AMG
21.02.2022 kl 22:57 3884

Syntes nedgangen er fantastisk. Dette er jo en gavepakke av de sjeldne.

Noen god forklaring på hvordan det har seg at den går ned over 4% på grønn børs. Har man mistet helt tiltro til selskapet??

Bergkrystallen skrev Innlegget er slettet
Ja og selskapet selv hamstrer jo aksjer hele tiden. Her skal det snittes ned og sitte i mange år
Serboss
24.02.2022 kl 09:49 3225

Q4 idag. ?? Jeg ser ingen melding...

Er d ikke en livepresentasjon i dag kl 17?

Kjøpte 3k til i dag og nå håper jeg virkelig at de levere et super presentasjon nå kl 17. Her bør dere delta folkens:-)

BRIEF-Meltwater Q4 Revenue At $107 Mln
Feb 24 (Reuters) - Meltwater NV :

* MELTWATER REPORTS Q4 2021 ABOVE GUIDANCE WITH REVENUE GROWTH OF 16%,

* FOR 2022, COMPANY EXPECTS REVENUE TO INCREASE TO $450-460M.

* COMPANY EXPECTS TO DELIVER REVENUE OF $105-107M IN Q1 2022

* EXPECTS AN ADJUSTED EBITDA MARGIN OF 6-7% IN IFRS FOR 2022, WHICH ADJUSTED FOR ACCOUNTING EFFECTS IS ON A PAR WITH PERFORMANCE IN 2021

* REVENUE WAS JUST OVER $107M FOR Q4,

* ADJUSTED EBITDA MARGIN WAS 10% FOR 2021 OVERALL ACCORDING TO IFRS

De leverer over guida tall så det er jo herlig. Om det er nok i dagens marked vet jeg ikke, men ingen grunn til at kursen skal gruses nedover i alle fall. Forventer også å omsette for over 4 milliarder i 2022. Det er ikke akkurat en pølsebod det her.

Dette er bare en begynnelse. Klarer mann å sitte med aksjene til selskapet for tid til å vokse så kan kursen på både 400 og 500 være en realitet i løpet av 5 år. Jeg tror Meltwater vil bli et av de største selskapene i verden og sluke omtrent alt av konkurrenter. Dvs om de ikke blir slukt av Cisco eller Google?

Nesten så jeg sitter her og hører på presentasjonen med tårer i øynene. Gledestårer seff. Det r svært imponerende det Meltwater leverer gang på gang. Bare i 2021 fikk de hele 886 nye premiumkunder. Det er en vill vekst og kommer bare til å fortsette. I tillegg så bruker kundene dere mer og mer penger i Meltwater plattformen og det er det vi ønsker. Jeg har hele tiden vært sikker på at Meltwater er selskapet jeg ønsker å sitte lenge med og tror de vil lykkes ekstremt godt. Dette skal bli min pensjon faktisk. Kjøper mer i morgen:-)

Aksje kursen står ikke i nærheten av prestasjonene. Luftslott uten omsetning står høyere i kurs enn denne på OSE. De må bare komme seg ut fra OSE å over på Nasdaq hvor aksjonene kan gi selskapet den oppmerksomheten det fortjener.

Det kommer og det vil komme hardt. Bare å kjøpe det en kan her nede og sitte lenge og bare se selskapet vokse og vokse

Den bør sprette greit opp i morra hvis folk følger med..

Hele problemet, ingen som følger med på denne. Meglerhusene var tilstede med spørsmål, så får vi krysse fingrene for at vi får litt etterlengtet positiv oppmerksomhet snart.


Det er lov å være litt realistiske selv om man har aksjer i et selskap. Å begynne å fable om kurser på 500 kr er jo bare latterlig når kursen er under 20 kr.

Resultatet var "greit nok", og vil neppe føre til noen stor kursoppgang. Men Meltwater har en brukbar utvikling nå, og utsiktene fremover ser vel også gode ut. Men det er bare å innse tiden med "hyper-prising av tro og håp" er over i overskuelig fremtid. Skal kursen over 30 kr igjen så tror jeg det kreves at Meltwater "leverer varene" med fortsatt vekst og positiv utvikling i hvert fall de neste 4-5 kvartalene. Eneste mulighet for et virkelig kraftig kurshopp i år - si til minst 25 kr - dvs. oppgang på 35 %+, er hvis det skjer noe strukturelt, at Meltwater enten blir kjøpt opp eller fusjonerer med en annen stor aktør.
omac
24.02.2022 kl 20:55 2683

Bergkrystallen skrev Innlegget er slettet
Om du har ett SAAS selskap som har gjentakende inntekter i premium segmentet fra verdens største og mest prestisjefyllte selskaper så er det vel bare på Oslo børs vi snakker om kroner og tiøringer, MWTR må komme seg til USA hvor de vil bli priset riktig. Ikke potetbørsen i Oslo

Bergkrystallen skrev Innlegget er slettet

Vi får se om 10 måneder hvem som har mest rett da!

Den første lille testen på hvordan uviklingen på børsen for Meltwater blir resten av 2022 får vi i morgen, etter "indiskontering" av Q4 og ledelsens fremtidsutsikter, samtidig som Nasdaq ser ut til å slutte opp ganske heftig i dag (godt over 2 %).

Ok så det er ikke lov å fable om kurser på kr 500 pga kursen er under kr 20? Hva r d for noe sprøyt? Nordic semiconductor har jeg fulgt lenge og kursen var vel på 20-tallet og var vel over kr 250 så jo Meltwater kan absolutt komme til kr 500 i kurs. De vil få "samtlige" store selskaper i hele verden.

Langt over kr 300 har de vært faktisk

Hva mener du med "greit nok"? Brukbar utvikling? Tro og håp? Hallo dette er fantastiske resultater og en utvikling som eksploderer oppover. Nesten 900 nye premiumkunder på ett år. Hallo de omsetter for over 4 milliarder og veksten fortsetter. De vil lett omsette for titalls milliarder om 5 år +. Da vil vi se kurser på mange hundre kroner. Tipper vi legger oss raskt over kr 20 i morgen. Vi får se, jeg fortsetter å kjøpe

Når jeg ser på resultat og omsetning ser det ut som NOD og MWTR at NOD har ca dobbelt så høyt resultat og litt høyere omsetning. NOD har verdi på ca 47 milliarder på kurs 220 og MWTR har markedsverdi under 6 milliarder på dagens kurs.
Redigert 24.02.2022 kl 22:02 Du må logge inn for å svare

Nettopp og så sliter de vel med å få tak I produkter pga knapphet i verden. Meltwater vil aldri slite med dette.
oboy88
24.02.2022 kl 23:02 2503

Kul sammenligning. NOD forventer å vokse nærmere 40% i år til tross for at "de sliter med å få tak i produkter". Mens Meltwater guider mot 13% omsetningsvekst. (Det dobbelte av inflasjonen, faktisk). NOD har 20% EBITDA-margin, Meltwater guider mot 5-6% ADJUSTED EBITDAmargin.

NOD opererer heller ikke med "adjusted" resultater, for å gi inntrykk av at de tjener penger. De tjener faktisk penger. Meltwater luker bort kostnadsposter hvert eneste år (8 strake kvartaler nå med såkalte one-offs) for å kamuflere det faktum at de har tapt ca. 650millioner kroner både i 2020 og i 2021.
oboy88
24.02.2022 kl 23:21 2465

Bergkrystallen skrev Innlegget er slettet
Ja, jeg kan tenke meg det, og Meltwater kan utvilsomt bli lønnsomt i fremtiden. Men dette er ikke noe oppstart-firma, som ikke er i nærheten av kritisk masse. De har 27.000 kunder, og har aldri tjent penger. Hvor mange kunder er nok for at de bli lønnsomme, når 27.000 kunder ikke er nok til å unngå tap på drøye halvmilliarden årlig? Har det slått deg at forretningsmodellen kanskje ikke er skalerbar nok? At dette bare er et hamsterhjul-opplegg der salgsveksten ikke overstiger kostnadsveksten? Selvsagt kan det være mulig at når marginmålene sine, selv om de aldri har vært i nærheten. Men samtidig må det være lov å spørre seg hvordan et selskap med snart 20 års historikk innen medieovervåkning-løsninger (News & Media, som utgjør 60% av omsetningen) ennå ikke har klart å generere positiv kontantstrøm av betydning.
AMG
24.02.2022 kl 23:25 2543

Nå vet ikke jeg hva det motsatte av en boble kalles for i finansverdenen (noen som vet?), men Meltwater er det motsatte av en boble. Kursen er nå kjørt så lavt at det er på kanten til komisk.

Nå Guider vel også MWTR mot 20 % EBITDA margin om ett par år. Resultat levert på hovedbørsen kan i fremtiden ikke inneholde juks. Rett skal nok være at NOD har dobbel markedsverdi men ikke så mye mer. Selv Pareto analytiker og dnb opprettholder kursmål ca 70. Så prisingen er mest sannsynlig litt feil på MWTR men her er vi nå. Selskapet er ramma av vekstkollapsen generelt.
oboy88
24.02.2022 kl 23:50 2725

Bergkrystallen skrev Innlegget er slettet
Så de kan kvitte seg med 650m NOK i negativt årsresultat over natten om de bare ønsker det? OK.

Jeg har satt meg inn i hva selskapet begrunner minusresultatene med, ja. Så får man gjøre seg sine egne tanker også. Vazelina Bilopphoggers sang om "11 år uten kvinnfolk". For Meltwaters del har det vært 20 år uten inntjening. This time is different? Dere må få lov til å beholde troen, men håper dere har gjort dere noen tanker rundt skalerbarheten i dette caset.
AMG
24.02.2022 kl 23:53 2744

Hvordan har de overlevd i 20 år om det er så håpløst?

Beholde troen? Tanker rundt skalerbarheten? Først og fremst fikk de nesten 900 nye premiumkunder. Markedet de forventer sterk vekst i har de så vidt begynt å skrape i overflaten. Potensialet et enormt og Meltwater er verdensledende. This time is different? Ja seff er det det. De leverer jo på alt de sier de skal . De guider også positiv Cash flow i 2022. Jeg trakk inn NOD for å vise at d går ann for kursen å gå bananas. Litt funny at du drar frem 40% i NOD. Leverer de ikke på det gruset kursen. Mangler på produkter kan bli en enormt problem se hva chip problem har ført til fir andre selskap. Nok om det Meltwater er best i klassen og veksten et formidabel og vil bare fortsette og fortsette. De har så vidt begynt å skrape i overflaten av et mange mange milliarder dollars marked. Et marked de vil være best i.
Atticus
25.02.2022 kl 09:18 2520

Utrolig at kursen faller 10% igjen på rapporten. Underlig.