Eier av OLT ASA - Blir det oppkjøp av selskapet OLT

semu
OLT 11.09.2021 kl 16:08 2788

Olav Thon gruppen kom nå med resultatet for 1. halvår. Det viste et resultat på ca 2.5 milliarder. Nå vet vi at de eier ca 76 % av OLT og at andel av dette resultatet ligger i resultatet på 2.5 milliard. Det utgjør ca 960 millioner så gruppen selvstendig enhet gir et overskudd på 1.540 milliarder. Sannsynligvis er noe av dette tilbakeføring av nedskrivning på eiendommer fra første halvår 2020.

De sier også noe om hvor stor likviditetsreserven er ved utløpet av 1. halvår. Den er på 10 milliarder og hvorfor har ikke de brukt pengene til å kjøpe mer eiendom i det siste par årene når de fleste har vært på kjøperen og tjent seg rike på det. Svaret er vel at de har spart opp nok til å betale ut de eksterne eierne i OLT ut fra substansverdi. De må nok ut med 8 til 10 milliarder. Der har vi nok svaret på hvorfor de ikke har kjøpt noe nytt i de senere to årene i OLT. Mesteparten av kjøpene ligger i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon er langsiktig og det er å spare opp for så å kjøpe.
semu
13.09.2021 kl 13:48 2700

.
semu
14.09.2021 kl 08:57 2648

11. november kommer Q 3 og det skal bli spennende å se om Gruppen kommer med noe tilbud. Sperre sa jo at man ønsker mer fart i aksjen og at man igjen kan være en del av indeksen. Eneste måten er å redusere sin eierandel. Sperre har også sagt at de vil heller kjøpe seg ytterligere opp enn å redusere sin eierandel.
Ja da venter vi på tilbudet. Ottar som nå slutter som Finansdirektør i DNB har også 35 000 aksjer i DNB. Han burde jo vite hvilke aksjer en skal satse på som har vært sjef i meglervirksomheten til DNB i 18 år.
Spennende høst vil det bli.
semu
14.09.2021 kl 15:11 2604

En kan jo spekulere på hvilken pris Gruppen vil tilby de eksterne eierne for hver aksje. Litt for tidlig ennå men vil nok komme tilbake til det litt senere om hva jeg tror.
semu
15.09.2021 kl 12:33 2554

For meg som er en liten småsparer i aksjer så har det en tendens til at de aksjen jeg kjøper blir oppkjøpt av en stor eier. Kjøper UMS for lang tid tilbake og så gikk det på børs men kort tid etter ble det oppkjøpt og tatt av børs. Entra ble også forsøkt kjøpt opp og da solgte jeg på nytt. Høegh LNG der skulle jeg bare vente på at utbytte skulle gi en god avkastning. Kjøpte meg opp på lave kurser (under 10) og etter bare noen mnd så kjøpte hovedeier opp alle aksjen. Nå har jeg satset på at OLT skal gi meg en god årlig avkastning, men tror nok at dette blir oppkjøpt på samme måte som NPRO.
semu
16.09.2021 kl 14:00 2491

Denne artikkelen er viktig å få med seg.

Har ingen tro på kjøpesenterdød
– Nærsentrene vil fortsette å styrke seg fremover. Trenden går fra senterutvikling til stedsutvikling, sier Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom.
Publisert 15. sep. 2021 kl. 17.58
Lesetid: 4 minutter

HAR VEKSTSTRATEGI: Adm. direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom ser snart 550 millioner i årlige leieinntekter. Han har god tro på nærsentrene, her ved Bryn Senter i Oslo.
Næringseiendom
Kristin Vidhammer
Journalist
– Kjøpesentre er i stor endring på flere måter. Den ene trenden er at det går fra senterutvikling til stedsutvikling. En annen trend vi mener å se er at nærsentre styrker seg på bekostning av sentrumsbutikker og sentre beliggende langt utenfor byene, sier Hans Jørgen Mørland.

En tredje trend er at sentrene og handelen blir mye mer digitale, en utvikling som er nødvendig og vil fortsette.

Scala Eiendom fortsetter sin vekststrategi og Mørland har ingen tro på kjøpesenterdød. Selskapet har kjøpt fire kjøpesentre de siste par årene, men Mørland ønsker fortsatt vekst og ser ytterligere skalafordeler ved å bli større.

– Vi har mange planer om å utvikle sentre og tomter vi allerede eier. Vi fortsetter også å se etter gode kjøpesenter-case å kjøpe dersom det er til riktig pris, men vi er ikke avhengig av dette for å vokse.

Scala Eiendom

Eies med 42 prosent av NorgesGruppen, 34 prosent av Fredriksborg og resten av Schage.
Er et resultat av fusjonen mellom Schage-eide Salto Eiendom og Scala Retail Property i 2018.
Har en uttalt vekststrategi.
Eier og forvalter 23 kjøpesentre, hvorav ett er eksternt eid.
Spisser blyantene

I sommer ble det også kjent at Petter Stordalen og Lars Løseth sammen med noen av landets rikeste familier og proffeste eiendomsmiljøer satser stort på kjøpesentre gjennom etableringen av Aurora-kjeden.

Stordalen & co har kjøpt nytt kjøpesenter til 1,8 milliarder

– Dette er veldig erfarne kjøpesenterfolk og et bra tilskudd til konkurransen, som jo er skjerpende. Dette bekrefter at sentrene ikke er døde, men har fremtiden foran seg. Vi har opplevd at vi har vært ganske alene blant industrielle aktører om å kjøpe sentre, og nå vil vi spisse blyanten ytterligere, sier Mørland.

– Kjøpesentersektoren er feilpriset

Stedsutvikling viktig

Selv om handel er hjertet i kjøpesentre, vil trenden med mer tjenester og service, som helse- og velvære og bevertning, bare fortsette.

– Det vil komme flere funksjoner i kjøpesentrene som tiltrekker seg flere besøkende og også gir flere opplevelser. Sammen med utvikling av boliger gir dette stedsutvikling, sier han.

Dette er også bakgrunnen for at Scala Eiendom nå har gått sammen med tomteeieren Værste 50/50 og vil utvikle 250 boliger og 30.000 kvadratmeter handel på Kråkerøy-siden i Fredrikstad sentrum.


FREDRIKSTAD: Prosjektet Værstetorvet/Byhaven består av 250 boliger og 30.000 kvm handel og tjenester midt i byen.
Bygger i Fredrikstad

– Den totale investeringsrammen er på over 2 milliarder kroner og vi tar investeringsbeslutningen i disse dager. Dette er et spennende prosjekt, hvor 90 leiligheter er solgt og i overkant av 60 prosent av handelslokalene er utleid.

Forventet byggestart er i oktober i år og hele prosjektet vil stå ferdig i løpet av 2024.

Scala Eiendom har de siste årene begynt å utvikle boliger i tilknytning til sentre og har tidligere gjort to slike prosjekter alene, på Nesodden og i Grimstad.

– Nærsentre har tatt markedsandeler under corona, og vi tror også dette vil være en langsiktig trend. Hjemmekontor og nærhet til der folk bor vil gjøre slike sentre lett tilgjengelige.

Digitaliseringen har skutt fart

Butikkene og kjedene har under coronanedstengningen blitt tvunget til å satse mer digitalt enn før. Kjøpesentrene har ikke vært like delaktige i den digitale transformasjonen som andre deler av detaljhandelsbransjen.

– Både detaljhandelen og kjøpesentrene må bli bedre på digitale løsninger og få til et samspill mellom fysiske og digitale tilbud slik at kundereisen blir bedre, sier han.

Scala Eiendom har sammen med Placewise et pilotprosjekt innen e-handelssystem på kjøpesenteret Kuben i Hønefoss. Plattformen skal samle alle butikkene i kjøpesentre på ett sted med en felles kasse, noe Mørland mener er unikt.

– Største digitale skiftet noen gang

Tok markedsandeler i fjor

Scala Eiendom har 23 kjøpesentre fra Sortland i nord til Grimstad i sør hvorav 18 er heleide, fire er deleide og ett er eid av andre. Butikkomsetningen i kjøpesentrene passerte 11,5 milliarder i fjor.

– Vi tok markedsandeler i fjor, vi hadde 11 prosent omsetningsvekst, som er mer enn gjennomsnittet i Norge. Det var nærsentrene sammen med online-handel som økte mest under corona.

Leieinntektene var 443 millioner kroner i 2020, en økning med 11 millioner fra 2019.

I år vil også leieinntektene fra de tre nye kjøpesentrene, Strandtorget på Lillehammer, Torget Vest i Drammen og Stadionparken i Stavanger, bli konsolidert inn i regnskapene. Kjøpet er gjort i kompaniskap med CC Eiendom, eid av Hamar-eiendomsfamilien Hage, hvor Scala eier 66,6 prosent og CC Eiendom resten.

– Vi begynner nå å nærme oss 550 millioner kroner i årlige leieinntekter, sier Mørland.

Tømmer fond, lemper ut tre sentre

Gikk bedre enn fryktet

Scala fikk i fjor driftsinntekter på 805 millioner kroner og et resultat før skatt på 55 millioner.

Dette er en resultatnedgang på 65 millioner kroner i forhold til 2019, men 57 millioner av dette var en teknisk nedskrivning som bare hadde regnskapsmessig effekt.

– Vi er fornøyd med fjoråret, det gikk mye bedre enn fryktet og de fleste leietagerne kom seg godt gjennom pandemien. Vi etterga og rabatterte leier på i underkant av 15 millioner kroner i fjor.

De statlige støtteordningene sikret mer ro da de kom på plass.

– Vi mener våre rabatter var betydelige bidrag til løsningen, men det kan selvfølgelig være at enkelte leietagere opplevde av vi skulle st
semu
22.09.2021 kl 14:32 2369

Å lese statistikk over varer solgt over nettet eller via kjøpesenter er ikke intr. Det som er viktig er at kjøpesenteret er fullt ut utleid og at de butikkene som er er der har bra med salg slik at husleien blir betalt. Tjenesteytende handel som klipp og gå på kaffe vil alltid være noe som må skje på senteret. Opplevelser som kino og andre aktiviteter det samme. Å sammenligne dette med Komplett som noen gjør er å sammenligne pærer og epler. Nesten alle vet at det er forskjell på.
semu
28.09.2021 kl 09:28 2257

Resultatene for tredje kvartal vil nok vise at det blir et helt normalt kvartal for OLT.
Vil en leietaker miste salg til netthandel vil arealet over tid til butikken bli mindre eller borte og da vil en ny butikk overta plassen. Så hvor mye netthandelen spiser av senterets omsetning har ikke så mye og si så lenge lokalene er utleid.
Selv tror jeg enkeltbutikkene utenfor senterne vil tape og de legges ned. De vil stå tomme eller utleid til kaffeer / bespisning.
semu
04.10.2021 kl 10:57 2134

Kursen skal vel litt ned ennå før den vil stige igjen mot 3, kvartalets resultatfremleggelse
semu
11.10.2021 kl 13:12 2024

Kina har problemer med energi og produksjon av varer til resten av verden. Eiendomsselskaper sliter med høy gjeld og selv tror jeg på avmatting av hele Kina i Q 1.
Dette vil nok forplante seg over til USA og deretter til EU land samt England. For å motvirke dette vil det nok bli viktig å ta tilbake en del av produksjon til hjemlandet som Europa og USA. Den som da sitter med svartePer er vel Kina.
Da får vi renere produksjon som også er en villet politikk og høy sysselsetting. Kina blir mer introvert og har nok med sine egne problemer både politisk og økonomisk.
Det blir inflasjon og da er det alltid lurt å sitte på OLT og ikke med bankinnskudd.
semu
12.10.2021 kl 08:15 1960

Det kan se ut til at teknisk analyse viser at nå er det tid for å laste opp aksjer i OLT. Den er i bunnen av en stigende trend. Skal nok over 200 igjen ganske så snart.
semu
12.10.2021 kl 14:03 1929

Skal 175 testet snart før det snur? Noen som har en formening om dette? Billig er det i alle fall
semu
13.10.2021 kl 16:35 1855

Da kan det se ut til at bunnen var i dag. Neste dagene vil kanskje vise oppgang. Blir spent på hvor rask den oppgangen vil bli da.
semu
19.10.2021 kl 11:31 1744

Automatisk teknisk analyse. Middels lang sikt, 15. okt 2021



Olav Thon Eiendomsselskap viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen tester støtten ved cirka 180 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 180 kroner vil utløse et salgssignal. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
Anbefaling en til seks måneders sikt: Kjøp

Dette er ukas teknisk analyse
semu
21.10.2021 kl 08:45 1663

ja nå skal OLT aksjen gå rett opp i 206.50 eller der omkring. Blir spennende å ser fremover de neste tre ukene
semu
25.10.2021 kl 10:50 1555

I dag ser det ut til at selgerne ikke vil gå ned i pris på aksjen. Tydelig at den nå skal opp på en høyere nivå enn de siste dagene.
semu
27.10.2021 kl 08:17 1462

Artikkel i Finansavisen der Artic uttaler seg og deres anbefalinger

Tre eiendomsinvestorer

Blant selskapene som eier store eiendomsporteføljer er Pandox, Olav Thon Eiendomsselskap og Castellum DNBs yndlinger.

– Pandox bør kunne komme tilbake til gamle aktivitetsnivåer når reiselysten etter pandemien igjen materialiserer seg, forklarer Mortensen.

– Og Olav Thon er fremdeles et veldrevet, voksende selskap med attraktivt prisede aksjer.

For svenske Castellum er prosjektutvikling og vekst gjennom flere oppkjøp nøkkelen til bedre inntjening pr. aksje og høyere aksjekurser, ifølge analytikeren.
semu
27.10.2021 kl 08:18 1459

Anbefalinger

Veidekke

Peab

NCC

Pandox

Castellum

Olav Thon Eiendomsselskap
semu
03.11.2021 kl 08:36 1313

Ja nå er det en uke til tredje kvartal kommer. Det vil nok ikke ha noen overraskelser i seg, men bare vise god og normal drift.
semu
07.11.2021 kl 15:10 1206

Vil det komme noen meldinger før tredje kvartal meldingen på torsdag? Blir en spennende uke som vi nå går inn i.
semu
16.11.2021 kl 16:51 1001

Konkurrenten til OLT skriver opp sine verdier på kjøpesentrene som de kjøpte i sommer. Og det etter at de har brukt mye høyere faktorer enn det OLT gjør.
Kanskje OLT også bør begynne med høyere faktorer enn de gjør i dag.

"Kjøpte stort i sommer, skrev opp 20 prosent i første sving
Til tross for at Aurora Eiendom kjøpte alle sine eiendommer i sommer, ble verdien skrevet opp med 20 prosent etter tre måneder."