Svanevik (CEO i AFK) om Volue


Det Ørjan Svanevik, CEO i Arendal Fossekompani som er majoritetseier i Volue, sier om Volue i lørdagens Finansavisen er ganske oppsiktsvekkende. Han kunne fokusert på mye i dette intervjuet som egentlig er om ham og AFK, men velger altså å snakke om Volue og begynner med utsagnet «et vanvittig selskap».

Videre sier han følgende «Jeg tror det er fair å si at Volue er verdensledende på å prognostisere kraftprisene. De er utrolig flinke til å kommersialisere og dra ut verdier av de store datamengdene de sitter på. Når du legger til sensorikken, analysen og tradingkunnskapen er det ingen selskap i Europa som er i nærheten.

Både i Norge og resten av Europa er strømpris et brennaktuelt tema. Når fornybar energi som sol og vind blir en større del av energimiksen, blir det også vanskeligere å forutsi hvor mye som produseres til enhver tid.

– Nå er det så mye volatilitet i produksjon og priser at mennesker ikke lenger klarer å håndtere prognosene. Hele kraftbransjen har behov for å optimalisere og digitalisere.

Bransjen er bare i støpeskjeen i og med at graden av fornybar bare øker og øker. Volue gjorde nylig to oppkjøp i Tyskland og leder an i den internasjonale konkurransen.»

Svanevik har rett: Denne høstens fokus på grønn energi og strømpriser viser nettopp at Volue er «et vanvittig selskap». Det er perfekt posisjonert for å ta en stor del av dette markedet som garantert kommer til ekspandere.

Det ser ut som toget begynner å gå i dag, så her er det bare å hive seg på.
Trade88
15.11.2021 kl 08:47 1520

Oppjusterer kursmålet på Volue
Det attraktive vekstmiljøet innen energisektoren medfører at ABG Sunndal Collier oppjusterer kursmålet på Volue.

Det fremkommer av en analyse publisert søndag.

Kvartalsrapporten til Volue, publisert fredag forrige uke, viste at gjentakende årlige inntekter har økt med 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Volue publiserer markedsanalyser og gjør konsulenttjenester innen energisektoren, og ABG noterer at momentet innen dette har økt det seneste kvartalet.

"Det seneste kvartalet har vært et godt eksempel på Volues nøkkelposisjon fordi det har vært høy volatilitet og høye elektrisitetspriser", skriver meglerhuset. Samtidig fremkom det under presentasjonen av tredje kvartal at Volue øker sine investeringer fremover og opprettholder sine finansielle mål på mellomlang sikt.

ABG opprettholder kjøpsanbefaling på selskapet og skrur opp kursmålet til 72 kroner pr aksje, fra tidligere 65 kroner pr aksje.
ruda
15.11.2021 kl 17:00 1405

Ja, selskapet går så det griner. Laster til ripen
EspBer
24.01.2022 kl 12:53 941

Veldig høy omsetning i dag, og den holder seg stabil til tross for blodrød dag på børsen. Noe som skjer i Volue nå?