Nordic Nanovector - Nå går toget!

Merlin
NANOV 11.09.2021 kl 14:02 220388

Som kjent er det viktig å følge med på kursutviklingen i biotechselskaper når de nærmer seg godkjennelse. Det kommer en aksellerasjonskurve som er vel kjent. Vanligvis starter oppgangen under fase II-gjennomføringen. Men man ser i senere tid at venteperioden på oppgang er langt kortere enn før. Det skyldes den omfattende bruken av betinget markedsadgang.

Den betingede markedsadgangen gir flere fordeler:

* Behandlingen tilbys pasientene mye tidligere.
* Kostnadene til fase III blir vesentlig lavere for produsenten, siden han får betalt via det betinget godkjente salget.
* Fase III kan gjøres direkte på behandling solgt, i stede for at produsenten selv må bekoste behandlingene i fase III.

Dette betyr også at forventningene til selskapene kommer tidligere enn før.

Det kan bety at også kursoppgangen kommer mye tidligere.

Erfaringene fra Covid-19 produsentene, som jo har slik betinget markedsadgang, har hatt en eventyrlig kursoppgang. Moderna er for eksempel nå verd over 150 mrd $, 1300 mrd NOK(!) uten sammenligning for øvrig. Men det er interessant å se når det var Modernakursen begynte å røre på seg.

I februar 2020 lå kursen i Mdrn på kun 18$ mens den hadde en foreløpig topp på 498 i august i år. Kursutviklingen har vært nesten eksponensiell bare i løpet av 18 mndr. Moderna fikk formell betinget markedsadgang først i august i år! https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine.

Nanovs marked er selvfølgelig ikke i samme størrelsesområde eller viktighetsgrad som Modernas, men spesielt at Modernakursen i årevis lå på et lavmål og tok av 18 mndr. før betinget godkjennelse er interessant.

Covid-19 produsentene brøyter nå også vei for generelt raskere endelig godkjennelse. Moderna har allerede søkt om full godkjennelse basert på leveransene under den betingede markedsadgangen..


Redigert 14.09.2021 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Merlin
24.09.2021 kl 14:14 9827

Godt spurt mofi1.

Sannsynlighet for 8-dobling.

Jeg har tatt forutsetning om at professor Bizzaris uttalelse om extremely encouraging interimresultater, og de er tross alt basert på et vesentlig antall pasienter også har gyldighet når top data read-out kommer. Jeg er forundret over at hans uttalelse ikke synes å tillegges vekt. Jeg tror det kommer av at de største investorene sitter i ro og at aksjonærsituasjonen er nærmest stabil. Vi ser derfor ikke store aksjebevegelser. Dermed roes kursen. Nanovector som selskap er i en vente og se fase, til tross for Bizzaris uttalelse.

Jeg velger å tro at Bizzari har rett. De fleste som mener det er allerede mer eller mindre fullastet og er derfor ikke kjøpere av store poster.
Vi vet også at det forventes en sterk økning av salg innen Radiofarmaka de neste årene. Målstyrt radioaktiv kreftbehandling er relativt nytt, og NanoV nevnes jo som et av de viktigste selskapene innen RIT i medisinske tidsskrifter.

Det er derfor i overgangen i kunnskapsøkning hos markedet interessen for NanoV må komme. Det krever også publisitet og aktiv aksjonærpolitikk fra selskapet. Det regner jeg med Skullerud er god på.

Det er heller ikke vanskelig å regne hjem et meget stort marked for Betalutin. Det ligger naturligvis i bunnen her. Best in class er ikke en floskel. Synergien med Rituximab kan medføre et enormt salg. Legger man sammen disse momentene mener jeg at det jeg har skrevet om kursutvikling er sannsynlig, basert på de forutsetningen jeg har tatt.

-----------------

Åttedobling på under et halvt år.

NanoVkursen er presset svært langt ned . Dette skyldes etter min mening bla. historikk, støy og Corona. Corona må vi regne med er på full retur. Historikken med tregt tempo ser ut til å ha blitt brutt, ref. siste uttalelser fra Renoldi. Støy er forutsatt nærmest forsvunnet den dagen read-out viser extremely encouraging results.

Å sammenligne med Algeta går heller ikke. Algeta hadde jo avtale og finansiering via Bayer, slik at verdien av Algeta lå på ca 12 mrd. kr. allerede i 2010. Mer relevant er det derfor å se på markedsverdien av NanoV nå. Den er ikke mer enn litt over 2 mrd. kr. og ligger dermed ekstremt lavt i forhold.

Det betyr at NanoV skal stige mye fordi den er så kraftig undervurdert, og det vil bli forstått ved en god read-out. Dermed bør det kunne bli en rel. eksplosiv situasjon, med en 8-dobling til følge. Fortsatt vil ikke da NanoV være verdt mer enn ca. 19 mrd. kr. Gründer Roy H. Larsen har ment at NanoV har et mye større potensial enn Algeta. Regner man det dobbelte av Algeta ved salget til Bayer er det nærmere 50 mrd. kr. NanoV sitter også på meget verdifulle patenter.

Det som gjør NanoV så verdifullt er at Betalutin kan henges direkte på salget av Rituximab som altså har et årlig salg inkl. biosimilars på ca 70 mrd. kr. og er SOC for NHL-behandling. NanoV kan dermed komme direkte ut på markedet med et glimrende kombinasjonsprodukt. Høy omsetning kan dermed komme meget raskt.

Den interessen den enestående synergieffekten med Rituximab har hos Big Pharma, regner jeg med er svært høy. Det bør dermed bli en kamp om å få kjøpt Nanovector, med den følge det vil kunne få for kursutviklingen.




Redigert 24.09.2021 kl 19:35 Du må logge inn for å svare
mofi1
24.09.2021 kl 14:55 9757

Du argumenterer overbevisende, Merlin, og dermed øker både forventningene og irritasjonen over at ikke markedet ser det samme. Vi kikker på kursen og skjønner ikke helt hvorfor folk selger straks den beveger seg noen tiører oppover, likeledes hvorfor short ikke skynder seg å dekke seg inn. Det bør jo ikke være en hemmelighet lenger hvilke store positive nyheter som kan/vil kunngjøres om ikke veldig lenge.

Men det kan jo være at vi nå begynner å sige nordover, vi burde jo absolutt det, hvis det finnes noe rasjonalitet på OB, og ikke bare sirkus.
Merlin
24.09.2021 kl 15:16 9714

Takk for det mofi1.

Vi skal også huske at Nanov har meget lange patenttider. Til 2034+5 års forlengelsesopsjon. Samt at Rituximabs patent er utgått.

Det kan bety at også produsentene av biosimilars til Rituximab kan ha like stor interesse av å få kloa i Betalutin som Roche, som produsent av Rituximab.

Prismessig er det også en fordel for Nanovector at Rituximab er gått av patent, mens Betalutin har fulle patenter. Det kan ha mye å bety ved beregning av prisforholdet mellom de to, der Betalutin ikke har konkurrenter, mens Rituximab har.
Merlin
24.09.2021 kl 19:31 9396

Diskusjon om hva prof Bizzari egentlig sa: Fra press release 30.06.2020

" Jean Pierre Bizzari, MD, Chair of Nordic Nanovector’s Clinical Committee, said: “We are extremely encouraged by the preliminary data we are seeing both in terms of efficacy and safety profile.”

Jeg ser at jeg har husket datomessig feil, men konklusjonen blir likevel den samme når det gjelder Bizzaris bruk av superlativer!
Redigert 24.09.2021 kl 19:36 Du må logge inn for å svare
Sydney
24.09.2021 kl 20:05 9357

Vi sitter søren meg på ett spennende verdipapir. Det er lett å si at den er undervurdert og lavt priset. Men når man kjenner historien og utfordringene. Sparkede CEO lav rekruttering så er det ikke helt unaturlig. Men nå står vi foran den mest spennende tiden i selskapets historie og er på samme prisnivå som for 5 år siden!! Hva i svarte er det da? Jeg er så godt som fullastet. Vurderer å kaste inn de små restene jeg har i to andre aksjer. Renoldi har to ganger nå ymptet frempå om partneravtale. Te K også nedside folkens! Skal kursen nedover jo nærmere vi kommer godkjenning eller oppover? Er vi ikke godt sikret nedover? Det blir ingen slow down når det er 10-15 pasienter igjen . Da er det dager uker igjen og ikke år halvår. Fytti grisen. I tillegg til det fundamentale snuoperasjonen vi har sett siste kvartalene så sitter det enorme mengder aksjer short. Det kommer til å bli svett for shorter robotene fremover.
Londonmannen
24.09.2021 kl 20:17 9372

Takk for flotte innlegg, Merlin.
Betalutin har over flere år vist meget overbevisende resultater i tillegg til at medisineringen har et særdeles enkelt behandlingsregime. At det blir medisin er jeg ikke i tvil om. Ei heller at NANOV må være et interessant oppkjøpsobjekt, Det blir neppe mindre interessant mhp den prisen markedet setter på selskapet.
Ja, vi vil trolig få en grei overpris ved et eventuelt bud. Men vil et oppkjøp være gunstig for oss askjonærer sett opp mot alternativet å bestå som eget selskap men med en eller flere partneravtaler? Ved oppkjøp får vi en pris pr aksje og så vil NANOV være historie for oss. Men med den inntjeningen du beskriver som kan skje, så vil vi trolig tjene mer på å være medeiere og høste utbytter over flere år, samt få med oss utviklingen av nye produkter.

Sant og si så "frykter" jeg at hele selskapet blir slut av ett av de store internasjonale BP og at vi aksjonærer blir "avspist" med en aksjekurs som der og da kan virke OK, emn som på sikt vil fremstå som et ran.

Ønsker dere alle en riktig god helg! Vi er nok en uke nærmere avlesning!
bj111
24.09.2021 kl 20:28 9338

Vanskelig å bli et selvstendig 50 eller 100 milliarder selskap når det er BP som har vanvittige mengder med penger. Ender med oppkjøp og trolig lenge før vi ser de verdiene. Om jeg skulle våge å tippe en sum nanov selges for og være optimistisk skulle jeg ende på 30 milliarder. Det forutsetter selvsagt at forsøkene fortsetter å levere gode resultater. Det siste tror jeg naturligvis på ettersom jeg har aksjer her.
Londonmannen
24.09.2021 kl 20:36 9370

Heller ikke jeg ser for meg NANOV å stå helt alene. Til det krevst det for mye kapital, kapital NANOV ikke har. Men er eneste alternativ at selskapet kjøpes opp? Vil det ikke være en farbar vei å inngår partneravtaler med noen rike "onkler"?
Sydney
24.09.2021 kl 21:06 9366

Partneravtale løser finansene ganske enkelt.
Falketind
24.09.2021 kl 22:02 9249

Merlin gjør en fantastisk jobb med å holde informasjonen i gang selv om kursutvikling fortiden er inne i en "vakuum" periode. Registrert at Focuss var en snartur innom i dag med en kommentar. Shorterne jobber på spreng med å holde kursen nede. Knapt omsetning av aksjen nå om dagene. Venter bare på den store gnisten som skal tenne aksjekursen for godt 📈
Redigert 24.09.2021 kl 23:11 Du må logge inn for å svare
Sydney
24.09.2021 kl 22:42 9172

Vi har vel gått fra 19-24,50 siden q2. Så trenden er vel opp? Vakuum og vakumm? Du har helt rett med shortere. 2000 aksjer legges konsekvent ut lavere en siste salg i hele dag. Er det i det hele tatt lov å manipulere på den måten. Pakk.
stockwalker
24.09.2021 kl 22:48 9172

Vi har vel enda ikke fått en Braun-til Skullerud kompensasjonen..markedet er ikke tilstede og vi svever i en shorter/ manipulator boble inntil hardfacts serveres..Ose cirkus.
Falketind
24.09.2021 kl 23:04 9319

Gitt det vi i dag vet om resultater og aksjen ikke klarer å løsrive seg fra intervallet kr 20 til kr 30 så blir det for meg at aksjen opererer i et "vakuum" i form av manipulering.
Redigert 24.09.2021 kl 23:13 Du må logge inn for å svare
oddone
24.09.2021 kl 23:31 9253

Greit at shorterene tjener penger på sitt spill, det holder kursene nede slik man kan laste litt ekstra. Regner med de samme folka laster samtidig som de manipulerer, bremser eller senker kursen.
Kajtek
25.09.2021 kl 08:48 8897

Kanskje kommer det noe nytt info på onsdag den 29 sept.?
Sydney
25.09.2021 kl 09:08 8871

Tviler på det kommer noe nytt. Men i podcast en får vi en viss pekepinn på hvordan det går tenker jeg.
Londonmannen
25.09.2021 kl 09:18 8849

Problemet er at det kun er et fåtall som har tillit til de overbevisende resultatene Betalutin har vist. Majoriteten er påvirket av alt rotet ledelsen har vært årsak til i flere år. En feilslått strategi med å benytte to forskjellige doser i paradigme, forsinkelser med inkludering av pasienter, insidesalg på ugunstige tidspunkt og hyppige skifter av CEOer, for å nevne noe. Dette gjør at markedet vil se håndfaste bevis, les FDA godkjenning, før de aksepterer at dette blir suksess.
For det er utrolig at et selskap så nær målsnoren ikke verdsettes høyere.
Hardly
25.09.2021 kl 10:21 8723

Ser at shorten økte med 0,10% på torsdag til 1,39%.
Ja ja. Aksjene må jo en gang leveres tilbake så får vi en nyhet, og aksjen spretter over 30, vil denne shorten fungere som en turbo for kursen.
Med den omsetningen det er i aksjen for tiden klarer jeg ikke helt å se hvordan de skal klare å dekke denne inn.
Ikke så gæli at det ikke er godt for noe.
Sydney
26.09.2021 kl 17:22 8002

Til tider og med god grunn virker Nano aksjonærene ganske nervøse. Etter årsesvis med skuffelser og små oppturer etterfulgt av dype nedturer sitter folk liksom klar å selge på det minste tegn til negativitet. Historien sier kanskje noe annet men der hvor selskapet er idag burde vi ikke forvente oppgang og stabil oppgang fremover. Vi er noen få måneder unna de største milepælene i selskapets historie. Skal vi ikke reprises på ferdig paradigme? Tenker ihvertfall opp til 45-50 kr på ferdig klinikk. 60 på innsendt søknad og rundt 110-140 på godkjent søknad av fda. Jeg vet Merlin mener jeg er konservativ og håper virkelig hans estimat slår til. Landet vi en avtale tror jeg vi kan regne det dobbelte og vel så det.
Londonmannen
26.09.2021 kl 17:46 7947

Jeg er ikke i tvil om at vi sitter på en eksplosiv aksje. En dag går ladningen av og vi virkelig flyr. Men hva det er som vil sette av ladningen, ja se det er jeg mer usikker på. Det kan være noe nært forestående eller det kan måtte vente til FDA godkjenner Betalutin. Men jeg velger å tro at det vil skje i god tid før en endelig godkjennelse foreligger. For det er mange som sitter på gjerdet og holder et øye med NANOV, inkludert internasjonale BP. Og det hele spørs hvor lenge disse BP tør sitte og vente før de slår til. For jeg tror nok det snarere er materialisering av en slik interesse som vil sette av ladningen, enn kun ordinære investorer`s økende interesse.
Sydney
26.09.2021 kl 18:58 7828

Ja eksplosiv kan hende ved rette inntreff som sannsynligvis kommer. Men er det så høy risiko nå?
Kappa3278
26.09.2021 kl 20:22 7651

"For det er mange som sitter på gjerdet og holder et øye med NANOV, inkludert internasjonale BP. Og det hele spørs hvor lenge disse BP tør sitte og vente før de slår til"
Dette har du messet om i mange år LM..., tipper BP har et meget avslappet forhold til nanov, hadde det vært den minste interesse fra BP vil nanov i det minste hatt en samarbeidsavtale for lengst
stockwalker
26.09.2021 kl 20:47 7616

Tror heller BP har nær kontakt med Nanov, ref. Renholdi
Merlin
26.09.2021 kl 23:55 7308

Norge har lagt bak seg covid-19 reglene. I Storbritannia har de for lengst gjort det, og der faller nå antall sykehusinnleggelser meget kraftig. I USA går antall innleggelser rett ned igjen og er igjen nede på juli-nivå. https://gis.cdc.gov/grasp/covidnet/COVID19_5.html

Dette er godt nytt for pasientinklusjonene i Paradigme!
Frantzen
27.09.2021 kl 10:18 7070

De siste 14 dagene har vi 2 nye aksjonærer blant topp 50
Verdipapirfondet DNB indeks med 483.000 aksjer
Verdipapirfondet KLP aksjenorge IN med 375.000 aksjer

Det må en alvorlig negativ nyhet til nå, for at denne aksjen skal ned. Tror vi skal høyt de neste månedene.
Redigert 27.09.2021 kl 10:22 Du må logge inn for å svare
Merlin
27.09.2021 kl 12:59 6804

https://twitter.com/radforsk
RADFORSK
@radforsk
·
23. sep.
Neste uke har vi med oss CEO Erik Skullerud og CFO Malene Brondberg i Nordic Nanovector.

Har du spørsmål om selskapet? Da vil vi ha dem!
Kontur
27.09.2021 kl 13:24 6886

Blir mer og mer komfortabel. Sterkt kjøp tenker jeg.
Merlin
28.09.2021 kl 11:34 6118

Det blir spennende å høre hva Erik Skullerud mener om Nanovectors muligheter på Radforsk podcast 192! Det er nå og fremover det trengs ekspertise nettopp innen hans område: Strategy, commercialisation, and sales and marketing.

Jan H. Egberts, Chairman of Nordic Nanovector’s Board of Directors, said: “I am very pleased that Erik has agreed to join Nordic Nanovector. His commercial leadership experience combined with his knowledge of the oncology/haematology space will be vital as we evolve into a larger and more valuable business based on maximising the commercial potential of Betalutin®. I would like to thank Malene Brondberg for stepping up to the role of Interim CEO over the last few months, a period when the company has made good progress in delivering on its key objectives. Malene will continue in her role as CFO.”

Mr Skullerud added: “I am very much looking forward to this new role at Nordic Nanovector. I believe my experience from around the world in strategy, commercialisation, and sales and marketing can help the company achieve the next important stage of its development as we work to bring Betalutin® to patients for the first time, a key step in realising the wider value of the business.”
Tardyferon
28.09.2021 kl 12:23 6003

kommer den idag
Sweetspot
28.09.2021 kl 12:42 6071

Podcast i morgen.
Lakselusen
28.09.2021 kl 13:55 5885

Podcast idag. Blir vel lagt ut i 16-tiden.
dr. Stockman
28.09.2021 kl 14:50 5884

Podcast først i morgen (bekreftet på Tekinvestor)
stockwalker
28.09.2021 kl 15:04 5861

På tide Nano blir voksen nå..og reiser fra helsevern sandkassa på Oslo børs
Kajtek
28.09.2021 kl 15:17 5894

Jeg kikket på Radforsk men fant ikke noen tidspunkt.
heilo888
28.09.2021 kl 16:00 5954

Blir ikke gitt tidspunkt, men episodene blir innspilt fra kl.14 og lagt ut for avspilling ca, kl. 16.
Lakselusen
28.09.2021 kl 17:50 5735

Hmm, ikke meningen å være så skråsikker, men trodde de kom på tirsdager 😊
heilo888
28.09.2021 kl 23:30 5285

Nei, så godt som alltid onsdag ettermiddag.

Blir spennende å høre vår nye CEO Erik Skullerud i morgen! Tenker at han med hans sterke kommersielle kompetanse kommer inn til rett tid.
"Rett mann til rett tid" som det heter seg!
Sydney
29.09.2021 kl 01:10 5238

Er mega positiv til selskapet. Men negativ til makro bildet. Virker jo som ringer ute av kontroll på så mange plasser i verden.. hadde vært tragisk om man skal få gjennom en finanskrise på toppen av all elendigheten vi har vært igjennom de siste to åra.