
08.09.2021 kl 22:33 4370

Fremdeles priset til nesten 4 mrd. Bra det, slik situasjonen er.
Fjellbris
08.09.2021 kl 21:29 4498

Jeg kjøper ivertfall mer her nede, kombinasjonen nyheter snart og shortskvis er en herlig coctail!🚀
Redigert 08.09.2021 kl 21:30 Du må logge inn for å svare
Rule
08.09.2021 kl 21:25 4508

Lige nu er det en faldende kniv med et blodbad. Min lille post er blevet til ingen ting...
Slettet bruker
08.09.2021 kl 21:24 4480

Bare å henge på her😊forventer meldinger hvert øyeblikk. Håper vi kan få handlet noen få aksjer til på disse nivåene, den må gjerne ned ett par tre kroner til, det er en gavepakke, står i 35 pluss før september er over.
Fjellbris
08.09.2021 kl 21:13 4497

HP17 - dream on, plutselig står du igjen på perongen! ;-)
Capitalista
08.09.2021 kl 21:13 4485

De klarer ikke engang å finne ny sjef. Mer tid og mer penger er slagordene til ledelsen. Big scam.
HP17
08.09.2021 kl 21:04 4520

Selv vurderer jeg å kjøpe om kursen faller under kr 15. Vil ikke overraske meg om kursen faller godt videre etter all villedende/guiding og forsinkelser det siste året. Selskapet har virkelig fått flere riper i den berømte lakken og hvem vet når POC kommer?
Fjellbris
08.09.2021 kl 20:54 4542

Inngang rundt kr 25 vil om 1-3 år vise seg å være «tidenes investering»😀 Heldige er vi som får kjøpe her nede og ikke på emi a kr 70….

Ting tar litt lengre tid, shortere og dommedagsprofeter utnytter dette og presser kursen ned. Ser man 1-3 år frem er alt dette historie og vi ser 3 sifret kurs!

Her snur ting fort opp igjen, første melding er ny Adm.Dir på plass, tikk/takk ;-)
gronnvaskeren
08.09.2021 kl 19:41 4664

Det er heldigvis mange som har lest nok til å ha skjønt at quantafuel skal produsere petrokjemi som blant annet blir til nye materialer. Jeg tror vi må tilbake til sist gang quantafuel sto under 25 da "folk flest" hadde fått med seg det poenget. Når du så skjønner at quantafuel handler om materialgjenvinning så kan du begynne å se det stoooore bildet. Quantafuel somler fælt, men er i pool position for alt av ressurs og miljømål i Europa.