Vow et selskap for fremtiden.

ball123
VOW 05.10.2021 kl 23:04 30759

Mange såkalte grønne selskaper som har gått på børs det siste året vil ikke overleve. Heldigvis er ikke Vow en av disse selskapene.
Det virker som mange av skribentene på forumet ikke forstår dette. Kunnskapsnivået om og forståelsen av hva selskapet Vow driver med og hvilke muligheter selskapet har til å profilere på den grønne revolusjon er ikke tilstede .

Derimot synes det å være viktig å grave seg ned i massevis av detaljer og krangle om hvem som er flinkest til akkurat det.
Evnen til å se de lange linjer og forstå at Vow har teknologi,kunnskap og erfaring til å levere produkter allerede idag som verden trenger for å skape et bedre og renere klima er heller dårlig.

Personlig gir jeg blaffen i hva som står i et eller annet punkt på side 17 i siste kvartalstapport. Det er mer interessant å lese at Archelor Mittal tjener penger som gress og får kjøpsanbefalinger fra internasjonale meglerhus. Det betyr at Vow har skutt gullfuglen når de har fått et slikt selskap som kunde.

Når det gjelder Indonesia og Malaysia bør man forstå at Vow,s muligheter her ligger i bistand fra internasjonale organisasjoner som f.eks FN eller noen av FN,s paraplyorganisasjoner.
Tenk dere hvor stort det kan bli for Vow hvis FN her engasjerer seg.

Vow,s teknologi har unike egenskaper som kan få stor betydning for jordklodens fremtidige klimapolitikk.

Det er jo akkurat dette som er så spennende med Vow. 10 ganger,n er en reel mulighet. Det er slike selskaper man bør se etter når man skal bygge en portefølje.
Framtia
12.10.2021 kl 08:42 4677

Viss Reserven's helsvarte fremstilling av saken innebærer noen form for riktighet, HVORFOR har da VOW og Elkem inngått samarbeid om teknologi, kunnskap og produksjon av biokarbon og andre alternativer som kan benyttes av ELKEM!???
Ref;"The two companies will join competence and technology solutions to develop and manufacture biocarbon and other products for Elkem’s production processes"

https://www.elkem.com/investor/announcements/announcement/?itemid=AA806B0C8B0E7A94
Hammers
12.10.2021 kl 08:53 4632

Stå på Karbon - ikke gi deg. Du er en som har bidratt med veldig mye positiv og saklig info.
Gir du deg får han det som han vil.
Karbon
12.10.2021 kl 09:10 4575

Jeg skal kun føye til en ting til før jeg gir meg:

Pyrovac er hjemmehørende i Canada. Som Elkem har uttalt tidligere, ønsker de "kortreist" biokarbon. Så derfor bruker de Pyrovac til virksomheten sin i Canada, og Vow Green Metals for virksomheten sin i Norge.

Dette har jeg også nevnt for Reserven tidligere men nå har han visst "glemt" det, og velger å fortsette med å spre uriktige påstander om Vow og Vgm, pga hatet han sitter inne med.

Takk for støtten Hammers, men jeg orker ikke å fortsette på forumet når Reserven får lov til å sabotere og spre løgner på den måten han gjør.
Kalle 1
12.10.2021 kl 09:55 4524

Har du vurdert en av de tre "knappene"oppe til høyre, Karbon ?
Slettet bruker
12.10.2021 kl 10:29 4491

Co2-avgiften opp 28% i statsbudsjettet.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 10:41 4468

Veldig synd dersom du tar en pause Karbon! Enig med Hammers om at du har bidratt stort med masse relevant info og på en veldig saklig og god måte!! Trist at de som virkelig har noe å komme med trekker seg tilbake, og ekstra synd fordi det frigjør ennå mer plass til de som kun bringer mye sau (og støy) og lite ull til trådene.
nolast
12.10.2021 kl 10:51 4443

Dessuten kommer Reserven til å forsvinne med oppgangen som vil/må komme i framtiden. Stå på Karbon
anca
12.10.2021 kl 11:40 4398

Karbon, ønsker at du fortsetter ditt nyanserte info av vow og vgm. Støy som Reserven driver med er hinsides uakseptabelt.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 11:57 4388

Hvis jeg forsvinner, fordi jeg reiser bort på torsdag.

VOW kursen er uinteressant, ikke posisjonert i VOW, hverken long, short, eller på annet vis. På HO diskuterer jeg hovedsaklig FA, og for å gjenta hva jeg siste 16 år sikkert har skrevet flere hundre ganger: Det er umulig å påvirke aksjekurser med HO innlegg.
Redigert 12.10.2021 kl 12:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 12:37 4392

Er det for slemt å ønske seg at du skal på en lang jordomseiling og til flere steder med dårlig internett :-)
Slettet bruker
12.10.2021 kl 12:39 4403

Dit jeg skal, er det veldig bra Internett.
Bubleslurp
12.10.2021 kl 12:58 4441

Det var synd, men at du tar ferie blir da i hvert fall en reserveløsning
Slettet bruker
12.10.2021 kl 13:23 4464

Risikoen er lite belyst på forumet og slike som Reserven som belyser risikoen blir uglesett

Dette sier selskapet selv om risikoen i en link som Karbon la ut lengre oppe på tråden

“To become and remain profitable, the Company is dependent on (i) a successful construction of
the Follum Plant, (ii) being able to enter into binding agreements with suppliers of the key input factors for the production of biocarbon and (ii) contracts with customers for the sale of biocarbon and other related output products from its operations.”

“There is a risk that the Company is not successful with its construction and commercialization phase, and even if it is, it may not generate revenues that are significant enough to achieve profitability.”

“Although the Company is a growth company, and the Follum Plant is fully financed, the Company has
made certain estimates on the construction costs for the Follum Plant and its commercialization phase. If the Company's estimates are incorrect, it could lead to the need for additional financing sooner than expected.”

Furthermore, it is noted that the rights and obligations of the Company are likely to carry a higher degree of uncertainty and risk than more mature businesses

The Company has not yet started the construction of its first commercial plant at Follum (the "Follum Plant") and concession for the construction of the building to host the plant has not yet been filed by Vardar. It is a risk that the construction of the plant will not be as planned, and delays are not unlikely.

Follum Plant is the first of its kind, there is an inherent risk that the Follum Plant may require improvements or adjustments which may delay or limit operation of the plant

The Follum Plant will be the Company's first plant and it is a risk that the equipment does not work as planned
Furthermore, the Company is dependent on entering into additional binding agreements with suppliers and customers and other third parties in order to commence business at the Follum Plant and in order to obtain, revenue generating business. I

The Company's competitors may have greater resources than the Company, and may be better positioned to develop competitively attractive technology. Failure, by the Company to respond to changes in technology and innovations may have material adverse effects on its ability to stay competitive going forward, which in turn could materially adversely affect the Company's business
Slettet bruker
12.10.2021 kl 13:31 4451

Strømprisene er vel den helt store risikoen
«The Company may use waste heat from the production to produce electricity and thereby cover its own internal electricity consumption. However, there is a risk that the Company may never succeed with implementing the steam turbine and, even if it does, electricity may be one of the Company's largest operating costs.

Accordingly, consistent access to low cost and reliable sources of electricity is essential to the Company's business. Because electricity may constitute a significant part of the Company's production costs, the Company will be particularly vulnerable to fluctuations in electricity costs”
Slettet bruker
12.10.2021 kl 13:50 4409

Takk, uteseileren.
Så da VGM gikk på børs for 3 måneder siden, hadde de (les: partneren Vardar) ikke søkt om byggetillatelse for Follum anlegget.
Redigert 12.10.2021 kl 13:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 14:34 4352

Riktig, og 10 mnd etter intensjonsavtalen ble inngått med Vardar har de enda ikke signert kontrakt.

Det er sannsynlig at Vardar vil ha kontrakten på bordet før de søker om byggetillatelse
Vil tro at Enova støtten har klausuler om kontrakt med Vardar/Viken/Elkem før pengene frigis
Slettet bruker
12.10.2021 kl 15:35 4286

Hehe, når katten er borte danser uteseilere og reserver på bordet. Det du gjør her er å sette lys på kun en del av helheten og sannheten, på lik linje med klimaskeptikere som har en tendes til å blande begrepene vær og klima. Det du kopierer er en del av en soft-analyse, og dersom du kun ramser opp punktene i risikodelen, ja så vil alle nystartede selskaper se ut som om de skal gå konkkurs før de har startet. En dyktig ledelse, som i Vow og VGM, er forpliktet til å tenke gjennom verste scenarier, og ingen av disse punktene burde være overraskende for de som har litt kjennskap til oppstart og drift av et selskap. Men om du hele tiden fragmenterer og deler opp helheter, ja så kan du gjennom å overfokusere på en del av helheten, alltid klare å problematisere verden, og i dette tilfelle underliggende til VGM (og derav Vow).

Selvsagt kan noe gå galt på veien, og selvsagt varierer energipriser, men tror du virkelig ikke at de har regnet og gått gjennom alle detaljer 100 ganger, og allikevel kommet frem til at strengths, opportunities og possibilities har LANGT større sannsynlighet for å slå til enn threats (som man alltid vil være nødt til å ha med i en forretningsplan, og som ikke er annet enn usannsynlige scenarier på et papir). Det som er sikkert, er at de har avtaler på plass, de har patentert teknologi på plass, markedet er enormt og klart til å erobres, de har lang erfaring med å være ledende teknologiprovider, de har en dyktig organisasjon, osv. Så da blir det bare for dumt å komme drassende med trusseldelen av soft-analysen, for igjen å prøve å skremme bort noen småaksjonærer. Forstår veldig godt at Karbon ikke gidder å diskutere med sånne folk!
Redigert 12.10.2021 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
CapitaL
12.10.2021 kl 18:56 4120

Morsomt å lese stabben jr sin bekymring for risikofaktorene.. Og jeg som trodde risikoen for økonomien i Follumprosjektet ble overført fra VOW til VGM..

Takk til Karbon for mange nyttige innlegg..

Og det motsatte til tivoliets klovner.
Hammers
12.10.2021 kl 20:37 4108

Personlig synes jeg det er trist at en så solid skribent som Karbon trekker seg fra forumet pga den aktiviteten enkelte bedriver her inne.
En aktivitet som "merkelig nok" skjer på alle tråder om VOW.
For enkelte har mao forumet etter hvert utviklet seg til å bli et UHYGGELIG tilholdssted.

I forumets reglement kan man lese at følgende ikke er tillatt (utdrag):
- personangrep, trakassering av meddebattanter, å skremme vekk eller bringe andre på forumet til taushet.
- Innlegg som bevisst sprer usannheter.

På denne tråden mener jeg at man finner flere eksempler på slike brudd.
Dette med usannheter kan kanskje være en HET potet i tillegg til at Karbon nå velger å trekke seg fra forumet for å få fred fra alt som serveres.

Jeg tenker først og fremst på dagens påstander (av Uteseleren/Reserven) HVIS den påståtte "glemte" byggesøknaden IKKE medfører riktighet.
(Jeg følger rimelig bra med, men har aldri hørt noe om dette før de vanlige ikke-aksjonærene satte i gang).

At strømprisen er et problem ligger i tillegg LANGT unna mitt enkle kunnskapsnivå om selskapene (selv om det står i generelle risikofaktorer).
Når Uteseileren kl 13;31 utbasunerer; "Strømprisen er vel den HELT STORE risikofaktoren", ja, da beveger man seg raskt ut på kvikksand.
Kanskje man skal spre usikkerhet til markedet siden strømprisene ER høye nå om dagen?

I pyrolysen dannes store mengder overskuddskraft.
Den enkle tolkningen fra et enkelt menneske er at høy strømpriser er en stor fordel for det kommende salget.
Redigert 12.10.2021 kl 20:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2021 kl 21:44 4042

Dette med bygge tillatelse er ikke noe jeg har diktet opp… det er jo av medelt av selskapet på side 6 i den linken som karbon delte lengre opp på tråden
The Company has not yet started the construction of its first commercial plant at Follum (the "Follum Plant") and concession for the construction of the building to host the plant has not yet been filed by Vardar. It is a risk that the construction of the plant will not be as planned, and delays are not unlikely.

På side 7 står det om strøm prisene

1.1.7 The Company is vulnerable to fluctuations in electricity costs
The Company is planning to produce electricity for its own consumption through a steam turbine using steam from the existing timber reception and multi-fuel boiler. In this way, the Company may use waste heat from the production to produce electricity and thereby cover its own internal electricity consumption.

However, there is a risk that the Company may never succeed with implementing the steam turbine and, even if it does, electricity may be one of the Company's largest operating costs. Accordingly, consistent access to low cost and reliable sources of electricity is essential to the Company's business. Because electricity may constitute a significant part of the Company's production costs, the Company will be particularly vulnerable to fluctuations in electricity costs.

If the Company is unable to enter into favourable electricity contracts on short notice or an increase in the price of electricity occurs, this could have a material adverse effect on the Company's business, results of operations, financial position, cash flows and/or prospects.

https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=537900&attachmentId=221076&obsvc.item=1

unikum
12.10.2021 kl 22:49 3943

At du gidder å rakke ned på alt og alle. Du kan jo ikke ha det veldig bra med det selv. Å bruke så mye resurser/energi på kun å finne mulige feil hos gode skribenter er meg en gåte. Vil påstå at de som leser tråder om Vow er mest interessert å lese om nyheter og mulig nye ting som Vow har muligheter il å utvikle og ikke om en byggesøknad som ikke var sendt inn til den og den datoen. Vi klarer å se litt lengre frem enn 2-3 mnd av slengen. Få deg/dere ett normalt liv vil jeg anbefale !!
Godt å bruke ikonet i høyre hjørne heretter.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 23:16 3880

Forstår fremdeles ikke hva som er problemet. Dette er et info dok fra april og regner med at du vet like lite som oss andre om status per i dag ift byggesprosessen. Og finn et industriselskap i verden som er glad i høye strømpriser. Alle vet at strømpriser endrer seg fra måned til måned og år til år, og at snittprisen vil ligge langt under det Sør-Norge opplever for øyeblikket.

Det du kopierer og limer inn her er som nevnt en del av verste scenario trusler fra en forretningsplan. Helt normalt å ramse opp mulige trusler som muligens kan inntreffe en gang i fremtiden, dog helt uten dramatikk i det store bildet. Over en lang levetid vil alle selskaper treffe på en fartsdump her og der, og igjen, det blir veldig søkt at du kun klipper ut truslene fra info brevet, og ikke alle de kapittelene (fra dette og andre dokumenter) som beskriver de mange spennende mulighetene og oppsidene. Hadde vært litt av et dommedagsforum dersom alle nickene kun kopierer inn trusselkapittelet fra selskapenes forretningsplaner.

Det er bra med et kritisk blikk, men det betyr ikke at man kun skal fokusere på mulige fremtidige utfordringer. Man må også klare å kartlegge både trusler, muligheter og styrker til selskapet.
Hammers
12.10.2021 kl 23:18 3893

Personlig synes jeg skribenten "Zomi" uttrykker det som her serveres på en ganske så klar måte;

"Det du kopierer er en del av en soft-analyse, og dersom du kun ramser opp punktene i risikodelen, ja så vil alle nystartede selskaper se ut som om de skal gå konkkurs før de har startet. En dyktig ledelse, som i Vow og VGM, er forpliktet til å tenke gjennom verste scenarier, og ingen av disse punktene burde være overraskende for de som har litt kjennskap til oppstart og drift av et selskap. Men om du hele tiden fragmenterer og deler opp helheter, ja så kan du gjennom å overfokusere på en del av helheten, alltid klare å problematisere verden, og i dette tilfelle underliggende til VGM (og derav Vow)".

Jeg har ikke selv noe spes å bidra med når det gjelder slike analyser.

Likevel; I samme dokument skrives det noe a la; "Follum skal være selvforsynt mtp elektrisitet".
(Min kommentar; Dette er som et biprodukt av pyrolysen å regne).

Hvordan flukturerende strømpriser da kan være en risikofaktor som du nærmeste bruker "krigstyper" på å formidle er for min del ufattelig.
Også UETISK! Generelt sett er prisen på kraft en risikofaktor for både industri og private husholdninger.
Men for en produsent av energi til eget bruk er det normalt ikke det.

Dvs; Hvis alle tilganger på innsatsfaktorer for produksjon av biokull (og kraft) forsvinner - ja da er det aktuelt.
Etter mitt syn en hypotetisk problemstilling. Et teoretisk problem som er tatt med i risikovurderingen.

At det skal være noen problemer med byggetillatelsen på Follum er etter mitt syn OGSÅ en teoretisk problemstilling.
Norske Skog drev i sin tid fabrikk på området. En med stor arbeidsstokk og gode inntekter til kommunen.

Den ble etter hvert stengt og revet når tidene ble dårlig for selskapet.
Inntil nå har fabrikkområdet i alle hovedsak ligget brakk.

Jeg tror at det vil være NULL komma NULL problemer ved at VOW, Vardar og Viken Skog igjen begynner å bruke det.
Tipper at Hønefoss kommune jubler for denne satsingen.

Industri bygges opp på området, og fjernvarme fyller byens 1000 hjem og næringslokaler.
Nok en teoretisk problemstilling fra din side. Likevel må den tas med i risikovurderingen for det den er.
En TEORETISK RISK.

Akkurat som jeg skriver dette innlegget under den visshet om at Admin teoretisk sett kan finne på å slette det!
Du skjønner; Vi lever i en FARLIG VERDEN - en med risiko på alle bauger og kanter!
Redigert 12.10.2021 kl 23:42 Du må logge inn for å svare
Hobbydansken
12.10.2021 kl 23:28 3880

@uteseileren.
Det er også viktig å fremheve at kapittel 1 innledes med følgende passasje (side 3):

"Investing in the Shares involves inherent risks. Before making an investment decision, investors should carefully consider the risk factors and all information contained in this Information Document, including the Company's Financial Statements and related notes. The risks and uncertainties described in this Section 1 ("Risk factors") are the principal known risks and uncertainties faced by the Company as of the date hereof that the Company believes are the material risks relevant
to an investment in the Shares (...)"

Å liste risikofaktorer er due diligence og almindelig praksis i kontrakter og aftalegrunnlag. Ser ikke dette som problematisk.
Slettet bruker
13.10.2021 kl 00:26 3827

Har forstått at realistisk tilnærming er uønsket på den tråden og dette blir mitt siste innlegg. Har bare forsøkt å finne grunnen til kursfallet og utsettelsen av den ventede orden fra VGM som skulle løfte kursen til nye høyder.

For de skeptiske anbefaler jeg en tur innom https://www.vardar.no/category/varme-nyheter/
Det eneste jeg finner er « Vardar Varme har signert en intensjonsavtale om MULIG realisering av en biokull fabrikk på Follum» den 15 desember 2020.

Ingen oppfølging om endelig kontrakt og bygge start. VGM er ikke nevnt i halvårs rapporten
Ett google søk gir samme sparsomme opplysninger.
Slettet bruker
13.10.2021 kl 01:59 3765

Mitt inntrykk av det du og flere andre her skriver, er at dere innerst inne begynner å bli engstelige for at Follum anlegget IKKE går på skinner og etter planen. Ellers hadde dere ikke hisset dere opp ​fordi noen påpeker manglende fremdrift av Follum anlegget.

At byggetillatelse for Follum anlegget ikke foreligger er et faktum, ellers hadde den vært børsmeldt. Ditto når intensjonsavtaler blir til avtaler. De som ikke vet såpass, har egentlig ikke noe i aksjemarked å gjøre

Redigert 13.10.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
CapitaL
13.10.2021 kl 08:19 3619

Å så tvil om byggetillatelse må man gjerne gjøre.. men hvorfor et ønsket anlegg ikke skal få byggetillatelse begriper ikke jeg.

- Varaordfører Dag Henaug (H) i Ringerike har møtt ledelsen i Oslo-baserte Vow. Han har store forventninger til det som kan komme.

– En slik etablering gir muligheter for annen produksjon basert på den energien som produseres, så dette kan være starten på en klyngdannelse, sier Henaug.

Nytt Hønefoss-selskap har vært planlagt i flere måneder: – Det var helt nødvendig å holde det hemmelig

– Hva kan kommunen bidra med en i slik etablering?

– Kommunen stiller seg bak søknaden til Enova, og bidrar ellers med det vi kan fra kommunens plan og strategiavdeling. Og politisk vil vi bidra så langt det er mulig, sier varaordføreren.

Fra Ringblad

Framtia
13.10.2021 kl 08:48 3554

Svært så utolmodig alle er!?🤔 I podcast'en med Henrik Badin og Cecilie Jonassen, bekreftet begge at det er fullt trøkk i prosessen, men at de fremdeles så for seg nesten to år før ting var oppe å gikk...Hva de la i det er vel lett å forestille seg, ikke sant...! Planlegging, bygging, testproduksjon, evaluering, justeringer etc...To år er greit for min del, i en verden med nervøse kortsiktige sjeler...🤔
Slettet bruker
13.10.2021 kl 09:38 3452

Fra bortkastet tid på trusselfaktorer til noe mer oppbyggende. Elkem øker sine klimaambisjoner:

https://e24.no/boers-og-finans/i/x8e4nG/elkem-vil-kutte-klimautslippene-med-naer-en-million-tonn-paa-ti-aar

Det er mest sannsynlig meget gode nyheter for VGM og dermed Vow, og forhåpentligvis dukker det snart opp en mer konkretisert avtale mellom VGM og Elkem. Hadde vært fint med litt marketing for å få bort litt av den usikkerheten som har fått lov til å feste seg rundt VGM og Vow i det siste. Men forståelig nok, som Framtida nevner, så trenger man tid for å få på plass nye industri. Med andre ord, her er det bare å ta livet med ro, for TIDEN, dagene, månedene og årene ( pluss Badin og Cecilie :-), jobber FOR investorene i Vow og VGM!
Redigert 13.10.2021 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
CapitaL
13.10.2021 kl 10:33 3373

At ordren fra VGM skulle løfte kursen til nye høyder må være noe du har kokt i hop selv? Den er jo tross alt kjent og forventet i markedet.. At den manglende bekreftelsen på VGM-ordren er hemmende på kursen derimot, er noe jeg kan si meg enig i. Vow har jo tross alt kommunisert at avtalen VGM/VOW skulle bekreftes i Q3. Nå lagger kursen, og omsetningen er på et bunnivå pga denne infotørken fra selskapet. Skulle det dog ha skjedd noe dramatisk med Elkem-avtalen eller andre ting, så ville det uansett vært meldepliktig det også. På dette stadiet blir alt spekulasjoner, men markedet har aldri likt usikkerhet så en snarlig avklaring hadde jo vært fint.
Asko
13.10.2021 kl 10:42 3373

Det er fint - og nødvendig - med kritiske spørsmål rundt børsnoterte selskaper. Hvorvidt det er nødvendig omkring vow/vgm skal være usagt. Likevel er det liten tvil om at det har festet seg en usikkerhet rundt vgm sin oppstart på Follum. Det er også liten tvil om at vesentlige avvik rundt kontrakter og tidligere annonserte planer skal/bør meldes til Børsen.
Jeg må også nevne at hva som blir sagt i en podcast ikke er det samme som sies i en melding til børsen. Manglende info/oppdatering vil uansett etterlate usikkerhet og det liker vi dårlig. Jeg håper selskapet skjønner at også vi småaksjonærer har krav/behov for relevant info.
Bubleslurp
13.10.2021 kl 11:51 3314

Det er da flerfoldige uker siden dette ble lagt ut av CEO i Vow Green Metals:

https://www.linkedin.com/mwlite/feed/hashtag/biocarbon

"A couple of weeks since Vow Green Metals went up to Follum to inspect the site and talk to our partner Vardar Varme."

Når jeg ser på bildet som er lagt her så ser det da ut til at det er stor byggeaktivitet på anlegget her da?

Helt utrolig at en person (Reserven) kan ødelegge så mye for et børsforum. Den fyren burde vært utestengt på permanent basis.
theblueone
13.10.2021 kl 12:01 3325

Enig! MEN ærlig talt: At VOW/VGM ikke informerer bedre om dette er da fullstendig KOKO. Ingen plikt, men når en ser andre selskaper på børsen som informerer tanker om mulige samarbeider med mulige andre firma, så er jeg enige med andre debattanter tidligere. VOW må begynne å kommunisere....
Slettet bruker
13.10.2021 kl 12:02 3320

Helt enig Asko, skepsis og kritiske innlegg hører med på en tråd, men ikke konstant servering av halvsannheter/deler av fakta, slik som enkelte har drevet med på Vow trådene. Uansett, har god tro på at det snart kommer meldinger fra både VGM og Vow som vil ta bort usikkerheten som oppstår når informasjon lar vente på seg.
Redigert 13.10.2021 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.10.2021 kl 13:31 3251

 
Publisert: 13.10.2021 08:05
Elkem vil kutte klimautslippene med nær en million tonn på ti år
Økt bruk av biomasse og fornybar kraft skal bidra til at industriselskapet når sine nye må
https://e24.no/boers-og-finans/i/x8e4nG/elkem-vil-kutte-klimautslippene-med-naer-en-million-tonn-paa-ti-aar
(GRATIS)

«I fjor meldte Elkem om byggingen av et pilotanlegg for biokarbon i Quebec i Canada, hvor resirkulert bark, sagflis og annet trevirke fra sagbruk skal brukes i produksjon av silisium og ferrosilisium.
– Dette har vært såpass vellykket at vi kan øke ambisjonene våre, sier teknologidirektør Håvard Moe, som peker på målet om å øke andelen biomasse til 50 prosent.»
nolast
13.10.2021 kl 15:23 3111

Jeg kalkulerer med at det er stor risiko for at Vow/Vgm stikker av med en del av potten til Elkem. Som de uttaler har de virksomhet i hele verden og trenger dermed fabrikker også i Europa. Det blir Vgm sitt hovedmarked. En dag så kommer meldingen og da skal jeg fly med!!
Record
13.10.2021 kl 16:06 3072

Syntes det i det siste er og har hvert mye fokus på VGM og Follum i det siste , da det er lenge til VGM vil kunne tjene penger må Dere ikke glemme alt det andre som VOW har i porteføljen , personlig tror jeg det er større potensiale innen flere andre segmenter .
Asko
13.10.2021 kl 16:43 3034

Dette dreier seg nå om hvorvidt vow/vgm har brutt sin informasjonsplikt overfor børsen. Hva annet de måtte hai porteføljen er i denne sammenheng uinteressant. Det er nå 2 mulige fremgangsmåter: Enten å kontakte media eller Oslo børs. Jeg har ved flere anledninger forsøkt å komme i kontakt med selskapet for å få svar på spørsmål jeg lurer på. Tidligere har dette gått uten problemer. Når det gjelder vgm/Follum har det derimot ikke vært mulig å få noen kommentarer . jeg kan ikke annet enn å tolke dette som at selskapet ikke er helt komfortable med utviklingen. Dette vil jeg ha klarhet i!!
Asko
13.10.2021 kl 17:24 2954

Jeg har nå kontaktet media for om mulig å få svar på hvordan det forholder seg med kontrakten mellom vow/vgm. Videre har jeg bedt om en oppdatering på Follumprosjektet, Håper på en respons om få dager!