Skier
25.02.2022 kl 09:37 7609

Ja, skulle nesten tro noen presser ned kursen før de legger inn budet. Husker FAST ble kjørt ned tilsvarende den gangen de ble kjøpt opp. MWTR har signalisert såpass stor inntjening kommende år at dette "henger ikke på greip".

Vi får være litt rause med selskapet som nå får utrolige muligheter til å kjøpe sine egne aksjer til svært lave priser. Dette vil komme oss aksjonærer til gode når kursen på sikt kommer til å stige enormt fremover. Verdien av disse kjøpene vil jo være enorme. Det er vel en halv milliard de skal kjøpe for. Tipper snittkursen deres vil ligge på ca 20 kroner og når kursen feks står i 40 har de tjent 500mill bare på dette stuntet. Vi må bare passe på kjøpe selv her nede. Det gjør jeg rett som det er.

De skuffer jo markedet kvartal etter kvartal. Salget er bra det, men de har jo nesten ikke "avanse". Det har alltid vært lett å få solgt noe, dersom man
selger med tap. Nei, driften i Meltwater er ikke tilfredsstillende. Har man et mål om 20% Ebitda, så må man også gjøre noe for å oppnå nettopp det, ikke bare koste det med elendig resultat under teppet. Dersom ikke selskapet snart melder at de vil legge om kursen, herunder å stramme inn på kostnadssiden, er det nok bare å selge seg ut, med tap selvsagt.

Når det er sagt så er det påfallende alle disse 2k postene som hele tiden dukker opp på salgssiden. Kan vi tenke oss at det er de som har ansvaret for å kjøpe for Meltwater manipulerer kursen?
Skier
25.02.2022 kl 09:51 7761

Ja, fristende å låne penger for å kjøpe på dette nivået. Er i grenseland på aksje-konto så skulle gjerne hatt litt mer å kjøpe for i disse dager....

Det er meget usannsynlig mener jeg. Alle konspiratoriske forklaringer på dette forumet har lite virkelighetsforankring. De 2000 postene er noen som vil ut og legger seg på dette siden det er relativt lavt volum i aksjen. Hadde de dumpet større poster ville det knust kursen totalt.

Ja la oss legge ned alt som er kostnadsdrivende. Selgere, markedsføring ja alt sammen. WOW for et resultat vi ville fått. Ganske glup du Marketwatch. Hadde de vært korttenkt som deg hadde de ikke klart å få 900 nye premiumkunder i 2021. Du kan jo evt regne på verdien av disse de neste ti årene. Uten å øke kostnadssiden vil vi ikke ha noe å leve av i fremtiden. Det er vekst vekst vekst som er i fokus. Du sier de selger med tap, selvfølgelig gjør de ikke det. Nå er det bare å kjøre på, bygge selskapet sten for sten så kommer marginene og de beholder sin guiding på 20%. Blir pent det i 2025 når omsettingen er 10 milliarder. Lukter utbytte av sånt. Har vi ikke tid til å vente til 2025? Det har jeg i alle fall.

Værste investeringen noensinne dette her. Sittet å ventet på at det skal snu i et halt år, men Neida. 7-8 prosent ned hver jævla dag. Må være ble i det Oboy her kommer med når kursen faller såpass etter q4.

klar over det :-) Det som er merkelig at ingen av de store selger og topp 20 tar mer av kaken for hver dag som går. De store kjøper og det er betryggende. Store poster på dette nivået her hadde blitt kjøpt opp av Meltwater selv.

Dnb analytiker ute på e24 idag

DNB-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen ser stor oppside i flere av IT-aksjene som den siste tiden har hatt en turbulent reise på Oslo Børs.

Anbefaler
Nordic Semiconductor: kjøp, kursmål: 370 kroner per aksje

Airthings: kjøp, kursmål: 21 kroner per aksje

Meltwater: kjøp, kursmål: 76 kroner per aksje

Carasent: kjøp, kursmål: 50 kroner per aksje

Tietoevry: kjøp, kursmål: 37 euro per aksje

Crayon: kjøp, kursmål: 230 kroner per aksje

Atea: kjøp, kursmål: 190 kroner per aksje


Har selv et gigantisk papirtap her Akagunners, men som sagt så fortsetter jeg å snitte ned og har ståltro på dette selskapet. Men det vil seff ta tid og den har i alle fall jeg og håper andre tenker det samme. Tror jeg må inn og hente med et par K til, bare ikke si noen til kona:-)

dæven døtte der kom det ett stop loss raid. Noe av det sykeste jeg har vært med på. Grabbet til meg 2k på 16,50 og legger de på kistebunn. Fortsatt litt til igjen for å snitte ytterligere ned

Når Ebitda er tilnærmet lik null, da selger man med tap. De 900 nye premiumkundene er verdt kr null dersom de ikke tjener penger på de.
Meltwater har ikke noen enorm vekst, det er mange selskaper som har langt større vekst, uten at de bruker penger som fulle sjømenn.

Den er grei. At de muligens ikke har tjent penger på disse 900 premiumkundene i 2021 er sikkert ok, men de vil garantert tjene store penger på de samme 900 i 2022-23-24-25-26-27 etc etc. Det håper jeg også du forstår. Nå skal ikke jeg skryte av disse analytikerne, men etter de siste tallene fra i går og med planene fremover så slapp DNB et kursmål i dag på Meltwater på kr 76. Du vet nok 100% sikkert mye mer en DNB og har nok dette som jobb og er Norges flinkeste her. Jeg stoler ikke på disse kursmålene jeg, men tror og ikke minst håper kr 76 kan nås i løpet av et år. Jeg er risikovillig og sover godt uansett hvor mye jeg "taper" på børs. Skal vi tippe at vi i dag har sett bunnen i aksjen. 16-tallet? Hva tror du?
zomi
25.02.2022 kl 10:41 7961

Nesten absurd å se på utviklingen her. Tall og case bedre for hvert kvartal de siste par årene og kurs går helt motsatt vei. Det betyr i grunn at oppsiden blir større for hver måned og bunnen kan ikke være langt unna.

Ja, de bruker mye penger på vekst, men nettopp det gjør dem interresante for min del. Mitt snitt er nå litt over 20 kr og jeg tenker å sitte i denne til 2025. Ser ikke bort fra en tripling av kurs innen den tid.

Du trenger ikke kommentere meg personlig når du argumenterer. Tallenes tale er at økningen i inntekter y.oy. 2020/2021 er 12%. Tapet i 2020 er over 75 mill $,
som er omtrent uendret fra året før. Min påstand er derfor at Meltwater skaffer seg vekst på en svært dyr måte, noe tydeligvis aksjemarkedet også er enig i, da kursen går ned nesten daglig.

Marketwatch og meg har lenge sagt at MWTR er overpriset, men du nekter å høre på argumentasjonen. Analytiker er de siste du bør stole på.

Adjusted EBITDA er ikke verdt noe som helst. Realiteten for Meltwater er en høy kostnadsbase, lave marginer og grei vekst. Hvis du ser på tallene så er kontantstrøm fra driften svak. Med en omsetning på 4 milliarder så bør du ha oppnådd skalafordeler. Guiding for 2022 tilsier en grei vekst, men samme dårlige lønnsomhet "6-7 % Adjusted EBITDA".

Hvis konjunkturen snur litt ned så kommer etterspørselen for Meltwater sine produkter raskt gå ned, tjenestene de tilbyr er forholdsvis konjunktursfølsomme.

Risk/reward ser ikke attraktiv ut, selv ved disse kursene.

Lykke til YNWA, et råd er å spre riskene dine å ikke "gifte" deg med en aksje.

//Helstad

Spørsmålet er hvor er bunnen i aksjen? Rent objektivt er bunnen i en aksje 0. Men Meltwater må da begynne å være ok priset nå. All prestisje om å ha rett så langt lagt tilside. Hva mener dere?
Redigert 25.02.2022 kl 11:03 Du må logge inn for å svare


Jeg skrev i går at eneste muligheten for at aksjen ville passere 25 kr i år, er at Meltwater enten blir kjøpt opp eller fusjonerer med en annen stor aktør. Nå er nok dette bortimot 100% sikkert!

Pris/salg (estimert 2022) nærmer 1,2 nå, som er ekstremt lavt for et slikt selskap. Så jeg tenker at sjansen for at de blir slukt aldri har vært større. Må jo være fristende for noen å kjøpe over 4 milliarder i omsetning til dagens multipler, og så restrukturere hele selskapet. Og jeg er rimelig sikker på at alle store aksjonærer gladelig selger hvis det skulle komme et bud i området 25-30 kroner.

Som flere andre skriver her, så er det jo en grunn til at Pris/salg er så lav som den er. Det er jo at Meltwater har et kostnadsproblem som de er nødt til å ta tak i. Hvis de ikke klarer det selv, så er det å håpe at noen andre tar over og gjør det for dem.

Er selvsagt lov å håpe at selskapet nærmer seg bunnen, men det avhenger ikke bare av Meltwater men også utviklingen i aksjemarkedet generelt.
At selskapet taper omtrent 600 mill. n.kr i året er ihvertfall ikke noe pluss i dagens marked. Omsetning i selskapet i forhold til markedsverdi er selvsagt ikke avskrekkende, men jeg tror selskapet snart må annonsere at de også vektlegger inntjening, og ikke bare vekst, dersom kursen skal stige monaleg.
Serboss
25.02.2022 kl 11:15 8049

Jeg ser ikke noen kommentar idag om Meltwater idag fra Dnb, og kursmål på 76 kr...

??

Takker. Da jeg solgte på kroner 26 trodde jeg at nå solgte jeg på bunn. Og her er vi på kroner 16. Har vært inne en gang for en kort trade etter kroner 26 og solgte da jeg ikke fikk "roen". Har hatt god nytte av å lese innlegg med innvendinger mot aksjen og særlig Masterclass og Marketwatch sine. Også interessant å lese de som har annet syn. Jeg vurderer en liten post her igjen. Om det blir en trade eller long vet jeg ikke. Har troen på selskapet, men det er de kostnadene da. Tilbakekjøp er også et bra signal til markedet, men ingen suksess så langt.


Jo, her; https://e24.no/boers-og-finans/i/wOppnn/her-har-du-muligheten-til-aa-vaere-tidlig-ute

Men et godt tips! Ikke kjøp aksjer basert på anbefalingene/kursmålene til Christoffer Wang Bjørnsen. Jeg forstår rett og slett ikke hvordan DNB kan være bekjent med at en ansatt lirer av seg så mye tøv. At DNB nå fortsatt opererer med et kursmål på 76 kroner er jo både latterlig og flaut.

Tror du ikke at selskapet har kontroll på utgiftene sine? Forventer du en emisjon? Kan du fortelle oss hvor mye cash de har tilgjengelig? Og om du mener de har lite penger igjen så hvordan forklarer du at selskapet nå holder på å kjøpe tilbake egne aksjer til en halv milliard. Og ved et evt oppkjøp på kr 25 så mener du at de store aksjonærene med snittkurser langt over kr 30 vil være fornøyd når selskapet vokser og vokser? Selskapet selv guider cash positivt allerede i 2022, hva tror du da er tilfellet i 2023? Selv mener altså selskapet at de så vidt har begynt å skrape i overflaten på et gigantisk marked. Et marked som Meltwater helt klart vil ta en stor del av. De er jo som kjent verdensledende. Kursen får komme når den kommer. Men hvorfor skal vi høre på deg og ikke en fra DNB som har dette som sin jobb? Jada jeg vet de også bommer på kursmål. Men hvordan tror du han har regnet seg frem til et kursmål på kr 76? Det er jeg spent på. Kan du plukke kursmålet hans fra hverandre
Bergkrystallen
25.02.2022 kl 12:15 8085

Anslår følgende:

Positiv (UJUSTERT) EBITDA i 2023 = 6 % (32 mill. USD)

Dette begrunner jeg i følgende og her vil jeg gjerne ha innspill:
- 30 % inntektsvekst sammenliknet med 2021
- Gross uendret på 75 %
- S&M i % av inntekt tilsvarende 2021 nivået (42 %)
- Adm i % av inntekt lik 11 % som er 2 prosentpoeng lavere enn 2021 nivået
- R&D i % av inntekt tilsvarende 2021 nivået (10 %)

- Stock based compensation 1/3 av 2021 nivået
- Buy back lik 0 (ned fra 13 mill. i 2021)
- Engangsutgifter ingen endring
- Charity ingen endring
- Foreign exchange ingen endring
- Annet ingen endring


Din mening er at dette er dyrt, de som jobber i selskapet og som jeg tror sitter på en helt annen kompetanse en deg mener at denne strategien er riktig. Hva du mener eller ikke mener om det betyr null niks. En justert ebitda som nesten har doblet seg i Q4 mot Q4 året før tenker jeg er bra. Jeg tror heller ikke selskapet har noe særlig gjeld og det er vel ikke akkurat negativt. Vi får se da hvem som ler sist. Snakkes om et par år. Men jeg vil anbefale deg å kontakte ledelsen i Meltwater og tilby dine kvaliteter. Det er åpenbart noe de ikke skjønner bæret av der borte.
AMG
25.02.2022 kl 13:17 8077

Aldri i verden at aksjonærene gir vekk selskapet til en pris på 25-30. Dagens multipler tyder jo bare på at selskapet er vanvittig oversolgt.

Jeg har som sagt ikke bedt om noen analyse av min person. Meltwater justerer og justerer sin Ebitda,men de kommer ikke bort ifra at de går med dundrende underskudd hvert bidige kvartal. Dersom de ikke snart får kostnadskontroll, vil vi heller ikke få noen særlig stigning i aksjen, særlig ikke i det børsklimaet som er nå. I det siste kvartalet kan jeg heller ikke se at de engang klarte å gå cashpositive.

Du tror altså de ikke har kostnadskontroll, men samtidig har begynt å kjøpe tilbake sine egne aksjer for en halv milliard???? De har omtrent ingen gjeld og selskapet har meldt at de vil være cash positiv i 2022. Prøv å se litt lenger en nesa rekker så skal du se det vil gå svært godt med selskapet. Tror du Meltwater må kjøre en emisjon snart. Sikkert derfor de "kaster" bort en halv milliard på buy back programmet sitt:-)
oboy88
25.02.2022 kl 13:52 8304

Justert EBITDA er fint. Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization, JUSTERT for endel kostnader vi synes det er fint om vi ikke tenker at vi har. Her kommer en konsentert versjon av disse spesielle engangsforholdene Meltwater ikke synes bør tas med:

Q1 20: «one-time expenses», ikke kommunisert hva på 0.3m og «veldedighet» på 1.5m. Stock compensation på 1.1m
Q2 20: one-time expenses på 2.7m og veldedighet på 0.5m. Stock compensation på 1.6m
Q3 20: one-time expenses på 0.2m og veldedighet på 0.4m. Stock compensation på 1.1m
Q4 20: one-time expenses på 14.9m og veldedighet på 0.2m. Stock compensation på 0.1m

Q1 21: one-time expenses på 2.9m og veldedighet på 0.8m. Stock compensation på 14.3m
Q2 21: One-time expenses på 1.9m og veldedighet på 1.0m. Stock conpensation på 0,8m
Q3 21: One-time expenses på 4.2m og veldedighet på 0.4m. Stock compensation på 14.0m
Q4 21: One-time expenses på 14.4m og veldedighet på 0.3m Stock compensation på 25.0m

Åtte strake kvartaler med "engangskostnader". Mulig det er flere enn 8, men de har ikke lagt ut kvartalsrapporter lengre tilbake. Om jeg svar av 3K på byen hver lørdag kan jeg ikke kalle dette "engangs-kostnader". Det er kostnader! Veldedighet? Fint, men det er fortsatt en kostnad. De som kjøpte aksjer av Lyseggen i forbindelse med børsnoteringen høsten 2020 kan muligens karakterisere kjøpet som "veldedighet", men porteføljeavkastningen blir ikke riktigere om man holder det utenfor. Stock based compensations kostnader hvert bidige kvartal. Med andre ord en annen måte å betale lønn på. Det har uansett en kostnad for aksjonærene.

Omsetningen øker litt, kostnadene øker minst like mye, tapene er gedigne. Spør igjen: Er det noe som tyder på at forretningsmodellen er skalerbar? Dere kan jo starte med å spørre analytikerne som følger selskapet om de kommer til å oppjustere eller nedjustere 22/23-estimatene sine etter gårsdagens rapport.
oboy88
25.02.2022 kl 13:58 8284

Når det gjelder kjøp av egne aksjer på ca 50musd så er det ganske likt cashbeholdningen på 50musd. De trenger nok litt cash for å vokse videre også, tenker jeg. Det betyr at de må låne penger for å støttekjøpe sine egne aksjer. Sa noen "pisse i buksa for å holde seg varm"? Eller har det noe å gjøre med at Fountain Venture, som eier 42% av selskapet begynner å bli ganske desperate etter å komme seg ut?
Bergkrystallen
25.02.2022 kl 14:07 8268

Du overreagerer. Jeg liker at selskapet splitter slik de gjør. Det er relativt sett enklere å gjøre noe med elementene du nevner enn S&A, R&D, tradisjonell adm osv.

Så er vi alle klar over at FCFF er king til slutt.

Spør igjen: Er det noe som tyder på at forretningsmodellen er skalerbar?
Om du hadde giddet å fulgt med på presentasjonen hadde du fått med deg at forretningsmodellen er svært skalerbar. Som de selv sier så skraper de kun i overflaten av et enormt milliardmarked. Det vil de garantert få en del av. I tillegg vil de få enda flere premiumkunder. Omtrent alle kundene de har legger igjen mer penger for hvert eneste år. Vi har bare sett begynnelsen på hva Meltwater er i ferd med å lykkes med. Selskapet opprettholder sine planer om 20% og det er en formidabel økning. Se for dere 10 milliarder i inntekter. Kan bli et fint lite bidrag det:-) Lukter utbytte av dette. Meltwater r helt i startgropen, de melder selv om enorme muligheter i eksisterende og nye markeder. Jeg blir med for the long run og tror jeg vil tjene meg ganske rik på det. Kursen suger balle, selskapet gjør ikke det.

Dette kjøpet av egne aksjer på kurser med snitt på rundt kr 20 kan vise seg i å være genialt. Kursen vil uten tvil krype oppover etter hvert. Når de da ønsker å kjøpe nye selskaper så vil aksjer være en stor del av betalingen. Stiger kursen til feks 30 så vil jeg påstå at Meltwater har gjort det meget lurt i å kjøpe billige aksjer og så selge de dyrt. Det er akkurat det som kommer til å skje. Det vedder jeg en baconpølse med valgfritt garnityr på.
Redigert 26.02.2022 kl 23:45 Du må logge inn for å svare
Skier
26.02.2022 kl 15:25 7954

Ja, enig at dette kan være meget gode kjøp for selskapet. Styremedlem har også trua og kjøpte for ca. 3,38 millioner sist fredag....
Redigert 26.02.2022 kl 17:46 Du må logge inn for å svare

Hmmmm det fikk jeg ikke med meg. Har du link?
Stocky
27.02.2022 kl 05:24 7732

2 store innsidekjøp for 4 mnd siden:

5.10.2021, 15:50 · Oslo Børs
Mandatory notification of trade - Primary Insider
Mattias Holmström, member of the board of Meltwater B.V, has on 5th of October
2021 purchased 27 000 shares in Meltwater B.V. at an average price of NOK 35.86
per share. After this transaction Mattias Holmström holds 27 000 shares.
https://newsweb.oslobors.no/message/543794

og

11.10.2021, 07:11 · TDN Finans
MWTR: STYREMEDLEM KJØPT 50.000 AKSJER, KURS 39,3618
Oslo (Infront TDN Direkt): Vestland Invest, kontrollert av styremedlem i Meltwater Erik Langaker, har kjøpt 50.000 aksjer i Meltwater til en kurs på 39,3618 pr aksje.
Det fremkommer av en melding mandag.
Vestland Invest har etter transaksjonen 350.000 aksjer i Meltwater.

Mari Nøvik mn@tdndirekt.com Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 71
HP17
27.02.2022 kl 08:20 7671

Har dere fått med dere at børsverdien er på hele 5 500 millioner? Billig, hallo?