SCATEC - Når kommer budet?

citius
SCATC 15.10.2021 kl 14:45 11478



SCATEC

Det er en voldsom underinvestering innen fornybare energikilder i verden. Det er fremmet i mange sammenhenger den siste tiden.
Både FN og IEA peker på dette, mer enn en gang!

Equinor skal øke fra 5% investering til minst 50% innen relativ kort tid. MAO mange 10-talls milliarder årlig
Hvordan komme raskere til målet???

Oppkjøp er alltid korteste vei

De er i dag største eier i SCATEC og blir pisket fra Stortingets mange partier om å bli "grønnere", samt at kapitalmarkedet har store forventninger
Ny regjering har de samme ambisjonene og trenger resultater og "noe og vise til" i debatten


Det store spørsmålet er vel om Equinor tar et større jafs av selskapet nå som kursen har kommet ned fra 400 til disse nivåene
Hva er de villige til å betale??

Hva kan vi vente av en slik strategi??

https://energiogklima.no/meninger-og-analyse/debatt/divisjonshopp-for-scatec/

"Når Equinor skal øke sin fornybarsatsing, fremstår Scatec som en åpenbar oppkjøpskandidat dersom de klarer å ta ut potensialet i dagens oppkjøp."

..............Med et oppkjøp vil Equinor umiddelbart få en ganske bred portefølje og bedre vurderingsgrunnlag for hvilke segment innen fornybar energi de skal satse på. Første signal kan komme om ikke altfor lenge"

Tbra
10.12.2021 kl 12:24 2620

Det ser ut som Equinor er litt trege , då hadde de vert bra dersom de kom inn ein ny stor aksjonær .De hadde nok fått Equinor til å handle.
Slettet bruker
11.03.2022 kl 09:21 2162

Denne er vel mer aktuell enn noensinne. Vil det komme ett bud på Scatec fra Equinor? Etter at Russland gikk inn i Ukraina må og skal Europa investere mer i fornybart. Nå forbyr også USA og Storbritannia gass & olje fra Russland. Rask erstatningsenergi for gass i Europa kan kjapt bygges ut med solceller. Her kan ting skje fort...
Slettet bruker
17.03.2022 kl 15:12 1928

https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/g6G2Vk/equinor-rigger-om-fornybardelen-maa-ruste-oss-for-toeffere-konkurranse

Equinor rigger om fornybardelen: – Må ruste oss for tøffere konkurranse

De siste årene har Equinor gradvis utvidet sin virksomhet fra å være dominert av olje og gass, til også å inkludere en mengde kjempestore havvindprosjekter, som britiske Doggerbank og kommende utbygginger i USA og Polen.

Nå er selskapets fornybardel på vei over i en ny fase. Etter å ha jobbet med å skaffe lisenser og bygge ut de første prosjektene skal selskapet i større grad konsentrere seg om utbygginger og drift.

Dette krever en endring av fornybarvirksomheten. Derfor har Equinor nå lansert det interne prosjektet Renext.

– Equinor har alltid hatt evnen til å tilpasse seg før vi blir tvunget til det, sier fornybarsjef Pål Eitrheim i Equinor til E24.

– Derfor har vi initiert et prosjekt kalt Renext, som skal videreutvikle og forenkle fornybarorganisasjonen med sikte på å posisjonere oss for fremtiden og bli enda mer konkurransedyktig, sier han.

Endrer på oppsettet
Equinors fornybardel svinger ikke så mye med prisene som olje- og gassdelen, men har en annen type risiko og en noe jevnere inntjening. Over tid er avkastningen ventet på 4-8 prosent. Nå trenger virksomheten en litt annen innretning, påpeker Eitrheim.

– Gjennom Renext-prosjektet skal vi se på oppsettet innen prosjektutvikling og innkjøp, kraftmarkedsføring, kapitaltilgang og finansieringsformer for fornybarvirksomheten, sier han.

– Det er et mål med dette oppsettet å kunne integrere enda bedre både eiendeler og selskaper som vi måtte finne på å kjøpe eller har skaffet oss på annen måte, sier han.






https://e24.no/boers-og-finans/i/QyrwKA/tror-equinor-gaar-for-stort-scatec-jafs-jo-mer-kursen-faller-desto-hoeyere-blir-sannsynligheten
citius
19.04.2022 kl 12:25 1643


Våger oppkjøpere og vente, uansett hvem det måtte være???

Hele verden øker nå sine ambisjoner igjen

– Når vi blir grønnere, svekker vi også Putin

– Nå øker vi ambisjonene med mer vind på land, flere solceller, mer havvind og flere energiøyer. Vi skal bygge ut så mye fornybar energi som mulig på den smarteste måten, sier Mette Frederiksen om regjeringens forslag.

https://e24.no/olje-og-energi/i/9K4eoW/danmarks-regjering-vil-kutte-gass-og-ha-fire-ganger-saa-mye-vind-og-solkraft


200 kroner :-)))
citius
19.04.2022 kl 14:31 1536


Det grønne skiftet

Slik skal Equinor omstille seg
Equinor har lagt frem planen for hvordan selskapet skal omstilles, og ber eierne stemme over det 11. mai. – En sterk energiomstillingsplan, sier konserndirektør.


https://e24.no/olje-og-energi/i/7dOoao/slik-skal-equinor-omstille-seg

citius
20.04.2022 kl 19:55 1303


Den kraftige ubalansen i kraft/energimarkedet blir ikke løst dette året..........eller 10-året

Scatec er i en sterk posisjon og vil dra stor nytte av sin gode posisjon fremover
citius
21.04.2022 kl 08:32 1125


The sustainability-related bond market has boomed in the past two years. In fact, in just the last year, the issuance of green, social, sustainability and sustainability-linked bonds reached $1 trillion in 2021, more than 69% higher than in 2020 ($606 billion), and almost triple the $326 billion in 2019


https://www.morganstanley.com/ideas/esg-investing-fixed-income-market-future
citius
13.05.2022 kl 13:09 743


Artikkelen:


Nesten 200 mrd. i kontanter
– Akkurat nå er det fornuftig å ha en sterk balanse, men det får være grenser, sier Sveen-Nilsen.

– Hva skal selskapet kjøpe?

– Jeg minner om at Scatec-kursen nå er lavere enn da selskapet sist kjøpte aksjer. Det er fristende å se at man melker olje og gass og investerer i fornybar. For å nå fornybarmålet om en produksjon på mellom 12 til 16 gigawatt i 2030 må de kjøpe noen prosjekter.

Sveen-Nilsen viser til Equinors eierandel på rundt 13 prosent i det børsnoterte solparkselskapet Scatec. Ved utgangen av mars hadde Equinor, som de siste månedene har tjent rått på høye priser på gass og olje, nesten 21 milliarder dollar, tilsvarende nesten 200 milliarder kroner, i kontanter.