Vow et selskap for fremtiden.

ball123
VOW 05.10.2021 kl 23:04 31015

Mange såkalte grønne selskaper som har gått på børs det siste året vil ikke overleve. Heldigvis er ikke Vow en av disse selskapene.
Det virker som mange av skribentene på forumet ikke forstår dette. Kunnskapsnivået om og forståelsen av hva selskapet Vow driver med og hvilke muligheter selskapet har til å profilere på den grønne revolusjon er ikke tilstede .

Derimot synes det å være viktig å grave seg ned i massevis av detaljer og krangle om hvem som er flinkest til akkurat det.
Evnen til å se de lange linjer og forstå at Vow har teknologi,kunnskap og erfaring til å levere produkter allerede idag som verden trenger for å skape et bedre og renere klima er heller dårlig.

Personlig gir jeg blaffen i hva som står i et eller annet punkt på side 17 i siste kvartalstapport. Det er mer interessant å lese at Archelor Mittal tjener penger som gress og får kjøpsanbefalinger fra internasjonale meglerhus. Det betyr at Vow har skutt gullfuglen når de har fått et slikt selskap som kunde.

Når det gjelder Indonesia og Malaysia bør man forstå at Vow,s muligheter her ligger i bistand fra internasjonale organisasjoner som f.eks FN eller noen av FN,s paraplyorganisasjoner.
Tenk dere hvor stort det kan bli for Vow hvis FN her engasjerer seg.

Vow,s teknologi har unike egenskaper som kan få stor betydning for jordklodens fremtidige klimapolitikk.

Det er jo akkurat dette som er så spennende med Vow. 10 ganger,n er en reel mulighet. Det er slike selskaper man bør se etter når man skal bygge en portefølje.
CapitaL
12.10.2021 kl 18:56 4183

Morsomt å lese stabben jr sin bekymring for risikofaktorene.. Og jeg som trodde risikoen for økonomien i Follumprosjektet ble overført fra VOW til VGM..

Takk til Karbon for mange nyttige innlegg..

Og det motsatte til tivoliets klovner.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 15:35 4349

Hehe, når katten er borte danser uteseilere og reserver på bordet. Det du gjør her er å sette lys på kun en del av helheten og sannheten, på lik linje med klimaskeptikere som har en tendes til å blande begrepene vær og klima. Det du kopierer er en del av en soft-analyse, og dersom du kun ramser opp punktene i risikodelen, ja så vil alle nystartede selskaper se ut som om de skal gå konkkurs før de har startet. En dyktig ledelse, som i Vow og VGM, er forpliktet til å tenke gjennom verste scenarier, og ingen av disse punktene burde være overraskende for de som har litt kjennskap til oppstart og drift av et selskap. Men om du hele tiden fragmenterer og deler opp helheter, ja så kan du gjennom å overfokusere på en del av helheten, alltid klare å problematisere verden, og i dette tilfelle underliggende til VGM (og derav Vow).

Selvsagt kan noe gå galt på veien, og selvsagt varierer energipriser, men tror du virkelig ikke at de har regnet og gått gjennom alle detaljer 100 ganger, og allikevel kommet frem til at strengths, opportunities og possibilities har LANGT større sannsynlighet for å slå til enn threats (som man alltid vil være nødt til å ha med i en forretningsplan, og som ikke er annet enn usannsynlige scenarier på et papir). Det som er sikkert, er at de har avtaler på plass, de har patentert teknologi på plass, markedet er enormt og klart til å erobres, de har lang erfaring med å være ledende teknologiprovider, de har en dyktig organisasjon, osv. Så da blir det bare for dumt å komme drassende med trusseldelen av soft-analysen, for igjen å prøve å skremme bort noen småaksjonærer. Forstår veldig godt at Karbon ikke gidder å diskutere med sånne folk!
Redigert 12.10.2021 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 14:34 4415

Riktig, og 10 mnd etter intensjonsavtalen ble inngått med Vardar har de enda ikke signert kontrakt.

Det er sannsynlig at Vardar vil ha kontrakten på bordet før de søker om byggetillatelse
Vil tro at Enova støtten har klausuler om kontrakt med Vardar/Viken/Elkem før pengene frigis
Slettet bruker
12.10.2021 kl 13:50 4472

Takk, uteseileren.
Så da VGM gikk på børs for 3 måneder siden, hadde de (les: partneren Vardar) ikke søkt om byggetillatelse for Follum anlegget.
Redigert 12.10.2021 kl 13:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 13:31 4514

Strømprisene er vel den helt store risikoen
«The Company may use waste heat from the production to produce electricity and thereby cover its own internal electricity consumption. However, there is a risk that the Company may never succeed with implementing the steam turbine and, even if it does, electricity may be one of the Company's largest operating costs.

Accordingly, consistent access to low cost and reliable sources of electricity is essential to the Company's business. Because electricity may constitute a significant part of the Company's production costs, the Company will be particularly vulnerable to fluctuations in electricity costs”
Slettet bruker
12.10.2021 kl 13:23 4527

Risikoen er lite belyst på forumet og slike som Reserven som belyser risikoen blir uglesett

Dette sier selskapet selv om risikoen i en link som Karbon la ut lengre oppe på tråden

“To become and remain profitable, the Company is dependent on (i) a successful construction of
the Follum Plant, (ii) being able to enter into binding agreements with suppliers of the key input factors for the production of biocarbon and (ii) contracts with customers for the sale of biocarbon and other related output products from its operations.”

“There is a risk that the Company is not successful with its construction and commercialization phase, and even if it is, it may not generate revenues that are significant enough to achieve profitability.”

“Although the Company is a growth company, and the Follum Plant is fully financed, the Company has
made certain estimates on the construction costs for the Follum Plant and its commercialization phase. If the Company's estimates are incorrect, it could lead to the need for additional financing sooner than expected.”

Furthermore, it is noted that the rights and obligations of the Company are likely to carry a higher degree of uncertainty and risk than more mature businesses

The Company has not yet started the construction of its first commercial plant at Follum (the "Follum Plant") and concession for the construction of the building to host the plant has not yet been filed by Vardar. It is a risk that the construction of the plant will not be as planned, and delays are not unlikely.

Follum Plant is the first of its kind, there is an inherent risk that the Follum Plant may require improvements or adjustments which may delay or limit operation of the plant

The Follum Plant will be the Company's first plant and it is a risk that the equipment does not work as planned
Furthermore, the Company is dependent on entering into additional binding agreements with suppliers and customers and other third parties in order to commence business at the Follum Plant and in order to obtain, revenue generating business. I

The Company's competitors may have greater resources than the Company, and may be better positioned to develop competitively attractive technology. Failure, by the Company to respond to changes in technology and innovations may have material adverse effects on its ability to stay competitive going forward, which in turn could materially adversely affect the Company's business
Bubleslurp
12.10.2021 kl 12:58 4504

Det var synd, men at du tar ferie blir da i hvert fall en reserveløsning
Slettet bruker
12.10.2021 kl 12:39 4466

Dit jeg skal, er det veldig bra Internett.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 12:37 4455

Er det for slemt å ønske seg at du skal på en lang jordomseiling og til flere steder med dårlig internett :-)
Slettet bruker
12.10.2021 kl 11:57 4451

Hvis jeg forsvinner, fordi jeg reiser bort på torsdag.

VOW kursen er uinteressant, ikke posisjonert i VOW, hverken long, short, eller på annet vis. På HO diskuterer jeg hovedsaklig FA, og for å gjenta hva jeg siste 16 år sikkert har skrevet flere hundre ganger: Det er umulig å påvirke aksjekurser med HO innlegg.
Redigert 12.10.2021 kl 12:58 Du må logge inn for å svare
anca
12.10.2021 kl 11:40 4461

Karbon, ønsker at du fortsetter ditt nyanserte info av vow og vgm. Støy som Reserven driver med er hinsides uakseptabelt.
nolast
12.10.2021 kl 10:51 4506

Dessuten kommer Reserven til å forsvinne med oppgangen som vil/må komme i framtiden. Stå på Karbon
Slettet bruker
12.10.2021 kl 10:41 4531

Veldig synd dersom du tar en pause Karbon! Enig med Hammers om at du har bidratt stort med masse relevant info og på en veldig saklig og god måte!! Trist at de som virkelig har noe å komme med trekker seg tilbake, og ekstra synd fordi det frigjør ennå mer plass til de som kun bringer mye sau (og støy) og lite ull til trådene.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 10:29 4554

Co2-avgiften opp 28% i statsbudsjettet.
Kalle 1
12.10.2021 kl 09:55 4587

Har du vurdert en av de tre "knappene"oppe til høyre, Karbon ?
Karbon
12.10.2021 kl 09:10 4638

Jeg skal kun føye til en ting til før jeg gir meg:

Pyrovac er hjemmehørende i Canada. Som Elkem har uttalt tidligere, ønsker de "kortreist" biokarbon. Så derfor bruker de Pyrovac til virksomheten sin i Canada, og Vow Green Metals for virksomheten sin i Norge.

Dette har jeg også nevnt for Reserven tidligere men nå har han visst "glemt" det, og velger å fortsette med å spre uriktige påstander om Vow og Vgm, pga hatet han sitter inne med.

Takk for støtten Hammers, men jeg orker ikke å fortsette på forumet når Reserven får lov til å sabotere og spre løgner på den måten han gjør.
Hammers
12.10.2021 kl 08:53 4695

Stå på Karbon - ikke gi deg. Du er en som har bidratt med veldig mye positiv og saklig info.
Gir du deg får han det som han vil.
Framtia
12.10.2021 kl 08:42 4740

Viss Reserven's helsvarte fremstilling av saken innebærer noen form for riktighet, HVORFOR har da VOW og Elkem inngått samarbeid om teknologi, kunnskap og produksjon av biokarbon og andre alternativer som kan benyttes av ELKEM!???
Ref;"The two companies will join competence and technology solutions to develop and manufacture biocarbon and other products for Elkem’s production processes"

https://www.elkem.com/investor/announcements/announcement/?itemid=AA806B0C8B0E7A94
Karbon
12.10.2021 kl 08:31 3204

Reserven, hvorfor fortsetter du å spre dine løgner på forumet!!! For to dager siden la jeg inn følgende innlegg:

"Det er bemerkelsesverdig hvor mye tid en skribent skal bruke på å så tvil rundt Elkem som kunde av VGM.

På presentasjonsmaterialet for Paretokonferansen 15. september står da vitterligen Elkem med store bokstaver på slide 8, og jeg vil gå så langt at jeg kaller disse skriveriene som sår tvil rundt Elkem som rent tull og på grensen til sabotering av en ellers saklig debatt rundt Vow og fremtidsutsiktene.

Og på slide 12 fremgår det at Follum-kontrakten inngår i Vows ordreserve (backlog) for 2021:

http://vxz.eu/2021-09-15__VOW__Presentation_@_Pareto-28th-Energy-Conference-2021.pdf

(Trykk på "oppdater", dersom ikke presentasjonen kommer opp på første forsøk)."


Som alle som kan å lese vil se; på slide 8 på siste Paretokonferansen i september står Elkem med store bokstaver. Så hvorfor FORTSETTER du å skrive at Elkem IKKE var tatt med som kunde i Paretokonferansen?

Og Reserven, noe du sikkert også forstår, men later som om du ikke forstår er at Elkem er kunde av VGM, og ikke VOW.

Reserven, du er tydeligvis så full av hat mot Vow og Hammers at du velger å bruke all din tid på å sabotere for Vow-info på forumet, og gjerne ved å spre løgner og konspirasjonsteorier. Igjen og igjen!!!

MED DETTE LOGGER JEG AV FORUMET FOR I ÅR, OG ØNSKER ANDRE LYKKE TIL VIDERE.

DETTE GIDDER JEG IKKE LENGER!!!!
Redigert 12.10.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Hammers
12.10.2021 kl 08:07 3256

At VGM ikke har notert ELKEM som kunde på sin hjemmeside kan ha en svært enkel årsak:
- VGM har for tiden (etter hva jeg kjenner til) kun 2 ansatte. CEO + CFO.
- De har sittet i stillingen i ca 2 mnd.

- Personlig skulle jeg tro at de har helt andre og langt høyere prioriterte oppgaver enn finjustering av selskapets hjemmeside.
- Jeg vet faktisk ikke om den siden i det hele tatt har blitt oppdatert (bortsett fra automatiske koblinger) siden etableringen.

Børsmelding blir sendt ut hvis det kommer endringer fra den opprinnelige planen!
Redigert 12.10.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 04:25 3396

Ser Badin har korrigert seg og lagt til Elkem på lista over kunder på LinkedIn.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 00:57 3435

ELKEM planlegger før 2030 å bli 100% selvforsynt med biokarbon, 160.000 tonn/år fordelt på 4 anlegg á 40.000 tonn/år.
Redigert 12.10.2021 kl 01:03 Du må logge inn for å svare
Hammers
12.10.2021 kl 00:53 3416

At Elkem jobber med Pyrovac i Canada betyr selvsagt ikke at det er slutt på deres samarbeide med VGM i Norge.
Hvor i alle dager har man dette fra?

- 12.000 tonn biokull pr år er den samme mengde som det VGM skal produsere for selskapet på Follum i Fase 1.
- ELK har aggresive kuttplaner i sitt totale CO2-utslipp. ikke rart at man da kjører 2 parallelle løp (eller kan det finnes flere?).
- Spesielt siden transportkostnadene utgjør et vesentlig beløp i denne sammenheng.

- Den totale mengde biokull ELK har behov for er betydelig høyere enn disse 12.000 x 2.
- Planen er at VGM minst skal 10-doble produksjonen på Follum.
- Det blir en aggressiv oppskalering etter den første innkjøringsfasen!

Nærhet til markedet er av største betydning for å minimere transportkostnadene.
Da helt naturlig å få biokull produsert både i Canada og Norge. I Canada for det kanadiske markedet og Follum for det norske.

På sett og vis samme forhold som at VOW har inngått et samarbeid med AM.
AM som i andre prosjekter har tilsvarende samarbeidsavtaler med andre aktører innen karbonfangst.

Kveldens IKKE-SAK fra den samme skribenten.
Redigert 12.10.2021 kl 00:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 00:12 3433

 
Pyrovac is working with Elkem Metal Canada to construct a 1500 kg/hr pilot plant to produce biocarbon briquettes.
https://pyrovac.com/en/project/forest-residue-conversion-plant-in-saguenay-partner-elkem-metal-canada

«This product is intended to replace metallurgical coal of fossil origin in the ferrosilicon process. Elkem wants to extend its application to other metallurgy sectors in the future.

With Pyrovac’s advanced pyrolysis process, Elkem aims to improve its environmental footprint by massively reducing the GHG emissions of the current industrial process. Further to the existing pilot plant, the objective is to build the first full-scale plant with 40,000 tons of biocarbon capacity per year by 2024. Elkem ASA aims to create a total of four plants by 2030 to meet its internal needs. In addition, Elkem may build additional plants to produce biocarbon that could meet the needs of other users in the metallurgy sector.»



Så ELKEM:
• Har valgt å kjøpe pyrolyse teknologien til biokarbon anlegget sitt i Canada fra ETIA konkurrenten PYROVAC.
• Planlegger på sikt å bli 100% selvforsynt med biokarbon, 160.000 tonn/år fordelt på 4 anlegg á 40.000 tonn/år.
• Vil muligens bygge flere anlegg for å selge biokarbon til andre, derunder konkurrenter.


Med industriell standard 333,1/3 produksjonsdager/år er 1500 kg/t = 12.000 tonn/år.  1.500 kg/t * 24 * 333,1/3 = 12.000 tonn/år.

----- ----- ----- ----- ----- -----

På hjemmesiden til PYROVAC figurer Elkem prominent som MARKETING PARTNER:
https://pyrovac.com/en/about-us     (nederst på siden)

Hvor mange partnere har VGM på hjemmesiden sin?  NULL!

Forklarer hvorfor Badin på Follum anlegget sliden i den siste VOW Pareto presentasjonen har fjernet Elkem som partner:
http://vxz.eu/VGM__Follum-anlegget

VOW har presentert på 4 Pareto konferanser, og lagt ut alle presentasjonene på NewsWeb, bortsett ifra den siste holdt i september i år:
2019-10-01:  https://newsweb.oslobors.no/message/486350   Presentation at Pareto Renewable Energy & Clean Tech Conference
2020-01-16:  https://newsweb.oslobors.no/message/493482   Presentation at Pareto Power and Renewable Energy Conference
2021-01-21:  https://newsweb.oslobors.no/message/522930   Presentation held at Pareto Power & Renewable Energy Conference

Bare å glemme Elkem som VGM kunde og partner.

----- ----- ----- ----- ----- -----

I tillegg til bilder og video fra Elkems biokarbon anlegg i Canada, sier denne artikkelen fra 30.04.2021 at byggingen av anlegget går etter planen, og vil åpne i begynnelsen av 2022:  https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1789096/elkem-usine-biocarbone-investissement-chicoutimi

Redigert 12.10.2021 kl 00:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.10.2021 kl 23:47 3477

Scanship Holding. -- Vow -- VGM
Karbon
11.10.2021 kl 21:40 3646

Godt svar IvarBliminse.

Hvorfor skilte Norsk Hydro ut Yara? De kunne jo like gjerne fortsatt som ett selskap.....

Dette spørsmålet Reserven stiller er kun for å lage støy. Det er noe som diskutert ut og inn i diverse tråder tidligere, og det er helt utrolig at man skal koke suppe på den samme spikeren enda en gang.

Jeg KUNNE gitt et utfyllende svar på spørsmålet, men jeg gidder ikke. Ikke en gang til....

Ellers så er det vel greit å la Badin svare på spørsmålet:

https://m.youtube.com/watch?v=2MhtfXk1DAc&feature=youtu.be
Redigert 11.10.2021 kl 22:15 Du må logge inn for å svare
IvanBliminse
11.10.2021 kl 20:51 3735

Hvorfor opprettet Ferrari et formel 1-lag? Bare for selge noen få ekstra biler, eller kan det tenkes at det skapes flere synergier?
Slettet bruker
11.10.2021 kl 20:33 3761

 
Hvorfor må VOW selv lage en kunde (VGM) for å få store salg av ETIAs produkter?
Slettet bruker
11.10.2021 kl 20:31 3433

Hammers skrev Innlegget er slettet
VOW ASA + de 4 VOW insiderne, har til sammen 111.172.224 av aksjene i VGM = 67,61%, så de (les: VOW) har full kontroll over VGM. Alle de andre VGM aksjonærene til sammen har null de skal ha sagt. Noe som gjør VGM til et interessant case og studium.
Redigert 12.10.2021 kl 00:28 Du må logge inn for å svare
Karbon
11.10.2021 kl 18:49 3867

"Forbrenningen av fossilt brensel dreper oss, sier Verdens helseorganisasjon (WHO) i en stor rapport om klimaendringer og helse mandag."

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/10/11/195793803/who-ber-om-ambisiose-klimamal-for-a-unnga-helsekatastrofe
Karbon
11.10.2021 kl 18:01 3908


18th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON WASTE MANAGEMENT
AND SUSTAINABLE LANDFILLING / HYBRID EVENT
11-15 OCTOBER 2021:

https://www.sardiniasymposium.it/en/vow-asa-etia

Slettet bruker
11.10.2021 kl 17:39 3943

Hammers skrev Innlegget er slettet
Alt skjer til aksjonærenes beste? Tre kvartalet med krakk? Samt stillhet og grumseprat rundt det meste av tidligere avtaler. Vel.
Kalle 1
11.10.2021 kl 16:35 4015

Framtia skrev Innlegget er slettet
Nå drar du det litt langt, Framtia.
Det er jo klart at vgm, må styres til beste for egne aksjonærer/eiere.
Hvem skulle de ellers drive biznizz for ?
Karbon
11.10.2021 kl 15:06 4193

For den som har interesse av å sette seg inn i blant annet den gjensidige 10-årige avtalen mellom Vow og Vgm, så kan jeg anbefale dette dokumentet:

https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=537900&attachmentId=221076&obsvc.item=1

Her fremgår også estimater på fremtidig behov for biokarbon for den metallurgiske industrien og i denne forbindelse nevnes særskilt Elkem og Eramet. Eramet har jeg tidligere nevnt som en potensiell kunde for VGM.
Slettet bruker
11.10.2021 kl 14:01 4250

Selvfølgelig er VGM i utgangspunktet opprettet for nær utelukkende å kjøpe teknologi og utstyr fra VOW og produsere produkter med disse, forhåpentligvis konkurransedyktige produkter.

Men VGM styrets viktigste oppgave er å maksimere verdiskapningen for VGM aksjonærene og ivareta VGM aksjonærenes interesser best mulig, ikke VOW aksjonærenes. Make no mistakes.

Et helt hypotetisk eksempel hvor Elkem kommer til VGM og sier:
Dere har NOK 230 millioner for å bygge et anlegg på Follum for produksjon av 10.000 tonn biokarbon + biprodukter. Hva om vi inngår et 50/50 JV, Elkem også legger NOK 230 mill på bordet, inkludert Elkem teknologi og utstyr, for at Follum kan produsere 50.000 tonn biokarbon + biprodukter, med EBITDA NOK 150 mill, 75 mill på hver av oss?  Og Elkem binder seg til i ti år fremover å kjøpe X tonn biokarbon fra Follum anlegget.

For VGM aksjonærene er Elkem dealen 3x bedre enn VOW dealen.

Den store feilen VOW gjorde, var å fisjonere ut VGM før alle brikkene var på plass, særlig kunden(e) til biokarbonet.

Redigert 11.10.2021 kl 14:11 Du må logge inn for å svare