Hva nu, Berge Gerdt Larsen?

PortRoyal
PSE 13.10.2021 kl 09:14 532

Etter det opprinnelige funnet i Dugong i juli/august 2020, har avgrensningsbrønner og letebrønner i PL882 gitt relativt skuffende resultater. Det vi sitter igjen med er 40-108 millioner fat som antakeligvis skal knyttes opp via et subsea-anlegg til Statfjord C ettersom Snorre angivelig ikke har kapasitet til å ta i mot både Dugong og Garantiana.

Vi snakker altså om et subsea-prosjekt til +/- 10 mrd NOK, der Petrolia Noco har 20% (PSE eier halvparten av Petrolia Noco). Det er kommunisert at det legges opp til at PUD godkjennes før slutten av 2022 for å nå fristen for skattepakken.

Det er ikke penger i kassen til Petrolia Noco til å finansiere dette. Det betyr at man enten vil måtte selge seg helt eller delvis ned i Dugong, emisjon eller en annen form for konsolidering med andre oljeselskap.

Historisk sett har farm-outs i nordsjøen gitt 2-4 dollar per fat, men her kan vi fort snakke om vesentlig høyere beløp pga. kombinasjonen av høy oljepris, skattepakke og lav break-even pga. en "enkel" utbyggingsløsning. Samtidig betyr den nye (post 2022) skattepakken at leteutgifter ikke lenger kan trekkes fra skatten på samme måte som i dag (uten inntekter), dermed forsvinner mye av grunnlaget for å kunne operere som rent leteselskap som Petrolia har gjort fram til nå.

Hva til folket at Berge Gerdt Larsen foretar seg nå?